Tagovi

Zvuči poznato

"1. ...smatram da je slika općenito uzevši mračna, ako ne i crna. Zasad kriza u hrani zasjenjuje sve ostalo, ali to ni u kom slučaju nije jedini ozbiljni čimebnik u ovoj situaciji.

2. Imamo bolesno gospodarstvo.
Nedostaje ugljena, samo se bazične industrije mogu razvijati; ostale leže bez posla, proizvodi se malo potrošnih dobara, a u trgovinama nema ništa, što bi ljudi mogli kupiti.
Postigli smo sporazum o budućem nivou hrvatske privrede; uskoro će započeti demontaža i razaranje velikog dijela hrvatske industrije; to će izazvati oskudicu u hrvatskom narodu i može prouzrokovati veliku nezaposlenost...
Sadašnji nivo proizvodnje takav je, da naš izvoz ne pokriva naš uvoz.

3. Bolesna privreda znači da ne možemo imati zdrav novac. Kunama (1) se može malo kupiti, i narod se nastoji služiti trampom, da dođe do hrane. Kune postepeno gube svaku vrijednost za narod. Pod takvim uvjetima nije moguće pokrenuti industriju, jer nema poticaja, to je početak inflacije, faze kad novac počinje gubiti svoju vrijednost.

4. U svom memorandumu pod naslovom "Problem u Hrvatskoj" pozabavio sam se problemom kako da se odnosimo prema velikoj masi ljudskog materijala, koji imamo u Hrvatskoj. Rekao sam, da moramo izraditi određen i konkretan plan, da potpuno izmijenimo hrvatski narod. Iznio sam da temelj plana mora biti napad na gospodarskoj liniji.
Rekao sam da Hrvati moraju znati što će biti budućnost njihove zemlje, mora im se dati razumni životni standrad; mora im se uliti neka nada za dostojnu budućnost. Naglasio sam svoje mišljenje, da nećemo uspjeti u Hrvatskoj, ako to ne učinimo. Mi to nismo učinili, i rekao bih, da u ovom času postoji realna opasnost da doživomo neuspjeh. Time mislim reći, da postoji opasnost da Hrvati, ako stvari ne krenu na bolje, počnu gledati prema Istoku. Ako se to desi, mi smo doživjeli neuspjeh, i to će značiti vrlo određenu prijetnju za Europski (2) imperij. U vezi s tim mnogo komunističke propagande prodire preko nas (3) na Zapad.

5. Ako uopće želimo krenuti naprijed, moramo imati:
a. Zdravu privredu
b. Uravnotežen budžet
c. Centralnu financijsku kontrolu
d. Moramo proizvoditi više dobara....

6. Dok smo u toj nepovoljnoj situaciji, ostvaren je znatan napredak u formiranju političkih partija i sindikata. No mora nam biti jasno, da u tome može ležati i opasnost....Također mora se dobro paziti na propagandu, koja prodire iz istočne (4) zone.

Osnovni temelji za rješenje problema

7. Moramo odlučiti, što će sačinjavati Hrvatsku. O njenim istočnim granicama postignut je sporazum. O zapadnoj granici još nema sporazuma; ona je sastavni dio problema budućnosti granice na moru i svete Gere(5). Moramo hrvatskom narodu reći od čega će se Hrvatska sastojati.

8. Narodu koji će živjeti u toj Hrvatskoj, treba dati razuman životni standard i nadu u dostojnu budućnost. Razuman životni standard može se u Hrvatskoj postići na bazi industrijskog nivoa, o kojem smo se sporazumjeli, ali samo pod izvjesnim uvjetima. Ti su uvjeti istaknuti prilikom našeg prihvaćanja sporazuma o nivou industrije. Prvi je, da Hrvatska bude tretirana kao članica Europske unije(6). To se u ovom času ne ispunjava, u provm redu zbog slovenskog(7) protivljenja, a zatim i zbog stava nekih drugih članica(8). Nisam uvjeren, da imaju namjeru, da ikad tretiraju Hrvatsku kao članicu Europske unije(9), onako kako mi to shvaćamo. Siguran sam, da to neće učiniti, ako se ne ujedinimo s ostalim saveznicima i ne izvršimo snažan pritisak na njih.

9. Čitava zemlja je u takvom neredu, da je jedini način da se dovede u red angažiranjem samih Hrvata na tom poslu. To je učinjeno Saborskim(10) savjetodavnim vijećem, ali to nije dovoljno.
To zahtijeva centralne administracije; mi ih nemamo, ali ih moramo imati. ...

10. Moramo odlučiti, da li ćemo hraniti Hrvate ili ih ostaviti da gladuju. U osnovi mi ih ne smijemo ostaviti da gladuju; ako to učinimo, onda je sve drugo što poduzimamo beskorisno. Zasad ne izgleda da bismo mogli povećati sadašnje sljedovanje od 1042 kalorije, a to znači, da ih polako izgladnjujemo. Unatoč teškoćama svjetske prehrambene situacije moramo se vratiti na razumne količine sljedovanja u zoni, što je brže moguće. Razlike, koje postoje između standarda ishrane u našoj zoni i u ostalim zonama, moraju se ukloniti sporazumom o jedinstvenom standardu.

Zaključak

11. Smatram da su točke iznijete u toč. 7 do 10 četiri temeljna stuba, na kojima moramo iz ruševina stare izgraditi novu Hrvatsku. Glavni stup je četvrti – prehrana. Ako taj popusti, srušit će se i ostali.

12. Zasad ova četiri stuba ne postoje. Stoga ne možemo napredovati.

13. Moramo početi s izgradnjom ta četiri stuba. A iznad svega, moramo reći hrvatskom narodu, što će se desiti s njim i s njegovom zemljom. Ako to ne učinimo, mi ćemo biti nošeni strujom prema mogućem neuspjehu. To nošenje strujom poprimit će oblik sve neprijateljskijeg pučanstva, koje će na kraju početi gledati na Istok. Takva Hrvatska predstavljala bi opasnost za sigurnost Europskog imperija.

14. S druge strane, zadovoljna Hrvatska s valjanom političkom strukturom, mogla bi biti doprinos sigurnosti Imperija i mira u svijetu. "

Zvuči poznato???

Ovaj memorandum napisao je maršal Montgomery 01. svibnja 1946. godine, a 02. svibnja ga je odnio u Englesku i predao osobno premijeru. Citat je iz knjige: Maršal Montgomery "Memoari", Novinsko izdavačko poduzeće, Zagreb, 1960., str. 350-353

A za kraj, savršen citat:

" Iznad svega, istinska i posljednja snaga jedne nacije ne leži u njenim oružanim snagama. Ona leži u nacionalnom karakteru, u narodu, u njegovoj radnoj sposobnosti, u njegovoj muževnosti. Okruživši zatim pogledom po međunarodnom planu, čini mi se da su naciji potrebne dvije stvari, ako želi preživjeti i da je ne proguta centralizirana kontrola i osrednjost. Te dvije temeljne i osnovne stvari jesu:
a) vjera
b) odgojena elita, koja se ne boji samostalno misliti i djelovati i koja se neće samo povoditi za "krikom puka".
....
"Izaberite danas kome ćete služiti; što se tiče mene i moje kuće, mi ćemo služiti Gospoda" Jozua 24,15
Meni se čini da su te riječi temelj čitavog pitanja, i vjerujem, da ih treba uliti svakom mladom čovjeku od najranijih dana. Izgraditi bolji svijet i spriječiti rat moći ćemo samo ako budemo imali bolje muškarce i bolje žene; nema drugog ni kraćeg puta."(iz govora prilikom otkrića spomenika kod Alameina u pustinji, 24. listopada 1954., cit. str. 458).

Izvorno stajalo:
(1) markama
(2) Britanski
(3) Željezne zavjese
(4) ruske
(5) Saara, Ruhra i Rheinlanda
(6) Privredna cjelina
(7) Francuskog protivljenja
(8) Ruskog stava
(9) privrednu cjelinu
(10) Zonskim
Opća napomena: izvorno umjesto Hrvatska treba stajati Njemačka

Dodatak, ali ne manje važan:

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Božić! Puno zdravlja, radosti, blagostanja, mira u duši, ljubavi prema svojim bližnjima! Mir Božji, Hristos se rodi!

Komentari

Stvarno vas jebe južina ,

Stvarno vas jebe južina , svađate se ka dica . Spustite balun.

Tko je glasao

Pridružujem se čestitki i

Pridružujem se čestitki i svim pravoslavnim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Božić.

Tko je glasao

ja bih iskoristila ovaj

ja bih iskoristila ovaj dnevnik i svim pravoslavnim vjernicima zaželjela sretan božić.
napominjem da se pri tome ne osjećam ni najmanje dvollično, jer vjerujem da je svakome jasno kako se ova čestitka ne odnosi na one koji su učestvovali u agresiji na rh.
što se ostalih tiče, želim im puno sreće i mira s nadom u bolje razumijevanje u slijedećim godinama.

Tko je glasao

hvala, u njihovo ime, ali ti

hvala, u njihovo ime,
ali ti si ipak nešto drugo,
jer uvijek argumentirano i razložno komentiraš i odgovaraš na postove,
a ona se može ljutiti samo na samu sebe ,
jer ja joj ove riječi nisam gurao u usta nego citirao

Tko je glasao

Čini mi se da netko debelo

Čini mi se da netko debelo zlorabi mrakovu trenutačnu zauzetost i kontaminira gornji dnevnik.

Jedini razlog leži očigledo u čestitki na kraju dnevnika: Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Božić! Puno zdravlja, radosti, blagostanja, mira u duši, ljubavi prema svojim bližnjima! Mir Božji, Hristos se rodi!

Čitajući niz komentara ispod dnevnika stidim se da sam se uopće vratio natrag. Stidim se se među nama nalaze osobe koje ne poštuju temeljna ljudske prava i slobode, ne poštuju Ustav RH.

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Božić! Puno zdravlja, radosti, blagostanja, mira u duši, ljubavi prema svojim bližnjima! Mir Božji, Hristos se rodi!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kukljica, pridružujem se

Kukljica,
pridružujem se Tvojoj čestitki.
Sretan Vam Božić, dragi naši sugrađani!
Mirtaflora

Tko je glasao

Nacionalni karakter =

Nacionalni karakter = politička kultura
nacionalni karakter bi se mogao usporediti sa nečim što se zove politička kultura. mnogi koji se bave hrvatskim društvom upozoravaju da je taj nacionalni karakter plemenskog tipa što nikako ne odgovara demokraciji i modernim državama. taj se karakter neće još dugo promijeniti i hrvatska se neće uspjeti istinski priključiti europskim državama-demokracijama. međutim, treba vjerovati!

Tko je glasao

Baski, Irci, -

Baski, Irci, - Hrvati?!
Nacionalni karakter plemenskog tipa imaju sve manjine u tuđoj državi (neke malo izrazitije, neke malo manje).
Tu radi o i osjećaju manje vrijednosti ili PREgolemom kompleksu Hrvata, kojeg već 20 godina pokušavamo izliječiti - na krivi način! Nemoderan i nedemokratski.
U tom međuvremenu, mašući barjacima, pjevajući domoljubne, prodali smo se modernim i demokratskim strancima. Krenuli smo krivim putem, zaglibili preduboko.
Jedino što još i imamo nam je taj naš jak "karakter"... a i on nekako slabi...
Uostalom, kako bi se NEmoderna i NEdemokratska država mogla istinski priključiti "demokratskima"?
Sad odrastaju generacije koje će eventualno biti "moderne". Vjerojatno će se tek onda i kod nas početi cijeniti sposobnost, a ne podobnost. Pa se ministarstva i direktorske fotelje više neće dijeliti po plemenskoj osnovi.
Al je pitanje koliko će "nacionalnog" karaktera preostati.

Tko je glasao

priključujemo im se sasvim

priključujemo im se sasvim uspješno. to što vidiš u Hr smo većim dijelom uvezli. ne ljude nego ideje. sva sreća da imamo prilagodljive ljude za prihvaćanje novi ideja.

sad odrastaju generacije, koje će, nakon nadolazećih reformi u obrazovanju, biti sretni ako budu znali čitati nakon srednje škole.

eh a upravo je odrasla generacija koja je mahnito mahala sa malim zastavicama na kojima je pisalo PravDA na Trgu bana Jelačića, zamišljajući kako su u Americi i mašu Baracku Obami, a snima ih MTV

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Onda što? U ovom trenutku

Onda što?
U ovom trenutku imamo prilagodljive ljude za prihvaćanje novih ideja. Koji su to ljudi?
Koji su to ljudi koji kroje reforme? A koji djeluju po principu plemena?
To su isti ljudi - generacija koja je znala čitati nakon srednje škole. Pa su uvezli ideje.
I odgojili ovu upravo odraslu generaciju da maše zastavicama zamišljajući da ih snima MTV.

Nije nam bilo dobro prije 100 godina, nije nam bilo dobro prije 50 godina, nije nam dobro danas.
Po svoj prilici nam neće biti dobro ni za 50 godina.

Možda je naš problem nesloga? nejedinstvo? možda baš nedostatak tog nacionalnog karaktera? za koji nas kritiziraju. 110 stranaka na 4 miljuna stanovnika.

Možda oni Ameri koji mašu Obami tog istog stvarno cijene, možda u njega stvarno vjeruju i ponose se s njim.
A koga mi, kao nacija cijenimo? Koga mi poštujemo? (Osim naših sportaša - svaka im čast!)
Nikoga.

Tko je glasao

nam neće biti dobro ni za

nam neće biti dobro ni za 50 godina.
Ako ti planski misliš živit još toliko onda se odma deportiraj odavde,
jer ovdi su ti male šanse. Ovdi je i sutrašnji dan upitan.

Tko je glasao

da je taj nacionalni

da je taj nacionalni karakter plemenskog tipa što nikako ne odgovara demokraciji i modernim državama
Znaš šta ću ti reć. ? Rumunija nije još ni u rodovskoj zajednici pa je
s tim ,, modernim ,, državama. Kad su ove naše lipe splićanke nosile
najlonke, čehinje su nosile pletene bićve pa su u toj zajednici.
Odkad se ovi naši utiraju europi sve mi je gore. Po zvizdanu moram
palit svitla na autu, nesmim lovit ribu, moram imat oib i ostala sranja.
Pun mi je ku... te europe i onih što viruju u nju.Neznam kojoj je budali
pala ta europa na pamet, oli se nismo mogli priključi amerikancima.??

Tko je glasao

uh, tomy već me stomak od

uh, tomy već me stomak od smijeha boli.:)

Tko je glasao

Ti se smiješ , ma se neš

Ti se smiješ , ma se neš smijat kad te gurnu tamo.Tamo ti sve ima cinu.
Kad ideš na lječnički mireti kapacitet pluća, broje disaje i stavljaju u
kompjuter. Primjetio sam da su i naši doturi dobili nalog da to činidu. Lipo
kompjuter izačuna tvoju potrošnju zraka i ispostave ti račun za potrošnju
zraka. Pored PDV , trošarine i ovog poreza, što ga je nabila ova sotona
što joj se divi naša esperanca, moraćeš platit oštetu ovim mobilnim ope-
raterima jerbo im signal slabije ide zbog našeg ispuha.

Tko je glasao

Ne sekiraj se Tomy, hrvatski

Ne sekiraj se Tomy, hrvatski narod je kratkog fitilja, predmnijevam da će u roku od dvadeset godina plaćanja zraka, povesti novi Domovinski rat za oslobođenje, ovaj put od mrske mu Europske unije. Tako smo već uspješno skinuli s vrata Austro-Ugarsku, pa Jugu, a novo čojstvo nas čeka u oslobođenju od unijske torture. Mislim, povijest je svima učiteljica, al mi loši đaci. Nije ni čudno, kad nam je visokoobrazovanog kadra svega nekoliko posto, možeš na prste izbrojat.

My Soul

Tko je glasao

ma slažem se ja sa tvojim

ma slažem se ja sa tvojim mišljenjem,ali mi je simpatično i smiješno
tvoje slikovito opisivanje.:)

Tko je glasao

Nacionalni karakter =

Nacionalni karakter = politička kultura
Mislim se nešto. Ja ne mogu u sebi nać baš ništa nacionalno Nemam to.Onda siguro nemam ni ti nacionalni karakter ni tu političku kulturu.
Mogu li ja imat obični karakter i običnu kulturu, i ako imam jel mi to manje nego kod ovih koji imaju nacionalni karakter???
Jeli nacionalni karakter veći što si veći nacionalista, i je li kod njih
veća politička kultura???
Jel Kinezi imaju najveću političku kulturu, jerbo ih ima najviše???

Tko je glasao

ma ne, zato jer se drže

ma ne, zato jer se drže isključivo plemenskog uređenja - prvi dođe potiho u izvidnicu, zaključi da je mjesto ok, stiže cijelo pleme, i, u roku odma imaju svoj Čajna taun.
Vjerojatno ih uopće nije briga za politiku države u koju su došli. Niti za političku kulturu.
I samim time su NAJkulturniji! Uz NAJjači nacionalni karakter!

Tko je glasao

zato jer se drže

zato jer se drže isključivo plemenskog uređenja
Zna san ja da mi nismo došli iz Irana ili Iraka, nego iz Kine. I mi ti se plemenski družimo (Bebić i njegovo pleme) ka kinezi.
Ovoga Bandića i kompu mu Josipovića ništa ne razumim ka ni kineze a
Jadranka mi je pljunuta kineskinja.
Oni primorac je s nekim makinama ispitiva Hrvatku krv i dokaza da nam je drukčija nego kod srba. Mislim da kad bi mu neko da love, lako bi moga
dokazat da smo kinezi

Tko je glasao

Ha ha ha!! a tek Božo! On

Ha ha ha!! a tek Božo! On je pravi kineski car! Kud on okom sto "kineza" skokom (pa čak i pljunuta kineskinja)!

Tko je glasao

što je to nacionalno a što

što je to nacionalno a što karakter?

Tko je glasao

Nacionalni karakter je

Nacionalni karakter je nešto što se ne može uspoređivati ni s čim. Najmanje s kulturom. Bez nacionalnog karaktera, ne postoji nacionalna kultura. Karakter je temelj za sve drugo, pa i za nadgradnju. Baš zbog toga što nemamo nacionalni karakter, smo bezvrijedni i ispod razine čak i karaktera plemenskog tipa. Karakter je, između ostalog i nešto nepromjenjivo i vječno. Možemo se mi zavaravati, vjerovati i nadati se kako ćemo ući u EU za par godina, ali je to na vrbi svirala sve dok ne riješimo pitanje nacionalnog karaktera kao skupa načela ili vrijednosti oko kojih nikada i nitko ne smije činiti pogodbe. Tek tada, kada postanemo vjerodostojni i zaslužimo povjerenje drugih, biti ćemo rado viđen član međunarodne zajednice. Sada smo nepoželjni svima, osim mafijašima.

Tko je glasao

Bravo poveznik u

Bravo poveznik u teoretiziranju i prodaji muda pod bubrege si na razini Ive Sanadera i njegovih kompanjona. U praksi a tvoji komentari to dokazuju si lupina i proserator "per Excellence". Nisi jedini, neki su za divno čudo izostali, ali ti je ruku i rame potpore dao dinamitd. Kao i u većini komentara tako i ovdje dokazuješ svoju kulturu i karakter čak ispod razine karaktera plemenskog tipa, kojem smeta tuđa vjera i tuđi vjerski praznik. Sva sreća da su takvi tipovi ovdje na pollitiki nečasne iznimke zbog kojih nije doveden u pitanje naš nacionalni karakter, i načela vrijednosti. Jedno je sigurno komentari takvih sadržaja ukazuju na nasušnu potrebu za uvođenjem učinkovitijih sredstava dezinfekcije i kontamizacije pollitike, štoviše učinkovita deratizacija više je nego neminovna.

Tko je glasao

Ma bravo stari? Krasno! Jebe

Ma bravo stari? Krasno! Jebe te jedna ništarija od poveznika i njegovi ludi komentari, ali te ne jebe praksa i politika koje su te dovele do toga da ne vidiš dalje od nosa. Pa jebote, o kakvoj kulturi ti sad sereš? Znaš li ti uopće što je karakter? Pa još nacionalni? Odakle ti samo zaključak, pizdo, da sam ja protiv tuđe vjere ili vjerskih praznika? Što je s tvojom kulturom dezinfekcije i kontaminacije istovremeno? deratizacija? Branitelja, vrijednosti, karaktera ? Što bi ti još deratizirao? A da probaš s malim mozgom?

Tko je glasao

taj tekst je napisao

taj tekst je napisao britanski general. držim da je njihova/zapadna demokracija neupitna.

My Soul

Tko je glasao

Dvolična si ko i Sanader...

Dvolična si ko i Sanader... :) , da te ne znam iz ranijih prepucavanja i laćenja raznih osoba ovdje da su komunisti , Srbi i izdajnici rekao bi vidi nekakvo normalno razmišljanje ...

Justice for all !

Tko je glasao

Loše, loše, do zla Boga

Loše, loše, do zla Boga loše. Vrlo neuvjerljivo. Cinično i dvolično. Umjesto citiranja i oduševljavanja tuđinima, trebalo bi njihovu mudrost usvojiti. Naučiti i koristiti.

Nacionalni karakter? Majke ti isove što je sad to? Tko to mjeri? Montgomery? Savršeni citat? A da je pitati autoricu dnevnika ili Zorana Oštrića, što je to nacionalni karakter? Što je to uopće karakter? Posljednja snaga? Ti Boga, kako su čovjeku puna usta velike riječi "karakter". Naročito kada je se ne razumije.

Bez ikakva pretjerivanja slobodno se može reći da zaostajemo za civiliziranim svijetom bar sto godina. Poslije više od šezdeset godina, mi još uvijek ne razumijemo što se dogodilo u II svjetskom ratu. Mi ga još uvijek vodimo sami sa sobom. Nema teorije da bi netko u nas danas bio u stanju razumjeti ovo što je pisao Montgomery. Španska sela su to za naše kvaziobrazovane "stručnjake". I čime se onda oduševljavamo: tuđom mudrošću ili svojom zaostalošću? Dok svijet drumom, mi uporno šumom.

Sjetilo me ovo na čovjeka koji je bio s nama u ratu. Fantastičan je tenor, sjajno svira gitaru i ljudi s kojima sam bio su ga voljeli zvati na posebne večere, koje smo spremali najviše radi njega. Ja sam imao harmoniku i to su bili vrhunski tulumi. Jednom prilikom mi je pričao kako više nije prijatelj s čovjekom, s kojim se praktično odgojio. Bio sam iznenađen i pitao ga zašto. Odgovor je bio koliko smiješan, toliko i istinit. Rekao mi je: On ne zna hodit po putu. On ti ide šumskim prečicama: ruši meje i guli česvine!!!

Bilo kako bilo, imao je pravo Montgomery kada je tvrdio da je jedini i najkraći put do blagostanja bolji ljudi. A ne mogu biti bolji bez kvalitetnog odgoja i obrazovanja. To je i temeljna poruka Isusova učenja: ne budite kakvi jeste, nego postanite onakvima kakvima bi mogli biti. E, da. Da je pameti, druga najmilijega.

Tko je glasao

Svim vjernicima pravoslavne

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim sretan Božić! Puno zdravlja, radosti, blagostanja, mira u duši, ljubavi prema svojim bližnjima! Mir Božji, Hristos se rodi!

ameba ti mama. I Srpkinja ti mama.

Gle, visoka srpska intelektualka Julijana Mirkov je ovaj tvoj komentar ocijenila ZA. Na znanje svim hrvatskim intelektualcima na ovom sajtu, posebice Jelenskom.

jel ti to ovima gore

http://pollitika.com/kakav-je-tko-na-pollitika-com

Tko je glasao

možda si mogao citirati

možda si mogao citirati čitav kontekst. tko je to mene prethodno vrijeđao?! ovako je zločesto.

My Soul

Tko je glasao

Kakve veze imaju srbi sa

Kakve veze imaju srbi sa ovim dnevnikom????

Tko je glasao

Iste kakvu ima My Soul i

Iste kakvu ima My Soul i dvoličnost.

Tko je glasao

e, a šta se tebi dogodilo

e, a šta se tebi dogodilo da visiš na netu dan i noć. pa nisi valjda što bolestan? dugo te nije bilo i sad flekaš na sve strane :)))

My Soul

Tko je glasao

Ne visim, nego se zabavljam.

Ne visim, nego se zabavljam. Meni su praznici od Božića do Božića. A to s flekanjem je stvar umjetničkog dojma.

Tko je glasao

Vrlo, vrlo ružno od tebe,

Vrlo, vrlo ružno od tebe, na ovaj sveti dan. No to govori sve o tebi.

My Soul

Tko je glasao

nije vrag da se sramiš

nije vrag da se sramiš svojih riječi,
ali ako je tako e onda oprosti :-))

Tko je glasao

ćuj dušice draga ovo su

ćuj dušice draga
ovo su bili najbenigniji "citatići" izljeva ljubavi prema srbićima što sam samo nabrzinu našao u tvojim komentarima pa samo da te malkice podsjetim, na tvoju (čini mi se da se to zove) dvoličnost, ili ako ti nije dosta samo reci pa da se potrudim još malkice ( i sama znaš koliko toga ima)
a za mene ne brini, jer za mene svaki dan je "sveti"

Tko je glasao

Čudno da nisi spremil

Čudno da nisi spremil cijeli tok izmjene komentara. Kolko je meni poznato se je provociralo, i a uvrede su krenule od druge strane.

Tko je glasao

Koji ste vi "soto kucin",

Koji ste vi "soto kucin", moj Skviki. Pravi mali vražičak i vražji odvjetnik. Ali ne mislim ja da je to loše. Čak je i prirodno dijeliti iste vrijednosne standarde i način razmišljanja sa sebi ravnima.

Tko je glasao

Kolko je meni poznato se je

Kolko je meni poznato se je provociralo, i a uvrede su krenule od druge strane.

pa da je i tako kako si rekao, a nije, onda kao prava kršćanka (nu mene) ona pravo po onoj ko tebe kamenom ti njega sa dva
e moj skvičalo ne brani tako nešto, pogotovo što i sam znaš da to nije istina

Tko je glasao

Pogođeni psi cvile.

Pogođeni psi cvile.

Tko je glasao

Nije ružno ukazati na

Nije ružno ukazati na nečiju dvoličnost i neiskreno glumatanje. Koji sveti dan? Pa srbima danas nije Božić. I ta podsvjesna brkanja ne govore ništa o "zviždaču", već o našoj MS, LQ ili PP (majka, kćerka i dušica sveta).

Tko je glasao

Pogođeni psi cvile.

Pogođeni psi cvile.

Tko je glasao

Danas im je Badnjak, a

Danas im je Badnjak, a računam da će sutra slaviti Božić, a ne visiti na netu. Zato čestitka dan prije. Tvoju čestitku nisam nigdje pronašla.

My Soul

Tko je glasao

Ne visim ja poput nekih koji

Ne visim ja poput nekih koji imaju isčašenje, pa ga po preporuci liječnika liječe na pollitici. Godinama. To je dokaz da liječnici ne znaju pomoći. Propisuju krive lijekove. Krivi vam je utisak da ja visim i zato, što mene ima više što sam mudriji. Nije sve u vremenu, puno je više u kvaliteti vješanja kretena.

Ja nikada ne čestitam. Naročito kada nemam što i nemam kome. A da ću to raditi dvolično- nikada.

Tko je glasao

My Soul , oprosti mu ne zna

My Soul , oprosti mu ne zna šta čini.

Tko je glasao

Znam, znam. A i svjestan

Znam, znam. A i svjestan sam, za razliku od mnogih. Govorio je jedan: Gladan, ma Petković! Prevedeno na moj jezik vrijednosti: gladan, ma svjestan karakter! Tako je mislio i Montgomery u "savršenom citatu". Sjećate se ili ste već zaboravili?

Tko je glasao

Nije dobro citirati Isusa u

Nije dobro citirati Isusa u profane svrhe, a ne vidjeti grešku u citatu. Itekako dinamitd zna što čini. Vjerujem i da je svjestan posljedica. Ali izgleda da Isus nije bio svjestan. Naime, da je bio svjestan što govori, onda se nije smio izraziti kako se izrazio. Trebao je reći: Oprosti im Bože, nisu svjesni što rade! I to bi činjenično bilo točno. Znati i biti svjestan- razlika je ogromna.

Tko je glasao

Pogođeni psi cvile.

Pogođeni psi cvile.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci