Tagovi

Zašto više ne glasam za HSP

Dosada sam bio u dobokom uvjerenju da će već jednom pametne snage HSP-a (Tadić, Rožić, Tomašić) uspjeti maknuti Đapića s mjesta predsjednika stranke i da će konačno ta stranka uspjeti se odmaknuti od seljačkog i nazadnog imidža koji je propagirao dosadašnji predsjednik Antoan Džapić te postati prava sila u hrvatskom političkom životu - jedna stranka intelektualaca domoljuba. Ali ništa od toga.

Đapić je glavni razlog zašto HSP nikad neće napredovati u nekom pozitivnom smjeru. Razloga je mnogo. Jer se Đapić bespotrebno išao bratimiti s Branimirom Glavašem, govnom i lisicom par excellence. Jer ima dikciju i naglasak kao da je jutros sišao "sabrda" (što očito paše velikom dijelu HSP-ovog glasačkog tijela). Jer plače kada izgubi stolicu gradonačelnika. Jer ima političke inteligencije koliko i moja baba. Jer svaki put kad neko izbaci neku konzervativnu ideju u Saboru, on trči da se složi s njom jer, po njemu, HSP bez ikakvog pogovora mora biti desna, konzervativna stranka. Činjenica da to ne mora biti nimalo u suglasnosti sa stvarnošću nije važno. Hrvatski sustav vrijednosti se ipak promijenio od vremena Starčevića i Kvaternika.

Đapić je glavni razlog zašto su Tadić i Rožić pobjegli od HSP-a. Iako nisu direktno naveli razloge odlaska, mislim da nam je svima jasno - dosta im je bilo mešetarenja po Osijeku, dosta im je bilo nazadnih stavova koje propagira Đapić i konačno bilo im je dosta da ih se povezuje s takvom magistarskog-rada-prepisivačkom sirovinom kao što je Đapić koji se stalno prepucava oko stvari koje uistinu nisu važne za Hrvatsku već su važne da održe Đapića glavnom facom u Osijeku. I dosta im je bilo Đapićevog stava "Bolje prvi u Galiji, nego drugi u Rimu."

HSP je odlaskom Tadića i Rožića definitivno izgubio nešto puno manje što se kasnije može pokazati kao vrlo važno - moj zacementirani glas za njih. Do jutros je HSP imao moj glas. Sad kad nema njih dvojice, mogu definitivno reći da su izgubili moj glas je apsolutno više nemam nikakve motivacije da glasam za njih. Posebice Tadić koji je po meni bio "poster boy" za ono što ja očekujem od poštenog, pametnog i odlučnog političara. Nek se HSP jebe. Dosad sam na svim izborima glasao za njih. Više ne. Neka sad traže glasove među onom populacijom koja sluša Thompsona, zamuckuje na riječima dužim od tri sloga i uzvikuje "Zar smo se za ovo borili?!?" Ti su mi najdraži...

Poruka političkim strankama: Onaj tko pridobije Tadića u svoju stranku, pridobit će i moj glas. Možda moj glas nije nešto, ali ja se duboko nadam da ima onih sličnih meni kojima je na kraju krajeva ipak najvažnije kod političara da je pametan i pošten. Možda sam u manjini, ali tako stvari stoje.

Rejban blog

Komentari

Ti si idiot jebote, fakat ti

Ti si idiot jebote, fakat ti je netko totalno mozak isprao,a takvim kao ti nam uopce niti netreba u stranci
Ko JEBE I TADIĆA I ROŽIĆA.
MI SMO NJIH DIGLI A KOGA GOD DIGNEMO I TAKO NAM OKRENU LEĐA,O NJIMA SE VIŠE NITI NE ČUJE NITI PRIČA.
SVE ŠTO SU ZNALI TO SMO IH MI NAUČILI, A IMAMO MI I PUNO SPOSOBNIJIH OD NJIH I JAKI SMO, SAMO RULJA KOJA JE JEBENA U GLAVU TREBA OTVORIT OČI A NE DA NON STOP GLASAJU ZA JEDNOTEISTE.
Za HSP sam od 1990. godine i nijednom nisam niti pomislio da bi za nekog drugoga glasao. kako su ovi došli, tako su i otišli, ko ih jebe, imamo mi ljudi ne brini se ti.
A rulja koja i dalje želi da nas država krade, potkupljuje i rasprodaje našu domovinu onda će naravno opet glasat za "blizance".
Nas su pritisli sad prije izbora sa svih strana, mediji su potkupljeni, nedaju nam puno prostora za nas glas, Đapiću namještaju, naravno da svi mogu misliti sta se odigrava, no oni koji imaju i malo trunke mozga, znat će ko je u pravu!!!
"Blizanci" se boje da ćemo mi napokon doći na vlast, a onda ćemo pozatvarati sve koji su krali i nemožes ti zaustaviti korupciju ako je SEF korupcije SANADER i SVI NJIMA SLIČNI..!!!
Daju naše generale sudovima, a uskoro ce pocet "davat" i časnike i sve koji su se borili za našu domovinu. sad će se udružit sa SDSS-om, i na kraju će pisati u povjesti da SMO MI NAPALI SRBIJU!!! ma jebem ti jebene ljude u glavu i glasaju samo za one slatkoriječive a to što samo pricaju i nis ne rade, samo "vama" ljudima mazu oci!!
Žalim ljude jer smo mi takav narod koji su ovce koji se uvlače drugima u guzicu. I nazalost mi moramo ispastat zbog VAS!!!!

Tko je glasao

pretpostavljam da ne

pretpostavljam da ne uočavaš konflikt između ove dvije rečenice:

SAMO RULJA KOJA JE JEBENA U GLAVU TREBA OTVORIT OČI A NE DA NON STOP GLASAJU ZA JEDNOTEISTE.
i
Za HSP sam od 1990. godine i nijednom nisam niti pomislio da bi za nekog drugoga glasao

Tko je glasao

pod time sam htio reci da

pod time sam htio reci da rulja non stop glasa za jednoteiste koji nas potkradaju, unistavaju i rasprodaju nasu drzavu Hrvatsku, ajde da je HDZ i SPD poštena stranka, ali toliko izdaje za HRVATSKU nisam VIDIO U ŽIVOTU I NISAM SE NADAO DA ĆEMO DO TOGA DOĆI!!!! A od 1990. sam ušao u HSP i njihov član sam od tada i znam za sta se bore. Pitaj samo u Osijeku ljude koliko je Đapić napravio za građane za to vrijeme koliko je tamo bio gradonačelnik. Nabio si je gore 20% više glasova i drago mi je zbog toga.

Tko je glasao

Pitaj samo u Osijeku ljude

Pitaj samo u Osijeku ljude koliko je Đapić napravio za građane za to vrijeme koliko je tamo bio gradonačelnik. Nabio si je gore 20% više glasova i drago mi je zbog toga.

Neki će nedvojbeno reći upravo to ali će neki reći i suprotno.

Ovo s 20% više glasova ankete ne potvrđuju a istinu ćemo relativno brzo saznati.

B-52

Tko je glasao

upozorio bih samo na krajnje

upozorio bih samo na krajnje čudnovatu prošlost HSPa, sklonost prema zakulisnim igrama, izigravanje kvazi_oporbe i trgovanje po nadzornim i upravnim odborima u vrijeme mandata ove vlade

upozorio bih i na činjenicu da se podrška HSPu srozala na polovicu i praktički na izborni prag, to sigurno nije u cijelosti uzrokovano odlaskom rožića i tadića, no nema šanse da nije utjecalo

ponašanje Đapića u osijeku je krajnje čudnovato i priča oko 800mil kuna dvorani je u najmanju ruku zabavna i jedva čekam vidjeti kako će se rasplesti, uključivo i lokalni izbori koji tamo slijede na kojima, siguran sam, HSP neće proći tako dobro kako se možda nadaš

drago mi je da si sretan HSPom i nadam se da će jednoga dana to postati prava, respektabilna stranka kojoj će budućnost nacije biti ispred budućnosti pojedinaca na njezinom čelu; nadajmo se da ćemo obojca taj dan i doživjeti

Tko je glasao

Bez obzira na njihove

Bez obzira na njihove političke sposobnosti i kvalitete, mislim da su njih dvojica obični trgovci i oportunisti u potrazi za nekom boljom klimom gdje drugačiji vjetar puše.

Tko je glasao

HSP je unatoč svemu već

HSP je unatoč svemu već dvije, tri godine u silaznoj putanji. Ovo su samo dva skoka prema mediokritetu i padu ispod 5% u 90% države. I jedan korak prema dvostranačju.

Cell.Bloger.Hr

Tko je glasao

Čitam i čudim se... Ne

Čitam i čudim se...
Ne poznam osobno niti jednog niti drugog.Sve što znam o njima znam iz medija.Njihov izbor/odluku ne komentiram.Ali način ?!
Kako može biti moralan čin napustiti stranku pred izbore sa objašnjenjem koje ništa ne objašnjava?Isključiti telefone i ne javljati se nikome?
Moje osobno mišljenje je:
Čistog obraza mogu biti samo oni koji komuniciraju otvoreno,iskreno i pošteno.U ovom trenutku Tadić i Rožić su se pritajili ,ne znamo njihove planove niti njihove osobne razloge. Ako su odlučili otići, trebali su to napraviti hrabro,javno,izaći pred ljude,reći oči u oči što i zašto.

cvjetići

Tko je glasao

što možeš učiniti ako je

što možeš učiniti ako je u tebi nešto puklo i želiš izići?

a) možeš napisati ostavku, dati izjavu za javnost i povući se

b) možeš napisati ostavku, dati izjavu za javnost i potom deset dana odgovarati na sve intervjue, pitanja novinara i zainteresiranih

mislim da je sasvim ok što su napravili, lijepo su napisali priopćenje, naveli su razlog koji je svima javno uočljiv i svatko može zauzeti stav da li je razlog ispravan ili nije, a sada umjesto da se uključe u harangu koja slijedi stali su na stranu i mirno čekaju

Tko je glasao

Čekaju što? TO JE PITANJE

Čekaju što?
TO JE PITANJE KOJE JE OSTALO NEODGOVORENO,a u stvari je ključ .Oni su mirni,ali što je sa njihovim glasačima koji su ostali bez odgovora.

cvjetići

Tko je glasao

na njihovom mjestu ja bih

na njihovom mjestu ja bih prvo pričekao da iz HSPa iziđe njihovo crnilo a tek potom bih odgovorio

no to sam samo ja :)

Tko je glasao

na njihovom mjestu ja bih

na njihovom mjestu ja bih prvo pričekao da iz HSPa iziđe njihovo crnilo a tek potom bih odgovorio

no to sam samo ja :)

To je Ok, ali pitanje j ekoliko će Đapić izdržati.... mora reagirati, a što god kaže otući će mu se o glavu..., a opet ako šuti, opet ne valja..... vrlo zeznuta pozicija

Tko je glasao

pa vidiš da su ruža

pa vidiš da su ruža tomašić i kovačević pušteni s lanca, cijeli niz nekih priča se raspreda po gradu...

izići će to na vidjelo, prije ili kasnije

Tko je glasao

Kak se je ponašal s

Kak se je ponašal s političkim protivnicima, se bu sad vrnulo.

Kak je zaslužil bu i dobil.

Tko je glasao

E to jeste amoralan čin.

E to jeste amoralan čin.

Tko je glasao

Čistog obraza mogu biti

Čistog obraza mogu biti samo oni koji komuniciraju otvoreno,iskreno i pošteno.U ovom trenutku Tadić i Rožić su se pritajili ,ne znamo njihove planove niti njihove osobne razloge. Ako su odlučili otići, trebali su to napraviti hrabro,javno,izaći pred ljude,reći oči u oči što i zašto.
Ne, to bi tako hodalo u nekoj diletantskoj zapadnoj zemlji. Mi smo puno iskusnija zemlja. Da su tako radili ne bi ih ni bilo kao političara - na taj način se ne vrijedi javljati za riječ na sastanku suvlasnika zgrade, stanara, i nema šanse da će takav netko biti izabran za predstavnika suvlasnika, usput Tadić muca. Onda kome i kako hrabro,javno,izaći pred ljude,reći oči u oči što i zašto - sve je to ekipa koja se mota do iznemoglosti po uskom prostoru u Zagrebu, od neke banalne nelagode u tijelu i glavi to ne mogu izvesti niti najveći specijalci, to je naprosto takvo područje, radijacija i slično, genius loci.

Pritajiti i da ostali ne znaju tvoje planove i osobne razloge je nešto nužno a i neminovno - bez toga ništa a i kada radiš, misliš i igraš potpuno javno nitko ne zna tvoje planove i razloge, ako su općepoznati i vječni tek onda si sumnjiv jer ima tisuću pomoćnih i 30-tak osnovnih razloga zbog kojeg si sumnjiv(a) i to ne prolazi. Osnovni razlozi. U iskusnoj zemlji se što više toga radi dogovorom ili ekstra genijalno, takav je sustav, sve ostalo između je osuđeno na propast, odgovara pravilima ali sustav osim sustava uvijek ima avangardu i ono što ekstra genijalnošću i ekstra sposobnošću postaje novi dio avangarde, jer avangarda živi svoj život. Ako si avangarda, možeš biti i smeće, sustav se ne buni, pače ... Nadalje, pravilo je da ne prolazi ništa što nije u duhu napretka, pri čemu je napredak ona sinergijska struja koja snažno nosi a ono što nije u duhu napretka sve drugo, npr. nikad ne smiješ biti protiv milijardi i seksualnih varijacija na temu, jer to se uvijek kao napredak nosi. Zatim je pravilo da postoje vodstva, ono drug Tito jaše na čelu kolone (nakon što je niz prethodnih likvidirano), što je jako važno pravilo s kojim se nije igrati, što se vidi i iz aviona itd. Ima toga još.

Kome izgleda depresivno, uopće nije, bez ironije. Baš ovim i raznim drugim se otvara igra, koja ima bolje šanse da prođe evropske pretkvalifikacije. Napredak je uvijek išao na račun lošeg stanja podzemlja (vodovodi, kanalizacije ...) i nadzemlja (leševi ljudi, smetlišta, nešto probavnih i drugih smetnji itd.), a sada oni koji misle da je to prošlost vide da vide kasno, da se na tome baš zarađuje, reciklaže i sanacije, deratizacije i arheologija, zaštita okoliša i slično. Ovaj Rožić ti je stručnjak za to, pa mu je valjda proradio profesionalni mozak, a Tadić se je i onako previše involvirao u te suvremen obrate da nije jasno šta je radio i prije. Zato sada najprije moraju u ilegalu, kao i sve osnovne snage, i sada pitaj boga gdje će završiti - ili na smetlištu historije kao tema za tretiranje ili će se ubaciti u stručnjake.

Tko je glasao

Negdje sam već i napisao da

Negdje sam već i napisao da je uprvo iz tih razloga njihova odluka isključivo motivirana pilitikanstvom a ne nekim moralnim načelima. No kako god bilo moguće je da njihovim odlaskom HSP izgubi puno u koliko uđu u međusobni obračun, a očito jeda Đapić nikako ne želi, a zašto?.... E to je već pravopitanje jer ipak se radi o ljudima koji puno toga znaju......a ako to i jažu.... ode rejting i ispod crte.....možda

Tko je glasao

Bravo!

Bravo!

Tko je glasao

Iako se sigurno ne bismo

Iako se sigurno ne bismo složili oko uzroka njihovog poteza, vas nekoliko koji iznosite da HSP gubi vaš glas potvrđujete moju tezu da HSP gubi a netko drugi dobiva, ovisno o tome kuda odu ili koga podrže.

Što vi mislite što će i kuda će njih dvojica?

B-52

Tko je glasao

Moja oklada bi bio HSS ili

Moja oklada bi bio HSS ili eventualno DC. Da odu u HDZ, previše bi se kompromitirali, iako to nije ni toliko loša opcija, tko zna - možda donesu svjež vjetar u ovu ustajalu stranku. SDP kao i HNS ne dolazi u obzir jer jednostavno se ne uklapaju u takvu sredinu. HSS-u i DC-u fali nekoliko kvalitetnih ljudi koji bi ih digli iz prosječnosti. HSS mi se čak čini kao vjerojatnija opcija jer su ideološki i povijesno slična stranka HSP-u.

Tko je glasao

Za Rožića to može

Za Rožića to može stajati, ali za Tadića mislim da ne.
Tadić nema veze sa HSP-om u smislu ideologije. Godinama me je mučilo pitanje što jedan takav čovjek radi uopće u HSP-u.
Obojica su došla iz HSLS-a. Ako se iz socijal-liberalne stranke(u tom trenutku kao jedine alternative Tuđmanovom HDZ-u) moglo doći u pravašku, onda su i sad sve kombinacije moguće.
Moguće je i da odu u mirovinu. Ta opcija mi se čini nekako najvjerojatnija. Bar što se Tadića tiče.
Ako se povuku iz politike, za Rožićem neću previše žaliti, ali Tadić će mi nedostajati.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Povjesno, a bogami i

Povjesno, a bogami i ideoloski, HSS i HSP nemaju nikakve veze osim drzavotvornosti, a taj dio posla je iza nas.

Tko je glasao

Pa, može se povući

Pa, može se povući određena (povijesna) paralela između ciljeva HSP-a za vrijeme Starčevića i HSS-a za vrijeme Radića. Današnje stranke su (u teoriji) sljednice tih bivših stranaka i (teoretski) bi se trebale zalagati za slične stvari. Praksa se može pokazati kao nešto sasvim drugo. Iako vjerujem da im je HSS ideološki najbliži, a i najmanje kontroverzna opcija. Uz naravno nastup kao samostalni kandidati.

Tko je glasao

Radic je bio demokrata, sa

Radic je bio demokrata, sa demokratskim stilom vladanja, sa demokratksim zalaganjima, dok je Starcevic bio autoritaran pastir-ovca igrac. A iz takvih principa sve ostalo proizlazi. S druge strane, svi mi imamo zajednici san, svijeta bez gladi i slicno. Ali to nije toliko bitno.

Tko je glasao

Htio sam reći da su te

Htio sam reći da su te dvije stranke ponikle iz ideala o jakoj i samostalnoj hrvatskoj državi. Svaka na svoj način koji nije nužno isti.

Tko je glasao

Mislim da će najprije kao

Mislim da će najprije kao nezavisni u jednu od ove dvije nabrojene, a nije isključeno ni da idu zajedno nezavisnom listom sa Tadićem kao nositeljem u 9. ili 10., (a možda i svaki u svojoj). Mislim da bi prošli bez problema jer je Tadić i nosio HSP u dalmaciji.

Tko je glasao

Potpisujem od A do Ž. HSP

Potpisujem od A do Ž. HSP gubi još jedan glas.

Tko je glasao

I jos jedan.

I jos jedan.

Tko je glasao

Poruka političkim

Poruka političkim strankama: Onaj tko pridobije Tadića u svoju stranku, pridobit će i moj glas. Možda moj glas nije nešto, ali ja se duboko nadam da ima onih sličnih meni kojima je na kraju krajeva ipak najvažnije kod političara da je pametan i pošten. Možda sam u manjini, ali tako stvari stoje.


Poštovani @rejban, možda ne možeš ni zamisliti koliko umova u ovom trenutku misli na istu stvar.......

Tko je glasao

Hehe Rejban, pa ti sporije

Hehe Rejban, pa ti sporije mislis i od samog Tadica. :-)

Sta si ti fakat mislio da onaj koji moze 10 godina tolerirati onakvu pojavu za sefa, netko tko nam daje buducnost?

Tko je glasao

Nije deset nego

Nije deset nego dvanaest.

Podsjetit ću te na tvoju ushićenost njihovim potezom koju si iskazao na drugim postovima.

Zašto sad provociraš čovjeka koji ih cijeni i piše isto što i ti drugdje?

B-52

Tko je glasao

SM, nisam primjetio da je

SM, nisam primjetio da je Rejban mentalno uskracena osoba, da bi trebao tvoju zastitu.

BTW, duzan si mi odgovor kod CikaVelje.

Tko je glasao

Moja je primjedba upućena

Moja je primjedba upućena tebi a ne njemu.
Prvo si pogriješio u broju godina a drugo, primjećujem nedosljednost u stavu.

Niti jedno nema veze s njim.

B-52

Tko je glasao

Sto to nije dosljedno? To

Sto to nije dosljedno? To sto cijenim i kod najvece budale kada ucini dobar korak? Cisto da se razumijemo, Tadic nije najveca budala, a Rozic jos manje.

Tko je glasao

Ha, i to što kažeš... Ali

Ha, i to što kažeš... Ali valjda se nekako mislilo da će ga se već jednom otarasiti. Prije ili kasnije ga mora ušorati šećer ili nekakvi slični zdravstveni problemi povezani s težinom. :)

Tko je glasao

Bavite se vi politikom a nas

Bavite se vi politikom a nas punašne pustite na miru.

Tko je glasao

dajem 5 zvjezdica. kažu da

dajem 5 zvjezdica. kažu da su okrugli ljudi zabavniji i manje nervozni od mršavih.

@gale iako mi je mrsko hraniti trola, možeš li mi napisati koliko si često i o čemu razgovarao s Tončijem Tadićem da možeš iznjeti zaključak kako čovjek sporo misli?

@rejban HSP nije nikada bio moj politički izbor i to Tonči T. jako dobro zna, ali je, definitivno, desni kraj političke scene u RH izgubio dva izvrsna igrača. ne znam kako će se HSP iz toga ispetljati, ali će, u svakom slučaju, biti radikalno izmjenjen. i ono malo zdravog razuma koji je pokušavao HSP održati na površini otišlo je. dok nam Tadić i Rožić ne objasne zašto, možemo samo spekulirati.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci