Tagovi

Zašto nema anketa o preferencijama birača za predsjedničke izbore?

Ne znam jeste li primjetili, ali do sada je bila samo jedna anketa na početku ove kratke izborne kampanje s pitanjem: da su sutra izbori, za koga biste glasali. Rezultati su objavljeni nekoliko dana nakon početka službene kampanje. I od tada - ništa.

Naravno, nije apsolutno ništa, nego se događa nešto čudno. Naime, običaj je da se javno mnijenje ispituje poslije nekih značajnijih događaja, u ovoj kampanji su to svakako stajališta građana o njihovim izbornim preferencijama nakon sučeljavanja na RTL-u i NOVOJ TV. Zapravo, da budemo točni, IPSOS je proveo anketu nakon sučeljavanja na NOVOJ TV sa sljedećim pitanjem: bez obzira na vaše osobne preferencije, tko je na vas ostavio najbolji dojam na sučeljavanju? Zamislite, anketa koju ne zanima vaš politički odabir, nego vas pitaju o dojmovima. Ok, to je isto zanimljivo, a i korisno, jer je zasigurno da ljudi ne mogu zanemariti svoje preferencije niti kada ih se zamoli da bez obzira na njih govore o kandidatima općenito.

Zar ne bi bilo logično da je napravljena anketa i o preferencijama birača? Pa sutra je izborna šutnja, a prekosutra su izbori! Samo jedna jedina anketa na početku, a četiri kandidata, nekoliko dnevnih novina, nekoliko nacionalnih televizija?! Zar javnost ne zanimaju postotci?!

Josipović, Kolinda i Kujundžić potrošit će oko 8 milijuna kuna na političku promidžbu. Siguran sam da su iz sva tri stožera naručili ispitivanje javnoga mnijenja, jer je to profesionalni standard. Ali, prema pravilima, oni su i vlasnici rezultata, te ih mogu ali i ne moraju objaviti. Zanimljivo je da niti NOVA TV koja svaki mjesec ima redovito istraživanje popularnosti stranaka nije naručila istraživanje koje bi bilo ekskluzivno, jer to očito nije učilinila ni RTL, ni ova jadna javna HRT. To nisu učinile niti medijske sile, opinion makeri, Jutarnji i Večernji. Zavjera? Ne. Nego rezultati im ne idu u korist.

U prvoj anketi, ako se sjećate, Sinčić je bio u jednoj verziji 2% bolji od Kujundžića, a u drugoj dva posto slabiji. Josipović je vodio, a Kolinda klasično kaskala. Pretpostavljam da ej situacija sljedeća: Josipović je uložio cjelokupan iznos sredstava koje je skupio na to da pobjedi u prvome krugu. Ako mu to ne pođe za rukom, šanse mu rapidno padaju u drugom krugu, bez obzira na protukandidata koji mu bude protivnik. Vjerujem da njegove ankete pokazuju da nema šanse da pobijedi u prvom krugu.

Kolinda također ima svoju računicu. Iako joj je jasno da Josipović ne prolazi u prvome krugu, vjerojatno je zabrinjava rejting, jer bi se inače s njim pohvalila. Vrti li se oko 30%, ili je pala ispod te psihološke granice? Vjerujem da su se mnogi razočarali kada su shvatili da je sadržaj njezine kampanje nastao negdje daleko od njezinog osobnog intelektualnog, pa i tjelesnog integriteta.

O Kujundžiću ne treba trošiti previše riječi. Takav prostakluk se dugo nije vidio na televiziji. I zasigurno mu je ego povrijeđen do kraja, kada ga je 'student' Sinčić već prešišao. Njegovi razlozi ne objavljivanja rezultata anketa je vrlo shvatljiva i razumljiva.

Šteta što Sinčić nema dovoljno novaca da naruči istraživanje. Politički analitičari su se složili da on ima šanse i dalje rasti, bez obzira radilo se o razočaranim, rezigniranim ili nekim drugim vrstama razloga za potporu.

Bez obzira na vlastite političke odabire, zar nije čudan nedostatak ispitivanja javnoga mnijenja? Zar smo spali na facebook ankete, ili na one gluposti koje se mogu naći na portalu večernji.hr i index.hr?

Najbolje ankete biti će one za dva dana, oko ponoći. Iako sam odmah na početku rekao kako bih bio zadovoljan da Sinčić osvoji barem 10% glasova, sada sam uvjeren da je negdje na razini oko 20%, i to na uštrb sva tri kandidata u nedefiniranim omjerima. Šutnja oko anketa previše je jedinstvena da bi bila slučajna.

Vjerujem da će Sinčić biti iznenađenje za dva dana. Nadam se dovoljno veliko da uđe u drugi krug. A onda je sve moguće. Ma što o tome mislili oni koji šute.

Komentari

Anketa ima malo, ali ih ipak ima

Nažalost, ankete treba netko, tko ih želi i objaviti, naručiti i platiti. Agencije ne rade zabadava. Svakako bi bilo dobro da je bila bar još jedna anketa, brza, provedena u jedan dan, npr. u petak pa da već navečer budu objavljeni rezultati.

U Sloveniji pred parlamentarne izbore bile su četiri ankete u zadnjem tjednu pred izbore,. i pokazale su zanimljiv trend.

Ipak su oko tjedan dana pred izbore objavljeni podaci o četiri ankete. Provele su ih agencije Ipsos Puls, Promocija plus, 2X1 komunikacije te udruga "Promatrač". Rezultati prve dve se dobro slažu, kao i potonje dvije međusobno. Među njima pak postoji značajna razlika, pa možemo predmijevati da se radi o "ratu anketama", što se i ranije događalo.

Ovdje je usporedba objavljenih rezultata

Tko je glasao

Izborna šutnja je

pa neću puno ulaziti u ovaj tvoj blog.
Sinčić da dobije glasove kao znak gnjušanja naroda prema politikama 2 vodeće stranke-O.K.
Sa druge strane, neke zemlje su pametno uvele zakon da se ne može nitko kandidirati ispod 35 godina.
Dodao bih i završen bar fakultet. U vanjskoj politici , od koje zavisimo, bio bi predmet ismijavanja i i samljeven za 5 minuta.

Tko je glasao

"Izborna šutnja je"

Kako se pollitika.com uređuje na Pantovčaku problemi bi mogli nastati samo ako napišeš nešto protiv Svilenog Ivele!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Gledaj Starpil kako OLOŠ

Gledaj Starpil kako OLOŠ krade na anketama Jutarnjeg...

http://imgur.com/pnRvXXf
http://imgur.com/akLaRah

U jedanaest minuta 1000 glasova nestane... Zar te ljude koji tamo rade nije ništa SRAMOTA...

Zato moramo paziti, načuliti uši , pratiti kako se broje glasovi i sve ostalo....

Justice for all !

Tko je glasao

Zato moramo paziti, načuliti

Zato moramo paziti, načuliti uši , pratiti kako se broje glasovi i sve ostalo....

M'da, ak se budu brojali ko na referendumu 1991. sve je moguće !
Jes da me više ne "zovu" u izbornu komisiju, onda je bilo volonterski sad se na tome i zarađuje, šta'š.
:-)

Tko je glasao

zasto nema anketa.......? zato sta LIGNJA GUBI :)))))))))))

Kolinda vodi u 11, Josipović u četiri, a u šest županija je izjednačeno
Istraživanje je provedeno telefonski od 8. do 19. prosinca, za svaku od 21 županije na uzorku od 500 ispitanika, ukupno 10.500 anketiranih
Grabar Kitarović vodi u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko - posavskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj, a po ovom, najnovijem istraživanju - i u Dubrovačko-neretvanskoj.
Josipović je u vodstvu u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/5140/Kolinda-vodi-u-11-Josipovi%C4%87-...

Prema anketi koju je za direktno.hr provela agencija 2x1 komunikacije, predsjednička kandidatkinja velike koalicije na čelu s HDZ-om, Kolinda Grabar-Kitarović osvojit će najviše glasova na predsjedničkim izborima 28. prosinca i ulazi u drugi krug s Ivom Josipovićem.
Istraživanje je provedeno na uzorku od 5.000 ljudi. Kolindi Grabar-Kitarović glas je odlučilo dati 42,58 posto birača. Trenutnog predsjednika, kandidata SDP-a i partnera, Ivu Josipovića podržava 40,48 posto birača. Kandidat Saveza za Hrvatsku, Milan Kujundžić osvaja 12,90 posto glasova, a kandidat Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić 4,04 posto glasova.

Tko je glasao

:) kakvi ste vi drogirane

:) kakvi ste vi drogirane nenormalne stare budale ...

Ovo istraživanje je jedno od najžešćih....

Justice for all !

Tko je glasao

ti su jedini pogodli zadnje

ti su jedini pogodli zadnje izbore............... a ti placi josipovicev podrepas

Tko je glasao

Čudno.....

U anketi portala Večernji.hr Kolinda cijelo vrijeme nadmoćno pobjeđuje u prvom krugu....... :)

Tko je glasao

Jel vidiš nešta zanimljivo

Jel vidiš nešta zanimljivo Starpil , SVI MAINSTREAM MEDIJI PLAĆENI OD OLOŠA od INDEX.hr DO VEČERNJEG I JUTARNJEG IZBJEGAVAJU PITANJE INA-e... Čak index.hr ubacuje riječi koje nije ni retko Sinčić...

Šta ćeš... država zombija , biti će ovo prvi put PRAVI IZBORI , TREBA SE PAZITI OLOŠA i LOPOVA na GLASOVIMA...

Justice for all !

Tko je glasao

"TREBA SE PAZITI OLOŠA i LOPOVA na GLASOVIMA.."

Naravno da svi kandidati, a posebno ovi iskusni profesionalci u krađi lasova i namještanju izbora kao što su HDZ i SDP, imaju svoje Ivane Drmiće "čovjek zadatka", angažiranih za specijalne akcije krađe glasova...

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Izvještaj s terena:

Na mom biračkom mjestu nema krađa, nema incidenata, sve je o.k. SDP i HDZ imaju promatrače koji pristojno promatraju. I tu je izlaznost nešto veća nego što je bila na prošlim predsjedničkim izborima.

Tko je glasao

Eto si večeras

čuo i pitanje i odgovor o INI, i to na glavnom mainstream mediju! Jesi zadovoljan?

Naravno da je u Sinčićevoj poziciji NAJLAKŠE biti NAJPRIVLAČNIJI! Tko nema biografije, normalno da nema ni mrlja na biografiji! Big deal! Razmišljaš li što će biti čim si na leđa NATOVARI TERET BIOGRAFIJE?

Dva puta su ga večeras pitali ODAKLE MU taj dokument o "pravim vlasnicima" INE..... Prvi puta je izbjegao odgovoriti, a drugi puta je rekao samo: "Iz INE".

Misliš da je to dovoljno?

Tko je glasao

Nije istina da da gospodin Sinčić nema biografiju

Gospodin Sinčić aktivno pomaže ljudima koji su upali u dužničko ropstvo, dakle on je jedini kandidat koji doista čini ono što govori. To je za mene vjerodostojnost. Da li će ga koji lukavi novinar uhvatiti sa nekim trik pitanjem na pogrešnoj nozi je potpuno irelevantno.

Gospodin Josipović nije zaslužio drugi mandat, kao i pokojni Račan i on je izigrao građansku Hrvatsku sa "novom pravednošću" a g-đa Kitarović i gospodin Kujudžić se nisu ogradili i zamolili za oprost za hdzovsku pljačku biblijskih razmjera, dakle i oni su nevjerodostojni.

Odakle mu dokument o INI? Pa tko objavljuje svoj izvor? Pogotovo ako se radi o tako opasnom dokumentu. Šteta što se dokument nije pojavio online, ako su uvjereni da su dokazi nepobitni onda su to trebali staviti na facebook, ovako se ostavlja prosto špekulaciji.

Tko je glasao

"Odakle mu dokument o INI?"

Možda ih je donijela promaja iz neke DORH-ove ili USKOK-ove ladice koje su vjetrene u potrazi za kompromitirajučim materjalima protiv nekih predsjedničkih kandidata! Ili ih je onaj krivokletnik Mladen Bajić uzeo za svaki slučaj bude li mu ustrebalo kada se kandidira za sudca Ustavno suda Neke "preporuke" takve vrste su uvjek dobrodošle! Eni i Antun Palarić Marko Babić Meto Arlović i da ne nabrajam sve one "časne" koji su se unjezdilio u Ustavnom sudu iako su im lik i djela više bili preporuka za Remetinac!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Gle,

i ja aktivno pomažem u humanitarnim akcijama telefonskim pozivima, zatim aktivno odvajam i lijepo pakiram plastičnu ambalažu, te je ostavljam pokraj kontejnera, tako da sirotinja koja živi od toga ne mora nosom roniti u smrdljivi kontejner da bi došla do tih boca, zatim u dućanu ponešto od kupljenoga stavim u onu humanitarnu košaru pokraj blagajne, i sve u svemu - baš sam dobra i plemenita osoba! Međutim, to još uvijek nije "biografija"! Svakako ne za kandidiranje na predsjedničkim izborima!

Tko je glasao

lijepo je da odvajaš boce i stavljaš ih pokraj kontejnera

Ne bih se složio da je to isto, lijepo je što ti ostavljaš boce pored kontejnera da se hrvatski beskućnici kojih je sve više ne bi zaprljali, ali da li će to doista promijeniti stanje u našem društvu?. Izjednačavaš aktivni angažanom ljudi koji su se javno usprotivili, dakle sa imenom i prezimenom pobunili protiv stanja u našem društvu sa nekom malom ljudskom gestom. Oni idu kod ljudi koji su izgubili sve od kojih svatko od nas okreće glavu jer eto sami su si krivi što sutra moraju na ulicu.

Ovaj financijski sustav jest nepravedan i neodrživ, nije fer, oni svi varaju od deutsche bank do goldman sacsha itd. A vidjeli smo kad se sve zaljuljalo 1997 onda nisu vrijedili tržišni uvjeti kako nas vole podučavati iz EU i USA da ono što nije održivo treba prodati ili pustiti da propadne nego su sanirali sve do jedne banke kod kojih je većina bila i u privatnom vlasništvu!

Ekipa oko Sinčića i Pernara u nekim stvarima griješi ali ovo sa bankama je doista istina. Lako je griješiti kada nemaš PR mašineriju kakvu imaju ostali i onda se hvatati na gluposti. Sa toliko savjetnika koliko ih imaju predstavnici SDP HDZ-a plus mediji.

Što se tiče biografije ne bih se složio sa tobom, pa mi ne biramo vrhunskog kompozitora, doktora, ili vojnika, mi biramo osobu koja će najbolje zastupati naše interese, a ja ne vidim da preostali kandidati to namjeravaju. Zapravo Sinčić im smeta upravo zato što se ne uklapa u "ideološki rat" i vječno biranje "manjeg zla" i zato ga pokušavaju marginalizirati. Isti ti mediji koji su napuhali OraH od Mirele Holly preko anketa sada su zanijemili jer kao eto mišljenje birača nije bitno jer se ionako sve zna. Zar ne? :-)

Tko je glasao

Što su to

"naši interesi"?

"Naše interese" zastupaju i trebaju zastupati: sindikati, cehovske udruge, stranke itd....

Predsjednik države prije svega štiti DRŽAVNE INTERESE. On prije svega štiti USTAV RH.

Spriječavanje deložacija, na primjer, uopće nije MOJ INTERES - ne prijeti mi nikakva deložacija!

Opraštanje dugovanja građana uopće nije MOJ INTERES - nisam nikome ništa dužna!

Što su, dakle, NAŠI INTERESI?

Tko je glasao

Čovjek koji sa 25 godina

Čovjek koji sa 25 godina starosti nema nikakvo zvanje ni završenu školsku naobrazbu bi se mogao okarakterizirati kao vječiti student.

Tko je glasao

25 godina...

... da si ikada u životu pokušao studirati fakultet FER-težine - onda bi se stidio ove svoje izjave. Koliko se ja sjećam podataka s tog faksa, on je još u prosjeku, ako uskoro diplomira (a na zadnjoj je godini).

Tko je glasao

Zaphod

Zaboravljaš da je za postati "bakalar" :) potrebno 3 godine, već godinama. S obzirom na to, ekvivalent 3/6 je 4/8, po starom. E sad, meni se čini da nisu baš nešto bili na cijeni oni koji su studirali po 8 godina. Malo koji je i završio nakon toliko godina.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Čovjek koji sa 25 godina

Čovjek koji sa 25 godina starosti nema nikakvo zvanje ni završenu školsku naobrazbu bi se mogao okarakterizirati kao vječiti student.

Hoćemo li se ja i ti natjecati za 1000 eura u znanju o ekonomiji, zemljopisu, povijesti i posebno informatici...

Vjerovatno imam nižu školu od tebe , ali bi te pojeo za doručak... ;)

Mora da su Tesla, Einstain, Gates, Jobs, Wozniacki, Korolev, Schauberger ... bili mnogo glupi ljudi jer većina njih nije imala školsku naobrazbu, samo mi nije jasno zašto su ih predsjednici najvećih država svijeta zvali po savjet i znanje...?

Justice for all !

Tko je glasao

Nabrojani su se valjda

NAJPRIJE DOKAZALI u nekom stručnom radu...... Bez dokazanih rezultata teško da bi ih itko ikamo zvao.... :)

Tko je glasao

Genijalnost i obrazovanost

@busola

Postoje genijalci koji su uspjeli provesti svoje ideje, genijalci čije su ideje prenapredne za trenutak kada se jave ili su samo u suprotnosti s interesima odnosno zauzetim pozicijama ‘ranijih’ genijalaca.

Nasuprot tih genijalaca je masa obrazovanih stručnjaka za pojedina područja, ljudi koji svoja stručna znanja svakodnevno dopunjavaju. 

Ovi bi, koje nabrajaš i koji su uspjeli, mogli  navesti niz problema koje su uspjeli riješiti jedino koristeći se obrazovanim stručnjacima i specijalistima za određeni segment.

Nadalje, za američke firme se privlače mladi završeni studenti – oglase znaju objaviti i u našim novinama i gle čuda “uvjeti su za to radno mjesto je fakultetska diploma, vještine programiranja C++ i Java, poznavanje UNIX/Linux i Windows okruženja, iskustvo u razvojnom programiranju, engleski jezik te entuzijazam u rješavanju raznih zadataka”.

Lider.hr piše:

“..hrvatski vrhunski informatičari, osvajači zlatnih medalja na svjetskim olimpijadama znanja, pronalaze poslove u inozemstvu. Oni odlaze u inozemstvo i prije nego što steknu fakultetsku diplomu. Ovoga su se ljeta zagrebački dečki 19-godišnji Goran Žužić, 21-godišnji Igor Čanadi, 22-godišnji Tomislav Novak i 19-godišnjaci Filip Pavetić i Bruno Rahle, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, čim su položili ispite u ljetnom roku, zaputili na posao u Silicijsku dolinu, oazu znanstvenika i genijalaca u SAD-u. Iako su ti mladići osvojili brojne medalje na svjetskim informatičkim natjecanjima, nijedna hrvatska tvrtka nije pokazala interes za njih, ali jest Facebook”

Slika prikazuje primanja po specijalnostima za diplomirane na koledžu (iz William A. McEachern, Economics A Contemporary Introduction 9th ed, S-W Cengage, 2012,  str. 15) - svjetlijom bojom je s 0-5 godina iskustva a tamnijom 10-20, izraženo u tisućama dolara.

Navodi uspješne poznate koji nisu svi bili genijalci:

A number of world leaders majored in economics, including three of the last seven
U.S. presidents, Chile’s president and billionaire, Sabastian Pinera (who earned a Ph.D.
in economics from Harvard), Turkey’s first female prime minister, Tansu Ciller (who
earned a Ph.D. in economics from the University of Connecticut), U.S. Supreme Court
justices Steven Breyer and Anthony Kennedy, and former justice Sandra Day O’Connor.
Other notable economics majors include billionaire Donald Trump, former eBay president (and billionaire) Meg Whitman, Microsoft chief executive officer (and billionaire) Steve Ballmer, CNN founder (and billionaire) Ted Turner, Intel president Paul Otellini, NFL Patriot’s coach Bill Belichick, Governor Arnold Schwarzenegger, and Scott Adams, creator of Dilbert, the mouthless wonder.

Imam znanstveni stupanj obrazovanja i tvoje razmišljanje kako formalno obrazovanje nije potrebno me razočarava.

Tko je glasao

NEobrazovan... https://www.yo

NEobrazovan...

https://www.youtube.com/watch?v=gfsgXJQ0ebU

Obrazovan...

https://www.youtube.com/watch?v=eGNLCEdWsGQ

Prestani prodavati demagogiju i laži , a vidi i ja mogu u SAD i nikada tamo neću otići raditi ako se ne bude promijenio sistem i skine se ovo zlo što vlada svijetom

Neobrazovan ...

A ove druge gluposti tipa Wozniacki je učio od ljudi sa faksova ostavi za pričati bakicama ili na "znanstvenim " predavanjima...

Justice for all !

Tko je glasao

Varaš se. Kolinda je krenila

Varaš se.
Kolinda je krenila u kampanju s izjavom da ostavlja prazne boce pored kontejnera.
Ako može ona biti kandidatkinja možeš i ti.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Zato što se Vilibor opasno

Zato što se Vilibor opasno izdigao , pa da stariji ljudi koji glasuju po nahođenju medija ne glasaju za nekog drugog od ove superhik trojke ;)

Starpil borba je ovo sa ZLOM...

Justice for all !

Tko je glasao

Vjerujem da će Sinčić biti

Vjerujem da će Sinčić biti iznenađenje za dva dana. Nadam se dovoljno veliko da uđe u drugi krug. A onda je sve moguće. Ma što o tome mislili oni koji šute.
Čak sam imao neko pozitivo mišljenje o njemu do onog igrokaza sa Kelmom.
Tko ga je na to nagovorio, tko ga savjetovao, izgubio je velik broj glasova a od Klema i njegovih neće dobiti ni jedan.
Gadna greška u koracima.
Slučajnost?

Tko je glasao

http://www.vecernji.hr/predsj

http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori2014/sincic-prvi-i-zadnji-put...

To je dovoljno za tu temu.

A nije ti čudan nedostatak anketa?

Bdw. Sinčiću traže dlaku u jajetu oni kojima ne smetaju brvna u očima njihovih kandidata. Zar nije Josipović rekao da se on vidi u Bozanićevim preporukama? Koji licemjer, kao i Bozanić.
Ili pak Kolinda? Braniti Sanadera, ili Karamarka, ili šutjeti o Brkićevoj lažnoj diplomi, strašno.
A o Kujundžiću ne treba ništa govoriti, on sam je sve rekao.

Petar Macut

Tko je glasao

kad smo vec kod zavjera- sto

kad smo vec kod zavjera- sto ako je cijeli projekt Sincic zavjera etablirane politike da se gradjanima ogadi bilokakav treci put? Da vjerujem u zavjere, meni bi nakon pracenja ove kampanje zajedno s kandidatom Sincicem to bio jedini zakljucak.

Tko je glasao

Kako komentiraš nedostatak

Kako komentiraš nedostatak anketa?

Bez obzira na tvoje preferencije.

Petar Macut

Tko je glasao

Nemam namjeru izaci na prvi

Nemam namjeru izaci na prvi krug izbora, tako da ni nemam nikakve preferencije u ovom slucaju. Meni je nedostatak reprezentativnih anketa dosta razumljiv- one ne bi pokazale nista sto vec ne znamo- a to je ili da ce u drugi krug upasti Kolinda i Josipovic ili da ce Josipovic pobjediti vec u prvom krugu s jako malom apsolutnom vecinom. Buduci da bi ta vecina bila unutar mogucnosti pogreske, anketa opet ne bi puno znacila.
S obzirom na nisku izlaznost na bilokakve izbore u Hrvatskoj, ankete i jesu nepouzdane - to su skuzili i oni koji ih rade i oni koji ih narucuju - jer u njima obicno nekih 70 ili 80% ispitanika kaze da ce sigurno izaci na izbore, a izlaznost je sada obicno negdje oko 50%. Mene osobno i vise od rezultata izbora zanima koliko ce ljudi izaci na izbore buduci da legitimitet buduceg predsjednika/ predsjednice zavisi od tog podatka.

Tko je glasao

Ajde partijski dužnosniku

Ajde partijski dužnosniku furi... Samo da tafrljaš...

Justice for all !

Tko je glasao

Koji si ti lik.. Napisem da

Koji si ti lik.. Napisem da me se nijedan kandidat nije toliko dojmio da bih mislio da mi se isplati potrositi 20 minuta na setnju do biralista i da tkogod na kraju bude predsjednik nece imati legitimitet zbog niske izlaznosti- a ti me proglasavas- partijskim duznosnikom.
A zasto necu glasati za Sincica- zato sto laze i mulja, o cetiri petine stvari nema nikakvog misljenja, izuzetno je slabo obrazovan itd itd. I, uistinu da su mi teorije zavjere blizu kao I tebi, prvo sto bi mi palo na pamet jest da ga je podmetnula HDZ/SDP ekipa jer nazalost pored njega Kolinda I Josipovic jos I izgledaju koliko-toliko normalno.

Tko je glasao

A zasto necu glasati za

A zasto necu glasati za Sincica- zato sto laze i mulja, o cetiri petine stvari nema nikakvog misljenja, izuzetno je slabo obrazovan itd itd. I, uistinu da su mi teorije zavjere blizu kao I tebi, prvo sto bi mi palo na pamet jest da ga je podmetnula HDZ/SDP ekipa jer nazalost pored njega Kolinda I Josipovic jos I izgledaju koliko-toliko normalno.

Dajem okladu da si HDZ - SDP kadar (ili neka stranka koja koalira sa njima...) ili u krajnjem slučaju sitni šefić, direktorčić koji se probio slizavanjem sa ološom (ne mora biti da si išta krao...). Neće tebe dojmiti išta niti te treba dojmiti , takvi ko ti su pojeli državu jer su držali ljestve ovom ološu na vlasti ovih 25 godina Hrvatske...

Eto ti teorije zavjere od mene pa razglabaj sam sa sobom... kako eto nitko me nije dojmio neću izaći na izbore , ali kladim se da hoćeš :) vojniče...

Justice for all !

Tko je glasao

Priznajem, bas si me dobro

Priznajem, bas si me dobro opisao- osim onog sitni direktorcic. Stasom sam dosta krupna direktorcina.
Kakav kandidat, takvi i biraci...

Tko je glasao

Nemam namjeru izaci na prvi

Nemam namjeru izaci na prvi krug izbora, tako da ni nemam nikakve preferencije u ovom slucaju. Meni je nedostatak reprezentativnih anketa dosta razumljiv- one ne bi pokazale nista sto vec ne znamo- a to je ili da ce u drugi krug upasti Kolinda i Josipovic ili da ce Josipovic pobjediti vec u prvom krugu s jako malom apsolutnom vecinom. Buduci da bi ta vecina bila unutar mogucnosti pogreske, anketa opet ne bi puno znacila.
S obzirom na nisku izlaznost na bilokakve izbore u Hrvatskoj, ankete i jesu nepouzdane - to su skuzili i oni koji ih rade i oni koji ih narucuju - jer u njima obicno nekih 70 ili 80% ispitanika kaze da ce sigurno izaci na izbore, a izlaznost je sada obicno negdje oko 50%. Mene osobno i vise od rezultata izbora zanima koliko ce ljudi izaci na izbore buduci da legitimitet buduceg predsjednika/ predsjednice zavisi od tog podatka.

Tko je glasao

Čak sam imao neko pozitivo

Čak sam imao neko pozitivo mišljenje o njemu do onog igrokaza sa Kelmom.
Tko ga je na to nagovorio, tko ga savjetovao, izgubio je velik broj glasova a od Klema i njegovih neće dobiti ni jedan.
Gadna greška u koracima.
Slučajnost?

A šta je on sa Klemom loše rekao , šta je trebao ga izbjegavati ... Daj ne prodaj demagogiju i gluposti. Zna se ovdje da pollitika.com vrvi sa 50-70% stranačkih pijavica koje ne razmišljaju glavom ni ne čitaju šta je Vilibor kasnije rekao...

Vi unaprijed imate stvoreno zombie mišljenje i to se jako teško može promijeniti. Promijeniti će se djelom ako Vilibor uđe u drugi krug...

Greške u koracima, pa KAKVE SU GREŠKE OSTALA 3 kandidata...

PS. za primjer nekada se šišmiš i jadnik mrak trudio pisati tekstove sa analizama , sada od straha sve izbjegava...

Justice for all !

Tko je glasao

Greške u koracima, pa KAKVE

Greške u koracima, pa KAKVE SU GREŠKE OSTALA 3 kandidata...

Nisu mi bili "zapeli za oko" ko kandidati ali ok, nisu bezgrešni kao ni nitko od nas.
Analize antketa ili analize i ankete!? Pa u kakvoj državi živimo dvadesetpet godina, možemo li vjerovati
anketama?
Ja im ne vjerujem.
Naručivanje anketa i neobjavljivanje rezultata? Nisu zadovoljni rezultatima ili nisu dovoljno platili
za rezultate koje žele vidjeti!?
Kako smo 1990. glasali za Tuđmana da promjeni SVE, na isti način možemo glasati za Sinčića nadajući se promjeni SVEGA
ili ne !?
malo dišpeta!
kaj nam to nije u genima (bez upitnika)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci