Tagovi

Zoki popio dvije Kolindine pljuske u jednom danu

Barbika, slika bez tona, lutka na koncu, podkapacitirana, plavuša... sjećate se? Tzv. "lijevi" domaći "novinari", analitičari i komentatori upravo su se natjecali tko će je više i gore izvrijeđati, podcijeniti i poniziti kao političarku, kao javnu osobu i kao ženu. Jednako se nastavilo čak i nakon pobjede na predsjedničkim izborima. Primitivac Zoki od muke izbornog poraza nije joj htio ni čestitati, nego je kroza zube promumljao ono bijedno, anticivilizacijsko i huškačko "ili mi, ili oni", a par njegovih budalaša zauvijek se javno osramotilo nepoznavanjem abecede izbornih pravila, tražeći da se nakon 25 godina pri utvrđivanju pobjednika počnu računati nevažeći listići. Kukuriku medijski psi čuvari odmah su Barbiku uzeli poučavati koga je trebala pozvati na inauguraciju, a koga ne, što mora govoriti, a što ne smije, kako se mora ponašati, kakvim se suradnicima mora okružiti, čije biste mora držati u svom uredu, koju i kakvu politiku mora voditi... suština svega je bila odmah pokazati glupoj plavuši kako stvari stoje i gdje joj je mjesto, narediti joj da začepi i ne talasa.

Sjećate se Zokijevog bezobrazluka oko preseljenja u Visoku? Kukuriku vlada je prvo javno tvrdila da je to bezvezno predizborno obećanje i da od toga nema ništa bar još godinu dana, a onda naglo, u hipu, neradnim danom preko vikenda, okrenula ćurak i donijela dosad nezabilježenu jednostranu odluku o preseljenju. E da bi na kraju ipak popušila i skočila samoj sebi u maliciozna usta, jer nema teorije predsjednika države preseliti u neodgovarajući kompleks zgrada, bez svih sila provjera i prilagodaba.

Potom je uslijedilo jednako bezobrazno Zokijevo pismo u kojem poziva predsjednicu države da "kad joj god odgovara" dođe na sjednicu vlade, ali i da mu "pripremi konkretne prijedloge" kako da zemlju izvuče iz krize. Osim toga, Zoki bi na srebrnom pladnju htio i "mehanizme za provođenje, te procjenu financijskih i proračunskih učinaka" tih prijedloga. Imao je Zoki i glazbenu želju, neki drmeš od Lepe Brene, ali ju je, eto, zaboravio napisati.

Zato je Barbika i njemu i njegovoj cjelokupnoj Kukuriku dvorskoj kamarili danas, u jednom jedinom danu, opalila dvije teške političke pljuske. Šamarčine, da razumiju, onako fino iza uha, temeljito, zidarski, jednu slijeva, drugu zdesna. Prvo sarkastični pljas...

23. 02. 2015. Priopćenje Ureda predsjednice RH

Povodom pisma upućenog od strane predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović, ističemo sljedeće:

1. Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak, 19. veljače 2015. godine, nazvala je predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića ponudivši suradnju te mu je tom prigodom najavila slanje prijedloga za održavanje zajedničke sjednice Vlade zbog teškog gospodarskog i socijalnog stanja u državi.

2. Tijekom tog razgovora Predsjednica je predsjedniku Vlade RH predložila da timovi Ureda predsjednice i Vlade RH utvrde dnevni red zajedničke sjednice.

3. Kako do danas iz Vlade RH nije prihvaćen taj prijedlog, Predsjednica Vladi RH upućuje prijedlog dnevnog reda zajedničke sjednice u skladu s člankom 102. Ustava Republike Hrvatske.

4. U vezi s pozivom predsjednika Vlade RH Predsjednici da pripremi konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga za zajedničku sjednicu Vlade, naglašavamo kako je Predsjednica, nakon temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim stručnjacima, došla do zaključka kako je najkonkretniji prijedlog za izlazak RH iz krize - ostavka predsjednika Vlade RH.

5. Ukoliko predsjednik Vlade RH ne uvaži taj konkretan prijedlog, Predsjednica od njega očekuje konkretne prijedloge, način provedbe i procjenu financijskih učinaka tih prijedloga i rješenja za izlazak zemlje iz krize, što je ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH.

6. Predsjednica sa zadovoljstvom prihvaća poziv za održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost radi usvajanja godišnjih smjernica za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2015. godinu.

...a onda konkretni pljus:

23. 02. 2015. Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uputila je dopis predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću kojim predlaže zajedničku tematsku sjednicu Vlade RH

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas je, sukladno svojim najavama, te nastavno na telefonski razgovor s predsjednikom Vlade RH Zoranom Milanovićem od prošlog četvrtka, uputila dopis kojim predlaže zajedničku tematsku sjednicu Vlade RH. Tekst pisma prenosimo u cijelosti.

"Poštovani gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

Zbog duboke gospodarske, ali i opće društvene krize u kojoj se Hrvatska nalazi, a koja se odrazila u višegodišnjem padu domaćeg gospodarstva, nelikvidnosti poduzeća, smanjivanju životnog standarda građana i velikom broju nezaposlenih, te prezaduženih građana, držim kako je uvelike narušena gospodarska stabilnost, a time i sigurnost države kao i egzistencija njezinih građana. Moja je dužnost brinuti za građane, te za politike i mjere koje će jamčiti redovito i usklađeno djelovanje, te stabilnost državne vlasti.

Nalazimo se u dubokoj gospodarskoj depresiji, koju prati kontinuirani pad hrvatskog društvenog bruto proizvoda, prekomjerni rast vanjskog i unutarnjeg duga države, vanjskotrgovinski deficit, uz stalni pad broja zaposlenih kao i nezaposlenost sve većeg broja mladih ljudi. Zabrinjavajuće veliki broj radno sposobnog stanovništva, a ponajviše mladih i obrazovanih ljudi, napušta Hrvatsku. Prema relevantnim procjenama, u posljednje tri godine, dominantno radi ekonomskih razloga, Hrvatsku je napustilo gotovo 100 tisuća hrvatskih građana.

Koristim prigodu podsjetiti Vas na stanje u državi ilustrirano kroz niz makroekonomskih pokazatelja:

- Pad hrvatskog BDP-a na 327,2 milijarde kuna,
- Javni dug RH u odnosu na hrvatski BDP premašio 80 posto,
- Inozemni dug RH veći od 47 milijardi eura,
- Stopa registrirane nezaposlenosti premašila je 20 posto,
- Broj zaposlenih prvi put u povijesti bi trebao pasti ispod 1,3 milijuna,
- Deficit državnog proračuna u odnosu na BDP približio se pet posto,
- Pokrivenost uvoza izvozom dosegnula je gotovo 60 posto (deficit robne razmjene gotovo u cijelosti anulira godišnji devizni dotok od turizma),
- Pad broja stanovnika RH u prošloj godini (natalitet - mortalitet) od -10.447.

Navedeni podaci ilustriraju alarmantno društveno i gospodarsko stanje u Hrvatskoj, a naročito stanje državnih financija, iz kojih je vidljivo kako je Hrvatska danas u odnosu na vlastiti BDP jedna od najzaduženijih država Europe. Usprkos potencijalima u korištenju sredstava iz EU fondova, već sada postaje jasno kako u Hrvatskoj nema dostatnih sredstava za učešće u sufinanciranju mnogih projekata. Nadam se kako Vašoj pozornosti nije promaknulo to kako je gotovo istovjetne zaključke o stanju gospodarstva u Hrvatskoj nedavno dala i Europska komisija.

Građani i građanke Republike Hrvatske s punim pravom postavljaju pitanja o primjerenosti reakcija Vlade Republike Hrvatske na opisana gospodarska kretanja, te iskazuju razumnu zabrinutost u pogledu svoje egzistencije i egzistencije svojih obitelji.

Gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, vjerujem kako ste vrlo dobro upoznati s gotovo jednoglasnim stajalištem hrvatskih ekonomskih analitičara kako se uzroci krize domaćeg gospodarstva velikim dijelom nalaze u strukturnim slabostima, kao i u zakašnjelim ili potpuno izostalim reakcijama kreatora ekonomske politike.

Stoga, sukladno članku 102. Ustava Republike Hrvatske, predlažem održavanje zajedničke tematske sjednice Vlade na kojoj će se Vlada RH očitovati o konkretnim prijedlozima, načinima provedbe i o procjenama financijskih učinaka istih (s obzirom kako je to ustavna obveza Vlade, a ne Predsjednice RH), po sljedećim točkama dnevnog reda:

1. Mjere koje Vlada RH planira provesti do kraja mandata za povećanje zaposlenosti, osobito mladih i obrazovanih ljudi;
2. Mjere koje Vlada RH planira provesti do kraja mandata za zaustavljanje negativnih demografskih trendova u državi;
3. Mjere koje Vlada RH planira provesti do kraja mandata za povećanje povlačenja sredstava iz EU fondova, kako bi se ono balansiralo u odnosu na troškove članstva RH u EU;
4. Modeli koje Vlada RH planira predložiti do kraja mandata za rješavanje graničnih i drugih otvorenih sporova sa susjednima;
5. Modeli i mjere koje Vlada RH planira provesti do kraja mandata za osiguranje energetske neovisnosti i sigurnosti Hrvatske.

Naposljetku, gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, izražavam uvjerenje kako ćete radi dobrobiti Hrvatske i svih njenih građana, prihvatiti izneseni prijedlog sazivanja tematske sjednice Vlade Republike Hrvatske.

Molim Vas za usuglašavanje termina i načina održavanja predložene sjednice."

Naravno, par Kukuriku pripuza "analitičara" odmah je refleksno zacviljelo u obranu voljenog vožda s Markovog trga, da Barbika "neće završiti mandat", da zapravo "pomaže premijeru", da "predsjednica nema ustavne ovlasti" tražiti Zokijevu ostavku i slično... kao da ju je stvarno zatražila pozivajući se na Ustav, smijurija. Čitajte još jednom što i kako Barbika piše, analfabeti, i zauvijek zaboravite na situaciju u kojoj se Zoki tri godine bavi Bleiburgom, homo pravima, ćirilicom i spašavanjem osumnjičenih bivših udbaša, čitaj: ne radi ništa, nego češe dupe, dok je 320.000 (slovima: tristo dvadeset tisuća) nezaposlenih hrvatskih nesretnika konstantno, zacementirano, uklesano u beskrajno siromaštvo, muku i jad - a predsjednik države šuti.

Zokiju tri godine kuća gori, a on? Fićuka i zalijeva cvijeće. Jebe se njemu. Hrvatska djeca se u desecima tisuća sele i bježe raditi u inozemstvo, a Zoki planira kako će postavljati nove ćirilićne table, i po mogućnosti poslati kakvu hitlerjugend SA "nevladinu udrugu" da se pacifistički na ulici potuče s braniteljima invalidima u Savskoj. I nitko nema pravo ni zucnuti, ni taknuti Kukuriku status quo, sve negdje do veljače 2016, a onda, što bude.

E, ne bu išlo.

Šutnja je gotova. Ovaj narod želi izbore odmah, sad. Konstantno pretpostavljajući interese uske ideološke manjine do krajnosti iscrpljenoj i izmučenoj većini, Zoki je dokazao ne samo da ne zna, nego i da ne želi raditi u korist hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana. U ovom trenutku, Zokija i papirnati Kukuriku režim zanima samo kako što duže moguće ostati na vlasti, kako sebi, svojim medijskim i "nevladinim" pijunima prigrabiti što je više moguće novca, povlastica i koristi iz državnog proračuna, i to je sve. Do kosti ogoljeno, nema ničeg drugog.

Zokijevo vrijeme je isteklo. Ovo je njegov konac. Barbika je preuzela inicijativu i diktira tempo, konačno radeći ono što treba i mora raditi svaki hrvatski državni dužnosnik, ovdje jedini izravno izabran od naroda, predsjednik Hrvatske, predsjednica Hrvatske - zastupati hrvatske narodne i državne interese. Glasno reći: "Dosta!" neradu, nesposobnosti, gluposti i zlu. Srčano, ultimativno, beskompromisno, racionalno i jedino moguće.

Hrvati to nisu imali 15 godina. Hvala Bogu dragom, nakon duge mračne detuđmanizatorske noći, nazire se svitanje.

Komentari

Santa subito!!

Santa subito!!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Santa subito!! Pretjeruješ.

Santa subito!!

Pretjeruješ. Valja pričekati još bar mjesec dana :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Walter Reed: Pripuzno vaginalno orošavanje

Milanovićev Mars radi kvadrat s Kolindinim Mjesecom! – kažu astrolozi.

Desničarska vizija Hrvatske "Hrvatica i Hrvata", na koju je "prva hrvatska predsjednica" pristala već u predizbornoj kampanji, a sasvim otkrila srce u izbornoj noći, odlaskom među šatoraše kao prvim potezom, nema blage veze s Hrvatskom po želji 75 posto građana RH. Jednako tako i crkveni blagoslov nje i Tuđmanovog pozlaćenog stola te micanje Titove biste. Šatoraši su njeni prvi gosti na Pantovčaku. Poziv za ostavkom Premijera konačan primjer da nije savladala niti ustavno gradivo i nadležnosti Predsjednika države Hrvatske. Sve je to doprinos “jedinstvu” i “brizi za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti” kako ga se u buduće “mora, hoće, zna” i treba promišljati. Kolinđanski.

Njeno navođenje da je ova vlast kriva za “negative demografske trendove u državi” je obična pizdarija – ona sama ima samo dvoje djece (u inozemstvu), ali i manje nego je potrebno za održanje reprodukcije "Hrvatica i Hrvata". Sve čiste Hrvatice, može predložiti da  besplatno, na teret osiguranja, idu na dvotjedno vaginalno orošavanje, lakšeg parenja radi.

Očekujem da se, nadalje, umjesto obećanog preseljenja Ureda predsjednika Republike s Pantovčaka u Visoku ulicu, odluči za podizanje crkvenog tornja na Pantovčaku i preseljenje šatora na neku od livada sa divljim životinjama.

A o mentalnom i psihofizičkom dometu predsjednice koja čak nije bila u stanju ispravno izgovoriti svečanu predsjedničku prisegu (izostavila je jednu riječ – Hrvatska) i koja pri tome zaplače, ne treba dvojiti. Ona je nestabilna osoba.

Malo tko je od dosadašnjih predsjednika države (brojeći i socijalističke presjednike/ce) u prvih desetak dana predsjednikovanja napredovao do toga da se treba pogledati što o mogućem načinu smjene piše u Ustavu i zakonima.

“Ukoliko bi 101 zastupnik u Hrvatskom saboru dao svoj glas za pokretanje postupka za utvrđivanje posebne odgovornosti Predsjednika Republike Hrvatske, a 9 sudaca Ustavnog suda podržalo tu odluku, Predsjednik RH morao bi dati ostavku Ustavnom sudu.

Naime, postupak za utvrđivanje posebne odgovornosti Predsjednika Republike Hrvatske može pokrenuti, prema članku 105. Ustava, Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom svih zastupnika (101 zastupnik od ukupno njih 151), ukoliko je Predsjednik odgovoran za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti.

Prema Ustavu RH, dužnosti Predsjednika RH su predstavljanje i zastupanje države u zemlji i inozemstvu, brine se za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti, da odgovara za obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti RH, raspisuje izbore za Hrvatski sabor i saziva ga na prvo zasjedanje, raspisuje referendum u skladu s Ustavom – može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje smatra da je važno za neovisnost, odgovoran je za cjelovitost i opstanak Republike Hrvatske, povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika, daje pomilovanja, dodjeljuje odlikovanja i priznanja propisana zakonom te obavlja druge poslove u skladu s Ustavom.

O odgovornosti Predsjednika Republike odlučuje pak Ustavni sud Republike Hrvatske dvotrećinskom većinom svih sudaca koji mora donijeti odluku o odgovornosti Predsjednika Republike Hrvatske za povredu Ustava u roku od 30 dana od dana zaprimanja prijedloga kojim se pokreće odgovornost Predsjednika Republike za povredu Ustava. Dakle, devet od trinaest sudaca Ustavnoga suda trebalo bi podržati tu odluku pa ako Ustavni sud Republike Hrvatske utvrdi odgovornost, Predsjedniku Republike prestaje dužnost po sili Ustava (članak 105. Ustava).

No, Predsjednik Republike ima imunitet nepovredivosti i ne može biti pritvoren ili se protiv njega ne može pokrenuti kazneni postupak bez prethodnog odobrenja Ustavnog suda. Ali ako je zatečen da čini kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju dužem od 5 godina, Predsjednik RH može biti pritvoren bez odobrenja Ustavnog suda. U takvom slučaju državno tijelo koje je Predsjednika Republike pritvorilo, dužno je o tome odmah obavijestiti predsjednika Ustavnog suda (članak 106. Ustava).

U slučaju duže spriječenosti uslijed bolesti ili nesposobnosti, a posebno ako predsjednik Republike nije u stanju odlučiti o povjeravanju dužnosti privremenom zamjeniku, predsjednik Hrvatskoga sabora preuzima dužnost privremenog predsjednika Republike na temelju odluke Ustavnog suda, a isti o tome odlučuje na prijedlog Vlade RH (članak 97. Ustava).

Predsjednik Republike podnosi ostavku predsjedniku Ustavnog suda, a o ostavci obavještava se predsjednik Sabora koji po sili Ustava preuzima dužnost privremenog predsjednika Republike. Predsjednik Sabora preuzima spomenutu dužnost i u slučaju smrti predsjednika Republike ili kada Ustavni sud utvrdi razloge za prestanak mandata kao u slučaju odgovornosti ili gubitka poslovne sposobnosti.”

Ovo gore citirano je redakcijski tekst s Narod.hr od 16.10.2014. pisan za Kolinđane a poradi Ive Josipovića.

Nisam baš poznavatelj propisa o referendumu u Hrvatskoj, no, ima li smisla raspisivati referendum s pitanjem “Da li je prva Predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović normalna” ili to, uz očekivanje pozitivnog, prepustiti washingtonskoj bolnici Walter Reed.

Tko je glasao

Ovo je čisti frustrirani,

Ovo je čisti frustrirani, impotentni, kastrirani spam, ali ostavit ću te da ljudi nemaju sumnje.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Spamom na spam. Koji ljudi?

Spamom na spam.

Koji ljudi?

Tko je glasao

Dimljeni, nije te bilo

Ja mislio krepo... auspuh, kad evo njega, još podliji i bezobrazniji... ;))))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Dimljeni Četničkišupčić, izgleda da voliš temu transplatacija

glave, Iliti kako odrezati glavu, jel? Imaš neka iskustva s tim ili tek onako bezveze pokušavaš prijetiti? Ako meni prijetiš daj da se nađemo, doći ću sam do tebe pa da vidimo hoćeš uspjeti u naumu? :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

retardirano magareće mladunče

@ustašuljak

Uzmi kratki desničarski kurs iz logike kod MKn, ovo je već predosadno jer se stalno ponavljaš u konstrukcijama razgovarajući sam sa sobom.

Prvo kažeš da izgleda da nešto volim, onda zaključiš da je to odrezivanje glava, onda da je to tvoja glava, pa da tebi bezglavom prijetim, konačno bi došao k meni da me spriječiš u naumu koji si sam izmislio i konstruirao. Na kraju, topoglavi, valjda misliš da si me uplašio.

Kretenčino, nisi valjda u ratu izgubio mozak ili je to samo propuh u šatoru kriv.

Tko je glasao

Dimljeni na brzo

Opet si shvatio kako smo vas pravedno porazili i pravedno sve učinili, na pravdi Boga dimljeni, pa si opet podivljao jer ne možeš nšta osim kmečati magare, ha?

Kako smo samo moćni, mi Hrvati! :))))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Shvatio retarda

@ustašuljak
Opet si shvatio kako.....

Mama ti se zarazila sa psom. Inače bi znao da magare njače.

U Požeškoj kotlini su ljudi težaci imali običaj da, za vrućih ljetnih dana, u polja idu s bocom rakije. Pravila se ta rakija od šljive zvane požegača, sitnog roda izdašnog za pečenje al' teškog za kupljenje.

Rađalo se tada i po desetak djece, često se događalo da samo polovina od tog broja preživi a poneko nije bilo baš uspješno, onako mentalno. Moralo se za svakog člana seljačke obitelji naći odgovarajući posao i njima, toj zakinutoj djeci, je najčešće određeno čuvanje stoke.

Tako je skoro u svakom selu bio po jedan čuvar stoke, onaj koji je zadužen da u jutro krene s kraja sela i kupi svu seosku rogatu stoku radi tjeranja na pašnjak gdje je čuva do zalaska sunca. Obično je tom čovjeku to bio posao za čitav život. Interesantno je da su ti ljudi bili cjenjeni i u svakom domaćinstvu dobrodošli i lijepo gošćeni - zahvala je to svakog domaćina za brigu o njegovom blagu.

Kada taj seoski čuvar stoke umre svi seljani mu idu na oproštaj. Zahvalni su - on je obučio svog nasljednika.

Danas je drugačije; mnoge su zamjene za šljive zvane požegača i druga su zanimanja za one 'koje Bog više voli' - evo tebe, moćnog čuvara ddomoljubnog ppobjedničkog ekrana.

Tko je glasao

Papak, nisi li ti, nakon što si izazvao krvavi rat

mudro, u skupoj američkoj limuzini, pobjegao u Mađarsku, a svoj narod ostavio?

Dakle, što tebe boli papak (papak) što se kod nas događa? Što ti imaš sraćkati i pisati kilometre nesuvislo-maloumnih idiotizama i to po našim portalima?

Odbij Sotono!!!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

portal je američki . Dakle

portal je američki . Dakle jednako tvoj kao i njegov a ugasiti ga može ipak samo mrak pa je portal po tome njegov a opet daje jednako pravo i tebi i njemu i svima drugima da u skladu s pravilima pišemo.

ti bi uvodio cenzuru ili što?

Tko je glasao

Naravno da bih

A ne što. :D

Btw, opet trolaš ispod mojih komentara? Preporučujem ti da odustaneš, nemam ti ja nikakve veze i prijateljstvom sa mnom se nećeš okoristiti. :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

pa kad ti možeš ispod mojih

pa kad ti možeš ispod mojih zašto ja ne bih mogao ispod tvojih.

Pored takvih prijatelja neprijatelji bi mi bili višak

Tko je glasao

Bolje i u Mađarsku

nego u Garažu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

???

Zašto??? :)))))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ovo je malčice

nekorektno prema ženama...da ne ulazim u to da pogrešno tumačiš ustavne ovlasti.@bube

No neobično mi je drago da netko poput tebe brani Ustav RH. Sve veći broj ljubitelja ustavnih vrijednosti na ljevici...ma kako ih tumačili. Guštam.

sve dobro...

Tko je glasao

Naše Kraljevstvo je škrtog ženskog roda

Naše Kraljevstvo je škrtog ženskog roda

Kralj

Salman bin Abdulaziz Al Saud na tronu Saudijske Arabije je samo mjesec dana, a već je na najboljem putu da postane najpopularniji vladar u svjetskoj povijesti. Kako bi proslavio svoju krunidbu, Al Saud se odlučio na potez kakav svijet ne pamti - narodu je poklonio čudesnih 28 milijardi eura!

Darežljivi kralj je tako svim državnim zaposlenicima, vojnicima, studentima i umirovljenicima podijelio dvomjesečnu plaću. Kralj je dijelio svoj novac.

Kraljica

KOLINDA POKLANJA NOVAC SIROMASIMA! 'Podijelit ću 400.000 kn. Od Vlade tražim još sredstava'

Nova predsjednica novčano će pomagati građanima koji se nađu u teškim socijalnim okolnostima. Ove godine za takve pomoći Kolinda Grabar Kitarović na raspolaganju ima 400 tisuća kuna jer je upravo taj iznos rezerviran u proračunu Ureda predsjednika na stavci: ostale naknade građanima i kućanstvima iz proračuna. Na koji će način predsjednica Grabar Kitarović dodjeljivati taj novac, odnosno prema kojim kriterijima i koliki će biti iznosi pomoći, te hoće li možda od Vlade tražiti da joj se poveća budžet za spomenute namjene, u njezinu uredu nisu nam znali reći.” – javlja Jutarnji.

Sedmi dan od inauguracije Predsjednica je odlučila, tako piše, pokloniti milijunu svojih građana (u Hrvatskoj ima oko milijun siromašnih građana ili im prijeti socijalna isključenost, ili, 20,9 posto stanovništva)  400.000 kuna, pa ispada da će svatko od tih građana i seljaka, ribara …… dobiti njenih 40 lipa.

U Hrvatskoj je siromašan već onaj tko ima manje od 272 eura. I prošli predsjednik je iz proračuna predsjednika raspolagao sa u dlaku istim iznosom i po propisanim kriterijima  ga podijelio.

To tada nije bilo na naslovnici jer to nije bio kraljičin poklon siromašnima već uobičajena pomoć socijalne države siromašnima.

U uredu bivšeg Predsjednika su radili ljudi s manje smisla za ovu vrstu propagande.

Ustav RH nisam pročitao, dakle ni tumačio, naveo sam uzvor - čovječe, izvor je Narod.hr. Treba li sumnjati u točnost interpretacije?

Tko je glasao
Tko je glasao

Tko će nego Crveni

Tko će nego Crveni list!

Stanje gospodarstva se značajno popravilo otkako je na vlasti Kukuriku-ekipa!.)))))

Ne može se puno pogriješiti o gospodarskoj uspješnosti ove vlasti!

Tko je glasao

Pa, kad smo paušalni,

kad nam je ideološka perspektiva jedino važna, onda se, naravno, ne može puno pogriješiti! Skoro ništa! Jebeš te sitne pogreške, ako ti je pred očima uzvišeni cilj!

Tko je glasao

Ima jedna narodna...

Ima jedna narodna mudrost koja glasi " Ispeci, pa reci !" ali izgleda da za nju ne znaju ni hrvatski premijer Milanović, ni hrvatska predsjednica Kitarović , a sudeći po ovom dnevniku,bogami, ni cijenjeni pollitičar MKn !
Hajd' uzdravlje ( uz domaću šljivu iz Slavonije,naravno!)

vojko27

Tko je glasao

Meni nije jasna

ta glumljena konsterniranost, doslovce šok...jer Predsjednica govori otprilike kako je obećavala u kampanji da će govoriti.

Pitam se da li je to zbog toga što se kod nas uvriježilo da političari u predizbornim kampanjama lažu mnogo, a poslije izbora lažu zašto su onda lagali.

Predsjednica je obećavala, između ostalog da će..pitati...

Sada sukladno svojim ovlastima ...pita..

Nešto vladu, nešto ustavni sud.. i..

Svi se čude ko pura dreku što ona samo radi svoj posao.

Ona je pristojno predložila i pitala premijera..što mislite, kako dalje.

On je njoj rekao..ajte vi...dajte neke konkretne prijedloge s obrazloženjima, planom, hodogramom, financijama i to..

Ona, ček da se konzultiram sa stručnjacima. Nisam ja najpametnija.

Onda mu kaže da su joj stručnjaci rekli da nije njoj posao ovo (planovi, hodogrami,financije) to je do izvršne vlasti po ustavu, i da su joj stručnjaci rekli da bi njegova ostavka bila jedno od rješenja problema...jer ne radi svoj ustavni posao..ili ga ne radi dobro čim traži od nje da radi njegov posao.

Čudo u Milanovićevoj grabi...svi poskoci poskočiše i zagrajaše kao Kalimero: To je nepravda, to je nepravda.

Eh.

sve dobro...

Tko je glasao

Glasnogovornica

Predsjednica govori otprilike kako je obećavala u kampanji da će govoriti.
Nažalost!

leddevet

Tko je glasao

Vic dana

Jebote, pa što bi ti htio? Što biste vi htjeli? Da priča glupe viceve k'o Mesić? Da vam čuva leđa k'o Sanader? Da šuti k'o Josipović? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Možda bi bilo

najmudrije da šuti. :)

Tko je glasao

Scotty, beam me up

Jebote, pa što bi ti htio?
Da napokon pokaže bar neke minimalne znakove inteligencije.

leddevet

Tko je glasao

L9, ako je pobijedila jednog

L9, ako je pobijedila jednog prof.dr. u kampanji... Khmmm, nisam baš siguran da si meritoran za mjerenje njenog IQ. :):):)

Tko je glasao

Po vašem izboru

ako je pobijedila jednog prof.dr. u kampanji...
Ma već sam puno puta ovdje napisao da masovnost nije nikakva garancija za kvalitetu, pogotovo u društvu koje baš ne cijeni školovanost. S druge strane Josipović je prvenstveno izgubio izbore zahvaljujući svojoj stranci i Zoranu Milanoviću koji su sve odigrali toliko loše da je čak jedna rijetko loša političarka kao što je Kolinda uspjela postati predsjednica. Nažalost vrlo je vjerojatno da će ista priča biti i na parlamentarim izborima i eto nam Karamarka za premijera.

Takonambogpomogao!

leddevet

Tko je glasao

L9, ja bih bio malo oprezniji

L9, ja bih bio malo oprezniji u procijeni Predsjednice i njenih sposobnosti.
Da slažem se, masovnost nije garancije kvalitete ama baš nigdje.

Tko je glasao

Kvaliteta koja traje

ja bih bio malo oprezniji u procijeni Predsjednice i njenih sposobnosti
Pred koju godinu sam gledao Kolindu na TV, nekakav intervju u ne sjećam se u kojoj emisiji, i to sve puno prije nego je postala veleposlanik u SAD. Moram priznati da sam ostao zabezeknut koliko dotična nije na ništa odgovorila i jedino što je uporno ponavljala je da su njeni stavovi u skladu sa stavovima njene partije. Tolika nesposobnost da se izreče ikakvo mišljenje ili stav nisam zapravo nikad vidio kod niti jednog profesionalnog političara. Strašno!

Ukratko veliko razočaranje koje je postalo još veće kad je postalo vidljivo da u svim tim godinama nije ništa naučila, nažalost upravo arhetip plavuše iz viceva, a ta nam je predsjedinca. Eto, možda nekoga veseli tako nešto, mene sigurno ne!

leddevet

Tko je glasao

Salterska sluzbenica milog glasa

Kolinda je kao ucenik u osnovnoj skoli. Pitas ga pitanje, a on, umjesto da na njega odgovori, prica o onom sto on zna.

Raja je presretna jer joj je s njom zagarantiran politicki info-tainment: salje nemusta priopcenja, prepucava se, glumi opoziciju, prodaje demagogiju i fraze, ali to ekipu pali. Njih ne zanima ponasanje predsjednika u skladu s ovlastima (zbog cega je Josipovic dozivljavan kako "pasivan"), oni bi kult licnosti i novog Franju, koji ce "udarati sakom u stol" i biti lider, usprkos tome sto mu Ustav to vise ne dozvoljava.

Tocno je da je KGK jako malo novog naucila tokom svoje karijere, ona je jednostavno birokrat i operativac, bez pravog politickog kapaciteta. Njezino razumijevanje demokracije otprilike odgovara tipicnoj HDZ-ovoj razini. Dobar primjer je nedavni intervju na RTLu gdje Kolinda, koja otvoreno podrzava branitelje u Savskoj, objasnjava da oni ne traze samo svoja prava nego i "da se ne razgovara o nekakvom gradjanskom ratu kao sto su krenule rasprave u hrvatskom drustvu". Drugim rijecima, branitelji traze da se jedan stav iskljuci, "zabrani", jer je u suprotnosti s cinjenicama i/ili njihovim stavom.

Ali to je citavi smisao demokracije. Demokracija je da ja, ako zelim, smijem tvrditi i da se sunce okrece oko zemlje i nitko mi to ne moze zabraniti. Kolinda podrzava ljude koji zele da se "ne razgovara" o ratu kao gradjanskom, ciji zahtjev je dakle suprotan medjunarodnim standardima slobode izrazavanja, koji su temelj demokracije.

Iz toga je vidljivo kakva ce predsjednica biti.

Zaklela se na Ustav, koji garantira slobodu izrazavanja, i onda dala potporu grupi koja tu slobodu zeli zatrti jer joj je politicki duzna i donosi joj bodove.

Sapienti sat.

Tko je glasao

građanskog ti rata

proširimo malo tezu...

nitko nije protiv da svaka budala trkelja što hoće ili da priča viceve kao predsjednik države.

Međutim, ako to trkrljanje postaje dio službene politike, onda se zamagljuje istina.

Onda dolazimo do podjeljene odgovornosti da smo jednako krivi..da su Slobo i Franjo jednaki...

da je žrtva- žrtva, invalid invalid itd.

Međutim mi Hrvati , pogotovo branitelji znamo da tomu nije tako.

Tošno znamo da su JNA, Srbija i dio srpskog korpusa u RH izvršili i vodili agresivni rat na RH i hrvatski narod, Hrvate per se.

Znači..u cilju stvaranja Velike Srbije. To je dokazano u haškom postupku iako nama ta presuda nije ni trebala. Mi to znamo.

Kad bi probni baloni o građanskom rat postali službeni...to bi imalo itekako posljedice.
Kao što bi posljedica bilo da je dokazan udruženi zločinački poduhvat na sudu generalima.

Znači editor, nisi u pravu. Predsjednica je u pravu što se protivi i tome da je bio građanski rat.

sve dobro...

Tko je glasao

Potpora protivnicima slobode

Kad vec inzistiras na cinjenicama, onda treba reci da je rat bio mjesovitog karaktera. Do trenutka kad je na snagu stupila deklaracija neovisnosti Hrvatske, bio je "gradjanski" (unutarnji sukob) jer Hrvatska nije bila medjunarodni subjekt. Od trenutka kad je Hrvatska postala medjunarodni subjekt, sukob je postao medjunarodni. Istina je, dakle, u sredini.

Ali to uopce nije bit mog upisa. Bit je da branitelji smatraju da se o tome ne smije razgovarati. Da ja danas dodjem pred sator i izderem se "Rat u Hrvatskoj je bio gradjanski!", rulja bi me zatukla. Ne bi se upustila sa mnom u raspravu nego bi me vrijedjala i prijetila mi. Oni koji drugacije misle od te sacice branitelja su "jugosloveni", "cetnici", itd. Savsko-braniteljska vizija demokracije dakle ukljucuje slobodu izrazavanja samo do one mjere koja je podudarna s njihovim stavovima. Sve izvan toga podlozno je osudi i napadu. Slicnu viziju slobode izrazavanja je imao i komunizam.

Ali problem nije u braniteljima. Problem je kad takvu viziju podrzava netko tko se s rukom na Ustavu obvezao da ce cuvati njegove vrednote, ciji doseg branitelji u Savskoj jednostavno ne razumiju. Ne moze se cuvati ustavna vrijednost slobode izrazavanja posjetom i potporom onima koji ju zele nelegalno ograniciti.

Tko je glasao

Nije bio mješoviti

nego je prije bila priprema za agresiju na RH, spremao se vojni udar i sl.

Nisu naši emisari švrljali po Srbiji i pobunjivali neSrbe u Srbiji..nego obratno.

Kad bi ti došao među, kako kažeš " rulju" i počeo držati govor u smislu kako
sada pišeš bio bi izviždan..i čuo bi negodovanje i huk (UA), što je isto legitimno pokazivanje nezadovoljstva a nitko te ne bi fizički ugrozio.

U Ustavu RH se spominje Domovinski rat....................
""""""""""
– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države. """""""""""""

tako da je liepa plavka i tu u pravu kad stavi ruku na ustav i zagovara te vrijednosti.

Žena samo radi svoj posao...pa se vi neki čudite...navikli na vicmahera i regionalista.

ps. tvoj izraz " rulja" za prosvjednike govori SVE o tvom navijačkom stavu

sve dobro...

Tko je glasao

Leddevet, Ma već sam puno

Leddevet,

Ma već sam puno puta ovdje napisao da masovnost nije nikakva garancija za kvalitetu, pogotovo u društvu koje baš ne cijeni školovanost. S druge strane Josipović je prvenstveno izgubio izbore zahvaljujući svojoj stranci i Zoranu Milanoviću koji su sve odigrali toliko loše da je čak jedna rijetko loša političarka kao što je Kolinda uspjela postati predsjednica.

Pa Josipović je tipičan primjer da masovnost nije garancija za kvalitetu.

Josipović je izgubio izbore radi svoje osobne gluposti, a Milanović mu je samo nasapunal dasku, a kolko školovanost ima utjecaj na neke osobe, je Milanović tipičan primjer.

Tko je glasao

Bingo

Pa Josipović je tipičan primjer da masovnost nije garancija za kvalitetu.
Skviki, retorika "Ne ti si!" je primjerena vrtićkoj dobi.

leddevet

Tko je glasao

Skviki ti je dokazao i učinio te smiješnim

A onda kad si ostao bez teksta trokeljaš o vrtiću, da, baš si za vrtić... hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Evo drugačije (novinarsko)

Evo drugačije (novinarsko) mišljenje o jednoj od žestokih šamarčina:
Pismo "zbrda - zdola": Predsjednica pogrešno interpretirala podatke o stanju gospodarstva

Ovu vrstu pljuske upućene s Pantovačaka u Banske dvore Ameri popularno nazivaju "shit hit the fan".

Tko je glasao

Cinjenice su teret

Ali smisao tog priopcenja ni nije tocna faktografija. Hrvatski politicki diskurs nikad nije mario za provjerljive cinjenice, njega zanima ideoloski sukob. Kada je i ijedan novinar trazio ijednog gosta u studiju u politickoj emisiji da podastre dokaze za svoje tvrdnje? Politicka debata u Hrvatskoj zahtijeva samo stav, ne i potporu za stav.

Da je Kolinda nadrobila kojekakve neistine u svojim pismima je svima jasno. U svojoj prozivci, ona tvrdi da je na temelju "temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim strucnjacima" dosla do zakljucka da je najbolja mjera za spas gospodarstva Milanoviceva ostavka.

Ostavimo na strani cinjenicu da bi pad vlade bio sve samo ne spas za gospodarstvo jer investitorima signalizira pravnu i politicku nestabilnost. Ono sto bi bilo zanimljivo je zatraziti da na temelju Zakona o pravu na pristup informacijama Kolinda dostavi: 1) listu gospodarskih strucnjaka s kojima se savjetovala i 2) temeljite analize. Gotovo je sigurno da njen ured ne bi mogao dostaviti nista od toga. Svi znamo da toga nema i da su to tek prazne fraze koje je u pismo dodala da bi osnazila sarkasticnu poruku premijeru. Dakle, predsjednica vrlo vjerojatno laze u priopcenju i dijelove teksta ubacuje radi retorickog efekta, a ne na temelju cinjenica.

Cinjenice su, dakle, posve sekundarne i, na kraju krajeva, teret. Makar je lijepo da si je Jagoda Maric dala truda raskrinkati cinjenicne pogreske u Kolindinom pismu, hrvatski narod - koji nije navikao kriticki razmisljati - to zapravo ne zanima.

Zanima ga puno vise tko ga je kome uvalio i kako duboko.

Tko je glasao

Ne laže ovo je 2.nužan potez:

Ne laže ovo je 2.nužan potez:
D U svojoj prozivci, ona tvrdi da je na temelju "temeljitih analiza i obavljenih konzultacija s gospodarskim strucnjacima" dosla do zakljucka da je najbolja mjera za spas gospodarstva Milanoviceva ostavka. , nakon što je prvi napravila samom pobjedom na predsjedničkim izborima!

Tko je glasao

Evo drugačije (novinarsko)

Evo drugačije (novinarsko) mišljenje o jednoj od žestokih šamarčina:
Pismo "zbrda - zdola": Predsjednica pogrešno interpretirala podatke o stanju gospodarstva
Ovu vrstu pljuske upućene s Pantovačaka u Banske dvore Ameri popularno nazivaju "shit hit the fan".

Neću ni pitat' jel' ovo neka loša šala, jer Zoki za drugo i nije sposoban. Namjesto da smogne štogod muda i prihvati bačenu rukavicu, pa u ime vlade taksativno odgovori na predsjedničine iznesene tvrdnje i postavljena pitanja, Zoki u frku gura nekakvu "novinarku" iz riječkog SDP stranačkog biltena koja zapravo ne demantira ništa, nego se jednostavno pravi blesava.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Neću ni pitat' jel' ovo neka

Neću ni pitat' jel' ovo neka loša šala, jer Zoki za drugo i nije sposoban.

Ne može se ni Predsjednici prigovoriti da nema smisla za šalu. Evo npr. u intervjuu Novoj TV prvo kritizira način na koji ju je premijer zvao na sjednicu vlade i pozove se na ustavne ovlasti, a odmah poslije toga se požali što premijer ne odgovara njoj kao predsjednici, iako taj isti Ustav vrlo precizno definira kome je on odgovoran.

Ili, požali se u istom razgovoru kako premijer slabo poštuje institucije (misleći tu na instituciju Predsjednice), a poziva na razgovor prosvjednike, ali ne i legalno izabranog predstavnika institucije - ministra Matića.

Tko je glasao

Predsjednik je biran direktno

Predsjednik je biran direktno od naroda, a ostalo su sve partijski klimavci i zaposlenici u državnoj službi.

Tko je glasao

Opa!

Oš' reć' da sad najednom samo predsjednik ima puni legitimitet od naroda, a ostale institucije vlasti su za hurac?

Od kad je to tako?

Jel to tako bilo i do prije dva tjedna?

Tko je glasao

Fomička, Nemoj me. Do sad se

Fomička,

Nemoj me.
Do sad se svaki legitimitet osporava Kolindi.
Nigdje ne pišem da ova nesposobna vlada nema legitimitet, no do sad su ga profučkali.

Trebala bi pratiti tijek diskusije.

Tko je glasao

Ma, nije, Skviki,

ništa se Kolindi ne osporava!

Ajde, možda joj se osporava pamet, ali legitimitet ne! :)

Tko je glasao

Možda lijepa i pametna djeuje

Možda lijepa i pametna djeuje kontradiktorno ali je velika vjerojatnost da vas Predsjednica iznenadi.

Foma, nemoj biti ljubomorna!
Sve su žene lijepe čim su - žene!
Žena je najljepši stvor pod kapom nebeskom.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci