Tagovi

Zašto umire hrvatska brodogradnja

«Kako doznajemo od visoko pozicioniranog izvora u Vladi, Europska komisija zahtijeva stečaj «Brodotrogira» i preustroj «Kraljevice» te hitnu privatizaciju «Uljanika», smanjenje opsega proizvodnje «3. maja» i «Brodosplita». To u stvarnosti znači da se «Brodotrogir» mora ugasiti, a vrlo je vjerojatno da ista sudbina čeka i «Kraljevicu».

Za sve nas u Trogiru, ova vijest objavljena sinoć u središnjem dnevniku HTV-a odjeknula je poput bombe.

Znači, počelo je izlaziti u javnosti, pa makar i od «neimenovanog visoko pozicioniranog izvora u Vladi», ono što mi radnici «Brodotrogira» naslućujemo već nekoliko mjeseci. Hrvatska Vlada, naravno pod izlikom da to tako traži «Europska komisija», odlučila je Brodotrogiru staviti ključ u bravu. Rekli bismo - sasvim logično, jer ako je već došla takva zapovijed i ako se već mora birati između šest velikih brodogradilišta, onda se podrazumijeva da to neće biti Uljanik koji posluje najbolje, neće (za sada) to biti ni «Brodosplit» niti «3.maj» zbog političkih razloga, a Kraljevica je još uvijek na vagi zbog proizvodnje ponešto drugačije vrste brodova. Znači – preostao je "Brodotrogir" koji će, barem se tako nadaju, šaptom pasti jer nema političkih zaštitnika, a 1200 zaposlenih uz 600-700 kooperanata neće biti dovoljna kritična masa za veće prosvjede.

Istina je slijedeća – naša Vlada sa Europom ne pregovara, ne brani hrvatske interese već se ponaša poslušnički i pokorno, slijepo izvršava ono što ta famozna Europa zahtjeva, isto onako kao nedavno za ZERP, kao i za mnogo togo što još ne znamo, ali ćemo na žalost saznati kad budemo dovedeni pred gotov čin.

Sada je na djelu – takozvano «senzibiliziranje javnosti». Najprije je počelo kao sramežljivo, a sada već gotovo svakodnevno, u medijima se objavljuju članci u kojima je osnovna misao vodilja kako je brodograđevna industrija u Hrvatskoj i tako samo kamen oko vrata, izvor milijunskih gubitaka, rupa bez dna i kako u konačnici nema smisla podržavati i održavati nešto što je već odavno osuđeno na neuspjeh. I opet se ponavlja ono famozno – ako moramo birati između, u ovom slučaju - brodogradnje i Europe, onda dileme nema - odreći ćemo se naravno - brodogradnje. Čak se ide toliko daleko da se sa primjetnom dozom sprdnje obrušava na sve radnike zaposlene u škverovima, kako nisu sposobni izgraditi brod na održivim ekonomskim pretpostavkama. Pokušava se kreirati kao dominantno mišljenje u javnosti da nam takva brodogradnja i tako predstavlja samo opterećenje i kako nije velika šteta ako propadne.

Ah da - nama se i tako ništa ne isplati proizvoditi!
Hrvatska je, sada se to definitivno može reći – propustila povijesnu šansu.
Brodogradnja nije tako jednostavna kao proizvodnja krumpira, cipela ili poliuretanske pjene, brodogradnja je strateška djelatnost. Brodogradnja je generator razvoja jer zapošljava ne samo sebe, nego i mnoštvo prateće industrije. O tome sam već pisao u ovom postu pa se ne želim ponavljati. Sve ono što sam napisao prije kojih godinu i po dana, stoji i danas...

Ono što je posebno žalosno, jest činjenica da o brodograđevnoj industriji u Hrvatskoj, i to ne samo sada, već dugi niz godina odlučuju ljudi, bolje reći političari, koji blago rečeno o brodogradnji – nemaju pojma!

Tražili su od nas da napravimo plan restrukturiranja kojeg smo odradili vrlo stručno, odgovorno, na profesionalni način i to već prije skoro godinu dana. I što se nakon toga događa? Godinu dana naš program leži u nekoj ladici u Bruxellesu!
Nitko se od naših dičnih političara nije potrudio da uvjeri europske birokrate o svrsishodnosti i isplativosti tog plana. Konačno – tek nam sada govore kako taj plan “ekonomski neodrživ, nerazvojan i bla bla bla”, a uvjeren sam da ga nisu niti pročitali.

Ma da smo mi izradili ne znam kakav program, oni bi ga proglasili nevaljalim jer su oni svoju odluku već odavno donijeli. Samo čekaju povoljan “tajming”…

Što sadrži taj naš plan restrukturiranja?
Pojednostavljeno rečeno – da bi mogli proizvoditi brodove sa financijskim dobitkom, moramo osuvremeniti tehnologiju proizvodnje broda. A ta tehnologija je izuzetno složena i komplicirana te zahtjeva velika ulaganja. Ne možete sa odvijačem i čekićem napraviti Mercedes! Proizvesti ne samo suvremen, već istinski sofisticirani brod koji će biti ne samo kvalitetan i pouzdan, već i osvajati prestižne nagrade u relevantnim svjetskim stručnim krugovima, zadatak je koji nije niti malo lak.

I što nama sada vrijedi da i u takvim nepovoljnim okolnostima, sa zastarjelom tehnologijom, konstantno ubrzavamo proizvodnju, da stalno imamo posla preko glave, da zdušno nastojimo svaki novi brod napraviti što kvalitetnije i u što kraćem roku!?

Nije ugodna spoznaja da o tvojoj sudbini odlučuje netko tko nema znanje, ali ima moć. Takvi će te licemjerno, deklarativno podržavati a s druge strane neće napraviti ništa da ti pomognu.
Ako su već premudro zaključili da Hrvatskoj nije potrebna brodogradnja, znaju li oni možda što nam je uopće potrebno? Nisam siguran da možemo živjeti dobro, a ništa ne proizvoditi. Neki možda da, ali većina…vrlo teško!

Brodotrogiru je dodatna otežavajuća okolnost što se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji. Dobro, i meni je jasno da bi turistički sadržaji bili oku ugodniji i primjereniji od škverskih dizalica. Ali, može li se živjeti od šest tjedana turističke sezone?

Vidjet ćemo što će se događati ovih dana. Iskreno – nisam optimist. A pogotovo zbog toga što nije teško predvidjeti da je gašenje moga škvera u Trogiru samo početak kraja čitave naše brodogradnje. Šteta je nepovratno učinjena. Uništit ćemo čitavu jednu struku u kojoj smo bili prepoznatljivi i priznati u svijetu.

U trogirskom škveru, ljudi se uznemireni, ali unatoč svemu, i dalje vrijedno rade. Jedan brod nam je pred isporukom, a drugi je u završnoj fazi na navozu i za desetak dana će biti spreman za porinuće…Ako sve bude u redu, naravno…

Eto, nije mi baš bila namjera o ovoj temi pisati na blogu, ali u poplavi kontradiktornih, površnih i nedorečenih vijesti, možda nije loše javljati se sa “lica mjesta”. Baš me zanima hoće li ovaj “reality show" javnosti biti tako zanimljiv kao oni već svima dobro poznati….

Komentari

Što sadrži taj naš plan

Što sadrži taj naš plan restrukturiranja?
Pojednostavljeno rečeno – da bi mogli proizvoditi brodove sa financijskim dobitkom, moramo osuvremeniti tehnologiju proizvodnje broda. A ta tehnologija je izuzetno složena i komplicirana te zahtjeva velika ulaganja. Ne možete sa odvijačem i čekićem napraviti Mercedes! Proizvesti ne samo suvremen, već istinski sofisticirani brod koji će biti ne samo kvalitetan i pouzdan, već i osvajati prestižne nagrade u relevantnim svjetskim stručnim krugovima, zadatak je koji nije niti malo lak.

Da, samo što je dotični plan došao kojih 15 godina prekasno.
Obzirom na to, mislim da nije u redu krivitii "pokvarenu Europu" da s grbače ostalih građana Hrvatske skida obvezu da i dalje "vlak bez voznog reda" odvozi vagone i vagone novca i kipa ih u brodogradnju...

Tko je glasao

E, a ja bih baš krivio

E, a ja bih baš krivio Europu.
Europa ima konkurentnu industriju pa ne želi subvencioniranje industrije.Neka lijepo Europa skine ili barem smanji puste subvencije za poljoprivredu gdje bi oni bili nekonkurentni bez subvencija.
Baš me zanima koliko bi onda uvozili hrane iz EU.

Tko je glasao

E, a ja bih baš krivio

E, a ja bih baš krivio Europu.
Europa ima konkurentnu industriju pa ne želi subvencioniranje industrije..
Možda nisi dobro shvatio, ali EU nije protiv subvencija u brodogradnji. EU traži rfacionalizaciju u poslovanju za što e imalo sasvim dovoljno vremena no nitko do sada nije imao petlju tj. političku volju to rješavati. Sada će u srpnju opet biti "dilema" škver ili EU.... a odgovor je: zna se, Zar ne?

Tko je glasao

Racionalizaciju

Racionalizaciju poslovanja?
Je li to ono kad francuska vina koja se ne mogu prodati (jer ne žele spustiti cijene) pretvara u kvasinu ili alkohol?

Ne mislim ništa dobro niti o EU zahtjevima niti o prijedlozima vlade niti o sadašnjem stanju u brodogradnji.
Da bi brodogradnja opstala prvo treba postojati volja za njenim opstankom, a čini mi se da nikoga osim škverana baš i nije pretjerano briga za brodogradilišta.

Tko je glasao

Da bi brodogradnja opstala

Da bi brodogradnja opstala prvo treba postojati volja za njenim opstankom, a čini mi se da nikoga osim škverana baš i nije pretjerano briga za brodogradilišta. Daj molim te jer ja sam blizu ovog "našeg" trogirskog u svakom smislu pa i u informativnom... Daj nam malo pojasni na koji su to način škverani ZA brodogradilište odnosno na koje ti to "škverane" uopće misliš, a ja ću ti onako radi bolje informacije o čemu ja pričam nabaciti i jedan moj tekstić koji sam kao ondašnji predsjednik loaklnog HSS-a postavio na lok. stranačku interent stranicu, dakle još davnog ljeta 2000.
Brodogradnja kao jedan važni segment Trogirskog gospodarstva, u ovom materijelu nije obuhvaćen kao jedna od razvojnih mogućnosti Trogira iz prostog razloga što još nije poznata konačna odluka Vlade Republike Hrvatske o ukupnoj budućnosti brodogradnje kao industrije, a to znači da isto tako nije poznata ni sudbina Brodotrogira. Donošenjem konačne odluke od strane Vlade, HSS Trogira će izaći i sa svojim viđenjem riješenja tog doista velikog problema, no isto tako i riješivog na zadovoljstvo kako zaposlenih u Brodotrogiru, tako i sveukupnog gospodarstva Trogira. ... dakle kao što si zaključio jasno je da je cijelo vrijeme ista meta isto odstojanje.

Tko je glasao

Jednom si u komentaru

Jednom si u komentaru napisao ovo:"Da ima i bilo je svašta, no evo jedne istinite priče iz jednog dalmatinskog škvera.
Prije nekih 7 godina još na početku Račanove vlade u jednom od navedenih hiper gubitaša postavljen je direktor koji je i inače bio dugogodišnji djelatnik u škveru na odgovornin poslovima. Ovaj je međutim važio za iznimno poštenu i sposobnu osobu, dakle, mrak kombinacija. Dotočni frajer je za nekoliko mjeseci uveo takav red da je odjednom drastično pojeftinilo doslovno sve što su u brod ugarđivali. Dakle odjenom prosječno manji imputi za nekih 30-ak %, no to nije bilo sve. Odjednom je za otprilike isto toliko smanjen i potrebni fond sati za jedan brod, a naravno... zaboravih napomenuti kako je drugi dan no što je imenovan odmah razjurio cijelu kooperaciju ("Sklad") koja je poput krpelja isisala sve što se moglo.....
I da ne duljim već prvi brod po njegovu sistemu je bio financijski plus, a kada su vidjeli njegove poslovne parametre i ono što je još namjeravao napraviti u roku mjesec dva je dobio nogu..... od svojih naravno.... Pričao sam sa njim i znam zašto jer mi je mnogo toga (of the reecord) ispričao....., a ni vama nije teško pogoditi što sve, zar ne?"

Pod one kojima je stalo do brodogradilišta sam mislio na tog čovjeka, a mislio sam da ih ima još takvih. Možda sam pogriješio, ti ipak bolje poznaješ stanje u brodogradnji.

Uvijek kad se priča o problemu brodogradnje sjetim se tog tvog komentara.

Možda bi bilo bolje da umjesto svih tih planova restrukturiranja, vlada postavi tog čovjeka na čelo svih naših brodogradilišta i da mu odriješene ruke da napravi sve što je potrebno za njihov spas.

Tko je glasao

Pod one kojima je stalo do

Pod one kojima je stalo do brodogradilišta sam mislio na tog čovjeka, a mislio sam da ih ima još takvih. Možda sam pogriješio, ti ipak bolje poznaješ stanje u brodogradnji.

Uvijek kad se priča o problemu brodogradnje sjetim se tog tvog komentara. Jasno je da većina radnika želi pošteno raditi kao što to radi i autor ovog dnevnika koji kao stručnjak u svom dijeluposal i te kako zna što i kakve bi brodove trogirski škver mogao graditi ali njega i oankve niko ništa ne pita, a ako oni slučajno nešto uptaju brzo im se objasni gdje je kapija..... a ljudi ka ljudi, u borbi za golu egzistenciju su često prisiljeni šutke gledat kako se rastaču njihovi trudi, aništa ne mogu,.. a bogme neki i ne smiju jer,... duboko je more plavo. A da se krade sve u 16 zna i svaka baba na pazaru. Moram prizant i da se i ja često sjetim tog čovjeka, ali isto tako često susrećem i vlasnika L.R.E. privatnog brodogradilišta koji je bio i na mojoj nezavisnoj listi na prošlim lokanim izborima (i imao radi toga velike probleme kasnije) kojem za grdnju broda ne treba ničija subvencija..... a radnici mu rade i u nekim inozemnim brodogradilištima.
Možda bi bilo bolje da umjesto svih tih planova restrukturiranja, vlada postavi tog čovjeka na čelo svih naših brodogradilišta i da mu odriješene ruke da napravi sve što je potrebno za njihov spas.
E vidiš, problem je u tome što on ili onakvi nemaju šanse ni u kojoj vlasti. Možda bi najtočnije bilo kazati da uopće nije pitanje može li se "spasiti" ovaj ili onaj škver, već da li se to uopće želi ? Trogirskom su dani odbrojani još odavno samo što to "poglavice" nisu željeli prihvatiti jer su uvijek neki izbori bili pred vratima, a sad kad su stjerani u kut će dobit po pi..i.
Kako je sada u Trogiru na vlasti HDZ ispada da će oni platit ceh, ali isto bi bilo i da je SDP... gotovo da je odgovrnost za sadašnje stanje 50:50.

Tko je glasao

Znam da će teško ti pravi

Znam da će teško ti pravi ljudi doći u šansu da vode brodogradilišta.

Možda bi zadatak medija, javnosti pa i nas tu na pollitici bio da uvjerimo vladu, EU, i one kod nas koji misle da brodogradnja ne zaslžuje šansu, da s pravim ljudima šanse za spas ipak ima.

Kad bi dali tim poštenim ljudima šansu, možda bi njihovi uspjesi pokrenuli sve kod nas da se bolje radi i više trudimo. Vratilo bi vjeru u ljude koji sad na sve gluposti političara samo odmahuju rukom ne vjerujući da sami mogu nešto promijeniti.

Bilo bi lijepo kad bi novinari koji posjećuju ove stranice prenijeli poruku javnosti da je riješenje u pravim ljudima, a ne u besplodnim planovima i održavanjem na životu upumpavanjem novca u brodogradilišta.

Tko je glasao

Znam da će teško ti pravi

Znam da će teško ti pravi ljudi doći u šansu da vode brodogradilišta. U ovakvim okolnostima kada se iz škverova izvlači velika lova nema apsolutno nikakve šanse.

.... one kod nas koji misle da brodogradnja ne zaslžuje šansu, da s pravim ljudima šanse za spas ipak ima. Da ima šanse za hrvatsku brodogradnju, no sada dolazimo dijelom i do onog na što @ap aludira...... ne više na onom mjestu gdje su sada, ne sa ovom tehnologijom, i ne sa ovim ljudima koji to sada vode.

Bilo bi lijepo kad bi novinari koji posjećuju ove stranice prenijeli poruku javnosti da je riješenje u pravim ljudima, a ne u besplodnim planovima i održavanjem na životu upumpavanjem novca u brodogradilišta. Vidiš, ti novinari su svakodnevno na ovim stranicama a u svojim novinama pišu ono što se od njih traži..... pa valjda svaki djelatnik (pa i novinar) radi što mu poslodavac naredi..... a pričica o "upumpavanju" love u brodogradnju bi se slobodno mogla promijeniti u priču o upumpavanju love u đepove ....... i to toliko očito da je i onima iz EU to da izvineš već odavno dopizdilo.... Čak toliko da ne moraju niti otvoriti te planove za "restruktuiranje" nekih škverova koji ne započinju sa zatvara se, izmješta se ili prenamjenjuje se ..... za sve ostalo je već odavno prošao i zadnji vlakić...

PS. Pa vidiš da su ovi u Trogiru već izvadili i građevinske dozvole za te prenamjene a kao tule kako oni jedni pojma nemaju o čemu je riječ..... ma ja bi ih sve nogom u stražnjicu samo radi toga šta su toliko glupi ili bahati da ni lagat ne znaju.... a tek oni sindikalni "čelnici".... i šta je najgore djelatnici škvera im izgleda svima vjeruju....
...... Meni je to izvan svake logike.

Tko je glasao

Moram reći da sam vrlo

Moram reći da sam vrlo tužan što brodogradilišta umiru, ne samo zato što mislim da je moguć opstanak brodogradilišta uz malo dobre volje, ne samo zato jer se opet govori o višku, opet su Hrvati višak u Hrvatskoj i treba ih se nekako zbrinuti da se napravi mjesta za marine i hotele ili nešto slično.
Tužan sam zato jer je škver za mene simbol Dalmacije koja nestaje.

Ja sam proveo tek dva tjedna u remontnom brodogradilištu u Lamjani na otoku ugljan.

Uvijek pamtim jednu sliku iz tog vremena.
Odrađivao sam ljetnu praksu nakon prvog razreda srednje škole, još je bio rat i ljudi su onda mjesecima radili bez plaće.
Jednog dana su za dok smo išli u menzu na marendu dva radnika su stala ispred kantine i zapjevali jednu klapsku pjesmu (u biti samo refren).

Kad me netko pita što je to Dalmacija, što je to klapa i klapska pisma ja im ispričam priču o toj dvojici radnika.
Pivali su u šporkin trlišima za svoj gušt. nisu in tribali narodna ili kvazinarodna nošnja, niti euri da bi pivali, niti bina, ni razglas. A kad su zapivali svi što su išli na marendu su na tren stali i uživali. Pivali su jer pisma "tepli dušu i lagodi srcu", jer to vole, a ne zato jer to naši gosti zahtijevaju, jer moraju poput Indijanaca izigravati domorodce kojima će neki stranac baciti par eura pod noge jer su ih zabavili.

Težaci su pivali za svoj gušt, škverani su pivali za svoj gušt. U vremenu kad je sve biznis i kad Dalmaciju žele pretvoriti u mjesto za elitu, tko će pivati za svoj gušt? Gdje je mjesto za nas domaće koji nismo elita?

magarac blog\samo tuga ostaje

Tko je glasao

@magarac, evo nešto šta

@magarac, evo nešto šta "tepli dušu i lagodi srcu"
Klapa Tragos: Okruk selo

Tko je glasao

Fola na pismi barba DEMOS,

Fola na pismi barba DEMOS, vidi se da je i u tebi dalmatinska duša prava.

Tko je glasao

I ja bio u Lamjani na

I ja bio u Lamjani na praksi. :-)

Nedavno je bila reportaža na HTV o Lamjani.
I tamošnjeg škvera više neće biti.

Reporter je reportažu završio riječima(pišem po sjećanju):
Svi koji se bave hrvatskom brodogradnjom puno misle.
Ima jedan u Ugljanu koji misli da je Napoleon, jedan u Vrapču misli da je Isus. Njih dvojica su barem na sigurnome.

Čini mi se da je dao točnu dijagnozu naše brodogradnje.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Dirnio si me u srce

Dirnio si me u srce spomenuvši klapsku pismu.
Nešto najbolje (dobro, možda sam malo subjektivan) što postoji u kulturi kod Hrvata i to nije samo subjektivno već je i puno stranih umjetnika- Vanessa Mae npr.- boraveći u Hrvatskoj to isto ponovila.
No, možemo se nadati da nam barem to ne mogu oduzeti ili možda, u duhu "europske pravne stečevine", mogu i to?
Pogotovo one pisme di se spominje Hrvatska?

cogito ergo sum

Tko je glasao

No, možemo se nadati da nam

No, možemo se nadati da nam barem to ne mogu oduzeti ili možda, u duhu "europske pravne stečevine", mogu i to? Gotovo da već i jesu, no...... "Nedamo te pismo naša" ....... evo jedne od Klape Iskon
Dalmatino povišću pritrujena

.... i baš se lipo uklapa u temu......
Tko je glasao

Stipišić je legenda! Ne

Stipišić je legenda!
Ne sekiran se ja za "našega čovika" od mora i kamena.
Gaze nas već preko 1300 godina, a mi stalno izlazimo jači...

cogito ergo sum

Tko je glasao
Tko je glasao

Dobra!

Dobra!

cogito ergo sum

Tko je glasao

Demos, slijediš G-news-a

Demos, slijediš G-news-a (HDZ=SDP i obrnuto), a ništa ne spominješ liberalnu lokomotivu ex građevinskog inženjera a poslije glumca Goranka Fižulića, koji je zajedno s Linićem dizao našu brodogradnju i stalno upozoravao da osim njega, Linića i Čačića, koji vuku sve, uz predragocijenu asistenciju Kuštraka u potpisivanjem virmana, naloga za isplatu, i drugi moraju krenuti u vuču i vođenje, biti lokomotive.

Onda njegova zamjenica Maja Brinar, pa Bago koji se je zagledao u nju, pa Vojković, pa sto čuda, a tek Skataretiko, Jakša Miličić, Baja, Nikica Valentić i razne lokomotive prije.

Koja su to vremena bila, nekad.

Tko je glasao

Demos, slijediš G-news-a

Demos, slijediš G-news-a (HDZ=SDP i obrnuto), a ništa ne spominješ liberalnu lokomotivu ex građevinskog inženjera a poslije glumca Goranka Fižulića, koji je zajedno s Linićem dizao našu brodogradnju i stalno upozoravao da osim njega, Linića i Čačića Pratim igru i čekam da se malo uključi autor dnevnika kao insajder, a ja sam "cukar" i čašu vode ostavija za kraj...... ako ga bude

Tko je glasao

A moram dodati i ovo radi

A moram dodati i ovo radi slikovitosti izgovorenih gluparija. Svi ne/odgovorni se trude iz petnjih žila dokazati kako pojma nemaju o prenamjenama, zatvaranjima ili sl. naravno da to tvrdi i uprava škvera, a da blago kazano lažu potvrđuju i oni sami. Evo što u današnjoj Slobodnoj između ostalog piše u dopisu kojeg potpisuje šefica službe za odnose sa javnošću Brodotrogira d.d.... citiram:
"... Preostalih 40% površine Brodogradilišta planira se prenamijeniti za druge djelatnosti - gradnju marine te servisnog centra za jahte i manje brodove. Za sve to postoji i građevinska dozvola ikoncesija, a gradnja će početi kad program restruktuiranja bude prihvaćen." E sad ako znamo, a znamo da se građevinska dozvola ne dobiva preko noći onda je jasnije tko je i od kada znao zašto je u PP trogira prostor škvera obojan u "žuto". A usput kazano kao gradski vijećnik sam zatražio hitno sazivanje sjednice GV Trogira na koju bi bili pozvani i čelnici trogirskog škvera + sindikat, + članovi NO (od pet članova jedan je vijećnik HSU-a, a drugi gradonačelnik Vedran Rožić) pa da javnosti malo objasne kako je moguće da nisu znali što se to događalo sa škverom u prethodnih nekoliko godina.... (a posebno u zadnjih nekoliko mjeseci).....

PS. A koncesionar za ovaj prostorni dragulj je naravno poznat... (bar mislim da je meni)

Tko je glasao

marin držić brode u boci,

marin držić

brode u boci, hvala za dobar dnevnik

no, umjesto da socijalna panika hvata vladajuće političke elite kao vlasnike tvrtki uz činjenicu da su već 5 godina na vlasti
radnici su u panici, s pravom, jer nemaju povjerenja u politički i svekoliko impotentnu vlast hadezeja

a cinober ivo i tetec polančec umiruju radnike kao tete u vrtiću
djecu

ali ljudi žive sad
i hoće raditi sad
i hoće se hraniti sad
i sve im je neizvjesno
i nisu siti, već su gladni i čemerni

marin držić

Tko je glasao

umjesto

umjesto restruktiriranja
pustili ih da kradu
kooperanti, nabave, pobočni ugovori ...
(kažu iskusni da je isto bilo i sa sdp-ovim ministrima, ali u adezea cca 10 x više)
a sad je kasno

iz EU je to bilo možda i namjerno
od radnika možda i nenamjerno

kako to niko ne razumije
e to ap zna
g-news nešto može i objasnit
znamo ali ne priznamo

živio zoki
još jedna prilika da ne otvorimo oči
jer zoki je snažan, moćan, pametan, mlad
on će sve, baš sve da uredi
da bude kao nekad
u tite

luka

Tko je glasao

...a uvjeren sam da ga nisu

...a uvjeren sam da ga nisu niti pročitali.

Naravno da ga nisu ni pročitali.
Inače sam bio u Trogiru samo 2 puta (zadnji put prije 15 god) premda sam podrijetlom 100-njak km južnije.
No, koliko znam škver je na atraktivnoj lokaciji pa postoji mogućnosti da su europski moćnici "bacili oko" na taj dio obale da bi možebitno sebi kakvu kućicu za odmor danas sutra izgradili.
Za dobijanje suglasnosti od aktualne vlasti nema uopće problema, jer kada oni kažu Hrvatskoj da sjedne ovi naši odmah legnu- za ne falit.
No vi se "domaći" ne morate puno brinuti, jer možda tkogod dobije kakav najamnički poslić pa uz propusnicu se uspije koji put i okupati u svome hrvatskome moru.

cogito ergo sum

Tko je glasao

I opet se ponavlja ono

I opet se ponavlja ono famozno – ako moramo birati između, u ovom slučaju - brodogradnje i Europe, onda dileme nema - odreći ćemo se naravno - brodogradnje.

Izgleda da će za 4 godine prije izbora ići spot bez radnika u škveru.

Tko je glasao

Izgleda da će za 4 godine

Izgleda da će za 4 godine prije izbora ići spot bez radnika u škveru.
@seneka, ka da je neka viša sila imala svoje prste umišane kad san ovom škverskom radniku radija ovi "spot".... jer momak je tija da cilu pismu prate baš kadrovi samih riči njegove sjetne pisme...
.....UF, Kako sad ta pisma patetično zvuči:
Darko Ivanović - Škverske ruke

Tek sad iza ovog će postat pravi hit.
Tko je glasao

Zašto umire hrvatska

Zašto umire hrvatska brodogradnja?

Zato jer u HR brodogradnji nema vizionara, nema vrhunskih lidera i menadžera - jednostavno NEMA ljudi koji bi brodogradnju pomaknuli naprijed....

A na sve to dolazi hrvatski jal i ljubomora zbog čega se brodogradnja nije primakla ideji konsolidacije niti za pedalj, a imali su mirnih 5 godina rata (bez puno posla) razmišljati o svojoj budućnosti i poduzeti korake da se repozicioniraju za nove izazove (globalizacija, otvorenost i naravno za kontrolu troškova)...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Ne, dragi, to nije istina.

Ne, dragi, to nije istina. HR brodogradnja je u banani jer je postala veliki poligon za pranje novca. Lova se pere preko kooperanata koji poslove naplaćuju po odrađenom radnom satu a ne po obavljenom poslu.
A otuda i neki drugi satovi...

Tko je glasao

Veliki pozdrav tebi brode u

Veliki pozdrav tebi brode u boci kao još jednom trogiraninu na ovom portalu, .... dobro nam došao.
I na svom blogu si, kako si već i sam kazao pisao o ovoj temi još daleke 2006. "Brodogradnjo i bogu si teška) No kako sam već reagirao na ovaj tekst i u tvom blogu onda mi nema druge nego to isto renijeti i ovdje.
Da na žalost, kako sada stvari stoje nema vam (nam) spasa. Izbor koji je trogirski škver imao je pod odmah povečati produktivnost za cca 40% uz isto toliko smanjenje broja djelatnika. Ni najveći mađioničar to naravno nebi mogao izvesti, a otpušatnje će nekoga doći (političke) glave. Odavno su propušteni svi rokovi da se nešto popravi u efikasnosti poslovanja škverova, a kako govorimo trogirskom onda je jasno da je uprava najodgovornija za trenutno stanje. Naravno da to ne amnestira i političke vrhove jer su ovi u največoj mjeri poslušni izvršitenlji, no nije vlada kriva za to što se pelješi i pri nabavi obične vide, a o drugim komponentama da i ne govorim. Brode krade ti se u tom "tvom" škveru da i tebi mora bit neugodno, jer poznato je da samo dimenzije broda koje su veče od kapije sprijeačvaju da i brod nestane u bespoćima škverove poslovne zbilje.
A i jedva čekam vidjeti neke iz te uprave da ih opet (a bit će prilike) upitam isto ono što sam ih u zadnjih nekoliko godina pitao više puta pretpostavljajući upravo ovakav rasplet. Da vidim što će pametnog sada kazati.....O škverskoj temi sam pisao i na ovom portalu još prije dvadesetak dana , te još niz puta na drugim portalima kao što je ova reportaža iz "davne" 2006 pod naslovom "Umiru li škverovi" pollitika, ili pak ova iste godine prilikom prvog porinuća u privatnom škver tvrtke R.L.E. Možda ste upravo Vi škverani propustili priliku da buntom protiv lopova pomognete najviše sami sebi.... a možda i niste ??

Tko je glasao

Za loše poslovanje

Za loše poslovanje brodogradilišta prvenstveno su krive uprave koje su postavljene da bi prale novac onima koji su ih postavili na te položaje. Gdje su bili sindikati i radnici kada se kralo, uništavalo u brodogradilištima? Zašto šute sindikati brodosplita za pljačku koja je dokazana?
Pa svi su podmičeni, od sindikata preko radnika, uprave, nadzornih odbora...
Netko krade novac, netko nosi elektrode a nekome je dovoljno da za nerad dobije plaću.
Sada kada nam europa kaže da uredimo ono što smo morali (vlada) davno urediti i spriječiti velike plačke, mi tražimo krivca u toj europi.
Radnici prvenstveno trebaju tražiti zatvor za odgovorne uprave, nadzorne i upravne odbore i vladine trutove zadužene za taj resor. Tu se svakako ne smije izostaviti državno odvjetništvo, policija i pravosuđe koji su uspješno sve sumnje i prijave spremili u ladice.
Paradoksalno je da su odgovorni za užasno stanje u brodogradnji najviše glasova dobili upravo tu gdje su najveće pljačke.

Tko je glasao

Intenzivno sam krajem

Intenzivno sam krajem sedamdesetih i svih osamdesetih radio po najuspješnijim zagrebačkim industrijama i proizvodnjama te po turizmu, sve ono što je bilo prima liga i autoritet uspješnosti od Triglava do Vladivostoka, u Kini, po bliskom istoku, duboko u Afriku, a podosta i na zapadu, izazivalo sline i njima koliko uspjeha tu ima. Na niz pozicija je radnička klasa imala rješene stanove, ljetovanja, supermenze, plaće najmanje 3.000 DEM mjesečno a podosta više nego truli zapad ...

Investiranje 3 trećine - 1/3 u to nešto, 1/3 za poboljšanje zajedničkih poslova, 1/3 za čistu nadgradnju i oslobođenje u najboljem hegelijanskom smislu, sve veoma harmonično, veoma liberalno, turbo, do stupnja Payboy, uz primjerenu dozu motivirajuće inicijative za poboljšanja (cijena prehrane, života, lika i djela do zadnjeg ...), i bbez vraćanja bar pola toga, bez rješavanja niza nužnog (beskrajno zagađene vode slobodno plutaju okolo, podzemna infratsruktura je nešto što iritira). A već je svima bilo jasno da su cijene proizvoda svjetko tržište x 2 pa do 5, da se pola plasmana pod klirinzima i beskrajnim aranžamnima stvarno ne plaća ... pa ipak.

Za to vrijeme je već tekao paralelni proces gdje posla nema, gdje su plaće uz puno rada i znanja ne više od 500 DEM mjesečno, VSS uz puno rada 600, gdje o stanovima i ljetovanju nema govora, o kreditima još manje ....

I logično je da su putovi (gospodnji) složeni, da se smjerovi razdavaju ili su odavno bili razdvojeni, da isto nije isto, da nema nekog posebnog uzbuđenja sa toliko nužnosti koja nije bila nužna, a pogotovu na ključnom estetskom planu, oko slika, pojedinačnih, slika ukupnih, slika vlaastitog likaa i djela u slikama, uigranih poza. Pa je svima normaalno da je estetika odavno zagospodarila, već tada jako a još se je i razvila, tako da logično dominiraju i likovi koji su se bavili tom i takvom estetikom slika, što su podržavale i podržavaju šire snage, veoma vične estetskim poslovima, cijele industrije toga.

Tko je glasao

Intenzivno sam krajem

Intenzivno sam krajem sedamdesetih i svih osamdesetih radio po najuspješnijim zagrebačkim industrijama i proizvodnjama te po turizmu, sve ono što je bilo prima liga i autoritet uspješnosti od Triglava do Vladivostoka, u Kini, po bliskom istoku, duboko u Afriku, a podosta i na zapadu, izazivalo sline i njima koliko uspjeha tu ima. Na niz pozicija je radnička klasa imala rješene stanove, ljetovanja, supermenze, plaće najmanje 3.000 DEM mjesečno a podosta više nego truli zapad

Navedi mi ih par. Zvuči jako zanimljivo. Ja sam koncem 70-ih i pčetkom 80-ih radio u jednom od najvećih (da ne rečem najvećem) Jugoslavenskom turističkom poduzeću na prilično odgovornom mjestu a plaća mi je bila 380 DEM. Btw koje si ti godište?

Tko je glasao

Za to vrijeme je već tekao

Za to vrijeme je već tekao paralelni proces gdje posla nema, gdje su plaće uz puno rada i znanja ne više od 500 DEM mjesečno, VSS uz puno rada 600, gdje o stanovima i ljetovanju nema govora, o kreditima još manje ....

Navedi mi ih par. Zvuči jako zanimljivo. Ja sam koncem 70-ih i pčetkom 80-ih radio u jednom od najvećih (da ne rečem najvećem) Jugoslavenskom turističkom poduzeću na prilično odgovornom mjestu a plaća mi je bila 380 DEM. Btw koje si ti godište?

Ova priča o plaćama u najsretnije doba samuopravnog socijalizma otkriva jednu istinu koju danas mnogi vole zaboraviti/ignorirati i u cjelosti optužiti 90-te (primarno privatizaciju) za današnje "siromaštvo" i nemogućnost uživanja u svim (materijalnim) blagodatima potrošačkog društva...

A istina je, da i u tom socijalizmu 380, 500, 600 ili možda 1000 maraka je bilo samo to 380, 500 ili 600 maraka - sirotinjski iznos kojim u robno-novčanoj transakciji za materijalne vrijednosti bogatog svijeta moglo priuštiti ništa, kao što niti danas ne može....niti armanijevo odijelo, niti skijanje u francuskoj, niti ljetovanje u tropima...

Iako smo unutar granicama samuopravnog socijalizma možda i imali osjećaj bogatih "drugova" (pogotovo usporedbi s česima koji bi došli kod nas na more), u slobodnom svijetu je to predstavljalo donju sirotinju, a mogućnost stvaranja neke relevantne financijske rezerve - fikcija....

Da istina, narod je bolje podnosio to siromaštvo jer nije imao doticaj sa slikama bogatog zapada, ali danas kada svi vidimo kako se uživa u milijunima dolara odjednom smo postali ljubomorni, puni frustracija i zlobe...
I naravno da smo našli krivce, tajkune, da si slučajno ne bi morali priznati da smo to što jesmo, siromašni narod i uglavnom nesposoban stvoriti bogatstvo

Živjeli smo u siromaštvu iako je orgija zvana samoupravni socijalizam to siromaštvo ofarbala u vesele boje pa je "index optimizma" bio veliki...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Ima istine u tome sto pises,

Ima istine u tome sto pises, ali u crno-bijelo tonu. Sam proces tranzicije nije poceo osamostaljivanjem nego prije u toj socijalistickom sistemu. Ali pljacka je pocela osamostaljivanjem gdje je Tudjman obecavao Svicarsku. Sto je naravno slagao, ljudi vodjeni tom i slicnim idejama su krenuli u rat, a kad su se vratili slijedilo je osvjescivanje. Nisu svi ljudi u poziciji niti su htjeli biti bogatasi, vecina je njih htjela vratit se na svoje do prijeratne poslove koji nisu vise postojali, jel zbog lopovske privatizacije ili nemogucnosti prilagodbe slobodnom trzistu. Najbolji primjer tog razdoblja je KIM, koja je poslovao u pozitivi u najtezim danima pod granatama, a propala je u miru na principu divljacke privatizacije. Naravno, to nije jedini primjer.

Sto se tice ondasnjih placa. Glupo je usporedjivat ondasnje place sa sadsnjim jer treba uzeti u obzir mnoge elemente. Moj djed je 79' godine uzeo tada novog audija 80 (B2) za 5000 DEMa, a danas taj "isti" audi dodje 40000Eura. Sto znaci da je vrijednost skocila vise nego desterostruko, tako da bi placa od 400 DEM sa kraja 70tih bila ekvivalent danasnjoj placi od 4000 DEM i vise, naravno to nije najbolji talon za izracun, ali istina je negdje u sredini. Cisto primjer da se vidi da u kalkulaciju idu i druge stvari osim inflacije.

Da se radilo kako treba, mi smo taj socijalni sustav mogli uspjesno spojit sa trzisnim sustavom. Za to nije trebalo prodavat tvrtke ili davat politickom podobnima, nego skupit kvalitetne managere da dignu na visu razinu ne tako losu industriju i gospodarstvo opcenito. Trebalo je slijediti primjer Svedske, koja i danas ima 80% gospodarstva u drzavnim rukama, i to cisto lijepo funkcionira. Ja, a mislim i mnogi drugi ljudi, da ih pitas gdje bi radje zivjeli u SADu ili Svedskoj bi se odlucili za ovo drugo. Iako po meni je Hrvatska idealna zemlja za zivot, a kako bi tek bilo da imamo kvalitetan sustav.

--
Think for yourself, question authority.

--
Think for yourself, question authority.

Tko je glasao

Svaka ti valja. Ja ne znam

Svaka ti valja. Ja ne znam kolike su bile plaće drugima ali znam da je skoro svatko iz moga društva htio raditi tamo gdje sam ja radio. A bilo ih je tu i iz INE i iz Croatia Osiguranja itd. Moj šef je tada imao plaću manju od 700 DEM, a to je bio iznos o kome smo svi mogli samo sanjati. Jedino INIni radnici na crpkama nisu tražili bolji posao jer su u gorivo ubacivali 10-ak posto vode i na tome zarađivali.
Za usporedbu: Plaća moga šefa onda (visoka stručna sprema) DEM 700 = €350
Moja plaća (visoka stručna sprema) DEM 380 = € 190

Plaća danas: Prosjećna cca 5000 Kuna = 700 €
Plaća moga nećaka: 27 godina, viša stručna sprema: 6400 Kuna = skoro 900€

Pametnom dosta

Tko je glasao

"Kultura" i "praksa" plaća

"Kultura" i "praksa" plaća - dodaci:
- iskusne varijacije na temu, isti u istom do 10x gore dolje, još uvijek ne tako odvojen a još manje različit "privatni" i "državni" sektor, jer smo odavno "samoupravni socijalistički ekstra liberalni kapitalizam", zakonska nadgradnja izvan koje je, i u zakonu, praktički ilegala. Sedamdesete globalno veliki rast "plaća", jako puno toga nebu pod oblake, neki i ne ali se stvarno plaća dukčije; osmadesetih jako veliki paralelizmi i varijacije, itd.;
- kultura i agrikultura "nagrada" i "dodataka" na cijenu i plaću je od sedmamdesetih u prilično masovnim područjima i praksama već razvila da su te "nadgradnje" proječno plaća x10, 20, 30 i do beskraja, čak da su i "tržišne" cijene rada i usluga takve, odavno podosta obrnuto, službena cijena 1/20 cijene u Njemačkoj a sa nekim "nadgradnjama" cca 10-100 veća, npr. cijene projekata, od 1/50 njemaačkih cijena do 100 i 200 puta više, 200 x više od propisanih limita, npr. za velika ostakljenja na velikim javnim gradnjama, gdje cijena projekta dosegne 4 x cijenu izvedbe toga, i kada je dozidana;
- da INA i CO, već sedamdesetih su nicale zgrade INA-e (I-Tr, I-Nftpl, Vukovarska), koje su koštale 3x i više nego pandani u Njemačkoj, a isti akademik je složio i zgradu za CO za skromnih 4.650 EUR/m2, što opet izaziva sline po Njemačkoj i drugdje. također su ostala poslovanjaa dosegla zavidne razine, toliko da su naše znaačce molili. i razni prihvatili, da i u njihovim zemljama osnuju i vode svoje naftne i slične tvrtke, čak i Švicarska. Tako su i zgrade i kao zgrade i akko iznimno profitni centri, npr. Naftaplin, poslovale iznimno, i stalno tako, da je do danas prešlo s onu stranu. Istovremeno je po raznim nišama prosipana demagogija.

Tako da se radi o složenom, presloženom razvitku i napredovanju. Početkom osamdesetih su američki doktorandi izlagali rezultate svojih doktorata sa mjerenjim po 2-3 godina naše situacije i razvoja - za svjetske prilike se je radilo sve o ekonomskim čudima, neobjašnjivim pojavama. Bilo je još takvih istraživanja, samo iz Njemačke navodno preko 50 doktorata. Ili nisu znali ili su se parvili blesavi da su Nixon i Ksisinger gurnuli jače doze novca Titu uz neke uvjete, malo za širi krug i kretanje divizija što više po istoku, što Tita nije trebalo dugo nagovarati a vjerne divizije još manje.

Tako da je dalje sve podosta velika inercija te nužnosti, s naglaskom na izbjegavanju tema i dilema, pogotovo od bilo kakvih podataka i tajni poslovanja, tih koje svijet slabo razumije, i naročitim naglaskom na maoističke forsiranje svega drugoga a ne toga, i marševa i sitnih estetskih finesa, svakog od tisuće i tisuće cvjetova samo da se ne vide polja, šta polja, kontinenti ...

Unutar tako razumljive iznimnosti, plaće su nešto što nikada, pa ni sada, objektivno ne mogu i ne trebaju doći na red kao nešto, to smo davno prevladali, i još toga, to je nešto za piće i slično ..., već krajem sedmadesetih su desetine tisuća drugova i gospode imali nekretnina sve svoje plaće x 3, a stvar napreduje i razvija se stalno, pa sada kako zaustaviti takav napredak, raspravljati o plaćama i bilo čemu. I kakav raspored, ako tko i nešto krene, na 1 koji krene bar 100 koji ga dave, dave, maoizam to nehotice radi, u njaboljim namjerama, radi čovječnosti čovjeka i daljnje borbe za to.

Tko je glasao

Takve plaće nisu bile u

Takve plaće nisu bile u turističkim tvrtkama, tamo se poslovalo drukčije, niz tvrtki nije kroz blagajnu provelo niti kom 1 razne strane valute, i bile su podjeljene, spominjem paralelu, negdje jako visoko bez kraja a negdje dno bez kraja, specifično kao Jugoturs ...

A velike plaće su bile u prozvodnim, industrijskim, trgovačkim i stručnim tvrtkama, npr. - ATM danas Siemens (niz godina službeno naj u SFRJ), Chromos, OKI, razni djelovi INA-e ... Ferimport ... razno, sve vodeće.

Onda s teorijom i praksom plaća strašne varijacije na temu:
- od prilično masovnog da je plaća nešto za pomoćne troškove pića i pomoćne potrebe, pa je namjerno mala, kao sada kada skromni Ivica Todorić djeli sebi skromnu plaću, dok se već na iću i piću i dennicama i reprezentaciji i blagajničkim troškovima već na donjim ešalonima rutionski "proizvodilo" zavidno toga a u osnovama poslovanja je već urdno smisao bio od navedenih investicijskih trećina 1/3 odvojiti za čistu nadgradnju;
- preko raznih varijacija do;
- samo legalni podaci, ex referent u predstavništvu, ozbiljni političar, kaže legalno zaradio 200 milijuna EUR-a, legalno otvoreni slučajevi pa brzo zatvoreni od 50 milijuna DEM na dalje, do više mlrd te valute (npr. tzv. pljačka stoljeća u Dalmaciji, Split-Solin-Kaštela-Trogir, otvoreno zatvoreno, INA-trgovina ...).

na lancima poslova, kao danas, društveni stanovi koji su postajali privatni, ne samo stanovi nego i supervile (npr. 32 naj Zelengaj), sve je impozantno raslo da je uz svo trošenje i nivo čistačica min. stan sjeverno od Ilice, bilo toliko viškova da više nitko nije znao kao i šta s njima, pa je npr. Nikica Valentić morao odstupiti nakon upješne realizacije cca 15.000 stanova, uključujući ekskluzivno rezerviranu glavnu ulicu Ilicu kao rudnik iznimnih uspjeha za elitu, nešto što nitko nikada nigdje nije ni u snovima uspio, zato jer jednom uplatnicom plasirao nekih 46 milijuna DEM negdje po nekim fikcijama ppo Cresu. A na raznim državnim (gradskim itd.) investicijama, kao i danas, je non stop bio i ostao veliki problema, to su najtraženiji savjeti, kako nešto napisati za neko dvadeseto povećanje, čime cijena raste preko 500 %, ili samo 2-3 puta za veću cestu (npr. svi auto-putevi sada bar x 2), pri čemu su Eldorado gradnje u kulturi (npr. kultna NSK) a najveći sve oko fakulteta i sveučilišta, tu su krajnje akademske slobode ...

Ušli smo u presloženu temu, od koje boli glava najviše od beskrajnih milijardi i operiranja oko toga, ono što pola građanstva jako dobro zna, samo se kao i ova druga polovica čude ...

Tko je glasao

Da @Mucke, uprave su

Da @Mucke, uprave su najodgovornije no i njih je tamo netko posadio i dao im naloge "što" moraju raditi. I ovdje ću pponoviti ono štosam već kazao i na blogu mada mi običaj uletavati više puta u istu raspravu ali ova tema zaslužuje možda i puno više od nekoliko komentara ili dnevnika. Sada ću biti malo bezobrazan pa ću evo i javno upitati sve one prodane duše iz i okolo trogirskog škvera da mi odgovore: Što su do sada radili?
Zašto me nisu podržali (tzv. trogirska oporba) kada sam ih sve redom (odgovorne) sa govornice GV prozivao za podvalu (pa i pri izradi PP) ?

Zašto me nisu podržali kada sam tražio da se raspravlja o pljački škverskih resursa kao glavnom kamenu spoticaja za loše poslovanje ?

Pa heba te ako oni sve plačaju duplo skuplje (a ima primjera i višestruko) od normalnih cijena kako će onda uopće opstati na tržištu ?

Tko to sada u škveru ima od tih tzv. odgovornih a da ga nije postavija lokalni ili državni HDZ i to počevši od šefova, sindikata, kao i raznih "udruga".... a najkvravija mi je izjava onog redikula kako će pazi sad, oružjem branit....... a šta i koga to, radnike ili one lopove koji svaki dan kradu od tih istih i sad ću ih dobar dio uvridit "indolentnih i bezkičmenih (ne odnosi se na one koji to njisu) radnika" ?

Zašto već dvi godine "odgovorni" nisu ništa poduzeli, a mislim na period od kada je svima jasno da je prostor škvera namjenjen za druge djelatnosti ?

Zašto onda niko nije reagira osim mene (pa san kao jedini koji stalno nešto pizdi ispa skoro i mona) kojega je po grada pljucalo jer ja "kao" to (a spičili mi i otkaz zbog "neposluha") i zaslužujen radi rušenja prošle (SDP-ove) lokalne vlasti, a niko od tih "poštenih" mlatimudana ne želi ćut zašto ?

Zašto mi niko nije da podršku u traženju dgovornosti "ne/odgovornih" kada san prije nekoliko godina pita ondašnjeg (i sadašnjeg jer je isti) diretura da mi objasni tu svoju "uspješnost" u kojoj je stvorija gubitak 5 puta veći od temeljnog kapitala....... onda je bilo po onoj aj šta čovika sada zajebavaš, pa ovo pa ono,....
.......e a sad još malo i sve će biti upravo onako kako sam tim svezanliacma (iz ondašnje lokalne vlasti) objašnjavao kad sam inzistirao da mi diretur odgovori na i pitanje što mu je supstitut za (na takav način) proizvodnju brodova odnosno gubitaka ????
I da ne duljim,.... kao i onda i sada ti isti mlatimudani iz o/pozicije čuvaju svoje pozicije (čitaj guzice) i plače fingirajući da se bore za radnike......, a sitnozubani će opet i po ko zna koji put popušit priču kako ih spašavaju baš oni koji ih izbacuju n ulicu. A bože moj pa šta ćemo kad dođe stani pani i budemo morali opet bitat: škver ili EU ?
Ali glavna mi je fora u tome kako: "niko neće ostat bez posla" .... no nema odgovora na pitanje a šta će to i di radit kad ni oni šta su već na birou nemaju di i nemaju šta.
Eto, SRITNICI će ipak nosat tacne ili vatat cime,.... a ostali mogu lajat na misec.
DO KADA, lipi moji škverani ???

Tko je glasao

Osim što su

Osim što su brodogradilišta materijalno uništena, uništena su i stručno. Sve uprave koje su uništavale brodogradilišta prvo su morali maknuti, ucjeniti i korumpirati stručnjake. Tek kada su oni maknuti sa ostatkom se lako manipuliralo. Dio stručnjaka je degradiran i s vremenom ili napustio radno mjesto ili je zlostavljanjem izgubio onaj stručni kontinuitet.
Nemojmo zaboraviti da je na vrhu piramide krivaca CK HDZ-a i njihov vrhovni sekretar. Taj sekretar uspješno prodaje priću o spašavnjau radnih mjesta i važnosti da svi ostanu siti. Prema tome vlada će se zadužiti i svakom radniku iz brodogradilišta dati udicu i buzdovan pa neka love ribe i zećeve, neka budu siti i kuš. Sretnici bi mogli raditi kao robovi kod Radića na izgradnji mosta.
I opet, glavnog krivca nitko neće javno prozvati, neće mu iz glave pasti niti jedna sjeda vlas. Naprotiv, u tim krajevima dobiti će 103% posto glasova na svim izborima.

Tko je glasao

Sve uprave koje su

Sve uprave koje su uništavale brodogradilišta prvo su morali maknuti, ucjeniti i korumpirati stručnjake.... E nisu sve.... jednom su (zadnje desetljeće) doveli u trogirski škver facu sa iskustvom (i prije je bija sposoban diretur) koja je u svega nekoliko mjeseci stvar dovela gotovo u savršen red. Tip je odmah najurio nekoliko kooperantskih tvrtki (perilica love), te nekoliko šefova nabave i nekoliko onih koji su "surđivali" sa kooprantskim tvrtkama i povećao efikasnost gotovo do ove koju sada traži EU..... i šta misliš šta se dogodilo???? Kad su oni šta su ga atmo postavili vidjeli da je za njega poštenje i odgovornost "nešto drugačije" od njihova shvaćanja, odmah su ga najurili..... i to bez objašnjenja,... ono NO po hitnom postupku nogom u stražnjicu i kroz kapiju,... i postavili novog koji je to mislim "pošteno i odgovorno" tako dobro izveo da je to prava milina (za kooperante posebno). Toliko dobro da je tim svojim sposobnostima i Interpol zainteresirao....... ali ne i naše "institucije" bla bla bla

Tko je glasao

Taj je dobro prošao. U

Taj je dobro prošao. U susjednom Šibeniku su u bolnicu, gdje su izvanredne mjere službeno od 1941.g. do danas, sedamdesetih doveli na čelo jednog liječnika koji se je naučio raditi u Švicarskoj, dr Prašeka, koji je čak shvatio iznimnu eksplozivnost svakog djela i nije radio ništa osim što je i sam kao upravitelj radio / operirao sa pravilom dopušten znak zahvalnosti tipa nešto domaćeg sira, ulja i slično, ali se zeznuo u procjeni, i kada je lavina krenula u linč jedva je spasio živu glavu. Osim kolega kirurga su udarni u napadu bili šljakeri, čistačice, razno pomoćno osoblje, i ex šljakeri kao politička i druga elita, jer je to zbilja bilo opasno, osim ugrožavanja teško i dugo čekanog napretka to je ugrožavalo i ključne strategijske točke, kao da truli zapad ruši sve.

Tako da nismo sigurni kako će stvar teći oko bilo čega, i tvrtki i klubova, i nije šala da je opasno, tako da ovaj put Demos moraš iskusnije, preispitati iskustvo, taktiku i sve, pa i da li si u pravu oko ičega što iznosiš (jer taj dr Prašek je krivom procjenom zakopao stvar do mjere da su i sada tamo pod linčom oni rjeđi liječnici koji nešto rade, kojima svi hrle ali ih i hoće linčovati, dok drugi u klompama kicoški skupljaju sitniš i bezbrižno fićukaju). Akom ovaj put pogrešno reagiraš, a šta je pravilno to nitko ne zna, stvar se možda odgađa do vječnosti. Možda da se opustiš i meditiraš, prebireš strune ...

Tko je glasao

Ako ovaj put pogrešno

Ako ovaj put pogrešno reagiraš, a savjest me tjera,a šta je pravilno to nitko ne zna,a možda nikad i neće jer samo je jedan put da se to sazna.....
... svi i sve drugo nikad ni postojalo nije... baš kao što sutra ne postoji, osim u našoj mašti.

Tko je glasao

Nazire se nužnost, kod vas

Nazire se nužnost, kod vas je dulji napredak i fizički dosegao vrhunce, kopneni dio, more, Čiovo ... vi ste toliko udarni evropski dio da nije prerano za vizije sa lebdećim vozilima i šta sve ne, jači od susjednih Splita i Šibenika.

A naši agenti iz EU (bet i razni) signaliziraju potrebu pripreme za porez na nekretnine, gdje uvijek ide + i -, osim prihoda i veliki zahtjevi za preplaćene poreze. Tako da vas neće spasiti EU paragrafi što ih Bianca Matković i Vesna Pusić drže na stolu, i do fizičke sinteze duljih bavljenja mora doći. A uz fiziku kemija, pa matematika, pa estetika ... posla kao u priči. Ali neka, iskusna ste vi sredina, uvijek ste znali bolje od drugih.

Tko je glasao

Problem hrvatske

Problem hrvatske brodogradnje je što konkurira na svjetskom tržištu, po svjetskim cjenama, a u svoje mora ugraditi svu korupciju koja je kod nas normalna. Da se ne govori o neučinkovitostii višku radnika. Umjesto da se otpuste svi radnici, vjerojatnije bi bilo bolje da se otpusti dio, oporavi proizvodnja. Nakon toga, moguće je i širenje te ponovno upošljavanje dodatnih radnika.
Ovim bi se postigla i učinkovitija proizvodnja, odgovorniji rad, jer bi radnici znali da mogu izgubiti posao zbog lošeg rada.
Međutim, u ovoj kombinaciji, političari gube svooj dio, i nikako im se ne isplati.

Tko je glasao

Imaš (nehotice) ispod

Imaš (nehotice) ispod teksta najbolji odgovor na temu - "Zabij čavao i osvoji nagrade !".

Tko je glasao

Ono što je posebno

Ono što je posebno žalosno, jest činjenica da o brodograđevnoj industriji u Hrvatskoj, i to ne samo sada, već dugi niz godina odlučuju ljudi, bolje reći političari, koji blago rečeno o brodogradnji – nemaju pojma!

Još je žalosnije što naši brodograditelji kaskaju za svijetom i tehnologijom svoje grane godinama. Dok se u Koreji 1 BRT Bulk Carriera proizvede sa 2,3 radna sata u Hrvatskoj mi taj podatak nije poznat ali sam, prema podacima o broju zaposlenih i proizvodnji siguran da iznosi najmanje trostruko. A to je problem a ne politika. Jer da toga problema nema poitika nebi ni trebala intervenirati.

Tko je glasao

Kaskaju za svijetom jer

Kaskaju za svijetom jer "obmanuta" ekipa iz uprave pljačka lovu i prodaje brodove ispod cijene a ne ulaže u razvoj.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci