Tagovi

Žuti i zeleni vragovi su danas uz HDZ, a Judine škude isparile..

Bijesprvi je opet izveo diverziju. Pronašao je govor Franje Tuđmana koji je održao u Zračnoj luci Zagreb nakon povratka iz USA gdje mu je dijagnosticiran rak. Francek je u svom govoru spominjao upravo HSS i liberale kao žute i zelene vragove. To bi bio dakle komentar našeg nezaboravnog Franceka na današnje koalicijske planove Drive. Ponavljam ovo je uradak bijesaprvog a moji je samo dodatni komentari.

Govor svakako treba preslušati. A bijesprvi podsjeća da su upravo za vrijeme Tuđmanovog boravka u USA na Jelačićevom trgu održavao masovni skup podrške stojedinici. Zasigurno nekadašnje Tuđmanove riječi neće utjecati na aktualne planove HDZ-a. Ali mogućnost pozivanja na pokojnog Franju Tuđmana za Sanadera je sve manja.

Komentari

Maestro, hvala na

Maestro,
hvala na podsjećanju na 'dobra stara vremena'!
Ovo ima blagotvorni učinak - puno se lakše podnose 'nova vremena'!
Usput, ne vidim nikakve veze 'zelenih i žutih' s HSS-om i HSLS-om, ali nema veze. Osvježili ste mi dan (zaslužen bod)!

ragusa

Tko je glasao

Zašto se u tom Tuđmanovom

Zašto se u tom Tuđmanovom govoru zeleni i žuti vragovi interpretiraju kao HSLS/HSS?
Zašto to ne bi bili npr. muslimani i kinezi pogotovo što Tuđman prije toga govori o "regionalnim klanovima"...dakle ne domaćim.
Da bi poslije naveo da se povezuju od ekstremnih fundamentalista do kojekakvih lažnih propovjednika....

Tko je glasao

Da Tuđmana su stalno

Da Tuđmana su stalno ugrožavali Kinezi!

Tko je glasao

Dobro, o čemu mi

Dobro, o čemu mi raspravljamo. Koliko ovdje uopće ima onih koji su Tuđmana poznavali dugi niz godina, surađivali s njim, radili s njim? Osim mene naravno.

Tko je glasao

Ja pamtim Tuđmana od 90-te

Ja pamtim Tuđmana od 90-te naovamo. A o onom prije sam nešto malo čitao u Hudelistovoj biografiji ;-)

Tim više je Vaše osobno iskustvo na ovom portalu neprocjenjivo ...

Tko je glasao

Vrhuška HDZ (Tuđman ...)

Vrhuška HDZ (Tuđman ...) nije poštivala izbore u Zagrebu:
1. 1990.g. (legalno izabrani mandatar Krešimir Mikolčić), bez ikakvog akta je instalirala dotadašnju SK vlast (Marina MD, Vedriš ...), koja se pojavila na KNS listi i bila zadnja, ispred SKH/SDP i HSLS;
2. cijelu drugu polovinu devedesestih.

U tome najočiglednijem kršenju volje birača su HDZ pomagali SDP i HSP Đapić a zatim i HSS osobno Tomčić.

Situacija s radijom 101 je poslužila zamagliti tu navodno sporednu činjenicu, jer je navodno društvo trebalo biti spašeno time da radio ne dospije pod ruke Nine Pavića nego pod ruke Zrinke Vrabec i ekipe, dok je ostatak ekipe već tada bio out (Badrić, Šeparović ...). Valjda je temeljem tih zasluga Nino Pavić bio ključni čovjek uvođenja demokracije u RH i djelio priznanja svima u siječnju 2000.g. na skupu licemjerja i nesvjesti.

Akteri su pretežno isti i danas, pa je možda zgodno organizirati još jednu sličnu manifestaciju, naravno Čičak i Zrinka Vrabec mikrofoni avangradne volje.

I da, tebalo bi konačno ukinuti izbore, kad stalno imamo samo probleme s njima, kad se nikad ne poštivaju i kad nam je avangarda tako stalno jaka. Za lidera, pošto Mesić nije u formi a Savka i Milka Planinc jesu, predlažem dvoboj između Savke i Milke, pa šta ispadne. Poslije bi opet mogao Nino Pavić organizirati skup podjele priznanja.

I tako vrtiti još bar nekoliko desetljeća.

Tko je glasao

Tudmanu je bio vizionar i ne

Tudmanu je bio vizionar i ne moze mu se zamjeriti nista jer znamo da je Milan bio glavni operativac na suprotnoj strani tada. Sto moze danas demokracija protiv Milana, a sto moze demokraciji Milan: http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,12,18,,102319.jl
Malo se i ne sjecam bas detaljno svih nijansi tog razvlacenja po Zagrebu tih dana (moram priznat, naprosto drugi zivotni fokus u to doba), ali znam da se protiv MD diglo i drvlje i kamenje za onu jednu malu sitnu denivelaciju Savska Slavonska oko Vjesnika. Koliko je to bilo buke nizasto tada i koliko je praksa nabujala do danas, ja uopce ne vidim Tudmana kao problem, pace Tudman je to sve drzo na uzdi jer bi to jos onda popucalo po svim savovima - pace mislim da su mu ti pritsci po nestrpljivima i dosli glave.

Tko je glasao

To je bitno složenija

To je bitno složenija priča.
Demokracija u RH s tim vizionarom, uz tada razne skoro pa ravnopravne vizionare na sceni i u sjeni, je tekla kampanjom u kojoj se je ložilo sve šesnaest protiv komunjara, a u Zgb poimenice prvo protiv Marine MD kao simbola. Konstituirana skuština, izabran mandatar iz pobjedničke HDZ ekipe pristojni Mikolčić, kad za 2 dana vlast se daje tim komunjarama, komunjare s vrha (Tuđman, manolić, Mesić ...) usmeno. Kako demokratsko raspoloženje ni uz ratne prilike nije bilo to spremno prihvatiti, HDZ je pokušavaao manipulirati (Mikša ... ksnije Canjuga) a birači su birali 1. HSLS i dalje razni po malo, Bandić je bio mali a za SDP je igrao igre Tomac ... igre bez granica, trgovanje godinama, dok pokojni akademici iz redova HDZ Ranko Marinković i Miroslav Šutej nisu prekinuli farsu.

Vizije su tu diskutabilno. U ex SFRJ zemljama su veliki vizionari Milo Đukanović SG (sve turbo uspješno i profitabilno), Mesić, Alija Izetbegović (tko se je slagao sa takvom državom), Gligorov (kao Alija), Mišković u Srbiji ...

Onda bi ruski oligarsi bili supervizionari ...

Tko je glasao

Ma nisi ukapir'o. Imao je

Ma nisi ukapir'o. Imao je viziju o Bandicu danas. Zato se opir'o gradonacelniku. ;-)

Tko je glasao

I vezi interne politike je

I vezi interne politike je Tuđmanova vizija bila tisuću puta očitana - smatrao je da je neporno prvi među komunistima a kao jedinu opasnost je shvaćao HSLS i posebno Budišu. Tako jednostavna vizija nije mogla puno pogrješiti, Budiša je bio ključni za svrgavanje njegovog HDZ-a a na prijestolje u njegove i Titove dvore je logično zasjeo Mesić, što najbolje govori o Tuđmanovim vizijama. Bandića i takve je on neobično cijenio, jedna vizija pomaže drugu, uključujući obiteljske.

Za vizije je jednostavno. Npr. veliki Tuđmanov "otac" Tito je bio vizionar svjetskog ranga, onaj od kojeg su mnogi učili - nakon njega je još dosta "nakon Tita Tito" a i nesvrstani jašu, jest da je sve pomalo u p.m., ali kome je to važno kad ni njemu nije bilo važno, uključujući žene, unuke ...

Tko je glasao

Mesić da nije u formi?! ne

Mesić da nije u formi?! ne Đapić je !! 75 sklekova, halooo! Izgleda ko Putin. Medalje bi ovaj put ipak mogao djeliti Puki. On je oličenje demokratskog, nezavisnog, liberalnog i poštenog medijskog mogula.

Svaka čast ap na ovim komentarima, karikature i iščašenja dostojna Brešana seniora u nekoj ev.scenskoj formi.

Tko je glasao

Pukanić bi to sigurno izveo

Pukanić bi to sigurno izveo na puno boljoj razini, kao tip top stipendije i slično - bilo bi dosta zgodnih djevojaka u biranim minićima, mate mirogojski, turopoljski lažni plemići, sve što napredak i život znači ...

Tko je glasao

Spašavanje 101 je bila samo

Spašavanje 101 je bila samo dobivena bitka (ako je i to).
Rat je izgubljen i tad i prije i poslje.
Vrabac je iskoristila položaj 100 m od banovog repa i rastuće nezadovoljstvo naroda diktatorovim ponašanjem pa je izvela narod na ulice i tako recimo spasila 101.
No šta se dogodilo u ostatku Hrvatske (a i dan danas se događa)?
Lokalne stanice kupljene ili ostavljene da crknu od gladi jer ne sviraju po taktovima moćnika s jedne strane a s druge strane dodjeljeno par koncesija na državnom nivou Pašaliću i Hrvaćiću (Otvoreni i Narodni ) te pojeli veliku kolićinu 101 slušatelja.
I sad ko je pobjedio, ko je koga spasio i ćemu je cijela ta predstava služila ?
NIČEMU samo promociji Zrinke i mogućnosti da danas može prićati neke priče iz davnine i Tuđmanu da se narod na skupu malo ispuše i dobije dojam da je nešto promjenio na bolje.

svi smo mi samo duhovi na ruševinama nekih davnih civilizacija

svi smo mi samo duhovi na ruševinama nekih davnih civilizacija

Tko je glasao

I sad ko je pobjedio, ko je

I sad ko je pobjedio, ko je koga spasio i ćemu je cijela ta predstava služila ?

Pobjedilo je nepoštivanje izbora i time pravilo smjenjivanja svih uzurpacija vlasti (ta vlast u zagrebu nije bila izabrana nego najporaženija). Spašena je takva praksa i sve što ona nosi, ujedno uloge većine aktera koji su i sada u sličnim ulogama a predstava je tome služila i većina predstava tome služi, uključujući radio 101 i Zrinku Vrabec, Pavića, Čička ... preko koje se obavljaju korupcijae u te svrhe.

Tko je glasao

Lako bijesuprvom kada skida

Lako bijesuprvom kada skida sekvence sa "Dana nezavisnosti" (http://www.radio101.hr/?section=5&page=1). Još malo pa će i cijeli film od njegovih sekvenci. Iako bijesprvi kod mene ima veeeliki kredit, malo me počelo smetati što se koristi jednim autorskim uratkom bez navođenja izvora i autora. Iako i sam zastupam gerilske metode, ovo mi se ne čini u redu, a bijesprvi si ruši vjerodostojnost. :-(
p.s.
Šteta što stojedinica film, čije je gledanje potpuno besplatno diljem premijera u Hrvatskoj, nije stavila na internet.

Tko je glasao
Tko je glasao

Nisam to znao. Mislim, za

Nisam to znao. Mislim, za taj film. Ali ne znam ni to što zna bijesprvi. Sastavljati filmiće i metati ih na YouTUbe. To želim pod hitno naučiti. Što prije to bolje.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci