Tagovi

Znate li tko zove, JA, RADIMIR ČAČIĆ!

-Halo, Vrhovni sud, da li ste primili žalbu koju Vam je poslao Čedo Prodanović??
-Na koju mislite žalbu, Čedo Prodanović i njegova kancelarija non-stop nam pišu žalbe!?
-Pa mislim na onu koju Vam je poslao u ime počasnog brigadira i višestruko odlikovanog Radimira Čačića??
-Aha, braniteljska pitanja, vojna pitanja??
-Ma ne, pitanje hoću li i kada i na koliko mjeseci u zatvor?
-Aha, pa to ste vi gospodine Gazimir Čačić??
-Jesam, ali ne Gazimir, već Radimir Čačić. Još jednom me nazovete Gazimir, tužit ću Vas. I to preko Čede Prodanovića!
SVAKA ČAST ČEDI PRODANOVIĆU, ALI…
-Gospodine Čačić, svaka čast Čedi Prodanoviću, ali njegova zvijezda tamni, kako Vi to ne razumijete?? usudila se upitati mlada žena.
-Kako tamni, pa njegova je kancelarija najbolja u Hrvatskoj!
-Vjerojatno najskuplja, ne i najbolja! Među nama, mislim da ima toliko pomoćnika i posla da on 99 % materijala u sudskom spisu ne vidi, jedva stigne potpisati!
-Oprostite, kako Vi to znate??
-Pa on je sam rekao da je pod prismotrom, dakle, znamo! A zašto mislim da mu zvijezda tamni, hoćete znati??
-Naravno, pa zastupa me, plaćam ga, čak ima prednost pred plaćama radnicima Coninga!
-Lijepo je da mislite na svoje zaposlenike koji su već 5-6 mjeseci bez plaća. Sredit će se to kada vlada otkupi Vaše udjele u Croatia Airlainsu. Dakle, Sanader je već dobio 10 godina, Vi prvo uvjetno, pa bezuvjetno, to je ono što javnost zna. Drugo, da li taj gospodin odvjetnik, nakon toliko sudske prakse, zna Ustav??
-Gospođo, Vi si svašta dozvoljavate!
-Prvo, nisam gospođa, ja sam gospođica, sudska pripravnica..., ogorčeno će mlada dama.
-Je, pa kaj ne velite, Vi si Vašu mudru glavicu opterećujete pitanjem zna li Čedo Prodanović Ustav Republike Hrvatske...? Čedo zna Ustav, zakone i SVE rupe i rupice u zakonu... Čedo Vam zna sve suce, sve tužitelje, sve vještake, sve bankare i sve političare, sve kolege i kolegice…i naravno, sve medije.
- A zna li da pred sudovima ne može biti razlike u rasi, vjeri, jeziku, političkom ili drugom uvjerenju, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama, spolu, boji kože, nacionalnosti ili etničkome podrijetlu??? I nemojte mi samo o medijima, stalno pokušavaju utjecati na sudove, sada i Vi, ovim nazivanjem…
ZAR VI NE ZNATE TKO SAM JA?
-Što, pa zar Vi ne znate tko sam ja?? Radimir Čačić, počasni brigadir, odlikovao me Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske, ja sam Vam slomio socijalizam, stvorio hrvatski kapitalizam, izgradio ne znam koliko tisuća kilometara cesta, pa obnovio tisuće i tisuće srpskih kuća i stanova, za mene je Savka Dapčević Kučar rekla svojevremeno da sam najperspektivniji hrvatski poduzetnik i političar, predala meni i Seki HNS, tu je bio i Stipe, ali pola Hrvatske je mojih ruku djelo…I tko je bio do jučer PRVI POTPREDSJEDNIK VLADE REPUBLIKE HRVATSKE, tko još vodi Hrvatsku narodnu stranku..??? upitno je zazvučao Čačić.
-Čekajte, možda sve to što kažete stoji, ali kakve to veze ima sa prometnom nesrećom u Mađarskoj, s dvoje mrtvih?? Sud Vam je presudio, sada se radi samo o tome da Vrhovni sud RH potvrdi kaznu!
-Dakle, Vi niste na mojoj strani, Vama sve nabrojano ništa ne znači?? žalosnim glasom nastavi Radimir Čačić. Nakon stanke, koja je pojačavala dramatiku i naglašavala svaku njegovu buduću riječ, glasom kao kada je dao ostavku na dužnost PPVRH-a:
-Draga mlada gospođice, ono je bio mađarski, ponavljam, mađarski sud, sud nama nesklone države. Znate ono: INA, MOL i slično. To je bila čista osveta meni, PPVRH-u, to je bila poruka Hrvatskoj, svim braniteljima…Dakle, Vrhovni sud treba presudu prilagoditi hrvatskom pravnom sustavu. Pa to je naglasio i Čedo u žalbi!
-Pa, oprostite, što ste išli na sud kao PPVRH?? Mogli ste odmah nakon nesreće zamrznuti sve političke dužnosti i pojaviti se na sudu, kako kažete, nama nesklone države, kao privatna osoba… Tada još nije bilo ni INE, ni MOL-a.
- Je, ne razumijete Vi to. Spominjao sam tada i ostavku, ali javnost je odmah reagirala - TI NAMA TREBAŠ! Onda je Milanović rekao da se svakome to može dogoditi, onda je Seka, na zahtjeve nekih suludih pojedinaca i HDZ grupica da podnesem ostavku rekla „Ne možemo mu to činiti, on je nezamjenljiv, on živi za posao, on ima mini new deal, samo on može Hrvatsku izvući iz krize… Pa Kukuriku koalicija, pa 14 mjesta u Saboru za HNS, znate dalje.
- Dobro, i to razumijem, što Vi sada očekujete od nas??
KAZNA PRIMJERENA HRVATSKOM PRAVOSUĐU!
-Očekujem da kazna bude primjerena hrvatskom pravosuđu, samo to!
-Čujte, gospodin Čačić mlada sam, ali imamo mi tu i po državnim odvjetništvima, USKOCIMA, policijama... dosta papira o Vama i bivšim firmama, poslovima stoljeća, o kćerima firmama da se zametne trag novca, čak ima i jedna knjiga o Vama, „Uspon Čačića devedesetih“..
-Ma, da je samo jedna knjiga, a knjiga OSTVARENJA…?? A moji programatski intervjui, a moja predavanja, moja putovanja: Moskva, Južni tok, Katar, Krk….javno - privatno partnerstvo, fasadizacija, Zagreb na Savi, HE Ombla, Plomin C, nove investicije, nova radna mjesta…
Iznenada, gospođica vrisne:
-E, sada DOSTA! Kod nova radna mjesta, moram Vas prekinuti! Znate li Vi koliko sam čekala na ovo radno mjesto, koliko je danas nezaposlenih!??
-Vi me prekidate?!! Mene uvijek prekidaju u kreaciji, kada radim u naponu snage, pri vrhuncu projekata..,ja sam vizionar, nitko me ne može pratiti. Dok ja vozim 100 na sat, Linić 60, najviše 70 km na sat. Nezaposleni - sve je to Linićevo maslo!
- Vozite Vi i brže: 135 do 140 na sat. I onda bum, tras, dvoje mrtvih...
- Čujte, zar i vi ne znate što je to magleni oblak? Upao sam u magleni oblak to se i Vama može dogoditi. I dajte pomozite, žalba je tu, podržavaju je i svi hrvatski branitelji
-Čujte vi Gazi… oprostite, Radimir Čačić, moje je vrijeme dragocjeno. Diskutiram tu s Vama petnaest minuta, recite što hoćete?? pomalo nervoznim i povišenim tonom izrekla je rafal riječi službenica Vrhovnog suda.
-Pa, smanjenje kazne, zbog mojih zasluga. Prilagodite kaznu hrvatskom pravosuđu!, zavapio je Čačić. I nastavio: Ne može jedan takav stručnjak montirati stolce u nekoj kaznionici, pa bila ona i poluotvorenog tipa.
- Prvo, mogao bi to Vrhovni sud ukoliko ima novih saznanja o Vašem slučaju, da li je što otkriveno u međuvremenu??
-Jest, to da sam počasni brigadir, i da su moje zasluge za oslobođenje Varaždina neprocjenjive. I za Hrvatsku... Pa ja sam nakon Oluje bio dan prije Tuđmana u Kninu..
-Dakle, kaznu vam ne možemo povisiti, pa prema tome što je imamo prilagođavati hrvatskom pravosuđu?
UNIJETI SE U LICE, UHVATITI ZA RUKU...
-Povisiti, i ne smijete, reagirat će Mađari. Dakle, prilagodite je.. još jednom zavikne Čačić, ljutit što mlađahnoj gospođici se ne može unijeti u lice i zgrabiti je za zapešće ruke.
-E, pa kada ste navalili hoćemo: do prometne nesreće u Mađarskoj koje je posljedica dvoje mrtvih, želim Vam reći da ste dobro prošli, obično ide 12 mjeseci bezuvjetno po mrtvome.. A što se tiče Vrhovnog suda tražit ćemo izvještaje o 6-7prometnih nesreća prije toga koje ste uglavnom Vi prouzročili, ne računajući onaj incident s Vašom jahtom… dakle, dragi Gazimiru Čačiću pozdravite mi Čedu Prodanovića, recite mu da shvaćam ulogu odvjetnika, ali i tu ima granica.. mislim treba imati stila…! I znate, moj otac je branitelj, istinski branitelj, ne spretni pregovarač kao što ste Vi bili u Varaždinu…Odajem Vam priznanje zbog toga, ali ne vidim ikakvu vezu te činjenice s prometnim nesrećama. Ili hoćete biti kao oni mladići što su kosili na pješačkim prijelazima, pa dobivali simbolične kazne, jer su iz finih familija, državotvornih, rekla bi. Koliko znam, nemate ni dan braniteljskog staža. Dakle, gospodine Čačić, uz sve dužno poštovanje, na mjestu Seke, ja bih Vas momentalno isključila iz stranke HNS, koja je ionako prvenstveno zbog Vas uništena. Sada ste zbog svoje guzice u priču uvukli i branitelje...
Metalni, nemilosrdni zvuk: KLIK, kao neka vrsta štropota, začulo se u slušalici Radimira Čačića.
Za povijest će ipak ostati nejasno tko je prekinuo telefonski razgovor.

Napomena: Ovaj tekst je objavljen na www.tacno.net, a prenešen je i na www.virovitica.info !

Komentari

Rubens...

pastam ti ovdje ovaj članak iako je tema zapraff Zoki i njegovo loše kadroviranje (pa sam pastala pod Paprov dnevnik o bicikliranju) samo da pročitaš kaj veli za Gazimira......eeee, to mi je genijalno..

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/79852-jasno-je-zasto-milanovic-sut...

CC

Tko je glasao

@C.C.

Živo mi se fućka kako se ocjenjuje moje dnevnike, ali sama činjenica da ovaj dnevni ne može prije magičnih 15 pluseva je znak ŽABOKREČINE koja vlada u hrvatskom društvu.
Pa nekima ovdje još ni danas nije jasno koja je štetočina R. Čačić i ti imaš puno pravo da čak nije problem toliko R,Č. koliko ovaj "salonac" Zoran Milanović! Mislio sam da nakon Jace ne može doći gori premijer, ali Milanović je slijep pri zdravim očima - on je zaista majstor vezati se za političke mrtvace! Srećom, do 31. 12. 2013. on neće više biti premijer - dajem mu jop najviše desetak mjeseci, i bit će POMETEN s političke pozornice! On je zapravo bjelodani antitalent za politiku!
Ali, ni to nije najgore - najgore je što zbog raznoraznig+h razloga itko tko je ozbiljniji i vredniji u RH neće ni čuti za politiku . na djelu je najgora negativna selekcija, čak se vraćaju neki za koje sam mislio da više nikada neće politički pisnuti!
Scve u svemu, tko može, neka napusti brod koji neumitno tone! Brod nema kormilara, brod plovi orijentirajući se po - zvijezdama koje prekrivaju, svaki čas, tmasti oblaci!
Odoh gledati sjajnu TV seriju BORGEN! Preporučujem, odlična je, tamo je puno naših likova!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

vrh pretencioznosti i provalija karaktera

Najveći i najtragičniji ikad zabilježeni pad čovjeka,
dogodio se onome
koji je pao sa vrha svoje pretencioznosti,
u provaliju svojeg karaktera.

.
Ivan Vule Fridman
Basel, Switzerland

Tko je glasao

Čačića je dostigla karma

Nikad mi neće biti jasno što tjera manje-više uspješne anonimne poduzetnike pod svjetlo političkih reflektora, pogotovo bahate ljude poput Čačića i Keruma. Gotovo uvijek to završi njihovim krahom. Jedan je Silvio Berlusconi, kojeg šarm izvlači i iz najgorih gafova.

Branitelj i (po)časnik jedne vojske bi trebao muški prihvatiti kaznu za ono što je napravio svojim nemarom.

Tko je glasao

Kako funkcionira Cro Gomora

Kako je sustav postao zločinački stranačkim kadroviranjem...
(pročitati do kraja!!)

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/79739-kako-je-moj-suprug-arnold-we...

Tko je glasao

Danas je Ivo Josipović

Danas je Ivo Josipović glagoljao kako svi kukamo i kako nemamo poduzetnički duh. Ivo se pravi glup kao mali Ivica u školi i ne zna, kao!, ono!?, kakva stoka radi u sudstvu i kakvi su uvjeti "kreditiranja". Ne znam zašto uopće plaćamo taj porez za tu sudačku, policijsku i ostalu državotvornu mafiju i na koji način ćemo izgraditi pravosuđe. Što se tiče ove žene iz ovog teksta, mislim da će je uskoro "pregaziti" auto ili nešto sl. Žalosno je što ona toliko vjeruje u odvjetnika kojemu "nije bitna" pravda u vezi ubojstva njegove kćeri. Nije njemu važno preživjeti. Znaju Hodakovi sa kim su tikve sadili i u kojim bi mukama napustili ovaj svijet ako bi pisnuli mrvicu istine.

Tko je glasao

@Franka Valli

Predsjedniku Josipoviću dobro je poznat slučaj Radimira Čačića, ali osim što je bio prenositelj vijesti koja je stigla iz mađarskog pravosuđa, ne sjećam se da je ikada oštrijim riječim spomenuo pravdu za žrtve ove prometne nesreće i ukorio
čovjeka koji u je prouzročio tj. R. Čačića. I kada bi se u državi kojoj bi ja bio predsjednik nudili preko oglasa bubrezi na prodaju, da bi se moglo preživjeti, pitao bih se da li je to ta pravDA koju sam obećavao hrvatskim građanima, i na prve vijesti o prodaji tih nesretnih bubrega nesretnih ljudi, podnio bih ostavku, Jer, prodajom jednog bubrega čovjek koji je na to prisiljen, odriče se na neki način pola života!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@sjenka

Ne bacaj sjenu na časno prezime Weiss, ovi spomenuti su Weisz, a to je nešto drugo!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Još nešto

Na osnovu čega on traži smanjenje kazne!!!???

Kako nije pravnik nikako ne bi mogao znati da je na osnovu toga moguće smanjenje kazne u Hrvatskoj. To je pravna finesa, koju mogu znati i iskoristiti samo vrlo spretni pravnici. I ako ju Čedo iskoristi učinit će to u korist Čaletove štete i sramote.

Tko je glasao

Zamjerka Čaletu

Ja iznimno cijenim Čaletove poslovne sposobnosti i ne smatram ga bahatim. Mislim čak da su bahati novinari koji mu se obraćaju.
Stoga me jako iznenadlio da on traži smanjenje kazne koja je ionako smiješno mala. Obratio sam mu se povodom toga i molio ga da odustane od toga. Ta što će mu faliti u zatvoru? Još sam mu rekao da mu je to idealna mjera - dva semestra - koja može izvanredno iskoristiti za studiranje onih stvari koje će mu trebai kad se nakon zatvora vrati na vlast. Moguće je da je Čale to tražio na Čedin nagovor, a sam Čedo time popularizira i promovira samog sebe. To nas ne bi trebalo iznenaditi jer je odvjetnik.

Tko je glasao

@petarbosni4

Nije to pravna finesa, to je pravna smicalica, krajnje nemoralna!
Dobro si mu savjetovao, ali osim svog BAHATOG EGA R.Č. ne sluša nikoga! I budu siguran, ako još ima imalo pameti u hrvatskih birača, čovjeka koji je mjesecima vodio na listi negativnih političara, NIKADA više u vrhu vlasti! Jedino da organizira državni udar!??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Prestani likovati!

Pusti ga na miru.

A kao drugo, odvjetnici se ne smiju reklamirati, pa ih ne bi trebalo niti ocrnjivati. Usput mislim da Prodanović jako dobro radi svoj posao, samo što su mu neke bitke u fazama koje nikako ne može dobiti.

Vidi predmet Bankomat. Taj je počeo godinu dana prije Sanadera, to je prva akcija Bajića, nakon što je Sanader abdicirao, pa do kud je to došlo. Kako se to vuče.

Ili do kud je došao predmet protiv Dragičevića. Koliko se taj odugovlači. Godinu dana je nakon okončane istrage čamio na sudu. A onda su još skoro toliko pisali optužnicu. Gdje je to od pravomoćnosti....

Dobro radi Čedo, ako se uzme u obzir koliko ima klijenata, i koliko mu klijenti imaju pokajnika. Hehehehehe.

Tko je glasao

@Papar

Baš nimalo ne likujem, kada se jednom VRLO OZBILJNOM TEMOM bavim na način kozerije. Onog trenutka kada se u jednoj državi počne kupovati pravo i pravda, neovisno o moralnim aspektima storije, demokracija je definitivni misleća imenica. Političar baš u tome treba biti primjer, ne kažem nepogrešiv, ali R. Č. je simbol naopake politike zadnjih 25 godina! Kada bi si ti dao truda i odgledao u kontinuitetu 5-6 dnevnika na temu "vizionara" i "spasitelja" Čačića, vidio bi da je "čačizam" jedan od ključnih uzroka hrvatskog ekonomskog, a onda dijelom i političkog kraha. Političkog, u smislu da će HNS završiti kao minorna vanparlamentarna stranka, a mogla je postati zaista treća, stranka u RH!
Što se tiče odvjetništva, pitaj malo kolege Čede što misle o ovako koncipiranoj žalbi Vrhovnom sudu, od Čedina kolege Miljevića na dalje!? Pitaj također tzv. malog čovjeka što bi se njemu dogodilo da je počinio onaj strašan krš u Mađarskoj? Mene ne zanima prvenestveno sam R. Č., mene zanima što jedan dio pseudoelite pred našim očima radi!!!!!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Klijent.

Ali odvjetnik radi po nalogu klijenta. Mene odvjetnik pita hoćemo li uložiti žalbu, ako je ishod upitan, odnosno odmah kaže na ovo ćemo se žaliti jer se radi o lošoj presudi i imamo velike izglede u žalbenom postupku.

Čačić hoće ići do kraja i što Čedo tu može. Pa Čačić je nakon presude u Mađarskoj tvrdio da nije kriv i da će tužiti svakoga tko bude spominjao da je kriv. To je bila ludost.

Nije baš objektivno prosuđivati kakav je netko odvjetnik prema tome kako mu se ponašaju i kakve usluge naručuju njegove stranke.

Koliko je Čedi naporno raditi njegov posao dobro sam vidio ponedjeljkom kad se uspinje stepenicama na prvi kat Županijskog suda u Zagrebu. Uh. Trebaš ga vidjeti. To mu je najteži dio u danu. Hahahaha.

Tko je glasao

@Papar

Da mi je samo znati zašto si dobio za ovaj upis minus od Griotte??? Pa raspravljamo, ne svađamo se!
Umjesto da kao pravnica kaže svoje mišljenje o temi, lupa minuse. Čak i Skvikač ne lupa samo minuse, ha, ha...
A možda se ne slaže s tim kako ti gledaš na odnos odvjetnika i klijenta?? Srećom, ja u svemu tome imam jako malo iskustva. Imam neku možda urođenu averziju prema sudovima, a posebno odvjetnicima...! Recimo, uvjeren sam da se odvjetnik i klijent DOGOVARAJU što je svrsishodno napraviti. To znači, ako mu i Čačić kaže idemo sa žalbom na Vrhovni sud, i sugerira mu što da napiše, da odvjetnik može reći NEĆU, OVO NAM NE PALI! Primjerice, uvjeren sam da ova žalba Čačića, ovako postavljena, ima šanse da upali - 0,00001 %!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kad ti uskoro budeš pisao

Kad ti uskoro budeš pisao tužbu protiv mene ne može tvoj odvjetnik reći neću . Mora postupiti po nalogu klijenta.

Tko je glasao

@acinum Besmisleno obrazloženje žalbe!

Ako mi odvjetnik kaže pustite "acinuma" neka piše što želi, on vaš ugled,čast.., vašu privatnost ne može tim invektivima povrijediti, tužba je besmislena, što ga ne bih poslušao?? Je, ali ako ima branša koja podilazi svojim klijentima "za šaku dolara" onda su to odvjetnici, uz ponešto časnih iznimaka. Svojevremeno sam čitao o odvjetniku M........u iz Zadra kako je naplatio ili pokušao naplatiti na nekorektan način svoje usluge. Inače, to je branša koja je pod najmanjom kontrolom društva i gdje su pojedinci stekli ogromna bogatstva radeći posao koji, recimo, ne bih mogao raditi. U sporovima firmi gdje se radi o milijunskim iznosima rade uz uobičajeni honorar i na proviziju od vrijednosti spora i tu je, ako spor dobiju, lova do krova. Nije slučajno da su se odvjetnici digli na sve četiri kada je spomenuta fiskalizacuja i u njihovim odvjetničkim poslovima.
Međutim, s krizom i njima su stigli crni dani pa zatvaraju neki svoje urede, Osim toga, kod tvog miljenika se ne radi o podizanju tužbe, ovdje se radi o besmislenoj žalbi, i pogotovo, njenu obrazloženju.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Nemoj odustati pa ipak si ti

Nemoj odustati pa ipak si ti novinarska veličina koja je zbog mene izgubila na ugledu i časti te cijeni pisanja , prema tvojim riječima i to zaslužuje pravičnu naknadu od 35 000 kuna a možda i više koliko ti sada potražuješ od mene. Zar ne?

Tko je glasao

@acinum Prognoza za tvog miljenika??

Od čovjeka koji je hvalio poslovnost R, Ćačića, njegovo ministrovanje itd. ne da ništa ne potražujem, nego da me i hoćeš honorirati za dalekovidnost u mojim dnevnicima, ni kunu ne bi primio od tebe.
Zbog Ćaćića, tebe i sličnih mi smo kao Hrvatska u dreku. Danas sam čak u TV dnevniku čuo moju davnjašnju ideju, ali iz - Washingtona, od gđe Stobreč,(?) Adriatiic institut: vratiti u riznicu Hrvatske opljačkano i prebačeno u Austriju, Lihtenštajn... Da sam Bajić sutra bih tražio podatke za stanje na kontima u inozemstvu na ime Radimira Čačića i njegove najbliže rodbine!
Prognoza;: za koji mjesec odnosno nakon kazne od 11 mjeseci, R.Č. će postati drugi Sanader tj. naći će se ponovo na sudu, ali zbog gospodarskog kriminala! Neće to riješiti naše probleme, ali će država pokazati da se kršenje zakona ne isplati i da nedodirljivih nema!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ja sam o Čačiću uvijek pisao

Ja sam o Čačiću uvijek pisao o stvarima koje je kao ministar napravio i niti jednu činjenicu koju sam izneo nisi osporio ni ti ni bilo tko drugi i danas su to činjenice što god ti o njima mislio i bez obzira kako ih ti doživljavao.
Radimir Čačić je bio najbolji ministar Vlade RH od njenog osnivanja.. To što smo mnogi pa i ja imali veća očekivanja ne mjenja ništa na ovoj činjenici.

U čemu si ti to bio dalekovidan u svojim dnevnicima?

Prvo si poslije nesreće u Mađarskoj pisao da će Čačić za svoju slobodu trgovati s Mađarima kroz INU a kada je ipak osuđen promjenio si retoriku.

Da se opljačkani novac vrati u proračun RH nije ničija ideja pa ni tvoja već zakonska odredba.

Za Čačića ne znam ali zbog mene Hrvatska sigurno nije u dreku jer ja radim i stvaram a ti?

Tko je glasao

@acinum Ma tko si u stvarnosti?????

Pišeš:
...Da se opljačkani novac vrati u proračun RH nije ničija ideja pa ni tvoja već zakonska odredba...
Oprosti, da li si ti hendikepiran, znaš kako, ili se jednostavno praviš blesav: ta američka grupa istračivača došla je do brojke od nekih petnaestak milijardi dolara koje su kao ekonomska supstanca raznim makinacijama izvućene iz Hrvatske ( extra-profit, neplaćanje poreza, pranje novca u inozemstvu, korupcija...) i oni traže od zemalja koje taj mutni, crni nelegalno stečeni novac - kao što su Austrija, Lihtenštajn..s konta određenih persona i firmi vrate u hrvatsku riznicu, Moja odokativna procjerna je da se ne radi o petnaestak milijardi dolara, već o najmanje pedesetak milijardi eura....i da se radi o nekoj vrsti nacionalne izdaje koje su počinile određene firme, grupe i pojedinci, zapravo politika u sprezi s mafijom!
Za sada razotkrivanje ide teško jer se banke u spomenutim državama (i na Cipru, i u Švicarskoj i na Kajmak-otocima...) pozivaju na bankarske tajjne! Ali, i to bi se dalo riješiti uz sinhronizirani pristisak USA i poštenih hrvatskih političara. Ali, koliko je takvih u RH?
Pljuvačko ili istraživačko novinarstvo?
PS: "Acinum", evo, šaljem ti 500 kuna na privatni konto, ako se kratkom biografijom predstaviš javnosti! Ovo je javno dana riječ, i poštovat ću je, ako učiniš to što očekujem od tebe!
.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Odokativna procjena je

Odokativna procjena je istraživačko novinarstvo? Nisam znao a možda nešto i naučim od tebe. Sigurno si ti kao i oni Amerikanci radio istraživanja ili si ovo o 50 milijadri bubnuo bez veze ili je to još jedno proroštvo. Sve sam više siguran da si ti ne priznati prorok i da su starozavjetni proroci u odnosu na tebe i tvoje vizije i proroštva mali šarlatani.
Ponovno sam fasciniran. Nema proroka do Ljube.

Ispričavam se jer sam krivo shvatio tvoje pisanje pa sam sve ono što si ti pisao bez ikakvih indicija, dokumenta, pokazatelja ili bilo čega drugog a služilo je kao napad na druge najčešće političare doživljavao kao pljuvanje po ljudima bez ikakvog razloga i povoda a to je u stvari bilo prorokavanje u službi istraživačkog novinarstva.

Ti si doista Prorok, a po istraživačkom novinarstvu ni Domagoj Margetić ti nije ravan.

Ova zadnja ponuda bi imala smisla kada bi meni bilo bitno što ti očekuješ od mene i kada bi mi eventualno trebalo tih 500 kuna , ali na žalost niti mi je bitno što ti očekuješ od mene a i ne treba mi 500 kuna.

Kada se pravila pollitika.com promjene prilagoditi ću se njima a do tada je ovako kako je bez obzira na tvoju znatiželju. Završavam jedan projekt u okolici Vukovara i tada priređujemo feštu, ako te ne vrijeđa pozvati ću te da budeš moj gost. ( jesen 2013)

Tko je glasao

@acinum

Nitko nije prorok u svom selu!
Što se tiče poziva za jesen, dugo je za čekati, ali veselim se unaprjed da se upoznamo!
I ne diraj mi hodajuću legendu Domagoja Margetića - bolje pročitaj intervju koju sam mu dao, upravo cijeneći njegov trud da raskrinka hrvatsku pseudoelitu. To što sam njemu rekao ne bih rekao nijednom mediju u Hrvatskoj, čak ni Stankoviću da me kojim slučajem pozove u Nu2. Zašto je intervju prošao bez većeg reagiranja možeš samo pretpostaviti. Pa Domagoj je blokiran u svim značajnijim hrvatskim medijima, jer ono što obvjavljuje pseudoeliti nikako ne odgovara! Posebno je dohvatio one koji su se spetljali s Hypobankom, a tih nije mali broj. Da je to samo Sanader.. bilo bi blago nama!.
Prema Margetiću, ja sam nitko i ništa, obično piskaralo, s ponekim pogotkom, kao kada ćorava koka nađe poneko zrno! A R. Čačić baš i nije zrno, rekao bih, zalogajčić!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Za realizirati posao i neki

Za realizirati posao i neki projekt je potrebno vrijeme i dosta rada. Novci se ne zarađuju preko noći ukoliko ne nosiš kapuljaču i pištolj.

I dalje mi nije jasno kakva je tvoja uloga u "raskrikavanju" Čačića tj. nije mi jasno što si ti to raskrinkao a nije se znalo ili nije bilo mogućno sagledati. Poslije prometne nesreće u Mađarskoj svima je bilo jasno da je to kraj njegove političke karijere bilo je samo pitanje vremena kada će biti presuda i on je jasno i rekao i postupio prema tome. Naravno da pokušava zadržati svaki mogući uticaj u politici. Očito nije čovjek koji odustaje ali posljedice su neumoljive.

Stvarno ne razumijem gdje ti sebe vidiš kao bilo kakav bitan element u bilo čemu što se oko Čačića događalo i sada događa?

Tko je glasao

@acinum Sutra??

Pa i sreća je da nisam bitan element, bilo je odlično obrazloženih argumenata zašto je R.Č. velika štetočina hrvatske politike i gospodarstva. U sjećanju su mi sjajni tekstovi dr. Mirjane Kasapavić, Sanje Modrić... ali su mi pred očima i moji tekstovi o njemu koji, zbog silnih obožavatelja, na pollitika.com jedva prolazili, zbog broja minusa.
Evo, danas se diglo u štrajk čak 100 radnika Coninga i "kćerki" jer su u bankrotu. Nisi li ti ono tvrdio da je on najbolji ministar u Milanovićevoj vladi, otprilike gospodarski genij??
Gospodarski genij čije firme su prosperirale zahvaljujući poslovima s državom, tj. s njim - odličan primjer za bjelodani sukob interesa! Nema PPVRH ovlasti, sve se raspada.. Ne veselim se tome, žao mi je tih zaposlenih koji će sutra na cestu, ali mi je još više žalije što je javnosti trebalo 25 godina da shvati tko je R,Č.
Posljedice su, kažeš, neumoljive - pa što to nisi napisao prije 2 - 3 godine, nego si ga dizao u nebesa!!??! I kada pišem da R.Č. vidim na suđenju kao neku vrstu Sanadera, kažeš da to svi vide. Pa i ti??
Sve će ti kod nas u Hrvatskoj priznati, ali uspjeh i političku intuiciju te dalekovidnost vrlo, vrlo rijetko!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Velika većina velikih

Velika većina velikih građevinskih firmi je u problemu i da je bilo većeg uticaja Čačića na poslove koje su dobivale njegove firme , a poslovi se ne završavaju u jednom danu već traju mjesecima pa i godinama pa valjda bi si čovbjek uzeo dovoljno posla da mu firme ne propadaju. Upravo činjenica da mu firme propadaju ti je dokaz da nije bilo većeg namještanja poslova i da nije bilo njegovog većeg uticaja. Naravno ukoliko su bitne činjenice.

Svi prigovori vas novinara su bili u smislu da čovjek koji je kriv za smrtr dvoje ljudi u prometnoj nesreći ne može ništa raditi . Valjda bi ga trebalo ubiti. To niste napisali ali nije bilo ni daleko.

Njegov posao je bio da pokrene investicije i to se nije dogodilo. Odgovornost je na njemu jer je to obećao ali je krivica uglavnom na državnoj upravi koja zbog prenormiranosti koči i oteže dobivanje dozvola i pokretanje investicija. Umjesto Čačića to sada radi Vrdoljak i to će se riješiti daj Bože što prije. Znaš li ti koliko treba novaca , vremena i volje da se pokrene neka proizvodna investicija a sve zbog birokracije koja čak i nije u nadležnosti države već velikih gradova i županija a odgovornost je na ministrima gospodarstva i graditeljstva. Naročito su problemi u gradovima i općinama gdje je HDZ na vlasti a od SDP-ovih gradova negativan primjer ti je Vukovar.

Sad ponovno pročitaj svoje tekstove i tekstove svojih kolega novinara pa vidi čime ste se vi bavili kada je bio u pitanju Čačić i pokretanje investicija.

Isto tako pročitaj o čemu sve pišu nivinari koji prate probleme u poljoprivredi i što oni vide kao problem a naročito je žalosno i tužno kada vidiš neki tekst poput većine tvojih koji se potrude to još i komentirati bez imalo razumijevanja osnovnog problema. Još je podnošljivo kada samo iznesu činjenice i stavove suprostavljenih strana ali kada krenu novinarski komentari na događanja to je žalosno s kojom dozom prepotencije i ne znanja nastupate.

Pročitaj moje dnevnike o gospodarskim temama. Ja cijelo vrijeme pišem što se mora provesti da bi se stanje bitno i u roku nekoliko godina promjenilo i po pitanju poljoprivrede , energetike, obnovljivih izvora, energetske učinkovitosti na stambenim i proizvodnim objektima ( ili kako ti kažeš fasadizacije).

Na žalost ova Vlada je samo djelomično pokrenula manji dio onoga za što se ja zalažem i o čemu pišem godinama. To je bolje u odnosu na HDZ-ove Vlade ali nedovoljno.

http://pollitika.com/grcic-linic-cacic-kovacevic-put-u-oporavak-ili-dalj...
http://pollitika.com/plan-21-utopija-ili-realnost
http://pollitika.com/gospodarski-oporavak-energetska-ucinkovitost
http://pollitika.com/biomasa-u-remetincu

Za razliku od tebe ja nisam prorok ja pišem o stvarima o kojima po nešto i znam i siguran sam da nema napretka dok ne realiziraju projekti na nivou države onako kako sam napisao u dnevnicima. Pitanje je samo koliko će se vlada promjeniti dok se ne provede ono što sam davno napisao a uopće nije upitno dali se to mora provesti.

I ne nisam ni dalekovidan, ni prorok samo realan čovjek koji se svakodnevno susreće s stvarnim problemima koji ubijaju gospodarske projekte i inicijative u ovoj državi.

Tko je glasao

@acinum Barikade??

Drago mii je da si bio kritičan prema Planu 21. Ali broje se rezultati danas, a to je da čovjek u Hrvatskoj mora nuditi svoj bubreg preko oglasa na prodaju, da preživi!
Tu ni ti, ni ja izgleda nismo krivi, ali pseudoelita jest! A dio te pseudoelite R. Čačić jest!
Odoh na svježi panonski zrak, inače ću podivljat od tuge i nemoći. Jer vidim da to sve vodi ka - barikadama! A na barikadama će stradat prije svih - hrvatska mladost!
Pozz!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Čačić je svakako dio te

Čačić je svakako dio te političke elite koja je odgovorna za stanje u državi, ali njegova djela i njegova aktivnost je najpozitivnija od hrvatskih političara. Posebno u prvom mandatu kada je proveo nekoliko velikih projekata na jedan vrlo korektan i pošten način.

Sada nije imao vremena da učini bilo što ozbiljnije a obzirom na inicijative koje je pokrenuo nisam siguran da bi imao veći uspješan gospodarski projekt koji bi se mjerio s rezultatima i projektima iz prvog njegovog mandata ali to je sada samo u domeni špekulacija.

Tko je glasao

Barikade

netko na barikade a netko u Beč.

Tko je glasao

@Grdilin

... a netko šefu stranke koje je član, čak na nekoj dužnosti, u dupe!
Prvi si se trebao javiti i glasno i jasno reći da se branitelji nisu borili za to da bi neki počasni brigadir imao prednost pred sudovima, gdje smo svi jednaki, bar tako piše u hrvatskom Ustavu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

O proroče

O sudjelovanju u Domovinskom ratu kojo služi kao olakotna okolnost u donošenju presuda mogu reči da je to apsurdno. To nebi nikako trebalo postojati. Jedino se iz toga mogu izvuči neke možebitne posljedice kao invalidnost, PTSp itd.
O tome sam nešto pisao i u svom dnevniku:
http://pollitika.com/ne-posebno-u-ustav

Dakle osobno sam protiv toga. Ali to je na žalost dozvoljeno zakonima. I na nekome drugome je da to promijeni. Dok se to ne promijeni, čačić se na to može pozivati i tražiti smanjenje kazne kao i mnogii drugi do sada.

O tome kako kažeš "Da smo svi jednaki" ti najmanje možeš govoriti kao deklarirani pripadnik "Izabranog naroda" iz čega proizlazi da apsolutno nismo jednaki.
Ti si samim rođenjem jednakiji od jednakih.
Po sonovi toga tražiš obnovu i odštetu za uništenu vikendicu iako na to nitko nema pravo :):):)

Dakle netko na barikade, a ostali u Beč, kupleraje i kockarnice.

Tko je glasao

@Grdilin SRAMOĆENJE!?

Pišeš:
...Dakle netko na barikade, a ostali u Beč, kupleraje i kockarnice.
-----------------------
Dakle, sramotiš me! Nešto mi se mozga da bi ti mogo biti među prvima tužen na osnovu izmjena zakona koji sada predviđa crimen "sramoćenje"! Ali, mislim dalje, čime bih se ja još u životu bavio,ako bih se bavio LAŽIMA koje su izrečene ili napisane o mojoj personi!??
Preporučujem ti knjigu Dragana Peraka "GEH FORT UND DREH DICH NICHT UM!" , str. 161 - 163, s podnaslovom "Das Leben der Fluechtlinge und Vertriebenen aus Bosnien-Herzegowina in Wien", Verein Alltag Verlag - Wiener Neustadt, 2012. Samo na osnovu tog pisanog svjedočenja o mojoj knjižari-antikvarijatu i meni kao osobi mogao bih te tužiti i dobiti spor. Jedino ako i ti ne bi imao olakotnu okolnost što bi kao branitelj bio tužen od POBJEGULJE! Ali, pored svega, malo stida kod ovih upisa sramoćenja moje persone mogao bi osjećati!??
Ono o "deklariranom pripadniku izabranog naroda" baš ti ne ide u čast, ali što ti znaš o časti, pravdi i dostojanstvu???
I peci kolače za šefa stranke kojoj pripadaš, nosi mu ih kada za to dođe vrijeme, i javi mi rezultate lokalnih izbora u Makarskoj! Najveće iznenađenje tih izbora bit će ako HNS uđe u Gradsko vijeće!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@acinum Dalekovidnost?

Ne osvrćem se na napisano i objavljeno, osim povremeno - analizu mojih objavlljenih tekstova (dnevnika) prepuštam drugima, ako tih drugih ikada bude. Kod nas tekstovi, što je uobičajeno u žurnalizmu, žive dva-tri dana i onda ih prekrije mrak zaborava.
Ali, evo, PRVENSTVENO ZA TEBE, izvukao sam dijelove jednog dnevnika, objavljenog 21.12. 2010. a tim temama bavio sam se i dva-tri puta ranije:
ViewTko je glasaoPopraviŠarene laže R. Čačića, ali i V. Pusić - ili o katarzi
Dnevnik
Ljubo Ruben Weiss - Uto, 21/12/2010 - 01:48Glasujte
7 Up Down Komentari
61 dodaj komentar (Neke dijelove sam sada podvukao!)
Pisati s naknadnom pameti lako je, no premalo je tekstova koji bi PRAVOVREMENO upozoravali na političke pojave i osobe koje valja spriječiti u njihovim nakanama. Primjerice, mediji obiluju tekstovima kritike Sanadera, sada kada je u salcburškom apsu, kada se kobelja u paučini fantazmagorija u koje, i sada vjeruje, i koje će, vjerojatno, širiti (ili pokušati širiti) do trenutka izricanja pravomoćne presude. Ponekad se čovjek pita, ima li uopće smisla otvarati nekome oči, prerano kukirikati kada stvari idu nekom inercijom u smjeru koji nam nije po volji,i kada kao pojedinci, nemamo uvjerljivost i snagu osujetiti nama očigledno krivu politiku i krivu osobu koja tu politiku UPORNO promovira.Uvod je to potaknut zadnjom izjavom Radimira Čačića, predsjednika HNS-a, na obilježavanju 20 godina od osnutka HNS-a u Splitu, mada bi valjalo analizirati njegovo djelovanje u zadnjih godinu dana, zapravo, nakon prometne nesreće u Mađarskoj, od koje je proteklo oko godinu dana.

ČAČIĆ SE NIJE POVUKAO
Naime, logično je bilo očekivati da će netko tko je prouzročio tu prometnu nesreću, s dvoje smrtno stradalih, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika stranke te se eventualno pojaviti u politici po okončanju sudskog spora u Mađarskoj. Radimir Čačić korektno je objavio da je uzrokovao tu prometnu nesreću, opisao okolnosti u kojima se dogodila i normalno je bilo da će javnost biti obaviještena o epilogu te prometne nesreće odnosno o završetku sudskog procesa koji se očekivao u vezi odgovornosti Radimira Čačića. To se, bar koliko je meni poznato, nije dogodilo i Radimir Čačić se do današnjeg dana ponaša zamalo kao da se ta prometna nesreća nije dogodila, odnosno da se dogodila nekom drugom.
I ne samo to, mjesecima se pojavljuje kao žestoki kritičar vlade Jadranke Kosor, nudeći neku spasonosnu, tešku torbu punu projekata koji će Hrvatsku izvući iz krize – on je taj Mesija koji donosi ukupni rast gospodarstva, zapošljavanje nezaposlenih, otvaranja novih radnih mjesta, objašnjava prilike koje nam nudi EU, i plasira još hrpu drugih, šarenih laža. Taj majstor PR (koji naravno, nije besplatan) UPORNO nas uvjerava kako je vlada nesposobna, korumpirana, kako nema investicija, kako je velik unutrašnji dug… Zadržati se valja na ovoj izjavi iz Splita: «Podizanje optužnice i bijeg Ive Sanadera, što je posredno priznanje krivice, je katarza hrvatskog društva. Jučer si bio hodajući bog i kontrolirao sve segmente vlasti, a sutra te to neće zaštititi. To je važno, ali ne može baciti u sjenu katastrofalno gospodarsko stanje s kojim se sadašnji vlast, dokazano, nije u stanju nositi.» -
Iznio je također podatak o 312.000 nezaposlenih i 34 milijarde unutarnjeg duga te naglasio kako današnja vlast u ovim okolnostima ne može imati samopouzdanje ni samopoštovanje.

ŠTO JE KATARZA?
..........................................................
........................................................
Možda nemam osjetila kao Radimir Čačić (pa, dragi Bože, on je toliko dugo u politici, rafiniran, socijalno osjetljiv, sućutan..), ali govoriti o katarzi društva, nakon jednog hapšenja, istina, bivšeg premijera, daleko je od katarze, kao nebo od zemlje. Za društvenu katarzu potrebno je daleko više od jednog teatralnog i pompom popraćenog uhićenja, potrebno je VELIKO POSPREMANJE HRVATSKE, a uhićenje Sanadera tek bi bio znakić početka tog pospremanja, što opet nije katarza, jer katarza predmijeva široku duhovnu dimenziju nekog političkog događaja, koju ne vidim niti mislim da će se ta duhovna dimenzija uopće pojaviti.

A, ma koliko Čačić u mnogome drugom (nezaposleni, nesposobna vlada J. Kosor,unutarnji dug itd. ) bio u pravu, to govorenje, a bez izvještavanja javnosti o njegovoj osobnoj odgovornosti za prometnu nesreću, moralno je neprihvatljivo izjašnjavanje i nevjerodostojna kritika koja govori o njegovu silnom samopouzdanju, ali i bahatosti koja se očituje u nedostatku elementarnog poštovanja hrvatske i mađarske javnosti, nepoštivanju politički mislećih ljudi. Odijum koji ide prema Čačiću, nažalost, prenosi se i na HNS tako da jedna u osnovi dobra politička opcija postaje upitna, a posebno a se postavlja pitanje zar nema nekoliko hrabrih pojedinaca ili jedne jedine grupe unutar HNS-a koja bi postavila pitanje kredibiliteta Radimira Čačića?? Jer, lako je naknadno pametovati o ovome ili onome, pa i o Sanaderu, ali je VRLO TEŠKO, zamalo nemoguće da se nekom moćniku («hodajućem bogu») koji obnaša neku funkciju postavi uobičajeno pitanje odgovornosti. Tek, kada se to raspravi, onda taj pojedinac ima pravo dozivati katarzu društva – naime, svojom katarzom nakon suđenja mogao bi dati doprinos katarzi Hrvatske, koju tako odvažno doziva. Međutim, u tome vidim nekorektno skupljanje političkih poena, e da bi kada dođe vrijeme suđenja u Mađarskoj, većina zaključila kako se mudri, dalekovidni i odvažni političar – iskupio…
Uistinu??

PUSIĆ: NA SMRT PREPLAŠENE LOPINE
I samo kratki dodatak, a tiče se meni u osnovi simpatične političarke dr. Vesne Pusić – dok mudro šuti i tolerira popovanje svog predsjednika (u Splitu sjedi do njega), gubi u mojim očima i ona sama svoj mukotrpno iscrtavani image. Mogla ga je bar u trenutku nadahnute priče o katarzi malo cimnuti za rukav, ili ispod stola nagaziti na cipele, i dati mu do znanja da je ipak prevršio mjeru. A samu sebe cimnuti u sinoćnjoj «Latinici» kada je ustvrdila da u Hrvatskoj trenutno nema korupcije jer su se SVI POTENCIJALNI LOPOVI U HRVATSKOJ NA SMRT PREPLAŠILI. Možda ona i nije bukvalno mislila to što je rekla, ali kada bi se lopine (mafija, uključujući političku) uplašili od silne buke koja se stvara uhićenjima, onda ili oni nisu mafija, ili je obračun s nositeljima kriminalnih radnji do sada bio tako energičan, da stvarno su svi nasmrt preplašeni. Zamislite, premijerkom Kosor koja nikada nije imala manje autoriteta nego danas (drugo je, što se ona uistinu trudi zavrnuti ruku nekim lopinama većeg kalibra), zatim Karamarkom kojem Sanader bježi ispred nosa, što se ne događa ni šefu neke ozbiljne policijske postaje s lokalnim mafiozom, ....
A ZA NEKOLIKO MJESECI??
I sve bi to moglo se razumjeti da nas sutra (za koji mjesec) neće svojim mudrim rečenicama usrećivati potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, raspakirajući svoju famoznu tešku torbu a dr. Vesna Pusić, kao ministrica vanjskih poslova, uvjeravati Bruxelles kako su se mafijaši «na smrt preplašili».
Nije mi namjera sugerirati da netko ne glasuje za HNS, osobno, Vesni Pusić se još može pregledati kroz prste nespretna izjava o na smrt preplašenima, u nadi da će više cimati predsjednika stranke kojoj i sama pripada, no spasitelju posrnulog gospodarstva pa i cijele Hrvatske može se oprostiti, tek kada mu eventualno oproste – mađarski sudovi.
..............................
----------------------------------------
Naglašavam, sve ovo napisano je i potpisano 21. 12. 2010.,, dakle prije dvije godine i nekoliko mjeseci, i što ti misliš "acinum" da su oni koji su trebali voditi računa o ovim upozorenjima i predviđanjima, zaobišli Čačića u Kukuriku koaliciji i onemogućili mu da kao PPVRH kroji sudbinu hrvatskog gospodarsva. Možda bi rejting Vlade, sinoć objavljen bio sve samo ne KATASTROFALAN! A ta tu ocjenu gdje čak 70 % ispitanika misli da Vlada ide u krivom smjeru kjlučnu odgovornost nosi tvoj miljenik - Radimir Čačić!
I ti tekstove poput ovog mojega zoveš pljuvačkim novinarstvom???? Ne trebam priznanje ni medalju, baš ništa, ali očekujem minimum memorije od tvoje strane (pa i nekih drugih).
Razumijem i zaslijepljenost, ali ne razumijem kada ona, od čačičevaca, traje toliko dugo!????

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo je bio u pravu, bila je trgovina, ali za niži sud

Prvo si poslije nesreće u Mađarskoj pisao da će Čačić za svoju slobodu trgovati s Mađarima kroz INU a kada je ipak osuđen promjenio si retoriku.@Ljubo je u pravu. Istrgovao je i INA je za njegovu uvjetnu slobodu dala 2 milijarde hrvatskih kuna, iz svoje dobiti koje su pripadale RH.
To što je trgovina vrijedila samo za niži sud, je samo znak kako Mađari znaju i trgovati i nakon naplate poslati račun za svoja dva ubijena građanina.

Nije kod njih Krsto Papić snimao "Lisice" već u RH.

Tko je glasao

@ppetra U pravu si!

On i Čedo bahato su se odnosili prema mađarskim sudovima, a samo teško zabludjeli se ne sjećaju da ja dan-dva nakon što je postao PPVRH pisao ključnom čovjeku MOL-a: " Od danas po pitanju INE samo sa mnom komuniciraš.." Pa to pisamo je objavljeno!
Mislio je ako se pokrije INOM i dužnošću PPVRH da će se lako izvući, međutim teško se prevario - Mađari su ga nadmudrili i riješili ono što mi nismo mogli - a neki ne mogu ni sada - ćovjek je za zatvor i za ropotarnicu povijesti! Zbog njegove nekompetennosti izgubljene su najmanje dvije godine, gurnuti smo u dugove još dublje (ceste građena na dug, zapuštene žekljeznice do boli), izgubljen je Južni tok, NIJEDAN indikator ekonomije nije bolji tj. viši, osim broja nezaposlenih, a prije svega zbog izostanka investicija za koje je upravo R.Č. bio zadužen!
A taj "acinum" mi je pisao da je u obnovi itd. redovito plaćao. da, državnim novcem, a pogledaj sada - samo nekoliko mjeseci otkako je odstupio tamo gdje je njegov novac, nastaje ruševina - mislim na Coning i na "kćeri" Coninga, gdje ljudi mjesecima ne dobijaju plaću!
Čak sam siguran da ukoliko Vrhovni sud RH bide nešto vrdao, Mađari će Čačića pozvati u zatvor u Mađarsku. Zapravo, ovako koncipiranom žalbom podcijenio je članove Vrhovnog suda RH!
Možda bi čak bolje prošao u Mađarskoj da se na sudu pojavio samo kao privatna osoba!?
I ono što najviše brine, on, Gazimir Čačić, ne može biti primjer mladima Hrvatske, on se stvarno ponaša kao politički komesar u "Lisicama" koji misli da su i žene legitiman i legalan njegov plijen.
Za mene je slučaj R.Č. pored Sanadera, najbolji primjer kako se hrvatski političar i dio tzv. elite NE SMIJE ponašati - BAHATO, BAHATO i OPET BAHATO!
I da se još i sada to ne razumije, svjedoči i "acinum" i i sudbina ovog dnevnika koji pri kraju balade ne može ni do desetak pluseva! Srećom, većina Hrvata čita Čačića kao otvorenu knjigu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kako je INA dala 2 milijarde

Kako je INA dala 2 milijarde kuna?

Tko je glasao

Jednostavno- dali su novac od dobiti INE koji je pripadao RH

Odrekla ih se u korist Mađara, kao za "investicije".
MOL je morao uložiti SVOJU dobit, već odavno, a ne ININU, prema ugovorima o prodaji!

Kako je INA dala 2 milijarde kuna?Jednostavno- u ININO ime to su napravili hrvatski političari, zbog svoga prvoga podpredsjednika.

Tko je glasao

Ja razumijem potrebu za

Ja razumijem potrebu za populizmom ljudi koji sudjeluju u nekim političkim strankama ili grupama pa od tih populističkih spinova očekuju veću podršku građana.

Iz ovog vašeg komentara vidim da vama nije baš jasno koje su to milijarde, ni tko o njima odlučuje ni što se događa s njima i INA-om kada se one umjesto podjele ulože u imovinu INA-e pa mi nije baš jasno zašto to , o čemu je očito neznate ništa više nego li je neki novinar koji to jednako dobro ,kao i ti , razumije napisao u nekom članku, a neki njegov urednik postavio naslov da bi privukao pažnju što većeg broja čitatelja , a što sve to skupa nema veze s istinom i pravim stanjem stvari , to gore po istinu , uopće spominjete.

Ljudima treba dati informaciju kakvu bi oni željeli iz raznoraznih interesa , a istina ionako nije bitna.

Umnogim stvarima je istina toliko nevjerojatna da doista nema potrebe niti bilo kakve koristi da izmišljate i to još u segmentu o kome očito neznate ništa niti imate pravu informaciju.

Zašto to radite?.S kojom svrhom?

Tko je glasao

@acinum

Izgleda da ćeš ti biti kao i kod Čačića, zadnji koji ćeš shvatiti kako je MOL zajahao INU, zapravo je tretira kao jednu svoju običnu filijalu! INA, u kojoj ključna upravljačka prava ima MOL je financijski izgubljena za Hrvatsku, a njena prodaja započela je baš u vrijeme prvog ministrovanja Čačića
Pa, INA je mađarska država u hrvatskoj državi iz koje izvlači profit! I to ne mali!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Mađarska država u MOL-u ima

Mađarska država u MOL-u ima mnogo manji udio nego Hrvatska u INA-i. Koliko je MOL do sada izvukao dobiti iz INA-e?

Ja samo realno gledam na stvari bez euforije i lažne brige za opće dobro i bez potrebe za bilo kakvim politikanstvom, senzacionalističkim i pljuvačkim novinarstvom i populizmom u službi navedenih ciljeva.
To što vi imate problema s istinom i činjenicama je ipak samo vaš problem bez obzira što bi vi željeli da zbog toga trpe činjenice.

Tko je glasao

@acinum

Izvini našem kolegi (Ljubotu) koji zna puknuti puno gore od mene.

Bilo bi puno jednostavnije da ti je samo rekao po pitanju MOL-a i Mađarske:

Ako Mađarska nije dopustila da MOL preuzme neka strana kompanija, zašto je Hrvatska dopustila INA bude preuzeta od MOL-a. Ako gledaš iz te perspektive Mađarsko insistiranje da pređu 50 % vlasništva je čisto licemjerstvo.

Mol buy-back to cost €1.9bn

Hrvatsku ovdje nemam namjeru komentirati jer se stvarno ne može ništa kulturnog reći.

Tko je glasao

možeš li ti dati strukturu

možeš li ti dati strukturu vlasništva MOL-a ?

Tko je glasao

@acinum

Stvarno si naporan. Sada je samo pitanje da li stvarno ne znaš, provociraš ili radiš za MOL-INA !!

Zašto to kažem ?

Jer postavljaš direktno govoreći idiotska pitanja kako bi branio neobranjivu poziciju. Kakve veze ima struktura vlasništva s načinom Mađarske kontrole MOL ?

Republika Mađarska je blokirala OMV preuzimanje MOL-a 2007/2008 godine

Republika Mađarska nije dopustila da se Surgutneftegas registrira kao najveći dioničar MOL-a

i na kraju MOL kontroliran od Republike Mađarske je donio korporacijsko pravilo koje glasi:
Nitko bez obzira na broj dionica ne može imati više od 10 % glasačkih prava

Nakon svega ovoga ti nama lijepo kaži da li je MOL jedna obična korporacija koja posluje po ekonomskim pravilima ili je riječ o korporaciji pod punom kontrolom Republike Mađarske ?

Tko je glasao

Mađarska država ima svega 22%

Mađarska država ima svega 22% dionica MOL-a i to je stekla otkupom dionica od Rusa i jedan je jako dobra primjer kako politika pokušava uticati na gospodarstvo čak i kada nema kontrolni paket. Pod teretom krize te dionice će ponovno prodati ( sada sam prorok skoro ko Ljubo)

Meni je zanimljivo kako se Mađarska uvijek kada se govori o greškama privatizacije i prodaje firmi, navodi kao loš i pogrešan primjer tj. dopustila je da sve velike sustave pokupuju stranci a sada ju prikazujete kao dobar primjer odnosa prema prema tim istim firmama. Očito može prema potrebi.

Ljubo i ppetra su tvrdili da je Mađarska uzela Hrvatskoj 2 milijarde kuna da bi Čačić bolje prošao na mađarskom sudu. Molim te pomozi im pa im ti kojem očito vjeruju a ja mislim da im ti možeš objasniti o kojim milijardama je riječ i što se s njima dogodilo jer meni neće vjerovati.

Tko je glasao

@acinum

Stvarno si dosadan:

MOL je državna korporacija i od sada na dalje će to ostati.

Pitanje broj dionica nije važno pošto ja, ti ili netko peti može imati 90 % svih dionica MOL-a, ali korporacijom mu neće biti dopušteno upravljati jer će tih 90 % dionica davati samo 10 % vlasničkih prava. Pretpostavljam da je to sada napisano dovoljno jasno čak i za tebe ?

Ako te još uvijek svrbi pitanje vlasništva jedini moj komentar koji ujedno dokazuje nepoznavanje tematike o kojoj trabunjaš je da se u državnom vlasništvu nalazi više od 50 % dionica MOL-a.

Za ono drugo o čemu drugi korisnici po tvome "trabunjaju" odgovor bi bio:
Mađarska je bila super dobar učenik i sve pokušavala privatizirati do negdje 2006. godine. Nakon toga je počela donositi zakone i izvoditi razne druge trikove kako bi povratila kontrolu nad strateški važnim kompanijama.

Nadam se da je odgovor bio zadovoljavajući :)

Tko je glasao
Tko je glasao

@sjenka

Podaci su ti zastarjeli, ali.....

E njube nijedan,a tko su:

OmanOil
Crescent Petroleum
itd, itd.....

Ja nisam rekao da Mađarska drži više od 50 % vlasništva (iako zbog zakona količina vlasništva nije važna), nego da je rječ o državnom vlasništvu.

najprije razmisli pa tek onda bubni

MOL je državna korporacija !!!!

Tko je glasao

...nisam znala da je i Tifon

...nisam znala da je i Tifon u MOL grupi ?! Čermakov Tifon?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Kvarner Do Njegove političke i fiizičke smrti...

Zalud ti ovo logično i argumentirano obrazlaganje.
Mene je u životu, kao politologa, i političkog promatrača (u aktivnoj politici bio sam kratko, kratko vrijeme i to mi se odmah zgadilo!) zanimalo kako se ljudi daju fascinirati bleferima, ostap-benderima, lošim glumcima, megalomanima, tehnomeneđerima koje je pregazilo vrijeme....Evo, trudim se već nekoliko godina razobličiti fenomen Čačić (on kao osoba je u sporednoj ulozi, on je tipičan hrvatski fenomen uspinjanja i zgrtanja na račun pasivne okoline), međutim dio ljudi i danas je u stanju ovdje braniti ga, a tebe i mene i još nekolicinu smatrati zločestima, čak fiksiranima na njega, zlobnima...
Ti zapravo pišeš, pa i ppetra, o tome kako su Mađari shvatili što im je firma od NACIONALNOG INTERESA i tako se postavlja njihova vlada, naša vrhuška to nije shvatila, i u stanju je prodati(uz pokoji izuzetak) svog vlastitog oca i majku za "šaku dolara" ili neke druge benefite.
Zanimljivo, ovdje je bar troje zadrtih "čačičevaca" (zanimljivo je kako se javljaju sinhronizirano?!!) i kako im daješ sve više argumenata, to su više minuserski raspoloženi. S vremenom sam općenito uočio da ta fascinacijama nečijim likom i djelom, zapravo često nastaje, što im je dotični omogućio neki benefit i branit će ga do njegove i političke i fizičke smrti... To je ujedno psihologija svih politički slijepih ljudi i zapravo zbog te njihove zahvalnosti, bolje, zadrtosti posebno u Hrvatskoj promjene koje bi značile preokret i pozitivu, zamalo su nemoguće. To je zapravo POLITIČKI AUTIZAM, neka vrsta bolesti, a za politički autizam jednostavno još lijek nije pronađen!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@acinum Prognoza za tvog miljenika??

Koliko ti držiš do činjenica, pokazao si više puta do sada braneći neobranjivo, a vezano za tvog miljenika. Ovako slobodno žurnalistički rečeno da tvoj miljenik prdne, ti bi rekao da nije prdnuo on, nego da sam prdnuo ja, novinar!
Pljuvačko novinarstvo??
Da si ti napisao toliko kvalitetnih članaka kao moja persona, ili da si išta zaopaženoga napravio u sviom životu, već bih znao s kim polemiziram?? . Ovako si samo jedan od onih koji lupetaju o općem dobro, a za to opće dobro nisi u stanju se ni predstaviti imenom i prezimenom!!!!!????? I do kada ću s tobom diskutirati, kada nikakve svrhe od toga ne vidim: ostaješ ukopan iza svoje busije i iza svog miljenika! Nadam se, kada ipak završi u zatvoru, nakon auto-krša s posljedicom dvoje mrtvih ljudi, da ćeš mu nositi kolače u zatvor, a o odgovornosti ljudi, vozača i političara, ti ionako nećeš nikada razmišljati.
I s obzirom na posao koji radiš, da li si pokrenuo inicijativu da se obeštete osobe koje su u Domovinskom ratu ostale bez vikendica i gospodarskoh objekata??? Ili ćemo, kao i na drugo, čekati u Hrvatskoj 67 godina???
I naravno, ništa ne dočekati!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci