Tagovi

Zasto sam pesimistican?

Gledajuci trenutnu situaciju u kojoj se nalazimo mogla bi recesija biti razlog mojeg pesimizma. Kriza kao takova jos je uvijek u domeni psiholoskog pritiska bez pravih pojavnih faktora najocitija na padu burze ciji je index u zadnjih 4 mjeseca vise nego prepolovljen. No drzava koja uvozi duplo vise nego sto izvozi u samoj privrednoj djelatnosti jos nije osjetila globalnu recesiju. Ono sto me cini pesimisticnim je stanje nacije u Hrvatskoj. S jedne strane imamo bahate vladare koji zive u oblacima bez volje i zelje da ista promjene. S druge strane oporba je slaba i bez jasnog cilja i programa te ne pruza dovoljno jasnu i glasnu alternativu sada vladajucima pretvrajuci se takodjer u interesnu skupinu. Sami glasaci su izgleda zadovoljni ovim stanjem i cini mi se kako je postignut koncenzus izmedju vlasti i gradjana na tragu koncenzusa koji je postignut izmedju 1945 i 1990. Time bi ovo stanje nazvali kontinumom socijalisticke revolucije zaogrnute u antikomunisticke parole iliti narodski receno antikomunisticki neokomunizam. Nema u nasem drustvu niti zelje niti volje za nekim promjenama te ce jos dosta dugo teci ovako kako tece i to je ono sto me cini pesimisticnim.

Tagovi

Komentari

Ovo ima namjeru razbiti

Ovo ima namjeru razbiti pesimizam. Glavni alat je za to nepopravljivi optimizam iz:
Bilježnica Robija K.
S PONISTRE SE VIDI ŠOLTA
Murac je u mobitel rekao: „Šefe, ovo je još gore nego šta su nam javili u dojavi! Ovo je živo ludilo!” Šef je rekao: „Kakvo ludilo? Opiši mi malo podobnije!” Murac je rekao: „Cila zgrada je ispisana sa nekakvim parolama, bog te jeba! Na svakoj ponistri je bar po jedna!” Šef je pitao: „A kakve su?” Murac je rekao: „Ogavne su, kakve će bit!” Šef je pitao: „Mislim, na koji su način ogavne? Jel veličaju fašizam i macizam?” Murac je rekao: „Pa ima ih svakakvih!”
- - - - - -
- pročitaj dalje -

Obavezno pročitati cijeli linkani tekst Viktora Ivančića - do kraja!

leddevet

leddevet

Tko je glasao

"Nema u našem društvu niti

"Nema u našem društvu niti želje niti volje za nekim promjenama te će još dosta dugo teći ovako kako teće i to je ono što me čni pesimističnim."

U potpunosti se slažem s tobom, pogotovo što su sindikati golo govno i kučine, a oporba sjedi u zapećku sabora i čeka da joj vlast padne s neba.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Sami glasaci su izgleda

Sami glasaci su izgleda zadovoljni ovim stanjem i cini mi se kako je postignut koncenzus izmedju vlasti i gradjana na tragu koncenzusa koji je postignut izmedju 1945 i 1990. Time bi ovo stanje nazvali kontinumom socijalisticke revolucije zaogrnute u antikomunisticke parole iliti narodski receno antikomunisticki neokomunizam. Nema u nasem drustvu niti zelje niti volje za nekim promjenama te ce jos dosta dugo teci ovako kako tece i to je ono sto me cini pesimisticnim.

Ovo si vjerojatno vrhunski pogodio, uz važnu napomenu da je ipak bilo jedno više nego uspješno razdoblje i rješenje iskoraka (Zagreb Holjevac, druga polovina šezdesetih), koje je pometeno do daske baš zbog velike uspješnosti i prožimanja masa time, čime revolucija pada.

Tako imamo rezultat da je nakon svih diktatura i revolucija više nego uspješno išao obrat, a naročito zdanja dva, tridesete i šezdesete.

U pesimizmu nisi uzeo u obzir da sama ta revolucija nema više ne samo goriva i snage nego traži kontrarevolucionarne izlaze, prijelaz sa parola na djela. Dodatno o tome
http://pollitika.com/nacrt-prijedloga-drzavnog-proracuna-republike-hrvat...

Klučno je obrnuto pitanje - tko i šta može spasiti kontinuitet revolucije, gomilanje i onako prekomjernih i sve bezvrijednijih nekretnina i promašenih projekata te razne krame i instant estetike i zabava u njima ? Da li su to "nebo, otvori se" sile i snage ?

Tko je glasao

Klučno je obrnuto pitanje -

Klučno je obrnuto pitanje - tko i šta može spasiti kontinuitet revolucije, gomilanje i onako prekomjernih i sve bezvrijednijih nekretnina i promašenih projekata te razne krame i instant estetike i zabava u njima ? Da li su to "nebo, otvori se" sile i snage ?
Kontinuitet ide dalje i ne treba se bojati za svoj opstanak te ga nitko i ne mora sasavati. Navikli smo ovako zivjeti kroz dugi niz godina i svako drugacije talasanje donosi nam nesto nepoznato i sumnjivo ili kako bi obican narod rekao zasto da ove mijenjamo oni su se vec dosta nakrali te nece vise ili oni su nas doveli u ovu situaciju pa nek nas i izvuku iz nje.

Tko je glasao

Na 80 % se raspadaju

Na 80 % se raspadaju infrastruktura i znanje o tome svemu, presahli opskrbni kanali lovom i živim mesom te najelementarnijom orjentacijom, ključni alati industrije (napuhane vrijednosti i njihovo pretvaranje u novac i raznu "hranu i piće" sa švedskog stola za elite i mase), pitka voda i ostali okoliš se zagađuju, već među elitnim staništima revolucije (brda iznad Zagreba i punktovi) je neizdržljivo i štabovima ...

Točke sa kojih se gleda su različite, iz Koprivnice se ne može vidjeti većina toga.

Inače nema uopće dvojbe je većina snaga stalno računala da će zabavi doći kraj te da je baš zato gorljivo navaljivala na što više "uspjeha" za te "crne dane", pa sada već većina zna da je došao taj kraj i svakim danom sve više misli i djeluje u sladu s tim sustavnim znanjem i praksom, strašno pileći grane na kojima sjede i ubrzavajući kraj revolucije - novac bježi i ne daje se osim ako se baš nikako drukčije ne može, gluma se maksimalno pojačava ("pravimo se se potpuno blesavi" ...), zbunjenost i mentalna retardiranost i stvarno rastu i većina nema pojma ni o čemu, povjerenje i "filozofije" da ne pričamo ... unutar obitelji i najbliskijim i najsolidarnijim krugovima se prvi put otvaraju i šire priče i pukotine o "uspješnosti" jedne generacije a "nesposobnosti" i puno većim (kredtnim) obvezama druge.

Tako da vjerojatno više nema dvojbi da je s revlucijom gotovo, a to što nercija i dalje rad je više nego neizbježno, to je jedna jedno dugo pomicanje mase bez šofera, volana, kočnica, mjenjača, šoferšajbe, retrovizora i osiguranja.

Tko je glasao

"Nema u nasem drustvu niti

"Nema u nasem drustvu niti zelje niti volje za nekim promjenama te ce jos dosta dugo teci ovako kako tece i to je ono sto me cini pesimisticnim."

neće još dugo ovako..čim se postavljaju ovakva pitanja promjena.
E sad na koju će stranu, pesimizam ili optimizam to ovisi pojedincu.
Da bi ostalo ovako kako je do sada trebao bi netko ulupati ogromnu količinu love. To se može dogoditi ali na drugačiji način nego do sada.
Npr. Rusi neće dati pare našoj partiji nego će direktno kupiti što ih zanima a to automatski znači pad partije i stanja kako trenutno je.

Tko je glasao

Moj @bosancero, ništa se

Moj @bosancero, ništa se značajnije neće dogoditi i krenuti na bolje dik ne prođe onih Mojsijevih 40 godina!
Hatzov Svibor i moj unuk Gabrijel imaju neke šanse.

Naš je posao da "pospremimo stvari"!

Tko je glasao

Moj @bosancero, ništa se

Moj @bosancero, ništa se značajnije neće dogoditi i krenuti na bolje dik ne prođe onih Mojsijevih 40 godina!
Hatzov Svibor i moj unuk Gabrijel imaju neke šanse.
To je jos depresivnija situacija koju ovdje prolazimo iz generacije u generaciju. Naime nasi su se roditelji mucili kako bi nama bilo bolje a to bolje nikako da dojde i sad se mi trebamo muciti kako bi nasoj djeci bilo bolje. Iz samog povijesnog slijeda niti nasoj djeci nece biti bolje.

Tko je glasao

Jelenska, nisam do sad

Jelenska, nisam do sad procitao ni kraci ni jasniji bosanceresov dnevnik. Apsolutno sam uza nj glede njegova pesimizma. No mene zabrinjava nesto drugo. Naime, prilican broj izvaranih, ponizavanih nacionalno prosvjescenih pojedinaca je dobrano klonuo. Primjetivsi ogromne pljacke, neogranicenu bahatost, svestranu koruptiranost sve glasnije i ucestalije govore: "Za ovakvu drzavu se nije trebalo zrtvovati, bivsa je bila bolja."S druge strane, kamuflirani jugoslaveni, danas zaodjenuti nasim nacionalnim stijegom, vjesto love u mutnom, povecavajuci time njihovu zbunjenost, zgranutost i bezvoljnost. Zalosno je sto u danasnjoj Hrvatskoj tisuce branitelja nema ni krova nad glavom, ni cestita zalogaja. Nadalje, brojni su bivsi politicki zatvorenici koji prezivljavaju u supama, potkrovljima, garazama. Mnostvo je obicnih, postenih, domoljubnih nesretnika koje su obespravljivale i omalovazavale jugoslavenske vlasti, a nastavile ih hrvatske. Ponavljam, zalosno!

Tko je glasao

zapravo, sredina između

zapravo, sredina između vladajućih i oporbe su upravo građani koje se drži u pokornosti danim ali neostvarenim obećanjima. njima je lako manipulirati medijima koji nisu u stanju važne stvari držati duže u žarištu zanimanja. čak niti internet portali se ne žele dublje baviti problemima jer njima je važnije objaviti dužinu penisa nekog natjecatelja reality showa, tko je koga ostavio i ostalo nevažno za živote pojedinaca ove države. nekako je lakše kada se žive tuđi životi lišeni ikakve brige što donosi sutra. kada ovo posljednje savlada većina građana ove države, bit ćemo spremni za revoluciju koja će nažalost biti nasilna, kao i svaka promjena na ovim prostorima.

Tko je glasao

...bit ćemo spremni za

...bit ćemo spremni za revoluciju...
Dao si mi genijalnu ideju za stih:
Bez revolucije nema evolucije!
Ljudi, pa ja pišem stihove i još k tome se rimuju :)

cogito ergo sum

Tko je glasao

A mene sve to što Vi

A mene sve to što Vi tvrdite, pa i puno više od toga, čini optimističnim. Znate kako sportski navijači navijaju kada su sigurni da se rezultat i ishod utakmice više ne može promijeniti, a povoljan je za njihovu ekipu: Gotovo je, gotovo! Svi znakovi pokazuju da je počeo kraj ove luđačke avanture i da je gotovo. A to veseli. Itekako veseli, pa makar trajalo još godinama. Jer, svaki potez, svaki događaj, svaka božja okolnost koja se dogodi u idućim vremenima voditi će potpunom slomu i ubrzavanju tog procesa. A što bi tu trebalo biti zabrinjavajuće? Nužne promjene se nikada ne mogu dogoditi u uvjetima obilja i općeg zadovoljstva. Zato, što god je gore to je bolje i promjene će se kad- tad dogoditi. A optimisti i od najgorih neprilika mogu stvoriti fantastične prilike. Kada se to dogodi, vidjet će te kakve smo potencijale godinama zločinački uništavali u ime jedne maloumne i neljudske ideje.

Tko je glasao

Svi znakovi pokazuju da je

Svi znakovi pokazuju da je počeo kraj ove luđačke avanture i da je gotovo. A to veseli. Itekako veseli, pa makar trajalo još godinama.
Upravo to sto ce trajati jos godinama mene cini pesimisticnim.
Jer, svaki potez, svaki događaj, svaka božja okolnost koja se dogodi u idućim vremenima voditi će potpunom slomu i ubrzavanju tog procesa.
Tako smo mislili i 1999 godine pa vidite sto imamo danas. Ljudi kratko pamte a jos brze zaboravljaju.
Zato, što god je gore to je bolje i promjene će se kad- tad dogoditi.
Nikad gore ne moze biti dobro.
A optimisti i od najgorih neprilika mogu stvoriti fantastične prilike. Kada se to dogodi, vidjet će te kakve smo potencijale godinama zločinački uništavali u ime jedne maloumne i neljudske ideje.
Kaze se ne lipsi magare do zelene trave.

Tko je glasao

A pesimizam bez vizije

A pesimizam bez vizije zelene trave nije lipsanje?

Tko je glasao

"A pesimizam bez vizije" Ma

"A pesimizam bez vizije"

Ma zlo i je u tome što su uništile Tuđmanove vizije i provizije njegovih mangupa i sljedbe!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

A pesimizam bez vizije

A pesimizam bez vizije zelene trave nije lipsanje?
Vizije svakako postoje no nema niti volje niti zelje kako bi se te vizije ostvarile. Moja je pretpostavka kako jos nema niti volje niti zelje za promjenom jer svi ispusni ventili kljucalog hrvatskog lonca dobro djeluju te nema opasnosti od pregrijavanja ili eksplozije.
Dobar dio pare ide na ventil sive ekonomije te smanjuje socijalne tenzije.
Dio ide i na stalne price o ustasama i partizanima ili kako su to nekad drugovi zvali o vanjskom i unutarnjem neprijatelju.
Slijedeci ventil koji se otvara prema potrebi ili kad susjedi otvore neki od svojih ventila su medjunacionalne netrpeljivosti ili konkretno odnos prema remetilackom faktoru. Pustanje ovog ventila koristi se samo u krajnjoj nuzdi.
Sto se tice same vizije dovoljno je reci " Hrvatska kao dostojno mjesto za zivot svih njenih gradjana"

Tko je glasao

Nije li zadnja rečenica

Nije li zadnja rečenica Vašeg komentara optimizam?

Tko je glasao

Nije li zadnja rečenica

Nije li zadnja rečenica Vašeg komentara optimizam?
Ne. To je vizija. U stvari kako se cini utopija.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci