Tagovi

ZOKI ON THE ROAD AGAIN

Nećkao sam se da li ili ne napišem ovu zabilješku o našem vrlom Zokiju,ali tolikoj koncentraciji gluposti nisam mogao odoljeti,tim prije jer primjetih da nitko u medijima nije uopće analizirao što je čovjek trabunjao dok je boravio u Mostaru.
Naravno, sve je počelo nepovoljno za našeg premijera kad je 04.02 brojka zaposlenih premašila 380.000 zaposlenih u Hrvatskoj. –
-„As ti miša, još i ovo s.anje, od te ekonomije ne može čovjek više razmišljati „-pomisli, pa se protegnu,pozvavši svoju volontersku savjetnicu .“Daj Zrinka ,da se vadimo iz ovog gliba ,ima li šta drugo ?„
-„Imaju oni zameteni u Gorskom Kotaru , evo već 4 dana,možda ?“
-„Mogu oni čekati ,malo je tamo birača,dogovori za sutra na sat vremena,ionako se nađem tamo s linićevcima prije predsjedništva „.
-„Ovaj tjedan ovi moji drže litaniju glavešinama javnih tvrtki ,poslije predsjedništvo“.
-„Ne zaboravite intervju za JL u petak „
-„ E kako me napadaju zbog njega ,moraće to da odradi guščijim percem. I superiška, izvukosmo se ovaj tjedan“.
A onda su događaji od vikenda sve preokrenuli. Državnik se pojavio….i osta zapisano.

GEOGRAF
Na upit zašto je došao u Mostar, a ne u Sarajevo, Milanović je odgovorio: "zato što je bliže"
FAKT: Zagreb- Sarajevo 374 km , Zagreb- Mostar 414 km

DEMOGRAF
„Došao sam u Mostar, a ne u Sarajevo jer je Mostar JEDINA miješana sredina u kojoj su se dogodili neredi.“
FAKT: od ukupnog broja Hrvata u BiH po popisu stanovništva 2013. (553.000) njih 235.000 živi u Hercegovini. Onih 318.000 (većina) vjerovatno živi na mjesecu ili povijesnim bespućima u BiH.
„Mostar JEDINA IZRAZITO MJEŠANA DVONACIONALNA sredina“
FAKT: Pored većinskih Hrvata i Muslimana,ima više od 12.000 „trećih“

HUMANITARAC
„- U Mostaru je falilo malo da ne dođe do ubijanja.“
FAKT: Jedini napadnuti objekti su objekti Hecegovačke županije, HDZ-a i SDA . Međunacionalnih okršaja (uprkos tolikoj želji političara) nije bilo.

JEDAN POZIV MIJENJA SVE
POZIVATELJ Vjekoslav Bevanda - CIN (Centar za istraživačko novinarstvo) ga navodi kao mozak ilegalnog financiranja HDZ-a , sličnog reketu tvrtki iz Sanaderove vladavine,a koji još uvijek navodno traje. Najbliži suradnik Miro Rupčić je još 2004.godine osuđen kao direktor HERCEGOVINA OSIGURANJA. Prije pola godine kupio Bevandi preko namještena natječaja VW Touareg V6 za skoro 150.000 EURA. Revizija ustanovila da je auto pretplaćen minimalno za 20.000 KM.Eh, za dobra stara vremena …

BIRANO DRUŠTVO ZA ŠETNJU
„Milanovićev posjet Mostaru započeo je obilaskom spaljene zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije gdje su ga dočekali županijski premijer Denis Lasić, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i njihovi suradnici. Naravno, uz Milanovića je bio i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.“ Dragan Čović poslije kod prostorija HDZ-a
FAKT: Denisa Lasića prosvjednici su prozivali zbog kriminala u županiji, zapošljavanja rodbine i kupovanje auta ljubavnicama iz županijskog proračuna (SIPA obrađuje), Ljubo Bešlić s malverzacijama oko JO MO PARKINGA, Dragan Čović ukrao 4,7 miliona KM iz HPT MOSTAR i prebacio na svoje 3 tvrtke, koje osnovaše ERONET. Time je „pomogao“,tj. opljačkao slijedeće općine-osnivače/dioničare te građane (Mostar,Široki Brijeg,Orašje s Domaljevcem , Čitluk, Grude, Ljubuški, Posušje, Rama, Uskoplje, Čapljina, Neum s područjem općine Ravno, Stolac, Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Jajce, Drvar, Vitez, Novi Travnik, Kiseljak, Busovača, Kreševo, Žepče s Usorom te Odžak sa Seonjacima) Sudi mu se od 2010.godine ponovno.
Da se primjetiti da se radi o gradovima i općinama s većinskim hrvatskim stanovništvom.

NAKNADNA PAMET-TV „JABUKA“
„Meni se ne bi smjela prigovoriti etnička uskogrudnost, mislim da je jasno da su moji motivi ovdje čisti“
FAKT: „Nakon Vlade, Milanović i Bevanda su pješice krenuli prema Domu HDZ-a BiH koji je djelomično zapaljen prije dva dana. Tamo ih je dočekao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, kao i oko 200 članova stranke koji su Milanovića dočekali pljeskom.

ZAKLJUČAK: Davno je Muddy Waters pjevao „Can't Loose What You Never Had“.

Komentari

Klauški opisuje široku i

Klauški opisuje široku i kreativnu državničku viziju narečenoga Milanovića.

Tko je glasao

...

On je agnostik i ateist, ali podrijetlom obični katolik. On je liberalni konzervativac, premda smatra da to u ovoj zemlji "nikome ništa ne znači". On je isto tako socijaldemokrat, dapače moderni socijaldemokrat, ali istodobno i libertarijanac, zagovornik slobodnog tržišta. On je ljevičar, ali onaj reformirani. Dapače, on je ljevičarski heretik, kalvinist.
Svjetonazorski, on je liberal, ali kad je ekonomija u pitanju, onda je pragmatist. A zapravo je skeptik.
Zoran Milanović kaže za sebe da je sve to. A možda nije ništa od toga. Ovisno o raspoloženju.

:)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

zakaj je išel, zakaj ni išel ?

@GLEMBAY
Čudni smo ti mi ljudi.
Da nije išao bilo bi - zakaj ni išel ?
Sad kad je išel viču - zakaj je išel ?
A tak puno pametnih ne pita a koju vražju mater je turčin došel v Sarajevo ?
Tak se kriči i na Josipovića, Karamarka i sve ostale kad nekam idu.
Mislim da je krajnje vrijeme da Hrvati u BiH shvate da Njihov glavni grad nije Zagreb već Sarajevo. Na vraški grdi put dovede te kad hoćeš ugoditi svom narodu u drugoj državi.
Nedavna povijest je to dokazala.

Tko je glasao

nije @boltek

glavni grad Hrvata Sarajevo u BiH, a ni Srba, nemaju ga rada, ne doživljavaju ga srcem i dušom

Ovako ti stvari stoje, B.Luka je glavni grad za Srbe, Mostar ( zapadni) za Hrvate a Sarajevo za Muslimane koji se vole zvati Bošnjacima, a tek onda je i glavni administrativni centar za sva tri naroda.

Oni se trebaju što više federirati a dogovoriti zajedničke interese koji bi se rješavali u Sarajevu , štajaznam, vanjske poslove, nogometnu reprezentaciju i sl. i to sve lijepo u ustav metnuti pa onda usvojiti europska pravila i ući u EU kad to uopće više ne bu jako bitno

dok god jedna nacija bude mogla imati prevlast nad nekom drugom...imaš potencijalnu iskru

to su fakti a želje su nešto drugo

sve dobro...

Tko je glasao

Boltek, Vražje ti je

Boltek,

Vražje ti je predizborno vrijeme.

Tko je glasao

Zoki go home

Drčni i bezobrazni Milanović koji kakti ne haje za ispraznu retoriku, ne sluša PR savjete i dozvoljava si prpošnu intelektualnu "spontanost" svojim je ulizivanjem BiH (hercegovačkoj) političkoj eliti pokazao svu svoju političku pragmatičnost tj. ljigavost uz nedvosmislenu poruku "računam na vas".

Dobro mu je poručila Žbanićka, koja je uostalom ostala dosljedna - http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/zbanic-davutoglu-i-ti-mars... .

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...

kad ga zbog posjete hercegovini hvale karamarko, tuđman jr, ona kokoš starešina, dnevno.hr, i ostatak kvazidomoljubne ološi odma' možeš znati da nešto ne valja...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

dok je Republika srpska

dok je Republika srpska ovakva kakva je sada, i sve dok može bez posljedica ignorirati postojanjenje države Bosne i Hercegovine, hrvatski premijer mora ići u Mostar. Ne bi bilo zgorega da je otišao i u Sarajevo, kao premijer države članice Europske unije i kao aktivne i odgovorne učesnice dejtonskog sporazuma.
Najbolje bi bilo da je otišao u Beograd i sa Dačićem i Vučićem dao javnu izjavu na TV, da su Srbija i Hrvatska razumjele duh i sadržaj daytonskog sporazuma i od njega ne odstupaju.
Na žalost, Milanović prepušta međunarodnu inicijativu za rješenje bosanskog kvadratnog kruga Vesni Pusić i grupici euro činovničkih mediokriteta tipa Jelko Kacin.
Rezultati će vjerojatno biti takvi kao i ukrajinski.

Tko je glasao

...

zoki da je mudar političar kao što nije, uz mostar je morao otići i u sarajevo...da je to napravio onda bi se moglo reći da je to dobar potez jednog od garanta daytinskog sporazuma, ovako odlazeći samo u zapadni dio mostara poslao je jednu sasvim drugačiju poruku od one koju je trebao poslati...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci