Tagovi

Zašto neću glasati za Čička za predsjednika HND-a

U petak je Izborna skupština HND-a. Ivan Zvonimir Čičak je ispred HND-ova ogranka slobodnih novinara kandidat za predsjednika. Baš mu se posrećilo s današnjim gostovanjem u Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića. No, osim timinga, mnogoštošta ovaj put mu kod Stankovića, za razliku od predzadnjeg nastupa kod Stankovića kad je glavni gost bio njegov prijatelj Ivo Banac koji mu je pružio priliku da se izravno javi u emisiju i prijavi da mu je Boro Gotovina prijetio, nije išlo u prilog.
Kao jedino ozbiljno što je rekao bila je iznešena pretpostavka da je ubojstvo Davora Zečevića poruka mafije jednom dijelu vlasti da nije zadovoljna odrađenim dealom. Dobio sam nekoliko SMS-ova nakon emisije (ako ne vjerujete, neka vam u SOA-i vele lažem li!) u kojima se izraža uvjerenje da je Čičak mislio na relaciju Hrvoje Petrač-Stipe Mesić-Vladimir Zagorec o kojoj sam prvi pisao u postovima: Zna li Mesić zašto je ubijen Petračev čovjek?!, Zašto javnost šuti o Mesiću i Petraču u slučaju Zečević?!.
Slijedom poznatih činjenica da Ivan Zvonimir Čičak ne ljubi Stipu Mesića od kad ga nije imenovao veleposlanikom RH u SRJ, te da od tog događaja kolumnist Jutarnjeg lista i Mesićevog prijatelja Ivu Pukanića svrstava u kriminalni milje jer se Puki deklarira kao prijatelj osuđenoga Hrvoja Petrača, te pretpostavki da je Ivo Sanader dao zeleno svjetlo za objavu intervjua Vladimira Zagorca u Večernjem listu o čemu je izvijestio, Mesiću blizak, Ivica Đikić u Feralu, i da je prijateljski dvojac Banac-Čičak još predizborno naklonjen Ivi Sanaderu, dolazimo do zaključka da Čičak u Sanaderovo ime šalje poruku Mesiću da je pročitana poruka Petrača Predsjedniku i da mu se na relaciju sa osuđenikom za otmicu neće više gledati kroz prste.

Uostalom, neki dan se dogogodilo da Mesić nije prvi put od kad je postao predsjednik nije nazočio partyiu za Međunarodni dan ljudskih prava u organizaciji HHO-a jer je na čelo te udruge dospio Čičkov i Sanaderov prijatelj Ivo Banac. Naravno, Sanaderu je zato pripala sva slava pojavljivanja na fešti HHO-a. Tko je očekivao od Mesića da se neće naljutiti na Bančevu izjavu da je važnije kako je Ivana Šikić mogla postati glasnogovornica prve Mesiće predsjedničke kapmanje od toga je li smjela biti urednicom u IP HTV-a, taj zasigurno slijepo vjeruje u Mesića kao Posljednju crtu obrane pred očekivanim, povampirenim tuđmanizmom.

A čim je Čičak počeo Stankoviću, na primjeru Ivane Šikić, govoriti kako bi novinari javne televizije trebali pripaziti s kim se druže, pokazao je svoje meke bokove. Tako smo saznali da je Čičak bio prijatelj Hrvoja Petrača i njegove obitelji, ali da nezna je li Hrvoje švercao jugo dinare iz Hrvatsku u BiH i tamo ih mijenjao za DM, ali da nema razloga sumnjati u pravomoćnost presude Petraču za otmicu Zagorčeva sina.
Šteta što Stanković nije Čička podsjetio i na kumstvo sa Tihomirom Oreškovićem i priupitao je li točno da je izmislio vijest objavljenu u Nacionalu 1999. gdje je bio kolumnist, da se skoro potukao s Oreškovićem nakon što je kum namlatio Stipu Šuvara?
Mogao bi se odmah nadovezati i na kod mene objavljenu priču da je Ivo Banac doputovao zadnjim letom Delte iz New Yorka u Zagreb 25. kolovoza 1991. u društvu Tihomira Oreškovića i punog avionskog prtljažnika oružjem, pa kod Čička provjeriti što on o tome zna.

A kad smo još kod neprimjerenih prijateljstava novinara i kriminalaca, moglo se Čička pitati da nas podsjeti slučaja Draško Šoć - Ana Jendriš-Jelisić u koji je Šoć, uz Čičkovu nazočnost upleo Vladu Kasala, Smiljana Reljića i Dijanu Čuljak.

Eto zašto u petak neću glasati za Čička.

Ne moram posebno isticati da me uopće nije začudilo kad mi na zadnjem sastanku Ogranka slobodnih novinara Čičak jedini od prisutnih ni jednim migom nije dao do znanja da suosjeća sa situacijom u kojoj sam se našao. I kako bi kad je Ivan Zvonimir Čičak javno hvalio Tomislava Karamarka podržavajući njegovo šefovanje SOA-om, a Karamarko, imam crno na bijelo, stoji iza moga progona. Jedino me zanima kako će se Čičak postaviti spram, logično za očekivati, promijenjenog odnosa Ive Sanadera spram Tomislava Karamarka. Do nedavno se očekivalo da će Sanader postane li ponovo premijer postaviti Karamarka za ministra MUP-a ili ustanoviti ministarstvo sigurnosti kojem bi potpadali MUP i SOA, pa ministrom sigurnosti imenovati aktualnog ravnatelja SOA-e. Karamarko je u mom slučaju, a za račun Mesića pokušao zabiti nož u leđa Sanaderu. A u slučaju Šikić, gdje je novinarka postavljena za glasnogovornicu Mesićeve prve predsjedničke kampanje izravno preko Karamarka tada šefa predizbornog stožera, šef SOA-e je taj koji je u ime Mesića primio poruku poslanu Zečevićevim ubojstvom.

Komentari

Dakle, nisi se morao

Dakle, nisi se morao previše truditi niti lobirati!
Pokupio je samo 9 glasova
Je li ga to pogodilo??

Tko je glasao

Kaj mu nisi videl facu,

Kaj mu nisi videl facu, zgledal je ko pokisla kokoš.

Tko je glasao

tko? IZČ? uf, baš mi je

tko? IZČ? uf, baš mi je žao što nisam to vidjela, hehe. Btw. Željac, pozdravčić tebi. I drago mi je da si glasal za Dukicu i da je pobjedil. Drago mi je i da onaj hartavac Kristić nije. Tak i tak niš' ne radi - ak pod rad ne računamo onu idiotsku peticiju - a bere finu plaćicu :))

CC

Tko je glasao

Čičak će još često

Čičak će još često mijenjati i stajališta i prijatelje. Po potrebi. A HHO mu je poslužio da se mogao dobro, vrlo dobro okućiti i sebe i svoju djecu.

Tko je glasao

Zašto govoriti u prošlom

Zašto govoriti u prošlom vremenu? Ima tu još puno prostora za igru i napredak.

Ljudska prava daju šanse ali zanemarive u odnosu na novinarstvo i medije općenito. Kakva je tu tek igra moguća..

B-52

Tko je glasao

Peratovićeve dnevnike je

Peratovićeve dnevnike je uvijek zanimljivo čitati - koliko su mogući toliko mogu biti i SF poremećenog uma koji BAŠ u svakoj sitnici vidi plan, povezanost i involviranost vrha države ili neke druge jake skupine...

U tom duhu, tekst MI6: Peratović is an imbecile but useful može biti istina (ako je i ovo gore sve istina), a i Peratović nikada ne opovrgava Margetićev blog posvećen samo njemu (vjerojatno pametno se držeći pravila da ako samo šuti stvar će sama po sebi postati nevažna i ignorirana)

Može biti da je Šikićka jedna obična balavica koja se zaljubila u "opake dečke", i na kraju cijeli život profućkala zbog toga, da bi na kraju završila neudata i sama, a sreću pronalazila u običnom kriminalcu koji služi 9 godina u zatvoru... A može biti da je i sleeper instaliran na HTV po logikama koje Peratović izlaže...

Nadalje, ako slijedimo Peratovićevu logiku, tada i Mrakovo pojavljivanje u Dnevniku sa sakrivenim licem i glasom nije banalna slučajno, već veći plan stvaranja straha od policijske države koji je trebao poslužiti da HDZ izgubi izbore...

Vi meni recite, jel je taj nivo konsipiracije istinit, ili je to sve rezultat previše gledanja filmova...
Baš me zanima...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

Postoji li jos koj opcija

Postoji li jos koj opcija osim Cicka?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

gle, taman da i ne postoji

gle, taman da i ne postoji (a postoji, npr. Zdenko Duka) Čičak je lik kojeg svatko iole normalan treba izbjegavati u širokom luku. Istinabog, on NE MOŽE više škoditi koliko i prije, samo tragično je uopće da ga se uzima kao bilo kakav relevantan faktor, zove u emisije, itd. Mislim da bi sustavnim IGNORIRANJEM tog odioznog lika, trgovca (jer on je u biti to, a ne borac za ljudska prava) mediji konačno mogli i trebali neutralizirati tog bolesnog čovjeka.

Doista je velika šteta što Vjeko Makaš nije imao muda iskoristiti silne materijale koje je imao u "dva-tri kofera" da raskrinka i detronizira Čička za sva vremena. Uzdao se da ga ovaj neće otjerat, što se na koncu ipak, kao što sam mu i govorila, dogodilo (btw. Željac, nisam Vjeku dugo vidjela, nadam se da je više dobio taj radni spor protiv HHO-a?). Još je veća šteta što se Boži Kovačeviću, tada direktoru HHO-a, sve to skupa previše zgadilo pa se radije povukao nego nastavio borbu - a dobro je krenuo: od financija, naravno, i tu je nastala panika, Čičak je naredio svim zaposlenicima da potpišu protiv Kovačevića neke nebulozne peticije, da, kao nije dobar direktor, itd. samo da ga makne. Naravno, oni koji su to odbili, kao moja malenkost, su bili zamoljeni da se upute prema izlazu :)) I to A.S.A.P. Šteta je i što je Puhovski bio "prefin" pa nije dostavio medijima pismo Georga Soroša, u kojem se Čičku daje ne samo "nečastan otpust" nego i zabranjuje pristup prostorijama HHO-a. Možete li vi zamisliti koji je to bed, "veliki" Čičak, "autoritet" za human rights, dobiva nogu od gazde koji ga je, takorekuć, stvorio a i financirao. To vam je tak: svaki poltron i prodana duša, na kraju biva odbačen od svojih gazda kao zadnja krpa.
I tak, ima tu još svašta, ali mi se ne da pisati. A glede prijateljstava Čička, osim onih sumnjivih, pa Čičak se družio i s finom gospodom - štogod ovo "finom" značilo, hehe. Npr. s Mister Deset Posto (dr. Vedriš). A i Banac se, koliko mi je poznato, fura na finjaka..

CC

Tko je glasao

Ne znam jel Magaš pramoćno

Ne znam jel Magaš pramoćno dobio spor. Tu HHO zastupa Veljko Miljević (sukob interesa). Čičak je u Stankovićevu emisiju dospio preko Vanje Sutlića što se dade iščitati iz Stankovićeva ponašanja koji je cijelo vrijeme osjećao nelagodu što mora s njim razgovarati, a u jednom trenu se I.Z.Č. pozvao na neki svoj teleonski razgovor sa Sutlićem vezano za događaje na HTV-u.
Zdenko Duku su za predsjednika predložili: Ogranak Dopisništvo Novi list, Zagreb; Ogranak Noovi list; Ogranak glas Slavonije; Ogranak Vjesnik; Ogranak umirovljenih novinara; Ogranak glas Istre; Ogranak slobodni novinari Zagreb; Ogranak male redakcije. Čička samo naš Ogranak Slobodni novinari Zagreb. Kandidat je i Nikola Kristić isprd Organka HTV Zagreb i Ogranka Jutarnji list. A četvrti na listi je Saša Ljubičić kojeg su predložili Ogranak Međimurje i Županijsko vijeće Splitsko-dalmatinske županije. Prijedlog Zbora okoliš da bude njihov kandidat za predsjednika HND-a nije prihvatio Vladimir Lulić.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

a glede Nikolice Kristića,

a glede Nikolice Kristića, gledaj, nije mi se dopao način na koji je krenuo protiv Hloverke (mislim, da se razumijemo, NE BRANIM Hlo, nije mi simpatična, itd.) mislim, ljudi moji, moramo znati čitati između redaka - a nekad, bogme, i ne treba između redaka, tj. sve je jasno odmah, samo treba imati muda i reći popu pop a bobu bob.

Njegov način govori o njegovom KARAKTERU - a on baš nije, hm, ovaj, jako moralan, recimo da tako kažem. Pogotovo ako je istina da on jako malo radi, tj. piše, a veliku lovicu bere....Pa nemreš bit i pošten i jeben, nek' se odluči...Trebao je izabrati neki drugi, častan, način. Isto kao ona ženska što je nagazila Čuljakicu i Šikićku onim stupidnim mejlom. To se tak' ne radi, ja bih rekla..

CC

Tko je glasao

pa, pi.....mu mat....., kako

pa, pi.....mu mat....., kako su mogli predložiti tog pacijenta, daj ti meni reci??? pa tko je tu fuckin' lud?? znaš šta, sad sam se uzrujala, jer sam se sjetila hrpetinu sranja koja sam tamo vidjela, čula, pa kad se onih jadnika, zaposlenika sjetim, koji su se tresli, i ponizno, a neki i pobožno ga gledali, ma, fuj...bogme sam ponosna na taj dio svog života, što sam imala muda mu štošta u facu reći, najbolja fora mi je bila kad me proglasio za HDZ špijuna, ahahahaha.

A najviše mi je žao što me nije pljusnuo kad sam mu, jednom prilikom rekla da "dila s mrtvim Srbima i falsificirava izvješća s terena" (što je istina!), već je krenuo prema meni, molila sam Boga samo da me ne zvekne prejako, tak da stignem zvat' murju i novinare, heheh.. ali, naglo je stao - ko' da mi je pročitao misli...

CC

Tko je glasao

Koliko god se Čičak trudio

Koliko god se Čičak trudio da nam vrati socijalizam, baza HND-a nije baš tako letargična da bi olako zagrizla ponuđeni mamac. Naravno da ima protukandidata/kinja.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

za Željca: glede one priče

za Željca: glede one priče o Šoću i onoj gospođi - jel možeš provjeriti nekako je li doista Čičak sudjelovao u dilanju stvari one gospođe, lawyerice? Ako je Čičak u kompi sa Šoćom ukrao ženi stvari, dakle, ako je IZČ kriminalac onda neka ide više u zatvor, right? Ako tu nema neke zastare to treba reaktualizirati. Kakva je ovo jebena zemlja?? Pun kufer mi je ove usrane zemlje, gdje mažnjavaju neke jadnike za 100 kuna i bakice što prodaju na placu stare stvari, a nekakvi Čički, i slična ekipa prolaze lišo. Mislim, ima jasno i većih lopova od Čička, znamo da mnogi korporacijski direktori i slična poslovna "elita" mažnjavaju lovicu gdje god stignu ali posebno je gadljivo kad to radi ekipa koja se prezenta (ili radi/radila je) kao humanitarac.

CC

Tko je glasao

Bila je kaznena prijava Ane

Bila je kaznena prijava Ane Jendriš-Jelesić kojoj su bili pribrojeni i navodi o Čičkovu suučesništvu, ali kako mi je ispričala A. J.-J., istraga je stopirana depešom iz MUP-a (treba pitati Šimu Lučina ima li on kakve veze s tom depešom). Žena još uvijek tvrdi isto vezano za Čička i Šoća. Meni je policija otpfurala skoro kompletan arhiv (pa i video cd-e sa svjedočenjem Ane jendriš-Jelesić), pa ne mogu ovako ad hoc iznijeti pojedinosti, ali svakako, živa svjedokinja postoji.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

pa, dobro, nazovi tog

pa, dobro, nazovi tog hartavca Lučina i pitaj ga:)) to je jedno.

drugo, šta je više s tim stvarima?? jel ti imaš lawyera, da tamo digne dreku ? ak nemaš, nazovi Sankija (Sanadera) i reci mu da ćeš dignut frku urbi et orbi, pa ak' neće blamažu, tj. da mu vele da mu je zemlja neslobodna, itd. nek izvoli nazvat MUP a.s.a.p. Reci mu da ak se neće on s tim petljat, zvat ćeš Zokija iz SDP-a da urgira. To mu se ziher neće dopast :)) - da ne bi slučajno Zoki koji poen zaradio - pa možda upali ?

CC

Tko je glasao

ne, imam još bolju ideju:

ne, imam još bolju ideju: nazovi BANCA!! reci mu da su ti ugrožena elementarna ljudska prava, dostojanstvo i kredibilitet.

Eto mu sad prilike da kao novi poglavica HHOa krene u svježu akciju :))

CC

Tko je glasao

Hehe, to i namjeravam,

Hehe, to i namjeravam, mislim nazvat Banca ;) Čekam samo izbore u HND-u kao što policija i DORH čekaju da Mesić nekome da mandat za sastavljanje Vlade.
DORH je još 09. 11. poslao dopis MUP-u da mi vrate stvari,ali Tomuradovi dečki ne trzaju. I što bih ja sad tebao? Prijetiti da ću se spaliti pred Heinzlovom?

A o Čičkovoj navezanosti na Karamarka (inicijatora mog progona), pisao sam poodavno ---> Ivan Zvonimir Čičak,Carla Del Ponte i Vesna Škare Ožbolt, Lešinarenje nad Vesnom Škare Ožbolt - Čičkovo pismo, Predsjednik Mesić zadovoljan napadima na Tomislava Karamarka...

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

to ću detaljno proučit,

to ću detaljno proučit, bez brige, samo sad imam tu nekog poslića...
btw. brijem da će Čičak - ako ovo čita - znati o kome se radi, hehe...s obzirom da bih mogla proći kao onaj siroti Budak (kojeg je Čičak jednom odalamio na cesti) kontam da bi bilo dobro da zovnem Karamarka da mi da policijsku zaštitu dok šetam gradom; btw. Karamarko mi je zgodnički, hehe, možda bi pristao da odemo na kavicu...

ma, baš bi mi bio gušt da Čičak odjebe karijeru jednom za sva vremena; pravda je spora - pogotovo u ovoj Hrvatskoj - ali je ipak dostižna. ili nije uvijek? Sanki i nova vlada bi zbilja morali to riješiti, ..i mi tu s politikke bi MORALI nešto poduzet' s tim u svezi, dosta je bilo sranja, da nam tu nekakvi vukojevići slobodno hodaju, pa mikole, merčepi, pa nekakvi glavaši drmaju zemljom iz zatvora!! (pa di to ima??), pa se mafijaši javno smicaju usred grada s ležernošću ko' da idu kod charlija na kavu, pa se šikanira nekakve vesne balenović zato što imaju muda reći dvije-tri, pa se poklanja lovica državna todorićima i sl. ..fakat mi je pun k**** ove uneređene zemlje..

CC

Tko je glasao

Čičak bi te mogao skužit,

Čičak bi te mogao skužit, ali ja još ne ;) Bio sam na krivom tragu glede stila izražavanja. ;)

A mislim, ti kao i one koje su se pozaljubljivale u mafijaše, u pogledu Karamarka rezoniraš o njegovoj vanjštini i moći kojom raspolaže ;)
Neprovjereno, rastavljen je.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

u ime Isusovo:)) pa zezala

u ime Isusovo:)) pa zezala sam se, mislila sam da ćeš kužit; nisam ti ja šikićka :)) ma, nije čovjek ružan, daleko od toga, ali me ne zanima

iskreno, ne zanima me ni količina moći koju Karamarko event. ima; no, tko zna, možda ću imat' čast osobno se uvjerit iako, radije ne bih, pa makar nikad ne popila kavicu s Crnim Markom :))

p.s. kak' si mogao pobrkati me s nekim? a ja mislila da sam neponovljiva i jedinstvena, ovaj čas se s indignacijom off-am :))

CC

Tko je glasao

Charlice, baš mi je drago

Charlice, baš mi je drago bilo pratiti vaš dijalog (Željko i ti), vrlo poučan, dapače više nego poučan. Oduševljava me. I razuvjerava u dilemi da li sam možda bio pretjerao (glede mojih procjena IZČ), jer mi se u jednom trenutku, kad me obala daleka malo pecnuo, učinilo da je previše radikalan a pa sam sam sebi dao minus u nastupu samokritike. Sad vidim da sam u svome radikalnom provincijalno neznanju bio ustvari puno blaži u procjenama.

U jednom mahu sam mislio da se dobro poznajete (Željko i ti) pa da ste sve ovo mogli razgovarati negdje uz kavu, što bi bila velika šteta za sve nas. Ali eto, kava se , osim kod Charlija, baš lijepo može popiti i na Pollitici.

Kad jednom dođem tamo, kod Charlija, baš ću osmatrati jel bih te mogao prepoznati. Naravno bez romantičnih namjera (to me nekako prošlo)! AIli sa zadnjim namjerama u onom drugom, prozaičnijem smislu!

Tko je glasao

viš' ovo ti je zgodna

viš' ovo ti je zgodna sentenca: kava se osim kod Charlija može popiti i na politikki; s tim u svezi, mrače, šta je zapelo s onim dogovaranjima za pićence (ne da mi se sad skrolat do tamo, a imam i posla) ?

nego, frederik, a di si ti to pisao o IZČ, i di te je to obaladaleka nagazila - da pročitam, please, javi mi! jako me zanima...

CC

Tko je glasao

pa tu u kafiću pollitika

pa tu u kafiću pollitika kod stola "Kukac"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci