Tagovi

Dragan Kovačević - Zašto se kandidiram za predsjednika SDP-a?

„Izbore možeš izgubiti, ali obraz ne“, rekao je Ivica Račan. Upravo te riječi potaknule su me na kandidaturu. Dok sam u isto vrijeme prošle godine, gledao SDP pun poleta, pobjedničkog žara i s četvero ravnopravnih kandidata za čelno mjesto pobjedničke stranke na predstojećim izborima, danas gledam umrtvljen i bezličan SDP, s kojim se bahati premijer posprdno izruguje u svakoj prilici.

U stranci sam od devedesetih godina i imao sam prilike pratiti njen rast i transformaciju u modernu stranku s europskim predznakom, pa si uzimam za pravo reći da se SDP ne može ovako kockati svojim ugledom. Kao čovjek koji iza sebe ima uspješnu poslovnu i znanstvenu karijeru, svoje iskustvo i viziju stavljam na raspolaganje SDP-u kako bi stranka vratila povjerenje građana, motivirala birače, učvrstila stranačko zajedništvo, prevladala unutarstranačke sukobe, iskorijenila bahatost, te ponovno stvorila pobjednički duh i postala istinski lider oporbe od koje će vladajući strahovati, a ne joj se podsmjehivati...

Ako članovi SDP-a žele da SDP bude beskompromisno prva crta obrane demokracije, da se beskompromisno poštenjem bori protiv korupcije za jaku Hrvatsku koja će uzdignute glave u EU, znat će odabrati rukovodstvo koje će to moći i ostvariti. Kada budete odlučivali, sjetite se da je Ivica uvijek inzistirao na dobroj kombinaciji mladosti i iskustva. SDP-u ne treba bedem ljubavi, SDP treba biti bedem koji će odlučno braniti najveće vrijednosti moderne ljevice – slobodu mišljenja te prava i slobode pojedinca.

To je uvijek bio i ostat će glavni zadatak SDP-a. To od nas očekuju naši birači. Jer, kad nitko ne želi dignuti glas za pravdu, za čovjeka – mora ga dignuti SDP! Uvijek i bez iznimke. Ako to ne budemo činili, neće nas biti, bez obzira što danas pričamo o velikom broju mandata, ili, ako želite, saborskih plaća. U parlament nismo došli preko natječaja već glasovima građana cijele Hrvatske i ako ne budemo ispunjavali njihova očekivanja – SDP-a neće biti. Razočarano će i s pravom reći – svi ste vi isti!

S bezličnim SDP-om i Hrvatska postaje bezlična. Bez obzira na rezultat, ja ću uvijek moći reći, da sam pokušao, a da obraz nisam izgubio.

Vaš
Dr.sc. Dragan Kovačević

http://dragankovacevicsdp.bloger.hr/

Komentari

Tko je glasao

Ovi na net.hr prilikom chat

Ovi na net.hr prilikom chat debate između tri SDP kandidata ti i ime ne znaju napisati. Kakav si to favorit kad ti ni ime ne znaju?

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/05/05/0905006.html

Tko je glasao

Baviš se javnim

Baviš se javnim financijama, sada po Zagrebu.

Da li su ti poznate razlike između dvaju sasvim različitih stilova igre razvitka u javnim poslovima i financijama

1. diletantski, koji slijedi ttradiciju tridestih i šezdestih (tzv. za Holjevca) i za praktički malo više od ništa radi hrpu toga diletantskog, na neki način funkcionalnog trasha, skoro pa smeća, koje doduše još nije zamjenjeno i koristi se, i

2. napredniji, nadgrađeni i dograđeni, koji je ušao u 7x složenije i skuplje poslovanje, radi nivoa rezultata i takmičenja u ligi za prvaka, što je naročito značajan korak napravilo za Milke Planinc sedamdesetih kardeljističkim samoupravnim dogradnjama, kada je šaht postao 7x složeniji a i sve drugo takvo, na nivou, a što sse stalno razvija i dograđuje, pa otud visoka razina pripeme i izvedbe, bolnica Blato, pročistač, stadion, Jakuševec, cijele infrastrukture i strukture, na nivou države jake auto-ceste i razno ...?

I šta o tim razlikama i novim smjerovima razvitka procjenjuješ i misliš, naročito o milijardama oko kojih se većina slaže i uvijek je za, ali se vremenom malo sa strane pojavljuje pitanje dotoka toga, tko je pretplatio a tko potplatio i slična ?

Tko je glasao

dobrodosao na pollitiku, i

dobrodosao na pollitiku, i nadam se da ce posjet potrajati duze od SDPove predizborne kampanje. ;-)

ja imam jedno vrlo konkretno pitanje, koje me kao SDPovca zanima:

zasto je Holding Odboru za referendum naplatio cetiri standa (trg, cvjetni, glavni, tresnjevacki plac), i tom naplatom (10 000 kn) pojeo gotovo polovicu novaca koje je Odbor za referendum o NATOu prikupio od donacija (23 000 kn)?

to me posebno zanima u svjetlu cinjenice da je, npr. HDZovo gradsko poglavarstvo u Splitu doniralo Odboru upotrebu standa, a SDP je u kampanji zagovarao odrzavanje referenduma.

ako ne znas odgovor na to pitanje, molio bih Te za komentar.

hvala


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Zbilja kontradiktorno. Ne

Zbilja kontradiktorno. Ne znam za pojedinosti tog slučaja ali svakako se slažem da akcije tog tipa trebaju imati poseban tretman.

Za jaki i pobjednički SDP!

Za jaki i pobjednički SDP!

Tko je glasao

Dragane, jel se usudite

Dragane, jel se usudite naplatiti stand kad se skupljaju potpisi podrske za Glavasa ili hrvatske generale u Hagu ili ih ustupate besplatno i jos prilozite koji milioncic donacije?

Tko je glasao

Zbilja kontradiktorno. Ne

Zbilja kontradiktorno. Ne znam za pojedinosti tog slučaja ali svakako se slažem da akcije tog tipa trebaju imati poseban tretman.

dakle, smatras da je holding / gradska uprava po tom pitanju krivo postupio?

tko je onda za to odgovoran?

mislim, radis u Holdingu pa ipak imas kvalitetniji uvid u tu strukturu i nacin donosenja odluka. buduci je akcija bila medijski popracena, buduci je Odbor intenzivno kontaktirao Holding i gradsku upravu po tom pitanju (i vise puta trazio da im se standovi doniraju), ne vjerujem da se radilo o administrativnoj odluci, vec politickoj. mene, prvenstveno kao SDPovca, zanima tko je tu politicku odluku donio i s kojim objasnjenjem. smatram naime, da se tako stetilo i politici za koju se SDP kao stranka zalaze.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

dobro kaže PKM, teba lutat

dobro kaže PKM, teba lutat od jednog do drugog dnevnika...

dakle, ako je ovo pravi DK, idemo resume :
bilo po D'Hondtu, bilo po Jeffersonu, bilo po GalupEuropa, bilo po izlaznim anketama, situacija je sljedeća :

Zoki.........48 %
Dragan....31 %
Vidović.....21 %

SOA prati situaciju, vidit ćemo dalje...

Tko je glasao

U ovomjesečnom

U ovomjesečnom istraživanju CRO-Demoskop utvrđivao se i odnos hrvatskih građana prema kandidatima za novog predsjednika vodeće opozicijske stranke u zemlji. Vrlo je zanimljiv odnos ukupnog biračkog tijela i usporedba s podrškom unutar biračkog tijela SDP-a. Tako je za 48,5% ukupnog biračkog tijela Zoran Milanović najbolji kandidat, dok je njegov izbor unutar SDP-ovog biračkog tijela znatno veći i doseže podršku od 72,8%. Slijedi Davorko Vidović koji bilježi znatno lošiji izbor, ali i nešto drugačiji trend od svog glavnog rivala. Naime, Vidović bilježi veću podršku unutar ukupnog biračkog tijela nego unutar biračkog tijela SDP-a (15,4% ukupno biračko tijelo, 11,2% SDP-ovo biračko tijelo). Na trećem je mjestu Dragan Kovačević s izborom od 7,6% u ukupnom biračkom tijelu, odnosno 4,6% unutar SDP-ovih birača.
U istraživanju provedenom posljednja dva dana u travnju potvrđuje se nastavak trenda bipolarizacije: HDZ je i dalje prva stranka u zemlji, a SDP neznatno zaostaje, pokazuje najnovije istraživanje javnog mišljenja CRO-Demoskop agencije Promocija plus.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=746a0e47-9309-4139-b525-40b8d...

Tko je glasao

Sad kad su počeli stizati

Sad kad su počeli stizati odgovori postavit ću i ja pitanje.

Zašto krivo citiraš Ivicu Račana?
Nikad nije rekao:„Izbore možeš izgubiti, ali obraz ne“

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Citiram ono što sam osobno

Citiram ono što sam osobno čuo. Što se za tebe očito ne može reći.

Za jaki i pobjednički SDP!

Za jaki i pobjednički SDP!

Tko je glasao

U pravu si, ja to uistinu

U pravu si, ja to uistinu nisam čuo.
Ja sam čuo kako govori:
"Vlast se može izgubiti, ali obraz ne."

Priznat ćeš da njegova rečenica ima sasvim drugo značenje od onoga što ti pokušavaš podvaliti kao njegovu izjavu.

A drugo, mogao bi se malo spustiti i ne odgovarati s visoka.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Dragi pollitičari, prvo

Dragi pollitičari,
prvo isprike što nisam odmah mogao na sve odgovarati i komentirati. Pokušao sam vas zamoliti s drugim dnevnikom da se malo strpite dok se ne vratim s terena, ali očigledno je ovo vrlo vruća tema koja ne trpi čekanje, pa ću od danas pokušati biti ažurniji. Slažem se s mrakom da komunikacija na blogu mora biti dvosmjerna ili bolje da je nema. Ali dopustite i meni nekoliko dana da pohvatam sva pravila pollitičarenja. Vidim da se i sami ponekad u pravilima izgubite, pa dopustite da i ja mogu nešto krivo napraviti. Pitajte što hoćete i ubuduće, na većinu pitanja ću pokušati tijekom dana, u pauzi terena i odgovorit. Blog vodim sam, pomažu mi simpatizeri iz stranke, pa ne zamjerite ako iz prve sve ne napravimo kako treba.

Dr. sc. Dragan Kovačević

Za jak i pobjednički SDP!

Za jaki i pobjednički SDP!

Tko je glasao

Blog vodim sam, pomažu mi

Blog vodim sam, pomažu mi simpatizeri iz stranke, pa ne zamjerite ako iz prve sve ne napravimo kako treba. To što ne napraviš dobro češ sam i kusati, a kako stvari u politici i pollitici stoje čini mi se da ni ti nečeš imati popravni za "eventualni" neuspjeh. Mislim da si svojim ponašanjem, a bez obzira na namjere, propustio jednu izuzetno jaku kartu za svoju širu političku legitimaciju.... No Ok, tko radi i griješi jer ovdje je jedino pravilo o kojem moraš brinuti to da sugovornika uvažavaš onoliko koliko on uvaažva tebe (osim ako se radi o trolu).... Dakle, odgovore na sunce.... što više, što brže i što preciznije to bolje, jer ti je nekrolog već spreman.

PS. I hitno (odmah) anagžiraj nekoga da ti vodi PR...... savjet prvi: preskoči sada sve one komentare koi su te prozivali zbog neaktivnosti i uhvati se davanja brzih odgovora na konkretna pitanja.

Tko je glasao

Po meni ne vidim u čemu je

Po meni ne vidim u čemu je problem. Radi sve kako treba, a koliko vidjeh silna pitanja - dosta odgovora ste već mogli čuti i pročitati jer Kovačević vodi aktivnu kampanju - daje intervjue za medije, komunicira (za razliku od Vođe Povelikog - Pitanje za milijun kuna, tko je to?)...Sve. Razmisli malo, možda baš zato nije "isti tren" napisao ono što su željeli čuti. Ne znači da neće. Drugo, dolje baš i nema puno pitanja. Jedan je napisao "nije prije, zašto sada", a mnogi drugi se zakačili. Ispada kao da svima u biti smeta što Kovačević uopće ima dnevnik. Isto tako, moram reći, meni je tvoj komentar totalno kvaran - kao želiš mu dobro, daješ mu savjete, ali kad si čovjek bolje pogleda, spuštaš ga kao da je najveći zelenko tipa "propustio si jaku kartu, moraš uvažavati sugovornika, odgovore na sunce, nekrolog ti je spreman, angažiraj nekoga da ti vodi PR." Prepotentno.

Tko je glasao

Po meni ne vidim u čemu je

Po meni ne vidim u čemu je problem. Radi sve kako treba, a koliko vidjeh silna pitanja - dosta odgovora ste već mogli čuti i pročitati jer Kovačević vodi aktivnu kampanju
Eto javio se izborni stožer, a gdje si bio do sada?
Za Boga miloga, tko to vodi njegovu izbornu kampanju, jel se napadima privlače potencijalni glasači?
Očito niste shvatili kako ovo funkcionira. Svako soljenje pameti i demagogija prolazi redovito loše i ne vidim razloga da nastavite u tom smjeru.
Ako želite komunicirati - dobrodošli, ako želite docirati - ostanite na svom blogu, manja će biti šteta.
Bilo bi vam puno pametnije da ste shvatili DEMOS-ovu poruku kao savjet a ne kao napad jer ovakav nastup potencijalnoga šefa SDP-a je čista katastrofa i bedasto je napadati onoga koji vam iskreno kaže da ste pogriješili (i to prilično).

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Isto tako, moram reći, meni

Isto tako, moram reći, meni je tvoj komentar totalno kvaran Ne da ti je trun upao u oko već se radi o cijelom stablu.... daj ga malo makni i vidjet ćeš da je šuma iza njega doista velika....

PS. Da si malo pažljivije pročitao moje komentare od početka shvatio bi koliko si u zabludi...... ili misliš da svijet i komentari počinju od onog koji si ti stigao pročitati ... i kad ti je toliko stalo do (prijatelja) gospodina Kovačevića i znaš i vidiš ono što mi očito "ne vidimo" onda se lijepo uključi i čivjeku do kojeg ti je "toliko stalo" malo pomogni te umjewsto njega koji je zauzet, ti umjesto njega samo linkaj na te odgovore pa ma gdje god oni bili... Da ih ja znam nebi se mislio ni trena.....

Tko je glasao

Gle, čovjeku je zasigurno

Gle, čovjeku je zasigurno neugodno - očito je zeznuo, a sada pokušava skrenuti krivnju na nekog drugog, i malo ispeglati stvar. Nadam se da ni kod njega nema zle namjere, očito je sve ovo bila greška u koracima.

BTW, ne obaziri se na komentare nekog tko se registrirao par minuta prije samo kako bi mogao napisati komentar.

Tko je glasao

AJME, NESTALI SU "MALI

AJME, NESTALI SU "MALI LJUDI"!

VRATITE NAM "MALE LJUDE"!

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Ah, taman sam bio na vrelu

Ah, taman sam bio na vrelu lucidnosti kada sam odgovorio na "Male ljude" i kad gle, doceka me jutro bez tog divnog pamfleta. Ili je potkupio Mraka ili je skuzio da je debil pa obrisao post.

Ne mogu se oteti dojmu da je Zokiju i njemu, isti degen odradjivao PR. Sjecam se ko jucer pocetka Zokijevog bloganja. Napisao neki tekst i nestao, bas kao i Dragan. Rekao bi da to nije samo stvar prigluposti, vec i opce kulture. Nazalost, to doista vjerno ocrtava stanje u danasnjem SDP-u. Iako i dalje mislim da ta stranka ima ljude velikih potencijala, cak stovise, sa mnogim njihovim stajalistima se osobno slazem, mislim da su u totalnom Q-cu.

I dalje cekam Draganceta da bi objasni kako to da zna sa svojim sefom, Banderasom, te da ce znati sa njime ako postane predsjednik. Naime, cak ni DrIvo II nije toliko bahat i bezobrazan u svojoj pljacki kao navedeni. Da imam morala, ne bi radio u njegovoj prciji ni za milijun kuna. I kak on sad misli na male ljude. Ako nemate za rezije iselite iz Zagreba. Izbori su za 4 godine, pa se onda bunite... To su sve sramotne recenice Draganovog šefa. Fuj, gadite mi se svi i vi Dragane i Davorko i Zoki. Vise volim kad me pljacka lopov, nego gospon sa cilindrom.

Tko je glasao

Ne kužim smisao ovog

Ne kužim smisao ovog istupa: kandidiram se ali znam da ću izgubiti, no svejedno, obraz je sačuvan - kao reklama za trovremenski Taft (inače obraz mi nije ugrožen nijednim drugim postupkom do sada).

Hrpa komentara čitatelja (u ovom trenutku 1003 čitanja i 44 komentara) a našeg dičnog autora koji nas je podario tekstom kojeg otvara citiranjem Račana "ni od korova". Nije se udostojio odgovoriti na komentare.

Za sada prst dolje dr.sc.Kovačević. Ako želite podijeliti sa nama neka promišljanja o gospodarstvu, Hrvatskoj, svijetu pa i p SDP-u samo naprijed, ali ovakve pamflete bez sadržaja ostavite za svoj blog. Ne zagađujte pollitika.com ovakvom praznom pričom.

A izbori za predsjednika SDP-a su upravo to: izbori za predsjednika SDP-a i ništa više. Ovo je pollitika.com, za sdp pogledati na http://www.sdp.hr

Tko je glasao

Da mislim izgubiti ne bi se

Da mislim izgubiti ne bi se kandidirao. No svi s kojima sam razgovarao prije kandidature govorili su mi da nema smisla jer je to unaprijed izgubljena bitka. Zato sam dodatni motiv našao u gornjoj rečenici, jer ako delegati odluče da je netko drugi bolji kanidat, opet znam da sam svojom kandidaturom učinio najbolje za SDP i njegovu budućnost jer bez unutarnje demokratičnosti nema ni jakog ni pobjedničkog SDP-a. Na pollitiku sam došao baš zato jer niste svi SDP i želio sam čuti i drugo mišljenje. Vidim da nisam pogriješio, jedino se još moram na sve priviknuti.

Za jaki i pobjednički SDP!
http://dragankovacevic.bloger.hr

Za jaki i pobjednički SDP!

Tko je glasao

Nevjerojatno!! Upisao si

Nevjerojatno!!
Upisao si krivu adresu vlastitog bloga.

Ovo je prava:
http://dragankovacevicsdp.bloger.hr/

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ups greska! Dogodi se u

Ups greska! Dogodi se u brzini...hvala za upis prave adrese

Za jaki i pobjednički SDP!

Za jaki i pobjednički SDP!

Tko je glasao

Izgleda da je Dragane krivo

Izgleda da je Dragane krivo ocjenio smisao i bit pollitika.com-a.

To mu bas ne ide u prilog, preciznije, osobno mi se cini da na njega nema smisla trositi vrijeme na bilo koji nacin. Bandicev pulen, nista vise od toga, jeli :-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Dragan Kovačević jaše sam

Dragan Kovačević jaše sam za sebe i SDP - nije ničiji pulen niti mu to treba u životu.

Za jaki i pobjednički SDP!

Za jaki i pobjednički SDP!

Tko je glasao

Jel ovo sad piše neki član

Jel ovo sad piše neki član tima u Draganovo ime ili je Dragana ulovio Merčepov sindrom govora o sebi u trećem licu?

Tko je glasao

OK, ovo je bilo nabacivanje

OK, ovo je bilo nabacivanje floskule i floskulatorni odgovor na floskulu. No, mozes li odgovoriti na vrlo jasna i konkretna pitanja? To je ono sto ocekujemo od tebe, ne nabacivanje floskulama.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Najprije da ti čestitam

Najprije da ti čestitam što si se javio. Ali to je otprilike sve na čemu ti mogu čestitati. Sadržaj ti je prilično prazan i možda bi odgovarao trenutku od 4- 5 mjeseci prije termina za izbor predsjednika. Ali izbori su za desetak dana pa više nemaš vremena za kalkuliranje.
Po mojoj procijeni si u najkraćem roku prešao Vidovića i sada ti je vrijeme da pokažeš muda i da udariš Milanovića tamo gdje je najslabiji i da ukažeš zašto on nije dobar izbor a ti jesi. U ovom momentu ti ne dajem velike izglede ali baš stoga više ne možeš oklijevati sa jasnim i nedvojbenim zauzimanjem stava prema svim važnim pitanjima hrvatske politike.
Nema nikakve sumnje da veliki broj birača i članova SDP-a slijepo podržava Milanovića ali oni sigurno nisu većina. U većini su, kao i u svakoj stranci, uglavnom razumni ljudi, ljudi koji su u stanju čuti i prepoznati argument. Stoga kreni odmah a ja ću ti nižim savjetima pokušati malo pomoći:

Najprije malo o Milanoviću:

1. Lažov
Nemaš nikakvog razloga ne postaviti pitanje njegove ostavke. On je prevarom birača još uvijek predsjednik stranke. Da je pak ispunio eksplicitno dato obećanje da će dati ostavku ako SDP ne postane najjači klub u Saboru onda bi i ti i Vidović sada bili u boljoj odnosno ravnopravnijoj poziciji u natjecanju za mjesto predsjednika. Lažov jer je u njegovom eksplicitno datom obečanju u interviewu Večernjem jasna najmera da najavom ostavke birače privuče svojom snagom i karakterom i izvjesnost da to nikada nije imao namjeru napraviti.

2. Autokrat i prevarant problematične inteligencije
Smjena Jurčića u jednom trenutku u kojem je svakom bilo jasno da od preuzimanja vlasti i tako i tako neće biti ništa je samo nanijela štetu i stranci i Milanovićevoj vjerodostojnosti. Iz cijelog drugog dijela kampanje je bilo vidljivo da je protivno legalnoj unutarstranačkoj proceduri odlučio eliminirati Jurčića još puno prije izbora.

3. Kukavica i spletkaroš
Vidoviću je van svake sumnje kazao da snima razgovor ali nije imao muda to potvrditi pa je kazao da razgovor nije snimao ali nije nikada porekao da je kazao da će to učiniti. To nije htio komentirati da ne naškodi stranci. Pa već sada mu se cijela Hrvatska smije a Sanader uživa više nego 25.11.07

Još svašta ima o njemu pa ti savjetujem da pogledaš moje dnevnike o toj temi na ovom site-u. Štivo ti sigurno neće naškoditi a ako ti makar jedan dio bar malo pomogne meni bi bilo drago.

O politici
Porezna i socijalna politika, te politika zapošljavanja i rada su ključni element svake makroekonomske politike modernih socijalno tržišnih ekonomija. Tako je i kod nas. Naša je porezna politika u potpunom nesrazmjeru sa društvenim potrebama i potrebama ekonomije.

1. PDV
1. Obvezno ga svesti na 19 - najviše 20 %. Napraviti trojnu stopu u kojoj će osnovne živežne namirnice, lijekovi i školstvo biti potpuno oslobođene PDV-a.
2. Oporezovati privatno korištenje automobila, zrakoplova i plovila registriranih na ime tvrtke.

2.Socijala i zapošljavanje
1. Uvesti minimalnu nadnicu
2. Uvesti efikasne kontrole i drastične kazne za prekršitelje zakona o radu i zapošljavanju. Rad na crno kazniti tolikim kaznama da to više nikome ne padne na pamet, a odgovornoj osobi doživotno zabraniti rad na bilo kojem rukovodećem mjestu.
3. Uvesti kategoriju odgovornosti osobnom imovinom direktora za neplaćanje penzionih i socijalnih davanja radnicima.
4. Uvesti vlasničku suodgovornost (u akcionarskim društvima samo onda ako je 1 vlasnik u posjedu više od 25% dionica) u slučajevima iz 2. i 3.
5. Spriječiti zlouporabe u sferi socijalnog i zdravstvenog osiguranja (prijavljen kao člistačica a plovi na stranom brodu i zarađuje 5000€ mjesečno ili još gore prijavljen kao nezaposlen a osiguran preko žene)

Ima još puno toga što bi moglo popraviti image SDP-a u kojem ja sada ne propznajem ništa što je dovoljno lijevo osim što je zbilja malo lijevije od HDZ-a i to ne po svim pitanjima.

Želim ti uspjeh i jedva čekam tvoje komentare na niže postavljena pitanja drugih sudionika u raspravi..

Tko je glasao

2. Oporezovati privatno

2. Oporezovati privatno korištenje automobila, zrakoplova i plovila registriranih na ime tvrtke.

Ha, evo nam još jednog komunističkog/utopističkog revolucionara.
Ljubomora što susjed ima uspješnu tvrtku i auto na tvrtku pa eto rješenja za ravnopravnost...

Inače ako ne znaš, na službene automobile se plaća porez za privatnu upotrebu. Ako ti firma da auto na 24 sata, tada se pretpostavlja da ćeš ga koristiti privatno i na to korištenje fizička osoba plaća porez (kroz obračun plaće)

1. Uvesti minimalnu nadnicu
10.000 kn? Ili koliko?

2. Uvesti efikasne kontrole i drastične kazne za prekršitelje zakona o radu i zapošljavanju. Rad na crno kazniti tolikim kaznama da to više nikome ne padne na pamet, a odgovornoj osobi doživotno zabraniti rad na bilo kojem rukovodećem mjestu.
Naravno, ali uvesti zakonsku regulativu da možeš zaposliti i otpustiti radnika kako ti odgovara posluvanju

4. Uvesti vlasničku suodgovornost (u akcionarskim društvima samo onda ako je 1 vlasnik u posjedu više od 25% dionica) u slučajevima iz 2. i 3.
Akcionarsku? A ti si bre srbin ili nisi naučio hrvatski?
Koji genijalni plan, samo u Hrvatskoj...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Ha, evo nam još jednog

Ha, evo nam još jednog komunističkog/utopističkog revolucionara.
Ljubomora što susjed ima uspješnu tvrtku i auto na tvrtku pa eto rješenja za ravnopravnost...
Inače ako ne znaš, na službene automobile se plaća porez za privatnu upotrebu. Ako ti firma da auto na 24 sata, tada se pretpostavlja da ćeš ga koristiti privatno i na to korištenje fizička osoba plaća porez (kroz obračun plaće)

Ljubomora sigurno nije moj motiv. To nema veze ni sa ravnopravnošću ali ima veze sa poštenim financiranjem države. A što se tiče toga da se u Hrvatskoj već plaća porez za korištenje službenog automobila u privatne svrhe meni to nije bilo poznato a i dalje sumnjam u tu informaciju. Ali provjeriti ću, ono što sigurno znam je da ga ljudi s kojima ja imam posla ne plaćaju.

10.000 kn? Ili koliko?
Onoliko koliko su mogućnosti gospodarstva

Naravno, ali uvesti zakonsku regulativu da možeš zaposliti i otpustiti radnika kako ti odgovara posluvanju
I sadašnji zakon više podsjeća na razdoblje "prvobitne alumulacije kapitala" nego na zakon iz 21 stoljeća. Ima sasvim dovoljno mogućnosti da otpustiš radnika, ali jako malo onih koje toga radnika štite na nivou uobičajenom na europskom socijalno liberalnom tržištu rada.

A što se toga tiče jesam li ja Srbin? Nisam ali ponekad mi izleti neka riječ koja se koristila u mojoj mladosti. U tome zbilja ne vidim problem.

Tko je glasao

Naravno, ali uvesti zakonsku

Naravno, ali uvesti zakonsku regulativu da možeš zaposliti i otpustiti radnika kako ti odgovara posluvanju
B2, čime se ti baviš u svom privatnom životu? Trgovinom roblja, crno, bijelo i obojeno?

I nemoj bre da lupaš po burazu jer se ne kaže "posluvanju" već "poslovanju" i nemoj više da mi menješ slovo "O" u slovo "U"!

leddevet

leddevet

Tko je glasao

ti ovo sve prilicno

ti ovo sve prilicno pausalno...
1. Obvezno ga svesti na 19 - najviše 20 %. Napraviti trojnu stopu u kojoj će osnovne živežne namirnice, lijekovi i školstvo biti potpuno oslobođene PDV-a.
vec postoji nulta stopa PDVa i hrvatska se upravo, zbog standarda EU, sprema na njezino ukidanje. zadnja informacija je da je vlada u pregovorima zatrazila prelazni rok od 6 godina, ali buduci tako nesto nitko nije u pregovorima dobio, osnovano se sumnja da ce to bas hrvatskoj uspjeti.

eto, samo detalj.

a iz moje perspektive, i "savjeti" oko milanovica su na istoj razini pausalnosti, but thats just me...


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

U EU postoji 0 stopa PDV-a i

U EU postoji 0 stopa PDV-a i ne razumijem zašto od Hrvatske traže (ako traže) da ju ukine. Ispitati ću u najskorije vrijeme pa ti javiti izravno (ako ova diskusija do onda bude zatvorena).
Ne znam u čemu se sastoji paušalnost savjeta da ga nazove lašcem ako za to postoji jasna i nedvojbena argumentacija. Ja bih to naprotiv nazvao vrlo konkretnim.

Tko je glasao

Ako je ovo doista dnevnik

Ako je ovo doista dnevnik kojeg je osobno postavio Dr.sc. Dragan Kovačević onda tu nešto ne štima ???
Naime kako nema ni jednog odgovora samog autora, postao sam malo sumnjičav ....

Tko je glasao

ovaj sadržaj je istovjetan

ovaj sadržaj je istovjetan blogu: http://dragankovacevicsdp.bloger.hr/

vjerujem da je autentičan, nema razloga da ne bude

Tko je glasao

ovaj sadržaj je istovjetan

ovaj sadržaj je istovjetan blogu: http://dragankovacevicsdp.bloger.hr/

vjerujem da je autentičan, nema razloga da ne bude
Sve vidio.... i baš zato se pitam (ako je on doista autor) što je osim negativne percepcije ovime postigao ? .... ili msili da da ovo nitko ne čita,.. bar ne oni do kojih mu je stalo, jer bi u suprotnom i te kako bio aktivan na ovom dnevniku koji je trebao biti rekordan po svim parametrima,.... no možda je i to stvar taktike, i možda još stigne, jer popušiti nikad nije kasno.

Tko je glasao

Ovo je moj dnevnik,

Ovo je moj dnevnik, pokušavam biti ažuran, ali za teren, članstvo i posao jednostavno treba više od 24sata dnevno. Pa molim malo razumijevanja...

Za jaki i pobjednički SDP!

Za jaki i pobjednički SDP!

Tko je glasao

I ti si to shvatio tek sad,

I ti si to shvatio tek sad, u pola kampanje....buraz nije za tebe politika ni tim si neznas organizirat

Tko je glasao

Manifest g. Vidovića na

Manifest g. Vidovića na pollitici sam ocijenio kao partijski referat, ali nisam imao u vidu ovaj uradak koji bi posramio i Željku Antunović kao nedodirljivu u području partijskih referata. U nizu fraza bez sadržaja posebno izdvajam:

S bezličnim SDP-om i Hrvatska postaje bezlična.

Ne postaje. I bilo bi vrijeme da se u svim strankama prestanete poistovjećivati s Hrvatskom. Hrvatska kao država sigurno neće biti bezlična ako jedna stranka ne zna što bi sa sobom. Ispratila je Hrvatska u svojoj povijesti i veće stranke s pozornice i ostala čitava. Prema tome, problemi SDP-a su problemi samo te stranke. S ovakvim kandidatima za predsjednika, ti problemi su prilično ozbiljni, ako smijem primijetiti.

Kao što reče Kaluški u svom tekstu na Indexu - jedan kandidat je sličan Sanaderu, a ostava dva kandidata su mlitava i isforsirana. Potpisujem.

Tko je glasao

Ovaj Whateverov komentar o

Ovaj Whateverov komentar o poistovjećivanju stranaka s državom je najbolje što sam pročitao na ovom dnevniku.

Tko je glasao

Dečki, ne poistovjećujemo

Dečki, ne poistovjećujemo se mi s Hrvatskom. Gornje pismo sam poslao delegatima i trebao sam to gore pojasniti - ovako uistinu izgleda malo s neba pa u rebra. Ako mi kao SDP ne budemo imali hrabrosti u bilo kojem trenutku otvoriti najvažnija pitanja u Hrvatskoj, nema tko? Zašto su se srednjoškolci samoorganizirali - jer nitko nije bio sposoban zastupati njihove interese tamo gdje je trebalo - u Saboru i u javnosti - nije dovoljno imati 56 saborskih plaća i reći da ste najjača oporbena stranka - treba raditi. Dakle ne mislim da je SDP Hrvatska, niti je ikad bio, ali sam ponosan na 4 godine SDP-ove vlasti kada su ljudska prava, sloboda medija i općenito sve slobode cvale. Bio sam dio te ekipe. Danas sam razočaran sadašnjom politikom SDP-a kao što je to i naše biračko tijelo - takve su mi povratne informacije u izravnom kontaktu s članstvom na terenu. Zar je vama prihvatljivo da policija traži tko je šibenski konobar, da se ganja član SDP-a a da stranka o tome šuti? I to samo zato što je netko navodno pisao kritično o HDZ-u. Sjetite se samo gomile kritični napisa na račun Račana od 2000-2003, neki s pravom, dosta bez - nikome ne bi tada ni palo na pamet pitati tko to i zašto piše. To je bilo tada normalno - biti kritičan prema vlastima. To se od medija i oporbe očekuje.

Za jaki i pobjednički SDP!

Za jaki i pobjednički SDP!

Tko je glasao

Ups, ovako je i Zoki krenuo

Ups, ovako je i Zoki krenuo : SDP jakih muškaraca i sportskih metafora. Pa nije izašlo na najbolje.

http://www.h-alter.org/tekst/zoran-milanovic-i-'sdp-jakih-muskaraca'/6070#hot
http://www.h-alter.org/tekst/socijaldemokrati-su-ipak-iskljucili-zene/65...

DrDragane,

imam 3 "ženska pitanja"

što ćemo s curama, odnosno ženama
slučajem Pukanić (re Bandić), odnosno Mirjana Pukanić i Grad Zagreb
Zagreb News?

Tko je glasao

Nije zato sto je moje

Nije zato sto je moje pitanje, ali pitanje je dobilo 30 petica (!). Mozda je to i presedan na pollitici. E, ocito je da ekipa iz nekog razloga uvazava to pitanje. Tako je isto tako razumno odgovoriti na pitanja koja su ocito popularna i interesantna drugima. Sve ove spike preko 10 zvjezdica sigurno spadaju u tu skupinu.

Mene sada interesira zbog cega se bavis marginalnim i nevaznim pitanjima (po misljenju ekipe s pollitike.com) i istovremeno izbjegavas ona goruca? Sta mislis da ce ekipa popusit tu foru? Meni se cini da bas i nece.

Zato, ako ti je stalo do stjecaja kredita, odgovaraj po stupnju priroriteta kako bismo mogli prebaciti fokus na bitno, te se odreci komunikacije na nivou jeftinih lokalnih pamlfeta. Mi smo ipak prejaka publika za taj nivo, pobogu.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Kada budete odlučivali,

Kada budete odlučivali, sjetite se da je Ivica uvijek inzistirao na dobroj kombinaciji mladosti i iskustva.

Obzirom da SDP ove godine očito propušta organizirati sučeljavanje kandidata slično onom iz prošle godine, dnevnik cijenim kao pozitivno nastojanje da se dopre do stranačke javnosti no to je ujedno i glavna mana ovog dnevnika jer ne daje čak ni naznaku odgovora na pitanja koja se logično nameću svakom članu SDP-a a pogotovo onima koji će na unutarstranačkim izborima morati birati između tri kandidata.

U tom bih svjetlu od pretendenta na mjesto predsjednika najjače oporbene stranke očekivao komparativnu analizu kandidata i argumentirane zaključke zašto baš sebe vidi kao najbolji izbor.

Pitanje dakle nije samo "zašto se kandidiram?" već bi tu trebala biti i ona poput "što zamjeram Zoranu Milanoviću u njegovom načinu vođenja stranke?", "što bih ja učinio drukčije i bolje?", "što za razliku od konkurenata ja nudim za budućnost stranke?", "kako to mislim napraviti?", "kako ću kao menadžer iskoristiti SDP-ov kadrovski potencijal?", "što će SDP pod mojim vodstvom ponuditi građanima?", "moj odnos prema gospodarskom programu Ljube Jurčića i kako ga i iz oporbe namjeravam aktualizirati", ...

Moglo bi se tu nabrojiti još puno toga što zanima ne samo stranačku već i onu širu, hrvatsku javnost.

Zato moj pozitivan bod treba shvatiti kao zalog nade da ću u narednom periodu ovdje moći pročitati odgovore barem na neka od pitanja koja sam naveo.

Idealna bi situacija bila kad bi se i ostali kandidati očitovali po istom pa na ovim stranicama sproveli svojevrsno sučeljavanje.

Evo, ja čekam. Nadam se kako bi odgovori zanimali i druge članove i čitatelje Pollitika.com.

U svakom slučaju, dobrodošao.

B-52

Tko je glasao

@Dragane Moj komentar ne

@Dragane

Moj komentar ne smatraš dovoljno poticajnim za bavljenje?

Ja pak smatram da bi tvoj odgovor ili komentar i tek kako mogao utjecati na ishod glasanja na konvenciji.

Zato si se uostalom i javio ovdje?

B-52

Tko je glasao

Ja pak smatram da bi tvoj

Ja pak smatram da bi tvoj odgovor ili komentar i tek kako mogao utjecati na ishod glasanja na konvenciji.

Zato si se uostalom i javio ovdje?
Izgleda da uvaženi gospodin to ne shvaća. Jest da su kazali kako je dobro otvoriti blog i doći ovdje, no izgled da mu nisu rekli kako ovdje nema "sitnozubih", nepismenih i neupućenih.....
Dakle radi se o informatički polu ili vjerojatno nepismenoj osobi.

PS. Odgovori koje je do sada dao su (politički) odgovori na razinmi vrtića.... on bi, ali da mu ne .... , e pa dragane moj, neće moći....(proći)

Tko je glasao

kako ti znaš da neće

kako ti znaš da neće proći. pa nisi valjda i ti u sdp-u?

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

kako ti znaš da neće

kako ti znaš da neće proći. pa nisi valjda i ti u sdp-u?
Kladio bih se da smo ja i ti u istoj !

Tko je glasao

Bojim se da ćeš ti nakon

Bojim se da ćeš ti nakon unutarstranačkih izbora biti sasvim marginaliziran u SDP-u. Vjerujem da nemaš nikakve šanse, a ne vjerujem da bi bio bolji od Zokija.

No, mislim da je i Zoran Milanović dugoročna garancija da će HDZ ostati na vlasti.

A treći kandidat - Vidović - nisam ni za njega.

Na ovim unutarstranačkim izborima ponuda je slabija nego na prošlim. Kamo sreće da je Željka pobijedila....

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci