Tagovi

Znate li Sinišu Svilana?

Oprostite, ali zna li itko Sinišu Svilana? Znam da je dugoročno, no trebali bi početi na vrijeme, sezona-dvije prolete za tren. Iskustvo sa okupljanjem "celebritiya" je već dokazano, gledanost je tu. Ionako znamo da su spremni na sve, rado će potpisati i ugovor o ropstvu ako će ih to dovesti na televiziju.

Zaista, zna li netko Svilana? Ono, dovoljno dobro da dogovori večeru ili brunch? Sve što mu treba reći jest "Nova lista" za sljedeće izbore. Stare face, stara imena - ionako ih se nitko ne sjeća a možemo uštediti na castingu. Predsezonu možemo imati na predsjedničkim (ako nam parlamentarni ne ulete izvanredno), zamislimo samo finalno glasovanje za predsjedničkog kandidata Nove TV u kojem gledatelji biraju između Pavla Bubala (voli starije žene) i Sandre Dabo (kraljica Novalje). Na 060 telefone i smsove, naravno. I onda predaju kandidature, kampanju... Još bolje, čemu birati samo jednog kandidata Nove TV? Kandidirano i Sandru i Pavla i ponudimo ostalim kandidatima jednake uvjete praćenja kampanje - od kuhanja sa slavnima do teretane sa zvijezdama. I čemu ankete i exit pools kad imamo blažene 060 telefone. A debate uključuju ocjenu scenskog nastupa i obradu barem jednog evergrina. Sandra Dabo (nezavisna) nam može otpjevati "Holding out for a hero", Pavle Bubalo (nezavisni) naravno "Kokolo".

Ako netko zna Svilana neka mu kaže da ostavi HTV i RTL da se kolju oko nekog svjetskog prvenstva u trećerazrednom sportu, to je out. Zamislimo samo Andriju Hebranga (HDZ) kako u kariranom odijelu pjeva "Morgen", možda čak i uz digitalno remasterirani duet sa pokojnim Robićem (ima se para), Zoran Milanović (SDP) iz duše "Should I stay or should I go", Ljubo Ćesić (Jedino Hrvatska) repa na deseterac "Ovo nam je naša borba dala da imamo Rojsa generala", Vesna Pusić (HNS) duševno nariče "Bacila je sve niz rijeku", Milan Bandić (nezavisni) se kladi na hitmakera Bregu sa "Ako možeš zaboravi"...

Znate li Svilana recite mu da je ovo projekt kojim će ziher preoteti Knjaza. I jasno je da je format primjenjiv na cijelu regiju, nek ga da Đuri pa može u paketu s NMK. Važno je samo da je tretman jednak za sve kandidate, političke stavove mogu iznositi kroz niz ABCD pitalica (par sekundi za odgovor), ako netko baš hoće uludo debatirati nek ide Merli i Ogresti ili nek raspali na blogu koliko hoće. Govorimo o televiziji ljudi moji, o gledljivosti i gledanosti - nakon prve sezone to će postati praktički standard političke emisije, Bago odlazi u ropotarnicu povijesti za Zalepuginom.

I ako znate Svilana recite mu da bi to bio mudar potez. Jer na taj ćemo način - možda - uvidjeti tko je iskren i otvoren i zapravo dobar i konačno izabrati predsjednika kojeg se nećemo morati sramiti. Naravno, od svih navedenih (a i onih koji mi još upoće padaju na pamet da bi se mogli kandidirati), to je kuhar koji priznaje da je trčao gol hodnicima hotela i koji se ispričava Rajku Dujmiću jer se ne može sjetiti neke davne balade. Bavo Pavle, imaš moj glas.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci