Tagovi

zašto može Kuna a ne može zadomspremni

često se pitam kako to da smo poslije Hrda ( hrvatskog dinara) uveli naziv novca Kunu...sjećam se onda nekih pro i contra rasprava...

Zagovornici Kune su tvrdili da je to u davnoj povjesti bilo sredstvo plaćanja: krzno te zvijeri koju često imam prigodu vidjeti u prirodi, a i na grbu RH-a.

Protivnici su imali argument da to podsjeća na razdoblje NDH-a, pa se nisu otvoreno protivili jer je bila agresija i rat na RH, nego su izvlačili argument da bi eto, moglo biti prigovora iz vana....otprilike kao i danas.

Naravno, iz istih tih krugova i danas idu tužaljke prema van, denunciraju se pojedini hrvatski dužnosnici koji ne pristaju na hipoteku fašizma / nacizma, oni koji javno istupaju s time da ne pristaju na dogmatski pristup propitivanja WW2 na našim prostorima, poglavito usmjeren na postavljanje tzv. hrvatskog pitanja. Taj pristup je silom nametnut tijekom jugokomunističke diktature od 45-1990 pod palicom Josipa Broza uz svesrdnu podršku hrvatskih Srba, Srbije, pa i Slovenije i nekih krugova u drugim tadašnjim republikama.

Tada se svaka hrvatska misao proglašavala ustaškom i samim time fašističkom, što je već u startu neistina. Naime,
ustašama je primarna bila ideja uspostave države za svoj narod i oslobođenje od tuđinske okupacije, konkretno u njihovom slučaju -srbijanske, a ideologiju su crpili iz starčevićanstva , politiku iz pravaštva.

Poslije poznatog atentata u beogradskoj skupštini i uvođenja diktature prešli su u ilegalu što je razumljivo.

Osnovali su revolucionarnu organizaciju koja je korijene imala u isto tako nacionalnoj organizaciji DOMOBRAN.

Ta organizacija ( UHRO ) je po ustroju bila postavljena na način koji se danas naziva : sustav piramide...

Našin rada je bio takav da su bila dopuštena sva sredstva, znači revolucionarni način, a metode rada su općepoznate; propaganda,diverzije, sabotaže itd. tj. rušenje postojeće države, oslobođenje svog naroda od tuđe okupacije, od tuđe prevlasti. Konkretno- srbijanske.

Pošto cilj opravdava sredstva prema tadašnjim uvjetima i u to vrijeme tražili su saveznike..što je sudbina malih naroda.

Pomoć su imali i našli kod Njemaca, Talijana, Mađara, Bugara ( Makedonaca ) nacionalno svjesnih Crnogoraca i kod svih koji su im pomoć htijeli dati.

U nuždi pas i muhe ždere.

Oni su protiv sebe imali snage koje su kao preslikane i danas vidljive. Srpsku elitu u RH-a potpomognutu tadašnjim srbijanskim fašistima,Orjunu ( organizacija jugoslavenskih nacista), komuniste koji su za cilj imali uspostavu neke imaginarne radničke države pod kontrolom komunističke partije a sve pod kapom Rusije i Staljina, na zasadama marksizma-lenjinizma.

Znači, naziv hrvatske monete- Kuna uveden je bez nekih velikih otpora iako je zaista bio samo u NDH-a. Time je Franjo Tuđman pridobio hrvatsku desnicu i vezao je uz sebe.

U HV nije dopustio povjesni hrvatski ratni poklič
( nedvojbeno povjesni ) ZA DOM SPREMNI i time je dobio uz sebe hrvatsku ljevicu i otklonio optužbe da je HV ustaška vojska.
Naziv Domobran je dopustio bez ostatka pa svjedočimo brojnim domobranskim pukovnijama koje su bile ekvivalent nekadašnje iz Juge Teritorijalne obrane (TO).

Eto, svjedočimo da se Kuna, koja je isključivo i jedino bio naziv monete u NDH, jer Hrvatska stoljećima nije imala svoju državu u punom smislu rječi..da Hrvati određuju ime novca.

Znači još od vremena kad se plaćalo krznom te simpatične životinje. Inače opasne i žestoke zvjeri, veličine domaće mačke.
Pored Kune ustalili su se i tradicionalni hrvatski grb- šahovnica i nazivlje isprava; pa ne govorimo o pasošu nego o putovnici, ne govorimo o ličnoj karti nego o osobnoj iskaznici i sl.

Za vrijeme jugokomunističke diktature ...razlikovali smo se od Srba što su oni mahom u izgovoru inzistirali na riječima :
Tačno umjesto točno i mnogim drugima.

Tada su i oni iz Matice hrvatske zatvarani jer ih se optuživalo da su ustaše..što je bilo samo uvod za optužnicu i slijedni zatvor.
Ukoliko se postavi pitanje nesrazmjernog razvoja ili centralnog planiranja..kako je jedan rekao da bi devize zarađene u Hrvatskoj trebale i ostati u Hrvatskoj..dobio čini mi se 14 godina robije.

Naravno da nije bio nikakav ustaša.

Od smrti Franje Tuđmana pa do danas svjedočimo tzv. detuđmanizaciji, koja je malo oslabila zahvaljujući oslobađajućoj presudi našim generalima u Hagu, e da bi istoj toj zadnji čavao u lijes bio zabijen smjenom Ive Josipovića koji je kao eksponent te politike povezivanja sa regijom..poglavito da se čini ustupke i popuštanja Srbiji i Srbima kao takvima..izgubio izbore- unatoč svemu.

Znači, snage koje gube pozicije u demokratskoj proceduri u strahu od gubljenja povlaštenih pozicija koje su stekli ne na osnovama državotvorne misli nego baš suprotno, po osnovi antihrvatstva..danas su glasnije nego ikad.

Nemaju realnu snagu sile jer živimo u nezavisnoj državi Hrvatskoj, demokratskoj republici s parlamentarnim sustavom, pa im volja većine ne odgovara.

Pošto se propaganda u rukama tih snaga pokazala nedostatnom, pošto su se podzemne igre...tzv. udbašenje pokazole neunčikovitim,pošto se narodu ne može lagati svo vrijeme svjedočimo općenarodnom veselju koje neki nazivaju : verbalni građanski rat.

Polako drugovi, ukoliko želite biti na pozicijama odlučivanja morate prije svega biti pod :
a) u funkciji hrvatskog naroda i pod
b) u funkciji hrvatske države

Prazna naklapanja o ljudskim pravima i političkoj korektnosti..prije svega nisu za vas mentalne komuniste i jugošljamere podržane od četnika. Nije to za vas.

Za četnike imamo nešto drugo.

Povjest se ponavlja i opet..za sada kao farsa..što vidimo na javnoj televiziji i mnogim drugim main stream medijima.

Pupovac se žali da ga pozdravljaju sa : za dom spremni..stvar je jednostavna ..neka otpozdravi sa: spremni i neće biti nikakvih problema. Hoću poslati poruku da se zapita zašto je tomu tako, a ne da prijeteći kmeči.

Zašto mu ne smeta naziv Kuna kojeg je uveo Ante Pavelić, a smeta mu starohrvatski pozdrav..stariji i od ustaša.

Uostalom, taj pozdrav se koristio u ratovima protiv Osmanlija, rekli bi prapradjedova današnjeg ministra kulture.

Sve to nije slučajno. Ukoliko nas ne prestanu vraćati u kasne osamdesete dogodit će im se rane devedesete, kako predviđam.

Tagovi

Komentari

Došla nova vlast i i pretvori udbaše i ustaše

@drvosjek
Nemrem se ja bedaček neobrazovani meriti s tvojim lumenom.
No gda se tak dobro znaš poveč mi još ovo.
Gdo je okupiral Hrvatsku i gotovo celu Europu?
Hitler kaj ne?
Gdo se boril protiv Hitlera?
Partizanci kaj ne?
Gdo je pomagal papu Firera?
Za dom spremni, kaj ne.
Pas mater i povjesničarima kak to oni vide drugačije.
Nemojmo zaboraviti da od 1941- 1945. Titek ni bil na vlasti.
Bemti koga onda veličate? Okupatora to jest njegove pomgače.
Došla bu lustracija? Jedva čekam. A ti drevo moje osušeno?
Daj još koji put pogledaj ili pročitaj libreto N.Š. Zrinjskog.
MI se vidi da vi kaj u ovih mesec dana imate PREPISKU s dnevnicima i odgovorima živite u večem strahu nego komunisti i udbaši.
Zašto? Zašto? Zašto?

Tko je glasao

Sve je to relativno

Sve Vam je to relativno. Kao primjer ove relativnosti ću spomenuti našu daljnju povijest koja ide nekako ovako. Skraćeno bi to išlo nešto ovako:
"Polovicom X stoljeća se vodio dugi rat između Mletačke republike i Dalmatinskih gradova predvođenih Dubrovnikom. Rat je završio potpunom kapitulacijom Mletačke republike i mirovnim sporazumom potpisanim u Puli kojim se Mletačka republika obvezala isplatiti odštetu Dubrovniku i drugim zaraćenim stranama kako bi spriječili invaziju same Venecije".

Da nemam na polici knjigu o povijesti Dubrovačke republike napisane i financirane od strane Dubrovačke republike nikada ne bi bio čuo za taj rat (koji sam malo uljepšao). Pretpostavljam da nitko od Vas nije čuo za taj rat, nismo ga učili u školama, niti je spomenut u "modernim" povijesnim knjigama,a niti je spomenut na wikipediji !?

S ovim želim samo reći kako je ova priča partizani-ustaše jako relativna i dugoročno gledajući nevažna. Pokušajte zamisliti koliko će redova teksta za negdje 500 ili 1000 godina zauzeti ova priča u povijesnim knjigama ??

Tko je glasao

A kaj piše u toj knjizi o

A kaj piše u toj knjizi o Neumu?
Prodan, izgubljen, poklonjen?

Tko je glasao

mudrost

Pretpostavljam da nitko ne osporava mudrost diplomatske službe Dubrovačke republike koja je poklonila Neum i Sutorinu Turcima kako bi se zaštitila od Mletačke agresije. Druga stvar je priča o Kleku, ali nećemo o tome.

Tko je glasao

čuj lažni Dudek

nis ti ja niki lumen, ja samo stvari iznosim kakve jesu...meni uopće nisu partizani i pokret otpora kontra Hiće i Moslinija problem...meni je problem to što je Tile zajebao te iste Hrvate parizane poslije rata..kužiš..

pa smo eto mi morali popravljati stvar po njegovom uginuću i po padu komunizma...

uopće nije sporno da su ustaše bili zločesti..ubijali su i Hrvate, ako samo posumnjaju u lojalnost tek uspostavljenoj državi...

kod mene ti je stvar takva da ja podržavam ustašku tadašnju ideju borbe za nacionalno oslobođenje....borbu za Hrvatsku...hrvatski komunisti su tada valjda od straha da ih ne proglase ustašama...pristali na kolonijalni odnos u odnosu na Beograd...

Hrvati nisu pozvali Hitlera, Kraljevina Jugoslavija je pristupila Trojnom paktu 3 mjeseca ranije...Hitler je okupirao tada i Banovinu Hrvatsku, zar ne...

Da nije bilo NDH-a, pošto je Hićo cijenio Srbiju i Srbe, Hrvati bi nestali sa povjesne scene...

Za Hrvate je sreća što su bile one demonstracije u Beogradu 27. 3. 1941. g. u organizaciji velikosrba i četnika u vojsci, potpireno od Britanaca zbog njihovih interesa.

zato se Pavelić utjecao Musoliniju da ima ipak jednog većeg zaštitnika ukoliko Hitler bude podržavao Srbe...u tom slučaju Beograd bi imao odrješene ruke ...a to bi Hrvate skupo stajalo...

započeli su odmah poslije kapitulacije s terorom i etničkim čišćenjem, pa im se žestoko uzvratilo...uostalom kao i devedesetih...

Ustaše su bili samoobrambeni refleks u obrani od četničke kame....ne komunisti...komunisti koji su sanjali Hrvatsku u sklopu neke internacionale, gdje bi s lijevih pozicija postigli samostalnost su bili pomalo likvidirani još od prije rata..pa u ratu, pa Hebrang, pa Savka i Mika i dr. u maspoku...

o tom ti ja divanim...

Što se tiče straha...hahaha...ja sam zadovoljan što poražene snage kmeče sve jače...kad su te stvari u pitanju ja ne poznajem straha...moja deviza je: Dom, domovina...a tko mi zamjeri ja mu odmjerim...

"Drvosječe, drvosječe bojiš li se koga, Boga malo Milorada baš nimalo a Zorana ko svoga dorata"---da parafraziram jednog starog stihoklepca...

sve dobro...

Tko je glasao

što ga nadrobi

@drvosjek
bez zamjere drevo moje bukovo tebi mora da je Košić blagoslovil tipkovnicu.

Ustaše su bili samoobrambeni refleks u obrani od četničke kame....ne

Jebote ak su bili u strahu od četničke kame kaj se nisu borili skup s titekom i partizancima protiv bradatih.
Ovak partizanci su se tukli protiv švaba, četnikov i ustaša. Znači logika ti ne drži vodu.
Pod kraj su skup bežali i borili se kaon što rekoše protiv komunista, samo da ih Englezi ne vrneju .

Za Hrvate je sreća što su bile one Za Hrvate je sreća što su bile one demonstracije u Beogradu 27. 3. 1941.

Od kud si to spuknul. Tito se hvalio da su to organizirali komunisti, a mi mnogi znamo da je to bilo djelo englske tajne službe.
E sada ako ti hoćeš povjerovati da su to učinili srpski oficiri, to je tvoja stvar. Pun internet ti je te laži, to jest pokušaja dokazivanja da su srbi bili prvi koji su papa Fireru rekli "Bolje rat nego pakt" Stara srpsko-četnička škola.
Poput njih je i Tito s komunistima iskoristio taj događaj. Tvoje je da procijeniš i prolistaš stranu literaturu.

PS - Nedaj Košiću blizu tipkovnice. Kaj taj blagoslovi to više ne postoji. Ne samo da nema Crnoje a kak izgleda ovi "vaši" hoće ukinuti ministarstvo a to nisu htjeli ni oni "naši"
Ne znam za tebe a ja sam otišel van skup s Dragecom. Totalni liberoooooo

Tko je glasao

vidi @bolti

"Jebote ak su bili u strahu od četničke kame kaj se nisu borili skup s titekom i partizancima protiv bradatih."

Komunisti su se dali u šumu TEK na mig iz Moskve kad je Hićo napao Stalina.

Dok su zajedno njih dva dijelili Poljsku naši komunisti su mudro šutjeli.

Znači 22.6. Kada je Jugoslavija kapitulirala njena vojska je bila pretežito srpska..srpski zapovjedni kadar i to, pa je Draža iste okupio i počeo svoj rat u velikom svjetskom ratu, e za bolje pozicije...kad rat prođe...

Ovo tvoje što sam citirao je na nivou dječjeg vrtića..ono, trebali su Stepinac i Pavelić u šumu..pod komandu komunista...

Hrvatskim snagama , domobranima i ustašama četnjaci kao takvi uopće nisu bili nikakav problem...pa ni šumske bande tj. gerila.

Tek kad su Rusi 1944.g. upali u Srbiju, pošto je Italija već kapitulirala 1943.g., što su rješili Ameri i Englezi..Tito je došao u neku poziciju, prevodeći srbijanske i bosanske četnike u partizane..koji su najvećom djelom u šumu ušli sa kokardom a iz šume izašli sa zvijezdom petokrakom.

Kakvu je Tile imao respektabilnu snagu vidljivo je i po tome što je zbrisao na Vis pod zaštitu zapadnih saveznika, obećavajući demokratizaciju poslijeratne Jugoslavije, e da bi i njih prevario pa se ponovno utekao Staljinu i poslije rata proveo boljševičku revoluciju.

Kad se vidjelo da želi biti car Balkana Staljin mu je malo stao na rep, pa je ponovno pobjegao Englezima.

Srbija je bila u povoljnijoj poziciji, jer je uz sebe imala Rusiju po osnovi pravoslavlja, a Englesku po osnovi veza kraljevskih obitelji.

Hrvati su temeljem tih okolnosti doživjeli tragediju i trpili srbijansku okupaciju podržanu od domaćih srpskih koloboranata sve do 1990.g., kada smo ih se najzad rastosiljali.

Ukoliko tebi nije jasno da su Hrvati bili okupirani sa svim elementima kolonizacije po Srbiji i to od 1918- 1990. s pauzom WW2, nemamo o čemu razgovarati.

Nejasno mi je što s ovom raspravom imaju Košić, Crnoja sveta voda...mislim, nivo ti je ono...zakurac
ps.

"Pun internet ti je te laži,"- znam, ali ti si površan pa si promašio bit

sve dobro...

Tko je glasao

Boltek okrvavljenih ruku

Deder ti nama druže reci što misliš o tome da čitavi svijet ne sumnja uopće u činjenicu da je Tito među deset najvećih svjetskih zločinaca? Što misliš ako svi to znaju, a ubojice i kriminalci tvrde drugačije, je li onda svijet malouman ili ubojice i kriminalci?
I što misliš koja je primjerena kazna za maloumne ubojice koji pobiše miljune civila, ima li uopće kazne za takvu stoku???

I nema ti ovdje nepoštene DeVeTke da rola samo moje komentare, što ćeš sad?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

i kaj da ti napravim?

@laganini

1. Morat ćeš prokleto dobro dokazati gdje i kada sam ja okrvavio ruke

2. Molim moderatora sajta da te ni u kom slućaju ne bananira jer ovo tvoje (oism naslova)nije ništa drugo nego poezija maloumnog psihičkog bolesnika

3. Molim autora članka da ne spama Laganinija jer ovaj na svaki spam doživljava psihički Mene slobodno spamiraj ako lažem.
orgazam jer za fizički nema mogućnosti ni opremu.

4. Kad gospon drvosjek i ja kvocamo djeca i budale šute.

Deder ti nama druže reci što misliš o tome da čitavi svijet ne sumnja uopće u činjenicu da je Tito među deset najvećih svjetskih zločinaca?

Koji svijet? Da ti šaljem slike sa sprovoda Tita ili Franceka?

5.Ne posuđujem citate s neta. No nakon ovog naslova but rekel ovak.

DRŽI VRAPCA ZA JAJCA

Tko je glasao

inače nikad ne zarolam upis

osim duplića @boltek...

i pusti te fore; "se vas bum tužil"...

sve dobro...

Tko je glasao

krivo si me razmel

@drvosjek
bez obzira na godine i svjetonazor (a mislim i ti) ne rješavamo tužbama. Čak ne volim ni bananiranja i spamove. Znaš čovjek puno toga more isčitati iz tzv.spama. Bolje z vagirom po plećima nego fiškali.
Nego da iskoristim priliku.
Srbijanci su bili još vriti (samo su šteli kraljevinu i vlast pod svaku cijenu) i uproličili bombaški proces. (nemoj fore da je Tito bil Kekec.) Zatvoren 1925. Zatoćena i BROZ, Pelagija Denisovna, rođ. Bjelousova. Deportirana u Rusiju.
7 sekretara SKOJa ( većinom Hrvati (1922-1931.)
Krleža- Antibarbarus ( treba ga čitati). To ti je tzv sukob na ljevici.(Fric je posral u tom pamfletu glavne komunističke vođe. Kad je skužil da su pali prvi u borbi protiv nacizma i fašizma nije dugo dozvokio štampanje tog djela bez dodatnih objašnjenja.)
Srpski dio KPJ svaku je inicijativu Hrvata u KPJ omalovažio ili je prisvojio.
I tako je to trajalo do 1991.
Više nigdar nebu.
Nedamo nikom da nas tuče. Uništili se bumo sami.

Tko je glasao

eto da se dijelom

mogu složiti s tobom...jedno je ideja socijalne pravde i predratnih komunista Hrvata....uostalom i oni su težili rušenju kralja..što je tradicija još od Francuske revolucije.

Znači, komunisti Hrvati ( naglašavam Hrvati ), a hrvatski misleći ljudi su u odnosu na Beograd do WW2 bili zapravo na istoj liniji što dokazuje činjenica da je kralj zatvarao Titu, a dao ubiti Radića, a Pavelića osudio na smrt..pa je Pavelić njemu dao- smrt.

Do WW2 ustaše i komunisti su često surađivali u odnosu na tadašnji srbijanski nacifašizam, hegemoniju i kolonizaciju.

Razlika je samo u tome šro su ustaše bili nacionalisti a komunisti internacionalisti.

preslikano na današnja vremena to je usporedivo s tzv. globalistima neoliberalima iliti konzervativnim domoljubima ( sam se smatram konzervativnim domoljubom).

Poanta je u tome da je Tito iskoristio unutarnje podijele radi ideje koja nije svojstvena Hrvatima....komunizam..e da bi pragmatično postao car, dok se Ante iskreno borio za državu za Hrvate.

S naslova ideje, ja kao Hrvat više volim Antu nego Titu.

Da je po Titinom danas bi ime Hrvat bilo zavičajnog karaktera, nešto kao Bunjevac, Zagorec, Istrijan, Dalmatinac itd.

Kapa do poda svim Hrvatima koji su se borili za slobodu od tuđinske čizme; bilo partizanima u Dalmaciji i Istri koji su se borili protiv talijanskih fašista, bilo Međimurcima koji su se tukli s Mađarima, bilo ustašama i domobranima koji su hametice tamanili četnjake tj. srpske kolonizatore, bilo Hrvatima predratnim i ratnim komunistima koji su iz ideologije u čežnji za socijalnom pravdom i boljim društvom iz redova HSS-a i dr. , prešli u gerilu i borili se protiv njemačkog okupatora...

Ostaje činjenica da je ideja hrvatske nacionalne slobode bila izražena najviše kod ustaša prije rata.

Oni tada nisu uspjeli, usput su učinili niz zločina u ratu što je evidentno...odveli su i od mog tasta oca koji je bio viđeniji HSS-ovac, ubijali su i svećenike kad im prigovore da ubijaju nepotrebno i da čine zločine prema običnom poimanju grijeha...no tako to ide kad je rat..svašta ispliva.

Hrvate komuniste je poslije Tito uz pomoć Srba prevario ...pa i one koji su bili za komunističku Hrvatsku, ali samostalnu, konfederalnu.

SRH je imala manje samostalnosti u odnosu na Beograd nego što danas neka naša županija ima u odnosu na Zagreb...i ti to dobro znaš...zato smo imali maspok gdje nije bilo ustaša...kada je Beograd ..i opet..iskoristio domaće pravoslavce i Hrvate korisne budale...

Znači, ustaše nažalost nisu tada imali sreće ...međunarodne okolnosti jel..pa država koju su uspostavili nije opstala.

Komunisti a Hrvati su željeli svoju državu,samo drugi sustav...socijalizam..što poštujem jer je to tada bilo u redu s obzirom na pretjerano izrabljivanje sirotinje i raubanje resursa.

Ustaše nisu na vrijeme promjenile stranu tada ( Vokić- Lorković),a Hrvate komuniste Tito je prevario.

Tako da smo mi, naša generacija morali dovršiti posao, jer ni Hrvati komunisti nisu željeli da se o njima odlučuje u Beogradu.

Pa su Hrvati udbaši, policajci, kosovci, piloti, časnici i dočasnici..prelazili na svoju..hrvatsku stranu.

Onda smo zajedno srušili Jugu.

Zato ja tvrdim da moj datum nije ni 10. travnja, ni 29.studeni..nego 30.05.1990.. i da je osnov da imamo mi Hrvati državu..ovaj zadnji rat, ako već o ratu pričamo.

Naravno, što ja mogu ako mi je bliža ustaška ideja države za svoj narod, nego neka komunistička internacionalna globalna utopija.

Što se tiče zločina... činili su ih svi...bmk..ja nisam...

ONi koje sam ja poslao u čistilište nosili su oružje.

sve dobro...

Tko je glasao

Krvariš ti svaki dan ruke

Kad veličaš satrapa i njegove zombi koljače, a veličaš i diviš se pokoljima milijuna, zar to nije krvavljenje ruku?

Zar ne veličaš jednog od najstrašnijih zločinaca u čitavoj povijesti čovječanstva?

Zar nije okrvavio ruke onaj koji veliča Hitlerove pokolje ili bilo čije? Jesi ti uopće normalan kad ne shvaćaš da veličati pokolje macama, sjekirama, čekićima, kamama, mitraljezima... znači okrvaviti ruke???

Ne boj se Drvosjek za tužbu, ja želim da me netko s ovog foruma tuži pa da javno i na sva zvona objavimo što neki ovdje pišu i što veličaju!

Ne može se veličati jednog od deset najvećih svjetskih zločinaca i biti neokrvavljenih ruku, ne može Boltek da ga hebeš, a shvatit ćeš to kad dođeš pred Njega, onda ćeš shvatiti koliko ti je duša stravično crna.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Tabula rasa

@Laganini
Tabula rasa.

Tko je glasao

Tako je @Boltek 2 kursa i četiri razreda

Da što nego tabula rasa, zato niti ne možeš shvatiti što nije u redu sa ljudima koji kolju milijune i s onima koji se tomu raduju. Tabula rasa, da.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Kuna je kukavičko jaje

Kuna je kukavičko jaje podmetnuto od Tuđmana u pokušaju da se iskupi za sudjelovanje u eliminaciji poražene vojske po Sloveniji,
to ti je njegova "pomirdba", on nije bio fašista a morao se ustaškoj emigraciji (SDB agentima) uvlačiti u šupak, kompromisno je bonove zvane Hrvatski Dinar zamjenio Kunom.
Eto, zadovoljan druže Drvosjek (šumokradica po narodnom) ?

Tko je glasao

uvodiš nove teze @Jura

da je i Tuđman sudjelovao u zločinstvima tzv. Križni put, Bleiburg...

eto viš..to je jedan od razloga zašto komunistička kopilad ne dozvoli istraživanja ni Jasenovca ni dr.

Druga teza, hoćeš reći da su Kunu podmetnuli Udbaši e da bi valjda prikazali novu Hrvatsku ustaškom...

Naravno da je među emigracijom bilo ubačenih udbaša , provokatora, špiclova, denuncijanata koji su se cijelo vrijeme ubacivali , često radili neke gluposti (akcije ) koje su bile zapravo vođene iz Beograda, e da bi se u svijetu diskreditirala hrvatska ideja.

Prave ustaše u emigraciji su obično kad prokuže kojeg udbinog špicla istog objesili za klavirsku žicu.

Moje pitanje je..kako su jugošljameri i Srbi tako lako pristali na Kunu, a toliko se histerizira oko zadomspremanja ..ili kad se napiše da su ustaše bili heroji i mučenici, borci za nacionalno oslobođenje.

Od 1918-1990-te živjeli smo u nekoj zajedničkoj državi....u koju smo silom ugurani....

Komunistička kopilad i mentalni jugoslaveni težište bacaju na ustaški režim koji je trajao 5 godina, e da se ne bi pričalo o zločinima nad Hrvatima od 1945-90, pa i od 1990-1995.

Tebe još @Jura nisam do kraja definirao; da li si komunističko kopile, mentalni jugoslaven- jugošljamer ili si samo korisna budala.

sve dobro...

Tko je glasao

Vidiš, vi nekakvi nazovimo

Vidiš, vi nekakvi nazovimo desničari, zapravo neonacisti, ma možda sam pregrub, vi ste zapravo prave komunjare, onnakovi kakve su prije pedesetih prošlog stoljeća zatvarali na Golom Otoku, infombiroovci. Jer, da vama vaš netko iz stožerne stranke na tanjur servira govno i veli ovo je hrvatska torta, najbolja na svijetu vi bi sve nas uvjeravali da je to zbilja torta i da je najbolja a niste je ni probali. To vam je radio "otac domovine" Titov general Franji Tuđman, pa Sanader i sad Karamarko. Vi ste blesani kakve svijet nije vidio a pravi hrvati se u grobu koprcaju od muke, da, točno, živih pravih hrvata više nema, samo bedaki i oni joše veči od njih.
Pozdravlja te korisna budala! (bolje korisna budala nego nekorisne HRVATINE)

Tko je glasao

znači neonaciti, kažeš @jura

a možda ne, ipak prave komunjare... hehe..nisi jedini koji je zbunjen...

nacisti i komunisti su ti isti...samo tebi to baš i ne ide...

dooobro, ladica: Korisni budalaši....arhiviran

sve dobro...

Tko je glasao

To je to

Baš si mi ukrao riječ iz usta - informbiro! To je ono na što se loži ova velehrvatinska žgadija koja se nikako ne može osloboditi kompleksa NOB-a, Tita, a poneki bogami i očeva partizana (drvo, jel te ćaća šamarao kao malog?).

Međutim, Karamarko nije Titovog kalibra, a bogme fali im i pošteni Staljin - povijesna im je šansa da postanu povijesni pozitivci povijesnih nula bodova :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Međutim, Karamarko nije

Međutim, Karamarko nije Titovog kalibra........
On je kalibra Ševe a ni do koljena Malnaru.
Kad su primili Karamarka u HDZ znao sam što će mu biti sljedeći potez, smjenjivanje gdje. Kosor ali nije mi bilo ni u primisli da će je izbaciti iz HDZa, kako, zašto? Pitam jednog HDZjca kako ste izabrali Karamarka za predsjednika stranke, pa nije 3 dana u stranci i opa, odma glavni, njegov odgovor je kasični, ko je mene kaj pital.
Svejedno, sad očekujem da Oreškovića prime u HDZ, da smjeni Karamarka i da ga izbaci iz stranke jer jedino tako HDZ zna funkcionirati.
I da, točno je nisu neonacisti, to su ne komunisti već iredentističke komunjare (komuna-zajednica) najgore vrste koji opet smišljaju neki novi sukob-rat ne bi li još jače
zajašili raju i gurali u smrt a sve pod krinkom domoljublja i borbe za neovisnost i slobodu, slobodu od svega dobroga.
Još jedno pitanje, svi oni koji kliču poglavniku, vrište za dom spremni, od čega žive, kako plačaju račune, školuju djecu?
Pa nisu valjda svi u boračkoj mirovini pa zajebavaju ono malo radnog naroda koji im zarađuje za te penzije,
jel ima među njima neki radnik koji nešto proizvodi, stvara ili su oni koji kao rade zapravo isto na državnoj sisi?
Klasični Miloševićev scenarij, nađi hrpu idiota, hrani ih burekom i jogortom (janjetina u hrvata) i napajaj rakijom pa u napad.
I da, sve to plačeno državnim KUNAMA koje je netko drugi zaradio, naravno.

Tko je glasao

Goli otoci i gulazi @Bigi

iznikli su iz tvog mentalnog kruga...i takvih kao ti..oni su i u vrijeme mira ljude logorilari

https://www.google.hr/search?q=novac+u+ndh&espv=2&biw=1024&bih=649&tbm=i...

evo ti nešto Kuna za pametan upis...

sve dobro...

Tko je glasao

Kukuriku sloboda govora

Popis ljudi s HRT-a koji su smijenjeni pod palicom Radmana i ekipe

Analitičar i novinar Gugo, imena smijenjenih objavio je na svojem Facebooku, a ista prenosimo u cijelosti;

1. Josip Popovac – predsjednik uprave
2. Marko Ugarković – član uprave
3. Zoran Mihajlović – član uprave
4. Damir Novinić – član uprave
5. Ivan Jabuka – urednik Dnevnika
6. Đelo Hadžiselimović – urednik stranog programa
7. Tončica Čeljuska – urednica Dnevnika 3
8. Mislav Brumec – urednik Dramskog programa
9. Dražen Majić – pomoćnik urednika Dnevnika
10. Eda Dubravec – urednica Znanstvenog programa
11. Dijana Čović – urednica Zagrebačke redakcije
12. Ninoslav Lovčević (pok) – urednik Dokumentarnog programa
13. Elizabeth Homsi – urednica Zabavnog programa
14. Stjepan Balog – urednik Sportske redakcije
15. Marija Topić Crnoja – urednica Redakcije novi mediji
16. Darko Šokota – urednik Deska
17. Duško Radić (pok) – glavni urednik Hrvatskog radija
18. Franka Murin – urednica Zabavnog programa Hrvatskog radija
19. Vladimir Kumbrija – urednik Informativnog programa HR
20. Marin Margetić – urednik na Hrvatskom radiju
21. Željko Barba – urednik Dramskog programa HR
22. Ognjen Naglić – urednik Sportskog programa HR
23. Đurđa Otržan – urednica na HR
24. Ivanka Lučev – ravnateljica Hrvatskog radija
25. Hloverka Novak Srzić – urednica Otvorenog
26. Sandra Križanec – urednica unutarnje politilke i Dnevnika
27. Mislav Togonal – urednik Otvorenog i urednik na HR
28. Nevena Rendeli – urednica emisije In medias res
29. Bruno Kovačević – glavni urednik HTV-a
30. Petar Vlahov – urednik emisije In medias res
31. Mira Marenić Toljan – urednica redakcije kulture
32. Anja Konosić – urednica gospodarstvene redakcije
33. Jozo Barišić – urednik Dnevnog programa
34. Siniša Kovačić – urednik Dnevnika 3
35. Dražen Miočić – urednik Informativnog programa
36. Ružica Renić – pomoćnica urednika Dnevnika
37. Renato Kunić – pomoćnik urednika Dnevnika
38. Kristina Validžić – urednica Vijesti

Komentar? Kukuriku su se ponašali navlas identično kao trećejeanuarci 2000, u naletu jugoslavenskog kriptočetničkog ludila počistili su sve što nije bilo "na liniji" "regiona". Kao i prije 15 godina, cijeli niz ovih ljudi nema baš nikakve sveze s HDZ-om, ali su ipak uklonjeni jer nisu pristali biti lutke na koncu i provoditi naređenja Milanovića i ekipe.

Zato danas imamo Maju Sever, Bembu Dizalicu i slične :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Bravo !!!

Evo Drvosjek je upravo pokazao kako napisati popularni dnevnik.....

Ustaše i partizani + odgovarajući naslov dnevnika da ga svi primjete = 30 komentara u 6 sati !!!

BRAVO

Tko je glasao

želio sam

biti aktualan..a eto... u društvo je nametnuta tema...onima koji su tu temu nametnuli treba reći da su zapravo bez argumenata...a dogma više ne prolazi...

sve dobro...

Tko je glasao

aktualan?

pa i nisi baš aktualan. Da si htio biti aktualan onda bi tema bila zašto Hrvati štede u eurima, izražavaju cijene u eurima, ugovaraju plaće u eurima, indeksiraju sve cijene u eurima, kao nekada u markama.
Čak i državna uprava (!) piše svoja rješenja u eurima, prisjeti se velikog domoljuba Crnoju, koji maše s kreditom koji mu je odobrilo državno ministarstvo u eurima (doslovno) .
Hrvati su ipak malo bistriji svijet nego političari to misle....

Tko je glasao

Reka bi ti Matan o tvojin

Reka bi ti Matan o tvojin argumentima, "Uuuuh, pameću draču začudio".
Čovik bi triba potrošit puno radno vrime za raspravljat o nebulozama u doslovno svakoj rečenici kako ovoga dnevnika tako i komentara. Još kad ljudi shvatidu da bi rasprava s lokvon fonjave vode bila konstruktivnija . Onda se meni i drugima na tvoje "argumente" neda niti reć "Ža mi je, ali nisan te sluša". Sad, tvoje je pravo da u toj svojoj tintari to shvaćaš ka da si ti nekome nešto argumentirano objasnija. Neki ljudi su ipak proveli malo više vrimena u knjižnici umisto u lokalnoj birtiji di je gaženje čizmon često ultimativni argument.

Tko je glasao

Šta više reć o narodu i

Šta više reć o narodu i društvu di su ovakovi uratci, ovakovih kreatura, popularni.

Tko je glasao

Šta reći o ljudima koji veličaju jednog

od deset najvećih satrapa svih vremena na svijetu, masovnog ubojicu Titu? Ništa nego sjeme im se retardirano zatrlo! Jel tako Krumpiru?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

31. prosinca 2012.

Ugovorom s Pupovcem nezakonito opterećen proračun za 2016.

"...Mirela Stanić Popović u ime Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje potpisala je Ugovor o dodijeli financijskih sredstava Miloradu Pupovcu, odnosno Srpskom narodnom vijeću (SNV) u iznosu od 1.176.000,00 kn. Riječ je o u najmanju ruku vrlo neobičnom pravnom poslu. Jer je ugovor potpisan 31. 12. 2015..."

Ugrožena nejač isplaćuje slatke ustaške kune sama sebi

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Pljačka kuna odgovor je na sva tzv. egzistencijalna pitanja

Srba u Hrvatskoj. Odnosno, sve što oni žele je parazitiranje i bolesno poremećeni hedonistički život na visokoj nozi na račun porobljenih Hrvata.

To sam pojsasnio u svom dnevniku: http://pollitika.com/pupovac-prijeti-ukoliko-hrvatska-odbije-placati-rek...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

zašto može Kuna a ne može

zašto može Kuna a ne može zadomspremni

Jer kuna vrijedi nekih 15 puta više nego dinar. Mali Glavašević dobije ustašku plaću i keri se po Srbiji i "Republici Srpskoj" k'o da je pravi :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Jedva čekam eurozonu

Naravno da je kuna ustaška valuta i odabrana je za hrvatsku valutu samo zato što je ustaška.

Zato ću kad se uvede euro tugovati za kunom jednako kako sam tugovala za očuhom nacije.

U ovom slučaju vrijedi ona - "ako će umrijeti običaj, nije šteta sela".

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Imamo mi još puno toga što ti mrziš i želiš istrijebiti

Primjerice domobrane, grb, zastavu, državu, a imamo i djecu koja znaju da su Hrvati i znat će to i za tisuću godina, kao i za 10 000 godina, tako da - džaba se veseliš tuko.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

opet

si pijan.

Tko je glasao

a ti

nadrogiran...@lignjice

sve dobro...

Tko je glasao

vodič za one špricane retardantom...

... evo, recimo, borče za imanentnost... ne može zbog ovoga...

... heh, što partija napravi od čoeka, od zla na gore...

Tko je glasao

Mentalni poremećaj

Ovo i nije čudno. U Jugoslaviji je i "U" bilo nepodobno slovo samo po sebi. Tko bi ga objavio npr. u novinama na početku rečenice, ne bi se dobro proveo. Takva količina ludila ne nestaje preko noći. Za izlječenje trebaju desetljeća.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

može i kraće @MKn

donesu se određeni zakoni...medijski se neke stvari u javnosti rasprave...i to je to...

otvore se arhive stručnjacima, sve se to lijepo osvijetli...

Borba komunističke kopiladi za bolju prošlost bit će izgubljena...oni su poražene snage.....koje su mimikrijom prešli u tzv. ljevicu...

Otegotna okolnost jest ta što su recimo Pupovac i slični u zadnjih 15-20 godina odgojili novu generaciju ...izdaji sklonih...poput malog Glavaševića, Tvrtka Jakovine, Hrvoja Klasića i sl. , koji su stavljeni u poziciju da nam uče slijedeću generaciju ...ali to im neće proći...

sve dobro...

Tko je glasao

Zaphode manijače manipulatorski i protuljudski

Osim Bugarske nema države u Europi koja nije zatvarala Židove. Neobrazovani manijače, tvoji su bili prvi j"udenrein" i tim se hvalili po Europi, neobrazovani manijače iz beogradskog pašaluka.

Francuska je isporučila Njemačkoj 700 000 Židova, Danska, ona ista Danska koja se voli hvaliti svojim humanizmom i podrškom Židovima uspjela je izgubiti svih svojih 30 000 Židova, vele prijevarom, ja im rado vjerujem.

A najbitnije, Hannah Arendt u svojoj knjizi Izviješće o banalnosti zla, tvrdi da su Njemci imali toliko velikih problema sa Hrvatima i bojkotiranjem rješavanja "židovskog pitanja da je Eichman morao poslati posebnu komisiju koja je, gle čuda idiote nepismeni, zaključila da Hrvati štite Židove, da je počevši od Pavelića koji je oženio Židovku, preko ministara pa naniže većina na neki način zaštitila nekoga od Židova. Čak su zaključili da je više od 1500 Hrvata na visokim položajima oženjeno, udano za Židove i da ih štite.

To je bilo mojim riječima, a sad ću ti doslovno citirati dio teksta sa 171. stranice:

"Prvobitni rok, veljača 1942, nije se mogao ispuniti jer su Židovi uspijevali pobjeći iz Hrvatske u italijansku okupacijsku zonu, no nakon Badoglijeva puča u Zagreb je došao Hermann Krumey, također Eichmannov čovjek, te je do jeseni 1943. u centre smrti bilo deportirano 30 000 Židova.

Nijemci su tek tada shvatili da zemlja još nije juderein. U prvobitnim protužidovskim zakonima uočili su zanimljiv paragraf kojim su "počasni arijevci" postajali svi Židovi koji su pridonijeli "hrvatskoj stvari". Naravno, broj se takvih Židova u međuvremenu uvelike povećavao. Drugim riječima, pošteđeni su oni vrlo imućni, koji su se odrekli imovine.

Još je zanimljivije bilo ono što je otkrila obavještajna služba SS-a (na čelu sa Sturmbahnfürerom Wilhelmom Höttlom, koji je u Jeruzalemu prvo bio pozvan kao svjedok obrane, no čiju je izjavu poslije iskoristila optužba), naime da su gotovo svi pripadnici vladajuće klike, od predsjednika vlade do ustaškog vođe, bili oženjeni Židovkama..."

Sad to usporedimo sa Danskom, koju pojedini ovdje često navode kao primjer, a koja je sve svoje Židove uspjela izgubiti, dok je Hrvatska ipak uspjela dio sačuvati.

Ovo možete svi koji želite kopirati i dijeliti, jer je doslovno prepisano iz knjige "Eichmann u Jeruzalemu - Izvještaj o banalnosti zla", str 171.

Ili još bolje, usporedimo sa Srbijom, Eichmann u Jeruzalemu - Izvještaj o banalnosti zla, str. 172.

"Stanje je bilo posve drukčije u susjednoj SRBIJI... Presuda priznaje "ne znamo točno kakva je zapovjedna linija u u slučaju Židova u Srbiji", a objašnjenje je da na tom području Eichmannova služba nije bila angažirana zato jer nijedan Židov nije bio deportiran. "Problem" se u cjelini riješio na licu mjesta. Pod izlikom da ubija taoce uzete u partizanskom ratu, vojska je strijeljala čitavu mušku židovsku populaciju. Žene i djecu predavali su zapovjedniku Sigurnosne policije, stanovitom dr. Emanuelu Schaferu, Heydrichovu štićeniku, koji ih je umorio u pokretnim plinskim komorama.

U kolovozu 1942. državni savjetnik Harald Turner, šef civilnog ogranka vojnog zapovjedništva, ponosno je izvijestio kako je

"Srbija jedina zemlja u kojoj su riješeni i židovsko i cigansko pitanje!"

i kamione s plinskim komorama vratio u Berlin.

Kraj citata.

Mala napomena: Tekst je doslovno prepisan sa svim pravopisnim i gramatičkim pogreškama.

Dakle, Zaphode junačino protuhrvatska i protuljudska, što veliš na kontekst i čitavu Europu, a što veliš na Milanovićevu izjavu kako je Hrvatska prva pobila Židove pa mu je i Izraelski veleposlanik rekao da ne laže i ne ponižava židovski narod?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

sieg heil...

... prvi argument, kao i svim domoljubima ovog portala - prvo četnička Srbija, pa onda ostali... fakat si sjeban u taj svoj mozak.

Uglavnom - zadomspremni ne može... kao što ni Sieg Heil ne može (iako bi to drvo lijepo preveo u "For victory ready" ili... "Zdravo pobjedo"). Ali deutsche mark može, nema problema.

p.s. Jesi gledao i film? Meni nije loš...

Tko je glasao

nisam to preveo

nego "za dom spremni" @ građanine zaphode...no ti voliš podmetati...

Srbija se spominje jer napadi dolaze iz Srbije od Srba i od četnika i njihovih saveznika komunista...i onih korisnih budala koje uspiju angažirati, kao ti što si...

sve dobro...

Tko je glasao

Retardinjo

Zaboravio si samo jednu malu i bitnu pojedinost, Za dom spremni malo je stariji od ustaša. Tako isto i grb manijače u mozak sjebani.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

I svastika je starija od

I svastika je starija od trećeg reicha.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

nas Hrvate

uglavnom i u većini boli kur.c za svastiku...to što nam jugošljam i četnjaci isto pokušavaju imputirati, drugi je par cipela...

Uostalom, ne može se braniti razdoblje prve i druge diktature u Jugoslaviji i svim zločinstvima nad neSrbima..razdobljem WW2 kojeg Hrvati nisu započeli.

sve dobro...

Tko je glasao

I svastika je starija od

I svastika je starija od trećeg reicha.

I ćirilica (bosančica) je nekad bila hrvatsko pismo.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

pa oni su tamo

pod Osmanlijama uglavnom bili nepismeni...dok ih Vuk uz pomoć Hrvata nije počeo opismenjavati...

sve dobro...

Tko je glasao

Tako je

I to što su je nacisti zloupotrijebili ne znači da treba ubijati sve istočnjake kojima znači sreću i prosperitet.

Ili treba, ha Silverci?

Ili primjerice "zvijezda", Zar ćemo pucati po zvijezdama ili ubijati djecu koja upiru u zvijezde, a samo zato što je pod tom zvijezdom umoreno preko 120 milijuna ljudi, zar je zvijezda kriva što su je surovi manijaci i masovni ubojice zloupotrijebili? Čak ni činjenica da je pod zvijezdom ubijeno tri puta više civila nego u svim ratovima u čitavoj povijesti čovječanstva ne čini jednu zvijezdu na nebu zločinačkom, kao ni dijete koje je crta zločincem.

Pitanje za one koji sebe smatraju ljudima pa još i inteligentnim ljudima: Koja je razlika i zašto se pravilo zvijezde ne može primjeniti na svastiku koja je nekoliko tisuća godina starija od Hitlera?

I još jedno pitanje: Hitler je zloupotrijebio i Nietzschea, zašto Nietzsche nije zabranjen? Zašto se ne uhićuju filozofi koji spominju nadčovjeka, zar i njega nije Hitler zloupotrijebio? Zašto se ne uhićuju vojnici sa šljemovima, zar Njemačka vojska nije nosila šljemove, a tek čizme, kakav je to strašan problem i zločin!

Što sa tenkovima i avionima, nek nam objasne mudraci s ovog portala po kojoj to logici Hitler nije zloupotrijebio tenkove i avione.

Hitler je na strašan način zloupotrijebio liječnike, svi zaboravljaju da je najveća Hitlerova zloupotreba upravo bila zloupotreba medicine, liječnici znanstvenici tražili su nabrže načine za eutanaziju što većeg broja "ostalih"?

Zar ćemo zabraniti liječnički poziv? Zar zaista netko misli da Hitler nije zlopupotrijebio liječnike isto, pa čak i tisuću puta strašnije od obične svastike?

A znanstvenici, zar njih Hitler nije zloupotrijebio? Zar ćemo ih pustiti da žive ili ćemo ih zakonom zabraniti kao i nekoliko tisuća godina staru svastiku?

E moji veleumovi. Logika vam je u banani.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

logika u banani...

... za logiku ćeš morati pitati ppetru koja bi zabranila ćirilicu jer... odgovorio si i sam, pa ti sad odredi koja logika vrijedi kod veleumnih desničara... ZDS treba "rehabilirati" - jer... što je stari pozdrav kriv.... a ćirilicu zabraniti... jer je kriva?!

Dolje čizme!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci