Tagovi

Zašto odbacuju 2 milijarde kuna, a istovremeno prodaju CO zbog 2 milijarde kuna?

Zašto odbacuju 2 milijarde kuna, a istovremeno prodaju CO zbog 2 milijarde kuna?
pollitika Neovisni, ali ne i neutralni
„Oni su zbunjeni. Danas jedno sutra drugo. Jedan dio radi jedno, a drugi upravo suprotno. Mislim da oni nemaju pojma- lete kao zunzare u zatvorenom: puno zuje, a ništa osim glavinjanja”, rekla je starija gospođa čudeći se što rade njeni izabranici s ovih izbora.
Shvaća da je pogriješila, kao i masa hrvatskih građana, koja se po drugi puta dala žednima prevesti preko vode, ali prevarante to „ne tangira”- imaju oni neke svoje planove.

Zanima me, onako laički bez previše dubinskih analiza:
kako ista Vlada ostavlja u jednoj državnoj firmi preko 2 milijarde svojih kuna, drugoj državi - Mađarskoj, da investira hrvatske novce po mađarskome nahođenju (poznato je da su im dali nenormalna upravljačka prava, preko mita i korupcije bivših političara), a ta ista Mađarska (njen MOL, ili već nečiji) je bila obvezna, po ranijim ugovorima o prodaji, investirati mađarske novce u INU, dok istodobno opravdava prodaju profitabilne državne firme, CO, za oko 2 milijarde kuna, već nekome, jer joj treba za krpanje rupa u proračunu?

Tamo 2 milijarde olako ostavlja, a ovdje zbog 2 milijarde bi prodala CO!?
http://www.poslovni-savjetnik.com/hrvatska/cacic-ova-vlada-za-razliku-od...
http://www.vecernji.hr/biznis/croatia-osiguranje-ide-prodaju-hpb-dokapit...

I najobičniji seljak znao bi što treba činiti: povući novce- hrvatsku dobit iz INE u RH-proračun, a Mađari neka ulažu svoje novce u investicije u INU, jer su to po ugovoru obvezni još od ranije, ili treba izvršiti nacionalizaciju INE budući Mađari nisu izvršili ono što su se dogovorom obvezali (slično kao što je Španjolskoj, „nogu dala” Argentina), a CO ostaviti da u sljedećih 10 godina donese više dobiti, nego što bi se ostvarilo prodajom iste.

Ovo ne nalikuje na obično neznanje, već na stil vladanja kakav već traje desetljećima. Budući da bi štete od ovakvih poteza bile nesagledive, poteze opasne po opstojnost države, netko iz sustava bi ipak, u ime građana, morao sprječavati. Ima li uopće takvih u RH?

Možda treba primijeniti islandski, a ne grčki poučak!?

Netko je vladu nazvao Antuntun-ova vlada, a izgleda da je to danas i kompliment, jer ovo što svakodnevno rade je još i gore.

Redaju se izjave, koje bi zabavljale javnost, da se ne radi o javnoj koži. Redaju se potezi koji se svode na povuci-potegni-razvuci, frcaju ostavke, dijele se ostavke, a vuku sve gori i gori potezi.

„Nema prodaje obiteljskoga srebra”- bilo je obećanje pred izbore.
I?
Ostvarite to.

Treba reći NE- prodaji obiteljskoga srebra: CO i HPB, ...
Ostvarite to!

Ne Ombli, bilo je prije izbora. Izvolite, ostvarite to!

Treba smanjiti administraciju. Izvolite, ostvarite to!
...

Što radi sva opozicija u Saboru?

Jesu li i oni zatečeni, ili bi i oni radili jednako!?
Otkuda im pravo na šutnju?
Svima skupa, i Laburistima, i HDZ-u, i HSP-u AS, i Grubišiću, i ...?

Tiče li se i njih što rade ovi na vlasti, ili je to samo narodna stvar, a oni služe samo kao „demokratski ukras” u Saboru za raspravljanje o vlastitim privilegijama?

Zna li tko u toj vladi izračunati koliko je +2 milijarde u INI + (-2 milijarde u proračunu) = ?, ili u jednadžbu treba ubaciti i teški sudski postupak u Mađarskoj, interese EU zlopartnera, i sve ostalo što vodi do nakarade oko: +2milijarde kuna i - 2 milijarde kuna = - (novih) 4milijarde kuna za RH, i CO u stranim rukama.

Slično je s HPB.
Sanacija na državni račun, pa prodaja za ostvarivanje novih minusa!? Je li to drugačije nego je bilo u vrijeme bivšega premijera i još prije u Račanovo vrijeme? Očito nije.
Pa promijenite to!

A zašto RH, ne vodi svoje bankarske poslove - platni promet preko HPB, kada je ona u državnom vlasništvu?
U kojim bankama Njemačka vodi svoje poslove? U engleskim? U hrvatskim? U talijanskim?
Pa zašto onda netko RH brani da svoje bankarske poslove-platni promet za javna poduzeća i državne službenike obavlja preko svoje banke?

Brani li to netko Hrvatskoj u RH?
Tko?
Nijemci?
Englezi?
Hrvati?

Nema industrije. Nema proizvodnje, a prodali bi ono što donosi dobit? Od čega će se živjeti u RH?

Pomisle li oni uopće na to, kao na svoj dugoročni zadatak, ili baš imaju cilj dovesti nas u stanje da nemamo od čega živjeti?

Očito, ovo drugo, jer u tome nižu uspjeh za uspjehom, a sve se odvija glatko, po grčkom scenariju.

„Oni su zbunjeni. Danas jedno, sutra drugo. Jedan dio radi jedno, a drugi upravo suprotno. Mislim da oni nemaju pojma- lete kao zunzare u zatvorenom: puno zuje, a ništa osim glavinjanja”, rekla je starija gospođa čudeći se što rade njeni izabranici s ovih izbora.

Što su uopće do sada pokazali, u čemu su uspjeli, što namjeravaju?

Izvršili su nova silna zaduženja u vodoprivredi, oko 1,2 milijarde kuna novoga duga, po "grčkome poučku", za predaju vodoprivrede u ruke stranih kreditora.
Po naputku EU i njene "dogovorne" ekonomije podižu nam cijene vode na nivo europskih?
Otkuda im pravo tako se upletati u "slobodno tržište"? Zašto naša politika ne štiti naš suverenitet u tom pitanju?

Kod nas vode ima u obilju i može, treba i mora biti jeftinija nego li u EU. Zašto ne daju bespovratna sredstva za ulaganje u Hrvatsku vode, jer te investicije su nužne ne toliko zbog naših, već europskih potreba?
"Grčki plan 21", je u punom zamahu.

Nameću, preko hrvatskih političara, nova zaduženja HEP-u za isti grčki scenarij predaje proizvodnje el. energije u ruke stranih banaka.
http://danas.net.hr/hrvatska/hep-ce-potrositi-tri-milijarde-kuna-bez-jav...

Nameću nove poreze građanstvu, kako bi ga u jeku najveće ekonomske krize prisilili na prodaju, jeftinu naravno, njihove zemlje i kuća, u ruke stranaca.

Planiraju, prema preporukama iz EU poticati iseljavanje hrvatskih mladih (sa 600-1000 eura) izvan RH, dok za stranu starčad i golfere prave nabildane urbanističke planove za naseljavanje RH, i investicije za zbog toga povećanu potrošnju energije.

Novim zakonima o zemljištu namjeravaju to zemljište otrgnuti iz ruku hrvatskih građana i predati ga EU.

Podigli su PDV, a prije su to isto zvali haračem!
...
Novi stečajevi!
Novi nezaposleni!
Tajni dogovori, podilaženja onima kojima su podilazili i prethodnici!

A na pitanje: Kada će hrvatskim građanima biti bolje", odgovaraju kako nisu „duhovni vođe”, već premijer.

Ovo prvo sigurno nisu. A ovo drugo?
Je li uopće netko, i ako je, tko je istinski hrvatski premijer?

Prvi podpredsjednik?
Predsjednik vlade?
M.Barroso?
P.Vandoren?
H.Rompuy?
A.Merkel?
...

Zašto odbacuju 2 milijarde kuna, a istovremeno prodaju CO zbog 2 milijarde kuna?

Zbog vanjske politike?

Stvarno je vanjska, pokazuje se po svim pokazateljima, bez obzira tko je uistinu vodi u ime RH!

Komentari

Odličan dnevnik....

No previše je istine u njemu pa neće biti najpopularniji. Jer ako si priznamo istinu moglo bi nedaj-bože ispasti da nam izgovori tipa kriva nam je evropa-pok.ftudjman-adeze-partizani-ustaše-komunisti-rat-jna-haag-svjetska kriza/urota-raspored tektonskih ploča-neznamkajveć nisu više vjerodostojni. To bi pak značilo da nedaj-bože moramo nešto napraviti i poduzeti sami, odreć se nečega sada u cilju dugoročnog. A to nitko od nas ne želi. Iz jednostavnog razloga kaj nam i nije baš tak jako loše u većini slučajeva. Pa bumo i dalje trpili nesposobne no bahate moćnike sve od lokalnih razina, radnih mjesta, pa do sabora i vlade. Gunđali bumo, al niš drugo jer to nam ustvari paše jer onda imamo izgovor.

Tko je glasao

Zašto?! Odgovor je vrlo

Zašto?! Odgovor je vrlo jednostavan. Postali smo toliko ovisni o milostinji tuđina, već odavno, tako da nema šanse da rečemo NE. Činit onako kako tuđin reče ili krepat od gladi. To nan je amen.

Tko je glasao

"Izaći iz Egipta u slobodu!"

Zašto?! Odgovor je vrlo jednostavan. Postali smo toliko ovisni o milostinji tuđina, već odavno, tako da nema šanse da rečemo NE. Pročitaj još jednom i pogledaj oko sebe. Jesmo li u pustinji, bez ikakve oaze, prepušteni prženju Sunca, ili smo u zemlji koju je Bog blagoslovio ljepotom, plodnom zemljom, morem,...
Potrebno je samo osjećati se ljudima, a ne gmizati po pijesku, koji nije pijesak, već plodna zemlja.

Nije istina da smo te 2 milijarde morali ostaviti Mađarima, već je taj novac sudska pristojba mađarskome sudu.

"Bolje žrtvovati jednoga pojedinca, nego cijelu državu"- a za to ne moraš biti "duhovni vođa", već samo običan "premijer"!
Amen!

Činit onako kako tuđin reče ili krepat od gladi. Izaći iz Egipta u slobodu!
Amen!

Tko je glasao

ppetra

Tko je glasao

Manje mržnje, više cvijeća, manje smeća.)))

Tko je glasao

Prekasno je za bilo šta jer

Prekasno je za bilo šta jer smo sami uništili sve druge opcije i sebe doveli u ovu situaciju. Izać iz Egipta na slobodu?! Ja san mislija da smo izašli 1991.

Tko je glasao

Nope, samo nam je more

Nope, samo nam je more razgrnulo, al' CK SKH neda prijeć'...

Vezani smo konopom za 1945.-tu, problem su najviše udboustaše kojima lustracijom svih živih treba izmaknuti tlo pod nogama, učiniti odron koji će nas roling stonat u procjep između mora.

Tko je glasao

Blog mi je izvrstan

Jedino što se ne mogu s tobom složiti oko toga da su građani DRUGI puta dopustili da ih se žedne prevede preko vode, jer je to bio rezultat svakog izbora do sada, pa bi trebalo reći barem peti, šesti...

Ovo oko dvije mlrd. iako sam načelno na tvojoj strani, nije posve isto, zato što 2mlrd. koje su ostavljene u INA-i nije nešto čega su se oni odrekli, s obzirom da se ulaže i u naša radna mjesta. Ali slažem se da i bez te paralele INA-2mlrd. = CO-2mlrd. tvoja teza opet stoji. Jer je očito ili da mi još uvijek ne znamo koliko je loš ugovor oko INA-e, ili da ova Vlada svojom voljom opet čini preskupe ustupke stranim firmama.

Ovo pitanje oko platnog prometa preko banke u domaćem vlasništvu je postavljeno već nekim ekonomistima (objavljeno na portalu danas.hr), i svima se njima to svidjelo, ali svi su rekli da je teško izvedivo. Hrvatska nije u istoj pregovaračkoj poziciji kao neke strane zemlje (nabrojala si Englesku, Njemačku itd.). Sama si rekla da je proizvodnja uništena. I sad zamisli da ti odrediš zakonom da je obavezno da državni platni ide preko HPB-a, i to recimo ne odgovara Intesi i Societe Generaleu, a to su dva od jačih igrača u EU (odnosno, to su Italija i Francuska). Onda oni izlobiraju da se pozatvaraju ventili (novčani, dakako) Hrvatskoj i onda nam ostaje ona uništena proizvodnja koju si navela, ali još i bez love izvana.

Naravno, ovo moje objašnjenje ne znači da ja to podržavam. To mi se totalno gadi. Ali to je jedno od onih objašnjenja koja relativno dobro objašnjavaju i to kako je dug postao jedan od "najkvalitetnijih" bankarskih proizvoda. Kada je izbila kriza puno je običnih ljudi, koji se bankama i financijama ne bave (i ja s njima) imalo problema s time da shvate kako bi to uopće kreditne banke mogle objediniti svoje dugove i prodati ih investicijskim bankama - jer zašto bi netko htio kupiti dugovanja. No, dugovanja su vrlo isplativa poluga za vršenje pritiska na političko odlučivanje.

Kolonizacija za 21. stoljeće. Puške i pješadija stvarno više nisu potrebni. Samo to implicira i jednu drugu stvar; ako su banke i dugovanja samo nova maska za koloniziranje, onda će i sredstvo protivljenja ipak morati biti revolucija, a ne diplomatski okrugli stol.

pozz
doza

Tko je glasao

Povez na očima i mrena na mozgu preduvjet "investicija"

Ovo oko dvije mlrd. iako sam načelno na tvojoj strani, nije posve isto, zato što 2mlrd. koje su ostavljene u INA-i nije nešto čega su se oni odrekli, s obzirom da se ulaže i u naša radna mjestaNije baš tako. Pri kupnji INE, MOL se obvezao toliko i toliko novca uložiti u INU. Ne INI-noga, već svoga mađarskoga, ili već...

Dakle, cijena je bila niža od realne, jer su jedan dio Mađari morali platiti, ne u novcu, već u investiranje u INU.
Sada, vlada u teškoj krizi, ostavlja državne novce RH - 2 milijarde, Mađarima da ulažu (oni imaju upravljačka prava dobivena korupcijom bivšega premijera) u INU, a to im je već stara obveza po prijašnjem ugovoru.

Smrdi, užasno smrdi, na novu korupciju, jer je to odobrio MOL-u, a tko?
Hrvatski političar kojemu u Mađarskoj sude i pod prijetnjom je zatvora.
Postavlja se logično pitanje: "Što da nije tako, da je netko drugi na tome mjestu, bi li ostavio silne novce, da druga država odlučuje gdje i kako će ih investirati, dok istodobno prodaje jednu od hrvatskih "zlatnih koka" "

A da, nije isto, jer novce ostavlja Čačić, a CO prodaje Linić.))) A mogli su obratno, tako da bude manje očito.))) I još se ruga zdravoj pameti tvrdeći kako su bolji od bivše vlade po tom pitanju, jer nisu uzeli novce za punjenje državnoga proračuna, već če ih ostaviti za "investicije". Kome?
Mađarima, koji su te investicije morali odraditi >svojim novcem<(strong>, a ne novcem hrvatskih građana.
A ti lijepo, "dudekovski" kažeš, bit će za nova radna mjesta, kod nas, dok mađarski "cinoberi" trljaju ruke, jer što je malo popustljivosti u pravosuđu, kada tu popustljivost, za sada, naplatiš s 2 milijarde kuna.

Što recimo ti svoje novce ne ostaviš svome susjedu kojemu si, recimo. prodala manje od pola vrta, ali si mu dala neograničenu mogućnost da o njemu odlučuje, iako nije npr. popločio dio toga vrta i napravio fontanu na tvome dijelu, kao što je dogovoreno u Ugovoru o prodaji?

Jasno je da nas ucjenjuju na sve strane. Zato se mi moramo postaviti u poziciju da budemo manje ucjenjivi, jer nas postupanje po ucjenama vodi u propast. Zato bi bilo bolje da su u NO članovi nepartijskih redova, stručnjaci, čiji rad bi pratile državne inspekcije, porezna,...

RH, za pregovore s Mađarima u INI, stavi najucjenjiviju osobu u RH, od strane Mađarske. I da to prođe bez teških posljedica po RH, može očekivati samo glupan.

Međutim, radi se o iskusnim političarima koji to neće odraditi tek tako - evo Mađarima novac, neka se smire po pitanju mene, već ovako kako je napisano: "mi smo njima dali 2 milijarde za investicije, kod nas" , raja će to "popušiti" jer investicije su čarobna riječ kojom pljačka proračuna neće biti shvaćena kao pljačka, već investiranje, kao što nekada/sada korupcija nije bila/je korupcija, već lobiranje, a mi ćemo prodati CO, jer su njeni radnici dobro zaplašeni gubitcima radnih mjesta, prokazani kao teški neradnici, anestetizirani našim političarima u upravi i NO, pa će se ponašati po starom obrascu šutnje i ulizivanja novim upravljačima, te se neće buniti, a što da se bune ostali, kada oni koji to najviše trebaju/mogu/razumije radnici CO šute prepušteni na volju politički organiziranoj skupini , a čega nas "ulagača" (čitaj "pljačkaša" u bijelim rukavicama".

Odrađuje se isto što je radio onaj kojemu sude, ali puno, puno lukavije, odnosno opreznije za elitu, ali radnicima CO i građanima podvaljuje se sasvim istom metodom:
zaplaše radnike JP- žrtve, ubace svoje ljude u NO, u upravu, tako da radnici samo razmišljaju koga će ti odabrati da ostanu zaposleni, da svu svoju energijuo troše na traženje veza i vezica koje bi im sačuvale zaposlenje. da se što bolje novoj eliti ulizuju, i da točno čine ono što elitu ne ometa u pljački, te da čine upravo ono što nikako ne bi smjeli činit- jer im nakon prvoga kruga otpuštanja slijedi drugi, pa treći, a potrebne veze su sve veće i veće. Na kraju provede medijsku harangu protiv zaposlenika CO, i bace ih da ih glođe gladna, već tako prežvakana svjetina, koja u tome nalazi malo zle utjehe za svoj jal, i umjesto da razmišlja o "pljačkanju" novim stilom i starom metodom, hipnotiziraju ih riječju "investicije" i dokusure "nismo mi duhovne vođe", "mi smo premijer".

Ovakvi potezi i ovakve "investicije" treba svesti na zajednički nazivnik : "bizarna pljačka" i "gospodarsko upropaštavanje RH".

Ako netko stalno pristaje na ucjene, bez borbe i želje da se zaštiti, ide sigurnim putem u svoju propast. A nas vode upravo tamo: njihovim sigurnim putem do naše vlastite sigurne propasti.

Pa, vrijeme je za skidanje poveza s očiju i mrena s mnogih mozgova, koje dvije partije već dva desetljeća ljuljaju na isti način, da ih nesmetano, tako opijene ljuljanjem džepare:
"investicijama" za sebe i svoje
"ostavljanjem novca INI za investiranje",
"prodajom CO jer će biti učinkovitija (da, ali strancima, a ne RH)"... "dokapitualacijom HPB-a"....
i usput im pjevaju uspavanke- "ta mi ionako ne znamo sobom gospodariti, već nam to trebaju drugi" (- tko, također propali Mađari- pa zašto su onda propali kada znaju?) i ostalim hitovima poput "za sve je kriv dr. F.Tuđman, jer...ovo nastavi kao bećarac...po inspiraciji", a zatim s druge strane,jer pjesme su višeglasne - "vraćamo se Tuđmanu...", "evo nas kada se konsolidiramo- čisti i izvorni kao nekada ",... a ako zatreba jače ljuljanje na raspolaganju im je uvijek popularnom igrica "ustaše i partizani".

Tko je glasao

ppetra Bolji ili lošiji??

Kada su bili zadnji izbori za Sabor, pisao sam da su pozicija i opozicija ne iste, ali vrlo slične.
Kada je prošlo 100 dana nove vlade, zaključio sam da su isti, samo novi ne kradu!
Sada kada je prošlo 200 dana nove Čačićeve vlade, mislim da su uzeli takav zalet cjedeći iz naroda zadnje kune, da mogu biti samo gori nego vlada J. Kosor!
Piši kući, i dalje propadamo, čak većom brzinom nego prije!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kada je prošlo 100 dana nove

Kada je prošlo 100 dana nove vlade, zaključio sam da su isti, samo novi ne kradu!
Boldano je moćna mantra, ponavljajmo je dovoljno dugo i možda povjerujemo u nju.

Ne kradu

Ne kradu

Ne kradu

Ne kradu

Ne kradu

Ne kradu

Ne kradu

Ne kradu

Tko je glasao

@kradem

Ti kradeš, ja karedem, on Ja ne kradem jer nisam u prilici, a i roditelji me odgojilicda to nije časno. Ne tvrdim daovi novi ne kradu jer su pošteni - ne kradu u onim količinama kao prethodnici, posebno Sanaderova mafiohobotnica, ne kradu jer i nemaju što, državna kasa je bila do pred koji mjesec, prazna...U njoj i sada manjka jako puno financijskih sredstava, a još bii se htjelo i investirati. U svakom slučaju - VELIKI OPREZ s novinama, motriti ih, strogo im suditi gafove a pogotovo kardinačne greške. To, ma kako se nekom činilo da se cjepidleči (spava ili ne spavao kod Teda!?) to premalo radimo! I ja bih, primjerice, većini ministara preispitao imovinske kartice i priupitao ih za odnos prihodi - rashodi!?? Nije demantirano da je jedan sadašnji ministar državi postao dužan 177 milijuna kuna poreza i drugih davanja!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ja ne kradem jer nisam u

Ja ne kradem jer nisam u prilici, a i roditelji me odgojilicda to nije časno.
"Nisam u prilici" je temelj neraspoznavanja problema: svaki dan jesi u prilici i koristiš je u kojem god dijelu piramide da jesi. Časno je preživjeti, zadržati posao i nahraniti djecu, naročito je časno kad se prihvati laž kako je krađa nešto drugo, nešto za one koji su "u prilici", a ne to što živi pojedinac u našem društvu.

Ne bih sad na pojedinačne primjere, može biti da stvarno ti nisi za svoju uslugu nikad primio keš koji nisi prijavio ili slično. Ali naše društvo jeste zasnovano na krađi, ne kažem da je negdje drugdje drugačije, ali opet to ne opovrgava moj stav.

Ali svakako je najgore definirati krađu s Bukovcem u podrumu, to je pak pravo zatvaranje očiju. Onaj Bauk, koji je pameću uštedio onoliko kaže novaca, ubacite me 3 dana u Uskok i garantiram da bih mu svu tu lovu kroz kazne ubacio u proračun uz vrlo vjerojatno i zatvorsku kaznu.

P.S. nemoj ni ti ni bilo tko drugi moj nick shvatiti kao "pranje ruku", razlozi su dijametralno suprotni

Tko je glasao

@kradem Mislio sam na politički položaj...

Mislio sam prvenstveno na politički položaj s moći da si uzmem zamalo koliko želim...Kažu da takvom iskušenju mnogi ne odolijevaju odnosno da i najpošteniji koji uđu u politiku, družeći se slopinama, postaju isto lopine... Ili ih skuhaju u loncu jer kukuriču!
Inače, zamalo svaki dan sam u prilici maznuti nešto iz samoposluživanja, ali odgojili su me tako da ako to učinim, sramotim sebe, obitelj, narod kojem pripadam. Možda je staromodno, ali vjerujem da je isplativije biti pošten, nego lopov i lopina!Eto, taj etički imperativ ne poznaje mnogo naših ljudi, i zato smo došli na glas kao kradljiv narod i korupcijom impregnirana hrvatska država!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kradu se milijarde na glavna vrata

Što je ostavljanje 2 milijarde kuna Mađarima, a prodavanje CO, zbog proračunske rupe, nego krađa. To što novci neće završiti u vlastitom džepu, već onih kojima su ih ostavili -Mađarima, ne znači da to nije krađa.

DA, krađa je i lopovluk, iako se odvija tako drsko na glavna vrata:
najavljuje se u medijima, ogrće čarobnom riječju "investicije", ali da- to je milijardska krađa, a ne lopovluk u samoposluzi
.

Tko bi posumnjao da se krade na glavna vrata, uz medijska zvona i uz samopohvalu kako INI (dakle MOL-u i Mađarima), ostavljaju "sitniš" od 2 milijarde kuna "za investicije"?

Ne mogu više kao stari premijer kojemu sude: dvostruko knjigovodstvo, novci u torbama i slično, ali ovako "kroz novac - 2 milijarde Mađarima, koje im ležerno ostavlja njihov dužnik i još najavljuje na TV-u, u novinama,...ispada moguće. Dok ljudi shvate da su pokradeni, On slobodan, a MMF- je tu. Sve je odrađeno lege artis, nitko u zatvoru, a love nema, ...nema ni CO.

Ovo je pravi "grčki poučak": elita zadužije zemlju, prodaje poduzeća od nacionalnoga interesa i onda stiže EU-pomoć u obliku još težega lihvarenja.

Kradu, kradu,...ali novim metodama,... javno i uz najavu "investicija", i odmah ukrupno, na milijarde!

Tko je glasao

Moj komentar ne govori o

Moj komentar ne govori o "krađi u dućanu", čak smatram da Hrvati manje od prosjeka na taj način kradu: beje nas msra da ne bi bili uhvaćeni najviše zbog toga da se ne bi doznalo zašto smo išli krasti. ;)

U politici je problem puno veći nego li ga ti doživljavaš, čovjek u ogromnoj većini slučajeva ne može/ne smije odbiti posljedicu kriminalnog čina, u najboljem će slučaju izgubiti poziciju učini li tako.

U tvojoj struci npr. je problem potrebe za gotovinom, recimo da mjesečno plaćaš najam prostora 1000€, u pravilu ti najmodavac neće izdati račun za više od 200€. Ti jednostavno samo za tu stavku moraš prodati robe u iznosu od 800€ jer da bi to platio iz vlastitog dohodka bi te koštalo 1600€.

Tko je glasao

Prodati robe bez izdavanja

Prodati robe bez izdavanja računa u iznosu od 800€.

Tko je glasao

kradem

... Treba: OSTAO dužan 177 milijuna kuna poreza...Dio, pored toga, i ne mali, otišao je u zastaru, radio je marifetluke s osnivanjem tvrki kćeri na koje je prenosio pozitivu, a negativu ostavio tvrki u stečaju... Navodno, baš se ovih dana završava stečajni postupak te tvrtke u kojoj su vjerovnici, naravno, popušili...Zar to nije krađa i prijevara??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Nisu oni promijena-oni su kontinuitet

Nisu ovi na vlasti promijena, oni su kontinuitet za većinu građana. Kontinuitet sa sve lošijim životom većine. Dobro je primjetila autorica da je dužnost MOL-a obnova rafinerija prema ugovoru. Nu, treba skrenuti i pažnju na činjenicu da INA danas ostvaruje fantastičnu dobit, a to pak znači da se je u INI kralo sve u šesnajst ranije. Pipe su Mađari zatvorili. E tako je još jednom dokazana teorija da moramo imati nekoga tko će nas voditi i u biznisu, pa bili to i bivši iz istočnog bloka. Svi su nas prestigli, jer nas vode i dalje tzv. komunisti ili danas mladokomunisti.

Tko je glasao

Grubišić...

ne šuti. Ali mu ga ne daju čuti. A niti vidjeti. Čak su ga u Saboru stavili na udaljeno mjesto - iza stupa. Boje se ljudi poput Grubišića...

Tko hoće čuti, čuje - http://www.3dob.hr/don-ivan-grubisic-situacija-zahtijeva-uvodenje-izvanr...

Pa, vezano za temu (da me ne zaspamaš;), Grubišić je rekao - “Želimo da Sabor bude inicijator zakona, a ne da, kao što se događa danas kada se najavljuje prodaja Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja, Sabor po narudžbi vlade raspravlja o promjeni osobnog imena”, rekao je Grubišić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Sviđa mi se što je rekao.

Sviđa mi se što je rekao.

Tko je glasao

mmm da...

"Shvaća da je pogriješila, kao i masa hrvatskih građana, koja se po drugi puta dala žednima prevesti preko vode, ali prevarante to „ne tangira”- imaju oni neke svoje planove." kaže autorica.
drugi puta ??? to bi valjda trebalo značiti da su ovo tek drugi izbori u neodvisnoj nam, ili da su one druge vlade, osim ovih komunjarskih bile, ka ono, uspješne, nisu nikoga žedna preko vode prevele :).
rekla bi @ppetra, uvijek vjeran svojoj partiji, to je genetski, hehehe.
profesor

Tko je glasao

Sve loše u RH, samo je njihovo (zlo)djelo, a još ga i dalje rade

drugi puta ???Da drugi puta, jer je dotična po drugi puta glasovala "protiv" i dobila, jednako loše, ako ne i lošije!

rekla bi @ppetra, uvijek vjeran svojoj partiji, to je genetski, hehehe.Ja, za razliku od tebe nemam svoje partije. Nakon Koalicije iz 2000-2003.jasno mi je da su SDP-HDZ ista partija, što se tiče programa i metoda: rasprodaja, bahata politika bez uvažavanja interesa građana RH, a promjena Ustava RH, zbog lažiranja volje o ulasku građana u EU, je njihovo zajedničko zlodjelo, zauvijek neoprostivo.

Stoga, nakon nekadašnjega glasovanja, za jedne, pa za druge, ostaje: ni za jedne ni za druge.

to bi valjda trebalo značiti da su ovo tek drugi izbori u neodvisnoj nam, ili da su one druge vlade, osim ovih komunjarskih bile, ka ono, uspješne, nisu nikoga žedna preko vode prevele :)koliko mi je poznato bila su neka prepucavanja o tome tko od njih ima više članova iz SKH, odnosno SKJ. Stoga, mi nije jasno za koju misliš da nije "komunjarska"!

Sve loše u RH, samo je njihovo zajednički odrađeno (zlo)djelo, a još ga, nažalost i dalje grade!

Tko je glasao

sakloni bože, @ppetra

zar impliciraš da je drfrancek bio komunjara ?!? i njegov adz koji je upalio svjetlo nakon stoljeća mraka? i stvorio nam državu, blagostanje, neodvisnost, vratio nas u krilo matere crkve?
ili su tada bili osvještene komunjare pa su se opet onesvjestili ? hehehe
profesor

Tko je glasao

Otac Domovine!

Dr. Tuđman, je bio u komunistima, ali je uvijek bio Hrvat i za Hrvatsku, a pogotovo kada je to najviše trebalo- dakle pri napadu Srbije na nju.

Budući da je napravio tranziciju i u Mađarskoj, Sloveniji, Grčkoj, Španjolskoj, Irskoj, Italiji, Španjolskoj i Portugalu, sve te države imaju slične gospodarske probleme kao i mi.))

Samo je uz tranziciju (naređenu od velikih) F.Tuđman, usput u morao voditi i DR i tako spasiti , od zločinaca tipa fašista, ubojica i zločinaca najgore vrste, koji su svoju prirodu pokazali u Vukovaru, Škabrnji,...,, pa u Srebrenici.

Samo budale i zlonamjernici mu ne priznaju te zasluge, a i oni koji su navijali za četnike .

Što je tebi nedostajalo profo?
Uvijek, na sigurnim državnim jaslama!
U ratu nisi dobivao plaću?
Nije bilo hrane?
Nije bilo struje?
Nisi više bio u vlasti?
Otišli su tvoji?

ili su tada bili osvještene komunjare pa su se opet onesvjestili ? hehehe Uvijek je bilo pravih hrvatskih partizana, koji se nisu utapljali u jugoslavenstvu.

A bilo je i onih kojima su poželjniji partneri četnici, kao danas u Srbiji, nego li Hrvati.
I danas ima jednih i drugih.

Već sam napisala da mi je djed pričao o jednima i drugima. Bio je pravi partizan, ali nikada komunist u duši, jer je kao seljak volio imati svoju zemlju. Prije ww2. imao je puno, puno zemlje, a nakon rata su mu najveći dio oduzeli.

E to im nije mogao oprostiti!

Sve što pišeš, potvrđuje mi ono što sam ti napisala, na dnevniku o otkazima!

Tko je glasao

hehe

na mojoj iskaznici HV-a je datum iliti nadnevak izdavanja 17. 01. 1992. i piše još časnik... (ima na ovom portalu čeljadi koji ti to mogu potvrdit). zato, ne zalijeći se bez veze :). u to doba još nije bilo mobilizacije... sapienti sat.
profesor

Tko je glasao

Nakon

17. 01. 1992.Dakle, nakon priznanja RH!
Možda kod vas tamo nije bilo mobilizacije, ali ovdje kod nas bilo je podosta "mobiliziranih"!

Dakle, bio si u ratu!
Na našoj strani! U redu.
A sada , kad si usput i visokoobrazovan, objasni ti, kako to da se ne može napraviti nelopovsko društvo toliko godina poslije dr.Franje Tuđmana!?

Objasni mi i zašto recimo Slovenija ima slične probleme kao mi, a nije imala Franju, ni rat, ni razaranje, ni obnovu, ni toliko izgrađenih autocesta,.., a i ranije je ušla u obećanu zemlju-EU?

Vidiš, oni su imali pravedniju privatizaciju, ali zbog siline dionica na tržištu stranci su im sve još jeftinije pokupovali. Pokupovali su im i zemlju, ostali su bez posla i industrije. Tko im je kriv? Tko je njihov Franjo?

Hajde skupi samo 20 poštenih ljudi u Imotskome i probaj organizirati poštenu vlast! Možeš li?
A mnogi su to očekivali od dr.Franje Tuđmana, odnosno, dobro znaju, oni koji mrze Franju da je napravio čudo i da je bilo nemoguće zaštititi RH od tranzicije, ali su to uspješno koristili i koriste da svo zlo proizašlo iz toga, prikače za njega.

Koliko je sitnih lopova, ulizica, poltrona, grabežljivaca, pohlepnika, bezkičmenjaka svuda okolo, bojim se da ne bi skupio svojih 20 poštenih, samo za taj tvoj 1 gradić, a kamoli za cijelu državu i zato ne zamjeraj Franji, jer ni sam u mikrosvijetu svoga gradića ne možeš to napraviti.
Poznajem i neke u SDP-u, i neke u HDZ-u, i HNS-u ,lokalce, gotovo su svi isti, gledaju i očekuju svoju korist, ravnateljska mjesta, NO u JP, zapošljavanja žena, djece, a "boli ih uho (jednoga lijevo, drugoga desno, a trećega oba) za grad, za županiju, za državu, a jedan i drugi, i treći, slušaju svoje nadređene, kao da su izdresirani, a ne odgajani i obrazovani.

Kada ih slušam, svakoga zasebno, grozim se, iako su mi prijatelji. Smatrala sam ih boljima, ali užas, čak i oni su ljigavi od te partijske stege kojom ne drže samo zarobljene sebe iz želje za rješavanjem egzistencijalnih problema preko partije ili stranke, već sve nas drže zarobljenicima svojih partija.

I zato je nužno mijenjati sustav i birati ljude, a ne partije, jer od tih običnih članova nikada neće poteći demokratizacija stranke. Zato se stari panjevi, koji se gade narodu, tolike godine vuku po Saboru kao njihovi zastupnici, iako nikada stvarno nisu njihovi, već tko zna čiji.

Uostalom, to je i jedan od razloga što trošim svoje vrijeme na pollitici, jer bar mogu reći, dok oni ne mogu ni to.

Čak i idu na izbore po dužnosti i zaokružuju po dužnosti, i ...ne misle nego po dužnosti.
U tome je tragičnost:
zapravo oni svojom poslušnošću i partijskom stegom omogućavaju sve malverzacije, sve protuhrvatske politike, a za to čak ne osjećaju ni mrvicu odgovornosti, jer su pred sobom opravdani partijskom stegom, dok ih slobodnjaci smatraju partijski nategnutima.

Tko je glasao

hm...

odgovor je vrlo jednostavan, ali i vrlo radikalan, i uopće se ne šalim... rješenje je bilo jedino moguće i jedino efikasno u ono vrijeme - metak u čelo! kako onim sitnim kokošarima radi kojih čami Gotovina, tako i izvjesnim tipovima koji danas "kad kihnu, razboli se 'rvacka". nemam više šta reć po tom pitanju.
a što je francek bio slijep ili nije htio vidjeti, povijest će procijeniti (da je moj ijedan sin radio ono što je radila seka-nevenka ili stjepan) ja bih to znao...
profesor

Tko je glasao

Primjer nakaradne pravde i sprdnja ljudskome razumu

hm...
odgovor je vrlo jednostavan, ali i vrlo radikalan, i uopće se ne šalim... rješenje je bilo jedino moguće i jedino efikasno u ono vrijeme - metak u čelo!
A tko bi htio pucati u čelo sitnim lopovima? Ti? Ili bi to prepustio nekome drugome?

Posebno me impresionira to: "Gotovina čami u zatvoru zbog takvih i takvih"
Pa kako jedan sud, može uopće sebi dozvoliti da sudi nekome zbog zlodjela nekoga drugoga?

Dakle Haag se ponaša onako, kao domaćica kada u dvorištu hvata kokoš za ručak: ako ne možeš jednu, uhvatit ćeš drugu, koja naleti!
Je li to smisao sudskih procesa: moramo osuditi bilo koga, pa i nevinima ćemo nešto natovariti, jer ne možemo ili nemamo dokaza za krive.

Dakle, ako sud ne može, ili ne želi uhvatiti stvarno odgovornoga , onda hvata bilo koga! A je to neka pravda i sud. A pogotovo njihova izmišljotina o 200m od topničkih ciljeva i prekomjernoga granatiranja.

Svatko iz RH, tko to prihvaća je ili budala , ili potpada pod utjecaj običnih "belosvetskih šarlatana", koji drve svoju utilitariziranu političku pravdu.

Haag je svjetska sprdnja od pravde, a naši generali A.Gotovina, M. Markač i ostali su žrtvena janjad njihovoga političkoga šarlatanstva i pokvarenosti onih koji upravljaju sudom.

Taj sud je primjer nakaradne pravde, koja vrijeđa normalan ljudski razum i od pravde stvara sprdnju pravdi.
da je moj ijedan sin radio ono što je radila seka-nevenka ili stjepan) ja bih to znao...Kada si tako pravedan, daj istraži čiji sinovi i kćeri danas "imaju Hrvatsku". Kakvi su im obiteljski korijeni? I reci koju protiv njih, ako se usudiš!?

Lako je po mrtvome Tuđmanu, i njegovoj djeci, s ovakvim medijima koji šute gdje znaju da treba šutjeti, a laju kako ti gazde traže!

Tko je glasao

oh, petra, selektivno čuješ, vidiš i prosuđuješ

zato sam te i nazvao čopor damom, u afektu, ekskjuze mua :)
- tko bi htio pucati, pitaš ti. hm, a oni što smo neko vrijeme bili "svi mi", umjesto da je pucao u glavu žene koja bi mu baka mogla bit... ali, ne, on je za tebe i takve heroj a ne zločinac, za mene obratno, osramotio je i mene.
- sud sudi i prosuđuje prema dokazima i prikupljenim materijalima, pa čak i ovaj "plaćenički", haški. e sad, pitaj tuđmana jr. lošu domazeta, rebića, šta su radile njihove visokoprofesionalne špijunske službe kad nisu uspile nabaviti dokaze u korist gotovine, dokaze da se digne ozbiljna tužba protiv šljivančanina, ratka mladića čak. šta su ti tipovi radili uopće u korist hrvatske? ili su totalno nesposobni ili zlonamjerni (čitaj, spašavali svoju prdu i tražili žrtvenog jarca).
-ako je općepoznato da je već 9-ti kolovoza gotovina bio u BH a kriv je za pi*darije koje su se događale iza 15. 08. pod jurisdikcijom tifona, koji je oslobođen, šta se tu može kazati? i ko je doveo taj hag, ja ili drfrancek?
nadalje, nisan ja ni bajić ni uskok pa ću istraživat čiji sinovi krčme rvacku dnas; ja odgovaram za svoje, a te priče o medijima kad nemaš šta kazat, glupo zvuče. sjeti se bake ankice i prepotentnih izjava iste o njenim unučićima, sekinih biznisa, šćepanovih "poslovnih uspjeha"... svaka sila za vrimena, stara je istina.
profesor

Tko je glasao

Rat nije viteška igra, a srpski logori nisu bili odmarališta

Neke su bake ubile naše mlade vojnike, jer su se prema njima ponašali, kao prema bakama, bez nužnoga opreza.
Znam za takve.

Ipak, otkuda u tebi tolika mržnja prema našoj strani? Ta ako si bio u ratu, onda znaš da rat nije viteška igra.
Pogotovo kada igraš sa onima koji su igrali po Škabrnji, Vukovaru, Kostrićima,..?

Ta pogledaj kako se ponašaju druge vojske po svijetu. Je li ima negdje neke, koja je bila bolja od naše, koja se ponašala, kao u tvojim snovima- viteški do kraja, prema onima koji su 4 godine izluđivali cijelu državu granatama gdje god da stignu.

Kako se recimo Izrael ponaša kada mu hitnu koju granatu?

Naša je vojska bila, uz sve što se događalo, mnogima za primjer, a ti kao pripadnik HV-a, kada već pričaš, o svojoj vojsci s toliko mržnje, bez obzira na sve tvoje datume postavljaju se mnoga pitanja?

Evo i link na dobru baku i njene aktivnosti, pa razmisli, o mnogim pitanjima i mladićima u ratu, kojima su neke bake ubile ratne drugove:

http://www.youtube.com/watch?v=oXg60O4fmOI

Tko je glasao

e, profesore...

Tko je glasao

Negdje oko đona moje intelektualne cipele!

Tko je glasao

da utješim profesora

Tko je glasao

Sve pet

profesore,
ali čuo sam da trebaš imati neprekidno minimalno 100 dana 91 da bi bio dragovoljac.

Bilo je mobilizacije već u 8 mjesecu 91 (ako ne i ranije).

Bez obzira na to,1992 su se ljudi također dobrovoljno javljali,neki,a drugi uredno odazvali na poziv i išli kuda ih se slalo bez pogovora i bili koliko je trebalo,tako da je teško vagati nečiji doprinos.

Mogao si dati više za kraće vrijeme,to sve ovisi o prilikama.

sve dobro...

Tko je glasao

imaš praf

no, ovo je samo datum izdavanja papira, a službeno sam u HV pristupio 27.07.1991. tako piše u potvrdama koje nisan kupijo, majke mi :) ok?
također, sve najbolje.
profesor

Tko je glasao

...

Mislim da je 90 dana '91 dovoljno, ali nebitno...

Osim toga - to užasno ovisi od kraja do kraja, ovdje je svaki "vojni ocek u opštini" molio da se ljudi ne javljaju dobrovoljno, jer tako nikako neće moći oformiti regularne brigade. Tako da bi otišao u taj odsjek, prijavio se da si tu, rekli bi ti da ne putuješ izvan zemlje i da će ti poziv doći za koji dan doma i to je to. Govorim za Zagreb.

Tko je glasao

da

imotski nije bio ni blizu ratnih zbivanja, moja domaja je tada bila od neuma pa južno, popovo polje, ćepikuće, slano i tako to... (imena sela preko grane ne spominjem iz razumljivih razloga, neman ja tifon pa da me hag oslobodi, hehehe)
profesor

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci