Tagovi

Živjela prosječnost!

Prošlog tjedna vrata medijskog raja otvorena su novim ukućanima Big Brother kuće. Ali, umjesto anonimaca što svoju prosječnost i anonimnost nastoje anastezirati pokazivajući sise i guzice i besramno razotkrivajući svoju nisku inteligenciju, što im osiguravaju instant slavu Big Brother kuće, sljedećih ćemo tjedana biti svjedoci života nekoliko celebrityja ili - kako bi se reklo omraženim hrvatskim jezikom - nekoliko slavnih.

Put je to i jedini način da se pomalo zaboravljena slava - slava koja i nije slava jer je građena na nečem nestabilnom, nesigurnom što ne osigurava vječnost, pa čak ni dugotrajnost – bude oživljena, posredstvom televizije – najvažnijeg medija, ali istovremeno i najvećeg krvnika razuma i morala modernog doba. Što drugo reći o celebrity okupljanju gdje glavnu riječ vodi plastična ikona Hrvata, Neven Ciganović, čovjek čiji je najveći životni intelektualni doseg pobjedonosno uzviknuti – to definitivno nije in! ? Našlo bi se tu još zanimljivih likova, likova koji nisu tamo jer su nešto postigli, jer su nas zadužili nečim, već zbog svoje ekstravagantnosti i provokativnosti. Ono vrijedno izvrnuti ruglu, a ono banalno uzdignuti u rang nečeg vrijednog divljenja – to je nemilosrdna i, u zadnje vrijeme, sve jednostavnija zadaća Big Brothera.

Da ne bi ostalo sve na tome, blijedom obnavljanju slave celebrityja koja nije ni postojala, RTL se svojski potrudio, serviravši nam na male ekrane još jedan reality show – Top model. Nekoliko tisuća prosječnih djevojki, što bijeg iz užasa neprimijećenosti traže u pokazivanju svojih razgolićenih tjelesa široj javnosti, prijavilo se na natječaj. Natječaj koji u zamjenu za ponos nudi instant slavu, slavu koja će potrajati sve dok se prva bora počne ne nazirati na licu, a i grudi više ne budu onako čvrste kakve su bile. Vjerojatno je najveća obmana da osim izgleda (koji je, razumljivo, jedini važan), djevojka treba posjedovati personality. Jer bez personalityja nema ni castinga, a kako bi netko mogao postati istinski celebrity bez pravog castinga? Dakle, personality je definitivni must-have this season. Podsjetilo me to na vic o dvojici ljubavnika što svoju strast jedan prema drugome pokušavaju skriti tobožnjom igrom – jedan se ponudi drugome da će mu dopustiti da ga obljubi ako ga nađe skrivenog u hotelu; kad se drugi požali da će ga biti teško naći u cijelome hotelu, ovaj mu na uho šapne – ma nemaš problema, budem tu kod kauča. Takvu nastranu igru igra i RTL – personality je tu samo kauč koji otkriva više nego što skriva, obmana koja bi njihovu potražnju za tijelom učinila legalnijom i prihvatljivom, a nesretne djevojke, većinom bez dubljih kvaliteta, nagnala da se prijave na njihov show.

No to je možda jedini ispravan put. Narod – što već tradicionalno upražnjavanje gledačine stavlja ispred nedostižne jebačine, zadovoljit će se nakratko gledajući svježa gola tijela na TV ekranima, a djevojke koje se uspiju progurati postat će poznatije, pravi hrvatski celebrityji. Tako možda i uspiju ugrabiti kojeg ivaniševića, mamića ili koga sličnog da ih obdaruje skupim darovima i cvijećem, a istovremeno i ispuniti svoj san da postanu uspješne vreće za napucavanje razljučenim alfa mužjacima. Bio bi to svakako sretan završetak priče koja u početku i nije mnogo obećavala.

Zato, živjela prosječnost! Jer u svijetu u kojem biti prosječan ili čudan znači biti celebrity ni ne preostaje nam ništa drugo nego prepustiti se ludilu prosječnosti – s kauča ili kreveta, više-manje je svejedno.

dr. Džemidžić

Komentari

Dobro, kako pobrišem tekst?

Dobro, kako pobrišem tekst? I zašto se i drugi offtopici ne izbrišu automatski, jer ne bih ni objavljivao ovaj tekst da nisam naišao na neke slične tematike?

Džemidžić

Doktor Džemižić i detektiv Šerlok
dva su blogera i prijatelja, svaki na jednom kraju Hrvatske i svaki u drugoj sredini, ali obojica s jasnim stavovima o društveno-političkim i drugim prilikama. Nismo ni crveni, ni plavi, ni žuti, ni zeleni, već smo realn

Tko je glasao

ma ne daj se ti, mališa,

ma ne daj se ti, mališa, smesti....ima tu mesa, jest da je zbrda-zdola, ali neke teze se mogu proširiti na primjere iz, konkretno, politke, recimo da si ubacio po' kile HDZa, 20 dkg Milanovića, 15 dkg Milenog Noska (Bandića)...odmah bi se svi mi nabrijali

ubuduće, šaraj malo, šaraj.....i nemoj se dati obeshrabriti od griotte i ostalih; nije ovo exclusive club of fucking' masons; bilo je tu hrpu gorih i manje relevantnih tekstova, tak da samo naprijed :))

CC

Tko je glasao

tekst će biti obrisan kada

tekst će biti obrisan kada dovoljno ljudi da negativan bod.
istina, neki off-topici ostaju, po mom sudu zahvaljujući tome što svi korisnici imaju neke "prijatelje" na pollitici koji će im uvijek dati + bod i time im pomoći da tekst ostane, iako po objektivnim kriterijima iz nekog razloga ne spada ovdje.
ja osobno sam jako rigorozna prema tematici, možda čak i malo previše, ali mislim da kao prvo standard treba postojati u smislu tematike i kvalitete i kao drugo da se treba osigurati pridržavanje tih standarda. ja dođem na pollitiku pročitati kvalitetne dnevnike, edukativne ili kritički nastrojene (po mogućnosti oboje) vezane uz politiku. silno me ljuti kada trošim vrijeme na dnevnike koji ovdje ne spadaju. pollitika treba imati "filtrirani" sadržaj koji udovoljava standardima.
ne razmišljaju svi kao ja, ali svi raspolažu istim mehanizimima i konkretan slučaj ovisi o tome kako će se korisnici pollitike prema njemu postaviti.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Slažem se. Bilo bi

Slažem se. Bilo bi poželjno da korisnik sam može izbrisati tekst, ako shvati da je pogriješio. Ako ništa, barem si dam negativni bod :)

Doktor Džemižić i detektiv Šerlok
dva su blogera i prijatelja, svaki na jednom kraju Hrvatske i svaki u drugoj sredini, ali obojica s jasnim stavovima o društveno-političkim i drugim prilikama. Nismo ni crveni, ni plavi, ni žuti, ni zeleni, već smo realn

Tko je glasao

ovo je offtopic za

ovo je offtopic za pollitika.com

Tko je glasao

slažem se. ali dok je tekst

slažem se.
ali dok je tekst još tu, da kažem otprilike što je rekla jedna od mama čija se kći prijavila na taj top model; ide ovako nekako "nagovorila sam ju da se prijavi zato da se uvjeri da je lijepa i da i ona nešto vrijedi".
no divno. recimo da stvarno je lijepa. znači li to da "nešto vrijedi" u pravom smislu. i drugo.....
što ako ispadne odmah?..->nije lijepa -> ništa ne vrijedi.
šah mat.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

A vidi je, klikne minus pa

A vidi je, klikne minus pa raspravlja o temi dnevnika... Ma zezam te samo.... Ovak, ima dnevnika, mojih na koje si već skrenula pažnju i još nekih, pa ak baš hočeš uključujući i onaj tvoj o tome kak si se vlakom vozila od Sesveta do Gajnica il kaj već, u kojima na prvi pogled i nema neke velike politike... Na prvi pogled!! Al bit upravo i je u tome, dođeš tu pročitati dnevnik a onda i komentirati... Iz svakog dnevnika koji je ovdje napisan može se itekako izvući i čitati politika i političko djelovanje, i možda koji put umjesto pucanja po minusima treba krenuti u raspravu i izvući nit politike iz dnevnika koji je napisan... Meni je dovoljan samo tvoj nick, uopće nemoraš ni pisati dnevnik a da počnem o politici... Griotta, slatko, KRAŠ!!!! Tko se ono obogatio dionicama Kraša, Vidošević, kolko ono, 931 dionica... Politika je svuda oko nas, samo je treba izvući i raspravljati o njoj....
I tek usput, mislim da svatko može obrisati svoj dnevnik, al nema potrebe, bolje bi bilo da izbrišemo sva vrijeđanja, sve uvrede i prostačenja sa politika.com, ili da takve stvari ni ne pišemo...
PS ... nemoj ovo osobno shvatiti, ovo je samo komentar o pisanju na p.comu, čak ni ne spada pod ovaj dnevnik pa možete klikati i nule....

Tko je glasao

da, baš sam zla

da, baš sam zla ;)
priznajem, ni taj moj ne spada ovdje. sad kad sam postala ovisnik o pollitici preobratila sam se pa rigoroznije gledam na ono što se tu događa. uostalom, taj moj dnevnik dobio je milsim nula bodova dakle bio je adekvatno nagrađen ;).

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Mrače, možda i jest

Mrače, možda i jest offtopic, ali je tu i opravdana kritika medija koji su zbog količine gluposti postali negledljivi. Postaju uvreda zdravom razumu...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci