Tagovi

Zanimljiva formula po kojoj se ruši MOST

Proteklih smo tjedana mogli čuti neke izjave - sada već možemo slobodno reći, članova stranke Most, budući da se bajka o platformi već rasplinula i u očima najneukijih, a manje neuki nisu nikada ni dopustili da ih očara Mesija s Neretve - koje bi trebale biti učinkovitije u rušenju mostova i od Praljkovih granata.

Čitatelji i autori i autori/čitatelji koji ovdje dolaze isključivo iz razloga da ubuduće donose što informiranije odluke, a ne da vježbaju na životu održavati dogme i propale ideologije, dobro bi učinili kada bi pozornost obratili na ovu jednu nedosljednost u Mostovim istupima, kažu članovi te stranke; mi smo najzaslužniji za rušenje Tomislava Karamarka i već u drugom trenu: S ovakvim HDZ-om i ovakvim SDP-om mi nemamo što raditi.

Odmah ću ponuditi zaključak za nestrpljive: Most je rušenjem Karamarka, za koje kaže da je najzaslužniji, stvorio HDZ s kojim nema što raditi.

Na SDP ću se vratiti nešto kasnije. Kažem, u slučaju da vas zanima, upravo vam je to jedno napuknuće u Mostovom političkom diskursu koje je u stanju, ako mu posvetite pažnje, ponuditi ispravan okvir za čitanje tog političkog diskursa. Što se tu zapravo dogodilo? Most je koalirao s HDZ-om što je, očito, bio jedini mogući ishod. Most je očito bio proizvod koji je trebao za HDZ pokupiti 'swing' glasove (o njima sam pisao već davno, možete to još uvijek pročitati ovdje na pollitici). Iskreno se nadam da nitko nije preozbiljno nasjeo na paradiranje Mosta s 'redikulom socijalizma' iz Šibenika (premda vidim da jeste - 12 mandata). Most nije kompatibilan ni s kakvim socijalnim politikama. Bilo da smatrate da je to prednost, bilo da smatrate da je nedostatak, svakako to uključite u svoje 'jednadžbe'; Most nije kompatibilan ni s jednom socijalnom politikom (na kraju teksta stoji zašto).

Kaže Most: mi želimo da se makne Tomislav Karamarko tako da mi onda ne bi imali što raditi s takvim HDZ-om u koaliciji.

Zašto Most nema više što raditi s HDZ-om? Postavite si to pitanje. Pa HDZ upravo sada najavljuje zaokret, upravo sada bi on trebao biti stranka s kojom Most može surađivati. Zašto ne ostanu u svojoj udobnoj koaliciji i konačno ne pomognu stvoriti tu neku stranku u kojoj nisu 'svi isti', što je deviza na kojoj se Most stvorio? Što je Most bez te devize? Pitajte se i to. Važno je.

Kaže Most: ako se naša očekivanja i želje da Karamarko ode ispune, mi ćemo HDZ-u okrenuti leđa.

Što se to sve dogodilo u HDZ-u? On ostaje bez Tomislava Karamarka, ali ostaje i bez…? Bez…? Bez vlasti! Što onda jedino zanima Most nakon silnog baukanja protiv fotelja…? Jedino…? Jedino…? Jedino fotelje. Ako je HDZ ostao kao neuredan WC nakon Mosta, nije u redu da Most krivi WC.

I sada da se vratim na SDP, kao što sam obećao, zašto bi SDP uopće ozbiljno razmišljao smijeniti Zorana Milanovića? Valjda radi nekog 'političkog korektiva' Mosta koji glasi: naš je preduvjet koaliciji sa SDP-om da Zoran Milanović ne bude ovo, nego bude ono, a onda ćemo vam okrenuti leđa kao i HDZ-u? Toliko o 'političkom korektivu' da i taj mit okončamo. Samo vlast!! Samo VLAAAST!!! Kakvi korektivi?! Most je napravio SDP-u veliku štetu što je svojim djelovanjem pokazao da je Milanović pravi faca što je u pregovorima negdje ipak povukao granicu i nije se sagnuo onoliko duboko koliko Karamarko. Sad izgleda 'junak naše ulice'. Uvijek ste tvrdili da želite političara koji ne želi vlast pod svaku cijenu. Vaš vam je (i Lalovićev) moralni Most pokazao tko je taj političar. (ja ipak smatram da bi ga trebalo smijeniti, nota bene, mislim da bi bez puno truda Hatzivelkos bio jači na čelu SDP-a nego što to Milanović ikada može biti). Vidite li što se događa kada lažete u svojim političkim izjavama? Osnažite svoje neprijatelje. Kao da je pouka iz dječje priče. Kao ono nešto što su nas naše bake učile.

Most ima samo jednu strategiju, a to je trojanski konj. Koliko puta će vam ga uvaliti ovisi o vama. Ovako to izgleda: svi su isti (a oni su zapravo isto što i HDZ), nama nije do fotelja (na foteljama je pukla čitava koalicija), ni s kim nećemo koalirati (prvo što su napravili je koalicija s HDZ-om), gospodarstvo, gospodarstvo, gospodarstvo (ideologija, ideologija, ideologija), ekonomski rast (ekonomski rast kanadskih firmi i Monsanta).

Most nije treći put, nije novo i drugačije rješenje, nije reforma Hrvatske politike koju ste tražili, kojoj ste se nadali. O ponuđenim trećim rješenjima sam također ovdje pisao i, priznajem, tašto i samoljubivo sam se nadao da sam ostavio neki trag i da kada se pojavi novi u nizu 'mesija s čarobnim rješenjem' u nizu OraH i konoplja, Pernar/Sinčić, Živi k. i valuta, Grubišić i paradiranje s moralom u erekciji, Laburisti s britanskim imenom i 'ukradenim' referendumom, a sada i Most s trivijalnom parolom 'svi su isti' + neokonzervativizam, nadao sam se da ćete ga svi odmah prepoznati i samo se dobro nasmijati. Ali niste. Dali ste mu izvornih 13, kasnije 12 stolica (činjenica da je to isti broj kao i u Beckettovoj drami omogućuje mi takvo intenzivno uživanje u ironiji da ne biste mogli povjerovati, jedino, nemam to s kime podijeliti; što Hrvat zna tko je Beckett i koliko je stolica bilo, a uskoro će mu loša reforma još lošijeg sustava omogućiti i da s pravom kaže da nije čitao). Slomili ste mi srce. Međutim, trend je to u cijelom svijetu s Respectom u Britaniji i Sandersom ili Naderom u Americi, ali i ostatak čitave Europe je prepun sličnih rješenja. Ne krivim vas.

No, eto, radi toga sam natrag ovdje na Pollitici. Možda je to nekome drago.

Sprema vam se još jedan fantastični 'treći put', onaj s Kosoricom i Kajinom. Za njega me je nešto manje strah, obično svi vi lakše prokljuvite tu staru gardu za ono što doista jesu, ali još uvijek ste prezaljubive naravi, pravi politički adolescenti. Na svakim izborima nađete novu 'curu' koja je baš ta zauvijek i u vječnosti i do kraja života, najsavršenija, najljepša… Svi ste vi Ivan Šarić. Na sljedećim izborima zaboravite staru curu i nađete novu. Sabor je pun vaših bivših simpatija, sve vam tamo sjede Sinčići, ORaščići, laburisti, Grubišići, sada i Mostići, a od svih samo šteta i nikakve koristi. Ali vi ćete vjerojatno dodati i Oreškovića.

Za kraj, evo i ključ čitanja ideologije Mosta… Nakon nevještog izmotavanja i eskiviranja, članovi stranke Most, odnosno njihov ideološki vođa i glasnogovornik koji njihovo mišljenje u boljem slučaju samo iznosi, a u lošijem i određuje (sada već imamo pravo u sve sumnjati nakon svih laži), ovako odgovara na pitanje zašto Tihomir Orešković za premijera: on kuži sistem. Zašto je to ključ? Da kuži sistem Orešković je pokazao UPRAVO Monsantom u Slavoniji, nastavkom privatizacije, uništavanjem države, privatizacijom zdravstva ispod stola itd. Sjetite se na sljedećim izborima; Most nije Vladi zamjerao Oreškovića, ni ministra Nakića, ni bujanje simpatija prema fašizmu, ni daljnju rasprodaju resursa - ona je čak najvažnija stavka Mostova programa, kao što je postalo očito kada je Lalovićev veliki moralni mesija Petrov čitav projekt Most prodao samom Oreškoviću - inženjeru daljnje privatizacije i rasprodaje resursa. Most je Vladi zamjerio jedino Tomislava Karamarka, a i njega jedino radi apetita. Blato je, kao i uvijek u hrvatskoj politici, samo iskorišteno da se nekoga politički odstrijeli, samo blato naručitelju odstrjela nikada ne smeta.

Ispričavam se gospođi što ću ovo sada reći, ali krajnji proizvod Most-Orešković ideologije su tisuće i stotine tisuća novih Ivanki Dujmić. To vam je taj sistem otkaza u Plivi, sistem koji zna kako se proizvodi višak ljudi i kako onda taj višak pristaje na stravu i užase gospođe Dujmić na mlakom mokrom snu Indexova slobodnog tržišta, kako se uništava školstvo, kako se preusmjerava novac iz svih grana koje jačaju samostalnost građana kao što su fakulteti, kultura, nevladin sektor itd. Kada glasujete za stranku Most-Orešković glasate za budućnost u kojoj će biti onih koji će čak i zavidjeti gospođi Dujmić.

Komentari

Selfie by Opus Dei

Igračka visokog klera!

Tko je glasao

Najžilaviji dio tijela Isusa

Nije ovo problem. To je izvjesno ljudsko pravo.

Problem je kada iz crkvenih klupa daje izjave na politička pitanja.

Meni dođe zbunjoza, onako ljudski strah da ga ne zapadne onaj najžilaviji, viseći dio tijela Isusa. Kako će punih usta pitati Nadležog Gospodina koje odgovore smije upotrijebiti.

Tko je glasao

Žderanje tuđeg tijela jest praiskonski problem

Nije ovo problem. To je izvjesno ljudsko pravo.

Pod krinkom tog prava pali su milijuni, među njima i oni sa znanjem - a ovo je bijeg od znanja i napora kojeg to isto znanje pretpostavlja. I ovo pravo samo pretpostavlja manipulaciju i podčinjavanje, a dokaz tome je 1:99...

Tko je glasao

Nekoliko usputnih pitanja.

paradiranje Mosta s 'redikulom socijalizma' iz Šibenika
Tko?

premda vidim da jeste - 12 mandata
O čemu govoriš?

Laburisti s britanskim imenom i 'ukradenim' referendumom
Koji referendum i kako su ga Laburisti ukrali?

Dali ste mu izvornih 13, kasnije 12 stolica
Ne razumjem - tko je Mostu dao 13 stolica i gdje? Ako je o mandatima, osvojili su ih na izborima 19.

činjenica da je to isti broj kao i u Beckettovoj drami
U kojoj drami?

jedino, nemam to s kime podijeliti; što Hrvat zna tko je Beckett i koliko je stolica bilo
Znam tko je Samuel Beckett, ali priznajem da ne znam o kojoj drami govoriš i zašto su važne stolice i njihov broj.

trend je to u cijelom svijetu s Respectom u Britaniji
Tko je Respect?

Tko je glasao

Mislim da se radi o redikulu

Mislim da se radi o redikulu iz Vodica, a ne Sibenika.
Stolice su iz Ionesca, a ne Becketta (ovo me natjeralo da ih veceras ponovno procitam - ne mogu rec da sam bas uzivao).
Respect je valjda ovaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Respect_Party - to bi trebao znati.

Tko je glasao

Nadamo sam se da će se autor

Nadamo sam se da će se autor dnevnika javiti i objasniti neke stvari koje ne razumijem. :-(

Mislim da se radi o redikulu iz Vodica, a ne Sibenika.
I dalje ne znam o kome se radi. :-( Prepoznao bih da se navede ime, ali stvarno, ne pamtim za svakoga gdje je rođeni ili gdje živi. I zašto "redikul socijalizma"? I na koji to način Most paradira sa socijalizmom? :-/

Stolice su iz Ionesca, a ne Becketta (ovo me natjeralo da ih veceras ponovno procitam - ne mogu rec da sam bas uzivao).
Hm, da. Ako netko već želi paradirati svojom erudicijom, ne bi smio raditi takve greške. :-( Postoji također i roman "12 stolica" Iljfa i Petrova. Možda se taj klasik humorističke literature može nekako povezati, preko osobe "velikog kombinatora" Ostapa Bendera s Mostom i uostalom drugim našim političarima, čak političarima uopće...

Ionescovu dramu, priznajem, nisam čitao, i velika većina čitatelja dnevnika nije, pa ne razumijem u čemu je štos kad nam autor dnevnika prenosi svoj intimni doživljaj: »činjenica da je to isti broj kao i u Beckettovoj drami omogućuje mi takvo intenzivno uživanje u ironiji da ne biste mogli povjerovati«. zašto autor tako uživa u slučajnoj činjenici, da je pri kraju života ovog sastava Sabora Most spao upravo na 12 "stolica" (hm, fotelja?) a ne 11 ili 13? :-(

Respect je valjda ovaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Respect_Party - to b
i trebao znati.

Marginalna radikalna ljevičarska stranka, koja je na posljednjim parlamentarnim izborima istakla svoje kandidate u svega nekoliko izbornih jedinica od 630, njen kandidat za gradonačelnika Londona dobio 1,4% te prema članku na wikipediji stranka "barely exists", s možda 630 članova ukupno? Što bi u Hrvatskoj bilo, u omjeru na broj stanovnika, pedesetak članova. Zašto bih za tu stranku morao znati? Pa moja "Zelena lista" je bila jača. :-)

I kakve sličnosti ta stranka ima s Mostom? Svrstava li autor dnevnika Most u radikalne ljevičare!? :-O

Takav "trend u cijelom svijetu" autor vidi iz njenog postojanja? :-(

Tko je glasao

Po onome što se do sada moglo

Po onome što se do sada moglo čuti od Mostovaca, čini se da opet planiraju odigrati istu igru kao i lani: ni s lijevima, ni s desnima, bez ideologije ... vidjet ćemo hoće li i ovjeriti koju javnobilježničku izjavu (koja će ipak imati pečat jer ni tu "reformu" vlada nije uspjela provesti do kraja).
Na prošlim izborima oni su bili potpuno nepoznat igrač, kako publici tako i protivnicima i uglavnom upravo tome mogu zahvaliti iznenađujući uspjeh. Protivnici su mogli udarati po njima samo općim frazama o mostićima i putićima. Sada se igra mijenja i to bi im moglo pomrsiti račune: protivnici imaju konkretne argumente kojima će ih nemilosrdno udarati u kampanji, a i publika je upoznala njihovu igru.

Tko je glasao

za jedan povratnički dnevnik,

za jedan povratnički dnevnik, ...slabo,
same konfabulacije što se tiče nove pojave na političkoj sceni,
i puno sladostrašća aktualnim stanjem sajta...a bez imalo introspekcije
....ako se ovdje štošta promjenilo, bome se i u tebe štošta promjenilo, u istom smjeru...
Koliko se sjećam, u tvojim se dnevnicima malicioznost nije nalazila, tek u komentarima već da. Sada sve pršti od nje. I dnevnik i komentari.
Gdje god da si do sada bio, i što god da si radio, bilo je to očito svo vrijeme u sličnom okružju ovom. Razvoj ti je bio isti kao da si svo to vrijeme tu s nama.
Uzalud ti trud. Sam vokabular i konstrukcije kojima se služiš vele da si i sam prošao metamorfozom istom što i društvo. I mi ovdje.
Valjda je taj jihadistički etos u duhu našeg vremena. Bio hypster ili intelektualni pozer obični, ne'š se tome othrvat. Pa i nisi.
Mogao si bolje iskoristiti to vrijeme.

Tko je glasao

Praljak nije srušio mostarski most

Dalje nema smisla čitati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ne, nije

srušila ga je raketa. Orjunaška, vjerojatno :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao
Tko je glasao

No, no, SDP

Nisam ti ja za SDP, ali činjenica da si ti to odmah pomislio govori više o stanju uma hrvatskih glasača, nego o mom tekstu.

Trebate si postaviti pitanje; kada bi se pojavilo dobro političko rješenje u hrvatskoj političkoj areni, da li bih ja bio u stanju prepoznati to dobro rješenje i glasovati za njega? (Ja tvrdim da ne bi) Pola bi vas reklo da je to neki još jedan esdepeovski, a pola da je to još jedan hadezeovski...

Svi se vi ponašate kao da je ta bipolarnost nastala sama od sebe i da vi baš ništa ne činite da ju kreirate. Istina je sasvim suprotna što potvrđuje ta tvoja praznoglava reakcija.

U tekstu piše nešto i o HDZ-u što zvuči pozitivno. Ali ja nisam HDZ-ovac.

Vidiš kako izvan tvoje skučene glave postoji jedan puno širi svijet koji barata razumijevanjem koje baš neće u tvoje dvije ladice?

Tko je glasao

iz tvog jadnog dnevnika pršti želja da ga popušiš pravoj faci

što je u tvom slučaju Zoki Milanovic, koji bi dao guzice da bude premijer, a ne kako tvoj imbecilni mozak zbraja da mu nije do vlasti. Uglavnom jadan pokušaj distanciranje od onoga što jesi.

Tko je glasao

Doza, Vidiš kako izvan tvoje

Doza,

Vidiš kako izvan tvoje skučene glave postoji jedan puno širi svijet koji barata razumijevanjem koje baš neće u tvoje dvije ladice?

Daj ti malo objasni taj širi svijet, i u kojim glavama vlada.

Tko je glasao

HNS-ovcac ili SDP-ovac tako

HNS-ovcac ili SDP-ovac tako je svejedno- SKJ-otovac.

Tko je glasao

Uh, uh...

Nisam siguran što da mislim o tome da ponovno počnem ovdje pisati. Ljudi, znam da će vam biti svejedno, pokazujete vi i daleko gore simptome, ali kao netko tko je napravio pauzu pa se vratio i zna kako je nekad ovdje bilo i kako je danas...

Grozno, grooozno ste unazadili cijeli ovaj portal. On ne samo da vam nije razvio politički dijalog, vi ste retardirali do troglodita. Ovo je užasno. ppetra i drvosjek bi zaista morali potražiti pomoć. Vjerujte mi, sigurno to više ne vidite koliko ste daleko otišli, ali stanje vaše svijesti je zasita bolesno. Vi ste slijepi od nemoći i sržbe. To je užas na što vas dvoje ličite.

Znam da ćete me mrziti radi ovoga, ali ako uspijete potražiti pomoć, vjerujte mi, zahvaljivat ćete mi do kraja života. Vi već sada zvučite kao netko tko više nije u stanju imati normalan život.

doza

Tko je glasao

Vrijeđalište

Grozno, grooozno ste unazadili cijeli ovaj portal.
Ta unazadili su cijelu državu i ne vidim zašto bi ovaj portal bio pošteđen.

No sve je to bilo i za očekivati u državi koja bira kombinaciju s ekstremno glupom predsjednicom, čiji je maksimalni domet micanje Titove biste dok istovremeno stoluje u titovoj vili na Pantovčaku, i ekstremno mutnim političarem koji je, očito s razlogom, od kad se nacrtao na političkoj sceni konstantno najomraženiji političar.

Što očekivati od retorike koje je zapravo pobijedila na ovim izborima, desničarske nacionalističke, katotalibanske, homofobne i nazadne čiji je glavni neprijatelj komunizam kojeg nema više od 25 godina. Što očekivati od likova na koje ne bi ni bicikl naslonili kao što su HSP-AS fazonirani bradonje Tepeš&Ćorić, direktno ispalih iz neke mračne povijesne crne kante za smeće ili fascinantnog lika kao što je Bujanec. Sve skupa neukusni krug i zaglupljujuće igre za ksenofobne pješadince sposobni samo uništavati nesvjesni svoje kancerogene uloge u ovoj državi.

No šteta koja je nastala na ovom portalu nije ništa prema onom što se upravo dešava na 3. radijskom programu gdje Hasanbegovićeva egzekutorica Nevenka Dusper u maniri iskonskih pendrekaša rastura sve oko sebe i razara ono najbolje što Hrvatska radiotelevizija ima. Grozili smo se onim talibanima kad su u Afganistanu uništili Budine kipove ili ISIL-ovcima kad su rušili Palmiru nesvjesni da je taj isti mentalitet ovdje među nama, divljački rušilački okrutni.

leddevet

Tko je glasao

odurno je @l9 koliko kmečiš

daj malo dostojanstva bogara ti..ipak ste vi jugošljameri u opoziciji još uvjek...kako bude poslije izbora ne znam pošto Petirka ide u koaliciju s Milanovićem ;---))))) hehe

sve dobro...

Tko je glasao

Neron s Banije

odurno je @l9 koliko kmečiš
Kmečao ja ili ne svakako je od toga odurnije tvoje veseljenje kretenerijama dok nam država ide u MP3. Nažalost takvih mentalnih vakuuma kao što si ti u ovoj državi ima više nego dovoljno što garantira efikasno degeneriranje države do daljnjega, odnosno do onog tenutka kad će svi tebi jednakovrijedni uhljebi doživjeti da penzijice ovaj mjesec nema, a vjerojatno ni sljedeći jer ste predugo držali lojtre mutnim tipovima. Naravno onda će vam opet biti krivi pederoliberali i jugonostlagičari i svi drugi osim vas pješadinaca što zapravo znači da onaj pozitivan dio prethodne rečenice nije realan i da nade nema dok tvoja nadobudna rasa ne izumre.

Ponukan prethodnim zaključkom predlažem da se svim čalnovima HDZ-a, HSP-a (u svim varijantama) kao i desnoljubnim simpatizerima besplatno dijele prezervativi i sva moguća kontracepcijska sredstva, a u slučaju dobrovoljnog škopljenja prije prve kopulacije omogući penzioniranje već od 30. godine života. Ovo posljednje ima dodatnu prednost da bi zasigurno dali kvalitetan doprinos baroknoj muzičkoj sceni i vrlo vjerojatno stvorili atraktivan izvozni artikl - kontratenore.

https://youtu.be/PjRI7vkTq7Y?t=1h34m50s

P.S. Ovaj je u uniformi (vidi čizme!!) i sigurno će ti se dopasti (malo daje na Bujanca)

leddevet

Tko je glasao

he, he vidim @l9 što te pali

ja preferiram ove

https://www.youtube.com/watch?v=Vf42IP__ipw

Još jedan kojeg žuljaju umirovljenici. U vremenima kada se razmišlja o bezuvjetnom dohotku i nije baš nešto maštovito plašiti ljude s nedavanjem mirovina koje su stečeno pravo po nekim zakonima.

"predugo držali lojtre mutnim tipovima"...ja nisam matere mi, nikad nisam glasao za Čačića, Vrdoljaka, Sanadera, Pupovac, Pusić...

sve dobro...

Tko je glasao

Drvosjećica

he, he vidim @l9 što te pali
Deder ne vrdaj i ne okreći pilu naopako nego već jednom budi muško i napokon priznaj da te pale ulaštene čizme i . . . .
https://youtu.be/6KsuOv93T9Y

nikad nisam glasao za Čačića, Vrdoljaka, Sanadera, Pupovac, Pusić...
Al' si glasao za Tuđmana, Kolindu, Karamarka & Domoljubnu koaliciju, Markićku itd. koji višestruko premašuju po realiziranoj šteti Hrvatskoj od ovih koji tebe tište.

P.S. Očito nemaš pojma o baroknoj operi i ovaj link sam ti dao u najpoštenijoj namjeri da se malo educiraš. Eto, da ti malo pomognem, najveći frajeri u baroknim operama su bili upravo kontratenori (oni s kojima se ti sprdaš) i ako povučemo paralelu i spustimo se na tvoj nivo i tvoj ukus, MP Thompson onog vremena bio bi kontratenor i tebi ostavljam da si namaštaš kako bi zvučale Čavoglave i svi oni Geni kameni :-P

leddevet

Tko je glasao

molim te @l9

ne popravljaj me. To što mene pali kao običnu seljačinu s Banije, ognjištara i krezumicu ;-)) tebe ne bi trebalo zanimati.

Za tebe znamo.

Da priznajem glasao sam za Tuđmana i kontra Josipovića. Ovo ostalo nagađaš, al neka nema veze.

Što se tiče Tomsona ok, ali može i Dragoljub Milo Vasić s ovom

https://www.youtube.com/watch?v=d6a5Fk38L3Y

Šteta što je povukao onu "kroz Imocki kamioni žure to su crnci Francetića Jure"

sve dobro...

Tko je glasao

Umjesto da preko dana

Umjesto da preko dana namještaš kurve ostarjelim Talijanima po Bosni, a navečer drkaš ispred kompjutera na gej porniće, što ne bi bilo bolje da staviš (bilokakvu, znaš i sam da si ih u zivotu promijenio malo more) uniformu na sebe, otiđes do nekog fetiš kluba u Beču ili Munchenu i konačno se poseksaš. Očigledno čekas na to već 50-60 godina. Život bi bio lakši i tebi i svima oko tebe.

Tko je glasao

o još jedan gayko s bujnom maštom

@martin

Što ste navalili na moje seksualno opredjeljenje. Niste fer.

Ne namještam ja kurve ostarjelim Talijanima u Bosni. Samo znam gdje ih ima, to pod a)
pod b) zašto uopće misliš da su stari

c) gay pornići mi se gade kao i sama pomisao jer nisam od takvih kao ti i
d) zašto tebe na temi o četnicima i njihovim jatacima iz ngo-vana zanima moj seksualni život... !?

To je držim, pravo pitanje @martina

sve dobro...

Tko je glasao

Da kod tebe ima bilokakvog

Da kod tebe ima bilokakvog seksualnog zivota, onda ne bi bilo ovakvih bedastih (u tvom slucaju bilokakvih) dnevnika.
Ono sto se vec od Freuda nadalje pita bisere poput tebe - Any sexual problems?

Tko je glasao

zašto tebe @martine zanima moj seksualni život

opet se čudim... o kvaliteti dnevnika možeš imati mišljenje kakvo hoćeš, bmk za tvoju kritiku, a i inače ne držim do mišljenja gay populacije..

Dobro, eto ovim upisom si nam dokazao da si čuo za Freuda i da nešto znaš engleski. Kapa do poda. Ti si obrazovan a ja sam obična seljačina s Banije, no svejedno neću s tobom o sexu. Daleko ti lepa kuća, pederska.

sve dobro...

Tko je glasao

Ameba s Banije

To što mene pali kao običnu seljačinu s Banije, ognjištara i krezumicu ;-)) tebe ne bi trebalo zanimati.
Zašto me ne bi trebalo zanimati, ta to je obična zdrava znatiželja i način kako funkcioniraju primitivni oblici života je nešto što bi trebalo biti svakome zanimljivo, ako ne drugo onda da bi znali izabrati pravi insekticid?

Ovo ostalo nagađaš, al neka nema veze.
Nagađam na temelju tvojih tekstova, no obzirom na tvoju prevrtljivost jasno da je moguće da si glasao za nešto treće, a nakon što si shvatio tko je pobijedio si se standardno prisajedinio, jel'te druže drvo?

leddevet

Tko je glasao

ma nije tako gayčiću naš dežurni

@l9

Dok sam radio načelno se nisam pačao oko politike. Osobna greška jer sam imao problema s istaknutim lokalnim hdzovcama, sdpovcama i hnsovcama.

Kad sam otišao u mirovinu eto malo jesam, a sada samo zajebavam jugošljamere, kriptočejene i pederoliberale na ovom siteu. Iz hobya.

sve dobro...

Tko je glasao

Neću politiku u svoju butigu

Dok sam radio načelno se nisam pačao oko politike.
Ma nemoj! To, ladan ko špricer, izgovara netko tko je bio 7 godina u SK!

E sad, to se može shvatiti svakako i niti jedno moguće objašnjenje nije lijepo, dakle ili si bio trutina koja nije ništa radila i partiju koristila kao zaštitu za svoj nerad, ili si bio bezvezni partijski potrčko bez ikakvog vlastitog stava što mi se čini vjerojatnije. Ukratko, političko djelovanje se može svesti na dvije krajnosti, ili si netko tko koristi politiku za usenasepodase, ili si netko tko želi nešto učiniti što je puno riskantnije i mnogi su tako završili u Staroj Gradiški ili Golom otoku ili sl. no za to treba imati muda.

Deder treśćice, ne muljaj sebe jer sumnjam da netko , osim skvikija, može tako nešto popiti.

leddevet

Tko je glasao

ma jebala te Šugoslavija

i tadašnji partijski staž @l9

Inercija. U mojoj nezavisnoj državi Hrvatskoj nisam ni pratio politiku osim rubno, dok sam radio.

Za Juge sam bio u partiji, u omladini neki manji funkcioner, delegat u radničkim savjetima i tako to... ti mi to uzimaš za zlo, hehe..neka neka..

Glup si pa ne znaš da za Juge u sk nisi mogao imati neki vlastiti stav...

sve dobro...

Tko je glasao

Kako drugi kažu

Glup si pa ne znaš da za Juge u sk nisi mogao imati neki vlastiti stav...
I onda ga ti nisi imao isto kao što ga ni danas nemaš, mislim . . . ovaj . . . stav!

Čini mi se da si ti onaj tko je glup u ovoj raspravi jer naravno da si mogao imati svoj stav kao što ga možeš imati uvijek bilo gdje na svijetu, no problem nastaje obzirom na kakav stav imaš i posebno kad i kako ga iznosiš. U svakom slučaju ti si ovdje pljunuo na sve one Hrvate koji, za razliku od tebe, su držali do vlastitog stava i u krajnosti zbog tog istog stava robijali.

Ima zgodna priča iz onog doba kad je Marina M. Dropulić (ona koja je bila HDZ-ova ministrica graditeljstva i gradonačelnica ZG) bila kao i ti u SK (doduše kao i svaki pravi HDZ-ovac iz inicijalnog ešalona) i vodila je nekakvu javnu investiciju. Tom prilikom je zatražila od projektanta koji je rado centralno grijanje da za badava napravi projekt za jednog važnog druga što je ovaj glatko odbio. Naravno MMD je to dobila kao partijski zadatak.

- Kolega, trebate znati da se radi o vrlo važnom i zaslužnom funkcioneru i ovaj vaš stav nije nikako prihvatljiv.
- Ma ne pada mi na pamet raditi za badava, neka plati i eto projekta.
- Ne možete se tako ponašati i izvolite isprojektirati to girjanje!
- Ne!
- Kako se usuđujete tako razgovarati sa mnom?
- Ta pristojno razgovaram s vama.
- Ma, ma, ako i daljete budete odbijali ja ću vas izbaciti iz partije!
- E nećete!
- Hoću!
- Nećete!
Tu se MMD malo zamislila i sjetila se da možda iza projektanta stoji netko važan i mirnijim tonom pitala:
- Zašto mislite da vas ne mogu izbaciti iz partije?
- Zato jer nisam član partije!

Eto toliko o stavovima.

leddevet

Tko je glasao

Ma lako se tebi bilo kurčit

@l9 i onda i sada. Vjerovatno si kao gay imao mecenu tj. zaštitnika kojeg si oralno i drugačije zadovoljavao, dok ti je davao poslove i štitio te.

Ja već pet godina na ovom forum jedno te isto. Pljujem jugošljamere, a ti meni da nemam stava.

Vidi rista, nisam se promijenio ja nego okolnosti, sustav, društvo i država.

Na tvoju žalost tomu je tako i to su činjenice.

Da znam, najbolji su oni koji su robijali ili bili ubijeni za Hrvatsku.

Najbolje bi bilo da smo baš svi ili robijali ili poginuli , pa bi onda bila tebi nikad prežaljena Smrdoslavija.

sve dobro...

Tko je glasao

SDP-ov druker-dnevnik!

SDP-ov druker-dnevnik!

Tko je glasao

"i drvosjek"

ne spominji nadimka moga uzalud i ničim izazvan, što tebe točno muči...

gore spominješ "Praljkove granate" nisi dostojan polizati čizme ni meni ni Praljku...

sve dobro...

Tko je glasao

Autor teksta "Za izdaju

Autor teksta "Za izdaju spremni" i autor teksta "Srpski neonacisti i NGOvna" su negativno ocijenili moj dnevnik. :-) :-)

Dvoje ljudi kojima je svaka naznaka razmišljanja smrtni neprijatelj. Trebam li to shvatiti kao kompliment?

Vratite se onim grozotama koje nazivate svojim dnevnicima, pročitajte ih ponovo i malo razmislite jeste li to htjeli postati u životu.

Tko je glasao

Gledaj pedečiću, neznam kako bih ti objasnio, ali probat ću

Zoki Milanovic stvarno ne bi želio da mu ga ti popušiš niti bi ga rado primio ili dao u dupe, ali zbog izbora mora imat takvu retoriku, žišku? Jesi razočaran?

Tko je glasao

Tko tebe jebe rista @doza

za mene si irelevantan čim sam pročitao frazu "praljkove granate"...odmah mi je jasan tvoj tzv. intelektualistički pristup dnevnoj politici, e da se Vlasi ne dosjete...

Ja sam Hrvat u Hrvatskoj i rušitelj Jugoslavije. Progonitelj čejena. Tko si ti?

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci