Tagovi

Zašto smo mi hrvati pizdeki?

Zašto smo pizdeki?
Cijeli prošli tjedan bio je jako naporan i poučan.
Nedjelja 01.05.2011. bila je vrlo mučna i poučna. Bio sam srdit kao rijetko kada.
Dozvoljavam da mi u komentarima slobodno prikačite da sam idiot, neznalica, bedak
i sve što vam je na srcu.
Pa što me toliko razljutilo? Prvo me razljutio kalendar, jer moj imendan Jurjevo poklopilo se ovog puta sa Velikom Subotom. Slavlje Jurjeva prebacili smo na ponedjeljak. Drugo kaj me razljutilo bilo je Kraljevsko vjenčanje. Ne zbog vjenčanja, koje mi je za razliku od nekih koji ga kritiziraju otvorilo oči. Bez obzira što je Kraljevska obitelj na leđima poreskih obveznika, Britanci su nam pokazali kako se drži do tradicije. Kako se poštuje svoje. Nije važno što kod kuće mislimo, pokažimo svijetu da su naše tradicije svetinja. Sati i sati direktnog prijenosa, i prilika da na kratko da u mislima postaneš sudionik bajke.
I onda dođe nedjelja. Tu sam puko do kraja. E a sad će početi minusi od strane zagriženih vjernika a i onih koji se takvima prave.
1. 1.Maja pamtim kao početak oslobodilačke akcije Bljesak. Sjajnog uvoda u Oluju.
2. 1. Maja pamtim kao radnički praznik rada
Sjednem pred televizor i tražim po programima što ću od tih proslava gledati, kad tamo brus.
Od 9:46 pa do 12:47 samo o Papi Ivanu Pavlu II. ( drugi program HTV)
Od 15:46 do 16:45 Velike pobjede: Bljesak, repriza dokumentarnog filma.
Šlag na tortu NU2 s Pupovcem.
Ma sve je to možda nekome u redu, ali ja se cijelo vrijeme pitam da li sam lud ili što?
Nakon presude generalima digao se cijeli državni vrh kao da su dočepali kamiona punog viagre. Mi ćemo ovo mi ćemo ono. Moramo ovako, moramo onako. I rastrčali se okolo samo da ne moraju biti na proslavi Bljeska. Gospođa Kosor je u Rimu dizala dignitet oslobodilačke akcije, tako što je za dnevnik izjavila da je Beatifikacija Pape Ivana Pavla II događaj koji će pamtiti cijeli život. Dan za pamćenje. Jeste gospođo Kosor. Ali pitam ja Vas da li je ljudima protjeranima iz Zapadne Slavonije bilo što važnije o operacije Bljesak. Kabinet premijera a posebice diplomacija morali bi znati kada su za Hrvatsku važni datumi i da ni jedna ozbiljna država ne planira „izlete“ na taj dan. Nažalost ono što je u diplomatskim krugovima valjalo smijenjeno je. To se isto odnosi na Predsjednika Josipovića.
Da li je engleski premijer mogao otići negdje na dan Kraljevskog vjenčanja. Ne. Bio bi proglašen izdajnikom.(Bez obzira što je kraljevska obitelj samo forma i to vjenčanje je minorno što se politike tiče). Istina je da nikada nije bilo poštovanijeg i ugodnijeg Pape od Ivana Pavla II. Koliko će njegovo proglašenje blaženim učiniti da i mi postanemo odgovorniji,efikasniji zaposleniji, bogatiji. Branitelji su valjda sretni što gospođa Kosor nije bila u Okučanima. Ma nema veze. Da te će ona njima ustavni zakon.
I onda šlag na tortu. Dane i noći nakon presude generalima po HTV studijima vukli su se advokati, povjesničari političari i bok te pitaj tko sve ne.
Na dan proslave Bljeska Aca Stanković dopela svog čiku Milorada Pupovca i vudri po svemu.
i Čika Pupovac kaže da je bilo etničkog čišćenja i u gradovima a ne samo u oluji. Njegov domaćin nikako da ga upita koliko je Hrvata, Hrvatica, žena, djece, staraca ostalo na okupiranim teritorijama Istočne i Zapadne Slavonije i u tako zvanoj krajini. Tako je to kad dva svirača imaju istog dirigenta. Moje pitanje je srdito!!! Tko je na HTV-u dozvolio da na dan operacije Bljesak Aco u studio dovede Pupovca. Sramota. Diverzija. Izdaja. Nazovite to kako hoćete.
Na današnji dan Željko Pongrac ( moj najmlađi bratić) pripadnik Međimursko-Varaždinskog MUP-a bio je ranjen 02. 05. 1991. u Borovu Selu. (poginuo 9.11. u Karadžićevu).
Na današnji dan smo dobili na poklon Martićeve „zvončeke“ po Zagrebu.
I kak ne bum srdit. Taj isti Pupovac je zaštićen u vladajućoj koaliciji. Njegova rukica odlučuje o mnogim zakonima. Zaista smo mi Hrvati pizdeki. Sudi nam tko hoće i kak hoće.
Ni Papa ni. njegova sveta kapa nam tu ne mogu pomoći.

Tagovi

Komentari

Tko je glasao

Komentar

Pošto mi i je @mrak nasrao ovog glupog Čaćića, ne mogu napisati komentar ispod dnevnika, pa se u naprijed ispričavam kolegi @golgoti što sam se naljepio na njegov vrlo primjeren komentar.
Cijenjeni kolega @boltek,

Ja bih lijepo molio da naslov stavite u prvo lice jednine, jer se osobno ne osjećam "pizdekom", a ipak spadam u Hrvate.
U vjeri da če te isto učiniti, u naprijed se zahvaljujem.
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Zato jer trpimo nelegitimne vladare

"Hrvatski narod uništili su oni koji su mu isisali supstanciju, 200 bogatih obitelji, hrvatska opsesija Bosnom i Hercegovinom, Sanaderova pljačka te vladanje zemljom bez izbornog legitimiteta", nabrajao je Kajin danas u Saboru.
Znači, ipak je izgovorena ta tabu činjenica o vladanju bez legitimiteta u Hrvatskoj u zadnjih 20 godina. I predlažu nastavak!

Tko je glasao

To je vjencanje ponajvise dio

To je vjencanje ponajvise dio tradicije ali i unosan posao za London.
1,1 mil. turista u ludo skupom gradu ne mogu sigurno potrositi malo love. Tu je jos bezbroj suvenira, restorana, trgovina raznim krpicama i sl.
Recimo kao kod nas Sinjska Alka.
Nema prave prakticne svrhe danas, ali u turistikom i tradicijskom dijelu vrijedi je stalno
priredjivati.
20-30.000 gostiju za Sinj nisu malo.

Tko je glasao

@boltek

čemu se čudiš. premijerka je morala otrčat u vatikan na beatifikaciju pape ivana pavla II kao što će ojeručke dočekat papu i dobit od njega oprost za sve počinjene grijehe dosad i odsad. koliko je njoj i državnom političkom vrhu stalo do aroda, do branitelja, do obljetnica su pokazali svojim ponašanjem u nekoliko navrata. ulazak u EU koji je u znaku pošto poto kako bi se domogli ugodnih i dobro plaćenih fotelja u globalu gledano ide na štetu hrvatske. zbog čega vlada krije sve što je dogovoreno i potpisano u pristupnim poglavljima. posljedice ćemo vidjet kad uđemo u eu i utanovimo da so sve izgubili - ostao nam je samo zrako koji udišemo.

w. ;)

Tko je glasao

Zrak, ali ne zadugo...

Evo, upravo najavljuju enormno poskupljenje jednog prirodnog resursa koje upravo pada s neba - vode! (http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...)

Kao što smo oduvijek "bivali indoktriniranima", Hrvatska je zemlja s enormnim vodenim bogatstvom.
(http://www.sahovnica.com/zadnje-vijesti/hrvatska-trea-u-europi-po-bogats...)

Gubici u opskrbi su oko 60%.

Ali, dok se za prosječne plaće to dakako smatra nemogućim, Hrvatska ide ispred svog vremena i cijenu vode prilagođava EU standardima (i prije EU - EU).

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@walpurga

hvala ti.. sad sam konacno shvatila zasto tolike pare dajemo za papin dolazak a i inace za RK crkvu..

tolike grijehe treba isplatiti.. a oni koji su gresnici imaju kesu.. a ne da im se ono obicno sa ocenasom itd.. predugo bi bilo

cak ni kardinal vise nije dovoljan.. ovo j evaljda kulminacija, kad to sam papa mora raditi..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Samo da papa ne potroši

Samo da papa ne potroši previše svete vode...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@bigi

imas pravo.. trebat ce je puno.

nisam se do sad brinula jer sam mislila da je poskupljenje tek iza papinog odlaska...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dogadaje kao sto su npr

Dogadaje kao sto su npr Kraljevsko vjencanje moze se gledati na 100ne nacina.
Meni je najinteresantniji onaj u duhu Konrada Lorentza, a tice se utjecaja takvog tipa dogadaja na ponasanja pojedinca, grupe.

Dakle, prije svega takvi dogadaji u drustvu kanaliziraju agresiju, te izgraduju osjecaj pripadnosti. Agresija koja postoji ili bi postojala medu pojedincima se usmjerava i kanalizira uz izuzetno produktivan ucinak.
S obzirom na to ovo je doista dogadaj par excellence tesko usporediv sa bilo cim u danasnjem svijetu.
Ne cudi da ona drustva koja takvo sto imaju ustvari zive u sasvim drugacijim uvjetima nego oni koji to nemaju.
Cijele kulture su u jednoj takvoj funkciji. Na zalost, ali razlike u upravo kanaliziranju agresije posredstvom kulture i sl., lijepo se vidi i u dogadajima kao sto su bile ove zadnje katastrofe koje su pogodile ljudski rod. Indenezija, Catarina, Haiti, Japan,... Kulture koje uspjesno kanaliziraju i usmjeravaju agresiju reagiraju posve drugacije nego one koje to ne uspijevaju. Usporedbe npr pljacki nakon katastrofa u USA, Haitiu, u odnosu na npr Japan gdje je to nezamislivo.

Steta je sto u nasem drustvu uopce nema spoznaja o ovoj vrsti problema. Ogromne novce kojim uzdrzavamo kulturnu scenu, main stream i alternativu (premda su im uloge gotovo izmjenjene pa je kod nas zbog pomodnosti main stream alternativa i obrnuto) bacamo bez smisla o pozitivnom ucinku na obicne ljude. Mi smo maltretirano drustvo i uopce nema smisla usporedivati se sa nekim drugim iz razreda slobodnih drustava, vec mozemo samo promatrati ove fenomene.
Stoga je meni kraljevsko vjencanje upravo fantastican dogadaj, ali osobno nemam nikakve druge prijemcljivsti za njega nego ove koju sam opisao. Pace, u uvjetima dogadaja koji maltretiraju nase drustvo imam cak svekoliku odbojnost prema bas britanskim dogadanjima.

Ono sto i oni koje u principu najvise zalim su nasi oblikovatelji stvarnosti, koji i borbi za pojavljivanje na prvim stranicama, i privm minutama ne prezaju ni za cim. Evo uvjeravaju nas da ove presude nisu jos nista sto ce nas zadesiti sa presudama BIH Hrvatima. Da prije toga nisu izblesirali svaki normalan pokusaj normalnog i suvislog ponasanja spram cinjenice da nas se nakon agresorskog rata maltretira i agresorskom primjenom medunarodnog prava i medunarodnih odnosa koje prakticiramo ulaskom u EU gdje nas se tretira kao manje vise uznapredovale zivotinje.

Tko je glasao

DinamoGrađanski

Dakle, prije svega takvi dogadaji u drustvu kanaliziraju agresiju, te izgraduju osjecaj pripadnosti. Agresija koja postoji ili bi postojala medu pojedincima se usmjerava i kanalizira uz izuzetno produktivan ucinak.

U ovom bi se svjetlu jedan Mamić npr. mogao smatrati nacionalnim zločincem i izdajnikom - on i onakvi poput njega uspjeli su posve uništiti i one vrijednosti koje se među priklonjenom masom obično ni u kojem slučaju ne dovode u pitanje.

Zapravo je nevjerojatno i zastrašujuće kolika je razorna moć takvih likova...

Živio DinamoGrađanski !

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

To je sigurno tocno. Mamic

To je sigurno tocno. Mamic kao epicentar, ali i sire pojavnosti oko Dinama i hrvatskog nogometa izazivaju upravo takve ucinke. Stetne.
Nogomet, kao i sport opcenito je upraznjavanje covjekovog agresivnog duha na kanaliziran i najcesce prihvatljiv nacin. Ali i ne samo prihvatljiv nego izrazito pozeljan nacin. Tu se izmedu ostalog uce lekcije kako podnositi poraz, kako se produktivno i uspjesno odnositi spram frustracije poraza i kako to sve pretvoriti u nastavak jurnjave za pobjedom....
Dakle sport ima svoje dragocjeno mjesto u zivotu drustva. Upravo neprocjenjivo.
Vazno je upozoriti da je agresija koju posjeduje covjek nesto sto je od njega neodvojivo. Agresija je uvjet prezivljavanja, ona covjeka prozima, cak i u slucajevima kada su vanjske manifestacije altruizam, suradnja i sl. agresija je uvijek tu negdje.

Ukoliko se agresija ne kanalizira na drustveno prihvatljive, ali i produktivne nacine koji ce od te silne energije stvoriti korisne ucinke onda drustvo ostaje na nizim razinama postojanja. Mogli bi vjerojatno pronaci izravno uzrocno posljedicnu vezu izmedu nacina upraznjavanja agresije i njene pojavnosti u nekom drustvu sa stupnjem razvoja toga drustva u nekom civilizacijskom smislu.
Npr mozemo izjaviti da je npr Britanija upravo to sto jest upravo zbog toga sto npr ima svoje kraljevsko vjencanje koje takvo kakvo jest.
Da npr mi mozemo zamisliti da imamo nesto takvo kao sto bi bilo kraljevsko vjencanje vjerojatno bi bili na visem stupnju postojanja kao drustvo.

Mi nemamo nekog takvog velikog pojedinacnog dogadaja kao sto je kraljevsko vjencanje, medutim s druge strane imamo puno malih lokalnih dogadaja koji su u izrazitoj funkciji kanaliziranja agresije i uspostavljanja tog lokalnog zajednistva.
Od pudarina, legendarnih Đurđevačkih picoka (meni najdrazi), Sinjske alke, ... Lastovskog Poklada. Ja sam cijeli upravo zaljubljen u svo to mnostvo koje ovom jadnom narodu koliko toliko drzi vjeru u zivot.

Tko je glasao

alternativa i ???

Zanima me što je u našem društvu alternativa - alternativi :)

Pretpostavljam da bi to ipak bio Veliki Brat, Hrvatska traži (zvijezdu, pjevača, pleše, pjeva, nešto osmo) i slično. Živo me zanima kakvu će to kulturu i osjećaj pripadnosti s vremenom izgraditi.

Ovi krajevi su imali tu nesreću da su često imali "tuđe vladare" pa je ta šira kultura stvarno loše sagrađena. Pojmovi pripadnosti, solidarnosti i sl. funkcioniraju na razini religije, pripadnosti nekom kraju (a i bivša država je uspjela stvoriti jedan kulturni kod - priznajem da ću se možda bolje razumjeti s nekim Crnogorcem svog godišta koji je čitao Alan Forda i slušao EKV, negoli s prvim susjedom koji nema pojma o tome).

Ta neizgrađena kulturna pripadnost se u ovim krajevima nažalost često može vidjeti. Od lošeg reagiranja na prirodne katastrofe - pa sve do mlake reakcije na građanska događanja.

Sviđa mi se paralela s Japanom - koji je izgrađeno društvo već tisućama godina - i u svim njihovim knjigama se opisuje barem jedan potres (i obično požar koji nakon toga slijedi - japanske kuće prije su se radile doslovce od papira, a sve su imale žeravnike iliti ognjišta), te reakciju sela/grada - svih ljudi - na taj događaj.

Tko je glasao

Gore sam ti de facto

Gore sam ti de facto odgovorio.

O da, steta je odbaciti kako velis kulturni kod bivse drzave koji je bio u istoj funkciji kanaliziranja agresije. Medutim, problem je u tome sto je taj kulturni kod presto biti u toj funkciji. On se kao forma u tom smislu istrosio i vise nema te korisne funkcije, upravo suprotno on nakon toga agresiju potpiruje. Netkome tko je od tog kulturnog koda mozda i zazirao ili mu se makar cinio prozaican da s njim nesto posebno suosjeca kad je on bio u punoj snazi i kada je spomenuti kulturni kod doista imao funkcije koje smo objasnili, medutim onoga trena kada je zbog velike promjene drustva taj kulturni kod izgubio funkciju o kojoj govorimo, ostalo je svakome vrlo zivo sjecanje upravo na tu njegovu funkciju i korisnost te funkcije u drustvu. Dakle, cak i da nije nostalgija na sam sadrzaj kulturnog koda o kojem govorimo, nostalgija je na samu korisnost tog koda i njegovu drustvenu funkciju. Pogledaj reakcije npr na pjesmuljak: http://www.youtube.com/watch?v=lukSkOU_5Mc

Medutim ima li u glavi netko da je Srbija sve ratove na nasim prostorima vodila u formalno pravnim okvirima kao Jugoslavija onda se ovakva pjesmica moze doista promatrati u kontekstu vrlo opake zlocinacke prijevare. Nije problem pjesma i kulturni kod kojeg ona predstavlja nego je problem netko tko cijelu svoju stetocinsku i zlocinacku poziciju izgradio oko manje/vise normalne ideje zajednistva (uz date uvjete, no to je tema za sebe) gdje bi ova pjesmica npr trebala biti uzor, a ako neces onda cu te sravniti sa zemljom.
Dakle, problem je onaj tko je izgradio takav odnos, a on je zlocinacki i teroristicki jer smo vidjeli da terorizira i ubija gradove i ljude, a ta mu npr pjesma jos dobro stoji cisto sadrzajno (ovo je zemlja za nas).

Pogledamo li u Hrvatskoj kamo skrece ljudska potreba da lijepo kanalizira agresiju vidimo upravo fantasticnu situaciju koja zorno potvrduje sto govorimo.
Etno skupine Cinkusi, Tamara Obrovac, Dunja Knebl, Lidija Bajuk... http://scena.hgu.hr/cinkusi/MP3_video/MP3/BABILONSKA.mp3
E moj Jaro, Mikor basta utojar?

Tko je glasao

zanimljiv komentar

Sviđa mi se smjer razmišljanja - iako nikako ne podržavam ideološku obojenost komentara. Hoću reći, kao da prejudicira "zluradost", tj. da bi netko tko je odrastao uz jedan "kulturni kod" automatski svrstan i iza te, pretpostavljene, zločinačke ideje.

To može biti tvoje mišljenje - ali ja se s time ne slažem. Ali se slažem gdje govoriš o pozitivnom skretanju agresije - kroz kulturološki kod, tradiciju i slične stvari.

Mislim da je veliki problem ovih prostora što je prilično kulturnog koda izgrađeno na "zezni vladara!" (Beč, Peštu, Beograd), "ne mogu me oni toliko malo platiti koliko ja mogu raditi" i "ja sam stvorio Hrvatsku pa hrvatski zakoni za mene ne važe".

p.s. U filmu "Lepa sela lepo gore" se režiser upravo "stravično dobro" poigrava s tim narušenim kulturnim kodom - kada četnik pali kuću u Bosni uz pjesmu "Igra rock'n'roll cela Jugoslavija".

Tko je glasao

Ja podrzavam kulturni kod u

Ja podrzavam kulturni kod u smislu pozitivnog djelovanja na agresiju. Ovdje sam naveo da je spomenuti kod taj potencijal izgubio uslijed drustvenih promjena.
Zlocinacka ideja jest ona o posezanju za tudim, a ta ideja je stala jos kako iza jugoslavenske infrastrukture. Zadnja Juga trajala je do prije neke godine. Srbiji je to bio prekrasan smokvin list za sva sranja koja je potakla. Jesam jugonostalgican, ali ne toliko da to ne primjetim i od toga se distanciram.

Sto se tice kulture, sporta, opcenito rituala i sl obrazaca koje izmedu ostalog kanaliziraju agresiju medu sudionicima istog drustva ono je jako vazan faktor.
Vecina najkrvolocnijih i najagresivnijih zivotinja imaju evolucijom stecene mehanizme susprezanja agresije prema jedinkama svoje vrste prema kojima je ustvari agresivost medu zivim svijetom najcesce i usmjerena. Npr vuk, Danteova zvijer bez mira ("bestia senza pace") kao mozda najkrvolocnija zvijer ima jedan od najpouzdanijih kocnica prema ubijanju medu svojima u okruzenju. Odatle i dolazi nasljede pripitomljenih pasa gdje im se cak tepa da su najbolji covjekovi prijatelji, premda se uobicajilo i covjek je covjeku vuk.
Suprotno vuku koji je obdaren ubojitim i krvolocnim darovima, covjek to nije. On je jadna, krzljava zivotinja fizicki prilcno jadno i traljavo osovljena.
Upravo tako se pita i Lorenz: sto bi bilo kada bi grlica odjednom jednog dana na raspolaganje dobila prodorni i ostri kljun gavrana ili sokola? Kako bi se njezin zivot promijenio i sto bi je sprijecilo da s njim pocne kljucati vlastitu oporbu?
Covjek je upravo takva pojava. On je zivina koja je na raspolaganje svojim "zabludnjelim" stremljenima na raspolaganje u razmjerno kratkom vremenu dobila neizrecivo ubitacne i neizrecivo uspjesne nacine unistavanja cjelokupne zive i nezive prirode, a pouzdanih kocnica susprezanja agresije bas i nema.
Ubijanje srodnika, ostalih zivotinja je pojednostavljeno na lagani potez kaziprsta. Ekipa je sitnim preletom u minuti ubila 60.000 Japanaca, sto bi vjerojatno bilo nezamislivo i teze sprovodivo da su to cinili kamenim sjekirama, a vec je i kamena sjekira nevideni odmak od golih ruku, noktiju i zuba. Da si engleska gospoda idu loviti i natjeravati lisice samo vlastitim noktima i zubima drzali bi ih bolesnim, a ovako je to gospodski pohod.

Ljudski razum, empatija, ritualizirani oblici kulture, sporta,... i to je manje vise to od svih kocnica agresije. Treba se osvijestiti spram toga. To je apel, a ne ideologija. Volimo stoga kulutru, sport ... razumu dajmo prostora.

Tko je glasao

Brijanje...

Odbrijo' si u posve krivom smjeru, koristeći neprimjeren primjer - ne diraj EKV!

Evo ti, za "osvetu" - http://www.youtube.com/watch?v=vsizl0vjRdo.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Jednom u Backoj Palanci kad

Jednom u Backoj Palanci kad sam vidio te naupsene velicine i pijane guzicetine na malo vecoj vatrogasnoj priredbi (hocu reci da sam im zbog maleckog koncertica bio prilicno blizu) smucilo mi se od njih i zauvijek. Bljak!

Tko je glasao

Ha,ha, nikad veličinama ne

Ha,ha, nikad veličinama ne treba preblizu prilaziti :)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

-velicine

-velicine

Tko je glasao

U novom mileniju

U novom mileniju neće biti barikada
U novom mileniju neće biti barikada
U novom mileniju neće biti barikada
U novom mileniju čeka samo intifada
U novom mileniju sve će da prija
Lektira će biti Na krvi ćuprija
U novom mileniju slijedite trend
Vi i eksploziv, ne treba vam bend
U novom mileniju čuvajte se bruke
Samo nuklearno, ne prljajte ruke
U novom mileniju
U novom mileniju
Underground je out
Učlanite se u mafiju
Budite novi establišment
Glasajte za familiju
Skinite Levis petstotinaijedan
Nađite gazdu i budite rob vrijedan
Nosite marke odijela i kravate
Neka vas uvijek dobre pičke prate
U novom mileniju
U novom mileniju
U novom mileniju ostavit ću svoje kosti
Ne trebam epitaf ni riječ oprosti
Tačno onako kako kaže priča
Druga Ivana Gorana Kovačića:
"U planini mrkoj nek mi bude hum
Nad njim urlik vuka, crnih grana šum
Nitko da ne dođe, do prijatelj drag
I kad se vrati, nek poravna trag"
U novom mileniju nek poravna trag
U novom mileniju nek poravna trag
U novom mileniju nek poravna trag
U novom mileniju nek poravna trag

Tko je glasao

Vidim da te fura Avdić, pa ga

Vidim da te fura Avdić, pa ga onda i potpiši ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Neću ga u istom loncu s

Neću ga u istom loncu s EKV-om i Terezom jer je ovaj živ.

Tko je glasao

Hmm, i Tereza je još živa, a

Hmm, i Tereza je još živa, a za mnoge će EKV živjeti vječno.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

a za mnoge će EKV živjeti

a za mnoge će EKV živjeti vječno.
Svi članovi originalne postave EKV-a su mrtvi.

Tereza je glazbeno aktivna, ali šansonjeri ne žive sadašnjost. :)

Tko je glasao

@boltek

naravno da jesmo. ne zaboravi mi smo ih birali. vecinom. dakle vecinski smo pizdeki.

pupovac je samo slag na tortu. dodatak kao bonus za vrlo visoku ocjenu iz gluposti.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Netočno

ne zaboravi mi smo ih birali. vecinom. dakle vecinski smo pizdeki.
Reci jedno ime koje si u okviru liste zaokružila. Dakle netočno je da smo ih mi birali i netočno je da smo ih većinski birali. 25- 35% nije nikad bila većina biraća. To je priča koju nam već 20 godina prodaju kleptomani kao muda pod bubrege, a stoka to pase.

Tko je glasao

@golgota

mi smo "vecinski" odlucili i prvu i drugu garnituru koja je promijenila izborni zakon. kao i ovu zadnju koja je ubacila tri manjinca (citaj "pupa") u izborni zakon.

sve je to proizvod HDZ djelovanja... koji se maestralno snasao i jacao moc upravljanja bez ibzora na postotak..

zasto Racan nije promijenio izborni zakon odmah po dolasku na vlast u neki pravedniji?

i njega smo birali. bas zato da ispravi greske proteklih deset godina. a on se ponasao kao da ima 100 godina vremena..

Koliko nas glupih ima? Mi jesmo pizdeki.. i sad..

Nismo na cesti, ne protestiramo. Dajemo im vremena da si jos zakona narihtaju.
Mi nismo "ljevicari" napr... digli bunu i onu inertnu budaletinu od Milanovica pitali za zdravlje ... pa da se i njega smjeni kao nesposobnog..

Mi smo i HDZ i SDP i svi ostali... Mi smo pizdeki..

Uostalom, ni istinu o dogadajima u ratu ne mozemo svariti. Volimo se lagati, i bez obzira da li je prevara dosla iz vana ili iz nutra ili udruzeno... sami smo krivi zbog NEDJELOVANJA..

Sutimo sad kad od nas rade budale, kao sto smo sutili i za privatizaciju i za zlocine i za BiH..

Mi smo Pizdeki.. u vecini.......... i to dokazujemo svaki dan ponovo .. nedjelovanjem

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci