Tagovi

Zvonimir Šostar, Ana Lovrin i Božidar Kalemeta imaju puno toga zajedničkog

Index je sinoć objavio nekoliko fotografija na kojoj se vidi kako se na jednoj zabavi Zvonimir Šostar zabavlja u društvu striptizete, koja mu je gola plesala u krilu i simulirala oralni seks. Na fotografijama je Zvonimir Šostar nasmijan i izgleda izuzetno dobro raspoložen.

Nemam riječi na cijelu situaciju i jednostavno nije primjereno da jedna osoba tog profila sudjeluje u ovakvim aktivnostima i neka ostavka bi bila sasvim primjerena.

No zapela mi je za oko jedna druga izjava (također s Indexa) a koja kaže:

HDZ-ovac Tomislav Babić, gradski zastupnik i tajnik Područne organizacije HDZ-a, kazao nam je kako je Šostara sreo jutros i pitao ga "Zašto nisi sada tamo gdje si bio sinoć", na što se on navodno kiselo nasmijao. Dodao je kako smatra da bi Šostar trebao biti sankcioniran zbog takvog ponašanja, no sumnja da će se takvo što dogoditi. "Javna osoba si ne može priuštiti takav privatni život. U HDZ-u se to ne bi moglo dogoditi, pa vi znate da smo mi malo konzervativni" - zaključio je Babić.

Podržavam sve što kaže Tomislav Babić, no upozorio bih ga odmah na slijedeći događaj (via 24sata):

Svečano otvorenje novoga zadarskog noćnoga kluba Go-Go prošlo je bez velike pompe, a najveće zvijezde opet su bili političari. Od najavljenih "velikih imena" pojavili su se samo ministar Božidar Kalmeta, sa suprugom Dolores, i ministrica pravosuđa Ana Lovrin.

Ministar i ministrica dakle, ne samo da su uživali u društvu go-go plesačica nego su i otvorili klub indikativnoga imena, a da bi sve bilo još zanimljivije vlasnik dotičnog kluba je bio i sastavni dio akcijskog plana za hvatanje generala Gotovine.

Komentari

Čisto da dopunimo temu,

Čisto da dopunimo temu, dodao bih link na današnji jutarnji list koji kaže:

Od prvog trenutka znam da je fotografije u javnost plasirala baš ona. Tužit ću je, a zašto je to napravila, zaista ne znam. Valjda zbog osobnog animoziteta - ustvrdio je Šostar. Na Šostarovoj su zabavi, uz njegovu sestru Maju, bili, dakle, još Violeta Janjik i njezin suprug Ante, čiji je sin vlasnik prostora u Hebrangovoj ulici u kojem je donedavno poslovao striptiz klub Princess, a prije njega i sličan klub Paleo. Violeta Janjik Šostara poznaje preko njegove sestre Maje, a sama nam je u subotu rekla da su se ona i njezin muž Ante sa Šostarovima družili sve do te rođendanske proslave.

Ukratko, osoba koja se zgraža Šostarovim ponašanjem vlasnik je poslovnog prostora u kojem se nalazi do prije neki dan striptiz bar (koji je zatvoren odlukom državnog inspektorata), a čisto da ne bi bilo kontinuiteta i prije je u tom istom prostoru bio klub sličnog profila.

Znam da je ružno robovati klišejima, no mama koja zastupa svog sina koji je formalni vlasnik prostora, a koji su vlasnici prostora u kojem se izredao mali niz striptiz klubova, a istovremeno se bave i zaštitarstvom, pa to je tako.... ne znam, Soprano :)

p.s. čisto da napomenem za one koji ne kliknu na link, suprug gđe. Janjik je priznao da je on bio fotograf te večeri iako tvrdi da je vratio slike i negative

Tko je glasao

Koga briga šta oni rade u

Koga briga šta oni rade u slobodno vrijeme? Kad ne bi bili lopovčine koje drpaju naš novac iz državnog i gradskog proračuna, što se mene tiče mogu se ševit na cesti, briga me. Bolje bi bilo da Šostara pitaju otkud mu onakva džipina kakvu posjeduje, stančina u urbanoj vili u sjevernom dijelu Zagreba i novac da priređuje fešte po restoranu Stari Puntijar, jednom od skupljih u Podsljemenskoj zoni. Sigurno od plaće gradskog pročelnika. A naši umirovljenici u Zagrebu žive u derutnim domovima sagrađenim pred 30-40 godina i nikad obnavljanim.
Zbog takvih stvari bi trebao letiti s funkcije i biti u zatvoru, a ne zbog neke striptizete, kog briga za striptizetu?!
Kalmeta i Lovrin su barem pametniji pa ne pokazuju novac koji su pokrali :-)

Tko je glasao

Ma siroti Šostar. Što kog

Ma siroti Šostar. Što kog briga što o radi u slobodno vrijeme. To je urota protiv SDP-a. Prvo su snimili Bandića kak' kopa nos na nekoj utakmici. Zašto on ne bi smio kopati nos? Zar je to vijest?!

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Zajednicko su im: glupi

Zajednicko su im: glupi glasaci.

Tko je glasao

Pa eto, čovjek se nije

Pa eto, čovjek se nije snašao što se lijepo vidi i na fotografijama. I on je čovjek od krvi i mesa. Dobro, možda bi bilo bolje da naše drugare političare viđamo na otvorenjima igrališta, sportskih dvorana i sličnih mjesta, ali ipak noćni klubovi bacaju više love u državnu blagajnu. A treba djeci dati i dobar primjer. Oni majmuni iz tehničke škole u bjelovaru koji su zlostavljali svog profesora su odličan materijal za ovakve poticaje.

Tko je glasao

Zašto ostavke? Zbog

Zašto ostavke? Zbog (pretpostavimo legalnog, niže ću elaborirati) striptiza? I hoćemo li onda tražiti ostavke svakoga tko ide na koncert ovoga (recimo Haris Džinović) ili onoga (recimo Hladno pivo) pjevača ili pije kavu i "onakvoj" birtiji ili - da skratimo - posjećuje bilo kakva događanja osim možda opere u HNK? Te slike, i sa njegove pijanke i njihovog otvaranja treba samo u predizborno vijeme upriličiti u pitanja ako se budu služili retorikom koja promovira drugačije vrijednosti od onih koje upražnjavaju (npr uz slike sa polnoćke).

S druge strane, ono što bi trebalo provjeriti jest da li je ta djevojka na to pristala dobrovoljno (vjerujem uz određenu novčanu kompenzaciju) i da li je to dio njenog osobnog umjetničkog izražaja plesom (tako je striptiz legalan u RH). I uz to možda ima li riješene obaveze (mirovinsko, zdravstveno, porez, eventualno radna dozvola) koje proističu iz njenog rada. Ukratko, jedino zlo vidim u tome ako je ta djevojka bila prisiljena na to da se skida pred pijanim sredovječnim muškarcima - onda ju je on silovao i ne samo da treba biti maknut s dužnosti koju obavlja nego i odgovarajuće kažnjen.

I za kraj mala fusnota radikalnim feministima - postoje djevojke koje će se rado skinuti i za vrlo malu novčanu kompenzaciju, jednostavno zato jer to smatraju lakše zarađenim novcem nego stajati 12 sati u dućanu ili kladionici. To nije prisila.

Tko je glasao

good point, no i dalje

good point,
no i dalje smatram da bi jedna osoba na takvoj poziciji morala paziti što radi i da ovo ponašanje vjerojatno neće naići na odobravanje većine

no da je linija tanka i nejasna, definitivno je

Tko je glasao

Danas je tvoj kolega po

Danas je tvoj kolega po kritikama ručkova Butković objavio reakciju gotovo identičnu tvojoj... Sa jednom konstatacijom od koje bi se i on sam trebao slediti:
Ni jedan državni dužnosnik ne smije sudjelovati u prostituciji ili činu sličnom prostituciji. To je, naprosto, aksiom o kojemu se ne raspravlja.
To je samo u dijelu točno, jer niti jedan državni dužnosnih ne smije sudjelovati u protuzakonitim aktivnostima (u što je, zasad, uključena prostitucija) - ali postaviti i "slično prostituciji" u "aksiom o kojemu se ne raspravlja" je brutalno opasno, daleko opasnije od "simuliranog seksa".
Po logici "sličnosti" svaki konzultant se bavi prostitucijom jer umjesto tijela iznajmljuje svoj um, a zanimalo bi me i kako bi Butković reagirao kad bi mu, recimo Maček, odgovorio da je nešto "aksiom o kojemu se ne raspravlja"...

Tko je glasao

Jel neko glasao za Sostara i

Jel neko glasao za Sostara i ko je tako, je li cinjenica da se gusta u striptizu relevantna za njegov politicki uspjeh? Ima li kakve veze Bandic sa time i jeli Bandic kada govorio za Sostara da je umjeren obiteljski covjek kojem ovako nesto ne bi palo na pamet? Sumnjam.

Postoji li kakav kodeks ponasanja javnih namjestenika koji je Sostar prekrsio? Sumnjam. O cemu onda uopce govorimo?

Tko je glasao
Tko je glasao

On se odnosi na ponašanje u

On se odnosi na ponašanje u službi i nastupe u javnosti koji su u vezi sa službom (u ime tijela kojeg predstavlja ili u osobno ime).

Kodeks se ne odnosi na privatni život dužnosnika.

Kalmeta i Lovrinka su bili na službenom otvorenju striptiz bara i ne treba misliti da bi tamo bili pozvani da nisu na položajima na kojima jesu.

Šostar je bio na privatnoj zabavi kao privatna osoba, a to si može priuštiti baš svako tko ima dovoljno novaca.
Pozivnicu za otvorenje strip bara samo onaj tko je "dovoljno ugledan" i na dovoljno važnom položaju.

Zato mislim da postupci Šostara i navedenog dvojca nisu potpuno jednaki i jednake važnosti.

No svejedno, ipak bih sve njih prosuđivao po rezultatima na poslu kojeg rade.

A na tom polju također nisu isti.

B-52

Tko je glasao

Zahvaljujem na linku.

Zahvaljujem na linku.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci