Tagovi

Zbogom - odlazi bijesdrugi i imamo Vladu!!

Subota, nešto poslije 21.00 sati Ivo Sanader je dobio podršku većine svih saborskih zastupnika (82) i time smo dobili drugi mandat za vođenje Hrvatske. Sjajna demokratska pobjeda i zasluženi drugi mandat.

Kao što sam vam i obećeo više puta, trenutak potvrđivanja nove Vlade je trenutak kada ću prestati sudjelovati u diskusijama na pollitici.com. jednostavno mi ovo oduzima previše vremena.

Dakle, zbogom svima, možda se vidimo opet ovdje za četiri godine, a do tada budite mi dobro i časno je služiti u oporbi. Ispričavam se svima koje sam u žaru bloganja uvrijedio više od dozvoljene granice. Nemojte to prihvaćati osobno, to je bio sukob vaših ideja i gledišta vs. moje ideje i gledišta...

Nadam se da će te u mirnijim vremenima koja su pred nama nastaviti odražvati ovaj projekt na životu i možda ga čak i usmjeriti u ozbiljniji i objektivniji politički portal. Ako bude tako, bijesdrugi će se jednom vratiti, ali u drugom nicku i sa potpuno drugačijem pristupu diskusijama, pristupu koji će odgovarati ozbiljnosti i objektivnosti eventualno neke buduće pollitike.com.

Tagovi

Komentari

zao mi je zbog toga, jer

zao mi je zbog toga, jer vjerujem da je svaka politcka rasprava kvalitetnija ukoliko u njoj sudjeluje vise razlicitih misljenja. ako nista drugo, vec n nivou pisanja tekstova, jer pisac uvijek treba imati na umu i reakcije "onih drugih"

ono sto me dodatno zalosti je da u ovom tvom potezu prepoznajem HDZ-ovu opcu komunikacijsku praksu, i na kraju odnos prema javnosti opcenito - trebate nam samo pred izbore.

pozdrav


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Svaka čast što odlaziš! A

Svaka čast što odlaziš! A mi ćemo za tobom prolit još i sić vode, da nam se ne vratiš! By!

Tko je glasao

Patetičan odlazak tipičan

Patetičan odlazak tipičan za HDZ.Kao Ljiljana Bunjevac-Filipović s HTV-a.Zbogom.I ne ponovilo se.

Tko je glasao

Da. Igrokaz je završio i

Da. Igrokaz je završio i nema više potrebe i na internetu raditi isto ono što je Sanader radio diljem Hrvatske: ogaditi politiku i političare koliko god se može - samo nemojte, molim vas, izlaziti na izbore! Mora se priznati da je PJ Mara dobro svjetovao svoje privremene poslodavce da se uhvate malo i interneta, kad već ne mogu "instalirati" svoje ljude na sve instance. Samo me zanima je li nick dodijeljen po njegovu savjetu ili se netko sam sjetio da je dobro uzeti nick sličan trenutno najpopularnijem (iako bi bolje bilo da se zvao Mrak1)? Znate one Kamosonice, Panaconice, Panasaonice? I Crocodile majice, banjolučke Kraš kekse, BH Vegetu? U našem slučaju je plagijat i naziv i ambalaža...

Tko je glasao

Da. Ponasanje nicka

Da. Ponasanje nicka bijesdrugi i jeste najblize HDZ-ovom modusu ponasanja. Vrijedjanje i prepucavanje, puno rijeci - nista reci.

Kako stvari stoje, cini mi se da Sanader nece trajati cetiri godine. Hoces li se i ti "vratiti" ranije?

Tebe sam prebaco u "ignore" opciju jer drugoga nisi bio vrijedan a nisi niti sada bas vrijedan bilo kakve diskusije. Samo me interesira odgoor na gornje pitanje. Znas, Hrvatska ulazi u vremena nestabilnih vlada i vlasti, ma kako dr. I. S. kadovski isao na ucvrscivanje i diktiraje ponasanja. Nema garancije za cetverogodisnju vlast iako je sastavio kakvu-takvu vladu. Mislim da ce i dr. Ivo otici tamo pocetkom slijedece godine, slicno kao i ti.

Tko je glasao

Bijesni, čitanjem tvojih

Bijesni, čitanjem tvojih dnevnika i komentara učvršćivao si me u uvjerenju kako je glasanje protiv HDZ-a ispravna opcija.
Tvoju ispriku i pomirljiv ton iz ovog dnevnika smatram licemjernim i neiskrenim.
Netolerancijom, nekulturom, isključivošću, nepriznavanjem činjenica itd. itd. pokazao si da iza nicka bijesdrugi stoji upravo takva osoba: nekulturna, neodgojena, netolerantna i necivilizirana, a po tvom vlastitom priznanju i dvolična (ovdje si napisao kako ćeš se možda pojaviti pod drugim nickom i s drugačijim načinom pisanja). Čak i pod zaštitom anonimnosti, kod kulturnih i civiliziranih osoba postoji određena kočnica koja im ne dopušta spuštanje na nivo neandertalca. Takva kočnica osobito bi dobro trebala funkcionirati kod onih koji se smatraju kršćanima, a kao takav si se nedavno izjasnio.
Povodom tvog odlaska (je li stvaran?) ne želim biti licemjer pa ti neću kurtoazno poželjeti dobro, ali niti zlo jer sam prema osobama poput tebe u tome smislu indiferantan. Tretiram ih … što je znam … npr. poput zahodske daske: uvažavam činjenicu da postoje, povremeno prema njima imam aktivan odnos (spuštanje ili dizanje), korisne su ili nekorisne spuštene/dignute (ovisno o potrebi i muško-ženskom kutu gledanja), ali kod mene ne izazivaju dublju povezanost niti emocionalni odnos.

Tko je glasao

Dajem minus zbog lošeg

Dajem minus zbog lošeg flounce-a. Makar po meni flounce dnevnici ne bi trebali biti uopće dozvoljeni, bio bih sklon dati pozitivan bod dobrom i duhovitom flounce-u, ali ovakav je prilično bezvrijedan. Ocjena flounce-a: 2/10

Što je flounce?

A flounce post is when one must proclaim that they are leaving a community forever. These attention whores are nearly as amusing as those who use "deleting your LiveJournal" for attention. Rather than quietly leaving an LJ community, they feel they must leave a long ass, boring, nonsensical post explaining why they are so much more highly evolved than anyone else in the community. Names may be named, events may be recalled, but they are, at essence, a nice, delicious whine.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Aj zdravo!

Aj zdravo!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

I da, oprosti, bijesu,

I da, oprosti, bijesu, najvažniji dio sam propustio. Usprkos neugodnom nastupu, velika je i lijepa stvar da si se ispričao svima koji su se mogli uvrijediti na neke tvoje izjave. Ipak si ti ovdje anoniman i nitko ne može znati tko ih je uvrijedio, pa bi prema tome, bilo dovoljno da samo "ugasiš" nick i aktiviraš drugi i nitko ne bi znao da je to ista osoba. Dakle, to pokazuje da ti baš i nisi tako bezobirna osoba kakvom si se želio predstaviti (dakle to potvrđuje ono što sam napisao da to smatram tvojim oružjem), nego se iza tvog nicka ipak skriva nešto više. Žao mi je što to nisi prije pokazivao, ali, c'est la vie. :).

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Bijesu (ili bijesovi), vidim

Bijesu (ili bijesovi), vidim da nisam jedini kojem ćeš nedostajati. Ti si stvarno dosta pridonio razvoju pollitike i pollitičara u pozitivnom smjeru. velikim dijelom se radi i o onome što je rekao opinio (a jednom sam nešto slično napisao i ja), uz tebe i zbog tebe smo se naučili strpljenju i taktičnosti, zato jer si skoro uvijek bio netaktičan, ali to je bio tvoj način da nas pokušaš izbaciti iz takta, a posljedica njegove uporabe je to da se sad ljudi koji su ovdje (većina) teže daju isprovocirati. Dakle većina tvojih političkih protivnika je profitirala iz tvoje prisutnosti i nastupa. Često puta mi je bilo žao to što ti je rječnik bio onakav kakav jest, jer si imao vrlo dobrih ideja koje su, s jedne strane, zaslužile bodove, a opet, način njihovog predstavljanja je bio takav da tu ocjenu nisam mogao dati. Jedini si koji me u jednom trenutku uspio dobiti da mu dam jedinicu, iako je to protiv mojih načela, ali dao sam ti i priličan broj četvorki kad je komentar bio "čvršći" od uvredljivog dijela, ili tog uvredljivog dijela nije bilo.
Pridonio si i šarenilu pogleda ovdje. Istina, tome pridonose i Skviki, koji je simpatizer tvoje stranke, Attila, koji svojim kulturnim načinom komuniciranja isto pokazuje kako se razgovara s protivnicima i da politički protivnici nisu i neprijatelji, a koji je, eto sad rekao da je i član HDZ-a (kojeg su, doduše, vjerojatno izbrisali iz evidencije), dakle zastupa tu opciju, ali ne i loše postupke njihovih predstavnika...

Mogao bi se o tim stvarima napisati dobar post, ali i ovaj moj komentar je već post za sebe, malo kraći.

Puno sreće u životu, bijesu uz nadu da ćeš što prije otići u oporbu, ali i da ćemo komunicirati na nekoj drugoj razini, višoj:)

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Attila, koji svojim

Attila, koji svojim kulturnim načinom komuniciranja isto pokazuje kako se razgovara s protivnicima i da politički protivnici nisu i neprijatelji, a koji je, eto sad rekao da je i član HDZ-a (kojeg su, doduše, vjerojatno izbrisali iz evidencije), dakle zastupa tu opciju, ali ne i loše postupke njihovih predstavnika...
Hvala Falcone, samo jedan dodatak zbog boljeg upoznavanja sa mojom malenkosti :). Moj pogled na politiku je poprilično neobičan. Ne mislim da se politika može određivati lijevo, desno ili centralno, postoje dobra ili loša rješenja za narod koji nas je izabrao. To je jedan od razloga što nikada ne vidim dobro u samo nekakvoj mojoj opciji ili samo zlo u drugom taboru. Ako ništa drugo onda ovakav stav ostavlja prostora za komunikaciju sa svim kvalitetnim ljudima bez obzira na njihov politički izbor. Smatram da je to dužnosst prema narodu koji nas bira.

Tko je glasao

Da, Attila, nešto u tom

Da, Attila, nešto u tom duhu sam i ja napisao u jednom svom komentaru na jednom od postova. U potpunosti se slažem s tobom da se svjetonazor mora u velikoj mjeri zaboraviti kad se rješavaju problemi, jer su problemi koji muče ovu zemlju odavno prestali biti uglavnom svjetonazorski, nego su više stručne prirode (gospodarstvo i druge priče).

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Ne mislim da se politika

Ne mislim da se politika može određivati lijevo, desno ili centralno, postoje dobra ili loša rješenja za narod koji nas je izabrao.
Možda si već negdje to napisao, a ja nisam uočio. Ti si neki zastupnik kad kažeš "nas izabrao"?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Možda si već negdje to

Možda si već negdje to napisao, a ja nisam uočio.
Jesam, ako te zanima pročitaj moj dnevnik: http://pollitika.com/osnovni-problem-nase-politicke-scene
Ti si neki zastupnik kad kažeš "nas izabrao"?
Ne :), još ne :-D. Šalim se, govorio sam uopćeno.

Tko je glasao

PF, Istina, tome pridonose i

PF,
Istina, tome pridonose i Skviki, koji je simpatizer tvoje stranke Nema to nikakva veze sa simpatijama ili sa antipatijom.
Jednostavno vidim da je HDZ momentalno bolja opcija.
Hrvatska nemre iti večim koracima naprijed i mi se možemo derati ko jarci, bolje nemre.

SDP sa svojim radikalnom napadima nemre napravit niš bolje, čak mislim da štetiju demokraciji.

Izbori se dobivaju kulturom i poštivanjem druge opcije.
Svim opcijama u EU se je takvo vođenje politike razbilo na glavi.

Ak si i malo pratil sve te diskusije si mogel videt kak se vrtimo u krug.

Tko je glasao

Bio sam prvi koji je

Bio sam prvi koji je pročitao ovaj dnevnik. Za razliku od uobičajenih istupa našega kolege, ovaj uradak mi je djelovao nekako 'mirnije', nije u njemu bilo bijesa. Zato sam mu odmah dao bod. Jer čim nema prejakih emocija, odmah je otvoren prostor za normalnu komunikaciju. A toga je s našim kolegom u odlasku najviše nedostajalo.

Tko će ga znati, možda i mi, drugi ili drugačiji po stavovima, jednako djelujemo u njegovim očima. Međutim, u usporedbi s drugim istovrsnim virtualnim tvorevinama, ovdje se ipak radi o društvu koje za sebe može reći da je ZAJEDNICA, nekako nas tako doživljavam bez obzira na različitost stavova. Ona je i DEMOKRATSKA, jer da to nije ne bi se među nama razvila takva komunikacija, koja rezultira brojnim kvalitetnim raspravama. Ona je i HRVATSKA, jer primarno tretira hrvatski politički prostor, a okuplja naše ljude iz domovine, ali i inozemstva, što joj je velika kvaliteta.

Ako spojimo u cjelinu ove riječi napisane velikim slovima, ali obrnutim redoslijedom, dobit ćemo sintagmu HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA.

Koja je kvalitetnija (naglasak treba biti na riječi DEMOKRATSKA) - ova naša ili ona koju poznajemo pod kraticom HDZ?

ragusa

Tko je glasao

Vaše je ime naš program.

Vaše je ime naš program. :)

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Koja je kvalitetnija

Koja je kvalitetnija (naglasak treba biti na riječi DEMOKRATSKA) - ova naša ili ona koju poznajemo pod kraticom HDZ?
He he, ova ti je dobra :-D. Pa naravno da je naša bolja, mi možemo razgovarati uz uvažavanje kulturnih ljudi i ako ne misle isto kao mi. U HDZ-u na žalost to nije slučaj, problem je što je Ive naslijedio Francekovu najgoru osobinu: nesnošljivost prema neistomišljenicima.

Tko je glasao

Šteta. :)

Šteta. :)

Tko je glasao

Kada je HDZ izgubio izbore

Kada je HDZ izgubio izbore učlanio sam se u stranku. To mi je izgledao najbolji trenutak jer sam bio uvjeren da će doći do promjena. Do određenih promjena je došlo ali će trebati još jako puno posla. Biti ću iskren, i ne mislim da se može zamjeriti jedan osoban stav, ali SDP mi se nikada nije sviđao a ne sviđa mi se niti danas. Ipak su to, manje više, oni ljudi zbog kojih sam 1987. morao preko "grane". Naravno, mnogi će reći da ih ima puno i u HDZ-u :), znam i te kako znam :).
Znači sada znate da imate ovdje i jednog, iako samo nominalno jer ne vjerujem da je to moje članstvo još uvijek na snazi, člana HDZ-a. Odluku da li ću ostati u ovoj stranci, kada se uskoro vratim, ili ću izabrati neku drugu opciju ostavljam otvorenom.

i time smo dobili drugi mandat za vođenje Hrvatske

Ako je HDZ već trebao dati "mandat" nekome da objavi vijest na ovom portalu mogli su naći i nekoga prikladnijeg. Koliko god bio HDZ loš ipak nije baš trebao ovako nisko pasti.

časno je služiti u oporbi

Biti u političkoj oporbi, onima koji to jesu, je građanska dužnost i vrlo odgovoran politički zadatak. Biti sam sebi u oporbi prema nekim osnovnim vrijednostima koje bi svaki Čovjek trebao imati je nešto najgore što nam se u životu može dogoditi.

Ispričavam se svima koje sam u žaru bloganja uvrijedio više od dozvoljene granice. Nemojte to prihvaćati osobno, to je bio sukob vaših ideja i gledišta vs. moje ideje i gledišta...

Ne trebate se nikome ispričavati, nitko pametan se nije uvrijedio. Znate kako se kaže: Ne slušaj što ti govore nego tko govori.

Nadam se da će te u mirnijim vremenima koja su pred nama nastaviti odražvati ovaj projekt na životu i možda ga čak i usmjeriti u ozbiljniji i objektivniji politički portal.

Ja se nadam da Mraku i ostalim neće služiti za primjer vaša ozbiljnost i objektivnost.

Ako bude tako, bijesdrugi će se jednom vratiti, ali u drugom nicku i sa potpuno drugačijem pristupu diskusijama, pristupu koji će odgovarati ozbiljnosti i objektivnosti eventualno neke buduće pollitike.com.

Blago nama, samo se pitam kako ćemo do tada izdržati.
Englezi imaju krasnu izreku za likove kao što je bijesdrugi: "The light is on, nobody's home"

Tko je glasao

Nisam imao dovoljno vremena

Nisam imao dovoljno vremena upoznati te. Hm, zapravo, stvar je u tome da na komentare koje ne smatram relevantnim obično i ne reagiram, preskačem ih. Ali bila je jedna rasprava o bijesu, ne da mi se sada tragati u arhivi, gdje sam ja pokušao pomirljivo, onak pacifistički, dati svoj doprinos.

Sada kad čitam ove reakcije: bijes izaziva bijes. Tako to ide sa negativnim emocijama, to je spirala na koju pacifističke analize upozoravaju.

Zato ja uvijek nastojim svoje bijesove suspregnuti; dobro je to , da moraš uvijek prvo kliknuti "pregledaj komentar" prije nego što ga pošalješ. :) Naravno, ne uspijevam baš uvijek suspregnuti negativne emocije, ponekad sam preoštar. A i ne može se posve bez njih, ne možemo živjeti u nirvani. Osjećaj bijesa čest je kod mene, i bitan u gradnji moje osobnosti.

Bijes je negativan, razoran, štetan za onoga koji bijesni i za one oko njega. Ali ne treba ga naprosto odbaciti ili suzbijati - jer to nije moguće. Treba ga prihvatiti, i kroz virove bijesa pokušati isplivati na drugu obalu.

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Vjerojatno se radi o mojim

Vjerojatno se radi o mojim dnevnicima 'Bijes i mržnja' (u dva dijela), bili su tu oko Božića, i ja sam pokušavao širiti duh razumijevanja i tolerancije. Božićno vrijeme mi se činilo pogodnim za takvu 'misiju', u cjelini mislim da su imali pozitivan utjecaj, bar kad se sjetim nekih drugih rasprava - kojim su smjerom počele i kako su završile, npr. 'Jugoslavija ... tugo moja' (Mr.Jaks).

Zorane, glede Vašega 'bijesa', ipak je to nešto drugo. Ako je to i bio bijes, nisam ga doživio kao afekt, nego jasan i argumentiran stav. Ponekad 'oštar', ali to nisu iste stvari. Uostalom, vjerojatno se ne prezivate uzalud Oštrić.

ragusa

Tko je glasao

Ratko, bilo je lijepo

Ratko, bilo je lijepo družiti se s tobom - čime će ti se baviti nova firma?

Tko je glasao

Firma će se zvati Dr. Spin,

Firma će se zvati Dr. Spin, a vjerojatno će - pored ostalih djelatnosti - biti registrirana i za trgovini na veliko.

ragusa

Tko je glasao

Opet lažeš, u prijašnjim

Opet lažeš, u prijašnjim komentarima si govorija da nisi hdz-ovac. A dobro, previše bi bilo i očekivati od tebe.

P.S.
Aj bok

Tko je glasao

nisam hdz-ovac, ali kad

nisam hdz-ovac, ali kad kažem "mi", "pobijedili smo" mislim na moju političku opciju. Koliko sam se uživio u cijelu priču valjda imam pravo reći "mi"?

Daj nemoj se loviti svakog slova i tražiti neku podvalu...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Nisi ni zaslužija ništa

Nisi ni zaslužija ništa bolje, odlaziš sa pollitike na kojoj s dugo vremena proveo a ton ti je omalovažavajuć prema nama kao zajednici. Čak i da smo sa svakom našom tezom u krivu, jedno nam je svima zajedničko (čast iznimkama koje su tu po dužnosti), a to je boljitak i napredak društva u kojem živimo. I sam motiv kao takav zaslužuje (ako već ne poštuješ osobe koje pišu) da ne koristiš omalovažavajući ton prema onome što pokušavamo postići.

Tko je glasao

Zbogom! Nadam se da ćeš se

Zbogom! Nadam se da ćeš se brzo vratiti u oporbi.

Tko je glasao
Tko je glasao

Za 8 godina s HDZ-om neće

Za 8 godina s HDZ-om neće biti Hrvatske...

Tko je glasao

Ne vjerujem da nas

Ne vjerujem da nas napuštaš, opraštaš se sa svojim nickom, biti ćeš ti i dalje na politici, no svejedno ti želim sve najbolje, u svakom smislu , a mi što ostajemo, idemo dalje....

Tko je glasao

Ako bude tako, bijesdrugi

Ako bude tako, bijesdrugi će se jednom vratiti, ali u drugom nicku i sa potpuno drugačijem pristupu diskusijama, pristupu koji će odgovarati ozbiljnosti i objektivnosti eventualno neke buduće pollitike.com

Dakle, kako vjetar puše. Nadam se da oni koje simpatiziraš nisu takvi ;)

Tko je glasao

Žao mi je što

Žao mi je što odlaziš.

Jedan si od boljih primjera autora vrlo loše logike i ozbiljno falične argumentacije, neukusnog stila te općenitog manjka kulture, relevantnih znanja i demokratske svijesti - sve redom HDZ-ovih obilježja. Ako je itko ovdje doista reprezentativno predstavljao HDZ to si bio ti.

Mnogi će sada izgubiti priliku učiti kako ne treba pisati ili argumentirati i od čega treba zazirati i smatram to velikim gubitkom za pollitika.com i njenu raznolikost.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

sve redom HDZ-ovih

sve redom HDZ-ovih obilježja Jel ja to dobro vidim?
Kaj to nije generaliziranje, koje stalno s pojedincima mečeš pod nos drugima.

Tko je glasao

Ne nije, govorim o jednoj

Ne nije, govorim o jednoj stranci, ne o više njih. Nisi uočio singular?

Generalizacija po definiciji pretpostavlja množinu jer bazira zaključak o mnogima na temelju zaključka o jednom ili nekoliko njih. Zadnji put kad sam ja provjeravao HDZ kao stranka nije značila isto što i skup svih pojedinaca učlanjenih u stranku.

Opinioiuris

Tko je glasao

Svi HDZ-ovci generaliziraju.

Svi HDZ-ovci generaliziraju. Ja to nikad ne činim. :->

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Meni ovo kaj si napisal nije

Meni ovo kaj si napisal nije jasno i nemrem spojit s mojim komentarom na ono kaj je Opinioirus napisal.
Daj to malo jasnije napiši.

Tko je glasao

Jesi li vidio onaj smajlič?

Jesi li vidio onaj smajlič? To je bio ironičan komentar. "Svi vi generalizirate" je generalizacija, pa kad napišeš "Svi H generaliziraju, a ja to nikad ne činim", to je contradictio in adjecto!

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

Rastanci su uvijek emotivni.

Rastanci su uvijek emotivni. Mogu stoga razumjeti da se kaže i napiše i ponešto što čovjek u drugim prilikama ne bi u učinio.
No, od uvijek trezvenog i pravnički preciznog opinioiurisa ipak ne bih očekivao da, u žaru oproštaja od bijesadrugog, nasjedne na zamku generalizacije. Ili bih svođenje "loše logike", "falične argumentacije", "neukusnog stila", "manjka kulture, relevantnih znanja i demokratske svijesti" na termin "HDZ-ova obilježja" ipak trebao drugačije nazvati.
Jesu li, uistinu, svi HDZ-ovci takvi, kakvim ih opisuješ? Ili većina njih? Ili samo oni najistaknutiji?. Ili samo prvi među njima? I opet, ima li on baš sve te osobine?
Ili dalje: ima li i u drugim političkim strankama takvih osobina? Manje ili više nego u HDZ-u?

Narod je, u fašničkim običajima, pribjegavao sličnome mehanizmu. Sve grijehe i propuste, sve nedostatke i loše osobine koje je uočio u svojoj sredini, pripisao bi "princu fašniku". I onda bi, njegovim spaljivanjem, svi ti problemi jednostavno "nestali". Samo, je li ovdje "princ fašnik" bijesdrugi, ili HDZ?

Tko je glasao

Nigdje ne stoji da su svi

Nigdje ne stoji da su svi HDZ-ovci takvi, nego da je HDZ kao politička stranka takav. Govori se o "obilježjima HDZ-a". Treba znati čitati što piše. Kao što je u zakonima svaka riječ pažljivo odabrana, tako je obično (ili bi tako trebalo biti) i u tekstovima onih koji imaju veze s pravom.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

"Nigdje ne stoji da su svi

"Nigdje ne stoji da su svi HDZ-ovci takvi, nego da je HDZ kao politička stranka takav"

Poštovani OI!
Umjesto argumentacije, nudiš mi istu tvrdnju prerečenu drugim riječima, a od niza navedenih pitanja u mom komentaru, odgovaraš samo na jedno. OK, shvatio sam, nisu svi HDZ-ovci takvi, nego je HDZ "takav". Pa je onda bijesdrugi, po tvom uvjerenju, "reprezentativno predstavljao HDZ".
No, da bi tvrdnja da je HDZ "kao politička stranka" (kao da postoji i HDZ kao nešto drugo?!) takav, morali bi biti ispunjeni i neki preduvjeti koje ti, očito, naprosto pretpostavljaš.

I, za kraj, ako netko, u svojoj sklonosti generalizaciji i političkoj nekorektnosti, ustvrdi da su prljavština, sklonost krađi ... "obilježja Roma kao etničke zajednice", a nakon toga se brani kako nije tvrdio "da su svi Romi takvi", nije me uvjerio u svoje dobre namjere, objektivnost i nepristranost.

Tko je glasao

"HDZ-ova obilježja"

"HDZ-ova obilježja" razumijevam kao obilježja stranke jer bi generalizacija koja se imputira podrazumijevala da je OI napisao "obilježja HDZ-ovaca". Razlika je ogromna.

Dojam o stranci HDZ se stječe na temelju njenog javnog djelovanja o kojem je malo iluzija a puno konkretnih primjera.

To ujedno ne znači da svi članovi HDZ-a imaju obilježja stranke ali imaju, barem veći dio njih, oni koje imamo prilike viđati na TV-u i drugim medijima.

Budući je u pitanju percepcija, opravdano je zaključiti kako ista više ovisi o recimo, pojedincima iz Sabora i Vlade a daleko manje ili nikako o možda i masi običnih članova-anonimaca koji su drukčiji ali koje nažalost ne poznamo osim možda pokojeg.

Zato OI-jeva ocjena stranke nije generalizacija, ne odnosi se na svakog člana stranke i sporiti se može jedino argumentima koji bi ukazivali da je HDZ stranka koja se zalaže za toleranciju u političkom životu, uljuđenost u političkoj komunikaciji, beskompromisnost u borbi s kriminalom i korupcijom, osobno poštenje nositelja javnih funkcija, jednakost svih pred zakonom, ...

Za OI-jevu ocjenu bih i sam našao podosta argumenata dok mi za potonje ni nakon dužeg razmišljanja ništa ne pada na pamet.

B-52

Tko je glasao

Šteta što si naknadno

Šteta što si naknadno dodao ovu sliku.
Dnevnik je bio ljepši bez nje.
Svako dobro - i tebi i njima.
Dabogda bilo i nama.

ragusa

Tko je glasao

O kakvoj je slici riječ?

O kakvoj je slici riječ?

Tko je glasao

na sugestiju, izbrisao sam

na sugestiju, izbrisao sam sliku (slika je bila s vlada.hr - nova vlada grupno)

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci