Tagovi

Zovi ih, samo zovi …

Zlo fašizma, odnosno njegove hrvatske inačice, ustaštva, toliko se udomaćilo u hrvatskom javnom prostoru da čak više ni sredstva javnog priopćavanja ne spominju razulareno proustaško divljanje na jučerašnjoj utakmici Hrvatska – Izrael odigranoj na stadionu „Gradski vrt“ u Osijeku.

Od toga većeg upozorenja na sveprisutni bauk fašizma u hrvatskom društvu gotovo da i nema, ustaštvo je tu među nama, ono je steklo pravo građanstva s prijetnjom da potpuno prevlada.

Uoči utakmice je predsjednica RH sa svojeg FB profila pozvala navijače na dostojanstveno ponašanje na utakmici: »Dostojanstveno i s ponosom bodrimo naše Vatrene! Pokažimo da smo navijači koji vole svoje i poštuju druge. Recimo NE rasizmu!«

I navijači su se odazvali pozivu i gromoglasnim skandiranjem „Za dom!“ – „Spremni!“ i nimalo benignijim „U boj! U boj! Za narod svoj!“ pokazali da su jednako dostojanstveni kao na onoj utakmici protiv Norveške na kojoj je bila i predsjednica, koja ništa nedolično nije primijetila … Pa ako nije bilo nedolično onda, zašto bi bilo nedolično jučer?

Ona nije, kao što ni oni koji su morali ništa nisu primijetili niti u „domoljubnom“ istupu Josipa Joea Šimunića, ali zato UEFA je pa su kažnjeni i Šimunić i HNS, a i utakmice hrvatske nogometne reprezentacije igrane su pred praznim gledalištem.

I kao što predsjednica na spomenutoj utakmici s Norveškom ništa čula ni vidjela nije, tako niti jučer predsjednik hrvatske Vlade, prateći utakmicu na „Gradskom vrtu“ u Osijeku, ništa čuo ni vidio nije, jer da je, budite sigurni da bi on odmah demonstrativno napustio stadion. Ako ćemo se zajebavati!

Za nadati se je i pretpostaviti tek da je netko iz UEFA-e i FIFA-e nešto čuo i vidio, a da su na utakmici bili i diplomatski predstavnici Države Izrael, pa da bar oni reagiraju, kad već MUP, Antifašistička liga, HNS i HHO neće.

Dobro, od MUP-a, Čičak, Banac, Peternelovog HHO i HNS-a bilo bi prepreuzetno to očekivati, ali od Antifašističke lige sam očekivao žestoku reakciju.

Što to gura pretežito mlade ljude na, u svojoj suštini, protucivilizacijske istupe?

Prvenstveno odgojno-obrazovni sustav koji je Tuđman inaugurirao, kroz koji se ustaše ističu kao „borci za Hrvatsku“, a antifašizam i antifašistički borci se anatemiziraju kao oni koji su se „borili za Jugoslaviju, a protiv hrvatske države“.

Činjenicu da su upravo antifašistički borci 1943. uspostavili Hrvatsku kao nacionalnu državu hrvatskog naroda i preveli je na stranu antifašističke koalicije sila pobjednica nad fašizmom, osiguravši tako opstojnost i hrvatskom narodu i državi, se u hrvatskim školama naučiti ne može.

Osim toga za dugogodišnjeg predsjednika HNS-a tzv. NDH je bila „uređena država“, a pozdrav „Za dom!“ – „Spremni!“ samo „stari hrvatski pozdrav iz popularne opere“. Sadašnji predsjednik se od tih stavova ogradio nije, a i kako bi kad je i sam išao obići „grobnicu od zlata“ u Madridu.

I dok je potpuno nezamislivo i u Njemačkoj i u svijetu da se dogodi da njemački navijači bodre svoje sportaše, svoju nogometnu reprezentaciju, nacističkim pozdravom „Sieg!“ – „Heil“, dotle se normalnim drži da hrvatski navijači svoje ljubimce bodre ustaškim pozdravom „Za dom!“ – „Spremni!“, iako taj pozdrav nije ništa drugo nego ustaška inačica spomenutog nacističkog pozdrava.

U zadnje vrijeme sve su učestalije priče o tome kako i Evropa i Svijet “klize udesno”, što je vrlo opasno samozavaravanje, jer ako i ima takvih naznaka, sve je to još uvijek svjetlosne godine udaljeno od odbacivanja antifašizma, koji je kao civilizacijski doseg ugrađen u temelje svake demokratski uređene zemlje.

Kao što sam već napisao Hrvatska je nažalost druga priča, jer se hrvatska mladost već četvrt stoljeća sustavno odgaja na ustaškim mitovima i u kojoj je izuzetno glasna KC doslovno premrežena ustaštvom.

“Velikomučenik” Stepinac, taj mračni asket, ostavio joj je ustaštvo u nasljeđe.

Zbog slavljenja ustaštva i najmonstruoznijeg režima ikad, kud li lijepe sreće kad bi to bilo tek i samo i kroz „navijanje“ sa „Za dom!“ – „Spremni!“, “popit” ćemo još puno “gorkih pilula”, uha će nam biti plava od “zaušnica” koje ćemo primati od EU ali i drugih iz svijeta, gdje će se o nama govoriti s prijezirom.

Samo što raditi, ne može se narod samo tako odreći svojih “svetinja”, “domoljuba” i “boraca za Hrvatsku”.

Za pretpostaviti je da će evropske i svjetske sportske organizacije, posebno UEFA i FIFA reagirati, izreći novčane kazne HNS—u, pa možda čak i onu drastičnu; zabranu nastupa nogometnoj reprezentaciji RH na EP u Francuskoj ili isključenje iz svih međunarodnih natjecanja u nekakvom vremenskom trajanju, samo bojim se da se bez promjene društvene klime u RH nikad opametiti nećemo.

Prije možemo očekivati da će se fašizacija hrvatskog društva nastaviti, a situacija na tom planu i dalje pogoršavati, sve dotle dok i ako EU ne „drmne čvrsto šakom po stolu“. Tek tada bi se mogle dogoditi nekakve promjene nabolje i to nevoljko i uz škrgut zubi.

Komentari

The Guardian započinje jedan

The Guardian započinje jedan članak sa

"Upucajte glasnika dođe kao nešto poput nacionalnog sporta u Hrvatskoj. Upravo to je iskusio Zoran Stevanović koji radi za UEFA-u kao glavni Fare (Football Against Racism in Europe) mreže. Izgleda da u Hrvatskoj prevladava mišljenje kako rasizam nije neki problem dok netko iz vana za to ne sazna. Nakon što je UEFA naredila Hrvatskoj da utakmicu protiv Italije igra iza zatvorenih vrata Stevanović se našao na meti HNS te ga optužuju da je upravo on kriv za "šokantnu" i "drakonsku" kaznu reprezentaciji. Njegov krimen? Doznaka UEFA-i o skandiranju hrvatskih navijača."

Znamo da je hrvatska reprezentacija već bila kažnjavana zbog sličnih stvari, a Hrvati opet pišaju u vitar i optužuju vitar da in je kriv šta su ostali popišani. Ovi put to se dogodilo ni više ni manje nego na utakmici sa Izraelon i to nakon šta je hrvatski ministar kulture privuka pažnju centra Simon Wiesenthal. Oće li i ovi put upalit ka ono kad je naša predsjednica u svome posjetu Izraelu ponosno izvadila partizansku kapu i pod nju sakrila sve ovo šta se vani pročuje?

Tko je glasao

Zoran Stevanović je kao i ti

orjunaš i jugonacist. Nego što je to s tom svastikom s Poljuda, tko je nacrta mater mu jebem. Otkud nacisti u Splitu.

sve dobro...

Tko je glasao

Otkud nacisti u

Otkud nacisti u Splitu.

Spustile se rvatine izbosne, poturice, turci da budemo precizniji, kakvi hrvati.
http://www.index.hr/images2/siroki_brijeg_svastika.jpg
Sad smo svi odjednom bedasti, da ne velim iznenadjeni i uvrijedjeni.

Tko je glasao

Ja nisam iznenađen i uvrijeđen

jer točno kužim o čemu se radi, a to sam opisao. Nekoliko pijanih ili nadrogiranih balavaca to ne bi baš samo tako uspijelo napraviti.

Ovi urlaju, galame i preseravaju se , ma koji bili...to se rješava suzavcem i palicom.

Ovo sa svastikom na Poljudu je pomno osmišljena i izvedena akcija koja treba planiranje, pripremne radnje, neki stupanj organizacije, pa i pomagača iznutra da sjebe kamere.

Znači, jedino se moramo zapitati tko ima štetu a tko od te štete ima korist i evo ti kruga sumnjivaca.

To je direktan udar na vodstvo HNS-a. Želi se doći na njihovo mjesto zbog novca. Štetu je pretrpila i RH-a.

sve dobro...

Tko je glasao

Postupa po genetskom instiktu i tužaka Hrvatsku

Zoran Stevanović?
Kada će u Srbiji za prijavljivanje srpskog nacionalizma na stadionima biti imenovan Hrvat?

Nikada!

Sramota onoga tko ga je birao, (valjda netko sličan),a on postupa samo po svome genetskom instiktu u odnosu na hrvatsku reprezentaciju.

Prošla vlast je izvodila prave ofanzive na sve hrvatsko- od HRT-a, do HNS-a i hrvatske nogometne reprezentacije, pa nije niti čudo da je izabrala baš pripadnika nacionalne manjine iz naroda koji ne podnosi hrvatsku državnost i sve što je predstavlja.

Tko je glasao

orjunaš i jugonacist. Nego

orjunaš i jugonacist. Nego što je to s tom svastikom s Poljuda, tko je nacrta mater mu jebem. Otkud nacisti u Splitu.

Vidi dikliču jedan , nacrtali su je navijači neki od tamo, kretenski koji nisu razmišljali glavom , a Torcida još uvijek ima utjecaja u gradu da ipak se sve to zataška , jer dečki bi zbog svoje gluposti završili ko zna koliko u zatvoru...

I da pola vas kretena je učilo djecu svastici i slovu U i sada odjednom ste postali antifašisti. Povraća mi se od vas...

PS. Koji antifašisti vi za to nikada niste znali niti poštivali...

Justice for all !

Tko je glasao

Znao sam da si budala @Busola

ali da si tolika ipak ne...

"jer dečki bi zbog svoje gluposti završili ko zna koliko u zatvoru..."

Ne mileni ne bi, možda bi samo i to samo možda platili neku bagatelnu novčanu kaznu sucu za prekršaje.

Ne postoji kaznenog dijela ukoliko nema zakona koji to propisuje.

Molim te da nađeš članak zakona gdje se taksativno nabraja što se smije tj. ne smije crtati. Platili bi eventualno štetu na travnjaku.

Ovdje se radi o svojevrsnom "labradoru" jer slovo "U" u svijetu nitko ne kuži, pa se željelo naškoditi Hrvatskoj i nogometnim šefovima.

"Labrador":naziv akcije KOS-a JNA da se rušenjem židovskih spomenika naškodi ugledu Hrvatske u svijetu iz 91.

sve dobro...

Tko je glasao

"Labrador":naziv akcije KOS-a

"Labrador":naziv akcije KOS-a JNA da se rušenjem židovskih spomenika naškodi ugledu Hrvatske u svijetu iz 91.

A je ti akcija, za takvu akciju ti ne treba KOS, JNA, SOA, SIS, SDB, /nastavi niz/ treba ti par sto Kuna, dobro izabrana birtija sa budalašima tvog kalibra
i akcija je isplanirana i pokrenuta i uspješno obavljena.
Posle dobro obavljenog posla još par sto Kuna i janjetina za hrabre bojovnike doma svog.
Ma sva je sreća da onda nije bilo digitalnih fotića, pametnih telefona i ostalih điđa-miđa, bilo bi slika da se zasereš od gadosti, sa svih strana.

Tko je glasao

"budalašima tvog kalibra"

za ovo @Jura, jedi govna

Znaš, slovo "U" je imalo samo jednog neprijatelja , Srbiju i Jugoslaviju.

Haklkreutz je nešto drugo i kako rekoh već: knjiga žalbe je u Berlinu.

Ove što se kurče sa kukastim križem treba pendrekom po leđima.

Što se tiče akcije "Labrador" ne znam zašto to minimiziraš kad se točno sve zna o navedenom. Nije čak ni bitno ovo tvoje trkeljanje o pijanim budalama, pitanje je tko ih nagovori na to i tko im da ideju, plati janjetinu.

sve dobro...

Tko je glasao

Desno je toplo

Ma sve ovo je standardna situacija gdje dio populacije jednostavnog intelekta (nazovimo to tako) mirno funkcionira dok je dobro, a kad prestane biti dobro onda traži jednostavna rješenje, a desnica je ta koja daje najjednostavnija riješenja. To je bilo uvijek u povijesti i to je i danas jer ekipi kojoj je maksimum budućnosti sutra, a maksimum prošlosti jučer sve drugo je kvantna fizika.

Ta dovoljno je pogledati upise koje nam ovdje podastire drug drvosjek, kao prosječni pješadinac lijepe naše, da bi vidjeli koliko se može biti bez imalo mozga i morala, upravo kao što je i Kramarko definirao desničare.

leddevet

Tko je glasao

Zanimljivo; a ja jadan mislio

Zanimljivo; a ja jadan mislio da nema većih idiota od individua koje sebe zovu ljevičarima ... ono pametni i tako. Pa tako svaki prosječan ljevičar vulgaris uistinu i nedvojbeno vjeruje i propovijeda u recimo slijedeće:

- Direktna demokracija je najuzvišeniji oblik odlučivanja kada se radi recimo o Plenumu studenata FFZG-a, a kada se radi o recimo referendumu "U ime obitelji" tada "debelu Markićku treba dobro iz**t u š***k a primitivni referendum zakonom zabraniti"
- Mirko Norac je ljudsko smeće i ratni zločinac dok je recimo Che Quevara tajanstveni ljevičarski dobrotvor, zagonetna pogleda i konfucijevske mudrosti, oličenje onoga najboljeg u ljudima. Nikako sadistički krvolok i ljevičarsko smeće koje se iživljavalo nad zarobljenicima i redom ih slao na onaj svijet sa metkom u potiljak. Ta zato mu valjda slike krase majice sisatih i brkatih ljevičarki kao i prostorije a Iblerovom trgu. Slika Mirka Norca jedino znači da si ustaša i katoliban.
- Ljevičari su za progresivne poreze i aktivno oporezivanje svih slojeva Društva kako bi "imali za zajedničke potrebe" tipa NGO-ovi, ljevičarske fanzine i portale, Frljićeve izdrkotine i slično. Međutim kada na tapet dođe pitanje Crkvenog poreza tada se apsolutno svaki ljevičar pretvara u najekstremnijeg libertarijanca i inzistira da Crkvi plaća porez isključivo, jedino i samo onaj tko ide u Crkvu. U tom slučaju je i sam Friedman za naše ljevičare ekstremni socijalist.
- Za ljevičare je brak između muškarca i žene smrdljivi i primitivni relikt nazadne prošlosti i patrijahalnog Društva. Međutim kada je u pitanju brak između između dva muškarca ili dvije žene, tada je to najsvetija relikvija svakog iole značajnijeg ljevičarskog pokreta (i pojedinca) koji drži do sebe.
- Javno izrugivanje sa Crkvom, religijom, braniteljima, nacionalnom zastavom i slično ljevičari skupno definiraju nazivom "sloboda govora", kada pak s druge strane neka osoba smatra da npr njegovo religijsko opredjeljenje smije utjecati na njegove političke stavove, ljevičari tada koriste naziv "klerofašist", "kockoglavi" "dinaroid" "kamenjarac" i slično
- Ljevičar vulgaris (napredan i pametan) spol definira kao skup emocija, političkih stavova, želja i fantazija koje svaka ljudska jedinka za sebe definira individualno. S druge strane, prosječni desničar (nazadan naravno) smatra da je ovaj pojam definiran strukturom kromosoma, građom reproduktivnih organa, endokrinog sustava i slično. S obzirom da u mainstrean medijima redovito čitamo o npr gay lisicama, gay galebovima, gay pingvinima i tako... jasno da su ljeviičari u pravu ;)

Ovo je ono što mi na prvu pada na pamet; na drugu kako sam već odavno rekao - nema jadnije, tužnije i žalosnije stvari za stare roditelje, nego kada vide dijete koje je prošišalo 25 godina života, a deklarira se kao ljevičar i/ili socijalist.

Tko je glasao

Ružni, prljavi zli... desničari

Pored toga, desničari mahom demonstriraju svoju psihopatologiju, pokazujući kako ne razlikuju dobro od zla, licemjernost, pozivajući se na demokraciju, premda su sami totalitaristi i zagovornici čvrste ruke po mogućnosti nekog novog ili prizvanog oca nacije, te neempatičnost prema ugroženim manjinama, kako ih valjda uči majka crkva.

- po vama krezubim desničarima legitimno je nasuprot aktivizmu tipa "Ne nasilju u školama" imati i onaj "Da nasilju u školama"

- Mirko Norac je osobno ubijao starce, ali tebi u ovom zadriglom društvu nitko ne bi branio da nosiš majicu s njegovim likom. Nama ostalima pomoglo bi da bolje možemo prepoznati krezubu desničarsku budalu

- crkva u Hrvata svakim danom demonstrira svoju nazadnu ulogu, pa je uspjela odgojiti generacije koje loču, drogiraju se, debljaju, ali se zato slabo seksaju. Oni koji se seksaju, moraju se provlačiti pored katotalibanskih prosvjednika na putu za polulegalni abortus, jer nit' su naučili koristiti kondom, nit' si ga mogu kupiti, zahvaljujući svekolikom blagostanju koje ste nam donijeli vi desničadija.

- civilni brak je civilni brak i vaša borba da jedan od partnera homoseksualnog civilnog braka, ili njihova djeca, nemaju nikakva prava u slučaju smrti drugog partnera je još jedan u nizu vašeg shvaćanja demokracije i ravnopravnosti.

- vi kockoglavi desničari trebate shvatiti da se poštivanje nacije i njezinih tekovina ne da ućerati, ako su te tekovine jadne

- vi desničari rado zavirujete drugima u krevete i gaće :P

Činjenica je da se vi desničadija mobilizirate i angažirate kad treba nekome smanjiti, uskratiti ili zanijekati prava.
Čak su se i notorni branitelji digli na noge kad su prava trebale ostvariti civilne žrtve rata i u ratu silovane žene.
Tipični mentalni sklop vas desničadije je - nek susjedu krepa krava.
Nadograđen s onim "iskopaj mi oko, ak buš susedu dva...".

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Vjeruj mi na riječ, ne

Vjeruj mi na riječ, ne postoji drugačiji odgovor kojeg si mogla napisat. Svaka ljevičarska protuha kad je istjeraš na čistac ima uvlas isti odgovor, isti vokabolar i isti modus operandi. Tako ni ti nisi izuzetak. Jednostavno ne mogu zamisliti upis bilo kojeg ljevičara, na bilo kojem portalu a da ne uključuje riječi krezubi, notorni branitelji, kockoglavi itd. Dok je logika ostala zakopana negdje duboko u podsvijesti. Osim gomile budalaština napisala si što ?? Ili ukratko, ajde u ćeliju i tamo se truj na kružocima gdje čitate Marxov Kapital a ne pizdi o stvarima o kojima ni u konceptu nemaš blagog pojma a kamoli protuargumenata. Uostalom, ako zbilja vjeruješ da je mene osobno "crkva u Hrvata" odgojla da ločem, da se drogiram i slabo seksam ... uvijek možeš doć zajahati mi đoku... izgledat ćeš prigodno, kao busence šećerne vune na novosadskom vašaru (kako li već pjevaju oni reperi iz Srbije)
PS - ne zamjeri na odgovoru; jednostavno pokušavam shvatiti tvoj ljevičarski mozak pa pišem onako kako bi ti.

Tko je glasao

Zaboravila sam napisati... i priglupi

Držala sam se jednostavne elaboracije, ali vidim da je i takva tebi prekomplicirana. Pri dijeljenju epiteta pomoglo mi je što sam većinom tebe citirala.

Imao si sreću što te odgajao Start, a ne crkva, za razliku od današnje mlađarije, a o kojoj i pišem - premda se za krizmu obuku kao drolja i mafijaš, tu je ujedno i kraj priče.

PS - ne zamjeri, ali ti si možeš nataknuti samo kremu protiv gljivica, a i njih si jadan zaradio zbog prljave desnice :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Opet ne razumiješ; drugačiji

Opet ne razumiješ; drugačiji odgovor ne možeš, naglašavam NE MOŽEŠ, napisat.
Poslušaj ovu ishlapjelu budalu od Feniksa; 200 puta sam mu "argumente" raznio u "paramparčad" i popišao se na njih. Čovjek je donekle mudar pa je shvatio da je ispao budala i zašutio je... poslušaj ga i ne pravi od sebe idiota većeg nego što u stvarnosti jesi.
PS - apropo Crkve; da kod vas ljevičara ima i trunke pameti, a nema, tada bi pokušali od Crkve kopirati
kako se mobilizira članstvo, organiziraju volonteri i ustrojava logistika potrebna da referendum "U ime obitelji" doslovno pregazi sve mainstream medije, projugoslavenske pičke, geyfriendly portale i ljevičare koji su zbili redove da ga spriječe.
No očekivati od ljevičara vulgaris (kao ti) inicijativu za bilo kakvo logičko promišljanje, jest kao očekivati od vranskoga vuka da na nekoliko sati u toru pričuva ovce.

Tko je glasao

Snajper, to ti je špicname

Snajper, to ti je špicname kaj slabo vidiš ili se samo praviš važan?
Da moja stranka od države dobije novaca kolko dobije crkva, pa ne bi nas skinuli s trona ni atomskom bombom
tako da te "volontere" i logistiku ostavi malo sa strane, nije sve baš tako kao što se prikazuje za javnost.

Tko je glasao

Fazane, ajde prije nego

Fazane, ajde prije nego izvališ i napišeš ovakvi ili slično kozmičku glupost, pokušaj najprije s razumijevanjem pročitat redoslijed slova u mojem nicku, a zatim provuci kroz čika Guglu (onaj-koji-sve-zna). Mislim kad te već nisu u drugom osnovne naučili elementranim stvarima kao čitanje. Iako ti je drugar @drvosjek lijepo pojasnio o čemu se radi; zbog svoje mentalne discipline ne budu lijen pa opet ponovi.
Za ovo "atomska bomba"; pa vidi - znam da vas ljevičare, socijaliste i ine probisvjete i parazite još uvijek peče šamarčina koju vam je odalamila Crkva i Željka Markić sa fantastično organiziranim referendumom, no to nije razlog da još uvijek cvilite, arlaučete i ližete jaja zbog školskog poraza koji ste pretrpjeli u ratu protiv Crkve. S jedne strane ste imali sve, ali doslovno SVE, pisane i elektronske medije, stranke na vlasti sa cjelokupnom logistikom koja je stala iza toga, nepresušne izvore love u proračunu te pedersko-psihopatske udruge iz "Regiona" i šire ne računajući "mega zvijezde" tipa Hladno Pivo i Mrle "dlakavoguzi" iz Leta3. Fizički napadi na volontere, pozivi na nasilje, šovinizam i primitivizam koji je svaki dan sukljao sa ljevice i nije moguće brojčano prikazati.
Rezultat, noga u guzicu od koje se i dan danas ona ćelava nakaza iz B.a.B.e budi u košmaru ... Crkva je doslovno obrisala pod sa Vama, a superiornost kojom je Željka Markić argumentirano rasturala sugovornike sa druge strane, jest antologija ljevičarske nemoći, jada i očaja.
Dakle idi u kut i srami se skupa sa istomišljenicima.
Usput, ja sam prvi za politiku čistih računa. Dakle Crkvi sutra odmah obustaviti doslovno svaku kunu koju prima iz Proračuna te ustrojiti porezni sustav tako da svatko tko želi Crkvi plaća porez a tko ne želi ne mora. S druge strane jednaku stvar želim i za sve ostalo; dakle na početku godine odabereš kako će se tvoje kune iz poreza raspoređivati ... pa ko voli GOLJP ili Documentu neka ih financira. Tko želi financirati SDP ili HDZ, neka navede. Kome se sviđa ured Predsjednika Mesića, halal mu bilo; njegov porez pa neka ga plaća. Tko voli da mu kune idu Zakošeku i jebivjetrima sa Filozofskog fakulteta sa 30 godina u guzici i statusom redovnog studenta - It"s OK. Tko želi finacirati one nakaze sa feminističkih portala neka ih finacira; kome se čitaju Dežulovićeve mudroserice u Novostima, neka Dežuloviću plati i posljednju kunu itd, itd.
Naravno, čisto radi bilančne jednakosti, Crkvi vratiti posljednji dočić i škrapu koju su joj "šumski ljudi" oduzeli 1945..
Pa da vidiš druže Jura što je "atomska bomba".. kad je već prizivaš.

Tko je glasao

Nije Snajper nego Sanpjer @Jura

Čovjek je Dalmoš, Splićo i to se tamo izgovara "šanpjer" i radi se o njihovom lokalnom nazivu za jednu vrstu ribe. Kovač.

Kod registriranja na ovaj forum, program ne prepoznaje slova š,č, ć.

Tako ni ja nisam drvosječa nego drvosjek ;-)

https://hr.wikipedia.org/wiki/Kova%C4%8D_(riba)

Ne bih ni ja skužio da nisam bio u mornarici u Puli i Divuljama.

Što se tiče novca za crkve koji se dobije od države, moram podsjetiti da zahvaljujući tom ugovoru s Vatikanom dobije i džamija i SPC i sve registrirane tj. priznate vjerske zajednice u RH, već prema procjenjenom ili utvrđenom broju vjernika.

sve dobro...

Tko je glasao

Jbte Drvosjek jel se ti

Jbte Drvosjek jel se ti zaje***š ili stvarno ideš ovom orangutanu tumačit da je sanpjer riba a ne vatreno oružje?

Tko je glasao

Ne zajebavam se nego sam nježan

@šanpjer ;-)

Putovao sam vlakom za Zagreb prije koju godinu. U kupeu je bio i jedan koji se oduševio kad je vidio srne kako pasu pored pruge. rekao je : "Pogledajte male jelene", Rekao sam: To su srne. Dobro kaže on, ali kad narastu onda su jeleni, vidite onog s rogovima, to je muški jelen i rogovi će mu narasti veliki. Rekoh: ali to je druga vrsta. NE, NE nemojte vi meni pričati, znam ja valjda.

Onda sam ga trolao malo, pa sam ga pitao da kako se taj mali muški okoti, zar s tim rogovima ne probije majci utrobu i maternicu, na što je tvrdio da se priroda za sve pobrinula.

Mislite, Bog...kažem. Onda je inzistirao da se priroda za sve brine, da on ne vjeruje u Boga i tako, do Zgb-a sam skužio da je ponosni ateist, da nije primitivan i zaostao vjernik. Naravno, ljevičar je.

Imao je odijelo, kravatu i leptop. Na izlasku sam mu rekao da si ugugla pojmove : jelen i srna. Da vidi koliko je ispao glup.

Oduvijek sam nježan s ljevičarima.

sve dobro...

Tko je glasao

Okej okej, posipam se

Okej okej, posipam se pepelom
nekaj mi se snajperisti i raubšicari pričinjavaju zadnjih dana pa tak ni ja dobro ne vidim
a da budem iskren, nikad čul za tu ribu, znam ove naše domaće, štuka, klen, podust ali te talijanske ne poznam, nemam ja penez za iti na more a kak mi se vidi da nebum ni išel tak skoro, a loto ne igram jer ne vjerujem u čuda.

Tko je glasao

Vidi pametnice kako podmeće

"civilne žrtve rata i u ratu silovane žene."...kako se pod "civilne žrtve rata" željelo uvaliti notorne četnjake , tako da se moglo dogoditi da silovatelj i silovana zajedno dođu dokazivati da su žrtve rata.

Ovo ostalo @ Bigi ti je čisti jugodesničarski ( ne ljevičarski ) proljev pa se neću osvrtati.

sve dobro...

Tko je glasao

Bigulice

jebamepas ako si ti normalna?

Opusti se, život je lijep, ovdje travka...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nastavi

Mogao bi nastaviti opisivati ljevičare, jer je odlično i zanimljivo, ovo na "na prvu ruku"!

Evo tko sve lljevolešinari po proračunu:
http://www.dnevno.hr/vijesti/dnevni-detektor/tko-se-krije-iza-ofenziva-p...

    "Ljevičari su danas sinonim za bjesnoću, agresiju, vrijeđanja, nekulturu, histeriju, petu kolonu vlastitih država i sinonim za opasnost po Europu i europske narode!"

Tko je glasao

Ne postoje desničari, već

Ne postoje desničari, već normalni ljudi, te umobolni komunisti, koji druge pogrdno nazivaju desničarima, kako bi sa sebe sprali komunističku ljagu i krivnju za ubojstva Hrvata između II svjetskog i DR-a. Da Hrvatska uistinu ima pravnu državu, donijela bi zakon kojim bi se zabranilo provocirati nedužne ljude lijepeći im etikete desničara. Desničari i ustaše žive još samo u bolesnim umovima. Ljudi rođeni nakon rata nemaju s tim više nikakve veze. Vrlo lukavo je mic po mic nekoga nazivati najprije desničarem, pa mic po mic ustašom pa mic po mic zločincem...i to potpuno nekažnjeno. A riječ je o najobičnijoj KLEVETI. KLEVETA...Čudi me da si se ti srondao na razinu klevetanja. Zbilja si me iznenadio! Pa ipak si ti obrazovana osoba.

Tko je glasao

lijevo je hladno @l9

u konačnici ti se "lijevo" svodi na porciju na opasač i u red ispred kazana

tebi kao prosječnom leftretardu tj. jugošljameru, Milanović i Josipović su lijevo...kako? zašto? pa zato što si leftretard

Takvima nekako ne sijeda u glavu ( zbog ograničenosti potencijala) da su i fašizam i nacizam i komunizam u svojoj biti : lijevi

Npr. ti, ti se zalažeš za obnovu neke zajednice koja se baš i ne mora zvati Jugoslavija ali da opet budemo skupa. Ti si jugonacist i po tome si desno a utvaraš si da si kao lijevo i to dokazuješ time da si gayfrendli. Za prava radnika si malo sutra, jer oni koji su za prava radnika neće sudijelovati u obnovi ratom porušenih kuća koristeći Rumunje da rade na crno, držeći ih u ropskom odnosu, bez isprava u neljudskim uvjetima, a kad dođe vrijeme isplate pozvati državu da postupi po zakonu tj. da ih protjera.

Vi iz hns-a ste najveća govna u političkom spektru. Klijentelisti. Krony kapitalisti. Javno privatni partneri. Rizik vaš profit moj. Ideja moja pare tvoje.

sve dobro...

Tko je glasao

U boj! U boj! Za narod svoj

U boj! U boj! Za narod svoj nije nikakav fašistički ni rasistički pozdrav ...

Nekada se stvarno lijepo navijalo , ah ta vremena

https://www.youtube.com/watch?v=HPQx4SiBeC8

https://www.youtube.com/watch?v=iDQJey9b2kE

https://www.youtube.com/watch?v=rQ4zb59oPWE

Što se tiče Za dom spremni i ajmo ustaše da je Hrvatska normalna država u sekundi bi završili na policiji kod mene zbog širenja mržnje. Isto je i preko Dunava s Srbijom , gledam neki dan Delije s četničkim obilježjima - kosturska glava...

Možda ne znaš Feniks , ali pojava tog ustaštva i fašizma je nekako krenulo početkom 2000-tih (način da se dobiju izbori, "braniteljski" kreteni i kontrola mladih....) sredino 2000-tih se zakuhalo , a prije toga praktički toga nije bilo na reprezentaciji.

Problem je što kolovođe toga su dobijali dobre poslove , bili izvlačeni iz policije i sve je rađeno planski posebno u manjim sredinama. Osobno znam to za Vinkovce, Zagreb, nešto Osijek (Glavaš ...) ...

Justice for all !

Tko je glasao

Može se preoblikovati u "Za Hrvatsku , spremni!"

Prosla vlast uporno je radila protiv Hrvatske, i uništavala sve što predstavlja Hrvatsku. Smetale su joj čak i hrvatske registracijske pločice, pa su silom na njih umjesto hrvatskog grba, htjeli lijepiti srpsku zastavu, smetala im je domoljubna pjesma u "Dobro jutro Hrvatska!",...a u Vukovaru su pokušavali nametati ćirilicu,....

Između ostaloga pokušali su kriminalizirati "Za dom spremni!".

Upravo zbog toga nasilja, javio se otpor pročetničkom nasilju ondašnje vlasti. Da bi im izbili mogućnosti da nam pakoste i nanose štetu mogli bismo koristiti modificirani pozdrav: "Za Hrvatsku , spremni!"

Tko je glasao

Dakle koliko mržnje...

Prva rečenica nije niti za komentirati....
- registarske pločice, navedi broj registarskih pločica koji imaju službenu oznaku na pločicama. Novi dizajn pločica osmislila je ista osoba koja je napravila pločice s grbom. Ako Hrvati ne znaju u kojoj se državi nalaze i za to im treba grb na pločicama, slobodno mogu nekog posjetiti. Po međunarodnom zakonu, bilo koje vozilo koje napušta državu ionako mora imati "HR" oznaku s bijelim rubom, promjera 14 cm (ili nešto slično) - sve ostalo je nepotrebno na tablici. Usput, plavo i crvene kockice imaju uglanvom sve reprezentacije na svojim dresovima, nisam primjetio kako netko HNSu prigovara sto nema grb na dresu? Što li više predstavlja HR, pločice na vozilu ili sport?

- domoljubna pjesma u "Dobro jutro Hrvatska", ozbiljno? Zašto ova država toliko sliči Sjevernoj Koreji...

- u Vukovaru su pokušali nametnuti ćirilicu - opet zaboravljamo kako je zakon o primjeni donio HDZ u dogovoru s srbima, kako bi imao vlast u Vukovaru. SDP je samo proveo zakon, dva drugi razlog provedbe zakona je što Hrvati bježe glavom bez obzira iz Vukovara jer nemaju što raditi/jesti - te se je tako postotak Srba u odnosu na postotak Hrvata povećao toliko da se zakon trebao provesti. O ovom posljednjem razlogu nitko ne želi pričati...zar ne? Znaš zašto ne žele pričati, jer kao i u cijeloj HR u Vukovaru je većinu vremena na vlasti proveo HDZ - što su oni učinili osim što su donjeli taj zakon, kako bi spriječili i zadržali hrvatsko stanovništvo u Vukovaru?

- kriminalizacija "Za dom spremni", ponoviti tko je bio Pavelić i što je bila NDH. Isto pogledati što je "svastika" bila i predstavljala prije WWII, a što poslije. Ukoliko ona može biti zabranjena, onda isto tako se mi možemo podnjeti svoju žrtvu i shvatiti kako to može biti "staro hrvatski pozdrav", ali kako zbog događaja na prostorima za vrijeme WWII i odnosu prema žrtvama tog režima, ćemo ignorirati taj pozdrav...

Pričati o vladi "koja uporno radila protiv Hrvatske", spominjati pojmove "pročetničko naselje" su smješni. Zadnja Vlada (kukuriku koalicija) je isto tako legalno izabrana vlada RH, koja je nakon 8 godina prosperitetnog vladanja HDZ dobila priliku "legalizirati pljačku koju je proveo HDZ kroz predstečajne nagodbe oprostom 100 miljardi duga različitim firmama koje su isti stvorile u zadnjih N godina", isto ono što je napravila Račanova vlada kada je 2000 godine sjela na vlast i legalizirala privatizaciju prije 2000g. Ona radi točno ono što su se HDZ i SDP dogovorili jer uvijek imaju isti cilj :)

Tko je glasao

Ljevičari su danas sinonim za petu kolonu vlastitih država

Ako Hrvati ne znaju u kojoj se državi nalaze i za to im treba grb na pločicama, slobodno mogu nekog posjetiti. Po međunarodnom zakonu, bilo koje vozilo koje napušta državu ionako mora imati "HR" oznaku s bijelim rubom, promjera 14 cm (ili nešto slično) - sve ostalo je nepotrebno na tablici. Usput, plavo i crvene kockice imaju uglanvom sve reprezentacije na svojim dresovima, nisam primjetio kako netko HNSu prigovara sto nema grb na dresu? Što li više predstavlja HR, pločice na vozilu ili sport?Napisao si gomilu gluposti. Ostojić je pokušavao s hrvatskih registracijskih pločica maknuti postojeći hrvatski grb. Zašto? Pa, smetalo mu je. I htio je staviti stiliziranu srpsku zastavu .

S HRT-a su također maknuli hrvatske simbole, pjesmu za Dobro jutro Hrvatska,... A kako im je tek smetala hrvatska reprezentacija?
Svastika je njihova igra. Cijeli mandat su napadali Vukovar , branitelje, Hrvatsku. Frustrirani komunisti su nam namjerno stavljali manjince da bi nas ponižavali i rugali se Hrvatima Na Dan pobjede blatili su naše branitelje, na Dan sjećanja Vukovar , optužujući na HRT-u prvog hrvatskog predsjednika da je izdao Vukovar,...
Ma gadljivo je to što su radili. Valjda će ih sustići njihova zlodjela prema ovoj državi i njenim ljudima.

Sanader?
Njihov čovjek instaliran, kao što su htjeli instalirati Prgometa. ili sada Plenkovića, ili Stiera, da bi provodili njihovu politiku, a ne hrvatsku.

I Hitler je bio izabran legalno, te sam izbor nekoga na funkciju ne znači da će taj, iako izabran demokratskim postupkom vladati primjereno demokraciji. Kukuriku, je stvarala totalitarističku partijsku državu i sva sreća da su maknuti s vlasti.

Opravdavanje Račana, koji je prodao INU, banke, rasturio Ustav, unio prosrpsku i pročetničku odrednicu o 33 % umjesto 50% za dvojezičnost, je bljutavo. Taj komunistički patuljak nam je nanio toliko zla, a to njegovo zlodjelo ubilo je D. Pajičića i udarilo temelje za napade na Vukovar. Napisala sam napadačima na Vukovar da će ih to koštati i evo je: narod ih je odbacio kao smeće, iako su imali i HRT i ostale medije i APIS i DIP, ...
Nakon Tuđmana imali smo 9 milijardi dolara duga, s naslijeđenih preko 3 iz jugoslavije, a nakon Račana i 15 godina detuđmanizatora 10 puta više.

O Vukovaru ti je bolle ne pričati: tamo su ove 4 godine u bolnici, u javnim službama i državnoj upravi, policiji, zapošljavali svoje Srbe i izdiskriminirali Hrvate. Dovoljno bi bilo pogledati koliko su samo u postotku više pozapošljavali Srba, nego li Hrvata.

To im je i bila taktika uz ćirilično svastičenje kojime su ponižavali Hrvate i hrvatske žrtve i pokušavali Vukovar odijeliti od Hrvatske.

Vukovar su napadali jugoslaveni , oni iz SDP-a, ili ubačeni u HDZ, svejedno, ali sada se broj tih drastično smanjio u HDZ-u (otišao i Šeks), i zato tolika kampanja protiv hrvatskog vodstva HDZ-a. Odatle i tolika kuknjava i napadi na vodstvo HDZ-a, dok su Sanadera hvalili na sva zvona ( Jergovića,Butković... i ostala novinarska bulumenta jugovića)

A mržnja?
Reflektirala vam se u oči vaša vlastita mržnja koju ste sijali 4 godine i u kojoj se gušite dok gubite privilegije i mogućnost zavlačenja svojih pohlepnih ruku u državnu kasu za potrebe jugovića "svih fela" kvaziumjetničkog miljea.
"Ljevičari su danas sinonim za bjesnoću, agresiju, vrijeđanja, nekulturu, histeriju, petu kolonu vlastitih država i sinonim za opasnost po Europu i europske narode!"

Tko je glasao

Nije pitanje @NoIS zašto @ppetra to voli

pitanje je zašto to tebi smeta. Pođimo od toga. Kome to toliko smeta hrvatska simbolika. Hrvatske pjesme, grbovi.

Mi smo Hrvati stoljećima osporavani ne samo od Srba ovo zadnje stoljeće nego i od Talijana, Mađara, Njemaca.

Zašto se toliko inzistira na WW2 gdje smo i mi Hrvati između sebe imali građanski rat u smislu koji režim ( oba zakurac) bude preovladavajući, kad smo imali ovaj naš zadnji rat.

Tko nameće te teme i kod obične konjske potkove vidi odmah "U".

Neka, tko jebe sve takve. Što bi rekla ona pjesma

https://www.youtube.com/watch?v=ucG1msQaldE

sve dobro...

Tko je glasao

Feniks, Činjenicu da su

Feniks,

Činjenicu da su upravo antifašistički borci 1943. uspostavili Hrvatsku kao nacionalnu državu hrvatskog naroda

Ti si definitivno budala.

Hrvatska je ušla u kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, a njezino ime je i bilo u nazivu.

Srbijanci su nam to osporili sa stvaranjem jugoslavije (velika Srbija).

Tko je glasao

Ispravak netočnog

Ispravak netočnog navoda:
Ispočetka je to bilo: Slovenaca, Hrvata i Srba... Deklaracija narodnog vijeća Slovenaca, Hrvata i Srba od 19.10.1918. godine, u naslovu govori o Slovencima pa ostalima. Međutim, odmah nakon što je hrvatski sabor donio odluu o raskidu svih državnopravnih odnosa s Austro-Ugarskom, 29.10.1918. godine, Srbi su nas zaskočili i priznali "Narodno veće u Zagrebu kao zakonitu vladu SRBA, Hrvata i Slovenaca, koji žive na teritoriji austro-ugarske monarhije, pa je tako 09.11.1918. godine donesena Ženevska deklaracija o ujedinjenju u državu Srba, Hrvata i Slovenaca, tzv. Smradoslaviju uppsss Jugoslaviju. Tako su Hrvati iz Austro-Ugarske monarhije, koja im nije valjala, dopali pod vlast kralja Petra, vašeg kraljevskog visočanstva.

Tko je glasao

Politički i inače nepismena budaletina ...

... bi osporavala nešto o čemu blage veze nema.
Pročitaj si ponešto o ZAVNOH-u i odlukama donesenim na njegovom Trećem zasjednju 08. i 09. 05. 1944. u Topuskom na kojem je uspostavljena Federalna država Hrvatska.

Tko je glasao

„Sieg!“ – „Heil“ @ Fenikse

nije isto što i ZA DOM- SPREMNI.

Za dom- spremni ti je pozdrav iz jednog i drugog dijela povijesti Hrvata, nešto protiv Osmanlija Turaka i Poturica, a nešto protiv Mađara i Srba.

Ovisi veće tko nas je napadao i poželio zatrti.

Za dom. spremni šalje poruku neprijatelju da smo spremni i umrijeti za domovinu, svoj dom.

Danas taj pozdrav služi isključivo kao provokacija e da bi se zajebavalo takve poput tebe. On, da vam se ide na džigere. Da cvilite. Da kmečite.

Zaista i ja smatram da nemamo danas potrebe za zadomspremanjem, ali eto...dok je god tebe i takvih ...ima svrhe, da što više patite i u svojoj nemoći umrijete u pustoši svoje duše. Očito nisu svi tankoćutni kao ja.

Teško je živjeti u zemlji koju ne doživljavaš kao svoju i s narodom kojeg ne doživljavaš kao svoj. Mogu mislit koliko patiš.

sve dobro...

Tko je glasao

A kad buš ti shvatil da s tim

A kad buš ti shvatil da s tim pozdravom ne zajebavaš Feniksa i njemu slične već pljuješ na Hrvatsku, domovinski rat, branitelje ?
Lako za nas male Hrvate, problem je kako na to gledaju drugi, osim ako nam mišljenje drugih o nama nije bitno ali tada nam nije trebala EU, NATO, mogli smo ostati svoji na svome, naravno i bez zaduživanja kod belosvetskih lihvara.

Tko je glasao

libo mene racku za @

martin
zaphod
Bigulica
Jura

...................i ostale kojima smeta za dom spremni.............

oćeš Hrvatskuku=ustaša
nećeš Jugu=ustaša
šahovnica bez zvijezde= ustaša
šahovnica prvo bijelo polje=ustaša
Hercegovac ako svaki dan ne vičeš da si za Jugu i ako nisi član neke jugošljamerske stranke=ustaša
Bio dragovoljac d.r= ustaša
Slaviš Božić= ustaša i klerofašist
Protiv gay brakova= fašist i ustaša
Ne aplaudiraš četničkom popovima ako pjevaju četničke pjesme=ustaša
Ne voliš druga Titu= ustaša
Osporavaš 1 700 000 ubijenih Srbića u Jasenovcu=ustaša
Osporavaš 20 000 srpske djece ubijenih u Jasenovcu=ustaša
Hrvat=ustaša

E jedino možeš biti "pošteni" Hrvat, a da bi te se smatralo poštenim to ti licencu daju Pupovac, Teršelićka, Vučić, i svoje poštenje moraš cijeli život dokazivati ulizujući se Srbima.

Znači, smiješ biti Hrvat ukoliko si više Jugoslaven.

Znaš, mene ti to ne jebe , ja nemam te komplekse. Ti se liječi ..@Jura, ukoliko si uopće Hrvat.

Jebe mi se za to što neki naši Hrvati pate od unutarnjeg sukoba. Bili bi Hrvati a podržavali bi sve ideje i borbe koje su se pokazale kao antihrvatske.

Moj savjet svima takvima Hrvatima je jednostavan: Zamisli da su Srbi Turci, Mađari, Talijani, Njemci i svi drugi koji su nas poželjeli zatrti nametanjem svoga i osporavajući tvoga.

Ukoliko misliš da nas sada i danas Europa ili svijet gleda kroz tu prizmu, onda si jednostavno glup.

Mi Hrvati smo imali rat poslije WW2 jedini u EU (ako ono u Sloveniji ne računamo) upravo zato što je Hrvatima napravljena nepravda kako 1918.-te, tako i 1945.g, kada je jedna diktatura zamijenila drugu i jedna okupacija drugu.

Ja osobno ne spremam za dom jer živim sa i među Srbima iz čiste pristojnosti i osjećaja za druge ljude da bi im to moglo zasmetati, no nemam autocenzuru i ovi moji točno zanju što mislim i kakav sam.

Zadomspremao sam kad je trebalo.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci