Tagovi

Zna Indijanac ali ne zna Plenković!!!!

Iz pisma poglavice indijanskog plemena Duwamish (poglavica Sealtha) predsjedniku SAD F. Pierceu 1854.god.:
„Kako možemo prodati ili kupiti nebo i toplinu zemlje? Nama je to posve strano. Mi nismo vlasnici svježeg zraka i bistre vode.
... Ova nam je zemlja sveta. Ova blistava voda što teče brzacima i rijekama nije samo voda, nego i krv naših predaka.
... Žubor vode glas je oca mog oca.
.... Morat ćete učiti svoju djecu da im je pod nogama pepeo naših djedova. Da bi cijenili zemlju , reći ćete im da je ona bogata životima naših predaka. Morat ćete učiti svoju djecu , isto kao što mi učimo našu - da nam je zemlja mater. Što zadesi zemlju, zadesi i njezinu djecu. Pljuje li čovjek na nju – pljuje na sebe. Zemlja ne pripada čovjeku! Čovjek pripada zemlji!
... Ja znam a to će i bijeli čovjek doznati: naš bog je i vaš bog. Vi sada mislite da ga možete posjedovati, kao što se spremate posjedovati našu zemlju. To nije moguće.“

Vi prodajete našu vodu, naše Sunce, našu zemlju prodajući HEP!
Jer HEP je upravo to što napisah. Razumijemo se zar ne? Ili ne razumijete? Da, ali neznanje vas ne abolira od zločina a još manje od kazne.
Dobro sam proučio tko i što je Evo Morales!!! Jako dobro!!!
Ako vi niste ... pronađite na ovim stranicama jedan tekst koji je napisao @jelenska: Voda
Potražite ga u znastvenim radovima sveučilišta u Rijeci..., ako su ga ovdje već kurvinski obrisali.
Sve će vam biti jasno ...
Moj stav, moje mišljenje i moja odlučnost? Nisu dovoljni!
Ima li još tko u ovoj zemlji koji razumije da su voda, zrak, zemlja, planine, šume, livade, Sunčeve zrake, nafta u Jadranu .......jedino i izričito vlasništvo ovog naroda?
Ima, ima još nas takvih Plenkoviću! Ima!
Mi nećemo cipelariti po ZG... oooo ne, ne...
Mi znamo što treba, znali smo to i 1991.

Plenkoviću, i ostatak bande, ne zajebavajte se s nama! Skupo ćete platiti!
Da, daaa... samo se vi smijte iza svilenih tapeta i zavjesa dvorane Ban Josip Jelačić, ali ja znam tko će se zadnji smijati: Vaš đelat!
Narod! ... a tog naroda jošte ima itekako ima.
Nećete dočekati izbore.... niti prodati ono što nije vaše!
Zato vas molim, kao čovjek, kao Hrvat, kao otac i djed, kao dragovoljac u ZNG 1991., kao pričuvni časnik HV...
Molim vas, kao običan mali čovjek: Ne tjerajte nas pred zid!
Molim vas, ponizno vas molim....
Hvala!

Komentari

Pollitika sve više sliči na

Pollitika sve više sliči na literarnu sekciju odjela za psihijatriju koju sačinjava famozni "Trio Fantastikus", Dr. Alsar, Stempel i Konspirator. Ako niste stručnjak za mentalnu medicinu više manje korisna jedino za jutarnje razgibavanje mišića lica i očnih ligamenata njemim otvaranjem usta i kolutanjen očima ali ovi dnevnik je vrhunac pa moran nešto reć.

Vi prodajete našu vodu, naše Sunce, našu zemlju prodajući HEP!

Naša voda, sunce, zemlja, HEP... prodaju se upravo zato jer ste vi 1991. znali šta triba napravit. Aj nemojte više ništa pravit, a pogotovu ne rušit nešto po svaku cijenu. Lezite malo, odmorite se, Bog van da!

Tko je glasao

Pa dobro @Kurir

Pa dobro @Kurir (Jovica??)
što niste ti i tvoji preuzeli na sebe rješenje problema 1991.?
A radilo se o životu i smrti ovog naroda.
Vi bi to sigurno bolje riješili... kao 1918. 1941., 1945. ..... 1948. ...

Usput rečeno, pitanje čak:
Ti si psiholog?
Psihijatar?
Neuropsihijatar?
... ili si samo pacijent?

I što ti ne pišeš dnevnike?
Ili se na tvom odjelu držite svi goli i bosi u žičanim kavezima a tuširaju vas vatrogasnim šmrkovima?

I tko te tjera da čitaš ono ćemu dorastao nisi?

Tko je glasao

Priznajen, ja zaista nisan

Priznajen, ja zaista nisan dorastao nosit se s takvim umovima i njihovin besidama.

Tko je glasao

Licemjer više ne opisuje to što ste vi - lažni ljevičari

Mislim preslaba je to riječ za takve kao ti. Gore si spominjao psihijatriju, aludiraš da smo mi zlo napravili 91. braneći svoje obitelji od neupitnih ubojica i terorista diljem Jugovnoslavije, neupitno za čitav svijet, ali ne i za tebe. I onda kao ostaješ bez besida na beside.

Ti si pravi primjerak te nakazne ljevice koja lomi staricama ruke i noseve pa to opravdava političkom borbom, pravi primjerak ljevičara koji psihopatski muči i tuče ženu, a njen otpor proglašava zločinom jer kao šteti djetetu kad se ona brani. Ti si Pusić koji na pitanje generala Glasnovića, u Srbu, "Zna li koliko je ljudi tu pobijeno u genocidu?" odgovara: "To nije blo baš ovdje, to je bilo tu niže." a to onda nije bitno. Ti si Pusićka koja za stotine tisuća pobijenih civila kaže da su svi bili krivi samo nisu suđeni, pa su s pravom živi zazidavani u jame. Ti si oni koji su zadavili Ivanu Novak, trudnicu u osmom mjesecu trudnoće koja je sama sebi i svom nerođenom djetetu morala kopati grob pa kad dalje nije mogla onda su je takvi kao ti, koji ostaju bez beside na beside, mučki i brutalno zadavili.

Shvaćaš li tko si i što si? I da tebi reći da si licemjer zvuči kao pohvala?

Evo tko si i što si i što je posljedica tvoga mentalnog sklopa:

„Još nekoliko sati i bit će kraj mojem životu.
Oh, zbogom, Majko od Žalosti, Mati moja!
Ti znaš da umirem nevina, kao što je umirao tvoj Sin.
O, dijete moje, moj nježni anđele! Kako bih voljela vidjeti crte tvoga nasmijana lica, koje bi me razveselilo.
O, dijete moje, moj nježni, bijeli cvijete!
Nikada ne ću vidjeti tvoje bijele ručice; nikad mi ne ćeš uzvratiti sladak zagrljaj.
Nikada te neću moći stisnuti na svoje srce, premda si tako blizu.
Nikada, dijete moje!
Negdje u zagrljaju šume naš će biti dom, krasit će ga proljetno cvijeće.
Moja usta ni kad ti neće pjevati pjesme u koljevci, sama ću biti tvoja postelja, iako hladna i tako tvrda. Grane iznad nas pjevat će ti voljenu uspavanku. Oh samo mirno spavaj, dijete moje, blizu si moga srca koje te silno voli; na žalost, iako te ljubi, iz ruku smrti, koja i tebe čeka, ne mogu te spasiti.
Samo mirno spavaj!
Ti ne možeš naslutiti što te čeka. Sa mnom ćeš umirati, kao i ja u mislima s tobom. I tad će biti kraj stradanja i muke, naše borbe.
Skupa ćemo k Bogu.
Kad sam te prvi put oćutjela, osjetila sam tvoj nemir. I počela sam sanjati, kako ću te prvi put donijeti u Božju blizinu, da te poškropi krsna voda. Na žalost, oblit ćete moja krv. Krvlju majke pune ljubavi bit ćeš kršteno.
Gledala sam te i vidjela kako se Krist u hostiji prvi put priklanja k tebi. Na žalost, moje će tijelo ubrzo biti ciborij, a ti, moje dijete, hostija u njemu. Iz moojeg cibotrija uzet će te ruka puna ljubavi, položit će te u svoje božansko srce…
Tada, dijete moje, prvi put ću te vidjeti, o moj nježni anđele, ondje ću vidjeti tvoje lice, i ti ćeš ondje prvi put vidjeti svoju majku i prvi put izgovoriti riječi: ‘O, Mama’.“

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Hvala što si

Hvala što si priznao!
Normalno da nisi - ti imaš u DNK ORJUNu i Smoju+njegovu flundru. I to je sve što znaš.

Osim toga, u isit DNK ti je upisan svinjarski srpski kralj koji vam je dijelio hrvatsku zemlju zabadava (još tvojim djedovima i pradjedovima) i vi ste zauvijek njegovi.
Ja vas razumijem... a i žalim!
Tko dušu proda vragu ...
... ma znaš i sam da to uvijek dolazi na žestoku naplatu.

I dalje ostaje moj dobronamjeran savjet:
Mani se čitanja onog što ti nije razumljivo; - tvoj RNK nije u stanju to čitati jer mu fali "interfejs", dekoder, koji se inače zove ...
Tebi potpuno strano.

Tko je glasao

Ovu gnjidu parazitsku kurirsku najbolje opisuje ovaj tekst

Te nakaze smo otresli, ali mentalitet parazita i pljačkaša ostavio je posljedice i na prodane duše, no korijeni svega zla fantastično su opisani ovdje i otvorit će oči čak i onima potpuno slijepima. Gnjida se moramo riješiti kako god znamo.

Da bi se bolje razumjele okolnosti sukoba, donosimo izvadak iz djela djelu "Baštinici Habsburga" (London, svibanj 1932.)

autora G. E. R. Gedyea, dugogodišnjeg dopisnika engleskog i američkog tiska iz srednje i jugoistočne Europe:

"Ponor između Srba i Hrvata je očit većini slučajnih turista koji napuštaju željezničke kolodvore Zagreba i Beograda. Orijent izgleda vrlo daleko kad se odlazi iz Zagreba. Taj sam grad prvi put vidio 1925. Izgledao mi je kao moderni njemački grad. Koliko je različit bio Beograd. Bilo je, naravno, neizbježno da će građanin Zagreba, sa svom svojom kulturnom superiornošću, kao uvredu primiti činjenicu da je tretiran ne kao jednak, već skoro kao pripadnik porobljene rase. Horda srpskih oficira, bogato plaćena od prihoda teških hrvatskih poreza izmiljela je iz orijentalnog Beograda i raširila korupciju i prinudu".

"Hrvatske zapadnjačke manire i kultura nisu im priskrbile poštovanje, nego prezir u novoj državi, te odbacivanje - Hrvat je gledan kao uškopljeni, degenerirani Srbin, za razliku od krepkog Srbina iz Kraljevine (Srbije)." (Str. 211, 212.)

Hrvati su nedvojbeno i jednodušno ukazivali da su nevjera, preziranje ljudskog života, ubojstvo kao način političke borbe, te korupcija glavne odrednice srpskog karakatera. Posljednjih stotinu godina srpske povijesti je neprispodobivo po događajima koji su u Zapadnoj Europi bili mogući samo u srednjem vijeku. S malobrojnim izuzecima, svi njihovi knezovi i kraljevi bili su ili ubijeni ili zbačeni s prijestolja.

http://www.fizzit.net/drustvo/povijest/2887-sjecanje-na-prosinacke-zrtve...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Austro-Ugarska je bila

Tko je glasao

Korijeni se ne prodaju, Od

Korijeni se ne prodaju, Od zraka se ne živi.

Tko je glasao

MOST-ovcima žele i veću štetu po RH, od 5 milijardi kuna,...

MOST-ovcima žele i veću štetu po RH, od 5 milijardi kuna, te nastavljaju izgubljenu Arbitražu, kako bi povećali štetu i štetočinstvo svoga gurua B. Petrova, prema RH.

MOST ne odustaje u odradi posla za svoje financijere,svoje suflere i šaptače, pa taman to RH koštalo i desetke milijardi eura, a ne kuna.

Kreću i dalje stazama terorističko-financijskih udara po RH i nameću otkup ruiniranih dionica INA-e, u vlasništvu agresivne tajkunsko-političarske mafije, koja se ne miri s gubitkom na njima , te svim silama, preko MOST-a i državnih institucija koje drži MOST, ali i Plenković, pokušavaju obezvrijeđene dionice MOL-a, uvaliti Hrvatskoj.

http://direktno.hr/en/2014/domovina/74478/Dobrovi%C4%87-Javnost-mo%C5%BE...

INA-u ne treba otkupljivati,a zašto jasno je: zato što je kupovina samo Velika pljačak hrvatskog naroda i njegove države.

Tko je glasao

Ma @ppetra, meni je pitanje

Ma @ppetra,
meni je pitanje svih pitanja:
Čija je uistinu INA? Državna? Ne vjerujem!

Bojim se svog mišljenja, a bojim se da će budućnost pokazati da sam u pravu;
- mi INU ponovo kupujemo stvarnim vlasnicima a stvarni vlasnici su bivši jugosloveni i komunistički grofovi te njihov nakot.

To je meni osnovni "tik" što se je upitno sada više uopće vrijedne ili ne tvrtke tiče.
Ja čak mislim da MOL tu samo postoji kao maska za gore nabrojene...
Mafijaška posla!

Pogledaj samo kuda se djenuše: Bijele noći, Sirija, Angola....
Papala maca! A radi se o stotinamma milijuna $!!!

nitko o tome više ne govori.. a zašto?

Tko je glasao

HRT je u rukama jugopata,četnikofila i protivnika RH od 2000.-te

Otpisani, pa o tome da se provodi akcija u koju su upleli cijelu RH vladu, rušili DK i Karamarka, samo da bi spasili pljačaše INA-e, koji su svoj plijen na INA-i pretvorili u dionice MOL-a, pisala sam u zadnjim dnevnicima. Upornost kojom žele nametnuti otkup dionica MOL-a, preko operete"vraćanje INA-e u hrvatske ruke" -operete govori o njihovoj panici, a i neprocesuiranju tetočinsta Bože Petrova od preko 5 milijardi kuna. DORH također pomaže da te privatizacijske hijene ponovo izvrše pljačku RH , jer ne hapse Petrova.

HRT u tome pomaže i dovodi kojekakve "stručnjake" za spašavanje jugokomunističkih pljačkaša INA-e, koji su zarobili HDZ. Ulogu njihova pomagača u HDZ-u odradio je M. Brkić.

HRT je goebelsovski stroj . Vidim da su udruge hrvatskih ratnica poslale "opako pismo HRT-u.
Maknuli su tekst, jer HRT je bastion protuhrvatrske propagande.HRT pomaže u velikoj pljački koju predvodi Petrov i Plenković, u zaštiti pljačkaše INA -e i provođenju goebelsovske akcije nametanja kako je "kupovina MOL-ovih dionica najveći hrvatski interes", iako je sasvim suprotno.

Evo kako su maknuli to "opako pismo ratnica" s dnevno. hr. Izbrisali ga tako da se ne može doći do teksta, ali tragovi na googleu su ostali:

Oko 85 rezultata (0,91 sek)
Rezultati pretraživanja
RATNICE POSLALE OPAKO PISMO HRT-U: '13 minuta za ... - Dnevno
https://www.dnevno.hr/.../ratnice-poslale-opako-pismo-hrt-u-13-minuta-...
Prije 12 sati - Hrvatska televizija obilježavanju ove akcije posvetila je u svom programu nezamislivih 13 minuta i 40 sekundi, dok je primjerice inauguraciji ...
Posjetili ste ovu stranicu 3 puta. Posljednji posjet: 25.01.17.
dnevno.hr - RATNICE POSLALE OPAKO PISMO HRT-U: '13 minuta ...
https://www.facebook.com/PortalDnevno.hr/posts/1585881198106987
RATNICE POSLALE OPAKO PISMO HRT-U: '13 minuta za Maslenicu? Vi bolujete od ..

Sve braniteljske udruge trebale bi organizirati prosvjed pred HRT-om, jer je HRT najjače oružje protiv njih, alat protivnika RH. Plenković, MOST i ekipa žele im to ostaviti u rukama, kao što je napravio i Sanader kada je bio na vlasti pa je HRT u njihovim rukama od 2000. do danas.
Teror Trbovićki, Severica, HRT-jugopata, pa i aboliranih četnika, ... lijevoneolibreralnih analitičara, urednika, gostiju, ... prešao je sve granice i nužno je osloboditi HRT od svih tih agresorskih medijskih ratnika.

Budući ova izvana plava, iznutra crvenokomunistička vlast, ne želi ništa pozitivnog raditi za RH,nego sada preko INA-e provodi zaštitu novca pljačkaša INA-e i predvodi pljačku građana RH od strane istih, nužno je HRT-katedralu komunističko-pljačkaškog zloduha uzdrmati prosvjedima.
Bolje da se Culej, Glasnović i sotali usprotive u Saboru toj pljački, a ne da ih zabavlja Pernar.

Tko je glasao

Dokaži nam tko si ti ......

@ppetra
Srčeko daj mi reci po čemu ja to mrzim Hrvatsku?
Mnogo puta sam naveo svoje ime i prezime da se može provjeriti svaka riječ koju izgovorim.
Može se provjeriti gdje sam bio od 1990. do danas, i što sam radio. Bio sam član SKH 8 godina i nije me sramota.
A gdje si bila i što si radila ti koja pljuješ sve koji ne misle kao ti, i laganini. Otpisani mijenja perje prema jatu u kojem leti. Čak nije iz mojih prethodnih dnevnika shvatio da sam rođeni zagrepčan a ne Zagorec. Što si radila? Daj ime i prezime da možemo provjeriti.
Čega se bojiš? Dokažite svoje vrline ili moj grijeh.
Citirat ću Krležu
Rijeci, spajaju ljude kao mostovi, stvarajuci u isto vrijeme izmedju covjeka i covjeka nepromostivosti vrlo cesto dublje od najmracnijega ponora.

Ljudi se medjusobno varaju, lazu jedni drugima u lice, obmanjuju se laskanjem i prozirno pretvorljivim udvaranjem, a to im cesto posteno ljudski izgleda nerazmjerno hrabrije, nego da jedni drugima kazu golu istinu.

O meni znate sve. Ime prezime. A što znamo mi o vama?

Tko je glasao

@boltek, ako si pročitao cca

@boltek, ako si pročitao cca 150 moj dnevnika ovdje... sve o meni znaš.
Što ti još treba.
--- ako treba, malo guglaj...; Imaš program u PC o hrvatskim prezimenima... eeeh tamo me možeš naći... na drugom mjestu... :):):) "šije" me samo jedan primarijus ... kroz stoljeća

Što se tiče "jata".. Ja sam ti uvijek letio tako da sam bio prepoznatljiv - uvijek sam bio sjajno crn! :):):):):)

Zašto misliš da mene mora zanimati jesi li rođen u ZG ili Patagoniji?

Tko je glasao

Samo za druga Bolteka, britanski vojnici plaču dok svjedoče o

partizanskim pokoljima. To su takve strahote i takve nakaze, takvi zločinci i zločini da prekaljeni vojnici plaču kad o tome govore i nakon 70 godina.

https://komunistickizlocini.net/2015/10/06/video-svjedocenje-britanskih-...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@Laganini, ne linkaj to

@Laganini, ne linkaj to @bolteku jer on uživa kada to gleda.

Za njega je samo mrtav, izmasakriran Hrvat dobar Hrvat.
Tako ja percipiram spodobu koj se ovdje "piše" @boltek.

Možda sam u krivu... možda me razuvjeri!!??

Tko je glasao

Što znači ime i prezime, ako ga ne nosi čovjek?

Ja sam Hrvatica, nikada u niti jednoj političkoj stranci niti Partiji, katolkinja. Imam nekoliko hrvatskih partizana s jedne strane obitelji, koji su nakon rata stradali od komunista, koji su ih strpali u zatvor, s ustašama, jer su bili "kulaci" i "nepoštena inteligencija". Ima i onih koji su trbuhom za kruhom, iz Titove napredne Jugoslavije, otišli u gastarbajtere, a nešto preko oceana,nešto proljećara, a neke bi se moglo naći i po partizansko-komunističkim jamama, ..., a o DR da ne pišem.

Dakle, tipična hrvatska obitelj.

Dragi Bog me poslao i tebi da ti probudim savjest i empatiju, prije nego te pozove gore.

Uvjerava me da ipak nisi bez ljudskosti i da samo trebam biti uporna, te zato ne odustajem od tebe i nastojim ti probuditi empatiju i spoznaju vlastite ti duševne tvrdokornosti i bezosjećajnosti, okovanosti tvoje duše, zatrovane otrovom jednoga od najvećih svjetskih zala- komunizma i štovanja jednoga od najvećih svjetskih zločinaca.

Što znači ime i prezime, ako ga ne nosi čovjek?

Čovjeka se bolje upoznaje po djelima duše njegove (izrečenim mislima), ako je iskren,te stvarnim djelima.
...

Ovi "tolerentni" ljevičari koji mi šalju sliku žene odrubljene glave za Božić u PP, koji lome ruke starijoj doktorici Ružici Ćavar, lijevotolerantni ministri financija koji mlate vlasittu bolesnu ženu koja ide na kemoterapiju i traže alimentaciju- dok pišu i šalju SMS-poeziju, zavrću ruku kolegici M. Holly ministrici u njihovoj vladi, premlaćuju žene i ljubavnice, napadaju branitelje u Crkvi sv. Marka, uzrokuju smrt naše junakinje N. Topalušić i ubiju našega D. Pajčića zbog promicanja agresorskog pisma-svastike u njegovu gradu Vukovaru, te njihovi mladi koji prijete klanjem "djece. ustaša", i "tolerantni Đujići" koji opisuju svoju mržnju porukama Predsjednici na facebooku, ...zaslužuju da im se predstavim, samo s dobro naoružanom rodbinom oko sebe:)))

Tko je glasao

@ppetra, usvoji me ... ...

@ppetra, usvoji me ...
... samo da ti budem rodbina...
... samo radi "predstavljanja" njima.... :):):):)

Tko je glasao

Tebe i smatram rodbinom!

Tebe i smatram rodbinom!

Tko je glasao

Ti si nebitan i tvoje nebitno ime i prezime je nebitno

Bitne su riječi i stavovi. Ljudi koji zastupaju najveće svjetske zločince i ubojice (komuniste) su moralne nakaze, ime je nebitno. Zašto ti treba ime, zašto je bitno znati kako se netko zove, bitno je što zastupa, a tu se gubiš, odnosno gubiš, jer ti je agenda razvaljena i uništena.

Zašto ti treba nečije ime? Što bi uradio sa imenom, sa nečijim fizičkim tijelom, a ne možeš sa riječima? Misliš da treba ubijati ljude ili što? Objasni nam prvo što će ti ime pa ćeš ga dobiti. Meni tvoje ime ne treba, sve što kažeš govori u tvoje ime i ako te mogu pobijediti (ja ili Ppetra, ili Otpisani...) bez imena što mi znači tvoje fizičko tijelo odnosno ime tvoga fizičkoga tijela, osim ako te želim fizički uništiti, odnosno ti nas.

Tko je tebe tražio ime, koga zanima tvoje beznačajno ime? Što će nam tvoje ime?

Ja tvoje ime ne želim znati jer te fizički ne mislim napadati, zašto tebi treba Ppetrino ime?

Ti zasigurno imaš vrlo loše namjere i ppetri ne bih nikad savjetovao da otkriva svoje ime, ali ti ja mogu svoje reći, ako mi objasniš kako će ti pomoći to što znaš kako se zovem da me pobijediš, odnosno da mi dokažeš da je podržavanje najvećih masovnih zločinaca i bandita ispravan put, želiš li nas fizički uništiti ili što?

Jesi razmišljao o tome da možda ne želiš znati moje ime, jer ako se povežemo na taj način onda ću i ja morati poduzeti neke ozbijljne korake u svezi tebe, s obzirom da ti očigledno imaš vrlo podle namjere, želiš li to?

Ostavi se prijetnji, jer prijetnje imaju posljedice, koncentriraj se na to da gubiš u svakoj raspravi, i to vrlo ružno, a to nije zato što mi imamo imena do kojih ti ne možeš, već zato što si pogrešan i promašen u srži, zato što zastupaš sotonističke ideje i mržnju.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@Laganini, nikada

@Laganini, nikada komunistički polutruli otpad neće tebe razumijeti. Nikada!
Ti imaš u sebi (kao i @ppetra) jedno veliko područje, jedan ocean koji ne postoji u njegovom "globusu"....
... a to je ključni ocean...
Uostalom, kako je uopće moguće da priučeni sljedbenik zločina i zločinaca razumije dr. filozofije... ???

Najsmješnije od svega je, u mom slučaju, što taj kojem se obraćamo ima za prijatelje ljude iz mog grada i iz mog sela i okolice...
... koji sve o mojoj obitelji znaju, ili barem skoro sve.

Mislim, ono.... imamo posla sa psihopatom.

P.S. Ispričavam se što sam napisao tako "sirov" komentar na tvoj filozofsko poučni.
Štoš, ja sam samo običan seljak i radnik, krezumica, ustašuljak, ognjištar, nacionalist...
Hrvat, obični, "vulgaris"
... niža vrsta za slobodne zidare Hude jame....

Tko je glasao

Dragi moj prijatelju nikad Otpisani

Nisi ti ništa od toga što si naveo, osim Hrvat, a nisam ni ja baš takav kako me hvališ :)

Ali je zato ovaj opaki "čovjek?" točno takav kako si ga opisao, hehe...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Mnogo patetike malo znanja

@otpisani
Kako u nedostatku argumenata naše rasprave krenu putem vrijeđanja i podcjenjivanja
pokušat ću argumentirano osporiti tvoje melodramatično i patetično pisanje ovog dnevnika.
Ovo su tajkuni koji vladaju hrvatskom. Ne vidim cigane,ili kako ti kažeš rome koji su opljačkali Hrvatsku.

KOJI SU TAJKUNI U SPREZI SA HDZ-OVIM KOMUNJARAMA POKRALI NAROD?
LUKA RAJIĆ, jedan od 200 odabranih i najspretnijih (zato ga prvog ističemo) je bio vozač kamiona u Dukatu. Za samo četiri godine sa 10 milijuna maraka (oko 5 milijuna eura), kupio je cijeli Dukat. Njegova bivša supruga Borna, koja svako malo ‘izleti’ u javnost, dobila je ‘samo’ 270 milijuna kuna u brakorazvodnoj parnici.
IVICA TODORIĆ, njegov poslovni uzlet kreće 1990, godinu dana nakon osnivanja Agrokora. Tada je postao vlasnik nekoliko važnih trgovinskih tvrtki zahvaljujući privatizaciji. U vrijeme Sanaderove vlade otpisani su dugovi njegovih tvrtki od oko 400 milijuna kuna. Među njegovim tvrtkama našli su se Zvijezda, Jamnica, PIK Vrbovec, Ledo, Belje, Solana Pag, Vupik, Konzum…, a jedna od zadnjih najznačajnijih njegovih kupnji bilo je preuzimanje slovenskog Mercatora.
ANTE VLAHOVIĆ, prema Poslovnoj Hrvatskoj, upravlja sa 178 milijuna eura, nadzire 600 milijuna eura i povezan je s 13 tvrtki. Predsjednik je uprave Adris grupe od 1995. Od nedavne prodaje Adrisa dobio je veliku proviziju!
EMIL TEDESCHI, 1991. osniva Atlantic Grupu. Tada odlazi u Zagreb na mjesto direktora sektora za razvoj i investicije u Zagrebačkoj tvornici papira(!). Emil je do prve direktorske pozicije dogurao s 22 godine, kada je postao šef milanske podružnice Meteor holding Londona. Prema Poslovnoj Hrvatskoj, upravlja s 15 milijuna eura, nadzire 222 milijuna eura, a povezan je s 20 objekata. No, njegovo se ukupno bogatstvo procjenjuje na nešto manje od milijardu kuna.
MIROSLAV KUTLE, o njemu se sve zna, pravomoćno je osuđen, ali je uspio pobjeći u Bosnu I Hercegovinu i na taj način izbjegao zatvor.
JOSIP GUCIĆ, također pravomoćno osuđen i o kojem se sve zna, pobjegao je u Srbiju koja ga ne želi izručiti.
ROBERT JEŽIĆ, je nakon sklapanja braka s HDZ-om postao jedan od najbogatijih Hrvata. Dobio je moćni Dioki, a nakon nekog vremena i Novi list, na čijem je računu zatekao 17 milijuna kuna, koje je isisao i prebacio u druge tvrtke. Kupovao je skupe darove Ivi Sanaderu i HDZ-u. Dioki je doveden do ruba stečaja, radnici plaće nisu vidjeli mjesecima, a Novi list je upao u velike dugove koje je sanirala „politika“ a zapravo hrvatski porezni obveznici. No, Ježiću su ostale vile u Rijeci i Opatiji. Ni dan danas nije vratio onih 5 milijun aeura koji su bili na njegovom švicarskom računu kao mito za Ivu Sanadera.
PLINIO CUCCURIN, rodom iz Pule dogurao je od berača bresaka do jednog od najbogatijih Hrvata.
DRAGUTIN DRK, varaždinski kralj mlijeka u vlasništvu ima više od 650 milijuna kuna, po čemu zauzima visoko mjesto na listi hrvatskih bogataša. Godinama financira HDZ-ove predizborne kampanje, a prema podacima Poslovne Hrvatske, upravlja s 524 milijuna eura i povezan je sa sedam tvrtki.
IVAN ERGOVIĆ, prema Poslovnoj Hrvatskoj, upravlja s 8,3 milijuna eura i većinski je vlasnik 30 tvrtki. Danas ga nazivaju posrnulim našičkim dobrotvorom jer su ga u Našicama opisivali kao čovjeka široke ruke. Po vrijednost “kapitala i rezervi” u vlasništvu ima više od 530 milijuna.
BRANKO ZEC, Iako je iz uprave Adris grupe otišao prije dvije godine sa šest posto dionica, ukupno ima kapitala i rezervi preko 380 milijuna kuna. Prema Poslovnoj Hrvatskoj, nadzire 349 milijuna eura, a povezan je s 22 tvrtke. Iz Adrisa je otišao pod neobjašnjenim okolnostima.
DANKO KONČAR, zagrebački biznismen koji živi u Londonu “težak” je oko 15 milijardi kuna. Prema podacima Poslovne Hrvatske, upravlja s 25 milijuna eura i povezan je s 39 tvrtki. Ovaj mešetar s nekretninama posluje diljem svijeta, od Finske, Luksemburga, Južnoafričke Republike, Velike Britanije, Malte, Britanskih Djevičanskih Otoka, Francuske, Rusije pa sve do Dalekog istoka. U Jugoslaviji je odležao 8 godina zbog pljačke društvene imovine, a izlaskom iz zatvora počinje njegovo neobjašnjivo carstvo. Često zna reći da ne zna koliko je „težak“!
ANTON POKRAJAC, Jedan od istarskih bogataša koje je na tu listu lansirala tvrtka Adris. Iz nadzornog odbora te tvrtke otišao je 2009., no prema kapitalu i rezervama ima više od 370 milijuna kuna.
MILE ČURKOVIĆ, prvi supermarket Plodina osnovao je 1993. u Rijeci i do danas je dogurao do vlasnika jednog od najvećih trgovačkih lanaca u zemlji. Upravlja s 428 milijuna eura i povezan je s dvije tvrtke, a po vrijednosti kapitala i rezervi u vlasništvu ima preko 360 milijuna kuna. Od medija bježi ko vrag od tamjana,
DUBRAVKO GRGIĆ, odvjetnik i suvlasnik koncerna Agram nesumnjivo je jedan od najbogatijih ljudi jer tvrtke iz njegovog koncerna imaju prihode i veće od četiri milijarde kuna godišnje. Jedan od najvećih osiguravatelja, a ima udio i u Kreditnoj te Podravskoj banci.
PAVO ZUBAK, jednog od najpoznatijih auto zastupnika podrijetlom iz Posavine. Njegov Auto Zubak ostvario je dobit od 69 milijuna kuna 2013. godine. Bacio se i u proizvodnju autobusa te posao s iznajmljivanjem automobila. Obitelj Zubak vrijedi stotine milijuna kuna.
MARKO PIPUNIĆ, slavonski veleposjednik koji je povezan s 22 tvrtke, od kojih je najpoznatija i najveća „Žito“. Upravlja sa 189 milijuna eura vrijednom imovinom u tvrtkama, a nadzire 93 milijuna eura. Ima velebnu kuću u Osijeku, iznimno je bogat, podrijetlom je iz Bosanske posavine.
ANTE ŽUŽUL, povezan je s 13 tvrtki, upravlja s 22 milijuna eura. Najpoznatiji je po svojoj Školskoj knjizi, vodećoj hrvatskoj nakladničkoj kući. Prema ukupnom kapitalu i rezervama, ima preko 280 milijuna kuna.
FRANJO LUKOVIĆ, bio je na čelu Zagrebačke banke 22 godine. Ima dionice ZABE vrijedne 13,6 milijuna kuna. Svake godine kao vodeći menadžer u banci dobiva bonuse u iznosu od nekoliko milijuna kuna. Samo 2010. je, primjerice, dobio 3,8 milijuna kuna bonusa.
STIPO MATIĆ, nadzire 235 milijuna eura, a povezan je s 15 tvrtki, od kojih je najpoznatija M San Grupa, koja je i najveći distributer računala i potrošačke elektronike u Hrvatskoj. M San Grupa se našla pod istragom kad je otkriveno da su Ivi Sanaderu platili 300.000 eura za konzultantske usluge. Smatraju ga HDZ-ovim poduzetnikom. Ukupno je “težak” oko 200 milijuna kuna!
BOŽIDAR GORUP, još nije riješen misterij njegova nestanka. Preko svoje Gorup grupe imao je niz poduzeća za proizvodnju stočne hrane, mesa, trgovinu. Gorup je postao poznat svima u Hrvatskoj kad je nestao.
PETAR PRIPUZ, hrvatski kralj otpada i reciklaže. Vrijednost njegovih tvrtki i nekretnina prelazi stotine milijuna kuna. Prve tvrtke za reciklažu je osnovao početkom 90-ih. Proširio se na Srbiju, BiH, Crnu Goru, Kosovo. Uključen i u niz nekretninskih projekata u Hrvatskoj.
ŽELIMIR KODRIĆ, od 31 tvrtke s kojima je povezan prema Poslovnoj Hrvatskoj, najpoznatija mu je Samoborka. Prema ukupnom kapitalu i rezervama, ima oko 183 milijuna kuna.
BOŽO ČULO, upravlja s dva milijuna eura, nadzire 11 milijuna eura. Među osam tvrtki s kojima je povezan najznačajnija mu je Partner banka, čiji je vlasnik. Ukupno je “težak” oko 172 milijuna kuna.
ENVER MORALIĆ, iako je u Hrvatskoj poznat po Kutjevu i vinima, izvan granica njegovo ime se spominje u sektoru nafte i kemijske industrije. Vlasnik je dvorca Štakorovec blizu Sv. Ivana Zeline, Vile Račić u Cavtatu, ljetnikovca Georg u Mokošici kraj Dubrovnika, golemog turističkog zemljišta u Kaštel Sućurcu te zemljišta u Kopru. “Težak” je 168 milijuna.
MARIJAN HANŽEKOVIĆ, procjenjuje se da je najbogatiji odvjetnik u Hrvatskoj. Uz odvjetničko društvo, kupio je EPH, a ima udjela u još niz tvrtki i fondova. Obogatio se na sirotinji pa je dobio nadimak „ovršni grobar“.
IVAN ČERMAK ,general je jedan od najvećih naftnih igrača u Hrvatskoj. Uspio je prodati svoj Tiffon, a zatim je za 100 milijuna eura kupio od OMV-a lanac od 63 benzinske postaje. Ne zna se koliko je „težak“.
ŽELJKO UDOVIČIĆ, preko svoje tvrtke „Šted nova“ u potpunosti kontrolira Štedbanku, koja ostvaruje svake godine dobit od desetke milijuna kuna. Povezan je s još 14 tvrtki, od ulaganja u nekretnine do poliklinike.
BRANKO OSTOVIĆ, obitelj Ostović prije nekoliko godina držala je više od 80 posto vlasništva Banke Sonic. Prodali su je talijanskoj Banco Popolare di Verona. Branko Ostović je “težak” više stotina milijuna kuna, a vjerojatno je najpoznatiji europski kolekcionar luksuznih i rijetkih automobila. U svojim specijalno grijanim i čuvanim garažama ima 35 automobila vrijednih više od 100 milijuna kuna. Nazdravlje!
IZIDOR SUČIĆ, Sučići su prodali oko 30 posto dionica Gospodarsko-kreditne banke za oko 150 milijuna kuna. Izidor Sučić ima nekretnine u Istri, Zagrebu i podeblje bankovne račune. Dio obitelji je bio pod istragom zbog malverzacija.
MARINKO ZADRO, najčešće ga opisuju kao kralja šećera zbog toga što je vlasnik Vira, najveće hrvatske šećerane. Krenuo je kao siroče u Hercegovini, danas je jedan od najbogatijih Hrvata.
ANTUN PRESEČKI, zagorski biznismen koji je novac počeo zarađivati nakon što je u doba privatizacije preuzeo Zagorjetrans, tad najpoznatiju autobusnu prijevozničku tvrtku u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Procjenjuje se da imovina njegove obitelji vrijedi pola milijarde kuna.
DAVOR PATAFTA, varaždinski poduzetnik široj javnosti je postao poznat kada je optužen zajedno sa Ivanom Čehokom. Patafta ima niz tvrtki, a najpoznatiji je po recikliranju otpada, koje je neslavno završilo. Ima velebnu imovinu u Varaždinu.
JOZO KALEM, dugačak je put uspona ovog milijunaša iz Hercegovine. Bogatstvo mu se procjenjuje na minimalno 200 milijuna kuna. Osnovao je tvrtku Europetro, koja je imala velike poslove s državom i njenim tvrtkama. Mnogi to pripisuju prijateljstvu sa Slavkom Linićem. Prodao ju je Petrolu.
MIHAJLO PERENČEVIĆ, tajanstveni je hrvatski tajkun koji je biznis razgranao iz Rusije, preko Londona, sve do Los Angelesa. Svaki član njegove obitelji u Zagrebu posjeduje vilu. U Malom Lošinju ima ogromnu vilu i zemljište. Ne zna se koliko je „težak“.
IVO DEAN, smatraju ga milijunašem, ali taj je čovjek i hrvatski rekorder po blokiranim tekućim računima. Dužan je 150,262.441,62 kune! Šibenčani ga nazivaju enigmom jer ga nikad ne vide, ali svi znaju da i dalje ima tvrtku Rivijera, koja upravlja hotelom Imperial u Vodicama, istoimenim kampom i vilama, depadansama Flora i Madera, hotelom Jadran u Šibeniku i hotelom i kampom Miran. Zahvaljujući tom lancu hotela, kao najveći dužnik po tekućem računu, ipak dospijeva na listu bogataša jer upravlja s 5,7 milijuna eura i povezan je s ukupno deset tvrtki. Ukupno je “težak” 127 milijuna kuna.
TOMISLAV BUDIN, nadzire 78 milijuna eura i povezan je sa 16 tvrtki, no na listi bogataša nalazi se ponajprije zahvaljujući Adris grupi, koju je dugo vodio. Ukupno je “težak” 118, milijuna kuna.
DARKO OSTOJA, upravlja s 3,5 milijuna eura, nadzire 36 milijuna eura i povezan je s 31 tvrtkom. Na čelu je uprave SN Holdinga od 2005. Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 110 milijuna kuna.
DRAGUTIN BIONDIĆ,upravlja s 3,9 milijuna eura i povezan je sa 17 tvrtki. Uspio se održati na listi bogataša iako je prošao kalvariju s Centar bankom, koja je propala unatoč državnoj intervenciji. Ukupno je “težak” 127 milijuna kuna.
IVO USMIANI, prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 96 milijuna kuna. Ima tvrtku koja se nametnula na farmaceutskom tržištu. Nadzire 2,4 milijuna eura i povezan je s ukupno 12 tvrtki.
ANTE NOBILO, odvjetnik koji kupuje atraktivne nekretnine u središtu Zagreba sigurno nije siromah. Kada se pogleda poslovanje njegovog odvjetničkog društva, nema tu milijunskih iznosa zadnjih godina. Čak je završio i u gubitku. Ali Nobilo ima novac za investiranje u nekretnine i kako je sam priznao “spekulativna ulaganja”.
VICKO BATINICA, u upravi je splitskog Brodospasa od 1995. Upravlja s 30 milijuna eura i povezan je s još tri tvrtke. Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 87 milijuna kuna. Podupire sport kroz klub Mornar.
KRUNOSLAV ČOVIĆ, prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 93 milijuna kuna. Vlasnik je tvrtke koja je svjetski lider u zaštiti biljaka i hibrida – Chromosa Agro d.d. Upravlja s 14 milijuna eura i povezan je s ukupno pet tvrtki.
LIDIJA KRZNAR, suvlasnica Biondićeve Heruc galerije, koja je 2013., prema zadnjim podacima Poslovne Hrvatske, završila u gubitku od 96 milijuna kuna. Na listi bogataša nalazi se jer nadzire 3,9 milijuna eura i povezana je s još četiri tvrtke.
STJEPAN FRIGAN, prodao je 2006. prijevoznički div Panturist. Poslovna Hrvatska povezivala ga je s 11 tvrtki. Prema ukupnom kapitalu i rezervama do lani je imao oko 80 milijuna kuna.
LADA FIORIO TEDESCHI, sestra je jednog od najbogatijih Hrvata Emila Tedeschija. Nadzire 212 milijuna eura i povezana je sa šest tvrtki. Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 73 milijuna kuna.
MIJO ŠIMIĆ, povezan je sa sedam tvrtki, a direktor je Tekstilprometa od 1997. Upravlja s 43 milijuna eura i nadzire 7,9 milijuna eura. Ukupno “težak” 65 milijuna kuna.
ZDRAVKO SARŠON, nadzire 1,1 milijun eura. Povezan je s devet tvrtki Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 64 milijuna kuna. Osnivač je San Nautike, a u Jadran-informatici je predsjednik nadzornog odbora od 1995.
ŽELIMIR USKOKOVIĆ, nadzire 104 milijuna eura i najveći je dioničar Atlantske plovidbe, koja je pretrpjela velike gubitke u krizi poput većine naših poduzeća. Ukupno “težak” 64 milijuna kuna.
SANJA DUGGAN, bivša manekenka jedna je od bogatijih poduzetnica. Kada je prodala tvrtku bivšeg muža, zaradila je preko 70 milijuna kuna. Bavila se nekretninama.
MARINKO MIKULIĆ, vlasnik je Pan-papira, tvrdi da mu je mafijaško-sudski reket uništio sve tvornice. Najavio je da će u Slavoniji graditi najmoderniju tvornicu papira i zaposliti 1000 ljudi. Ukupno “težak” 63 milijuna kuna.
DRAGUTIN PLAHUTAR, upravlja s 2,7 milijuna eura, nadzire 3,2 milijuna eura i povezan je s 9 tvrtki. Ukupno “težak” 63 milijuna kuna.
IVAN TOPOLNJAK, od 1995. je na čelu Termoplina koji godišnje zarađuje gotovo desetak milijuna kuna. Upravlja s 42 milijuna eura i povezan je s još tri tvrtke. Ukupno “težak” 62 milijuna kuna.
MIRKO HABIJANEC, predsjednik križevačkog Radnika od 1997. Jedan je od takozvanih HDZ-ovih poduzetnika. Upravlja s 23 milijuna eura, nadzire 4,7 milijuna eura i povezan je s ukupno šest tvrtki. Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 62 milijuna kuna.
DUŠKO VLADOVIĆ RELJA,upravlja s 52 milijuna eura. Povezan je sa šest tvrtki. Suvlasnik Atlantske plovidbe, dubrovačkog brodara. Ukupno “težak” 60 milijuna kuna.
KRISTIJAN FLORIČIĆ, nadzire 5,2 milijuna eura. Povezuje se s 13 tvrtki. Prije deset godina obogatio se na dionicama TDRa, a prve je kupio od Podravke s 18 godina. Vodi pulski Agroprodukt i zagrebački Infosistem. Ukupno “težak” oko 58 milijuna kuna.
DUŠANKA MARČINKOVIĆ, suvlasnica je hotela Sheraton i Westin. Ukupno “teška” 53 milijuna kuna.
GAVRILOVIĆI, obitelj koja je naslijedila tvornicu za preradu mesa vrijedi gotovo dvije milijarde kuna, a povezana je s još tri tvrtke. U posljednje vrijeme pokrenuto je više sporova u kojima se sudi zbog načina na koji su Gavrilovići došli do svoje tvrtke devedesetih.
VLAHO LONZA, nadzire 52 milijuna eura i jedan je od suvlasnika Atlantske plovidbe. Uz nju je povezan s još dvije tvrtke. Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 52 milijuna kuna.
NENAD BAKIĆ, ističe da se obogatio na dionicama te upravlja s 13 milijuna eura, a povezuje se s 17 tvrtki. Ukupno težak 44 milijuna kuna.
TOMISLAV RAJIĆ, nadzire 26 milijuna eura i povezan je sa 17 tvrtki javnosti je poznatiji po svojim vezama. Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 44 milijuna kuna.
HRVOJE MRKŠA, Povezan je s dvije tvrtke – Plemićko dobro Kustošak i PP Maksimir. Ukupno “težak” 43 milijuna kuna.
GOJANA BABOVAC, obogatila se na dionicama Centra za vozila Hrvatske. Ukupno „težak“ 42 milijuna kuna.
MILAN VEČKOVIĆ, upravlja s 8,2 milijuna eura i povezan je s ukupno osam tvrtki. Obogatio se na unosnim poslovima s Hrvatskim vodama. Ukupno “težak” 42 milijuna kuna.
ZDRAVKO ALVIR, kralj čokolade koji je sa Zvečevom dogurao daleko na tržištu čokolade. Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 41 milijuna kuna.
BRANKO GRAŠIĆ, upravlja s 54 milijuna eura, a nadzire 136 milijuna eura. Povezuje se s 10 tvrtki, a lagodniji život donijeli su mu Čakovečki mlinovi. Težak oko 40 milijuna kuna.
VICENCO BLAGAIĆ, vlasnik Profectus grupe, bavio se zemljištima, jahtama… Upravlja s 1,3 milijuna eura. Povezan je s 14 tvrtki . Ukupno “težak” oko 39 milijuna kuna.
ANTE GRLIĆ RADMAN, Agroproteinka se pozicionirala kao regionalni lider na tržištu prerade životinjskog otpada. “Težak” 38 milijuna kuna.
IVAN FRANOLIĆ, vlasnik je niza hotela i restorana, a obogatio se na riječkim tržnicama. Ukupno “težak” 37 milijuna kuna.
DAMIR ŠMOK, nešto manje od 8 milijuna kuna ima dionica Atlantske plovidbe. Ukupno “težak” oko 34 milijuna kuna.
VLADO KOLAK, upravlja s 1,8 milijuna eura i povezan je s osam tvrtki. Između ostalog je vlasnik hotela Phoenix i Prigorke d.d. U Sesvetama je izgradio i trgovački centar Millenium. Ondje je 2012. izbio požar u kojem je izgorio njegov salon namještaja. Pet godina ranije Vrhovni sud je Kolaka oslobodio optužbi za ubojstvo 70-godišnjeg Vjekoslava Puđaka, utvrdivši da ga Kolak “nije prekoračio granice nužne obrane”. Prema ukupnom kapitalu i rezervama ima oko 34 milijuna kuna.
OBITELJ LISIČAR, obitelj Lisičar drži većinski paket Montmontaže, a sin Darijo sada ima 15 posto udjela u tvrtki. Oko nekad moćnog građevinara Montmontaže traju sporovi obitelji Lisičar nakon što je Nikola, glava obitelji ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima. Većinski vlasnik je kći Mirela, a majka i braća također imaju milijunske udjele. Procjenjuje se da su svi skupa teški oko 32 milijuna kuna.
IVAN PREPOLEC, sve tvrtke osim Ihor parka su mu propale. A ona je postala poznata jer su dobili 56 milijuna odštete od države zbog kormorana.
DRAGO ČURKOVIĆ, većinski vlasnik Hotela Palace, čiji udjel vrijedi više od sedam milijuna kuna, dugogodišnji hotelijer povezan i s Esplanadom.
IGOR BILBIJA, ulaganjem u Valamar Rivieru i Jadroplov ima dionice koje danas vrijede 36 milijuna kuna, a ima samo male udjele u tvrtkama.
BRANKO BULJAN,većinski vlasnik Splitske Imex Banke i Trajektne luke Split, vodio i Imex trgovinu, a imao i posao s nekretninama. Ne zna se koliko je „težak“
LUKA LAPTALO, sa 22,6 posto najveći dioničar Dubrovačkog primorja, u sklopu kojeg su Admiral Grand Hotel i autokamp Prapratno.
PAVAO KRPAN, najveći vlasnik hotela Laguna u Zagrebu, a okušao se i u investiciji s hotelima Novi u Novom Vinodolskom koji su u stečaju. Ne zna se koliko je „težak“
DARKO KOLAREK, suvlasnik poljoprivredne tvrtke Agromeđimurje i Apartmana Medena iz Trogira, te još niza tvrtki. Ne zna se koliko je „težak“.
SANJA SALOPEK, sa 14 posto udjela u nekad moćnoj Hidroelektri najveća je dioničarka.
IGOR BRIGLJEVIĆ, svi suvlasnici poznatog distributera Auto Hrvatska su milijunaši, a Brigljević je najveći dioničar. Ne zna se točno koliko je „težak“.
BRANKO ŠIMEC, vlasnik hotela Lero u Dubrovniku i ciglana Cerje Tužno. Ne zna se koliko je „težak“
ANTUN CRLJENAK, zbog njega je oko 500 radnica Kamenskog završilo na ulici. Kazneno ga se goni i potražuju 50 milijuna kuna za neisplaćene plaće. Crljenko iz godine u godinu niže afere. Poslovno je propao… itd…itd.
Ostale“tajkune“ nećemo (imamo spisak) dalje nabrajati jer se njihovo bogatstvo vrti oko „par beznačajnih“ milijuna kuna.
Svi navedeni su se na račun privatizacije obogatili (prije rata su bili obični bogci), obogatili (rijetki su propali) i to sve za vrijeme Tuđmanove ili HDZ-ove vladavine. Poslije Tuđmanove smrti zahvaljujući privatizaciji koju je napravio Jakša Barbić, a legalizirao Sabor nastavilo se sa rasprodajom hrvatskih resursa, pa je najprije otišao dio INE (Jurčić je potpisao prodaju na nagovor Linića i Račana za kartel Gregorića), a kasnije Sanader većinski dio MOL-u za proviziju od 10 milijuna eura čime je nanio nenadoknadivu štetu Hrvatskoj. Kasnije je otišla Hrvatska pošta, Croatia osiguranje, hoteli i tko zna što sve još, a pokušavaju se prodati Hrvatske ceste.
Uz ove “tajkune” važno je spomenuti i političare koji su namještali poslove i za njih uzimali velike provizije (Mesić, Sanader, Kalmeta, Bandić, Vidošević, Linić, Jakovčić, Prka, Gregurić, Canjuga, Pašalić). Tu je i nezaobilazni Mamić koji reketari nogometaše. Nabrajanju nema kraja…

I onda ti kažeš ovo:

Ima li još tko u ovoj zemlji koji razumije da su voda, zrak, zemlja, planine, šume, livade, Sunčeve zrake, nafta u Jadranu .......jedino i izričito vlasništvo ovog naroda?

Astvarnost, bolna i bijedna je ovo. Dobro prouči.
http://www.zakon.hr/z/681/Zakon-o-strate%C5%A1kim-investicijskim-projekt...
Evo prilike da HDZ makne zakon koji je koalicijska vlada SDP, Milanović i drugovi donijela
2013. godine. Vidjet ćeš tko je stvarni gospodar, mora, pomorskog dobra, zemlje, šume, vode i zraka u RH. Zakon pročitaj i ukini ga svojim „moći“, prijetnjama i patetikom.

Tko je glasao

Ispričavam se @boltek - našao

Ispričavam se @boltek - našao sam Tomislav Budin. No on nije nikome ništa ukrao, poznajem ga osobno i znam kako je došao do svoje imovine. Čisto!

Kao i Bakića, Ostoju... i još poneke..... Međutim za razliku od Budina, za njih ne bih "stavio ruku u vatru"....

Tko je glasao

Kod takvih izjava moraš biti

Kod takvih izjava moraš biti jako oprezan, imao sam i ja prijatelja za kojeg bi stavio ruku u vatru, vidio sam što radi, javno, kako zarađuje, poznavao roditelje no ipak nisam vidio sve, nemalo sam se izenadio kad je bio uhapšen i osuđen za neke kriminalne radnje a niko iz njegove neposredne blizine o tome pojma nije imao. I zato ruku u vatru za nikoga jer svi imaju neke svoje mračne strane o kojima se malo zna.

Tko je glasao

Slažem se @Jura, ali

Slažem se @Jura, ali Tomislavu Budinu znam roditelje, suprugu...
Znam što je po struci, znam koliko godina je radio za jednu od najjačih duhanskih industrija na svijetu....
Prof. dr. sc. je...
Vrhunski stručnjak svog posla... svjetski stručnjak.

Da, ali baš za nikog ne treba biti siguran - slažem se.

Tko je glasao

Uh, duhanska industrija i

Uh, duhanska industrija i poštenje, to nikak ne ide skupa.
Od seljaka koji sadi duhan do finalnog proizvoda, sve je to tamno siva zona.
Zašto se ne dozvoli slobodan uzgoj i trgovina duhana poput pšenice i kukuruza?
No, odemo s teme.

Tko je glasao

Svi osim tebe ili i ti imaš nekim čudom

mračnu stranu?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Plač Jeremije nad razvalinama...

Znaš kaj moj @boltek; - Ma nije ti meni do rasprave stobom. od tebe niš korisna nisam u stanju naučiti. Nisi ti ni @indian, ni @robot, ni @hlad, ni @Laganini etc etc....

Ja tebe iz dubine srca žalim.
Ti si čovjek koji nema duha, intuicije ni ideje. (Upravo je@aluzija objavio izvrstan dnevnik - kao da je posvećen takvima kao ti...)
Nemaš čak ni mogućnosti da shvatiš ovaj dnevnik pa mi linkaš bogataše i hrpu Zakona. I sad.. to je kao nekakva tvoja superiornost nad mojom "patetikom" koja nije ništa drugo već ljubav prema mojoj Domovini i mom narodu.
Jadno! Stvarno si jadniji nego što sam mislio.
Jadno je što ti nemaš osjećaj pripadnosti ni Domovini, ni narodu, ni ljudskosti; - je da imaš... postao bi "patetičan", ljut, osoran pa možda i pjesnik... Ne vjerujem da bi postao Nazor, Matoš ili Šimić.. ali ono,barem trun suze u oku za ovaj napaćeni narod kojeg su uništili svjetski hohštapleri uz veliku pomoć "perilkof", šmizli i štraca...

Zato je tebi najbolje da zaobiđeš moje tekstove i moje dnevnike. Niti ih razumiješ niti imaš dušu i srce istinska rodoljuba.
Drž se ti "mumlavca".

P.S. Što se tiče tvog komentara... na popisu bogatih ti, čini mi se nedostaje T. Budin... a i nisu svi s popisa "pretvorbenjaci" već neki stekoše imetak svojim znanjem, radom i idejom.

Zakoni? Kakvi Zakoni, kakvi ograničavajući Zakoni?
Zakone su donijeli isti oni koji ih mogu danas sve staviti "out" ali im se to ne isplati. Soros i cca 65 raznoraznih tajnih i polutajnih organizacija koje drmaju ovom Zemljom plaćaju bolje, puno bolje....

@boltek, ti nemaš ljubavi! Nije ti poznato što je to ljubav prema svojoj zemlji, svojoj vodi, svojoj ptici....
Maaa, pročitaj pismo Poglavice! .... aaah da, ubudale čitaš, nemaš ti domoljubnost ni ljubav koja bi pravilno znala "čitati" što je taj jedinstveni čovjek napisao.

I da, tvrdim da uopće nisi razumio moj dnevnik. Zašto? Ja si to eto tumačim ovako: jedan slijepac našao drugoga, ovaj trećega ... i tako se stvorila kolona slijepaca, nepregledna kolona. Stajali su na mjestu. Prolazio je jedan frenter koji savršeno dobro vidi ... i stavio se načelo kolone. Svi slijepci su se držali jedan za drugog a prvi slijepac za skute "svevidećega". I taako su putovali, dobivali vodu i hranu, konačište i odjeću... pa i otimali kada im se prohtjelo, ubijali čak.

Eeeeh, ali 1980. je umro "svevideći".
Nastade kaos među slijepima jer nitko više ne zna puta, nema ideje, niti od kuda su krenuli niti kamo će stići.

Eto @boltek, to ti je to! Ti si samo jedan od gomile slijepih kojima je umro "svevideći".
Uistinu vas žalim!

Tko je glasao

Hrvati-komunisti-jugopati bili su dio komunističke čizme nad RH

Bolteka i sve slične koji šire laži, pobija ISTINA koju treba ponavljati svaki puta kada se laž pojavi, jer inače će istina biti zauvijek izgubljena. Zato ponavljanje ISTINE:
http://pollitika.com/quottudjmanovi-200-obiteljiquot-nemaju-veze-s-tudjm...

Bolteku nešto objašnjavati? Čovjeku kojem je komunizam zauvijek lobektomizirao mozak i stvorio od njega nekrofilnog sljedbenika jednoga od najvećih svjetskih ubojica i zločinaca-Tita?
Mnogi hrvatski komunisti ijugopati su jednostavno duševno bolesni, mrze hrvatsku zemlju ako njome ne vlada jugosrpska čizma, budući su bili dio te čizme i ne mogu zaboraviti povlaštenosti koje su s njome imali.

Ovaj dnevnik sam davno napisala @bolteku i kao što vidim iz njegovih komentara, taj će i umrijeti, mrzeći samostalnu Hrvatsku, jer nije pod jugočizmom koju je tako volio- toliko da mu koljač i ubojica stotine tisuća Hrvata i dalje ostaje uzor morala, poštenja, državnika,..., i čovjeka "s kojim je bilo bolje" (njemu vjerujem da je bilo, jer mnogim komunistima komunizam je ubio i savjest i emocije , te im je lako opravdavati i najgore masovne ubojice i njihove zločine, te ne dati obiteljima niti mrtvo tijelo njihovog djeteta, ili roditelja, ili braće i sestara...preko pola stoljeća, a i dalje im priječe povratak u Hrvatsku.) Toliko empatije prema zločincima i bešćutnosti prema žrtvama, može imati samo komunistički stroj, petokolonaši ili četnici, a ne čovjek.

Evo linka dnevnika koji je jedva opstao na pollitici napisanom o ljudima sličnih uvjerenja kao što ih ima @boltek.

http://pollitika.com/nisu-svi-quotkomunistiquot-isti

ps.
Nadam se da će takve gore dočekati Tito i njegovi satrapi, a da će im svima zajedno "vatru ložiti" svi oni koje je Tito i njegovi koljači , kasapi i silovatelji, poubijao! Bila bi to pravda, makar na onom svijetu, dok čekamo pravdu na ovome.

Tko je glasao

Tko je kao on?

Obećao sam pa je red da i ispunim obećano.
Ovo pismo, ova objašnjenja, ovo mišljenje, ovo vjerovanje, ovakva ljubav prema svojoj zemlji, ovakva domoljubnost, ovakvo znanje koje su 100 godina iza znanstvenici tek spoznali..
Ima li danas takvih ljudi?
Gdje su? Gdje žive? Gdje se skrivaju?
Tražimo li takve? Cijenimo li takve? Želimo li takve vođe?

Daklem,
izuzetno je poučno i danas vrlo aktualno, pismo poglavara indijanskog plemena Duwamish – poglavice Sealtha, koje je uputio predsjedniku SAD-a „Velikom Bijelom Ocu“ F. Pierceu 1854. god. Sealtha je bio primoran ustupiti 8100 km kvadratnih zemljišta za 150.000 $. Novac je isplaćen Indijancima koje smjestiše u rezervat, kroz namirnice tijekom razdoblja od 20 godina. Iz pisma izvire nerazumijevanje i osuda zapadnjačkog načina življenja, te dirljivo kazivanje o sukobu nadmoćne i razarajuće zapadnjačke civilizacije, sa sustavom koji je živio tisućama godina u ravnoteži s prirodom:
„Kako se može prodati ili kupiti nebo i toplina zemlje? Nama je to posve strano. Mi nismo vlasnici svježeg zraka i bistre vode. Pa kako ih možemo kupiti? Svaki djelić ove zemlje svet je mom narodu. Svaka blistava borova iglica, svako zrno pijeska na rječnom prudu, svaka maglica u tami šume, sveti su u mislima i u životu mog naroda ... Kada mrtvi blijedoliki otiđu u šetnju između zvijezda zaboravljaju zemlju koja im je dala život. Naši mrtvi nikada ne zaboravljaju svoju predivnu zemlju, jer ona je mati crvenog čovjeka. Dio smo ove zemlje i ona je dio nas. Mirisne trave su nam sestre. Jelen, pastuh i veliki orao su naša braća. Vrletni visovi, sočni pašnjaci, toplo ponijevo tijelo i čovjek – sve pripada istoj obitelji.

Kada veliki poglavica iz Washingtona šalje svoj glas da želi kupiti našu zemlju, previše od nas traži. Veliki poglavica poručuje da će nam naći mjesto na kojem ćemo lijepo živjeti. On će nam biti otac, a mi njemu djeca. Razmotrit ćemo tu ponudu. Ali to neće biti lako. Ova nam je zemlja sveta. Ova blistava voda što teče brzacima i rijekama nije samo voda, nego i krv naših predaka. Ako vam prodamo zemlju morate znati da je ova voda sveta, morate reći svojoj djeci da je sveta, da svaki odraz u bistrom jezeru kazuje događaje iz života mog naroda. Žubor vode glas je oca mog oca. Rijeke su naša braća. Gase nam žeđ, nose naše kanue, hrane nam djecu. Ako vam prodamo ovu zemlju, morate učiti svoju djecu da su rijeke naša a i vaša braća. Rijekama morate pružiti dobrotu kakvu biste bratu pružili. Znamo da nas bijeli čovjek ne razumije. Njemu je jedan dio zemlji isti kao bilo koji drugi. On je stranac što dolazi noću i uzima zemlji sve što mu treba. Zemlja mu nije brat već neprijatelj. Kada je pokori on kreće dalje. Ostavlja za sobom grobove svojih otaca i nije mu stalo do toga. Oduzima zemlju svojoj djeci i nije ga briga. Grobovi njegovih otaca i zemlja što mu djecu rodi ostaju zaboravljeni. Prema majci zemlji i prema bratu nebu odnosi se kao prema stvarima koje se mogu kupiti, opljačkati, prodati poput stoke ili sjajnog nakita. Njegova će pohlepa uništiti zemlju i za sobom ostaviti pustoš.

Ne znam! Naš način života se razlikuje od vašeg. Od pogleda na vaše gradove, crvenog čovjeka bole oči. To je možda zato što je crveni čovjek divlji i ne razumije stvari. U gradovima bijelog čovjeka nema mirnog kutka. Nema mjesta na kojem bi se čulo otvaranje lišća u proljeće ni drhtaj krila mušice. Možda zato što sam divlji jednostavno ne shvaćam. Buka mi vrijeđa uši. Što vrijedi život ako čovjek ne može čuti krik kozoroga ili noćnu svađu žaba u bari? Ja sam crveni čovjek i ne razumijem mnogo. Indijanac voli zvuk vjetra kada se igra površinom močvare miris povjetarca osvježen poslijepodnevnom kišom ili borovinom. Najveće blago crvenog čovjeka je zrak. Sve što živi dijeli isti dah – životinja, stablo i čovjek. Svima je taj dah potreban Bijeli čovjek kao da ne opaža zrak koji udiše. Poput onoga koji je dugo u smrtnoj postelji imun je na smrad. Ako vam prodamo zemlju, morate se sjetiti da nam je zrak dragocjen .... ako vam prodamo zemlju, morate ju čuvati kao svetinju, kao mjesto na kojemu će i bijeli čovjek moći udahnuti vjetar mirisom poljskog cvijeća ... zahtijevat ćemo da ispunite ovaj uvjet: Bijeli čovjek će se morati ponašati prema životinjama kao prema svojoj braći. Divlji sam i ne razumijem drugačiji život. Vidio sam po prerijama tisuće bizona koje je bijeli čovjek ubio pucajući iz jurećeg vatrenog konja. Divlji sam i ne razumijem kako željezni konj iz kojeg izlazi dim može biti važniji od živog bizona, kojeg mi ubijamo samo kad smo gladni.

Što je čovjek bez životinje? Kada bi životinja nestalo, čovjek bi umro od velike usamljenosti duha. Što god se dogodilo životinji, ubrzo će se dogoditi i čovjeku. Sve je u svijetu povezano.
Morat ćete učiti svoju djecu da im je pod nogama pepeo naših djedova. Da bi cijenili zemlju, reći ćete im da je ona bogata životima vaših predaka. Morat ćete učiti svoju djecu, isto kao što mi učimo našu – da nam je zemlja mater. Što zadesi zemlju, zadesi i njihovu djecu. Pljuje li čovjek na nju – pljuje na sebe. Zemlja ne pripada čovjek! Čovjek pripada zemlji! To dobro znamo. Sve je u međusobnoj vezi kao što je obitelj krvlju sjedinjena. Sve je sjedinjeno. Nije čovjek tvorac tkanine života, već vlakno u njoj. Što učini s tkaninom – čini sa sobom. Čak i bijeli čovjek, čiji bog govori s njim kao prijatelj s prijateljem, neće izbjeći zajednički sudbinu. Možda smo ipak braća? Vidjet ćemo! Ja znam, a to će i bijeli čovjek doznati: naš bog je i vaš bog. Vi sada mislite da ga možete posjedovati, kao što se spremate posjedovati našu zemlju. To nije moguće. On je bog ljudi i njegova je milost ista – i za crvenog i za bijelog čovjeka. Ova je zemlja njemu sve. Ako je oskvrnete – oskvrnuli ste njezina stvoritelja.
Bijelog će čovjeka nestati, možda i prije ostalih plemena. Prljate samo svoj ležaj i jednog ćete se dana probuditi u vlastitom izmetu. Gorjet ćete u ognju boga koji vas je doveo ovamo, i s nekom neobjašnjivom namjerom dao vam vlast nad ovom zemljom i crvenim čovjekom. Takva sudbina je jadna.

Ne razumijem zašto se ubija bizon, zašto se krote divlji konji, zašto je u dubini šume toliko ljudskog smrada? Zašto je pogled na zelene obronke raskidan žicama što govore?

Gdje su zeleni obronci?
Nema ih!

Gdje je orao?
Odletio je!

Pravom življenju je kraj!
Počinje borba za opstanak!“
___________________
Jeste li posramljeni?
_______________________________

P.S. Ovo nije dnevnik unutar dnevnika. Ovo je sva znanost koja je ikada bila i koja će ikada biti. O svemu.
„Pismo“ sam prepisao jer je u direktnoj vezi sa dnevnikom i temom koja je u dnevniku a ona je uništavanje Hrvatske.
Imamo li mi i jednog jedinog Indijanca? Ovakvog!

(Izvorni tekst pisma poglavice Sealtha: Znanost, A. Simonić)

P.S.1 poglavica Sealtha je umro u rezervatu na Puget Soundu 1866. god.

Tko je glasao

Eto..., možda zato volim ovog

Eto..., možda zato volim ovog poglavicu..
Sve što je spomenuto u ovoj emisiji okružuje moje rodno selo - Gornju Jelensku; naseljenu još prije 4 - 5.000 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=tHh-6fPGpDQ

Zanimljivo!

Tko je glasao

Videl si ti brus a ne dokaze

@otpisani
Josipe. Ti si onaj koji sve vidi, koji sve zna, koji sve može, koji sve hoće, odgovori mi na samo jedno pitanjce.
Tko im je sve to omogućio? Tko je omogučio privatizaciju na HR način?

Tko je glasao

Odgovorio sam na

Odgovorio sam na "pitanjce"...
Imaš još pitanja ili je to već bio preveliki napor za "sivu masu" ti tvoju?

Tko je glasao

Odgovor Bolteku. Što je ostavio Tuđman, a kako nastavio Račan

Mislio sam nešto lagano odgovoriti na ovo pitanje, a onda se sjetih da imam kompletan odgovor na pitanje Što je ostavio dr.sc. Franjo Tuđman, a kako je nastavila marva? Ako ovo nije odgovor na to pitanje onda dgovora niti nema, ali jest. Probaj argumentirano pobiti ovaj dnevnik ako si mangup Boltek, ako nisi onda se lijepo povuci i ispričaj što si uopće pitao na taj prljavi način insinuirajući čistu laž.

Mali homage jednom veličanstvenom čovjeku u strahovitim i strahovito opasnim vremenima.

Mnogi se čude kako je jedan umirovljenik "ispod dekice", kako ga neki vole prikazivati, uspio napraviti takvo remek djelo, izvući svoj narod iz ralja zvijeri i stvoriti samostalnu, neovisnu Republiku Hrvatsku.

Postoje ljudi koji čitav život rade, uče, nisu eksponirani, njihov rad ne čini se kao nešto presudno važno, no onda dođe trenutak kad to skupljeno znanje, strahovita volja i snaga, zabljesnu u punom sjaju. Trenutak kad sve što si prošao i radio u životu dobije smisao, kad dođeš u priliku da Kairosa uhvatiš za čuperak i održiš se, drugim riječima: uspneš se na vrh vala i uspješno na tom valu dođeš do obale koju si u snovima zamišljao.

Ta obala je samostalna, neovisna, demokratska Republika Hrvatska!

U trenutku kad su gotovo svi, svi osim Hrvata, bili protiv osamostaljenja Hrvatske, Predsjednik Tuđman našao je način da ostvari hrvatski san: samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku!

Kako ne biti duboko tronut čovjekom koji je mir umirovljeništva zamijenio potpunom izvjesnošću smrti.

Predsjednik dr. sc. Franjo Tuđman podsjeća me na samuraja ronina, ronina koji se razočaran bešćutnosti vladara povlači u duboku kontemplaciju, no, nakon nekog vremena, uvidjevši da je vladar potpuno poludio i da narodu prijeti pomor odbacuje svoju vlastitu sigurnost i staje na čelo obespravljenog i mučenog naroda. Isukavši mač Predsjednik Tuđman prvi staje pred zvijer razjapljenih čeljusti, narod oduševljen hrabrošću dr. Tuđmana predaje mu svoju sudbinu u ruke, najbolji hrvatski sinovi i kćeri predaju mu svoje živote u ruke.

Ostalo je povijest!!!

U trenutcima kad je protiv sebe imao jednu od najjačih armija Europe, britanski, američki, francuski, ruski..., strahoviti otpor ideji samostalne i neovisne Republike Hrvatske, hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman uspio je san pretvoriti u stvarnost!!!

Taj otpor velikih sila nije bio samo simboličan, otpor je bio strahovit i uključivao je: embargo na oružje, diplomatske aktivnosti u svrhu denunciranja ideje o samostalnoj hrvatskoj, lobiranja i ocrnjivanja Hrvatske i Hrvata u čitavom svijetu, blokiranja istine o Domovinskom ratu, blokiranja istine o JNA koja je potpuno prešla u ruke zloglasnog S. Miloševića, kao i širenje laži o povijesti Hrvata i Srba, naravno na štetu Hrvata, i tako do pakla i natrag.

Posebna je priča kontraobavještajni rad i aktivnost KOS-a, poznate su operacije Opera i Labrador, uz tisuće nepoznatih operacija. Sve te operacije imale su za cilj prikazati Hrvate kao zločince i divljake. No, kao i obično, svaka laž i prijevara ima svoj rok trajanja i na kraju istina pobjeđuje.

Istina je na kraju i pobijedila!!!

Kakav um i kakav veličanstven čovjek! I za tisuću godina pričat će se priče o dr. Franji Tuđmanu, o snazi i moći uma koji je jednu malenu zemlju sa par milijuna stanovnika uspio dovesti do osamostaljenja, strahovitoj sili uprkos! Neprocjenjivo!!!

Činjenica je da je Hrvatska malo kad u svojoj povijesti bila u tako strašnoj poziciji.

Pobrojimo još jednom koga su sve dr. sc. Franjo Tuđman i Republika Hrvatska imali za neprijatelje:

1. Neprijateljsku vojsku na svom teritoriju, strahovito naoružanu i spremnu na sve. Ta vojska nikad nije zaštitila niti jednog Hrvata, paralelno je sa četničkim paravojnim postrojbama rušila Hrvatske gradove, ubijala nenaoružane civile, svih nacionalnosti, sve koji nisu bili za njih, ubijali su čak i ranjenike, silovali i palili, nemali broj oficira JNA osuđen je za te zločine. No, s obzirom na štetu i broj mrtvih, možemo reći da su samo simbolično suđeni!

2. Petu kolonu u vidu instruiranog dijela srpskog naroda, koji pobiše i protjeraše sve Hrvate. Trećinu zemlje okupiraše, tisuće pobiše, a nekoliko stotina tisuća prognaše iz svojih tisućljetnih domova. Na kraju, u potpunom ludilu, i sami sebe izagnaše.

3. Srbiju i Crnu Goru koje se nisu libile pokrasti cjelokupno zajedničko naoružanje, razoružati Hrvatsku teritorijalnu obranu, te tim oružjem masovno, neselektivno i brutalno bombardirati gradove i civile.

4. Neprijateljski nastrojene najjače svjetske sile, neke od tih sila kasnije su shvatile zločinački karakter velikosrpskih zločinaca, te pravednost hrvatskog nastojanja i postale nam saveznici.

5. Petu kolonu unutar neokupirane Hrvatske, jer što je nego peta kolona onaj tko izjavljuje da je "11 000 srpske dece nasilno pokršteno od strane Hrvata" i to u trenutku kad Hrvatska treba biti priznata, naravno da ni do dana današnjeg niti jedan takav slučaj nije potvrđen. Tajne operacije KOS-a i bivše udbe. Tajna (i javna) nastojanja jugo-nastrojenih političara i stranaka, infiltrirane KOS-ovce u postrojbama HV-a, nemali broj zločina počinjen je na način da nedvojbeno šteti ugledu države u nastajanju, uz nemjerljivu štetu žrtvama, naravno!

U tim i takvim okolnostima prvi Predsjednik dr. sc. Tuđman uspio je cilj svih Hrvata sprovesti u djelo!

Dakle, nesporan je i nemjerljiv doprinos prvog Predsjednika dr. Franje Tuđmana stvaranju samostalne, neovisne, demokratske države Republike Hrvatske!!!

Prvom Presjedniku dr. sc. Franji Tuđman spočitava se nesnalaženje u miru, ekonomiji, no zaboravlja se da je Hrvatska izašla iz krvavog rata, da se u takvim okolnostima umnažaju mutni likovi, da se zakoni, u takvim uvjetima, sve manje poštuju, da dr. sc. Franjo Tuđman nije mogao utjecati na rad policije ili rad sudstva, bar ne u značajnoj mjeri, jer tko brani policiji, državnom odvjetništvu ili sudstvu da sudi, istražuje ili podiže optužnice prema zakonu? Tko je taj tko može poštenog čovjeka na nešto natjerati, ma koliku vlast imao. To zaboravljamo, zaboravljamo da je svaka loša presuda ili svaka loša istraga grijeh onoga tko to radi! Svatko je za svoja djela ili nedjela sam odgovoran, to se prečesto zaboravlja.

Također zaboravljamo da je 1999. stanje u RH bilo tisuću puta bolje nego danas, ratu uprkos!

Zaboravljamo da smo 1999. praktički tek izašli uz rata, a da je vanjski dug bio 10.17 milijardi eura.

Vanjski dug

1999. – 10.17 milijardi eura.

2003. – SDP, vanjski dug raste na 19,9 milijardi eura.

2009. - HDZ, vanjski dug 39,1 milijarda eura.

2014 – SDP, 53.073.533.453.87 eura i raste svake sekunde, možemo to i pratiti, uživo:

http://hrvatskidug.com/

Moji su podaci o trenutnom dugu nakon dvije minute jako zastarjeli, kad Vi pogledate bit će daleka prošlost!

Za vrijeme vladavine dr.sc Franje Tuđmana RH se zadužila za 10.17 milijardi, od toga je dug države bio 3.9 milijardi eura. Evo što piše Jutarnji 18.07.2009 o tom dugu:

U ukupnom Tuđmanovu vanjskom dugu, mora se priznati, država je sudjelovala sa 3,9 milijardi eura, što čini udjel od 38 posto. Međutim, zbog teških poslijeratnih prilika većina je državne potrošnje bila kanalizirana u obnovu stradalih područja, na socijalna prava najugroženijih skupina stanovništva, ali i na sanaciju bankarskog sustava.

http://www.jutarnji.hr/krivi-su-za-vanjski-dug-od-40-milijardi-eura/303354/

Dakle, dr. sc. Franji Tuđmanu pripisati ovo teško stanje više je nego zlonamjerno i bezdušno, a činjenica je da peta kolona i hohštapler političari upravo prvom Predsjedniku pripisuju krivi smjer kojim je Hrvatska otišla. Jasno je da to apsolutno nije istina!

Dr. sc. Franjo Tuđman ostavio je državu sa minimalnim dugom i maksimalnim potencijalom da se razvije u uspješnu i stabilnu državu.

A onda potop, koji traje do dana današnjeg, s tendencijom poplave biblijskih razmjera

Nakon prvog Predsjednika vlast je preuzeo SDP, ako je bilo nepravilnosti i svega i svačega, a što je apsolutno normalna pojava nakon krvavih ratova, SDP je imao priliku poraditi na tome, što su učinili neka svatko za sebe prosudi! No možemo zaključiti da je SDP poduplao dug iako su uvjeti bili, za razliku od prijašnjih, skoro pa idilični!

Sažimanjem cijele priče u ovaj mali dnevnik dolazimo do saznanja da je dr. sc. Franjo Tuđman uspješno i uz minimalan trošak uspostavio i stabilizirao Republiku Hrvatsku, da je za njegovog mandata vanjski dug bio minimalan i za jednu državu koja rata nije vidjela, a kamoli za teško razorenu i opljačkanu državu, da je dr. sc. Franjo Tuđman pobijedio sve moguće sile i otpore i ostvario hrvatski san, stvorio neovisnu, samostalnu, demokratsku i u svijetu priznatu i poznatu državu – Republiku Hrvatsku!

S obzirom na sve činjenice najmanje što možemo je dr. sc. Franji Tuđmanu, dostojanstvenom, mudrom i hrabrom čovjeku, vječno biti zahvalni na učinjenom!!!

Neka mu je vječna slava i hvala!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nekaj si lošega sanjal ili pojel?

@laganini
Navedi mi jedan post na današnji dnevnik gdje sam spomenuo Tuđmana.
Ja sam samo upital tko im je omogučio bogaćenje. Ti si prepoznal Tuđmana i nek to bude tvoja sramota a ne moja. No s obzirom na tvoje psihičko stanje bum ti oprostil.
A radi nekih sitnih pojašnjenja zaboravio si napomenuti ka se zaduživalo do 1990. i tko?
I jedni i drugi (HDZ i SDP) imaju ruke do lakta u pekmezu. No ti to ne želiš vidjeti.

 photo c89d9406-3447-4292-954d-590707b054ca_zpsccnuhepa.jpg

Tko je glasao

Jel živ onaj svećenik s kojim si kao dobar i kojega pratiš

Mislim s obzirom na tvoje psihičko stanje Bolek.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Živ je, živ

@Laganini
Kaj je dečec? Boli istina?

Tko je glasao

Koja istina, jel ova?

*mumlavec je posebna sorta vina kojeg uzgajaju i piju u Hrvatskom zagorju.
U Moslavini je poznat kao odličan čistać WC školjki i sličnog zbog svojeg sadržaja koji ima neobično visok postotak kiseline koja otapa baš sve...
Čak i ljudski mozak.

Ovo, a?

A veliš živ, pa kako to bogamu Bolek? Pa kud se djenuše mračne tekovine revolucije?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Naj se jeziti na @bolteka

Naj se jeziti na @bolteka @Laganini. Njegov sudrug i učitelj sa ovog portala je par dana odsutan zbog lobotomije pa je @bolteka malo "prefzelo". :)::):)

Bu se on već posložil, kad spije dve tri kupice zagorska "mumlavca"..

*mumlavec je posebna sorta vina kojeg uzgajaju i piju u Hrvatskom zagorju.
U Moslavini je poznat kao odličan čistać WC školjki i sličnog zbog svojeg sadržaja koji ima neobično visok postotak kiseline koja otapa baš sve...
Čak i ljudski mozak.

Tko je glasao

Stari, kaj ti misliš sa

Stari, kaj ti misliš sa mumlavac na direktor.
Direktor je za zdravlje prva liga, no samo čaša ili dve.

Tko je glasao

niske grane Josipe

@otpisani
Jožek. Kak ti mene nisko držiš!

Tko je glasao

@boltek, ali nisam ja kriv za

@boltek, ali nisam ja kriv za takvo mišljenje. Nisam!
Znaš, imam puno grdih karakteristika a najgora je možda što imam slonovsko pamćenje pa nikada ne zaboravljam kada netko govori laži i bljuvotine o mom privatnom životu.

Dobar po duši, kakvim me već Bog stvorio, ja takve stvari opravdavam kod tih ljudi sa uzrokom "mumlavec".
Kaj se odmah jadiš? Možda sam bio samo nespretan u želji da se svi skupa dobro nasmijemo.

Nego, trebamo mi svi od najlijevijih do najdesnijih zadržati bistar um oko ne samo HE-a nego puuuno, puuuno toga.
To je tema dnevnika.

Tko je glasao

Dečki kaj mislite, jel bi vas

Dečki kaj mislite, jel bi vas kaj bolelo bez podj.....nja.

Tko je glasao

Bogami ga ti muški obrani

Hahahaahaha...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Najljepši esej /osvrt o dr. F. Tuđmanu

Mali homage jednom veličanstvenom čovjeku u strahovitim i strahovito opasnim vremenima.
Najljepši esej /osvrt o djelu dr. F. Tuđmanu koji sam pročitala.

Krasan si dnevnik napisao.
Pročitalo ga je preko 10 000 čitatelja pollitike.

A osim na pollitici prenio ga je i Maxportal:
http://www.maxportal.hr/kolumne/dr-franjo-tudman-velicanstven-covjek-u-s...

Komunistički ostaci i dan-danas trpaju u eter svoje laži o našem prvom Predsjedniu.

Najgore je što laži o njemu promiču i preko hrvatske javne kuće- HRT-

Tko je glasao

Boltek, Tko je omogučio

Boltek,

Tko je omogučio privatizaciju na HR način?

Račan i SDP, jer su počeli prodavat, a posle su šuteli kad su drugi prodavali.

Tko je glasao

@boltek Moćnici svijeta koji

@boltek
Moćnici svijeta koji su omogućili i financirali raspad komunizma.
To ti je odgovor na "privatizaciju".

Usko gledaš, ti si žaba u bari. Ne radi se samo o HR, radi se o čitavom bivšem konglomeratu soc.kom zemalja.
Jedino se Putin izgleda bude izborio da isčupa Rusiju...

O tome što ja znam ili ne... Preskočit ću tvoju starčku zajedljivost i postaviti ti jedno pitanje:
Kada je ovdje pisao i koliko netko tko je prošao "radna mjesta" koja sam ja prošao? Kada? I što su pisali?
Eto vidiš zato znam što sva tvoje birtija/klet klapa nigdar ne bu znala.

Npr, Račan je naredio Šimi Krasić da mu sakupi i donese sve dokumente što ima o privatizaciji. Uradila je to. Račan, i grupa ljudi iz Vlade ih je pogledala/pregledala i... zbuksali ih u "zatvorenu arhivu". Zašto, pitaj se zašto??????
Jesi li ti možda bil prisutan tome? Znaš li išta o tome?

@boltek, ti si bil i ostal zagorski kmet, komunistički kmet, malo, sitno komunjarsko potrkalo. Nida nisi bi o "igrač" već samo rezervni "dodavač". Takva ti je karma.

Tvoje znanje je tanko i nemoj tak bahato vrijeđati (odnosno: ti misliš da vrijeđaš) druge oko sebe a za istinu od sebe delaš bekaka većeg nek kaj jesi.
To ti uopće je ni treba.

Tko je glasao

Prijatelj, Jedino se Putin

Prijatelj,

Jedino se Putin izgleda bude izborio da isčupa Rusiju...

Rusija ti je u teškim financijskim problemima.
Plače padaju, Rubel gubi na snazi, a prosvjedi su prilično veliki.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci