Tagovi

Zoran Milanović rasprodaje hrvatski teritorij

Nakon ponižavajuće arbitraže sa Slovenijom Zoran Milanović isto nudi Crnoj Gori. Izjava Zorana Milanovića nakon susreta s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem dokazuje da hrvatski premijer kad su u pitanju nacionalni interesi nastavlja izdajničkim putem Ivice Račana.

Nedavna izjava jednog crnogorskog vladinog dužnosnika da poluotok Prevlaka nije ni hrvatska ni crnogorska ostala je bez službene reakcije hrvatske Vlade, što je samo po sebi dokaz da sadašnja hrvatska vlast ne brine osobito o zaštiti teritorijalnog integriteta. U službenom posjetu Hrvatskoj bio je crnogorski premijer Milo Đukanović pa je javnost očekivala da će se u ovoj prilici gost iz Podgorice ispričati za najblaže rečeno nespretnu izjavu svojeg direktora uprave za nekretnine. To se međutim nije dogodilo, nego je dapače Milo Đukanović izjavio da bi bilo "neodgovorno" od dviju vlada da zbog pitanja razgraničenja blokiraju gospodarski razvoj Hrvatske i Crne Gore.

Naravno, u pozadini svega nalazi se istraživanje nafte u južnom Jadranu, jer da bi u tome sudjelovala Crnoj Gori potrebno je zadržati sadašnju provizornu granicu na moru. Na nju je izdajnički pristao toliko u SDP-u hvaljeni Ivica Račan. Nekadašnji turistički vodič Joško Paro koji je u njegovo doba vodio pregovore o Prevlaci nagrađen je diplomatskim statusom, pa je danas veleposlanik u Washingtonu. Nekadašnji šef državne Komisije za granice i stručnjak za pomorsko pravo Hrvoje Kačić svojedobno je upozorio da bi Hrvatska, kad bi privremeni režim bio pretvoren u trajno rješenje granice na moru, bila uskraćena za više od 200 četvornih kilometara teritorijalnog mora, te tisuću kilometara epikontinentalnog pojasa. To je upravo područje na kojemu su u dosadašnjim ispitivanjima utvrđene komercijalne rezerve nafte.

Ako Milo Đukanović u ovom slučaju brani crnogorske interese, to se ne može reći za posrnulog hrvatskog premijera Zorana Milanovića koji je izjavio da pretpostavlja kako će se pitanje Prevlake, dakle ne morske granice oko Prevlake, što je velika razlika, riješavati arbitražom. Nakon ove izjave postalo je defitivno jasno kad je u pitanju hrvatski teritorijalni integritet da je SDP izdajnička stranka, jer je spremna šakom i kapom dijeliti susjedima dijelove hrvatskog teritorija. Važno je upozoriti da Hrvatska ima još neriješene granične sporove s Bosnom i Hercegovinom i sa Srbijom.
Zoranu Milanoviću i sadašnjoj Kukuriku koaliciji očito ništa ne znači da je Hrvatska pod pritiskom, a za to odgovorna Jadranka Kosor, pristala na arbitražu sa Slovenijom oko Savudrijske vale odnosno Piranskog zaljeva, umjesto da se to riješava po međunarodnom pravu pred Međunarodnim sudom za pravo mora. Rješenje spora oko Prevlake treba tražiti na tom sudu, a ne u arbitraži. Štoviše Zoran Milanović smatra da ništa ne stoji na putu da dvije zemlje imaju materijalne koristi od nalazišta u južnom Jadranu. Iako je Crna Gora zajedno sa Srbijom bila agresor na Hrvatsku, Zoran Milanović se ponaša kao da je Hrvatska nekakav dužnik prema Crnoj Gori. Oporba bi na ovu novu kapitulantsku najavu premijera trebala oštro reagirati, jer je to još jedan povod da se ruši Kukuriku koalicija.

Komentari

Milanović "nastavlja izdajničkim putem Ivice Račana"

Narod kaže da jabuka ne pada daleko od stabla, a tu je još i Vesna Pusić u svojoj prćiji od milja zvana "pamet" Kod takvog vodećeg dvojca hrvatske politike ništa nas ne može iznenaditi!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Značaj Prevlake

O tome koliko vrijedi Prevlaka i čemu može poslužiti dovoljno je rekao Milan Panić svojedobno predsjednik vlade SRJ.
https://www.youtube.com/watch?v=dbcw63GZq-M

Da smo slušali Davorina Rudolfa i Hrvoja Kačića, odavno bismo bili u ratu sa Slovenijom i Crnom Gorom.

Tko je glasao

Prevlaka je više od kamenja

problem je kad političari u nekim dijelovima hrvatskog teritorija vide samo kamenje od kojeg nema koristi i može ga se slobodno dati susjedima. problem je što susjedi stom hrpicom kamenja dobivaju popriliča dio hrvatskog teritorija koji je pokriven vodom. doduše i od vode nema puno koristi - po tim političarima. samo kad se jednom susjdeu dde dio kamnje koje je privatno vlansništvo hrvatskih građana od kada su došli ute predjele. dodatni problem se stvara kad se da malo jednom susjedu onda se sjeti drugi susjed, pa treći. poslije Slovenije, BiHi Crne gore sada je na redu još srbija i Mađarska. Mađarima bi se mogao dati komad Međumurja, a Srbiji su već šutke prepuštene razne ade.

w. ;)

Tko je glasao

@Feniks e baš si našao da

@Feniks e baš si našao da citiraš političkog šarlatana.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci