Tagovi

Zoran Milanović i Vesna Pusić – diktatori ili demokrati?

Izjava što ju je u Osijeku dao predsjednik Vlade Zoran Milanović da će se Vlada „svim pravnim sredstvima“ suprotstaviti referendumu o pravima nacionalnih manjina, odnosno povećanju cenzusa na 50 posto za uvođenje ćirilice u Vukovaru, te da taj referendum dok je on predsjednik Vlade ne će nikada proći predstavlja težak napad na demokraciju u Hrvatskoj. Ako tome dodamo raniju izjavu potpredsjednice Vlade i čelnice HNS-a koji ima atribut takozvanih „liberalnih demokrata“ Vesne Pusić kako će Vlada stati u obranu civilizacijskih dosega hrvatske države, te da je terora ovakve vrste, uskogrudnosti ovakve vrste, retrogradnosti ovakve vrste dosta i da od toga ne će biti ništa, onda se demokratski usmjerena javnost mora upitati kakvu to Vladu ima Republika Hrvatska.

Obe te izjave spadaju i rječnik totalitarnih i diktatorskih režima, a ne parlamentarne demokracije. Ne samo po ovim postupcima, ova Vlada se već odavno odnarodila i ponaša se diktatorski prema volji naroda, sustavno kršeći članak 1. Ustava Republike Hrvatske u kojemu jasno stoji da „Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem“. Ako je demokracija sustav u kojemu pobjedom na izborima vlada većina, uz poštivanje prava manjine, onda je teško shvatljivo da se predsjednik stranke koja u svojem atributu ima demokraciju ponaša kao diktator i određuje po svojem ukusu što narod smije i što ne smije. Zoranu Milanoviću tako smeta što je referendum o braku bio po njegovim riječima „nažalost dopušten“, pa je najavio da će Vlada „vrlo brzo promijeniti Ustav i odrediti koje vrste referenduma su moguće“.

Politika Vlade je sasvim jasna. Unatoč narodnoj volji koja se tako jasno izrazila na referendumu o braku, Vlada želi svojom saborskom većinom mijenjati Ustav. Dok ljevičarski, bolje rečeno ultraljevičarski glasovi galame da je posljednjim događajima pokušan državni udar, ili čak da je Hrvatska zakoraknula u fašizam, prava je istina da Vlada, mediji i nevladine udruge zagovaraju ništa drugo nego državni udar na ustavne temelje Republike Hrvatske. U posljednje vrijeme se govori o novoj podijeli u hrvatskom društvu. To je točno, ali te podjele proistječu iz neuspješne politike Vlade koja je dobila mandat da radi u interesu naroda, a ne protiv njega.

Komentari

Referendum nije o ćirilici u

Referendum nije o ćirilici u Vukovaru.
Referendum je o svim pismima i jezicima svih nacionalnih manjina u cijeloj Hrvatskoj.

Što misliš kako će reagirati npr. Republika Italija na ukidanje dvojezičnosti? Ili Republika Češka? Ili Republika Mađarska?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

glup si

referendum je o ćirilici i o ničem drugom. stožer bi prihvatio sva moguća pisma samo ćirilicu ne. to se zna i o tome su sto puta govorili. svi ovi referendumi su vapaj naroda kojeg nitko nikad ništa ne pita, a za to je odgovoran milanović.

Tko je glasao

U referendumskom pitanju se

U referendumskom pitanju se ne spominju ni ćirilica ni Vukovar.
Mogu oni pričati što hoće, ali referendumsko pitanje ih jasno demantira.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

srebrni

tako je, komandante crvenih kmera na pollitika.com, sve treba preispitati, sve politicke trgovine na racun vecinskog naroda...
a tvoji crveni kmeri, komunjare, udbasi i ostali obecase da ce biti bolji od kra-de-zea, i ti si tako cijelo vrijeme pisao, a vi se dovezali cirilice u vukovaru i o tome kako ce biti pederima, ko da samo oni zive u hrvackoj...
evo nekoliko slicica kako ce nam biti kad nas "okupiraju" ovi tolerantni andjelcici:

http://www.dugineboje.com/galerija.php

Kitz

Tko je glasao

Ah, javio se napokon moj

Ah, javio se napokon moj najdraži udbaš s pollitika.com.

Tko se dovezao ćirilice i pedera? Tko gura te teme u prvi plan? Vlast ili oporba?

Jesi li za referendum kojim bi se pozatvaralo sve udbaše u Hrvatskoj?
Ili ne možeš protiv sebe?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

srebrni

i ja tebe volim istom mjerom, a sto se tice pozatvarat udbase, to bi bilo preskupo! prisilni dozivotni rad na poljima u slavoniji i sremu, tucat cekicem kamen za posipanje cesta zimi i jos puuuuno korisnih poslova, a one "glavne" po kratkom postupku pred zid, kako su oni hrvate domoljube ubijali, oko za oko, zub za zub...
a ko se je prvi uhvatio cirilice i pedera sada nije ni vazno, vazno je ko to sada pod svaku cijenu gura narodu pod nos!
oporba? sta hrvacka ima oporbu? hm, to je nesto novo!

Kitz

Tko je glasao

Jesi li za referendum kojim

Jesi li za referendum kojim bi se pozatvaralo sve udbaše u Hrvatskoj?
I meni padaju napamet razne hipotetske mogućnosti. Npr. da netko pokrene referendum kojim bi se ukinule penzije društveno političkim radnicima koji su ih stekli radeći za protunarodne medije, npr. TANJUG. I kako bi izgledale reakcije na Milanovića i Pusićku kad bi rekli da tako nešto neće dopustiti?! Bi li se to smatralo diktatorskim potezom?

Tko je glasao

Onaj peder Zoran spamirao

pa prebacih ovdje ovaj mali esej o homoseksualnom fašizmu

Špranca

iz koje ne možeš izaći @zaphode jer očito ne prepoznaješ znakove vremena.

- Hitler došao na vlast zbog frustracije nacije
odredio neprijatelje i ciljane skupine, ( manjine, Židove i sl. katolike i kršćane najprije ušutkao) dobio međunarodnu podršku jer se predstavljao kao brana tada prijetećem komunizmu

- kukurikavci došli na vlast zbog naroda isfrustriranog hadezovskim krađama
odredili neprijatelja, kršćane i katoličku crkvu pa i sve vjernike, religiju kao takvu, topnička priprema je bilo stalno iskopavanje stvarnih afera pa i forsiranih pedofilskih afera ( zapitaj se: koliko je to svećenika u Hrvatskoj pravomoćno osuđeno)
još prije počinju marševi ( parade ponosa), a najprostijom gebelsovštinom iz medija se svi koji ne pristaju na to da homoseksualci usvajaju djecu i oni koji im ne daju SVOJU djecu prikazuju kao fašisti, ognjištari, zaostali, ustaše, glupani ispranog mozga od crkve, dva zuba i dva razreda i sl.

ulogu SA jedinica imaju mediji pod kontrolom vlasti ili stranih neoliberala
što se najbolje vidjelo kada je narod u jednom demokratskom, antifašističkom protuudaru zatražio da se i njega nešto pita
takvu kanonadu ( kanonada znaš što je kao bivši topnik i ustaša pokajnik) je bilo mučno promatrati
taj prljavi medijski rat na ljude koji se drže dostignutih civilizacijskih tekovina
tvrdim ti da će doći vrijeme kada ćeš, ne zadugo, ovog što si zastupao i zastupaš
biti sretan što si pod nickom i sramit ćeš se ( a možda i bojati ).

Ovo je agresivni militantni neoliberalizam na djelu u pokušaju aneksije Hrvatske i Hrvata kao nacije, naravno i ostalih građana.
Homoseksualci su ovdje samo Sudetski Nijemci. Peta kolona. Plus korisne budale poput tebe kojih je uvijek bilo i biti će.

sve dobro...

Tko je glasao

agresivni militantni

agresivni militantni neoliberalizam

= ratoborno nametanje nazora u kojem su prava pojedinca i opće slobode najviša vrijednost.

(prema HJP )

To je jednako inteligentno kao i sintagma diktatura relativizma koju u posljednje vrijeme voli upotrebljavati i Bozanićev ministrant Karamarko.

Tko je glasao

"Prava pojedinca i opće

slobode" nisu najviša vrijednost, na način na koji NIŠTA nije i ne može biti NAJVIŠA VRIJEDNOST izvan KONTEKSTA!

Da stoji tvrdnja koju ste napisali, onda bismo svi bili složni u konstataciji da živimo u najsretnijem i najslobodnijem svijetu od kada čovjek hoda pod ovim suncem - zato jer spisak "prava pojedinaca" i "općih sloboda" nikada u povijesti nije bio dulji nego što je danas!

Dakle, nešto tu ne štima!

A jasno je što ne štima: "prava pojedinaca" i "opće slobode" nešto znače SAMO U KONTEKSTU HUMANOG DRUŠTVA! Tamo gdje taj kontekst izostaje - "prava pojedinaca" i "opće slobode" ne znače više ništa!

Očigledno je da mi obavljamo jedan suludi, paranoidni i suicidalni posao: širimo prostor "prava pojedinaca" i "općih sloboda", a istovremeno munjevitom brzinom dehumaniziramo društvo!

U tom suodnosu, danas je pravo ime "puzajućeg fašizma": NEOLIBERALNI SVJETONAZOR, militantan i agresivan onako kako je bio u ovoj našoj referendumskoj kampanji!

Tko je glasao

NEOLIBERALNI SVJETONAZOR,

NEOLIBERALNI SVJETONAZOR, militantan i agresivan onako kako je bio u ovoj našoj referendumskoj kampanji!
Da, bilo je stvarno zastrašujuće gledati kako pomahnitali militanti pozivaju na toleranciju i nediskriminaciju. A svi dobro znamo da se do humanog društva ne dolazi preko slobodnih pojedinaca nego onda kada humanisti odrede kome je gdje mjesto: pederima, Srbima itd.

Rat je mir, sloboda je ropstvo, neznanje je moć

Tko je glasao

Pederi su jedno

a Srbi su drugo @rupe rt

zašto ih stavljaš u istu rečenicu

zar ne misliš da time vrijeđaš Srbe kao takve

moj komšija Đoko bi ti zbog toga izbio zube

no da, moj susjed nije budala i ne puši ove Pusićkine i Milanovićeve fore da se neko pravo izvlači iz " govnatog kurca" kako on kaže,

on kaže da bi lezbijke tukao mokrom štranjgom ( štranga= konop)

a ja se ne slažem s njime, mislim da je grub, dovoljna bi bila i suha kandžija ( kandžija= bič)

sve dobro...

Tko je glasao

Eto Foma, drvosjek je odmah

Eto Foma, drvosjek je odmah potvrdio kako izgleda humanistički pristup problemu.
Pederi su jedno, a Srbi drugo.
Za one usrane militantne liberale, i pederi i Srbi su samo jedno - ljudi koji su dio našeg društva, a humanista drvosjek ih ne voli vidjeti ni u istoj rečenici.

I kako izgleda humanističko rješavanje problema?
on kaže da bi lezbijke tukao mokrom štranjgom ( štranga= konop)
a ja se ne slažem s njime, mislim da je grub, dovoljna bi bila i suha kandžija ( kandžija= bič)

Tko je glasao

Drvo piše

takve pizdarije samo zato da vam "vadi mast". Dakle, to je zajebancija. Da imate smisla za nijanse, skužili biste njegovu zajebanciju....

Stvari dobivaju ili gube na vrijednosti uvijek U RELACIJAMA. Drvo s pravom upozorava na te RELACIJE koje tako nepromišljeno postavljate, a kojima OBEZVREĐUJETE stvari.

Svesti to na razinu: "humanist Drvosjek ih ne voli vidjeti ni u istoj rečenici" - to je vrlo niska razina.

Tko je glasao

E jado

i ja sam manjina. Nas Hrvata u EU ima, koliko ono 1 %. Katolika u svijetu ima oko 1/ 7.

Uz to sam penzioner na koje danas svi kese zube kao da smo neki višak u društvu.

Sad , da li se ti kao peder pokušavaš prišlepati uz Srbe, kršćane i pravoslavce naše susjede i prijatelje ili kao neki velikoSrbin , četnik par exselance , možda rezident srbijanske obavještajne službe iliti prvoborac u specijalnom ratu protiv Hrvatske namećeš ideje " sloboda" koje i kakve su još u srednjem vijeku provodili na način da su ljude zaražene gubom , kugom ili kolerom slali na susjedne , neprijateljske teritorije , gdje bi homoseksualci dobrodošli kao peta kolona, kao element nestabilnosti, kao virus koji rastače organizam, kao neka bolest koja desetkuje narod u budućnosti, oslabljuje po više nivoa, ekonomskom , zdravstvenom, obrambenom i dr.

Ili samo nastupaš s nekih anglikanskih, protestanskih i dr. inovjernih otpadničkih religija gdje crkvena poglavarica ujedno i zemaljska kraljica daje prvom pederu Engleske vitešku titulu i gdje kupuju malu djecu kao pet ljubimce, čime propagira sotonluk i pederluk pogotovo kod ostalih.

- nije mi poznato i ne mogu dokučiti samo iz ovih upisa.

Naravno, kad bi nasamo razgovarao s tobom par sati moje nedoumice bi bile otklonjene.

Tvoji motivi bi mi bili jasni. Da li je što od gore navedenog ili si samo korisna budala koja voli rektalnu stimulaciju prostate i iz " govnastog kurca" praviš ljudsko pravo.

Nije lijepo da Srbe, kršćane i pravoslavce našu braću kršćane ..

stavljaš u isti red, rečenicu i kontekst s kojekakvim sotonistima, pederastima, potencijalnim pronositeljima zaraznih bolesti.

Mi Hrvati se sa Srbima budemo lako dogovorili samo nas vi mladokomunjare i neoliberali pustite na miru.

sve dobro...

Tko je glasao

Ma ne mogu ni ja shvatiti

Ma ne mogu ni ja shvatiti zašto se ti toliko žestiš na pedere. Pri tome koristiš istu zapjenjenu retoriku kao i kad pišeš o komunjarama. S obzirom da je poznato da takvom retorikom ispireš komunjarsku prošlost, pitam se što ispireš antipederskom histerijom. :-)

Tko je glasao

ispiranje

Ispiranje jednako takve prošlosti... nije bilo lako biti hrvatski policajac i tjerati... pedere... iz grmlja oko HRTa... Znalo je biti mračno, zamračenje, blato, lako se čovjek posklizne...

Alo! Ti, peder! Što radiš tu, zračna uzbuna je... Vidi kretena, što to držiš u ruci, perverznjačino jedna, ha! Uhaj... Kako ti je velik... i grbav! Skoro ko moj! Šta nije? Oš vidjeti, ha pederu? Na, evo - gledaj! Vidi ga, što sad to radiš?!?! Uhaj... mangup si ti, ha?

... poslije ostane stid zbog poskliznuća, kao i zbog članstva u KP - i onda treba navaliti, navaliti na jedne i druge, da se Vlaji ne dosjete...

Tko je glasao
Tko je glasao

ajoj

Drvić, drvić, tebe fakat to pali, ha? Ajde, lijepo, drago mi je da čuvaš takvo linkovlje.

Rekoh ja - ovdje samo ti i MKn znate točno pobrojati kategorije unutar gay-sex pornografije :))

Tko je glasao

ne čuvam eno ga

gore malo više zaljepljen link

ja sam ti ga samo prikeljio hehe

ono da te obradujem

što ću kad sam drug

ps.bi li volio da ti organiziraju ovakav maskenbal u kvartu...ili možda ipak ne bi..

sve dobro...

Tko je glasao

otprilike jednako...

... kao što bih volio porno-sajam gdje isto rade samo - heteroseksualci.

Ups, zapravo imamo takav sajam na Velesajmu, već drugu godinu zaredom. Ali nema veze, to je ok - jer su heteroseksualni.

Ovo te ne smeta da ti unuci gledaju, naravno? Licemjeru.

http://www.jutarnji.hr/porno-sajam-eros4u-na-zagrebackom-velesajmu-od-2-...

Tko je glasao

Ma ja to vas @ruperte

pederke i komunjare zalijevam hladnom vodom. Bolje politi nego ognjem spaliti.

Previše se trgate s lanca pa eto, velim....

sve dobro...

Tko je glasao

Ovo je zastrašujući primjer

dokle su ovi "obiteljaši", HRASTovci i vigilarovci spremni ići...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ja nisam niti u jednoj od tih

ja nisam niti u jednoj od tih hrast-ovaca ili obiteljasa, a nisam niti vjernik, nego ateista...
pa sta se iscudjujes, to vi crveni kmeri, orjunasi, komunjare i slicni na celu sa pusickom propagirate, gejparade, nekakvu kvazitoleranciju i druge gadosti!
homoseksualci svoju seksualnu orijentaciju trebaju ostaviti za svoju spavacu sobu kao sto to rade i ostali heteroseksualci, a ne provokativne parade...
sto se mene tice neka imaju svoju radio i tv postaju, svoje casopise, "kulturna" drustva, ali nista nametati na silu vecini, pogotovu ne na taj nacin...

Kitz

Tko je glasao

Žao mi je što ti to moram reći

ali ti si jednostavno glupkast. Drvosjek je pak došao na svoje, kao da je on osobno kreirao stranicu, ili kao da je kreirana za njega.

Bartulica&Batarelo, čestitam, svaki vam dao...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Drvosjek je oduvijek

svoj na svome.

Ćaća mi se u WW2 suprostavljao fašizmu, braća i ja za domovinskog oslobodilačkog rata velikosrpskom fašizmu a sada pomažemo svojoj djeci da se suprostave ovoj mekanoj verziji
neoliberalnog agresivnog fašizma gdje se od homoseksualaca radi Sudete iliti Srbe prečane.

Možeš i ti biti svoja na mome ...... stavu o životu, domu, obitelji, domovini...

sve dobro...

Tko je glasao

Mislim da im pitanje nije baš

Mislim da im pitanje nije baš dobro izabrano. Mislim da bi referendum sa pitanjem da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta ( i ne samo Vukovar ), dok se ne stvore uvjeti za uvođenje dvojezičnosti na način na koji je uvedena kod nas u Istri, imao puno više izgleda za prolaz.

U Istri je voljom većine uvedena dvojezičnost i u mjestima u kojima talijanska manjina nije zastupljena sa 33%. A znam za jedno mjesto kroz koje često prolazim i u kojem živi većinsko srpsko stanovništvo i čirilicu nisam primijetila ni u tragovima. Moram ipak napomenuti da je za pravi suživot ( sa talijanskom manjinom) na našim prostorima trebalo proći puno,puno godina nakon II svjetskog rata.

A što reći nego: Krasna zemljo, Istro mila, dome roda hrvatskog.

ps: za moje "prijatelje" i "neprijatelje" u raspravama oko prethodnog referenduma - moj je grad imao najveći postotak u RH onih koji su zaokružili "protiv". Ja sam glasala " za " za mene, ali sam i držala majčinu ruku ( Ne vidi gotovo ništa ) dok je zaokružavala "protiv" .

Tko je glasao

Vaša gospođa mama

je glasala po uputi stranke koju podržava.

Moja mama je za zadnje (i svake druge) izbore kad je se pita : " stara za koga ćeš glasati- obavezno odgovarala " za Tuđmana")". 9 banki

Inače ima "boračku" penziju u kombinaciji s poljprivrednom s tim da je taj borački dodatak naslijedila iza pokojnog muža kad je navršila godine. Neku siću.

Za zadnje izbore ja joj velim, ali stara pa oni su lopovi- kradu... a Tuđman je umro i nisu to oni isti..ona samo frkne nosom.

tako vam je to u životu, hehe

vaša mama zasigurno zna što je brak, e ali pristaje uz jedan politički program- legitimno

sve dobro...

Tko je glasao

Vaša gospođa mama je glasala

Vaša gospođa mama je glasala po uputi stranke koju podržava.
Tvoja gospođa mama je rodila najmanje jedno nacističko smeće. Tvoja mama nakon toga više nije mogla rađati jer si ti kukurijek u mozgu i tijelu.

Ti si naš vođa, voda i volja.

Ti si naš Bog, mi smo tvoji Hrvati!

sve dobro...

Tko je glasao

Tvoja gospođa mama je rodila

Tvoja gospođa mama je rodila najmanje jedno nacističko smeće.
Nu, nemoj tako oštro. Ali o ovome bi se moglo razmisliti:

Umberto Eco sastavio je listu elemenata tipičnih za ur-fašizam ili vječni fašizam. To su
- kult tradicije,
- odbacivanje modernizma,
- iracionalizam,
- neslaganje kao izdaja,
- strah od razlike, individualna ili socijalna frustracija,
- opsesija zavjerom,
- osjećaj poniženja zbog moći neprijatelja,
- permanentno ratovanje,
- prezir prema slabijem,
- kult heroizma i herojska smrt,
- mačoizam,
- selektivni/kvalitativni populizam,
- novogovor.
Ovi elementi ne mogu sačinjavati sistem, mnogi od njih su međusobno kontradiktorni i tipični su za mnoge druge vrste despotizma ili fanatizma. No, dovoljan je jedan od njih da otvori prostor fašizmu koji će se oko njega zgrušati

http://www.index.hr/vijesti/clanak/umberto-eco-kako-prepoznati-fasizam/7...
http://www.themodernword.com/eco/eco_blackshirt.html

Tko je glasao

il nisi skužio što sam

napisao ili je marica loše kvalitete a postoji mogućnost da te ljubavnik ostavio pa si malo histeričan

sve dobro...

Tko je glasao

A što se tu ima krivo

A što se tu ima krivo shvatiti?!

Roditelji/stariji koji glasuju protiv su SDP-ovci, a djeca/mlađi su pederi.

Nadam se da neću uvrijediti @marival, ali u tvom svijetu ne može postojati stasala osoba koja bi bila homoseksualna ili imala prohomoseksualne stavove, a da ne govorim kako u tvom svijetu uopće ne može biti stasale osobe koja razmišlja svojom glavom.

Tko je glasao

Da, to...

ti si iz mog upisa izvukao svoj zaključak i obrušio se na taj zaključak.. zapravo.

Gospođa mama ima svoje razloge zašto je bila protiv, pa ako je i neki od tih razloga utjecaj politike to je legitimno.

Nećeš valjda ustvrditi da mediji i kompletna politička elita nisu imali utjecaja na ljude da idu i protiv svoje savjesti.

Naveo sam primjer moje majke da racionaliziram tvrdnju.

Kako bi ti to objasnio da djed i baba od cca 80 godina, glasaju PROTIV a imaju djecu i unuke, što se dešavalo u okolnim srpskim selima u mom kraju a inače na svim izborima idu za sdp i hns a po posebnom izbornom zakonu imaju zagarantiranog Pupovca ili već koga..

Obrušavaš se na mene bez razmišljanja kao džanki u afektu i sram te bilo zbog toga.

sve dobro...

Tko je glasao

Mene da bude sram, a ti

Mene da bude sram, a ti "racionaliziraš tvrdnju" time što daješ primjer svoje starije rodbine?

I u ovom zadnjem komentaru ideš u skladu s mojom ne tvrdnjom nego činjenicom proizašlom iz ova tvoja dva komentara, a to je da ti stariju osobu koja će biti Protiv na zadnjem referendumu ne možeš pojmiti kao osobu homoseksualnih pretenzija ili prohomoseksualnog svjetonazora (a da ne spominjem sve ostale moguće varijante i uzroke tipa bigamisti i sl.), već isključivo kao političkog poslušnika.

To je nedvojbena činjenica, a priznajem da nagađam kada kažem da ne pojmiš mlađu osobu koja zaokruži Protiv drugačije nego homoseksualnu.

Tko je glasao

Grozno bi bilo

da su svi koji su glasovali PROTIV homoseksualci kako ti imputiraš da ja zaključujem.

Onda napadaš svoj zaključak i svoju interpretaciju, ali to je česta pojava na net polemikama.

Nastavi se boriti sa svojim utvarama..... ne mogu ti pomoći....

sve dobro...

Tko je glasao

Grozno bi bilo da su svi koji

Grozno bi bilo da su svi koji su glasovali PROTIV homoseksualci kako ti imputiraš da ja zaključujem.
?!?!?!?!?!?!?!?!

minus minus - SDP/HNS-LS

Tko je glasao

Bravo - i ja se pridružujem

Nikad nije dovoljno naglašavati koliko je važno omogućiti pravo na osobni izbor, ako nikome drugome ne šteti, pa i kad se sami s njime ne slažemo.

Jel' tako - tako je :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

A to znači:

ostati normalan i ne dati se ludilu! Bravo, Marival! Unutar moje obitelji se također glasalo različito, ali nam ne pada na pamet da se jedni drugih odričemo zbog toga, niti da se nazivamo "fašistima"!

Tko je glasao

Da se Vukovar proglasi

Da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta ne bi bilo nimalo sporno no ono samo ništa ne govori o dvojezičnosti. Čim se pa spomene dvojezičnost, nastaje problem.

Problem nije ukoliko se prvi put određuje postotak ili se postojeći mijenja na manji kako bi bio povoljniji za manjinu.

No kad se postojeći povećava, nepovoljniji je za manjinu, zapravo joj umanjuje pravo koje manjina već ima.

A to je već u sukobu s nekim općim davno prihvaćenim dokumentima pa ne može proći ni u snu.

B-52

Tko je glasao

Dvojezičnost nakon 50%,demokratski- proći će u zbilji

Problem nije ukoliko se prvi put određuje postotak ili se postojeći mijenja na manji kako bi bio povoljniji za manjinu. Problem je kada se mijenja na manji postotak da bi se nagradilo za genocid nad Hrvatima. Račan je smanjio postotak iz zlih namjera-da bi Hrvate negativnio diskriminirao i da bi RH lakše vraćao u neku novu Jugoslaviju.

No kad se postojeći povećava, nepovoljniji je za manjinu, zapravo joj umanjuje pravo koje manjina već ima. Postotak se vraća na normalnu demokratsku razinu. Ta ne mogu dobiti nagrade za genocid nad Hrvatima Vukovara. To im jednostavno treba reći i točka.

A to je već u sukobu s nekim općim davno prihvaćenim dokumentima pa ne može proći ni u snu.Proći će, proći voljom hrvatskoga naroda. Narod može mijenjati svoj Ustav, a amanjina nije sveta krava- dobit će onako kako je uobičajeno u demokratskim državama, a Vukovar nikada neće dobiti jer je ćirilica u Vukovaru velikosrpka svastika.
A tebi, ako je do ćirilice, odi preko granice-tamo uživaj u ćirilici. Zašto bi Hrvati,. po želji Srba i Jugoslavena, kao većinski narod sebe diskriminirali?
Neka dobiju što im pripada za 50% , jer to što ih voli Zoran Milanović i neki Jugoslaveni, nas Hrvate ne obvezuje.

A i civilizacijski nivo, kojega nemaju, podrazumijeva nenagrađivanje za genocid.

Račanovim muljanjem i mijenjanje Hrvatskoga ustava, čim su se dočepali vlasti (2002), posijali su sjeme zla, a hrvatski narod će tu jugoslavensko-velikosrpsku biljku iščupati svojom voljom i svojim pravom da uređuju svoju državu prema sebi, a ne prema njima i Memorandumu2.

Ma dobro je da su svi isplivali na površinu, da hrvatski narod zna!

Tko je glasao

Šolevićka

Bravo. Institucionalno ili vaninstitucionalno.

Tko je glasao

Narod se brani od velikosrpštine

Velikosrpstvo ponovo šeta Hrvatskom, jer ono što je porazila HV devedesetih uskrsavaju političari, pa je normalno da sehrvatski narod brani- referendumom, a ako im to pokušaju spriječiti, jasno je da će se narod braniti od protuhrvatske politike, od Memoranduma 2 koji se ugnijezdio u poluge vlasti u RH.

Tko je glasao

kak god hoce sto se toga

kak god hoce sto se toga tice.. mene nije bas previse briga, jer je stvarno smijesno stalno navoditi razloge "sto ce susjed reci" za ono sto sami o svojoj kuci trebamo napraviti..

to sto ce italija, madarska, srbija ili bilo tko reci ne bi nam trebalo biti vazno. Vaznost je iskljucivo u nama i na nama, da odlucimo dobro, pametno i moguce u nasim prilikama.

ps
nisam vidjela da te italija, madarska ili srbija pitaju kako ce kod sebe nesto urediti? ili da ih je neka silna briga sto ce hrvatska (valjda drzava) misliti o njihovom unutrasnjem sutroju? ti si to primijetio?
ja jesam, ali samo ako se radi o nekoj trgovini, ekonomiji ili profitu do kojeg se dolazi potezuci magarca za rep..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

stvarno smijesno stalno

stvarno smijesno stalno navoditi razloge "sto ce susjed reci" za ono sto sami o svojoj kuci trebamo napraviti
Znači da nemaš ništa protiv što Nikolić negira postojanje jedne skupine Hrvata u Srbiji i naziva ih Bunjevcima, nemaš ništa protiv toga da se Hrvatima u Srbiji ukine pravo na dvojezičnost i medije i emisije na hrvatskom jeziku, bilo bi sasvim ok da Austrija "izbriše" Gradišćanske Hrvate ... Imaju valjda i oni pravo smatrati smiješnim "što će susjed reći". I što bi nam trebalo biti važno što će oni reći i učiniti i što ćemo misliti o njihovom unutrašnjem ustroju.

Tko je glasao

to sto ja imam protiv ili

to sto ja imam protiv ili imam za je potpuno irelevantno.. jer sva ta prava ce dati ili ne dati narod srbije ili italije svojim manjincima posve neovisno od mog misljenja o tome.. kao i tvog..

i to je njihovo pravo

a tvoje i moje pravo je da o tome imamo misljenje

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

i @bigi.. kaj to nije tocno u

i @bigi.. kaj to nije tocno u gornjem komentaru?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ne zanima mene što će oni

Ne zanima mene što će oni reći.
Više me zanima što će učiniti, a vrlo vjerojatno bi odgovorili ukidanjem prava hrvatskoj nacionalnoj manjini kod njih. Znači opet po glavi Hrvata.
Tko to ne vidi ili je glup ili zlonamjeran.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Kolega, poštujem stav, ali

Kolega, poštujem stav, ali odnos prema vlastitim manjinama je strogo interna stvar u smislu uzrok-posljedice. Podcjenjujemo većinu demokracija zaduženih za brigu o svojim nacionalnim manjinama time što ih uopće prizivamo u ikakav kontekst posljedice naših postupaka.

S jedne strane je grozno uopće pomisliti da postoji itko i išta važniji i bitniji u životu tih ljudi osim RH, a s druge strane jeste činjenica npr. kako Romi nemaju domicilnu državu, a u pravom smislu riječi domovina je Republika Hrvatska itekako kandidat za takvog reprezentanta svih Roma svijeta.

Tko je glasao

aha... razuman zakljucak..

aha...

razuman zakljucak.. ne dirajte ih jer ce oni dirati njih.

svakom hrvatu u italiji, kao i hrvatu u srbiji, kao i hrvatu u madzarskoj... prava su dali Talijani, Madzari i Srbi... a ne reprocitet prava u hrvatskoj drzavi. osim ako istovremeno nije bilo neke medudrzavne ili medukapitalinteresne trgovine...

nikad, ama bas nikad ne moze biti to razlog za davanja bilo kome bilo kakvih prava. kao sto razum nikada nece reci da manjina ima vise prava nego li mu ga da vecina. kao sto nitko nikada, ako ne zeli potencirati totalitarizam bilo koje vrste nece postavljati drzavu i drzavnu upravu, nacin funkcioniranja na nacin da manjinci po bilo kojem pitanju odreduju nacin zivota, uvjete zivota, politicko odredenje, drustveno uredenje vecini stanovnistva..

i to ne samo kad se radi o nacionalnim manjinama, vec i o bilo kojoj drugoj grupaciji koja se moze zvati manjina, cak i ona koja se danas naziva "politicka elita"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci