Tagovi

Zbog nesposobnosti državnog odvjetništva nestao Ferdinand Jukić

Koliko se ozbiljno pristupilo istrazi oko putova novca za kupovinu oružja početkom devedesetih, zorno pokazuje nestanka Ferdinand Jukića nakon što je u četvrtak navečer u emisiji Otvoreno izjavio da posjeduje svu dokumentaciju o nabavci oružja koju je spreman predati policiji.

Umjesto da ga po završetku emisije dočeka policija ispred studija kako bi dobili te navodne dokumente koji su itekako bitni u cijeloj istrazi, čekalo se da svane jutro kako bi neki birokrat iz državnog odvjetništva uputio dopis u MUP da bi onda oni poslali nekog da nađe Jukića na adresi stanovanja. Naravno Jukića nisu našli.

Da je tome tako svjedoči vijest iz Jutarnjeg lista objavljena u petak, 13.10.2006. u 21:01 (dakle nekih 20-ak sati od emisije) u kojoj stoji:
Državno odvjetništvo zatražilo je danas od Ravnateljstva policije da u sklopu ponovno aktualizirane istrage o manipulacijama i krađama novca s računa na kojima je bio novac prikupljen za obranu Hrvatske, obavi obavjesni razgovor s Ferdinandom Jukićem, trgovcem oružjem iz početka devedesetih.

Nitko me ne može uvjeriti da u današnje doba razvijenih komunikacijskih sustava nije moguće organizirati sav birokratski posao da još u toku emisije policija dođe po Jukića u studio. Radi se o stotinama milijuna eura, a u državnom odvjetništvu nije bilo nikog tko bi odradio birokratski posao. Tim više što se znalo cijeli dan tko će biti gost u toj emisiji i da postoji mogućnost potrebe za hitnim postupcima. Moglo se puno toga napraviti, ali nije bilo volje.

Neodgovorno i sramotno.

Komentari

Kako me možeš uvjeriti da

Kako me možeš uvjeriti da se radi baš o "nesposobnosti" a ne o namjernoj nesposobnosti?

Tko je glasao

Pa nisu li rekli da su ga

Pa nisu li rekli da su ga pronašli u nekoj specijalnoj bolnici? Indikativno je da kada se desi ovakva nekakva situacija svi naglo pozavršavaju po bolničkim odjelima.

No ovaj konkretni lik ili je jako dobro znao što radi ili je totalno lud, jer je nastup na TVu na način koji je on to odradio identičan samoubojstvu (da li figurativnom ili doslovnom, to ćemo tek vidjeti)

Tko je glasao

Našli su ga, i uzeli

Našli su ga, i uzeli izjavu. Za dokumentaciju koju je tvrdio da ima se ne zna. Vjerujem da je nekima priuštio par nemirnih dana i noći. Neke papire očigledno ima, jer ako je trgovao oružjem, definitivno nije lud.

Zgadilo mu se što je 90% priče svaljeno na pokojnike, koji se ne mogu braniti. Tuđman rekao, Šušak rekao, i tako dalje. Totalno jadno.

Inače od sličnih, svi su u bolnicama završili, a danas na slobodi, od Gucića i Kutle, do Jukića i ovog riječkog odvjetnika. Indikativno je da su danas svi navedeni na slobodi.

Svidjelo mi se ono što je Ostojić na kraju rekao: "Ako su nam ovi kupovali oružje, i to ovako kako Jukić priča, dobro da smo se ikako obranili."

Cell.Bloger.Hr

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci