Tagovi

Zašto su Petračeva pisma Pukaniću zanimljiva - kako je Hrvatska pod Sanaderom postala banana država

Pisma u cijelosti možete pronaći na brojnim adresama, pa ako vas veseli izvolite - Jebat ćemo Zagorca u guzicu na index.hr ili pak 24sata - Pisma iz zatvora: Sanader obećao pomoć Petraču?.
Ono što je jako zanimljivo nakon što je Pukanić potvrdio njihovu autentičnost jest povezati pisma s određenim događanjima koja su se odvijala u vrijeme kada su pisma nastala...
Pogledajmo naslovnice Nacionala iz toga vremena - vrlo netipične, za kontrolu medija koju provodi Sanader. Radi se o eskalaciji afere satovi i početku pravosudne istrage u aferi Brodosplit na početku 2007. Potvrđuju da je Pukanić otvorio frontu prema velikom vođi, jer se jedini usudio pisati istinu o satovima, lošem poslovanju u Austriji i cijelom dogovoru oko Brodosplita.
Nacional 9.1.2007Nacional 9.1.2007.
Nacional 16.01.2007Nacional 16.1.2007.
Nacional 23.01.2007Nacional 23.01.2007.
U pismima Petrač piše Pukaniću:
O BRODOSPLITU: Vessels je nekoliko puta pokušavao napraviti ugovor s Brodosplitom, nije išlo, krenulo je tek nakon što su dogovorili dodatne ugovore (6 milijuna). Drago Maček je Žužulu dao 4,75 milijuna, a Žužul Sanaderu. Omjer Sanader: Žužul zasad ne znam. Maček je od tih 4,75 milijuna sve predao, a Žužul mu je spominjao da to ide za HDZ. Maček je u strahu da će biti pritvoren poručio, znaš već preko koga (upućeni tvrde da se radi o odvjetniku Antu Nobilu op. bzc), da će u tom slučaju progovoriti.
Pogledajte Sanadera kod Bage samo nekoliko tjedana prije tog pisma...

O DOGOVORIMA SA ŠEFOM (SANADEROM op. bzc): Da te obavijestim kako su šef čovjeka kojeg si navečer vozio u Mercedesu 500CL (Ratko Maček op. bzc) i emisari opet prevarili i izigrali dogovor!! Sjećaš se kad si zaustavio 'prekomjerno granatiranje’ (napadi Nacionala na Sanadera, op. bzc)? E, tada su obećali da će ubrzati papire. To su samoinicijativno obećali 8. veljače 2007., danas je 20. veljače, a papira niotkud. Ako ti nije jasno na koje papire mislim, pitaj Ljubu (odvjetnika Ljubu Pavasovića, op. bzc, papiri su tužba Petrača Vrhovnom sudu, a onaj kojeg boli zub u nastavku Mladen Bajić državni odvjetnik) Naslovnica Nacionala od 30.1.2007 je vjerojatno trebala izgledati slično onoj od 24sata krajem 2007. da Pukanić po Petračovu nalogu u sklopu deala s Mačekom nije obustavio "prekomjerno granatiranje" i nije povukao već prelomljenu priču o aferi sa Sanaderovim stanom (više čitajte Tajna 'vile Sanader': Kako je nestao suterenski stan? u 24sata ili detaljno cijelu temu o Sanaderovu stanu na pollitika.com). Naslovnica 24sata o Sanaderovu stanu Znamo da ne otkrivamo toplu vodu, ali konačno svi imamo dokaze o sprezi medija, pravosuđa i vrha izvršne vlasti s Ivom Sanaderom na čelu. Ratko Maček je prljavi operativac koji očigledno obavlja najprljavije poslove za svoga šefa i danas mrtav hladan izjavljuje da su sve to gluposti. S obzirom da se na ovo nitko neće obazirati, zašto bi onda radili problem iz toga što je po Ivanu Šikić došao isti odvjetnik koji rješava Petračeve papire u dogovoru s vrhom države. Pa to je sasvim normalno - ako ste u banana državi! http://www.bezcenzure.com

Komentari

U svom prvom dnevniku

U svom prvom dnevniku objavljenom ovdje sam problematizirao odnos DORH-a i ostalih "državnih subjekata" prema svjedocima ("Svjedoci prvog i drugog reda").

U ovom slučaju imamo to isto samo se radi o svjedočenjima prvog i drugog reda. Dakle, istom svjedoku se u jednom vjeruje a u drugom ne pa se postavlja pitanje njegove vjerodostojnosti.

Vjerodostojnost je vezana uz osobu svjedoka, ili je vjerodostojan ili nije. Dakle, ili mu treba vjerovati sve ili mu se ne treba vjerovati ništa. Nema tu malo bi a malo ne bi.

B-52

Tko je glasao

ma nemojte molim vas...i

ma nemojte molim vas...i vama je to upalo u oči...???

Tko je glasao

Na žalost, nakon ovih

Na žalost, nakon ovih pisama, nitko neće stradati. Ali bi valjda iole pametnom čovjeku moralo postati jasno koliko je naš medijski prostor ne izmanipuliran, nego izprogramoran. Ovo je odgovor na Mithandirov upit o hrvatskom novinarstvu. A nedavno je bio i tekst o NLP-u. Mislim da ga naši prodavači magle uveliko, i to vrlo uspješno koriste.

Tko je glasao

Gluposti, mafijaš iz

Gluposti, mafijaš iz zatvora napiše pismo (s njemu znanim ciljevima), a vama je to odmah hrana za mjesec dana sranja po blogovima s automatskom pretpostavkom da SVE ŠTO JE KRIMINALAC u tom pismu napisao je ISTINA

Jadno...
(a Pukanić kao slučajno ostavi pisamo na mjestu kojega niti manje niti više Srnavka pomažući njegovoj ženi kada je shvatila da Puki jebe kolegice s posla pronađe i pošalje u medije).

I vi to sve pušite? Ajme jadno...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

A tebi ne smeta što ti je

A tebi ne smeta što ti je gazda Ivo često u istoj rečenici sa osuđenim kriminalcem, a isti ga proziva da je ostavio "druga" u nevolji?

Tko je glasao

Naravno, kad se mafijas

Naravno, kad se mafijas prosrao na sudu o Zagorcu i draguljima, onda su vrijedila druga mjerila.
E, onda cijeli drzavni aparat skace... skacu tajne sluzbe, skace Bajic, skace Mesic, skace DRIvo... jer to mora da je istina kad to jedan Petrac kaze...

Zanimljivo.... zanimljivo...

I jadno!

Tko je glasao

Ako kriminalac optuži osobu

Ako kriminalac optuži osobu za koju država već sumnja da se ogriješio kriminalno (kao što se za Zagorca smatra), tada je sasvim logično da se DORH zainteresira... Uostlom, Petrač je oteo Zagorčevog sina zbog razloga koji su očigledno dokazivali da su njih dvojica u nekoj vrsti poslovne veze..

Ne možeš uspoređivati Petrača i Zagorca vs Petrača i Sanadera.
Obzirom da je tu i Pukanić, Mesić je iza kantuna...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Ne možeš uspoređivati

Ne možeš uspoređivati Petrača i Zagorca vs Petrača i Sanadera.

zašto ne, i jedan i drugi ne mogu objasniti porijeklo svoje imovine

actually, prije će to napraviti petrač nego sanader

Tko je glasao

Kao da sam naslutio nešto.

Kao da sam naslutio nešto. Klikni.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

pročitao sam tekstove, pa

pročitao sam tekstove,
pa gledam kako se njih dvojca međusobno oslovljavaju, pa mi je palo na pamet da su možda njih dvojca intimniji nego što to izgleda...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci