Tagovi

Zločinačka organizacija reketari Hrvatsku

Pismo majci u zagorje

"Obraćam vam se povodom intervjua koji ste prošlog petka dali HTV-ovoj novinarki Anki Bilić Keserović. U razgovoru ste izjavili kako je, vezano za predstečajne nagodbe, u tijeku hajka protiv vaše Vlade u kojoj sudjeluje i HTV. Zbog sjednice Antikorupcijskog vijeća u Saboru (utorak) i glasovanja u predstečajnoj nagodbi EPH grupacije (srijeda), smatram potrebnim ukazati vam na sljedeće činjenice. Ovaj dopis nije službeni stav HRT-a, već moj osobni.
Zadarska SDP sramota

Vjerojatno vam ime Stoja Mučaji ne znači ništa. Ona je po vašim aršinima u nekom šestom ili sedmom SDP-ovom ešalonu. Međutim, njena politička karijera direktno je vezana uz vas. Stoja je, naime, u SDP ušla kad ste vi pobijedili na unutarstranačkim izborima. Vidjela je, kaže, svjetlo na kraju tunela.

Za Stoju sam doznao baveći se predstečajnom nagodbom tvrtke Vox u vlasništvu Rene Sinovčića. Stoja Mučaji je pročelnica porezne uprave u Zadru. Postavila ju je vaša vlast. Prije 14 godina zbog svog je porezničkog rada brutalno pretučena na ulici. Zadarska kriminalna mreža pokušala ju je ubiti. Nekoliko godina bila je na bolovanju.

Nakon što je koncem 2013. izrazila sumnju u zakonitost većeg dijela dokumentacije u predstečajnoj nagodbi Vox-a, uslijedili su višemjesečni napadi iz svih medija kojima upravlja Reno Sinovčić. Događa se pravi medijski linč kako Stoje - tako i njene obitelji i kolegica. U potresnom razgovoru doznao sam da ju SDP niti u jednom trenutku nije zaštitio. Štoviše, stvarnost je puno gora.

Dakle, SDP-ovki koja ukazuje na evidentno bezakonje Rene Sinovčića, koji je prije godinu-dvije izašao iz HDZ-a, stranka koju vodite okrenula je leđa. Sustav kojim upravljate stao je na stranu osobe više puta osuđene zbog raznih kriminalnih djela. Već i površnim uvidom u predstečajnu nagodbu tvrtke Vox očito je da su tadašnjem pomoćniku ministra financija Branku Šegonu, pa i njegovom šefu Slavku Liniću, bliži interesi Rene Sinovčića i njegove zadarske mreže nego borba za pravdu Stoje Mučaji.

To je očito iz činjenice da Ministarstvo financija nije uvažilo primjedbe Stoje Mučaji na 21 milijun nepostojećih potraživanja koje je u nagodbi prijavio Renin prijatelj, bivši trener Zadra, Dalibor Zebić. Fina i nagodbeno vijeće (postavljeno od Slavka Linića osobno) procijenili su da je sve čisto. Primjedbi nije imao ni Linićev povjerenik u toj nagodbi - Ivan Rude.

Ta je situacija indikativna za svu nezakonitost i kriminal koji se događaju u predstečajnim nagodbama. Potraživanja određuje i potvrđuje sam dužnik i nema nikog u sustavu tko bi mu se usprotivio. Ustavno-pravni poredak u Hrvatskoj je srušen.

Poznato je da je Branko Šegon godinama bio dijelom spomenute zadarske mreže. Uostalom, 11 milijuna za pokretanje posla na Korčuli posudio mu je Zdenko Zrilić, čelna osoba mreže u kojoj je jedan od glavnih bojovnika Reno Sinovčić. Da stvar bude plastično jasna: Zrilić je novac posudio i Reni za poslovanje u tvrtki Vox.

I naravno da je nagodba prošla. Možda ju je mogao zaustaviti netko u FINI ali vjerojatno vam je poznato da nagodbe i dan-danas nadzire članica uprave Ivna Šegon.

Nagodba je zapela jer se umiješao DORH koji trenutno ispituje sumnje o bezakonju. Onaj tko se nije umiješao jest Ranko Ostojić, iako su mediji u više navrata ukazivali na potencijalni kriminal. Prilikom razmatranja zašto to nije učinio, bitno je znati pozadinu stvari.

Naime, u predstečajnoj nagodbi kao vjerovnik pojavljuje se i Slobodna Dalmacija koja je godinama tiskala Sinovčićeve tiskovine. Slobodna je iskazala potraživanje od 5,2 milijuna kuna iz čega je vidljivo da Reno godinama nije plaćao tiskanje svojih novina i tjednika čiju uređivačku politiku mnogi u Zadru opisuju kao čisti reket. Vlasniku Slobodne Dalmacije, Nini Paviću, taj dug nije smetao. Nije mu smetalo ni što je Reno godinama medijski linčovao novinara Slobodne Dalmacije - Ivicu Nevešćanina. Pavić je Renu godinama kreditirao.

Vjerojatno vam je poznato i da je Ranko Ostojić jedan dio svoje karijere, od 2005. do kolovoza 2007. radio upravo kao direktor Slobodne Dalmacije. Ovo navodim jer će to partnerstvo doći do izražaja i u sljedećoj priči.

No, prije toga još malo o SDP-u i Reni Sinovčiću. Vjerojatno nikad niste čuli ni za Antuna Novoselovića. On je, kao i Stoja, nižeešalonski dužnosnik SDP-a. Član je predsjedništva zadarskog SDP-a i zadarski gradski vijećnik.

Antuna Novoselovića i njegovu obitelj Reno Sinovčić i njegovi mediji medijski linčuju već nekoliko godina. I njemu su prijetili smrću. Linč traje i dan-danas. SDP ga ne štiti. Ministar Ostojić ne intervenira iako je Antun bio jedan od najboljih hrvatskih policajaca. Novoselović je smijenjen kada je dodirnuo jezgro zadarske mreže. Zbog te se mreže u njemačkim i austrijskim medijima Zadar naziva - Hypograd.

Ministar Ostojić ne samo da nije zaštitio svog stranačkog kolegu. Štoviše, načelnik policijske uprave Zadar Neven Paškalin (nekoliko dana nakon što je HTV izvijestio o predstečajnoj nagodbi Vox-a i medijskom linču Stoje Mučaji i novinarke Zadarskog lista Suzane Bandić koja je pisala o nagodbi) daje veliki promotivni intervju za jedan od Reninih medija. Kaže - u Zadru je sve super. Kaže - dobio sam orden od predsjednika Josipovića.

Poruka Zadranima: Reno i sustav su frendovi. Tko se Reni zamjeri nema zaštitu sustava. Reno je sustav! Je li iznošenje ovih podataka hajka? Naravno.
Spašavanje EPH grupe

Napumpavanju potraživanja vidljivo je i u primjeru predstečajne nagodbe EPH grupacije. Povezane tvrtke iskazale su potraživanja od tvrtke majke u visini od nekoliko desetaka milijuna kuna. Tako su primjerice Sportske novosti zatražile više od dva milijuna kuna i to za dugove nastale nakon pokretanja nagodbe. U priloženim fakturama vidljivo je da se za lipanj 2013. na ime pretplate traži 420 tisuća kuna. Za srpanj pretplata iznenada raste na 730 tisuća kuna iako je broj pretplatnika isti. Od vas na ovom mjestu tražim da već danas obustavite sve predstečajne nagodbe dok neovisno sudsko tijelo ne utvrdi vjerodostojnost tražbina. To je jedino pravedno.

Jedan od ključnih problema sa predstečajnim nagodbama je što zakon nije predvidio da itko kontrolira vjerodostojnost tražbina. Sistem je lukavo dizajniran pa se sudska vlast potpuno isključila iz uređivanja odnosa dužnika i vjerovnika. Ti se odnosi danas uređuju političkom arbitražom. Da ste toga svjesni potvrdili ste i u razgovoru s Ankom Bilić Keserović. Rekli ste: pa ne znači arbitraža neizostavno i kriminal. Ako ga ima - trebaju ga istražiti institucije!

Dakle, institucije. Podsjećam vas da je ministar Ostojić kao čelni čovjek ključne institucije donedavno živio u stanu u vlasništvu Nine Pavića. Prije toga je nekoliko godina bio na njegovom platnom spisku kao direktor Slobodne Dalmacije. Hoće li Ranko Ostojić istražiti vjerodostojnost 14 milijuna kuna koje od EPH grupacije iznenada potražuje Slobodna Dalmacija?

Teško je očekivati neku veliku motivaciju institucija pod kontrolom ministra Ranka. Teško je očekivati neku veliku akciju od porezne uprave i FINE budući da sva EPH izdanja već godinu dana maksimalno promoviraju ministra Linića i predstečajne nagodbe. Teško je očekivati veliku motiviranost i od Mladena Bajića kad je visoki izvor iz vaše vlade, možda baš vi, u subotnjem Novom listu najavio da Bajić odlazi.

Koje bi to institucije države koju vodite trebale ispitati ima li bezakonja u predstečajnoj EPH grupe kad je u medijima više puta objavljeno da se Pavićem nalazite na ručkovima? Pavić kaže da je EPH grupacija upala u probleme jer su kupovali Slobodnu Dalmaciju i razne nekretnine. Moje je pitanje: Zašto bi porezni obveznici morali zbog toga ispaštati otpisujući mu dug prema državi i državnim poduzećima?
Je li i ovo hajka? Naravno.
Kaljuža u Čazmi

Hajkom ste nazvali i prilog HTV-a o predstečajnoj u bjelovarskoj Čazmi. Evo nekoliko osnovnih podataka. Tvrtka je godinama poslovala dobro. Državi je dugovala 17 milijuna kuna. Kada su uvidjeli sve blagodati otpisa dugova koje pružaju Linićeve nagodbe kreću u akciju. Najprije kreativnim računovodstvom stvaraju fiktivni gubitak od 10 milijuna kuna čime stječu pravo na sudjelovanja u otpisu novaca poreznih obveznika.

Država potom, ministar Linić osobno, odlučuju otpisati najprije 70, a na koncu 60 posto duga. U prijevodu na hrvatski - deset milijuna kuna duga državi i još tri milijuna prema ostalim vjerovnicima. Iznerviran na nedavnoj tiskovnoj Linić je otkrio da će uspješnim tvrtkama (a odgovarao je na pitanje o Čazmi) otpisati veći dio kredita odobrenih kroz Fond za razvoj i zapošljavanje. Da je Čazma do Zakona o predstečajnoj nagodbi bila uspješna tvrtka vidljivo je i iz njihovih financijskih izvještaja. Pitanje je zašto je onda u nagodbi.

Da bi doznali odgovor, nagodbu je nakon članka objavljenog na portalu Index.hr blokirao - DORH. Hoće li se slučaj istražiti do kraja nakon što je Vlada najavila Bajićevu smjenu? Hoće li Ostojićeva policija istražiti zašto je obitelj Petra Radakovića tijekom nagodbe od Hrvatskih šuma otkupila vlastiti dug vrijedan pet milijuna kuna da bi ga u nagodbi otpisali za pedeset posto. Pitam vas: zašto bi netko kupio pet milijuna duga u punom iznosu od tvrtke u stečaju i potom otpisao dva i pol milijuna. Vjerojatno ste kao i ja pomislili: pa negdje drugdje planira zaraditi puno više! Dakle, više od deset milijuna kuna zaradit će obitelj predsjednika uprave Erste banke Petra Radakovića. Na račun poreznih obveznika. Pritom vaša Vlada s tom bankom vrlo prisno posluje i to na ključnim projektima.
Hajka? Da.
Iskrena socijaldemokracija
I na koncu obraćam vam se citirajući pravu pravcatu SDP-ovku. Stoju Mučaji. Ona je na pitanje novinarke da li se nakon svega boji Rene Sinovčića odgovorila.
"Pa naravno da me strah. Ali neće nama Englezi, Nijemci i Francuzi stvoriti državu. Mi je moramo sami stvarati. Ja znam da to nije lako ali ovo je prevršilo svaku mjeru."?
I svaki put kad me uhvati strah ja poslušam Stoju. Možda bi trebali i vi. Tako se štiti država koja se voli".

Vaš majić tzv dražen

Komentari

Sramotni fijasko posjeta Milanovića Australiji

Milanović objavio da ne putuje u Australiju zbog krize u Ukrajini - laž!!!

Istina je da je australski premijer Tony Abbott odbio primiti Milanovića, istina je da su iseljenici masovno odbili participirati bilo kakvu vezu s najavljenom posjetom posebno onu financijske prirode...

Ajoj sramote hrvatske diplomacije, pusićki nogom u tur...

Tko je glasao

...

Istina je da je australski premijer Tony Abbott odbio primiti Milanovića

Premijera Milanovića primit će australski premijer Tony Abbott, predsjednik Senata John Hogg, predsjednica Zastupničkog doma Julie Bishop, šef oporbe Bill Shorten i guvernerka New South Walesa Marie Bashir. Položit će vijenac na War Memorialu i biti poseban gost na komemoraciji. Za Milanovića prijam organizira gradonačelnik administrativnog dijela Sydneya, grada Hurstvillea koji ima godišnji proračun triput veći od Zagreba, na kojem će biti nekoliko zastupnika australskog parlamenta, desetak lokalnih političara i poslovna elita Sydneya. Održat će predavanje na dva vodeća australska sveučilišta – Macquarie u Sydneyu i Monash u Melbourneu te se sastati s poslovnim ljudima u Sydneyu.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/milanovica-primaju-i-premijer-i-sef-sena...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Živi bili pa vidjeli

Prenosim pismo koje nešto govori o australskoj turneji bračnog para Milanović, a koje je bilo povod moje objave o suspektnosti planiranog safarija...

''Ne mogu Vam dati moje puno ime i prezime, zbog straha od Udbe koja još vlada u Hrvatskoj, a ja često dolazim na godišnji odmor na moje lijepe otoke u Hrvatskoj.

No, sve što se navodi u ovom dopisu može se slobodno provjeriti. Sve je 100 posto istina. Ja sam možda i malo preblag prema oštrom raspoloženju većine hrvatskih iseljenika u Australiji prema sadašnjoj vlasti u Hrvatskoj, premijeru Milanoviću, predsjedniku Josipoviću, Vesni Pusić i koaliciji SDP - HNS.

Mogući prosvjedi hrvatskih iseljenika protiv Milanovića. Njegov posjet Australiji bit će sramota i protiv interesa Republike Hrvatske i hrvatskih iseljenika u Australiji. Evo zašto:

U priopćenju Vlade o RH, od 26. veljače, o posjetu premijera Zorana Milanovića Australiji, pokušava se zavarati hrvatska javnost o važnosti posjeta Milanovića Australiji i njegovoj dobrodošlici od strane hrvatske dijaspore u Australiji. Nažalost, činjenice su sasvim drugačije i vrlo poražavajuće, kako za SDP tako i za Milanovića, a posebno za ugled RH u Australiji.

1. Predsjednik Vlade Australije odbio je primiti Milanovića.

2. Ako bude imao neke poluslužbene sastanke, onda će to biti s drugorazrednim političarima u saveznim državama, kao kod nas da se sastaje sa županima.

3. Potpuna je neistina (laž) da će se Milanović sastati s hrvatskom dijasporom u Australiji. Od oko 30 hrvatskih iseljeničkih klubova u Australiji niti jedan nije odgovorio pozitivno na molbu hrvatskog veleposlanika u Australiji Damira Kusena da primi u svoje prostorije premijera Milanovića. Tu molbu su čak odbili i hrvatske župe tj. svećenici u Melbourneu koji imaju velike i luksuzne dvorane za razne javne prijete i sastanke.

4. Milanovića nisu htjeli u svoje prostorije primiti ne samo oni hrvatski klubovi u kojima na zidovima stoje slike Ante Pavelića, nego ni brojni klubovi u kojima nema tih slika.

5. Milanović će se zapravo skrivati od 99 posto članova hrvatske dijaspore. Sastanci s dijasporom svedeni su na nekoliko ručkova i večera s osobama hrvatskog podrijetla koje se nikada nisu izjašnjavale Hrvatima i koje nisu nikada pripadale Hrvatskoj iseljeničkoj zajednici.
Veleposlanik Kusen u Canberri i konzulatu RH u Sydney i Melbourneu molili su utjecajne članove hrvatske zajednice u Australiji da financiraju ručkove i večere za Milanovića, jer diplomacija u Australiji je u strašnom stanju i nema novaca. Naravno, zbog odnosa prema Milanoviću i SDP-u, a posebno negativnog odnosa prema ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić, iseljenici su kategorično odbili sudjelovati u donacijama za večere hrvatskog premijera. Treba reći da su neki istaknuti članovi zajednice, pa i onog najradikalnijeg dijela, u dobrim odnosima s predstavnicima hrvatske diplomacije u Australiji, zato što oni posjećuju sve hrvatske klubove, ali ni to nije pomoglo da diplomat nagovora iseljenike da podrže posjet Milanovića Australiji.

6. Nije isključeno da dođe i do nekih manjih javnih prosvjeda protiv Milanovića tijekom njegovog boravka u Australiji. No, za sada se u strogoj tajnosti pokušavaju zadržati detalji gdje će Milanović boraviti i nastupati u Australiji. To je sve zbog velikog straha od dijaspore. No, posebna je uvreda za Republiku Hrvatsku da Vlada i premijer Australije odbijaju primiti u posjet predsjednika Vlade države iz koje je u Australiji došlo koji 300 tisuća doseljenika i koji su inače u Australiji vrlo cijenjeni. No, i Vlada Australije je vrlo dobro upoznata s raspoloženjem hrvatske dijaspore prema Milanoviću, pa joj je važnije zadovoljiti svoje građane nego jednog nevažnog premijera strane države.

7. Posebno je važna vijest da je hrvatski veleposlanik u Canberri zamalo poginuo u prometnoj nesreći prije nekoliko tjedana. Kako Konzulat RH u Melbourneu ima samo dvije djelatnice, i nema službenog vozača, veleposlanika Kusena u Melbourneu je vozio, Zoran Dutković, suprug generalne konzulice u Melbourneu ide Paulin Dutković. Dutković je invalid Domovinskog rata i prima hrvatsku mirovinu i u Melbourneu je tek kratko vrijeme, ne govori engleski i nije čudo da se to dogodilo. Treba pitati glavnu tajnicu MVEP dr. Vesnu Cvjetković o svim detaljima kako je moguće da suprug generalne konzulice koji ne zna engleski jezik niti znakove u zemlji voza veleposlanika.

8. Nesreća je bila tako velika, a skrivio ju je Dutković, bila je tako velika da je luksuzni auto konzulata u Melbourne bio potpuno uništen. Naravno, troškove će snositi hrvatski poreznici.
9. Inače, razina k profesionalnost hrvatske diplomacije u Australiji nije nikada bila lošije nego što je danas. Broj djelatnika smanjen je za 60 posto, tako da su hrvatske diplomatske misije više zatvorene nego otvorene. Na termin za jednostavnu, ali važnu potvrdu, od konzulata čeka se i po nekoliko mjeseci. Dobiti hrvatsku diplomatsku misiju u Sydneyu ili u cijeloj Australiji na telefon pravo je čudo.

Zato nije čudo što je organizacija dočeka premijera Milanovića u Australiji prava sramota i ispod svake razine. No, najveću odgovornost za to snosi upravo Milanovićeva vlada koja je hrvatsku diplomaciju u Australiji svela na prosjački štap, a za vođe misija, konzulata, postavila neškolovane, nepismene i nesposobne osobe.

To što se danas događa s hrvatskom diplomacijom u Australiji je velika tragedija za hrvatsko iseljeništvo koje je zdušno pomagalo stvaranje hrvatske države i kupovalo zgrade i opremu za Hrvatska diplomatska predstavništva.

10. Može se sasvim dogoditi da će Zoran Milanović zažaliti što je išao u Australiju gotovo na silu tj. bez stvarne potpore Vlade Australije i hrvatskog iseljeništva, nasuprot, Milanović dolazi u Australiju na silu.

Hrvatski iseljenik i domoljub iz Sydneya''

Tko je glasao

...

daj molim te, pa tko još puši te nepotpisane pamflete s dnevno.hr-a?!?!

osim tebe, naravno...

jao jao...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Živi bili pa vidjeli 2 - Abbott ga neće primiti

Onog vikenda kada su Milanovićevi ministri radili na rebalansu, prije dva tjedna, premijer je otišao na skijanje u Austriju. Iako do danas rebalans nije gotov, premijer Milanović opet pakira kofere. Uskoro kreće u posjet Australiji i Novom Zelandu, od 6. do 18. ožujka. Usred najteže krize premijer odlazi iz zemlje na skoro dva tjedna, i to na drugi kraj svijeta! Dakle ako vlada na sljedećoj sjednici i prihvati rebalans proračuna, Milanovića neće biti u Saboru da ga brani.

Koliko god je vladina obavijest o Milanovićevu dalekom putovanju naoko iscrpna i neuobičajeno opsežna, sadržajno je prazna. Zapravo, Milanović putuje u službeni posjet Novom Zelandu, na poziv premijera Johna Keya, a kada već ide na Novi Zeland, onda mu se činilo logičnim posjetiti i Australiju, iako ga njegov australski kolega Tony Abbott nije pozvao.

Premda će Milanović imati »17 službenih sastanaka i 12 susreta s hrvatskom dijasporom«, osim razgovora s novozelandskim premijerom, drugih razgovora na državnoj razini – a poznato je da naš uvijek pazi na rang i hijerarhiju – Milanović neće imati. Posjet Australiji, koji traje čak sedam dana, zapravo je posjet hrvatskoj dijaspori, što samo po sebi nije sporno, ali za neka druga vremena. Doduše, ministar obrane Ante Kotromanović sastat će se sa zamjenikom australskog ministra obrane Stuartom Robertom, iako Milanović zapravo vodi Kotromanovića kako bi ga svojim generalskim renomeom »pokrivao« pred radikalnijim dijelom dijaspore.
http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Zlu-ne-trebalo-Denisa-Romca/Mil...

Tko je glasao

...

Živi bili pa vidjeli 2 - Abbott ga neće primiti

Hrvatski premijer Zoran Milanović sastao se u srijedu u Canberri s australskim kolegom Tonyjem Abbottom s kojim je, osim o bilateralnim odnosima, razgovarao i o ukrajinskoj krizi.

http://www.politikaplus.com/novost/99098/zoran-milanovic-izvijestio-tony...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

...

ehh...jučer je hrvatski veleposlanik u australiji rekao s kim će se sve milanović službeno sastati, a ti mi daješ kolumnu iz novog lista od prošlog petka i nepotpisani pamflet sidnijskog "domoljuba" koji prenosi notorni dnevno.hr...mislim, zaista :))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

...

ne širi dezinformacije...milanović putuje u australiju i na novi zeland...btw financija, trošak putovanja najvećim dijelom snosi vlada novog zelanda budući da ide na poziv tamošnjeg premijera...e sad,da li je baš trebao ići u vrijeme kada sabor donosi rebalans proračuna, nisam baš siguran...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Milanović, Kotromanović

Milojica, Radojica i njih još dvojica trojica htjeli su malo snimati klokane i biti....

https://www.google.hr/search?q=krokodil+dandy&espv=210&es_sm=122&tbm=isc...

međutim nešto tu očito šteka.

Umjesto aplauza mogli bi očito dobiti jaja.

Mislim da bi bolje bili primljeni kod

http://www.vesti-online.com/tag/88650/Srbi-u-Australiji

jer je sam na tečenom engleskom izjavio da su to njegovi glasači.

Kad budala baci kamen u rijeku ni deset mudraca ga ne može izvaditi, kažu.

sve dobro...

Tko je glasao

Hrvatska Cosa Nostre

Takvu mafijašku organizaciju nažalost nema tko spriječiti u ljepoj našoj. Mi nemamo niti Eliota Nessa niti Falconea. Žalosno ali je tako , ona karikatura od Bajića samo osluškuje političke migove i baca se na lešine kad je netko već napola mrtav. Ostaju nam samo mediji ( i to rjetki ) i borci poput gospođe Stoje. Ova rošada Bajić- Cvitan samo je još jedan u nizu igrokaza koji vladajućim odgovara.
Uostalom Bajić nikad nije bio kooperativan u suradnji sa Austijskim vlastima po pitanju afere Hypo.Kolikogod to odgovaralo vladajućim , odgovara i opoziciji jer afera Hypo nema stranačke boje . Tu su svi sudionici te priče jako prisni i povezuje ih samo jedan interes a to je mafijaška organizacija. Ne čudi stoga da je u Zadru Linić pio kavicu sa Kalmetom. Šegonova supruga Ivna Šegon radila je za sve vlade kao savjetnica u zadnjih 10 godina , sada je u upravi Fine samo sa razlogom da kontrolira predstečajne nagodbe na njihov način. Kralj , Cetina, Zrilić, Sinovčić, Kalmeta , Šegon, Linić ... sve su to figure te mafijaške hobotnice koja već dugo gospodari Hrvatskom.

Žalosno je to reći , ali Ja zbilja neznam tko može stati na kraj tom mafijašenju.?!

Tko je glasao

Dovođenje u podređeni položaj RH

Šaptom preko noći, iz Kaznenog zakona je izbačeno kazneno djelo "dovođenje u podređen položaj države", prema kojemu se kaznom od najmanje tri godine zatvora kažnjavalo građanina Republike Hrvatske koji pokuša RH dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi.
Bez objašnjenja starih i novih šeksova - znali su da moraju neutralizirati zakon zbog kojeg bi sutra mogli završiti na "Golom Otoku" kad svjetina progleda...

Žalosno je to reći , ali Ja zbilja neznam tko može stati na kraj tom mafijašenju.?!

Imaju dvije varijante; light romantičarska koja bi se dala svesti na poučak Roberta Saviana iz njegovog djela Gomora

http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kritike-opsirnije.php?ppar=3105

i

tvrdo djelatna varijanta koja podrazumijeva fizički reset iliti kirurgiju kanceroznog tkiva koji ima pretenziju mortirati cijeli organizam. Sjenka zagovara ovaj drugi - operatibilan zahvat bez narkoze - ima samo jedan mali problemčić, neće dati onih 85-tero što drže za jaja pola zemaljske kugle...razni čermaki, todorići...

Tko je glasao

Najbolji od najgorih.

Jasno je da banda ima mogućnost formiranja stava javnosti o pojedinim političkim figurama.

Pa su svojedobno kovali u nebesa Rohatinskog.
Pa je stvorena slika da je Linić taj koji dela, a Milanović bezveznjak koji mu samo smeta.

Međutim Milanović je ipak taj koji je presjekao i preko Linića skinuo Šegona, a DORH ipak to istražuje, a sve to skupa dok je Linić još u ministarskoj stolici. Pa to je ipak neki napredak u odnosu na minulo razdoblje vladavine Kosor ili Sanadera.

Ali ljudi to ne primjećuju. Kratko pamte.

Niti se uopće pitaju kako to da Josipovićevoj popularnosti nema premca sve do Lukašenka. Što taj odrađuje za mafiju?

Jer Milanović je najgori premijer do sada, postao od jednom, valjda kad je lupio gdje treba.

Tko je glasao

nije on odjednom najgori

nije on odjednom najgori premijer, valja se to već neko vrijeme. sigurno da su se oni koji su ugroženi obrušili na njega preko medija ali on ni prije nije dobro radio posao, još u oporbi.
tko je postavio ministre tko bira suradike, tko određuje što će se raditi. nije da sdp ima 10 članova bez škole pa da nemaš nikakvog izbora. koliko je upogonio članstvo i potaknuo ga na rad pa da se kroz rad filtriraju oni najbolji za posao da se pripreme za dolazak na vlast, da se ne isjećaju izneneđeno i uvrijeđeno svime što ih dočeka.
jakovina, opačić, jovanović, grčić pa to je tako jadno kako rade...
tako je i s drugima nije linić sam sebe postavio, zašto se groz godine nije isprofiliralo više jakih ličnosti u sdp-u koji mogu lakše kontrirati liniću i sličnima, nije se htjelo, je li pa evo ti rezultata.
a posljedica nerada je i to što moraju za koalicijske partnere imati one budalaše iz hns-a koji još dodatno zaglupljuju i iritiraju. pogotovo onaj "osječki gonič ugljikohidrata".

Tko je glasao

Jaka je konkurencija...

Teško mi je prihvatiti da je Milanović najlošili premijer u povijesti kako su to prije dva tjedna pisali mediji, a rekao navodno Puhovski.

Usporedimo Milanovića recimo s Matešom, kojem je ministar financija bio Škegro. Pa to je bila vlada koja nije bila samo loša nego je prema mom uvjerenju imala i zle namjere.

Mi Sanadera percipiramo kao kriminalca, ali i on je amater za igrače iz Matešina razdoblja. A ti se likovi i dan danas što bi Josipović rekao rugaju zdravom razumu i to baš s Pantovčaka (Mudrinić i Prka).

Tko je glasao

papar,

daleko najgori premijer do sada je bio hrvoje šarinić, taj pojma o ničemu nije imao...toliko je loš bio i štete napravio da ga je i notorni tuđman nakon samo 8 mjeseci smijenio i postavio nešto manjee lošijeg valentića...uglavnom, milanović ima više nego respektabilnu konkurenciju u izboru za najlošijeg premijera u dosadašnjoj hrvatskoj povijesti...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

daleko najgori premijer do

daleko najgori premijer do sada je bio hrvoje šarinić, taj pojma o ničemu nije imao...
Samo percepcija, meni su apsolutno svi isti po znanju, samo su neki uspjeli, a neki nisu.

Neki su uvalili telekome, banke i ostalo u zacrtane ruke, pa ih je taj uspjeh definirao kao političare, dok za Šarinićev/francuski plan o nuklearkama po Lijepoj nikog nije oduševio pa su se na kraju svi sprdali s njim. A da smo imali sluha za njegovu viziju taj bi danas vrtio Red Danice i red koke s onim francuskim švalerom.

Tko je glasao

Zaboravio si Ostojića

(prvenstveno ovoga od zdravlja, pa mog "miljenika" Mrsića), a ostale smo svi zaboravili jer se o njihovom radu i djelovanju praktički ništa niti ne čuje, ali bogami ni ne vidi.

Opačićka je pomalo nepromišljeno uvrštena - svi vrište kako treba rezati socijalu, pa kad ona reže socijalu, onda je gadura... Ipak, (bar za sad) ne da porodiljne naknade, a i revidirala je neke prethodne odluke koje nisu bile dobro dočekane.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Primjerice

Davorko Vidović zasigurno ne bi imao ovakve gafove poput Marine Lovrić Mercel, ( za koju neki kažu da joj je izvorno ime Žarka Sekulić...iako je ja znam još kad je cura bila).

No međutim što...? Davorko je pošteni socijaldemokrat nesklon trulim kompromisima i nije jadan mogao šarmirati jednog Mesića, Josipovića etc...

Obratite pozornost kako se sva sila vojske ( kojom zapovijeda Josipović) sletila braniti ljude od vode u Sisačko moslavačkoj županiji i naravno da ništa nisu mogli obraniti ili pomoći, kao da županija nema dovoljno vlastitih snaga ... ja sam 1972 kao mladac punio vreće pijeskom za zečje nasipe, a vojska je tek helikopterom izvukla četvoricu koji su ostali na stablima u šumi Zelenik dok su skupljali svinje na žirovanju.

Nažalost je ako profesionalni vojnici ( preskupo je to ) moraju dizati fotelje iz prizemlja na kat...

...o čemu mi tu pričamo..

Imamo negativnu selekciju od općinskog do državnog nivoa gdje jedni, primjerice hadezeovci opstruiraju napore drugih - primjerice kukurikavaca.

sve dobro...

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

kazneno djelo

a ja sama sebi kasnim s plaćom 10 dana i bojim se hoće li me oplesti ako je do petka ne provučem preko računa...

Mislim da su ove gadarije stvarno prešle granice. Pa za koga mi već godinama rintačimo. đubreno šeta po gradu ko car i jebote dođe mi makar da ga pljuknem - ali nije on nesritan zaslužan niti katarače - dok ne padne cijela posljednja večera i povuče ove iz metropole za sobom - nema nam sreće nikome - mi ćemo i dalje od Stoje primati prijeteća pisma za kikiriki i plaćati kazne za kašnjenje uplate PDVa, a Linić će otvoreno ovima što su se u ovih 20 dobro nakrali još praštati i brda i doline zadužujući nas do beskonačnosti.

Nego, Marival dobro pretražuje - postoje li di podaci o zastarjelim nenaplaćenim porezima i o oproštenim dugovima? Koliko je tu novaca isparilo?

Tko je glasao

Pojašnjenje i za zadnjeg sitnozubana

http://www.6yka.com/novost/51835/pasnjaci-ovce-i-jagnjad-pojasnjenje-eko...

Međutim, što se tiče domaćih tajkuna, trebalo bi napisati epizodu 2.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

sve je to ista epizoda...

evo vrhovni sud odlučio da je Zrilić ipak uzeo 300tinjak (najmanje atraktivnih) kvadrata previše od Grada na račun Jadere.. Sad ćemo vidjeti kako će Kalmeta utjerati "najam" (koji ionako neće biti dovoljan za zadarski nogomet i košarku :((

opet naletila na neki popis (di je onaj majstor što ga muči nacionalizacija vs privatizacija)
http://blog.dnevnik.hr/shzzadar/2014/01/1631736623/zdenko-zrilic-donio-z...
"Zadarski poduzetnik Zdenko Zrilić, vlasnik 20 tvrtki na Gaženičkoj bb, u Zadarskom listu, 31. siječnja 2014. godine navodi da se bavi ozbiljnim biznisom te da je donio Zadru projekte vrijedne 600 milijuna eura.

Uništeni gospodarski subjekti na području grada Zadra i Zadarske županije koji su zapošljavali preko 20.000 djelatnika.
Popis uništenih tvrtki:

1. Vlado Bagat d.d.
2. Vinilplastika sa svim organizacionim tvrtkama u lancu
3. Boris Kidrič, tekstilna industrija, Zadar
4. Tvornica duhana, Zadar
5. Zadranka d.d. Zadar
6. Plodine d.d. Zadar
7. Poljoprivredni kombinat Zadar d.d.
8. Mljekara Zadar
9. Agroprodukt i Agropromet Benkovac i Veletržnica d.d. Benkovac
10. Luka d.d. Zadar
11. Tankerkomerc d.d. Zadar
12. Maraska d.d. Zadar (Hypo banka)
13. Aluflexpack d.d. Murvica (krediti sumnjiva izvora i namjene)
14. Aerodrom Zadar (sumnjivi krediti i namjene)
15.Vodovod Zadar (za spoj sa Šibenikom beskorisno utrošeno 150.000.000 kn)
16. Šume Zadar (sumnjive koncesije koje se ne naplaćuju)
17. zemljište u poslovnim zonama (zaštita vlasništva RH)
18. zemljište u Obrovcu (grad Obrovac prijavljen posebno)
19. sanacija Glinice i razgradnja (cijena veća od bivše izgradnje)
20. Dalmatinska banka ex Komercijalna banka Zadar Udjeli?
21. Poljoprivredno dobro Vrana (privatizacija)
22. Poljoprivredno dobro Bokanjac (privatizacija)
23. Gortan d.d. Zadar, građevinsko poduzeće
24. Jadran Zadar d.d., građevinsko poduzeće
25. Radnik Benkovac d.d., građevinsko poduzeće
26. Borik d.d. Zadar, turističko poduzeće (Hypo banka)
27. Jadera d.d. zadar (Hypo banka)
28. Turisthotel Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
29. SAS d.d. Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
30. Otočanka d.d. Zadar
31. Transport Zadar
32. PZ Vukšić
33. Donacija Orlović (vrijednost preko 100 mil. DM)

Osnivači Komercijalne banke Zadar svi su manje-više uništeni čime je gospodarstvo u Zadarskoj županiji potpuno devastirano

Udružena banka Hrvatske - Komercijalna banka, osnovna banka Zadar (1987. godine)

Uništeni osnivači Komercijalne banke Zadar su sljedeći:

1. ››Adria‹‹ - radna organizacija za ulov i preradu ribe – OOUR ››Prerada ribe‹‹ - Zadar,
2. ››Adria‹‹ - radna organizacija za ulov i preradu ribe – OOUR ››Ulov ribe, remont brodova‹‹ - Kali,
3. ››Adria‹‹ - radna organizacija za ulov i preradu ribe – Radna zajednica zajedničke službe – Zadar,
4. ››Aerodrom Zadar‹‹- radna organizacija za obavljanje aerodromskih usluga – Zadar,
5. Radna organizacija ››Autohrvatska‹‹ Zagreb – OOUR ››Auto-kuća‹‹ - Zadar,
6. Radna organizacija ››Badel‹‹ Zagreb – OOUR ››Vinarija Benkovac‹‹ - Benkovac,
7. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Dorada‹‹ - Zadar,
8. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Končaonica‹‹ - Zadar,
9. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Krep končaonica‹‹ - Zadar,
10. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Konfekcija‹‹ - Zadar,
11. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Pomoćne radionice‹‹ - Zadar,
12. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Predionica‹‹ - Zadar,
13. Tekstilni kombinat ››Boris Kidrič‹‹ - OOUR ››Tkaonica‹‹ - Zadar,
14. Radna organizacija ››Bukovčanka‹‹ – Obrovac,
15. ››Cenmar‹‹ radna organizacija za uzgoj ribe, rakova i školjaka – Zadar,
16. ››Crnika‹‹ - Tvornica namještaja – Kali,
17. Komunalna radna organizacija ››Čistoća‹‹ - Zadar,
18. Radna organizacija ››Danilo Štampalija‹‹ - OOUR ››Mlin‹‹ - Zadar,
19. Radna organizacija ››Dalmatinski rudnici boksita‹‹ - Obrovac,
20. Radna organizacija ››Danilo Štampalija‹‹ - OOUR ››Tvornica kruha‹‹ - Zadar,
21. Dom zdravlja ››Dr Jovo Jurković‹‹ - Benkovac,
22. ››Duhanprodukt‹‹ - Zagreb – radna organizacija ››Tvornica duhana‹‹ - Zadar,
23. Radna organizacija ››Elka‹‹ - Zagreb – OOUR ››Metalna užarija‹‹ - Zadar,
24. Radna organizacija ››Elektrodalmacija‹‹ - Split – OOUR ››Elektra‹‹ - Zadar,
25. Radna organizacija ››Elektroprivreda‹‹ - Split – OOUR RHE – Obrovac,
26. Radna organizacija ››Elektromehanika - Sklad‹‹ - OOUR ››Bravarija‹‹ - Zadar,
27. Radna organizacija ››Elektromehanika - Sklad‹‹ - OOUR ››Centralno grijanje‹‹ - Zadar,
28. Radna organizacija ››Elektromehanika - Sklad‹‹ - OOUR ››Elektroinstalacija‹‹ - Zadar,
29. Radna organizacija ››Elektromehanika - Sklad‹‹ - OOUR ››Vodoinstalacija‹‹ - Zadar,
30. Radna organizacija ››Elektronika‹‹ - Zadar,
31. Fond za društveno - ekonomski razvoj općine Obrovac,
32. Radna organizacija ››Gramat‹‹ - Zagreb – OOUR ››Veletrgovina‹‹ - Zadar,
33. ››Jadera‹‹ - radna organizacija za hotelske i ugostiteljske usluge – OOUR ››Central‹‹ - Zadar,
34. ››Jadera‹‹ - radna organizacija za hotelske i ugostiteljske usluge – OOUR ››Hoteli‹‹ - Zadar,
35. ››Jadera‹‹ HTP – OOUR ››Punta skala‹‹ turističko naselje – Zadar,
36. Građevinska radna organizacija ››Jadran‹‹ - Zadar,
37. ››Jadranka‹‹ - Tvornica tjestenine – Zadar,
38. SOUR JTP Radna organizacija ››Brodogradilište Zadar‹‹ - Kali,
39. SOUR JTP Radna organizacija pomorskog prometa, unutrašnje i vanjske trgovine ›› Jugotanker‹‹ - Zadar,
40. SOUR JTP Organizacija ››Tankerkomerc‹‹ - Zadar,
41. SOUR JTP Hotelsko-turistička radna organizacija ››Turisthotel‹‹ - Zadar,
42. ››Kepol‹‹ - radna organizacija za proizvodnju i preradu kemikalija, elastomera i polimera – Zadar,
43. Radna organizacija ››Komunalac‹‹ - Benkovac,
44. ››Kondal‹‹ - poduzeće za izradu odjevnih predmeta – Zadar,
45. KRO ››Liburnija‹‹ - Zadar,
46. Radna organizacija ››Luka‹‹ - Zadar,
47. Radna organizacija ››Ljekarna‹‹ - Zadar,
48. Radna organizacija ››Maraska‹‹ - Zadar,
49. ››Mardešić‹‹ dalmatinska tvornica ribljih konzervi – Sali,
50. Medicinski centar Zadar – OOUR ››Opća bolnica‹‹ - Zadar,
51. Medicinski centar Zadar – OOUR ››Primarna zdravstvena zaštita‹‹ - Zadar,
52. Medicinski centar Zadar – OOUR ››Psihijatrija‹‹ - Zemunik,
53. Radna organizacija ››Mehanizacija‹‹ - Zadar,
54. ››Mesopromet‹‹ - poduzeće za promet mesom i mesnim prerađevinama – Zadar,
55. ››Mljekara‹‹ - radna organizacija za preradu mlijeka – Zadar,
56. Radna organizacija «Napredak – Zadar,
57. Radna organizacija «Narodni list» - OOUR «Grafička djelatnost» - Zadar,
58. Radna organizacija «Narodni list» - OOUR «Novinsko izdavačka djelatnost» - Zadar,
59. Komunalna radna organizacija «Nasadi» - Zadar,
60. Radna organizacija «Otočanka» - OOUR za proizvodnju pređe, tkanina, tepiha i tekstilne ambalaže – Zadar,
61. Radna organizacija «Otočanka» - OOUR za proizvodnju užadi, i veziva – Zadar,
62. Radna organizacija «Ponos» - Zadar,
63. Projektno poduzeće «Donat» - Zadar,
64. Psihijatrijska bolnica - Ugljan,
65. Radna organizacija PTT prometa Zadar – OOUR PTT Zadar,
66. Radna organizacija PTT prometa Zadar – OOUR PTT Benkovac,
67. Radna organizacija PTT prometa Zadar – OOUR PTT Biograd,
68. Radna organizacija PTT prometa Zadar – OOUR PTT Obrovac,
69. «Put» - radna organizacija za održavanje cesta i izgradnju – Zadar,
70. Poljoprivredna zadruga «Budućnost» - Zemunik,
71. Poljoprivredna zadruga «Iskra» - Vir,
72. Poljoprivredna zadruga «Preko» - Preko,
73. Poljoprivredna zadruga «Privlaka» - Privlaka,
74. Poljoprivredna zadruga «Ravni Kotari» - Škabrnja,
75. Poljoprivredna zadruga «Sloga» - Kukljica,
76. Poljoprivredna zadruga «Vukšić» - Vukšić,
77. «Radnik» - građevinsko poduzeće – OOUR «Građenje» - Benkovac,
78. «Radnik» - građevinsko poduzeće – OOUR «IGM» - Benkovac,
79. SIZ za ceste općine Obrovac – Obrovac,
80. SIZ fizičke kulture općine Zadar – Zadar,
81. SIZ za komunalno – stambenu izgradnju Obrovac – Obrovac,
82. SIZ zdravstva i zdravstvenog osiguranja radnika i poljoprivrednika Obrovac – Obrovac,
83. SIZ za komunalnu djelatnost Benkovac – Benkovac,
84. ZSIZ u stambeno – komunalnoj djelatnosti – Zadar,
85. Solana «Gojko Maštrović» - Nin,
86. SOUR «Jugoplastika» - Split – Radna organizacija «OJO» - Split – OOUR «Proizvodnja kožne obuće» - Benkovac,
87. SOUR PK «Zadar» - Radna organizacija «Agroprodukt» - OOUR «Prerada» - Zadar,
88. SOUR PK «Zadar» - Radna organizacija «Plodine» - OOUR «Promet» - Zadar,
89. SOUR PK «Zadar» - Radna organizacija «Voćarstvo-vinogradarstvo» - Zadar,
90. «Sunturist» - radna organizacija za obavljanje turističkih usluga – Zadar,
91. Šumsko gospodarstvo «Dalmacija» - Split – OOUR «Šumarija» - Zadar,
92. Radna organizacija «Tekstil» - Zadar,
93. «3. novembar» - radna organizacija ugostiteljstva i trgovine – Obrovac,
94. «TRIO» - Trikotaža – Obrovac,
95. Tržna uprava – Zadar,
96. Tvornica kože – radna organizacija za preradu kože – Zadar,
97. Tvornica za preradu soje – Zadar,
98. SAS – radna organizacija za proizvodnju specijalnih alatnih strojeva – Zadar,
99. «Ugostiteljstvo» - radna organizacija za održavanje ugostiteljskih usluga – Benkovac,
100. Radna organizacija «Vinilplastika» - industrija plastičnih masa – OOUR «Kemoplast» – Zadar,
101. Radna organizacija «Vinilplastika» - industrija plastičnih masa – OOUR «Viplaz» – Zadar,
102. Radna organizacija «Vinilplastika» - industrija plastičnih masa – OOUR «Polikem» – Zadar,
103. Radna organizacija «Vinilplastika» - industrija plastičnih masa – OOUR Zdravstvena stanica,
104. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Alpa» – Zadar,
105. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Elektroinstalateri» – Zadar,
106. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Trgovina» – Zadar,
107. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Tvornica drvnih proizvoda» – Zadar,
108. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Tvornica plinskih armatura» – Nin,
109. Radna organizacija «Vlado Bagat» – OOUR «Tvornica šivaćih strojeva» – Zadar,
110. Radna organizacija «Vodovodi sjeverne Dalmacije» – OOUR «Izgradnja» – Zadar,
111. Radna organizacija «Vodovodi sjeverne Dalmacije» – OOUR «Proizvodnja i raspodjela vode» – Zadar,
112. Građevinska radna organizacija «Zadar» – OOUR «Građevna djelatnost» – Zadar,
113. Građevinska radna organizacija «Zadar» – OOUR «Zanatska djelatnost» – Zadar,
114. Radna organizacija «Zadar – Film» – Zadar,
115. Radna organizacija «Zadranka» – OOUR «Maloprodaja» – Zadar,
116. Radna organizacija «Zadranka» – OOUR «Veletrgovina» – Zadar,
117. Zavod za urbanizam – Zadar,
118. Zavod za zaštitu zdravlja – Zadar,
119. Radna organizacija «Kamen» – Obrovac,
120. Građevinska radna organizacija «Kimont» – Benkovac,
121. Poljoprivredna zadruga «Ražanac» – Ražanac,
122. Poljoprivredna zadruga «Sukošanka» – Sukošan,
123. Radna organizacija «Teh – projekt» – Rijeka – Poslovna jedinica Zadar.

http://blog.dnevnik.hr/shzzadar/2014/01/1631736623/zdenko-zrilic-donio-z...

Tko je glasao

Znala sam da mi nešto fali...

http://www.antenazadar.hr/clanak/2014/02/pretvorbeni-kriminal-ne-zastari...

A vjerojatno ni to nije sve (Lamjana?, pa neki hoteli?), ali, kako bi rekli neki naši rodoljupci - ništa to nije niti valjalo, jer da je valjalo, ne bi propalo...

Nije to baš sasvim ista epizoda, jer u ovoj prostodušnoj s ovcama, koju sam ja linkala, krivac je nezajažljiva država i time je stvar "prosta ko pasulj", međutim, ovdje su u pitanju sasvim drugi igrači, premda ne nužno i nepodržani od države.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

nda.. prosta ko pasulj..

kod nas bi se taj fažol mogo zakomplicirat s paštom - na pr. todorićem koji dobija poticaje i oproste dugova od iste te nezajažljivice za uzgoj tih istih ovaca...

Htjela sam reći da je ovo s našim tajkunima ista epizoda - nećemo miješati ovce i novce:)

Tko je glasao

A gdje je u tom haklu svjetina

Kapitalizam i njegove inačice oduvjek pretpostavljaju postojanje većih i manjih todorića, gatesa, tutankamona...
I naravno da su im pune ćube hvalospjeva o demokraciji kao jedinom alatu samoodržanja i netalasanja isključenih. Hrvatska i Balkan samo su jedan od projekata discipliniranja stada koje nikad nije čulo za dostojanstvo biološkog opstanka, a još manje za potrebu široke društvenosti i prava na socijalnu održivost svih rođenih, a ne samo onijeh 85-torice!!!

Tko je glasao

Svjetina kaže:

"Kalmeta je ipak puno učinija za Zadar..."

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Doživotne zasluge

I Hitler je za neke učinija mnogo... Spajalica to dokazuje!!!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci