Tagovi

Znam jednu Barbaru

Pita me @vladimirar: “Bube, moze li se izvesti iteracija pointer funkcije, u smislu *(*(* itd ? (http://pollitika.com/pointer#comment-493820)

Pojma nemam al’ odgovor imam

(ilustracija: Pogled na ekran i preko, Meček se ne vidi od platane)

Znam jednu Barbaru

Znam jednu studenticu Barbaru, (zgb, fizika i matematika, smjer informatika) koja nije uspjela u dvije godine (bolonja!?) položiti ispit iz fizike, opetovano neprolazna ocjena a konačni rezultati zadataka ispravni.

Imala je Barbara nedopustivu manu; zadatku je rezultat davala pomno gledajući bez treptanja, bez slijednog rješavanja pisanjem i to uvijek nepogrešivo točno.

Potraži uzore ali im se ne pokloni

Ima ta djevojka, poput mnogih genijalnih ljudi, neko svoje unutarnje kotrljanje misli i osobni bljesak putešestvija ka točnom rezultatu. Nedopustivo?

Nije to bilo dovoljno dobro, nije bilo po zahtijevanom šablonu napisati slijed tri ili pet obaveznih koraka, napustila je taj fakultet (i takvog profesora) i sada će biti, kada završi, učiteljica. Višestruki je to gubitak – no, znam,  ona će biti najbolja od svih učiteljica.

(Barbara, dijete iz  Šokadije, Đakova, se sama financira. Trenutno u Zgb radi na tri posla, stigne i u kazalište i na gimnastiku. Odličan je student na novom fakultetu)

Commodore 64

A osobno – od mog prvog računala, Commodore 64 kupljenog u Beču, još uvijek negdje u Osijeku mrtvi se samo el. punjač kazetofona. I sjećanje na moj članak i objavljene (peek, poke) kodove u časopisu Računari, prvom kompjuterskom časopisu u Jugoslaviji.

Učenje i primjenu naučenog u programiranju sam okončao s Delphi 7, a to uglavnom samo za potrebe moje firme, učeći sam uz knjige i naravno sa interneta. Onda me preuzeo kapitalizam u svojoj punoći izmjene brige o uspjehu i rizika

BUG

Ponosim se mojom kolekcijom, mada skitaram već skoro 22 godine po Europi, hrvatskog časopisa ‘Bug’ (Izlazi u Zagrebu od 1992. kao mjesečnik, urednik Miroslav Rosandić, Petric, te drugi izvrsni novinari i suradnici), iz koga sam mnogo o toj branši naučio.

Što kaže ovaj upis: trudi se, ne kloni, prati suvremene tokove, uči dok postojiš, biraj izvore. Potraži uzore ali im se ne pokloni.

ps: dakle: Glasaj za SDP!

-----

http://www.old-computers.com/download/velebit/orao/orao_manual.pdf

http://www.peekpoke.hr/welcome-2/

http://zena.blic.rs/Poslovna-zena/13541/Ejda-Lavlejs-Zena-koja-je-napisala-prvi-kompjuterski-program

Komentari

ps: dakle: Glasaj za SDP!

ps: dakle: Glasaj za SDP! Eeee, jbg - sada moram upisati dnevniku minus...

Tko je glasao

Tipfeler

Glasaj za SDP!

Mislio si SDSS.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

negdje u sedmom osnovne me

negdje u sedmom osnovne me kao nadarenog, (ehm, u izračunu) poslalo na školsko takmičenje.
...i kao narečena Barbie, tako ja ono porješavao bez postupka, napamet u trenu, samo točni rezultati
Okupili se učitelji, malo vrtili glavom i ipak me propustilo na regionalno takmičenje
Je, ali tamo, isto sve...ali dušmani na vlasti u komisiji nemadoše razumjevanja.
...i tako to učini trajnu štetu na mojoj dječjoj duši koja traje do danas.
...od tada iz načelnih razloga ne računam bez "digitrona" i ne glasam za one koji su tog časa u posjedu moći. Uvijek za opoziciju...

Tko je glasao

+

Pa makar me Drvosjek prokleo( naravno i za zadnju recenicu)

Tko je glasao

ps: dakle: Glasaj za SDP!

ruka mu se posušila..tko god zaokruži ovu komunističku kopilad, lopove i zaštitnike ubojica lexperkovićevce

sve dobro...

Tko je glasao

Mrena na jednom oku uz minus na oba

Svatko od nas koji pišemo na Pollitici radi to uglavnom iz političkih poriva. Jednako tako je razvidno da su nam političke pozicije prepoznatljive. Radi stalnog preispitivanja dobro je i kada su one različite.

Namjerno sam, da razbijem slijed ružnih i provokativnih desničarskih dnevnika, pokušao napisati kratak afirmativan tekst u kome se oružje i rat ne spominju, vjerujući da će to potaknuti i druge 

Zato su zamjerke na moje ‘Glasaj za SDP’ možda suvišne – baš svi znaju da je to moj stav. Komentatori su uglavnom zamjerajući meni, sami eksplicitno pokazali svoju političku poziciju.

Kada rekoh ‘ … trudi se, ne kloni, prati suvremene tokove, uči dok postojiš, biraj izvore. Potraži uzore ali im se ne pokloni.’ pozivao sam i mlade i stare na akciju a mislio na sve i na lijeve i desne.

A duboko sam uvjeren da se, u ovom političkom trenutku i vremenu odabira, baš ništa dobro neće dogoditi ako se nekom drugačijem ostvari tvoje “ruka mu se posušila”.

Svima zahvaljujem na komentarima.

Tko je glasao

zato @bube

kao ferplej igrač...nisam stisnuo minus tvom dnevniku jer je ...lijep...ljudski i pošten...dobar i poučan..vidi se da imaš iskustva oko tih stvari..itd...

no glas za sdp je promašen glas....

Naime..evo kod mene lokalno SDP i HDZ neformalno koaliraju..i znaš što su prvo napravili..vijećničke naknade s 300 Kn po sjednici digli na 1000 Kn mjesečno...to samo kao paradigma.....

Ja bih volio da dvotrećinsku većinu osvoji jedna strana...bilo koja...osobno mi je draža konzervativna ...iz razloga da ili se uzdignemo ili potonemo...

Ne isključujem ni mogućnost da se i ujedine u tzv. koaliciju narodnog spasa ili tako nešto..pa da idu zajedno....svejedno im je podrijetlo udbaško- kosovsko- komunističko...tek tad ćeš vidjeti uhljebljivanja... i kraduckanja...osim ako im ovi izvana ne nametnu neke gabarite.....

- gospodarske i pravosudne...

Zato sam se osvrnuo samo na ovu tvoju jednu rečenicu...ostalo je za čestitati.

sve dobro...

Tko je glasao

hehe

pa da pojednostavnimo, dakle za koga god glasali od etabliranih stranaka i njihovih prirepaka, glasali smo ili za lopove ili za nesposobne, men' se čini :D.
glasati za kalmetu ili vrdoljaka, za šukera ili grčića je izbor tipa o'š gofno ili ono što se ćuko učinija...
btw, evo danas saznah da je hanžeković dugogodišnji član predsjedništva HSLS-a... e pa taj strančuljak je pao u mojm očima niže od vetivih đapićevaca i notornih gramzivaca HSS-ovaca (mislim na vođe, a ne glasače, njima po zasluzi i pameti).
ko voli nek izvoli, ako bude big koalicija, a moglo bi lako, onda će se vidit ko je livi a ko desni, a boga mi svi ćemo vidit čija majka crnu vunu prede, hehehe. opet će bit jedan tito, jedna partija, nama pare, vama k****.
profesor

Tko je glasao

ja kao pesimist i cinik

procijenjujem da neće moći...ma koliko god da pokušaju neće moći iz 2 razloga

1. neće im dati OLAF i druge EU institucije
2. Mi ćemo im jebati mater i to osobno

Naime..još nas ima zdravih i snažnih...dovoljno..koji se nismo borili za to da komunjarska odojčad raspoređena po svim strankama uredno krade i pije krv narodu...

morat će vrlo pažljivo krasti ako to misle... jednostavno su druga vremena...

sve dobro...

Tko je glasao

eee

nemoš tako. zato imamo demo(n)kraciju, oni kradu, lažu, štagod, a institucije, u kojima su opet oni, rade svoj posao :))))))))
profesor

Tko je glasao

...

slažem se druže druže drvo...isto vrijedi i za one koji će glasati za onu kopilad iz zločinačke organizacije a.k.a. hdz...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ja sam domoljub

i konzerva...a ne hadezovac.... da je Pupovac bio kandidat za predsjednika države i obećao da će izbaciti Titu i time započeti proces dekomunizacije i detitoizacije i time naše lokalne borbe protiv zadnjeg totalitarizma u EU..glasao bih za njega.

sve dobro...

Tko je glasao

...

Ja sam domoljub i konzerva...a ne hadezovac....

znam...ja sam samo dodao i ove, pa da zaokržim največe neprijatelje bilo kakvog prosperiteta ove nesretne zemlje...naravno da to vrijedi za sve ostale stranke koje će im se pridružiti...bilo u predizbornim kaolicijama ili postizbornim...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

@Trešćice

ruka mu se posušila..tko god zaokruži ovu komunističku kopilad, lopove i zaštitnike ubojica lexperkovićevce
Mislim da nije lijepo tako nešto poželjeti jadnom Skvikiju :-(

leddevet

Tko je glasao

Šteta za Barbaru

Kolike je takve mlade ljude slomio neki iskompleksirani akademski idiot... Znam na žalost dosta sličnih slučajeva, najčešće se radi o "profesorima" mizerne znanstvene snage, nikog i ništa u širem smislu, mimo katedre na kojoj caruje. Jer pravi intelektualac i znanstvenik nema razloga biti uskogrudni kompleksaš.

Meni se isto ne sviđa zadnja rečenica jer, premda bi HDZ bio, da parafraziram, muha na govnu trenutnog stanja države, ovi koji trenutno obnašaju vlast neizmjerno mi se gade, upropastili su i unazadili sve što su takli, ne znam koji mi je ministar mrskiji... Izdali su socijaldemokraciju, radnike, seljake, male "poduzetnike", jedino što su radili jest da su se ulizivali ekipi oko HUP-a i crkvurini. Blago osvježenje je jedino ovaj siroti Lalovac.

Zamišljam se da glasam za njih i osjećam kako mi se ruka grči...

Bit će dovoljno poletaraca koji ce glasati za SDP i onih s dvije vijuge u mozgu koji će glasati za HDZ - ja ću i ovoga puta glasati za neke lijeve outsidere, ako se uopće pojave.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Deratizacija

Zamišljam se da glasam za njih i osjećam kako mi se ruka grči...
Obziorm da je nemoguće riješiti istovremeno sve probleme u državi onda je dobro imati neku taktiku i krenuti s nekog kraja. Moje je mišljenje da je najpametnije očitstiti najveće smeće, a zna se tko je najveće smeće. To znači da u alternativi HDZ - SDP, što je naša realnost, nije teško izabrati manje zlo i meni je dovoljno vidjeti kako nam funkcionira predsjednica da ni u snu ne zaželim da nam tako funkcionira vlada. Naravno, ne želim ni spodobu kao što je Karamarko na čelu vlade, a ako se netko još dvoji ima ovdje edukativan teksto Bože Kovaćevića i ovako stavljeno na hrpu je i više nego zabrinjavajuće:

Božo Kovačević o kukastom križu:
Zašto je HDZ zadnji koji bi trebao upozoravati na propuste policije i tajnih službi

U svakom slučaju nije problem otkriti koja je stranka najveće smeće u RH, dovoljno je pitati Skvikija za koga će glasati!

leddevet

Tko je glasao
Tko je glasao

Pokvariš tekst završnom

Pokvariš tekst završnom rečenicom , stvarno ne razumijem zašto ta spika glasaj za SDP... (čime ijedna stranka zaslužuje to ... i puno bolji političari od lošeg HDZ-a i SDP-a ne zaslužuju se stavljati u ovakve tekstove...)

Slavonija je prekrasna i odgojila je toliko dobrih ljudi... Ono što mnogim ljudima Slavonija usadi je društvenost, otvorenost, duhovitost, snalažljivost i zato smo cijenjeni ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu ... Zašto se mrak spustio i nenapušta ću u slijedećem odgovoru gdje sam oprao moju ekipu Ultrasa...

O Slavonkama bi mogao satima pričati , čudne i zanimljive cure koje se danas itekako boje budućnosti i posebno rizika (igraju totalno sigurne karte i većinom izdime...) , koje su u strahu da ih netko ne izvuče iz nekog kaveza gdje su kao sigurne od lošeg svijeta, prave ljubavi i ljudi.

Hrvate (ma i svijet i Balkan...) treba netko spasiti ko što je spašena Audrey u filmu Breakfast at Tiffany's (kojeg mnogi ljudi puno manje razumiju i njegovu poruku...)

https://www.youtube.com/watch?v=YnOfomPgETs

od kaveza , od strahova , od podjela od etiketiranja ljudi... Treba samo ljudima vratiti srce i dušu , a ne da nas materijalni kapitalizam uništava , a da se zavaravamo cijelo vrijeme da smo "uspjeli u životu"...

PS. Miroslav Rosandić je Vinkovčanin , ja mislim iz Zagrebačkog bloka , ali mnogi Slavonci i Slavonke su itekako zaboravili svoj kraj i muku koju su ostavili iza sebe... Baniran sam na bug forumu kada sam ih prozvao zbog ACTA-e i podilaženja toj gluposti tada i to zato što sam ih pitao da li bi uopće BUG postojao da su prvi BUG-ovi morali biti napravljeni na original software-u. Uvjeren sam da većina računala pisaca tada BUG-a je imala piratski-e dos, windowse i programe i da nisu tako radili ne bi nikada ni uspjeli napraviti najbolji časopis na ovim područjima koji se ipak malo degradirao... (dignuti nosevi i ego uslijed love ...)

Nadam se boljim vremenima i puno zajedničkih slavonskih i vinkovačkih briji gdje ćemo sve vratiti na svoje mjesto...

Justice for all !

Tko je glasao

A evo i teksta gdje sam ekipi

A evo i teksta gdje sam ekipi objasnio neke stvari. Ekipa me poštuje , ali mnogi ljudi u Hrvatskoj su tako lako povodljivi od lažnih "desnih " i "lijevih " interesa i interesa elita izvana...

U svakom zlu neko dobro...
Godinama (ma desetljećima gotovo ...) sam govorio ekipi: dečki sve se prati i pratiti će Vas u životu. Svaki povik na tribini, oblačenje i stav će Vas obilježiti kroz život i ljudi će Vas po tome pamtiti u dobru i zlu.
Sada neki koji su otvoreno skakali na kukaste križeve , brijali na negativu šute , pa možda shvatite pravi navijači plaču u sebi godinama u što ste nam pretvorili mnogi tribine i ulice... u političku arenu i zabavu uhvati nepoželjnog, ocrni ga , ponizi,... u stalno sramoćenje države i grada za kojeg su se ljudi borili.
Nitko sada nema hrabrosti reći ja sam taj... , a do prije možda koji dan mnogi su bili spremni odbiti glavu nekom običnom čovjeku zbog kretenskih uvjerenja. Nadam se povratku stare navijačke scene bez glupavih fašističkih brija i napokon mogući povratak nogometa na prave staze!
Kako kaže ona navijačka : Zašto sada šutite? Zašto me pozdravite , a do prije koji dan ste se mnogi ljutili na mene što sam prozvao Vas za politiziranje i glupavo kreveljenje na nacizam. I zapamtite bilo mi je teško ne zbog toga što me iza leđa ogovarate što se borim za dobro, nego zato što ću s Vama ostati do zadnjeg dana i ostati ćete mi u srcu makar bio na drugom kraju svijeta....

PS. Gotovo sam danas povratio kada nas je Večernji proglasio fašističkim gradom, ali možda smo to nažalost i zaslužili , jer su Vinkovce ljudi prodali ... , nadam se vremenu kada ćemo Vinkovce vratiti ljudima i što lakše zaboraviti na ova tužna vremena.

Justice for all !

Tko je glasao

...

ps: dakle: Glasaj za SDP!

ne glasam za nikoga...ali svejedno veliki plus za dnevnik...

;)

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ps: dakle: Glasaj za

ps: dakle: Glasaj za SDP!

Glasam ipak za HDZ.

Tko je glasao

Moje prvo računalo je

Moje prvo računalo je bilo,

Sinclair ZX Spectrum, a još sve funkcionira osim kazetofona, kćer ga je negdje zametnula a neda mi se tražiti po podrumu i tavanu.

Tko je glasao

Sinclair ZX Spectrum, a još

Sinclair ZX Spectrum, a još sve funkcionira osim kazetofona, kćer ga je negdje zametnula a neda mi se tražiti po podrumu i tavanu.

PC 386 SX 33 Mhz , 2MB ram-a , grafička trident 512 kb, kolor monitor i to sve koštalo koji dvije tisuće maraka tako da je mama pametovala tati , šta trošiš toliko na tu glupost, samo će se ko dijete igrati na tome :)...

Justice for all !

Tko je glasao

...

Moje prvo računalo je bilo, Sinclair ZX Spectrum

ahh...i moje...još uvijek se sjećam onih mekih slova na tipkovnici...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Prethistorija

Prije prvih kompjutera pojavili su se kalkulatori koji su dozvoljavali programiranje. Moj prvi takav je bio HP 25C koji je nestao u trenutku moje nepažnje i zamijenjen je antologijskim kalkulatorom HP 42S koji i danas savršeno radi nakon više od 30 godina.

Jedino se, čisto onako uz put, pitam da li postoji išta što HDZ-ove glasače može prizvati pameti. Nešto mi sve govori da su, bez obzira imanje najnovijeg i7 64 bitnog četverojezgrenog procesora i SSD diska, ostali na onom drvojsekovom višekugličnom računalu iz stoljeća sedmog zapetljani u borbi s tablicom množenja.

leddevet

Tko je glasao

šicer, abakus i...

Jedino se, čisto onako uz put, pitam da li postoji išta što HDZ-ove glasače može prizvati pameti. Nešto mi sve govori da su, bez obzira imanje najnovijeg i7 64 bitnog četverojezgrenog procesora i SSD diska, ostali na onom drvojsekovom višekugličnom računalu iz stoljeća sedmog zapetljani u borbi s tablicom množenja.

ja se pitam neko vrijeme, a što je koristila bivša šefica porezne uprave, kada je zbrajala dugove nekih poreznih obveznika, vjerojatno abacusom? što će koristiti šefica agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, mala iz dobre loze? a čime su zbrajali kvadrate zmajlović i varga? mogu li osmojezgreni procesori obrnuti rezultate...http://net.hr/danas/hrvatska/hrvatska-u-vrhu-siromastva-istu-sudbinu-dijelimo-s-bugarima-i-rumunjima/
ili je ovih par pojedinosti povezano? ah, pitanja, pitanja, ili da se vratimo na temu "ko je spalio žito na poljudu?"

Tko je glasao

Groma

ja se pitam neko vrijeme, a što je koristila bivša šefica porezne uprave, kada je zbrajala dugove nekih poreznih obveznika, vjerojatno abacusom?
U biti nije toliko važno čime računamo, neusporedivo je važnije kako računamo, a osim računanja važno je imati saznanje o tome koliko je sati, koji je dan u mjesecu, koji mjesec i koja godina jer i tu često dolazi do popriličnih grešaka.

Eto, Rimljani koristeći gromu (https://hr.wikipedia.org/wiki/Groma), dvije dašćice na vertikalnom štapu i još par sitnica, izmjerili pola im poznatog svijeta i gradili savršeno precizno beskrajne vijadukte, a današnji geodeti uz sve čuda tehnike, totalne stanice, GPS i bogćegaznatištosvene postavili kuću 2 metra krivo.

leddevet

Tko je glasao

panis angelicus

rimljani su vrlo dobro znali da bez skupljanja poreza i vladavine prava možeš zadjenuti frulicu u gaće junačke, kada to nije upalilo, onda bi kovali sve tanje novčiće, a kada su novčići postali bezvrijedni, onda još ostaje izgradnja arene, gladijatorske igre, i bacanje kruha besposlenoj svjetini. kada se ambari isprazne, na kraju tunela izgledna varijanta, kao dva grčka drugara paja i jare, u finalnoj sceni dolazi briselski konobar i pravi završni račun, nevezano ko će da bidne na vlasti. kladim se ko šapina i šuki da znadem ko će da najebidne.

Tko je glasao

Država u pljački

rimljani su vrlo dobro znali da bez skupljanja poreza i vladavine prava možeš zadjenuti frulicu u gaće junačke
Rimjani su još bolje znali da je apsolutno najveća zarada (Benefit cost ratio) od pljačke i ubijanja i tako je doba najvećeg procvata Rima, ono za vrijeme cara Trajana, vezano za osvajanje Dacije. Danas bi to nazvali genocidom i Trajan i njegove vojskoveđe bi završili u Haagu, naravno ako bi htjeli.

leddevet

Tko je glasao

sa rogatim se nije uputno bosti

to je poprilično partizansko objašnjenje, rim je veliki dio svog postojanja bio republika na čijem čelu se nalazio senat, i za ostatak svijeta su bili civilizacija, uspješno su asimilirali icivilizirali mnoge narode, gradili vodovode, puteve, napravili pravo čije mnoge institute koristimo i danas, da ne davim. veličina je kasnije postala problem, potom korupcija, nesposobni vladari u nizu, trošili su više no što su zaradili, i kraj je bio neminovan....dačani su čačkali mečku i dobili su po tikvi, kao prije njih etruščani, samniti, grci, kartažani, makedonci, sirijci, iliri...itd..u ta vremena bilo je prirodno da prikolješ neprijatelja, čudnije mi je recimo ono što su civilizirani britanci napravili burima u drugom burskom ratu zbog zlata, pa ih na kraju potrpali u konclogore, ipak smo kao nešto napredovali na civilizacijskom planu...

Tko je glasao

Ti si partizansko objašnjenje!

Rim je temeljio svoje blagostanje na ekspanziji i to je bio jedini mogući način da imaju i grade sve ono što su sagradili. Kad je ta ekspanzija stala onda se sustav urušio jer jednostavno nije bio samoodrživ. Utoliko je primjer Dacije, koji si posprdno stavio u kategoriju "čačkao mečku" vrlo dobar i upućujem te da provjeriš što je sve u Rimu izgrađeno upravo zahvaljujući silnom bogatstvu koje je ovima oteto.

Ja bi prije nazvao partizanskim razmišljanje koje smatra izgradnju gradova i sve moguće komunalne građevine dobročinstvom, to je jednostavno jedini mogući način da se ovlada okupiranim krajevima i uredno bere renta.

leddevet

Tko je glasao

...

rekao bih da ne bi smio biti tako negativan prema rimskoj civilizaciji, kojoj možemo zahvaliti izume betona, vodovoda, javnih kupatila i kanalizacijski sustav, izum knjige, javnih novina, ratne kirurgije, mreže rimskih puteva, značajni napredak u arhitekturi, rimski julijanski kalendar, rimska vojna mašina je u to vrijeme bila superiorna u poznatom svijetu, rimljani su prvi u povijesti subvencionirali hranu, obrazovanje za siromašnije (lex frumentaria, izreka kruha i igara je doslovna jer se kruh dijelio u arenama, obzirom da je veliki dio stanovništva rimskih gradova bio besposlen, otprilike kao kod nas kasta branitelja). rimsko pravo je posebno poglavlje u toj priči, da nisu ništa ostavili iza sebe, već samo rimsko pravo, zaslužuju ući u hall of fame povijesti svjetskih civilizacija...
glede tvog uputstva da provjerim znanje u svezi dačana, podsjetio bih te da bi za cjelovitu priču o rimskoj pljački dacie koja iz tvoje perspektive djeluje mrvicu crno-bijela, otprilike kao partizanski filmovi, radi kojih sam uporabio taj izraz koji te očito zasmetao jest činjenica su dačani od 1 st b.c. poduzimali agresivne ratove prema (slabijim) susjedima, te su osvajali susjedne bastarne, pustošili grčke gradove na sjeverozapadnoj obali crnog mora, pustošili trakiju, do ilirika i makedonije, te porobljavaju skordijska plemena između morave i save. rimljani su ih dugo smatrali stalnom vojnom prijetnjom sa kojom su se u povijesti manje-više uspješno nosili, dok ih trajan konačno nije nalupao i izbio im revolucionarne ideje iz glave, što su rimljani prethodno napravili daleko brutalnije kartažanima, ili recimo galima (cezar, bitka kod alesie).
dok je radila batina, stvar je šljakala, kada je batina oslabila, i rimljane su kasnije lupali kao kante, poput recimo sasanidskog car šapura I koji je rimskog imperatora valerijana zarobio i koristio kao podnožje kada se penjao na svog konja. kao ona izreka nikome nije svića do zore dogorila...
ok, letu štuke, ima li još štogod, ili ćemo za danas zaključiti obzirom da ne bih htio puno trolati bubijev romantični dnevnik.

Tko je glasao

Letu bige i toge

Ma nisam uopće negativan prema Rimskom carstvu, ne znam od kuda ti to. Ono što sam naveo gore je vrsta ekonomije koja je cvjetala u ono vrijeme, a nije da se to ne ponavlja ciklički i dan danas s glavnom razlikom da se pobijeđenima ne guli koža, ili možda da.

leddevet

Tko je glasao

Jedino se, čisto onako uz

Jedino se, čisto onako uz put, pitam da li postoji išta što HDZ-ove glasače može prizvati pameti.

Može li SDP -ove , HNS-ove , HSP-ove , HDSSB-ove ljude prizvati pameti pa umjesto da se bave kreveljenjem dignu glas na svaku prodaju zemlje...

Dovoljno je ovo pročitati , da ti se povrati na današnje razmišljanje većine Hrvata...

http://www.forum.hr/showthread.php?t=886206

Mi smo se borili za samostalnost da bi bili nečije SLUGE - KATASTROFA ... Juga je po stavu bila zemlja za sve ove državice danas...

Justice for all !

Tko je glasao

Pogledaj što?

Anketa od 26 glasova!? Ta čak HRAST ima više pristalica.

leddevet

Tko je glasao

Anketa od 26 glasova!? Ta čak

Anketa od 26 glasova!? Ta čak HRAST ima više pristalica.

Nemoj mi samo leddevet reći da nikada nisi čuo od nekog Hrvata priču kome se bolje prodati... Ja sam to čuo na stotine puta od pravih branitelja do običnih mladih ljudi i muka mi je bilo nakon toga, jer bi ih prvo naribao , a onda bi me oni tješili ... Shvati Branimire takav je svijet , ovo ono...

U nama je u zadnjih 40 godina (od smrti onog "vraga " Tite ...) građen sindrom sluganstva i to sam uvjeren je jako dobro rađeno uz pomoć stranih tajnih službi...

Sa sindromom sluganstva sam se kroz život već previše puta susreo i mogu reći da je to jedan od velikih problema zemalja Balkana...

Justice for all !

Tko je glasao

Prodanici

Nemoj mi samo leddevet reći da nikada nisi čuo od nekog Hrvata priču kome se bolje prodati...
Naravno, čuo sam svašta uključujući onu da je "Hrvat dobar sluga, a loš gospodar" što mi se nažalost čini podosta pogođenim ako gledamo što smo napravili od države u samo 25 godina.

To je doduše jedna strana priče, a s druge imaš one "tvrdoglavnike" koji ne bi nikad ništa prodali i koji glasaju za HDZ bez obzira koliko gadarija ovi napravili i kakva im bagra bila na čelu. Bitno da penzijica uredno stiže, a sljedeće generacije tko šiša.

Ukratko, možda je bolje da sve prodamo i da se nadamo da će nas novi vlasnik spasiti od nas samih jer ovako ne ide nigdje osim nizbrdo. Eto u Australiji se prodaje najveći grunt na svijetu velik kao dvije Hrvatske, dakle ima tko ima para!

leddevet

Tko je glasao

Pogledaj razliku i sve će ti

Pogledaj razliku i sve će ti biti jasnije :

https://www.youtube.com/watch?v=Ci5Tkc1rEws - Tito u Americi

https://www.youtube.com/watch?v=9LtYW__lscs Kosor u Americi

http://www.jutarnji.hr/turneja-po-sad-u-milanovic-doputovao-u-seattle-na... Milanović u Americi

Ovo iza Tita koda dolaze neki predstavnici plemena od 1000 ljudi i onda ližu dupe svojim gospodarima...

Justice for all !

Tko je glasao

Vizitacije

Nisi stavio snimku Tuđmana u Americi!

leddevet

Tko je glasao

Nisi stavio snimku Tuđmana u

Nisi stavio snimku Tuđmana u Americi!

Tuđman je ipak bio malo ozbiljniji igrač , stara Titina škola... Ovo su šalabajzani prema kojima se Amerikanci odnose ko prema najgorim slugama i još ti šalajbajzani mašu repom sretni što su npr. dobili autogram ili pričali sa predsjednikom druge države...

Justice for all !

Tko je glasao

Stara škola

Tuđman je ipak bio malo ozbiljniji igrač , stara Titina škola...
Ma Tuđman bi bio prodao sav svoj unterveš samo da su ga pozvali, no, eto, nisu ga pozvali kao što ga nitko nije pozvao. Osim toga kad pozoveš onda pozoveš gazdu a ne baštovana.

leddevet

Tko je glasao

Ma Tuđman bi bio prodao sav

Ma Tuđman bi bio prodao sav svoj unterveš samo da su ga pozvali, no, eto, nisu ga pozvali kao što ga nitko nije pozvao. Osim toga kad pozoveš onda pozoveš gazdu a ne baštovana.

Slabo znaš povijest i povijest sukoba Tuđman - Clinton... Malo bolje se uputiti , jer ja sa 36 godina jako dobro znam da je Tuđman (kakav god da je...) imao svoje ja i bio pozvan u SAD puno puta , ali nikada nije htio otići ko sluga ili čekati po 5 sati u nekoj prijemnoj sobici na sastanak sa zamjenikom zamjenika potpredsjednika SAD i na kraju samo pro forme otići se rukovati sa predsjednikom SAD koji vjerovatno nije ni znao tko je ovaj ili ova...

Justice for all !

Tko je glasao

Za sukob spremni

Slabo znaš povijest i povijest sukoba Tuđman - Clinton...
Ma Tuđman je bio u sukobu sa svima uključujući i dobar dio Hrvata i općenito je bio na lošem glasu u svijetu. Osim toga Tuđman je bio u USA više od jednom no nikada nije nije održan sastanak na na nivou predsjednika država kao što to protokol zahtjeva (to je ono sa Titom). Ova razna sastajanja na nivou potpredsjednika i sitne boranije je sasvim nešto drugo i naravno da jedan takav napuhanac nikada ne bi pristao na tako nešto, a još je pri tome postojala opasnost da ga optuže za plagijat obzirom na njegove mundire i eto bruke.

leddevet

Tko je glasao

Osim toga Tuđman je bio u USA

Osim toga Tuđman je bio u USA više od jednom no nikada nije nije održan sastanak na na nivou predsjednika država kao što to protokol zahtjeva

Imao je u Hrvatskoj i to itekako ozbiljne sastanke sa američkim predsjednikom za razliku od Kolinde , Josipovića, Mesića, Kosorice , Račana i Milanovića... ;) Mislim da mi imamo preveliku plejadu danas sluga + ogromni lopovi iz HDZ-a i imaš totalno zlo... Tuđman je bio muljator , ali nije bio sluga tu je njegova prednost.

Justice for all !

Tko je glasao

Mijenjamo tenisača za jebača!

Imao je u Hrvatskoj i to itekako ozbiljne sastanke sa američkim predsjednikom

TREĆI POSJET: Hrvatsku su posjetili Nixon i Clinton
Posjet Richarda 'Dicka' Nixona ostat će upamćen po pozdravu: Živjela slobodna Hrvatska!, a Bill Clinton po tome što nije htio svirati saksofon

CLINTON NIJE HTIO SVIRATI SAKSOFON
Clintonov posjet ostat će zapamćen kao prvi, iako neslužbeni, posjet američkog predsjednika neovisnoj Hrvatskoj, ali i po nizu komičnih detalja. Predsjednik Tuđman naredio je da se za Clintonova posjeta na aerodrom izvuku umjetnine iz muzeja, slike Miroslava Kraljevića, antikni namještaj, a donesen je i saksofon, koji Bill svira kad je naročito dobro raspoložen, no na Plesu je zahvalio na ljubaznosti i odbio svirati. Pleso je posjetio u kožnatoj jakni, sportski odjeven. Clinton je tada zaželio Hrvatskloj prijam u NATO što se nakon 12 godina i ostvarilo.

MESIĆ I BUSH VIDJELI SU SE UKUPNO ŠEST PUTA
Predsjednik Mesić se s Bushem susreo šest puta. Razgovarali su uglavnom na marginama UN-ovih zasjedanja.
- Kad je Bush s Laurom dočekivao uzvanike na večeru, prilikom mog dolaska istupio je nekoliko koraka, obgrlio me i poljubio. Jedino mene od svih državnika. I to vrlo srdačno - rekao je Mesić nakon jednog susreta.

SANADER JE BUSHA POSJETIO U BIJELOJ KUĆI
Osim službenog posjeta Bijeloj kući prošle godine, kad su u Ovalnom uredu razgovarali sat vremena, dr. Ivo Sanader često je susretao Georgea W. Busha. Najčešće su se susretali i razgovarali na marginama UN-ovih skupština u New Yorku, gdje je Bush jedanput razgovarao i sa Sanaderom i s Mesićem. Prošle godine susreli su se u Tirani.

A ako misliš na posjetu predsjednika Busha, što je bio prvi službeni posjet nazavisnoj Hrvatskoj, to je bilo 2008. kad je predsjednik bio Mesić, premijer Sanader, a Tuđman blagopoćivajući već više od 8 godina. Pretpostavljam da si te ozbiljne Tuđmanove sastanke sanjao jer ono s Clintonom je bila čista komedija..

leddevet

Tko je glasao

ameri su primali redikule

poput Mesića..Gadafijevog i Sadamovog intimusa da čuju što on ima za reći o njima.....i inače..kad pljuješ po svojima ..drugdje te vole...

Eto..kao minoran primjer navest ću Antu kantu...on pljuje po svojima i svi ga vole...osim njegovih...njegovi mu istresu kantu govana na glavu...

"Nema toliko škuda koliko Hrvatska ima Juda"

sve dobro...

Tko je glasao

Flundra & mali od kužine

ameri su primali redikule
Ma da objasnim to tvojim jezikom: To ti je kao kad se nabacuješ nekom komadu i onda te komad otkanta tako da ti je najbolje se sakriti u kutiju šibica. Naravno, kad se napokon ohrabriš i izađeš vani iz kutijice onda spremno svima ispričaš kako je komad zapravo obična flundra koju ni štapom ne bi taknuo.

leddevet

Tko je glasao

misliš na ono @L9

kad lija nije mogla do grožđa pa je zaključila; ionako je kiselo....

Neće biti tako...nego ovako: ti se predstavljaš kao Hrvat..pljuješ po Hrvatskoj i traktoristi te plusiraju tj. odobravaju ti..a ti se topiš od miline kako si se eto izdigao iznad svoje sredine ..pa te tuđin prihvaća...

u narodu kažu; poturica gori od Turaka...

-izdaja u krvi...rođene izdajice, dao vjeru za večeru, prodana duša..etc

sve dobro...

Tko je glasao

Banijski pas

nego ovako: ti se predstavljaš kao Hrvat..pljuješ po Hrvatskoj i traktoristi te plusiraju tj. odobravaju ti..a ti se topiš od miline kako si se eto izdigao iznad svoje sredine ..pa te tuđin prihvaća...
Vidim da si opet pokrenuo svoje detektivske vijuge i savršenstvo dedukcije je tu. Vjerojatno da je Conan Doyle znao za tvoje nevjerojatne vještine ne bi sigurno izmislio onog tupastog detektiva nego bi posvetio svoje romane čuvenoj Trešćici s Banije, koji za razliku od Scherlocka ne svira violinu nego svira k.

leddevet

Tko je glasao

drugo ti ne preostaje L9

jugoslavenčiću, prodana dušo orjunaška..nego prebacivati na zajebanciju..

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci