Tagovi

Zašto nije dobio moj glas

Zašto nije dobio moj glas

Bio je najpopularniji političar. U mojoj županiji dobio je 79,47% glasova. U mom gradu još veći postotak – 87,32%, a ipak nije dobio moj glas. I možda je i taj moj glas jedna mala, a važna kap koja je dovela do ovih rezultata izbora. I ne mislim da će nam biti bolje. U zemlji u kojoj Premijer nije u stanju čestitati na izbornoj pobjedi i još pri tome vrijeđa novo izabranu predsjednicu. U trenutku pobjede Kolinde i govora Predsjednika u odlasku kojim je pokazao da je zaslužio na neki način većinu glasova koje je dobio, pomislila sam da će to Vladu i Milanovića usmjeriti ka povlačenju pravih poteza kako bi se gospodarska slika zemlje počela popravljati. Umjesto da ga poraz natjera da bude bolji ( jer je ovo više poraz Milanovića nego Josipovića ) on umjesto ručne uzima u ruke motornu pilu za rezanje grane na kojoj sjedi. Već je izgubio moj glas na parlamentarnim izborima koji slijede, no treba li SDP-u da izgubi još glasova. Kako sada stvari stoje nadam se da će se Petrov kandidirati za parlamentarne izbore sa ostalim načelnicima i gradonačelnicima koji su u svojim lokalnim sredinama odlučili interese građana staviti ispred osobnih interesa. I dobiti će moj glas.

U čemu je kod mene Josipović najviše pogriješio. Pogriješio je jer nije dao do znanja da je spreman poštivati Ustav. Bez prigovora prihvatio je mijenjanje Ustava da bi RH mimo volje većine građana pristupila ili odustala od pristupanja EU. Nije raspisao referendume za koje su građani sakupili potreban broj glasova. Sami su se doveli u situaciju da na referendumu prođu i neka pitanja koja možda ne priliče razvijenim demokracijama. Nije predložio niti jednu sjednicu Vlade, a mogao je i trebao. Nije se ponašao kao Predsjednik svih građana. Tijekom kampanje omalovažavao je protivnike i ponašao se poput moje nastavnice matematike koja je smatrala da samo ona matematiku zna za 5, a učenicima ostaju ocjene od četiri na niže, najčešće i one najniže. Prestao je biti gospodin još u trenutku kad je rekao da ona ne zna, ne može i neće. Kao Predsjednik mogao je utjecati na smanjivanje rashoda državnog proračuna koji se odnose na diplomatske misije i konzularne urede baš kao što su se i u Uredu Predsjednika smanjivali rashodi sve godine krize.

Bude li slučajno pročitao ovaj moj dnevnik, nadam se da će biti bolji mogući predsjednik stranke ( ne bih mu preporučila niti smatram da se on vidi na tom mjestu ), a svakako bolji Ustavni sudac ili Predsjednik Ustavnog suda kad gospođi Omejec istekne mandat 2016. godine. U svakom slučaju želim mu sve najbolje u obavljanju buduće funkcije ili poziva koji odabere, kao što želim sve najbolje mojoj i našoj izabranoj Predsjednici koja će, nadam se, biti predsjednica svih građana, koja će poštivati Ustav, koja će predlagati sjednice Vlade i koja će i lupiti šakom po stolu Banskih dvora ukoliko joj Milanović uopće pruži tu priliku. A trebao bi. Više radi njega samog i stranke kojoj je na čelu nego radi nje. I prije svega radi građana koji očekuju nešto bolje od onoga što imamo.

Komentari

Marival zasto nisi dobila moj

Marival zasto nisi dobila moj glas?

Tko je glasao

@anonimni, tvoj glas nisam ni

@anonimni,

tvoj glas nisam ni mogla dobiti jer anonimni ne mogu glasati. Ja dnevnike na pollitici pišem najviše zbog sebe same kao podsjetnik na moja razmišljanja. Vjerujem da Predsjednik nije pročitao dnevnik i da ga on ne bi pogodio ni da ga je pročitao.

Tko je glasao

Evo Ivo mi je upravo rekao da

Evo Ivo mi je upravo rekao da je pročitao Vaš dnevnik i čini mi se da ga je to prilično pogodilo.

Tko je glasao

Zašto što je Kolinda bolja.

Zašto što je Kolinda bolja. Priznaj :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

dobro da nisi "onim" glasom

dobro da nisi "onim" glasom izvalio: "Imamooooo preeeeedsjeeeeeeednicuuuuuu!"

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao
Tko je glasao

@MKn, meni je bila bolja i

@MKn,

meni je bila bolja i dala sam joj svoj glas, baš kao što ga sigurno neću dati Karamarku.
Kao ni Milanoviću.

Ps. Ovo za Karamarka je istina. Nisam morala napisati, ali jesam. Između ostalog i zato da ne dođeš u napast da mi minus pretvoriš u plus.

Tko je glasao

Pa dobro, kad me tako lijepo

Pa dobro, kad me tako lijepo i iskreno pozivaš, eto. Nisam kamenog srca :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Narod zlatnih ribica

Nekad davno, dok sam radio u državnoj službi, bila je tamo zaposlena jedna kolegica, nazovimo to tako, koja je prilično često bila odsutna s radnog mjesta a da nitko nije znao što radi i gdje to nešto radi. No bilo je dana kad bi došla u ured i onda bi telefonirala, nešto kopirala, preslagivala neke papire i sve se prašilo od njene aktivnosti. Naravno telefonirala je za svoje potrebe, kopirala je za svoje potrebe i preslagivala je te neke papire za svoje potrebe.

Kad su neki postavili pitanje gdje je dotična i predložili da bi trebala dolaziti na posao svaki dan kao mi ostali ja sam se usprotivio jer dovoljno štete proizvodi u svojim rijetkim dolascima i zamislimo što bi sve bila kadra proizvesti da je u uredu svaki dan!

Što tim primjerom hoću reći: Vlada koja je stvarala vjerojatno najviše štete u povijesti RH i bavila se prvenstveno "prevrtanjem vlastitih papira" je Sanaderova vlada i zato danas s razlogom neki borave "gdje već borave". Toj vladi su, kao nezanemarive figure, pripadali i buduća predsjednica Kolinda i vjerojatno budući premijer Karamarko gdje oboje u toj priči su trebali biti ili isti kao oni koji borave "gdje već borave" ili izrazite budale da ne bi ništa primijetili. Ovo pogotovo vrijedi za Karamarka koji je bio na položaju gdje je upravo trebao te i takve identificirati, locirati i transferirati. Dakle radi se o ekipi koja očito vična u stvaranju negativne vrijednost i od koje je bolja svaka ekipa koja, eto, barem ne radi ništa.

Glupo je govoriti da je netko radio a ovaj drugi nije radio bez da se upitamo što je tko radio. Nažalost jednom dobrom dijelu glasača pamćenje ne seže više od jednog mandata unatrag i zato je dosta vjerojatan povratak HDZ-a na sljedećim parlamentarnim izborima.

Takonambogpomogao!

leddevet

Tko je glasao

Pa zar nije @ L9

"""Ovo pogotovo vrijedi za Karamarka koji je bio na položaju gdje je upravo trebao te i takve identificirati, locirati i transferirati. ""

Locirao je i transferirao i koga je trebalo i koga nije...bilo kao šef obavještajaca bilo kao ministar policije.

Jebote patak..pa ti si njegov igrač...kao olfo spominješ te stvari kao kritiku a svi znamo šta je radio.

Dok je bi najbliži suradnik počasnog predsjednika SABA doživotnog bivšeg...bio ti / vam je dobar.. kako sad najednom ne valja...

On izgleda ima formulu kako dovesti nekog na čelo države tj. na fikus funkciju...

jel bio šef kampanje Mesiću..jest.. jel sad s Kolindom..jest..

Znači.. moj savjet ti je L9 ..prst na čelo pamet u glavu a dupe u ćošak...

da ne zaboravim..hehe

sve dobro...

Tko je glasao

Mesićem po glavi

Opet ti mene ni kriva ni dužna lupaš Mesićem po tintari!

Ta on je bio ista identična HDZ-ovska komunistički baraba kao Nepražaljeni. Čovjek od posebnog povjerenja i dovoljno je vidjeti koje je funkcije sve imao 90-tih. Nažalost bio je previše sličan Franceku i to nije bilo dobro jer samo jedan je mogao biti otac nacije i tu nikakvo višeočinstvo nije dolazilo u obzir bez obzuira na suvremene DNK testove. Razdor je tamo nastao, prema nekim pričama, vezano za Našičku cementaru koju nije uspio hapiti. Eto, a ostalo je povijest.

U svakom slučaju dotični lik je barem bio duhovit za razliku od tragične opstipacijske neduhovitosti njegovog prethodnika i opet, za razliku od prethodnika, kad sam slušao njegova baljezganja nije me bilo sram tko me to predstavlja. Ipak je bio dobitak obzirom na prethodnika, što doduše nije bilo baš teško.

Vjerojatno, da ga zakon nije onemogućio, taj bi i danas bio predsjednik RH, a ti si misli o mazohističkoj pameti prosječnog hrvatskog pješadinca.

P.S. I hvala na savjetu, eto od sada dupe redovito držim u ćošku ili u nemogućnosti si stavim mudande od lamarina.

leddevet

Tko je glasao

ma neee L9

pošto se busaš u antifašistička prsa i dojadio si i Bogu i Vragu s tim uzimanjem monopola antifašizma..a zapravo si netolerantan i rugaš se svima koji drugačije misle... morao sam ti u kontekstu tvog osvrta na Karamarka ..gurnuti pod nos njegovu suradnju s počasnim predsjednikom antifašista...

eto..tebi je i sad draži Mesić vicmaher od prvog predsjednika FT-a.. valjda mazohizam..jer on je rasturio kao zadnji predsjednik...jel..čim se hvali.. tebi neprežaljenu Jugu...usput..Franju nitko nije snimio da pjeva "ustaške" pjesme.. Mesić je i sada podržavao regionalista Josipovića..

Mesić je haški pokajnik...ja volim reći - haški lažov-

Tebi je drag..meni eto baš i nije.. ali kad već analiziraš Karamarka..pa kako možeš zaboraviti mentora mu...Meskea..

mislim..i on bi najradije da mu se Meske ne spominje..

sve dobro...

Tko je glasao

Opet ti mesićariš

eto..tebi je i sad draži Mesić vicmaher od prvog predsjednika FT-a.. valjda mazohizam..jer on je rasturio kao zadnji predsjednik...jel..čim se hvali.. tebi neprežaljenu Jugu...usput..Franju nitko nije snimio da pjeva "ustaške" pjesme..
Mislim da nitko nije snimio Franju kako pjeva bilo što jer vjerojatno nije imao sluha i u tom smislu hvala mu, iskreno.

To što se Mesić hvali da je rasturio Jugu je samo pitanje hvale, time se hvalio i Francek, no pravo autorstvo je ipak bilo s druge strane Drine, a ova dvojica su samo bili sporedne figure, sitni kokošari koji su jahali na krilima uspaljenog nacionalizma i mase budala koje su dale glas toj kombinaciji mutnih likova.

Zapravo svi koji su glasali za HDZ na prvim i nedajbog na drugim izborima su ustoličili svu ovu masu odvratnih tipova, od Tuđmana, Šuška, Mesića, Sanadera, Karamarka itd. Tim šupljim glavama ide sva zasluga i besmisleno je sad praviti se Tošo, ZNA SE!

leddevet

Tko je glasao

Nekad davno, dok sam radio u

Nekad davno, dok sam radio u državnoj službi, bila je tamo zaposlena jedna kolegica, nazovimo to tako, koja je prilično često bila odsutna s radnog mjesta a da nitko nije znao što radi i gdje to nešto radi. No bilo je dana kad bi došla u ured i onda bi telefonirala, nešto kopirala, preslagivala neke papire i sve se prašilo od njene aktivnosti. Naravno telefonirala je za svoje potrebe, kopirala je za svoje potrebe i preslagivala je te neke papire za svoje potrebe.

@leddevet, da mi nisi pretežito jako dragi lik na pollitici, zajno bin te u pržon. Možda je Kolinda šutjela kao što si i ti gledao i šutio. I vjerujem da su mnogi od nas gledali i šutjeli.

A sada ozbiljno. Stanje je u državnoj blagajni takvo da samo neprijatelju možeš poželjeti da osvoji vlast. Pa nek se vrate kad se Milanović tako svojski trudi. Kako je Komadina počeo o trenerima koji se mijenjaju kad nema rezultata, ne znam do koje će mjere Milanović uspjeti uvećati izglede SDP-a da na parlamentarnim dožive totalni raspad sistema. Da sam ja PR u SDP'u predložila bi im smjenu vođe i prijevremene parlamentarne izbore. Što dulje čekaju, manje će mandata osvojiti. Bar se meni tako čini.

Tko je glasao

Da i ne

Stanje je u državnoj blagajni takvo da samo neprijatelju možeš poželjeti da osvoji vlast.
Ja sam mislio da ako nemam love mi ju nitko ne može ukrasti, no pogriješio sam. Problem su riješili tako da dignu kredit na moje ime i zatim mi ga ukradu.

Dodatak priči je da će opravdanje sljedeće vlade za svaki vlastiti neuspjeh biti rad odnosno nerad prethodne vlade. Tako se mogu izmjenjivati do konca svijeta i stalno kriviti prethodnika za sve probleme i zato mislim da ovu vladu treba kazniti još jednim mandatom kao učenike u školi na ponavljanje razreda, a ovu potencijalnu HDZ-ovsku držati podalje od svake i najmanje lipe obzirom na poznatu kleptomaniju i činjenicu da se niti jedan problem ne može riješiti metodom kojom je nastao.

P.S. I nisam šutio, kao što i piše, no to je druga priča iz jednog drugog sustava s nekim drugim finesama.

leddevet

Tko je glasao

ovu vladu treba kazniti još

ovu vladu treba kazniti još jednim mandatom

Je, pa da nam državu odvedu u još gore tri pi*ke materine, socijalne nemire, glad, razbijanje po ulicama, ideološki građanski rat? Žalim, ne bu išlo :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

I ne i da

Iako sam bila i još uvijek jesam protivnik EU, dobro je što ipak postoji ta procedura prekomjernog deficita. Ne mogu se zaduživati u naše ime kako im na um padne. Još uvijek mogu rasprodavati kako im na um padne i to je ono što me najviše brine. Mogućnost da nam političari rasprodaju zemlju trebali bi onemogućiti referendumom. Prije nego promjenama Ustava oduzmu građanima pravo da odlučuju i kad uvedu pravilo da vlast izvire iz političara.

Tko je glasao

@Indian je odavno napisao da

@Indian je odavno napisao da bi "zabrana zaduzivanja" bila jedna od nuznosti uspostave normalnije politicke uprave.. ne zabrana prekomjernog zaduzivanja vec uopce zabrana da netko tko nije vlasnik (vec samo politicki (demokratski) upravitelj) moze zaduzivati.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...nda, napisao, ne jednom. I

...nda, napisao, ne jednom.
I bit´ će to aktualno, ...ali tek kad´ se toga ulovi netko s državničkim kapacitetom, s državničkim integritetom spreman da taj integritet, i osobni i politički, založi za dugoročno održivo rješenje.
...nije to komforno rješenje, ali samo zato što su komforna rješenja na koje smo navikli predugo trajala.

Tko je glasao

" bolji Ustavni sudac ili Predsjednik Ustavnog "

@marival nije da nema dovoljno putra na glavi za takvu funkciju, ali kao što si izbori pokazali ne uživa apsolutno povjerenje onog luzera Zokija. Osim toga tu je i neprikosloveni peti ortak mita, kriminala i korupcije, i čuvar mnogobrojnih dokaza o učesnicima svehrvatske plkačke stoljeća Mladen Bajić, kojeg će gotovo sam 100% siguran zbrinuti u Ustavni sud!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Upražnjena su 2 mjesta u Ustavnom sudu

Upražnjena su dva mjesta u Ustavnom sudu. Matematički ima mjesta za obojicu. Josipović je najavio vraćanje na pravni fakultet. Uskoro ćemo vidjeti što će biti.

Tko je glasao

"Upražnjena su 2 mjesta u Ustavnom sudu"

@marival znam ali u kokošinjcu na Markovom trgu se kod izbora uhljeba glasuje po principu jedan lijevi jedan desni aparatčik!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Posteno marival

... a i vecina je ljudi postena i od tud toliki postoci i neizvjesnost.

Vjerujem da je vecina vidjela Indexovog novinara Malica u Bujici.
Zapravo to je tek pocetak.
http://direktno.hr/en/2014/direkt/5946/Letica-Ako-je-Mali%C4%87-govorio-...

Tko je glasao

čestitke su pri kraju...

zašto da premijer vlade čestita karamarkovoj i vasinoj marioneti koja ih već 5 mjeseci uporno olajava nazivajući ih bešćutnom, nesposobnom i najgorom vladom u povijesti hrvatske tražeći odmah prijevremene izbore ili njhovu kolektivnu ostavku. ..

zar da joj poželi uspjeh u jedinom njenom poslanju srušiti ovu vladu i otvoriti put zločinačkoj zadruzi da se ponovo , po teći put dočepa vlasti i hrvatske kasice-prasice ...

čestitao joj je ivo josipović već nekoliko puta i mislim da je to dovoljno, čak i puno previše od gospodina kojeg je također bezdušno gazila i vrijeđala ...
kako uopće ima obraza tražiti savjete i pomoć od čovjeka kojeg je optuživala za nesposobnost, lijenost i nerad...
uostalom, njoj sigurno nije stalo do čestitke premijera već ga želi i dalje samo blatiti jer, zna se ,odakle dolaze naređenja...

Tko je glasao

@pravednik vz, Da kojim

@pravednik vz,

Da kojim slučajem Milanoviću u glavi odzvanja nadahnuti govor koji je sam održao u Saboru nakon što je postao Premijer i da drži do izgovorenog - bio bi čestitao. Poslije tog njegovog govora u Saboru, ponadala sam se da će doista RH krenuti putem oporavka. Već nakon donošenja prvog proračuna Nilanovićeve vlade, shvatila sam da sam uzalud dala svoj glas i nadala se oporavku.Prije ili poslije ( bolje prije nego poslije ) morat će se prestati sa prepucavanjima jer ćemo se i sa svim pametnim i sposobnim ljudima teško izvući iz gliba u koji su nas političari uvalili. Baš kao što ćeš i ti prije ili poslije vjerojatno prestati minusirati sve dnevnike u kojima nema hvalospjeva SDP-u.

Tko je glasao

E, sad bum prost

@pravednik vz
U politici postoji osobno mišljenje i dužnost funkcije.
Ne čestitanje Milanovića je ne samo dokaz njegovog bezobrazluka, kućnog odgoja ( neodgojenosti) narcisoidnosti i bahatosti. To je pljuvanje po funkciji koju obnaša. To je pljuvanje i prezir prema svima koji su glasali drugačije nego što je on zamislio i želio.
Očito je tek sada shvatio da ljudi nisu glasali protiv Josipovića već protiv Milanovićevae stranke i vlade koju on vodi

zar da joj poželi uspjeh u jedinom njenom poslanju srušiti ovu vladu i otvoriti put zločinačkoj zadruzi da se ponovo , po teći put dočepa vlasti i hrvatske kasice-prasice ...

Ako zaista misliš na taj način onda o politici nemaš pojma. Ma tko se više nego Josipović dočepao kasice prasice, a rezultat = 0. Gdje je bio 5 godina ? Nigdje. Što je uradio u ovih 5 godina ? Ništa. Možeš samo žaliti za njegovim uljudbenim govorom, tolerancijom, i širokim horizontima iza kojih ne postoji ništa.

čestitao joj je ivo josipović već nekoliko puta i mislim da je to dovoljno, čak i puno previše od gospodina kojeg je također bezdušno gazila i vrijeđala ...
kako uopće ima obraza tražiti savjete i pomoć od čovjeka kojeg je optuživala za nesposobnost, lijenost i nerad...

Ovo je još jedan dokaz tvog nepoznavanja i političkog neznanja. Politika je (ponavljam se drugi put u osam dana) gdje se dva borca bore svim sredstvima i znanjima da jedan svlada drugog. Nakon borbe pobjeđeni stisne ruku pobjedniku ( ukoliko je u stanju) i prizna da je drugi bio bolji.
Nakon svega ovoga mislim da bi trebao pročitati "Osnove politike" da ubuduće ne ispadeš tabula rasa.

Tko je glasao

Ponovimo malo o teoriji

Ponovimo malo o teoriji diskursa i teoriji govornog čina

Teorija diskursa bavi se pitanjima kad tko sto ima pravo kako i zasto govoriti, a teorija govornog cina bavi se proucavanjem cinova koji, kako i zasto proizilaze iz govora, te se u tom smislu govor posljedicno smatra i cinjenjem i obratno, cin je i govor.
Ovo je bilo ukratko.
Najjednostavniji primjer iz teorije diskursa i terorije govornog cina jest npr ono sto se u tom smislu dogada na vjencanju (neovisno je li to crkveno ili gradansko vjencanje, hetero ili partnersko...).
Naime, osoba koja vjencava, svecenik ili maticar je po diskursu strogo odredena. U obzir ne dolazi nitko osim osobe ovlastene da vjencanje obavi. U ovom slucaju iskaze tekst vjencanja i zatrazi privolu prisutnih. Svako odudaranje od toga je dikskurs koji je sasvim drugi. Teorija diskursa promatra tko sto i kako ima tezinu u govorenju.
Teorija govornog cina kao sto smo rekli uzima u obzir da govor nije samo suhoparni govor nego je uvijek u funkciji nekog čina, tj nekog učinka tog govora. Tako teskt "ovim te vjencavam..." ima izrazito dalekoseznu posljedicu u stvarnom zivotu koja nadilazi bas tu stilsku figuru, akcent kojim je to izreceno i sve slicno i priblizno. Taj izgovoreni tekst u datom trenutku je zapravo činjenje, on je nasusno činjenje (a govor i izraz je u drugom planu). Sintagma "u pocetku bijase rijec", zapravo se misli upravo na to na djelatno aktivnu rijec. U tom smislu su rijeci (djelatne rijeci) doista magicno zavodljive jer nikad i neizostavno uvijek manje ili vise predstavljaju činjenje.

Sve ovo je dakle izreceno ne bi li se pojsanilo kolika je vaznost i skandaloznost premijerovog "necestitanja". On je pozvan, ovlasten (kao sto je u primjeru svecenik ili maticar pozvan vjencavati ljude, a ne neka cistacica ili neki naslonjeni šanker, jer bi se cin vjencanja istovremeno pretvorio u sprdnju i negaciju) i on je diskurzivno najvazniji izreci cestitke, ne zbog toga sto mu se cestita ili ne, nego sto je on u diskurzivno obavezan u toj svojoj poziciji. Kao sto svecanik ili maticar u svoj vjencavajuci tekst ne unosi svoj odnos spram vjencanja nekog pojedinog para (eventualno proceduralno pita ima li tko sto protiv i poziva na sutnju), vec vjencava ljude.
Izostanak cestitke po teoriji govornog cina je jos kakav cin, a to je zapravo najvaznija posljedica ovog konkretnog govronog cina gdje je govor zapravo izostao.
Dakle, gotovo najrelevantniji diskurs (vazniji od njega je samo diskurs postojeceg Predsjendika - koji je u potpunosti i bez rezerve postupio pravilno) učinio je izraziti propust. On je obezvriejdio prije svega svoj vlastiti diskurs, spustio ga je ispod razine jer on je pozvan biti glavni diskurs, te su sad moguce ovakve diskurzivne rasprave i sve ostalo.
Posve je jasno da zbog pritiska javnosti i ostalog Premijer sad trazi izlaz. Vidjecemo ubrzo opravdavanje za necestitanje u tko zna kojem zivopisnom obliku. No to je sve opravdavanje za necinjenje za sto je pozvan. To nekog sado mazohistickih sklonosti moze veseliti, zabavljati i sl., medutim to su ipak stvari koje nisu tako neozbiljne, a posebno kad se nagomilaju kako su se u nasem tuznom premijerskom slucaju nagomilale.

Tko je glasao

ja to ne znam tako pametno,

pa zato kažem jednostavno: forma!

U pravu si, naravno! Sve glede Milanovićevog (ne)ispunjavanja forme stoji - a nasuprot tome stoji Karamarko koji nimalo ne zaostaje za Milanovićem kada se nakon proglašenja rezultata prvi hvata mikrofona! I kad Kolinda dobiva priliku da govori tek onda kada joj Karamarko dade mikrofon!! I kada Karamarko za vrijeme njezinog govora izdosađeno bulji nekamo u pod! I kada si Karamarko uopće dopusti da u tom svečanom trenutku stoji između nove predsjednice i njezinog muža.....

Diskurzivnih poruka, činova itd. - ko u priči!.... :)

O Milanoviću je toliko sve rečeno da se zaista više nema što reći! On je, čini se, naprosto rođen za to da zajebe svaku stvar! :)

Tko je glasao

Ja sam zapravo htio reci da

Ja sam zapravo htio reci da "cestitka na pobjedi" uopce nije (iskljucivo) stvar dobrog kucnog dogoja, pristojnosti, ..., mozda netko to moze primarno tako promatrati, no time se gubi bitno. Uzimanjem u obzir sto zapravo cestitka diskurzivno znaci to je zapravo (dakako nepisana) obaveza sudionika izbora kako bi se osigurao demokratski karakter postupka. Ona u tom smislu nije stvar pristojnosti vec je to stvar sudjelovanja u politickom procesu. Tko to ne zna ili toga nije svjestan ne znam sto trazi tu gdje jest. Kako bi se odnosili da npr sad izabrana predsjednica Kaolinda odbije npr prisegnuti ili odluci to uciniti mimo primjerene procedure (a realno se moze zamisliti jer znamo da ce cijeli postupak inauguracije organizirati postojeca postava predsjenika, pa je logicno pretpostaviti da ce mozda biti smicalica u tom smislu).
Dakle, to nije samo cestitka vec je ili bi trebao biti dio procesa tj osigurac da je taj proces demokratski i ispravan. Ovako on to nije u potpunosti i zbog toga za to nema opravdanja.
Ne znam kako da to jodnostavnije prikazem, mozda na primjeru nogometasa koji prije pocetka utakmice razmjene zastavice, a nakon utakmice razmjene i dresove (najcesce neovisno o zaru borbe neposredno prije). Taj cin nije nista drugo nego cin pomirenja prije i nakon mozda i zesce ili zustrije makljaze na samom terenu. Nije razmjena dresova cin motiviran razgolicivanjem, razmjenom znojnih i smrdljivih dresova i sl. vec je smisao tog cina adactirati prethodno iskazanu agresiju i makljazu. Cijelu kulturu mozemo gledati na taj nacin (kanaliziranje agresije - vidi: Konrad Lorentz Takozvano zlo).

Tko je glasao

Da, da, ne moraš

dodatno objašnjavati, shvaćam ja to.

Možda do tog zaborava "diskurzivne obaveze" dolazi i zato jer se izbrisala jasna granica između privatne i javne domene.... Od političara se traži da bude "osoba" (ono, kak se veli, "od krvi i mesa"), demokratsko krdo traži da o njemu "sve zna" (i kad ga boli zub, i je li se posvadio sa ženom, i kakav mu je "stajling" i "autfit" , i zna li pomusti kravu, itd. itd.) ..... Demokratsko krdo želi biti "prisno" sa svojim političarem.... Misli da ga tako "kontrolira"..... Današnja kultura i demokratsko krdo koje ju čini, uopće ne cijeni, zapravo niti ne shvaća, što je to "persona"..... Što je ta "maska" koja se "stavlja na lice" da bi se mogla upražnjavati društvenost, a koja nužno pravi distancu između društva i privatne osobnosti političara, to jest, onog što zovemo "ego"....... I onda takvi kao Milanović funkcioniraju u javnom prostoru kao "ego", kao nekakva sasvim privatna vreća psiholoških osobina, a ne kao "uloga", kao "funkcija"....

I kad govorimo o "časti", pa i o "sramu" (ovaj je ovo učinio nečasno, kako onoga nije sram, i sl.) - to je glupo u okolnostima ovakve kulture.... O svojstvima poput časti, stida itd. smisleno je govoriti samo tamo gdje na javnoj pozornici imamo "persone", koje prezentiraju samo one aspekte osobe koji su javno relevantni, koje igraju svoje društvene "uloge" po jasno zadanim društvenim pravilima.

Društvenost je poražena! To što smo na hrpi, to što nas je pun trg - to još uvijek ne znači da smo "društvo"! To znači da smo "masa", ali ne i "društvo"......

Kamo sreće da je Milanović jedini koji ne razumije tu "obavezu diskursa"! Nažalost, većina ih to ne razumije....

Tko je glasao

Recimo,

tu "diskurzivnu obavezu" ne razumije ni ona glupa Teršelička:

Ona radi neki posao, i u redu je to, neka ga radi! Neka evidentira, dokumentira, zapisuje sve činjenice o žrtvama rata svih nacionalnosti! Ne da nemam ništa protiv toga, nego pozdravljam!

I za taj rad dobiva neko formalno priznanje od predsjednika države!

I naravno da priznanje od predsjednika države svakoga, pa i nju, na neki poseban način OBAVEZUJE! Mislim, ako sam dobila takvo priznanje, dužna sam paziti da ne kompromitiram instancu koja mi je to priznanje uručila, zar ne?

Međutim, ona zatim krene javno trabunjati o tome da naziv "Domovinski rat" baš i nije naročito primjeren...... "Znate, toga se sjetio Franjo Tuđman, i to po liniji svoje komunističke biografije..... Jer, znate, tako vam se naziva onaj ruski, onaj Staljinov rat protiv Hitlera..... Pa, neće vam biti žao, zar ne, odustati od tog zapravo komunističkog naziva rata? Eto, ja predlažem da ga ubuduće nazivamo "Rat 90-ih u Hrvatskoj".......

I ja, koja nisam nešto ogrezla u domoljublju i hrvatskom nacionalizmu, zgrozila sam se od vulgarnosti, bezobraštine i pretencioznosti toga što je rekla.....

I evidentno je da je time kompromitirala onoga koji ju je nagradio za njezin rad na evidentiranju žrtava rata.

Josipoviću očito nije padalo na pamet da taj njezin idiotski, a i podmukli prijedlog prihvati! Posve sam uvjerena, i da je dobio drugi mandat, da se ne bi bavio takvim preimenovanjem Domovinskog rata. Međutim, sigurna sam da je zahvaljujući toj Teršeličkinoj bezobraštini izgubio lijepi broj glasova.....

Tako da u javnom prostoru, tamo gdje bi to zaista bio Prostor i bio Javni - svaki sudionik društvenosti bi imao neku "diskurzivnu obavezu"...... Na nižim razinama od ove premijerske to bi zapravo i bilo ono što zovemo "pristojnim vladanjem", "kućnim odgojem", sviješću o tome "kaj se šika", "manirima" koji njeguju i afirmiraju društvenost.....

Tko je glasao

Glupa ti je .... susjeda

Da poznaješ ikoga tko se bavi problematikom žrtava sa ovih prostora, evidentiranjem istih, skupljanjem materijalnih dokaza i sjećanja, jasno bi ti bilo zašto takvim ljudima nikakvo afirmativno nazivlje događaja na Balkanu ne može ogrijati dušu.

Ma jasno bi ti bilo i kad bi o tome bila u stanju suvislo razmisliti...

Ipak, tebe daleko više zanima foma, a ne sadržaj, ona "kaj se šika", ona s "manirima" i "kućnim odgojem", jednom riječju - "pristojno vladanje".

Što se tiče navodnog gubitka glasova zbog Teršeličke, uvjerena sam da, ako ja nisam imala pojma o gore opisanom, onda ne da 99,9% glasača ne samo da o tome nije imalo pojma, nego nema blage veze niti tko je Teršelička.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulica

Jel to ona Teršelićka što ubire preko 17 milijuna kuna od jadnog i napaćenog hrvatskog naroda, a sve s ciljem bogaćenja, jer čemu inače služe deseci sublenastih udruga???

Jel to ona Teršelićka što govori: o "neprijateljskoj, desnoj Crkvi, o članovima Stožera koje za Vukovar nije briga, o Vukovaru koji ne bi trebao biti mjesto od posebnog pijeteta i nacionalističkoj atmosferi općenito."

Jel to ova Teršelićka, ova koja ignorira polaganje vijenaca za sve žrtve, ima ona samo svoje žrtve:

http://stozerzaobranuhrvatskogvukovara.hr/vesna-terselic-se-osramotila-u...

Jel to ona Vesna Teršelić što joj je glavni pomagač samozvani četnik Štrbac? Četnik??? Alo bando zločinačka?

Jel to ona Teršelićka i ona Documenta koju je i haški sud ismijao zbog imbecilnih teza i prljavih i kriminalnih radnji, a sve s ciljem uništenja Republike Hrvatske?

http://www.vecernji.hr/i-ivo-josipovic-bi-se-trebao-crvenjeti-zbog-nagra...

Jel to ova zločinačka Teršelićka koja traži da se izjednače vojne i civilne žrtve rata??? jedinstveno u svijetu, a zašto Irak ne bi dao jednake mirovine američkim vojnicima i žrtvama, alooo idioti???

http://www.vecernji.hr/hrvatska/vojnim-i-civilnim-zrtvama-rata-treba-izj...

Dakle, po Teršelićki zločinačka Yugovnoslavija, a što ona i jest, učinila je zlodjelo kad nije ustašama dala ista prava kao i partizanima??? Jel to poanta ovih idiota???

Jel to ova horor babetina što nasilno traži da general Gotovina prizna da je on počinio zlodjela velikosrpske kopiladi, jel to ta Teršelićka???

http://danas.net.hr/intervju-tjedna/nikad-nije-prekasno-da-se-gotovina-p...

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/ar...

"Nažalost, nastavlja naš sugovornik, većina povjesničara koji se znanstveno bave problematikom Domovinskog rata, ali i većina branitelja, djelovanje “Documente” opisuju kao jednostrano i neobjektivno."

Ovo je jedina istina o Teršelićki, znanstveno i jasno.

Neobjektivno i zločinačko podmetanje krivnje, te izbjegavanje suočavanja sa zlom velikosrpske žgadije koja izazva enormne žrtve i enormna razaranja, to je prava Teršelićka.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Moja gradska četvrt

u kojoj živi ljudi koliko u nekom hrvatskom gradiću (oko 50 tisuća ljudi), ima na raspolaganju za male komunalne akcije 8 milijuna. To uključuje asfaltiranja, uređenja parkova, dječjih igrališta, pomoć školama, dječjim vrtićima, uređenje prostorija mjesnih odbora, financiranje vrijednih kvartovskih manifestacija...... :)

Tko je glasao

Naravno,

pretjeruješ u mnogo čemu.... Ona zaista nije "nasilno" ili kako si već napisao, zatražila da Gotovina prizna.... itd. itd. A glede Save Štrpca je izrijekom rekla: "Ne".... Itd. Ne treba se pjeniti - više nego što treba.... :) Premda je 7 milijuna kuna lijepa svota..... :)

Tko je glasao

Naravno da je nasilno tražiti od nekoga da

prizna ono za što nije kriv? Malo se razlikujemo glede definicije nasilja, izgleda, no na mojoj strani je i pravo i pravda. Naime, ne možeš od nekoga tražiti da se sam spremi u zatvor iako nije kriv, a tako i sud presudi! I što sad? :)

Ne znam što je rekla Štrbcu, znam samo da zajedno rade na blaćenju samo jednog naroda, ospori to ako možeš? I da joj je taj Štrbac pomoćnik ili ona njemu?

A što se tiče pjenenja, nedovoljno se mi pjenimo kad je Teršelićka u pitanju, apsolutno nedovoljno.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Izraziti žaljenje

ili kajanje, to je gesta kulture, a krivnja se priznaje ili ne priznaje samo pred sudom.....Mislim, moralni osjećaj i njegovo izražavanje je jedno, a sudski pravorijek o krivnji ili nevinosti je drugo.....

Inače, od nekoga "možeš", čak i "moraš" tražiti "da se sam spremi u zatvor iako nije kriv"! Naime, ako od nikoga drugoga onda barem od - vojnika!

Oficir i gentleman - to su te sheme i sistemi, kužiš? :)

Kad odvrtiš film unazad, one godine što ih je Gotovina proveo u bijegu su za njega samoga - potraćene godine! A za hrvatsku državu su bile ono što su bile, da ne ponavljamo!... Da te godine nije potratio - jednostavno bi mu ostalo više godina života da ih u Hrvatskoj proživi kao slobodni ribar i dokazano nevin bivši general Domovinskog rata! A država za koju se borio bi imala nešto manje problema.....

Ademija zaboravljate, a ja ga nekako pamtim, i divim se tom čovjeku upravo zato jer se odazvao i na najtežu dužnost: da ode u zatvor.....

Tko je glasao

Žaljenje za čim???

I posebno u atmosferi linča?

Mislim, kužiš ti da se oko Oluje krenulo sa nekih 600 žrtava pa se na kraju došlo do par desetaka. Naravno i jedan ubijeni koji to nije zaslužio je previše, no rat je rat, u ratu ima svakakvih i vojnika.

Činjenica je i da je kukavička banda gazila svoje tenkovima, kao i da pobili mentalno bolesnu djecu pa to pripisali Hrvatima, pa dok se to rasčistilo trebalo je vremena.

A tvoja je ideja da je Gotovina odmah trebao sve preuzeti na svoja i naša pleća, e moja Foma, puno ti toga ne znaš i ne shvaćaš.

Zašto bi Gotovina toj bandi i odmetnicima pomagao nekim izjavama žaljenja?

A što misliš kako bi ovi što ih i ti opravadavaš reagrali? Naravno, to ne bi bilo tretirano kao kultura i nešto pozitivno, već kao dokaz da Gotovinu i par milijuna Hrvata treba pobiti.

Kako si pametna kad su u pitanju hrvatski generali, no zanima me misliš li da bi srpski generali trebali izraziti žaljenje zbog pokolja 30 000 Hrvata, koji je od njih izrazio žaljenje???

U oficir i gentleman fore se ti kužiš ko Fata u...

Jedino se slažem da se Gotovina odmah trebao predati, no to u prvom trenutku nije bilo do njega nego do politike, a o Ademiju imam isto pozitvno mišljenje, osobno ga i znam, dakle malo više od tebe, pa mi ne molim te ne pričaj rekla-kazala priče.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Klonimo se teških

riječi! Nitko već podulje vrijeme nije linčovan u ovoj zemlji, i hvala bogu da nije, neka tako ostane i ubuduće!

Srbi u Hrvatskoj danas nisu ni banda, ni odmetnici. To su građani ove zemlje.

Ovakvom retorikom ne činiš ništa drugo i ništa bolje od onih koje optužuješ da stvaraju "atmosferu linča".

Tko je glasao

Fomička, Ne nitko nije

Fomička,

Ne nitko nije linčovan i to je dobro tak, no svakodnevno je svaka osoba koja i malo nacionalnog ponosa pokaže ili stane u obranu svojega, bude izložena verbalnom linču, a da ne govorimo o mobingu.

Tko je glasao

Legitimnog

predsjednika Hrvatske nazivati "veleizdajnikom", a njegove glasače nazivati kako ih se već naziva - to je tebi "malo nacionalnog ponosa"?

Što je s "malo" mojeg "nacionalnog ponosa" koji se ne priznaje, ne uvažava, koji se prezrivo pljuje - samo zato jer sam lijevi glasač? Jel "nacionalni ponos" ekskluzivno rezerviran samo za desnu Hrvatsku? Halo!

Tko je glasao

Mi se vrtimo u krug i uvijek

Mi se vrtimo u krug i uvijek sve počinjemo ispočetka.
Malo sam dulje na pollitika.com, pa mi je dobro poznato kako je sve počelo. Opominjao sam da će eskalirati, no nastavili su ti takozvani ljevičari, sad kmeče.

Tvoj problem je da sve uzmeš osobno, kad se općenito diskutira. Tebe nisam spomenuo.

Tko je glasao

Ne, ne uzimam osobno.

Napišem "ja", ali mislim općenito. Mislim načelno: nije vrag da ono što je "lijevo" nema nimalo "nacionalnog ponosa", i da nema ni pravo na to. A mnogi "desni" imaju upravo takav stav i takvu retoriku.

Pravilo "krpe i zakrpe", ili "lonca i poklopca".....

Tko je glasao

i Franjo je govorio

da je u interesu Hrvatske da ima i stabilnu ljevicu...zato s Račanom nije imao problema ..a ni ovaj s njim..

Problem je što..svi vidimo.. nedostaje malo razuma i sagledavanja stvarnosti i kod jednih i kod drugih..

Ovi mladi lavovi..kako hadeze tako i esdepea ponašaju se kad su u prigodi kao da su uhvatili Boga za jaja..

Činjenica jest da bi se ljevica trebala manje baviti ideološkim temama.... jugom..titom..udbašima..lex-om..meni ih dođe žao..jer znam da im to ne treba..

ali kad Milanović kaže " Srbi su moji glasači" što da pri tom pomisli Hrčak vulgaris..

kad onaj nedojebani balavac u saboru ..neki Igor hnsovac..kaže za udrugu " U ime obitelji" da je zločinački pokret..što pomisliti...

Kad Fred Matić stavi Bozanića koji ipak nešto predstavlja u ravan s Miloševićem..što reći..

Pa da sam im ne znam koliko sklon... moram ih potjerat u MP3

sve dobro...

Tko je glasao

Daj se prestani sramotiti

Da, to je ona Teršelička koju doniraju sljedeće "srbočetničke" organizacije:

Tijekom dosadašnjeg rada naše aktivnosti financijski su podržale sljedeće institucije i organizacije, navedene abecednim redom:

AED - Akademija za obrazovanje i razvoj
Delegacija Europske unije u Hrvatskoj
Europska Komisija
Europska Unija
ICMP - Međunarodna komisija za nestale osobe
Institut otvoreno društvo
ITF - Radna skupina za međunarodnu suradnju u obrazovanju o holokaustu, sjećanju i istraživanju
Microsoft / TechSoup Europe
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske
Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske
Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške
Ministarstvo vanjskih poslova Švicarske Konfederacija
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
OSCE - Organizacija za europsku sigurnost i suradnju
Profil International d.o.o.
Quaker Peace and Social Witness
TACSO - Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva
The Balkan Trust for Democracy
UNDP - Program Ujedinjenih naroda za razvoj
Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
USAID - Razvojna agencija Sjedinjenih američkih država
Veleposlanstvo Finske u Republici Hrvatskoj
Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj
Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Srbiji
Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj
Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj
Veleposlanstvo SAD-a u Republici Hrvatskoj
Zaklada Charles Stewart Mott
Zaklada Friedrich Ebert
Zaklada Heinrich Boell
Zaklada Robert Bosch

I koja posjeduje na 60 rata leasinga jednu DACIU i dvije LADE, sve 4x4.

Jel misliš na ovu Documentu - http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/137768-documenta-o-vukovaru-zlocin...

Ma mrš, gnojištaru...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Uglavnom... konjino.

http://www.documenta.hr/hr/izvje%C5%A1taj-o-su%C4%91enjima-za-ratne-zlo%...

Tužna je istina da jedino izgleda Documentu i još nekoliko sličnih udruga uopće zanimaju žrtve, njihova i mena, sudbine, sudski procesi i njihovi ishodi, a svi ostali se bave isfabriciranom žrtvoslovnom pornografijom u dnevno političke svrhe.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Uglavno, zla babo

Nisi ništa demantirala, no zato babetino znaš samo lagati i sraćkati, odjeb horor babetinu.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Jesi li otvorio

i ove stvari što ih je Bigulica linkala? Ja jesam! :)

I dalje mislim da je preuzetno i štetno s njene strane da hrvatskom društvu (građanima, državi), sugerira promjenu naziva DR-a. Bigulica misli da to dolazi od moje, prezira vrijedne brige o "samo formi", samo o tome "kaj se šika", ali to je njezin problem.... Ja mislim da se ne radi o nečemu što je "samo", nego o nečemu što čini upravo suštinsku razliku..... Prikupljanje podataka za povijest je jedan level, a "veliko" pisanje povijesti je drugi level..... "Veliko" pisanje povijesti nadilazi generacije i kratkotrajne dnevno-političke interese.....

Interesantno je da joj ova druga strana (ova koju ti s toliko pjene na ustima zastupaš), zamjera da "ne vodi računa o uzrocima rata i bla, bla, bla.... da "izjednačava" i bla, bla, bla.... A ja bih joj, kao KRONIČARKI, kao ZAPISIVAČICI PODATAKA, upravo to uzela kao plus - kada bi u tome bila dosljedna! No, čim si daje pravo da predlaže drugi naziv za DR, onda to više nije dosljedno..... Onda se ona upušta u uopćavanja kojih bi se morala kloniti....

Ja za 7 milijuna kuna evidentiram, a posao ocjenjivanja, zaključivanja i uopćavanja mora biti na nekome drugome. Tako bi se "šikalo". Bigi misli da je to budalaština, a ja mislim da je to jedini način da se ne upadne u zamku politikantske instrumentalizacije.

A žrtve treba popisati. Sve, bez razlike.

Tko je glasao

Idiote

aj se nastavi dalje igrati u blatu i nadahnjivati člancima ovog nivoa - http://stozerzaobranuhrvatskogvukovara.hr/vesna-terselic-se-osramotila-u...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Zla baba

Zla i glupa baba :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci