Tagovi

Živjeli đaci

Ispricavam se unaprijed na kratkoci teksta. Jednostavno sam morao podijeliti s vama oduševljenje novim naraštajima koji su shvatili moć demokracije. Svojim činom su posramili sve nas ovdje koji samo rogoborimo a ne djulujemo, opalili ogromnu pljusku svojim starijim kolegama studentima i izborili se za svoje ciljeve.

Po strani cinjenica da je medju mladim prosvjednicima danas bilo onih kojima se zivo fucka za maturu i skolovanje pa su iskoristili priliku za druge zivotne frustracije bacajuci jaja i rajcice. Slusao sam jednog mladog, pametnog i hrabrog srednjoskolca kako kaze da nisu ovdje da ukidaju maturu, vec da upozore na svu traljavost, nepripremljenost i ad hoc rjesenja oko ovako vaznog pitanja. Pobunili su se protiv ispunjavanja forme (koje trazi od nas EU) a da pri tome nije pripremljen sadrzaj.

Prisjetio sam se tako Bologne i bolognskog procesa. Na mom faksu je prosao super jer se taj sistem vec primjenjivao dok sam ja studirao. Dakle organizacija je bila kljucna. Doduse jos uvijek ima nekih nejasnoca, ali su one minorne prema onima na drugim fakultetima. I sto su ucinili studenti. Nista, otisli u Roko na cajke. Nekada su studenti bili glavna pokretacka snaga promjena, borbe za pravednost, a danas su tu ulogu preuzeli srednjoskolci. I zato jos jednom cestitke!

Tagovi

Komentari

Opet klasični scenario.

Opet klasični scenario. Odgađa se primjena mature na godinu dana. Većina prosvjednika su maturanti ili eventualno trećaši. Računa se da će sadašnji maturanti koji se bune uz ovu odgodu za godinu dana završiti srednju školu i neće ih biti više briga za druge pa neće doći do novih prosveda. Prozirno, no nažalost učinkovito po već prokušanom receptu. S time da su na ovim prostorima i prosvjedi rijetki, a kad do njih i dođe evo opisanog scenarija.

Tko je glasao

zbilja sve redom fino i

zbilja sve redom fino i pristojno odgojena djeca, nema šta.
gađati rajčicama ljude koji samo obavljaju svoj posao!!!
što li tek rade profesorima?
možda bi trebali te rajčice usmjeriti na svoje roditelje, koji im nisu pružili ono što sada traže na ulici!

a ono što je najgore u svemu, je da se počelo maloljetnu djecu zlorabiti za političke ciljeve grupe koja je ispušila na izborima. nevjerojatno.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

a ono što je najgore u

a ono što je najgore u svemu, je da se počelo maloljetnu djecu zlorabiti za političke ciljeve grupe koja je ispušila na izborima. nevjerojatno.

doista nisam obozavatelj "politicke grupe koja je ispusila na izborima", ali mi nije jasno kakve dobrobiti i skrivene ciljeve ta grupa moze imati u NE uvođenju drzavne mature.

Tko je glasao

vrlo, vrlo prozirno. djeci

vrlo, vrlo prozirno. djeci je osnovni cilj bio zbrisati s nastave i pojaviti se u novinama i na televiziji, kao što je to bilo s rječanima, ali se profitu nadaju oni koji su ih tome instruirali putem interneta, a čije se riječi i izrazi mogu prepoznati na transparentima, neki od njih su uobičajene poštapalice na pollitici. dok to nisam vidjela, još sam i mislila da su možda zbilja djeca štrajkala.
dakle, promidžbene efekte od ovog štrajka nada se izvući sdp, jer mu je to scenario da prikaže da primorac ne radi dobro svoj posao. hvala bogu, navikli smo na takve scenarije. i neka, samo primjenjujte, što više sličnih scenarija budete prikazivali, izazivat ćete sve veći revolt ljudi, kao što ste svojim neargumentiranim napadima sami sebi proizveli u predizborno vrijeme, pa ste ispušili. ljudima je više pun kufer vaše destrukcije! zato, samo naprijed!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

a onda je svizac zamotao

a onda je svizac zamotao cokoladu.

Tko je glasao

jel ih prokazuju oni

jel ih prokazuju oni transparenti koji kažu "neĆu državnu maturu" ili oni koji kažu neČu državnu maturu"?

ti stvarno misliš da je SDP sposoban ovo izvesti?!?

___________________________________________________
'Ali mogao sam isto tako stajati usred polja kupusa i samom sebi recitirati pastoralnu poeziju'

Tko je glasao

...čije se riječi i izrazi

...čije se riječi i izrazi mogu prepoznati na transparentima, neki od njih su uobičajene poštapalice na pollitici. Ma šta mi je to promaklo ? Pazi, meni promaklo ??? :-):):)
dakle, promidžbene efekte od ovog štrajka nada se izvući sdp i di je u ovom učenićkom prosvjedu uopće SDP ili bilo koja druga stranka ??? .... šta ćeš još kazat kako je HDZ bija odlučija odgodit državnu maturu ove godine pa je izveja igrokaz HDZ by "srednjoškolski bunt".... he he he, šta će se "malci" i "mladunci" slatko smijati..... :):):):)

Tko je glasao

pročitaj transparente, pa

pročitaj transparente, pa ćeš shvatiti i u čijoj si ti igri bio pijun :):) ajme, demos, pa pijun, da čovjek ne povjeruje...a taman sam bila pomislila kako imam posla s kraljem :):):)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

a taman sam bila pomislila

a taman sam bila pomislila kako imam posla s kraljem :):):) UF, a ja si već sedlo nabacio... daj odluči se već jednom :):):)

Tko je glasao

Narod je glup, dica su

Narod je glup, dica su delikventi.....

Sve mi se ćini da je samo je ivo pametan u ovoj državi.

Tko je glasao

jesi ti malo polupao

jesi ti malo polupao lončiće. kakav te ivo spopao. morala sam odmah ići provjeriti da mi kojim slučajem nije štogod naraslo, pa da ti znaš, a ja ne znam.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

"a ono što je najgore u

"a ono što je najgore u svemu, je da se počelo maloljetnu djecu zlorabiti za političke ciljeve grupe koja je ispušila na izborima. nevjerojatno."

Da, da. Kako tipično! Malo jača trešnja tla pod nogama vlasti i odmah sumnja na "unutarnjeg neprijatelja". Kao prvo, tinejdžeri se ne daju tako lako politički manipulirati, a ovi današnji pogotovu. Ako se ne mogu otvoreno suprotstaviti autoritetima, onda to čine subverzivno (često i na osobnu štetu). Kao drugo, cjelokupno stanje mlade generacije odraz je generalnog stanja društva, a promatrajući mlade može se vrlo precizno dijagnosticirati što je u nekom društvu krenulo krivo ili po zlu.

Upravo su pokreti mladih najavljivali tektonske društvene i političke promjene. Nadam se da će tako biti i ovaj put. Nije mudro vrijeđati tu nadolazeću pamet optužbama da su izmanipulirani. Onom tko to čini mogao bi se bunt mladih poput bumeranga obiti o glavu. Isto vrijedi i za one koji bi eventualno pokušali taj bunt iskoristiti za neke svoje uske interese.

grgo

grgo

Tko je glasao

..."promatrajući mlade

..."promatrajući mlade može se vrlo precizno dijagnosticirati što je u nekom društvu krenulo krivo ili po zlu........sve što se može iščitati iz ovog pokreta mladih je da je vani stiglo proljeće, a oni moraju sjediti u mrskim klupama! shvativši kako je to olako prošlo mladima u Rijeci, koji su štrajkali zbog zabrane pristupa dilerima u školu, i ovi su se pomamili za slobodom. ništa manje, ništa više od toga.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

U pravu si, stiglo je

U pravu si, stiglo je proljeće. Opet, nakon 40 godina.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@lion queen kaj ti stvarno

@lion queen
kaj ti stvarno mislis da su oni koji nisu sposobni dobiti izbore protiv ove i ovakve vlade, sposobni orgnizirati nekoliko tisuca srednjoskolaca da izade na ulice?!? stvarno imas visoko misljenje o doticnima....

a ljudi koje su gadali jako lose obavljaju svoj posao. i iako ne podrzavam uporabu hrane za izrazavanje stava, shvacam razinu ljutnje koju ti klinci osjecaju i s pravom se bune, pa makar i rajcicama.

___________________________________________________
'Ali mogao sam isto tako stajati usred polja kupusa i samom sebi recitirati pastoralnu poeziju'

Tko je glasao

kaj ti stvarno misliš da su

kaj ti stvarno misliš da su ti srednjoškolci izašli na ulicu iz tih razloga koji su navedeni. jedan jedini razlog koji ih je natjerao van je taj da nisu na nastavi, a stiglo je proljeće! nema tu dublje pozadine. a sve ostalo oko toga je ispolitizirano, a po reakcijama ovdje se može vidjeti i od koga. naravno da je jednostavno iskoristiti adolescentski bunt kako bi se stvar prikazala kao navodna pobuna protiv vlasti. te specijalne metode izučavali smo odavno na opštenarodnoj odbrani i društvenoj samozaštiti, koju nam je predavao general Radule. ovo što se sada događa i svi odrasli koji to podržavaju, zlouporabljavaju mladež u političke svrhe i mislim da bi ovo poptadalo pod posao mile jelavić! sramota je da se srednjoškolci iskorištavaju u političke svrhe!!!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

da, stvarno mislim da su

da, stvarno mislim da su zato izasli na ulicu. sve sto sam procitala na njihovoj grupi na facebooku pokazuje da oni itekako znaju da stvari ne stimaju. naravno, pokoji/a je sigurno iskoristila priliku za koji sat manje, ali nema sumnje da velika većina njih zna zasto je danas prosvjedovala. a obzirom na primorcevu reakciju i ministarstvo zna zasto su klinci prosvjedovali. jer da je sve to tak super, ne bi se tom brzinom povukli.

___________________________________________________
'Ali mogao sam isto tako stajati usred polja kupusa i samom sebi recitirati pastoralnu poeziju'

Tko je glasao

Istina, i mislim, kakvo je

Istina,
i mislim, kakvo je to neozbiljno ministarstvo i kakav neozbiljan i suplje pripremljen projekt drzavne mature kad je bilo dovoljno da 500-tinjak maloljetne djece izadje na ulice i da projekt istog dana bude odgodjen.

Da se nije ni pokusalo obraniti uvodjenje drzavne mature, vec je jedno ministarstvo odma "kapituliralo".

To pokazuje koliko je zbilja lose odradjen taj projekt.

Po meni je ovo jedna zesca blamaza za Primorca. Jer da taj projekt imalo valja, sad bi slusali price o tome, a po skolama bi se brze bolje organizirali skupni uciteljsko roditeljski sastanci gdje bi se svima objasnjavale dobrobiti od drzavne mature. Ali nista od toga. Drzavna matura se odgadja. Odma. Toliko je lose pripremljena da je trebalo samo malo buke da se digne da se od toga odustane.

Ko sto rekoh, bas to njihovo odustajanje pokazuje koliko je nesto trulo u uvodjenju drzavne mature.

Samo, oce li se itko zapitati i upitati ministra, pa sto ste onda koji klinac radili kad ste to tako traljavo pripremili?
Tko ce preuzeti odgovornost za taj traljavi posao...

Tko je glasao

@goxic, a di si ti bila kad

@goxic, a di si ti bila kad su ta djeca tražila podršku ???? ..... si možda bila obuzeta nekim drugim važnim poslovima ili ti je možda promakao ovaj dnevnik Pomozite da se čuje i naš glas, a možda ni ovaj nisi vidjela Pomozite da se čuje i naš glas 2. ... ono da znam jel' ti dnevnik čisto trolanje ili ????

Tko je glasao

@z00ey - Hvala! @DMOS -

@z00ey - Hvala!

@DMOS - ispricavam se na svojoj nesmotrenosti i preuzimanju teme. Drugi puta kada cu izmedju posla, djece, skolovanja i prijatelja skociti na pollitiku, prvo cu procitati sve Vase postove kako ne bi ponovio ovakav gaf. Ah, lijepo li je u mirovini biti....

Tko je glasao

Drugi puta kada cu izmedju

Drugi puta kada cu izmedju posla, djece, skolovanja i prijatelja skociti na pollitiku, prvo cu procitati sve Vase postove kako ne bi ponovio ovakav gaf. Upravo tako, a možda i iz pristojnosti, a posebno jer se iz naslova mnogih dnevnika može i više no vidjeti što je tema.
Ah, lijepo li je u mirovini biti.... Pretpostavljam da misliš kako sam ja umirovljenik.....a ne pratiš dovoljno pollitika.com pa pa si eto opet "omašio ceo fudbal".
... ali uvažavam u potpunosti tvoje opravdanje,... jer i ja imam iste obaveze + još nekoliko....

PS. Evo ti i bod, a tvom zastupniku ocjenu 4,... OK :-)))

Tko je glasao

@demos: goxic je muško, kao

@demos: goxic je muško, kao prvo. kao drugo, goxic je osoba s malo vremena za pollitiku (prošli put je posjetio prije cca 2 tjedna) iz objektivnih razloga koje muče i ostale hrvate, a pride još i dodatnih životnih komplikacija. Ovo pišem kao odgovor u njegovo ime, nadam se da se neće ljutiti kad slijedeći put stigne posjetiti site.

Stoga, molim te, nemoj svoju podršku na dnevnicima od prije par dana ikako uveličavati preko tuđih sudbina... Dapače od tebe se očekuje podrška njegovom stavu, a ne kuđenje njega kao osobe...

Razumiješ sad zbirnu ocjenu 0.

Democracy is more than two wolves and one sheep voting on what to have for dinner...

Tko je glasao

Stoga, molim te, nemoj svoju

Stoga, molim te, nemoj svoju podršku na dnevnicima od prije par dana ikako uveličavati preko tuđih sudbina... Uvažavam svaku osobu ovdje,.. neke znam i osobno što znači i njihove probleme što za NICK-ove ne mogu .... jer su samo NICK-ovi..... ali kazati da nešto radim preko tuđih leđa je u najmanju ruku licemjerno. Ne zamjeram nikome ni na čemu ali mi se jednostavno ne sviđa naknadna pamet .... što komentar svakako nije odnosno ne smatram ga, ali dnevnik u navedenom smislu zasigurno jest.
Dapače od tebe se očekuje podrška njegovom stavu, a ne kuđenje njega kao osobe...
U dva dnevnika (pa i samom objavom) sam dovoljno jasno izrazio svoj stav te ocjenom ili komentarom podržao sve ostale .....

PS. I triba bit muško pa priznat grešku... naravno ako je urađene

Tko je glasao
Tko je glasao

Samo da napomenem da

Samo da napomenem da državna matura nije nikakvo udovoljavanje zahtjevima EU. Ona je instrument ispitivanja kvalitete obrazovanja koji je Republika Hrvatska autonomno izabrala. Kako ga je pripremila vidjeli smo po reakcijama učenica i učenika.

Čulo se danas ministra Primorca kako izjavljuje da će se državni ispit odgoditi za slijedeću godinu. Zašto bi netko povjerovao da će za godinu dana Ministarstvo napraviti ono što nije bilo kadro u proteklih 5 godina?

grgo

grgo

Tko je glasao

Za slijedeću godinu ili za

Za slijedeću godinu ili za godinu poslije toga? Na TV sam vidio i čuo Primorca kako govori o državnoj maturi 2010. godine.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Nitko normalan to ne bi

Nitko normalan to ne bi povjerovao, kad je sam Primorac je izjavio da se u godinu dana neće ništa bitnoga promijeniti.
--
At the River of Oath...

--
Političari su zainteresirani za ljude. No, nije to nužno dobra stvar. I buhe su zainteresirane za pse.
(P. J. O'Rourke)

Tko je glasao

Zašto bi netko povjerovao

Zašto bi netko povjerovao da će za godinu dana Ministarstvo napraviti ono što nije bilo kadro u proteklih 5 godina?
Za godinu dana može se napraviti puno toga, ali vjerojatno neće. Jedino će se možda potruditi to pametnije progurati, da ne naiđu opet na ovakvu "minu" kao danas. Ključna je reklama, odjek u javnosti.
Po pripremljenosti ne bi bio prošao ni HNOS ni vanjsko vrednovanje ni besplatni udžbenici, ali evo, tu su...

Tko je glasao

Jako ovisi tko će od

Jako ovisi tko će od imenovane petorice nastradati (šefovi Agencija za odgoj i obrazovanje i Agencije za strukovno obrazovanje, ravnateljica Javor kao predsjednica vijeća, šef Centra i Bezinović) i tko će ga onda zamijeniti.

Ako bude sve svaljeno na Bezinovića, zaključak ide ka "business as usual", pošto je on neutralni stručnjak sa donekle ljevičarsko orjentiranim stavovima (što ga je izbacilo iz utrke za ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja), i tako u ovoj situaciji očigledno žrtveno janje ako se žele zaštititi "podobni" kadrovi.

Javorica teško da će nastradati (premazana svim mastima, a i Primorac ju je u Otvorenom na kraju zaštitio pričom o prezentaciji u MIOC-u), makar u konačnici ipak je ona tu među najodgovornijima jer je cijeli projekt vijeće guralo u standardnom hrvatskom nesposobnom načinu (pri čemu je ona dosta koristila beneficije koje su išle uz vodstvo vijeća), a očigledno se radilo o projektu gdje je ipak trebalo izgurati posao. Ako ipak nekim čudom dođe do zamjene, vjerojatno će to biti jedino ako Primorac zaključi da jednostavno nema dovoljno kvalitetnih pouzdanih kadrova da pokrije agencije i centar te da stoga mora jednog takvog postaviti na vrh piramide (vijeće), sa povećanim ovlastima da ne bi ponovo došlo do ovakve blamaže. Ipak, ako se ne sredi struktura ispod, teško da će takav šef, koliko god kompetentan potencijalno bio, moći srediti situaciju u rokovima.

Ako lete ravnatelji agencija i centra, e, onda već priča postaje interesantna. U tom trenutku jako ovisi tko će biti nasljednik i svi koje ova tema interesira trebaju jako, jako paziti na taj moment - to je make or break moment za srediti, ako je uopće moguće, ovu stvar u jednoj godini.

Tko je glasao

i ja sam se premisljala hocu

i ja sam se premisljala hocu napisati tekst ili ne, jer stvarno osim totalnog odusevljenja sto su se klinci pokrenuli nemam sto specijalno mudro za reci. tako da se samo pridruzujem: zivjeli daci!

___________________________________________________
'Ali mogao sam isto tako stajati usred polja kupusa i samom sebi recitirati pastoralnu poeziju'

Tko je glasao

i ja sam se premisljala hocu

i ja sam se premisljala hocu napisati tekst ili ne, ... ma boga ti dragoga, a jesi li se isto toliko premišljala kad su ta "djeca" očekivala da ih podržiš ..... ZR bi rekao ... daj molim te, ne trkeljaj .....

Tko je glasao

demos, a kaj si ti nabrijan

demos, a kaj si ti nabrijan tolko?!? evo, intenzivno cu se sramiti narednih 486 dana sto nisam na vrijeme primjetila kaj se desava. a u meduvremenu cemo tebi ispred svake skole u kojoj se prosvjedovalo podici spomenik sto si svojom dubokom providnoscu sa 2 teksta na pollitici podrzao srednjoskolce.

___________________________________________________
'Ali mogao sam isto tako stajati usred polja kupusa i samom sebi recitirati pastoralnu poeziju'

Tko je glasao

a u meduvremenu cemo tebi

a u meduvremenu cemo tebi ispred svake skole u kojoj se prosvjedovalo podici spomenik Šta, zar samo po jedan ???? :-))

Tko je glasao

no dobro, dva ;)

no dobro, dva ;)

___________________________________________________
'Ali mogao sam isto tako stajati usred polja kupusa i samom sebi recitirati pastoralnu poeziju'

Tko je glasao

heheeh predlažem jednog na

heheeh predlažem jednog na drugom...kao na Trgu

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

heheeh predlažem jednog na

heheeh predlažem jednog na drugom...kao na Trgu he he, LQ, pa nisam mislio da nam rade zajednički, al ok, biraj oš gori il doli.... :):):)

Tko je glasao

hehhe svejedno,

hehhe svejedno, uvažavajući onu: tko bi gori, sad je doli, a tko doli, gori ustaje :):):)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci