Tagovi

Zamjenik pučkog pravobranitelja izbacio me iz stana i opljačkao

-Zamjenik pučkoga pravobranitelja Željko Thur izbacio me iz stana kojim sam se koristila kao zaštićeni najmoprimac.pri čemu je prisvojio sve moje stvari iz stana u koji se ne mogu vratiti.Na taj me način opljačkao i ostavio na ulici samo u ljetnoj haljini,u jednim sandalama i s torbicom u ruci 84-godišnja Gizela Dražić iz Zagreba,koja je privremeno utočište našla kod svoje kćeri.Željko Thur onemogućio Gizeli Dražić povratak u stan obraćajući joj se riječima:"Više ne stanuješ ovdje, razgovarat ćemo samo preko odvjetnika!"
Javnosti je poznat sukob državnog dužnosnika Željka Thura s dvoje stanara u Rusanovoj ulici broj 7 u Zagrebu,koji je počeo 1979.godine kada je Željko Thur kupio (kao neuseljivu) spomenutu kuću.U njoj od 1935.godine u stanu na prvom katu živio Ivan Turina(73)godine. Dolaskom u Zagreb na mjesto zamjenika pučkoga pravobranitelja 1997.godine.Željko Thur je ušao u podrum kuće od kojeg je napravio dva stana.,jedan za kći iz prvog braka i njenu obitelj,a drugi za sebe,suprugu i dvoje malodobne djece.Od tada počinje stalan pritisak na Gizelu Dražić i Ivana Turinu kako bi se uselio u jedan od njihovih stanova.Fizički napadi zamjenika pučkog pravobranitelja na stanare i njihove posjetitelje,psihičko maltretiranje,vulgarno vrijeđanje i omalovažavanje žalosna su bila svakidašnjica u životima dvaju umirovljenika.
Željko Thur skida crepove s kuće kako bi stanarima kiša vlažila stanove,ruši stubišta i zakiva prozore i ulazna vrata kuće,ruši drvarnice kojima se koriste stanari,zaključava dvorišna vrata i tako onemogućuje pristup gostiju stanarima kuće i često svojevoljno zatvara vodu.
"Napravio nam je pakao od života-kaže Gizela Dražić.-Jedina naša obrana bila je podnošenje brojnih prekršajnih i kaznenih prijava protiv njega,no i to se pokazalo uzaludnim!
Policajci IV.policijske postaje iz Maksimira na lokaciji u Rusanovoj 7 morali su do sada intervenirati više od 30 puta(!),a pri jednoj intervenciji Željko Thur im je prijetio riječima:"Marš van iz moje kuće,mog dvorišta,đubrad jedna,tko ste vi,imate li nalog da možete ući u moj posjed,znateli vi tko sam ja,ja ću vas skinuti iz službe!"Sve je to dokumentirano u Izvješću o uredovanju IV.Policiske postaje,a koje je PU zagrebačka na zahtjev dostavila Općinskom sudu u Zagrebu."Otvaraj stara kučko,ja ću vas iseliti ako bude potrebno i silom"-riječi su zamjenika pučkog pravobranitelja Gizeli Dražić,a slične riječi Željko Thur uputio je i Ivanu Turini:"Šugo mala (Ivan Turina bio je visok 120cm),op.a) Plaćaš li stanarinu? Ja ću tebe iseliti milom ili silom!"Nakon fizičkog zlostavljanja,nekoliko je puta Hitna pomoć Ivana Turinu vozila u bolnicu.
-Za pomoć smo se obraćali brojnim institucijama u Hrvatskoj:policijskoj postaji u Maksimiru,Policijskoj upravi zagrebačkoj,Poglavarstvu grada Zagreba,MUP-u,Hrvatskom helsniškom odboru,Udruzi stanara,pučkom pravobranitelju,čak ipredsjedniku Republike.-No,od tog nikakve koristi.Čini se da je zamjenik pučkog pravobranitelja Željko Thur svojim položajem državnog dužnosnika posve zaštićen i da mu nitko ništa ne može.On bi trebao provoditi zakone ove zemlje,no on se postavlja iznad zakona i koristi se svojim nedodirljivim položajem kako bi se nezakonito okoristio na moju štetu.Neviđenom drskošću i kriminalnim ponašanjem državni je dužnosnik,zadužen za zaštitu ljudskih prava,primjenio najgrublju silu za ostvarenje svog cilja-izbacio me iz stana na kojim imam zakonsko pravo i pritom ostao nekažnjen.Sada stanujem kod svoje kćeri,no ostala sam bez svih stvari iz stana:od kompletna namještaja,obiteljskih albuma,knjiga i vrijednih slika,
osobnog zlatnog nakita i vlastita novca pa do odjeće i osobnih dokumenata.Do kada će pravna država,u koju se svi političari zaklinju,nekima dopuštati ovakvo nečovječno i nezakonito postupanje,posebno onima koji smatraju da su,kao državni dužnosnici,posve zaštićeni i da im nitko ništa ne može?-pita se na kraju 84-godišnja umirovljenica Gizela Dražić.

Komentari

Koja sam ja budala

A ja, kreten, išao pitati g. Thura što ji je činiti u slučaju kad me susjed maltretira bukom, uništavanjem imovine... kako bi jeftino kupio moj stan. Imam dokaze, a policija je visoki pokrovitelj svih tih događaja tako da skriva dokaze iz evidencije i briše zapisnike ili činjenice iz istih.
Vrlo stručan gospodiin na strani "pravde" mene pita što policija ima s tim.

Užas je postao još veći kad sam nakon tog sastanka pronašao ovaj članak i komentare.

Ljudi, gdje mi to živimo? U Twin Peaksu?

Tko je glasao

REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKI

REPUBLIKA HRVATSKA
OPĆINSKI GRAĐANSKI SUD U ZAGREBU
Ulica grada Vukovara 84
Ured predsjednika suda
Broj: 9 Su-2137/08
Zagreb, 9. rujna 2008. godine

Gospođa
Natalija Kovačević
Ilica 11
10000 Zagreb

Poštovana,
Ured predsjednika suda primio je 9. srpnja 2008. godine Vašu zamolbu za pronalaskom spisa Ps-984/04.
Provjerom u Ps pisarnici utvrđeno je da je tužba tužiteljice Natalije Kovačević i tuženika Mikačić Novak Marije i Vukorepa Ivane, radi utvrđenja ništavosti darovnog ugovora, zaprimljena na Ps upisnik 5. listopada 2004. godine i zavedena pod rednim brojem Ps-984/04.
Zbog nastupanja posljedica mirovanja postupka, rješenjem od 6. svibnja 2005. godine utvrđeno je da se tužba smatra povučenom, koje je rješenje postalo pravomoćno 30. svibnja 2005. godine.
Nakon pravomoćnosti rješenja suda od 6. svibnja 2005. godine, predmetni je spis adaktiran i dostavljen u arhivu suda 24. travnju 7007. godine.
Pregledom arhive predmetni spis nije pronađen.

Po ovlaštenju predsjednika Suda
Iva Ivanišević, tajnik suda

Tko je glasao

smogismogi @virtualni

smogismogi
@virtualni svijet
"Mene čudi gdje su ostali blogeri sa pollitika.com.sa svojim komentarima,a i podrškom"
Ostali su na dnevnicima tipa "ima/nema Boga", "ustaše/partizani", "komunisti/nekomunisti" raspravljajući o prošlosti. Uostalom, voditi narod uvijek je bila privilegija manjine, koju su tu privilegiju stekli znanjem i gledajući u budućnost.
sus
@smogismogi
A ja se čudim da na ovome blogu nema nikakve reakcije kad jedan visoki državni dužnosnik izbacuje staricu od 84 godine na ulicu u kome je provela čitavu svoju mladost.(hvala ti smogismogi na ovome objašnjenju,sad mi je mnogo jasnija situacija na blogu).
odgovor
smogismogi
@sus
Blog kako kažeš, vjerojatno misleći na Pollitika.com, jest samo vjerna fotografija građana i društvenih odnosa, podignuta na jednu višu akademsku razinu.

Tko je glasao

SUS, Izgleda da ti još nisi

SUS,

Izgleda da ti još nisi shvatil, ti opisuješ teme koje se bave socijalnom temom.

To ti nije popularno među onima koji se predstavljaju ko socijalisti, a interesi su im skroz drugdje.

Tko je glasao

@Skviki!

@Skviki! Hvala ti i na tvom odgovoru.
"Iz dana u dan sve više napredujemo u svakom pogledu."(što kaže Zdravko).

Tko je glasao

SUS, Pokušali su još neki

SUS,

Pokušali su još neki a i ja pisat o socijalnim problemima, no odaziv je bil slab ( Primjer Smogijev dnevnik o maloj Anji prije par dana. ), a meni je čak rečeno i to od mlade osobe:

Da to ne spada na pollitika.com.

Probaj drugi put ugradit u dnevnik par ustaša i fašista, a nikak ne zaboravi i koju komunjaru.

Tko je glasao

A najbolju prođu ima

A najbolju prođu ima vjerovanje i nevjerovanje. Ja ipak mislim da je bolje da pišemo kao do sada jer će se ipak o socijalnim problemima čitati više "ako nam kriza pokuca na vrata". Za sada po izjavama Premijera krize nema, ali je u vijestima HTV-a u 10 sati barem tri puta ponavljao dva puta istu riječ u izjavi od tridesetak sekundi. Osim toga svaki put kad se spomene pravda, kriminal, pravosuđe...uporno šalji komentare o slučaju 84-godišnje starice i slične. Mislim da je to dozvoljeno. Kad vlast nije u stanju svojim mehanizmima zaštititi stare i nemoćne, one sa posebnim potrebama... nije u stvari sposobna štititi nikoga osim sebe same.

Tko je glasao

......"U SUDSKIM ARHIVAMA:

......"U SUDSKIM ARHIVAMA: NAKON NAPISA U NAŠEM LISTU
Općinski sud priznao: tužba nestala iz arhive

Općinski sud u Zagrebu ZAGREB – Općinski građanski sud u Zagrebu priznao je gubitak iz vlastite arhive spisa--84-godišnje bolesne zaštićene
najmoprimke Natalije Kovačević protiv sumnjivog darovanja stana u ilici 11
trećoj osobi. Za podsjetiti je da je riječ o neugodnom slučaju u kojem je poznati odvjetnik Ante Vukorepa zastupajući stranku vlastitu kćer...

ŠTO KAŽE SUD:
” Nakon pravomoćnosti rješenja suda od 6.svibnja 2005.(rješenje o povlačenju tužbe, op.a)predmetni je spis adaktiran dostavljen u arhivu suda 24.travnja2007.Pregledom arhive predmetni spis nije pronađen
-zaključuje se u obavjesti koju potpisuje Iva Ivanišević,tajnik suda.".....

Mene se dojmio ovaj tvoj komentar i zato si odmah i dobio i moj "za", a i tvoj dnevnik je odraz naše tužne stvarnosti. Samo nastavi.

Tko je glasao

Krađa dijelova sudskih

Krađa dijelova sudskih spisa nije nepoznata stvar. Najčešće se kradu (uništavaju) potvrde o primitku pošiljaka (važne su zbog računanja rokova), podnesci stranke, dokumentacija. Ima i slučajeva trganja cijele stranice iz Zemljišne knjige. U jednom predmetu u kojem sam zastupao okrivljenika na omotu sudskog spisa bio je lakom prekriven podatak o dokumentu, a na njega nadopisan naziv drugog dokumenta. Kad sam zaprijetio da ću pozvati policiju i obavijestio predsjednika odjela suda, rekli su mi da je bila zabuna. Oprali su suca, ali mu se ništa nije dogodilo zbog "gena" valjda. Svaki drugi građanin za istu stvar bio bi optužen za krivotvorenje službene isprave.

Tko je glasao

Zatražite u gruntovnici

Zatražite u gruntovnici knjigu povjesnih izvadaka bivše općine Trnje puno listova je istrgnuto,a ono što je ostalo skoro ništa se ne vidi, kažu da je to od poplave.

Tko je glasao

Meni su upisali samo pol

Meni su upisali samo pol kupljene nekretnine, a druga polovica je na ime od prodavaoca.

Sad sam čital da su u Zaprešiću neki na gruntovnom umješani u mučkanje.

Puno posla me opet čeka kad dojdem doma.

Tko je glasao

Nekim čudom dan danas

Nekim čudom dan danas slušamo iste, čak i gore komunističke laži nego prije 90tih. Kako je došlo do jedne takve iracionalne, nebulozne situacije meni nije jasno. Jasno mi je da su neki Hrvati komunisti, prešli na stranu domoljublja i borbe protiv zvjezde i srpskih agresora, ali kako je dopušteno da i dalje lažu i prodaju iste iracionalne priče, to mi nikako nije jasno.

Kako ti ljudi, poput ovog Željka Thora ili Tora imaju toliko drskosti otvoreno i bahato svima nama bacati u lice surove istine komunističke diktature koju su oni sami provodili i sa tim se hvaliti?

U tolikoj mjeri se osjećaju nedodirljivima i zaštićenima da ova zemlja podsjeća na neku Afričku banana državu, kao što je Zimbabve.

U isto vrijeme, ta ista Vlada želi ući u EU, SA OVAKVIM KADROVIMA!

Taj čovjek je na popisu predstavnice za proširenje pri EU u Brisselu, kao osoba postavljena od Vlade kako bi se zaštitila narušena ljudska prava.

Mislim da je Bugarska i Rumunjska mila majka, prema ovom komunističkom zvjerinjaku koji se uvlači u EU i računa na visoke pozicijie i plaće, a provodi demagošku komunističku politiku, krade, laže i uništava moralno tkivo ovog napaćenog naroda.

Iskreno se nadam da stvarno postoji politička snaga za koju još ne znamo i koja će stati na kraj ovom neponovljivom bezobrazluku i kriminalu koji se pod krinkom želje za ulaskom u EU sprema još desetljećima maltretirati Hrvatski narod sa okrutnim, neslobodnim i propalim demagoškim i političkim idiotarijama saveza komunista jugoslavije.

Tko je glasao

Izbacili zaštićenu

Izbacili zaštićenu stanarku iako im je policija to zabranila!
"ako je zaštićeni stanar u privatnom vlasništvu,Tatjana Lazanec(43) je završila na ulici.Unatoč upozorenju policije da to ne smiju činiti,vlasnici spornog stana u Kesterčanekovoj izbacili su ju.Sudski spor koji vode zbog njezinog statusa pritom uopće nije završen.Slavko Bandov i njegova supruga Finka objasnili su da su prodali stan u kojem su živjeli i da nemaju drugdje biti pa su pozvali zaštitarsku kuću Bilić-Erić i nasilno iselili zaštićenu stanarku.
T.Lazanec je samo mogla gledati kako nepoznati muškarci pakiraju njezine stvari.U samo nekoliko sati ostala je bez stana u kojem je živjela 30 godina ,a protiv zaštitarske tvrtke će podnjeti tužbu."

Tko je glasao

Nasilno izbačena starica

Nasilno izbačena starica ponovo ušla u svoj stan!
"Zaštićena najmoprimka 70-godišnja Marija Štabi,koju je nasilno na ulicu izbacijo vlasnik njezina stana gradski SDP-ovac Zoran Horvat,tjekom noći uz intervenciju policije ponovo ušla u svoj stan u kojem ima pravo živjeti do smrti,nakon što je horvat priveden na policiju
Stan je, kažu prijatelji koji su uz prisutnost policije provalili umjesto starice Štabi,u potpunosti razrovan.Ulazna vrata bila su zabarikadirana daskama i građevinskim gredama,tvrde,a sve stvari izbačene iz ormara i polica te strpane u kartonske kutije.
-Ušla sam u stan( nakon dana provedenog na ulici ispred stana u kojem stanujem 53. godinenoć provela u kamp kućici parkiranoj ispred ulaza) i počela plakati jer nisam mogla vjerovati što su napravili.Razbacali su mi sve što sam imala i više ništa ne mogu pronaći.
Promjenili su brave spremno za utrpavanje u kamion."

Tko je glasao

Starica izbačena iz stana

Starica izbačena iz stana još na ulici!
Tonki M.(82),bivšoj stanarki Barčićeve11,kojoj je odvjetnik Hrvoje Butković provalio u stan u kojem je živjela.
Izbivanje Tonke M.-koja je otišla u posjet kćeri u Beč jer joj se zet pripremao za transplantaciju srca-odvjetnik Hrvoje Butković iskoristio je za provalu u njezin stan u Barčićevoj ulici.Butković na Općinskom sudu vodi spor za povrat nacionalizirane i konfiscirane imovine,osporavajući Tonki M. stanarsko pravo,koje joj je Grad Zagreb priznao još 1992.godine, i pravo na otkup stana u kojemu starica živi gotovo 30 godina.
-Pod stare dane doživjela sam da me se tjera iz stana a država ne čini ništa kako bi spriječila njegovo divljanje.Nije vratio ni moje stvari,koje je uzeo kad je provalio-.Njezin odvjetnik zatražio je donošenje privremene mjere od sudkinje koja vodi postupak kako bi se Tonku M.vratilo u stan barem do okončanja spora i kako bi joj se vratila gardaroba te osobne stvari,koje je pri provali uzeo odvjetnik Butković.
"Općinski je sud zaključio da u Butkovićevim postupcima nema posebne protupravnosti i nasilja te da ne vidi zbog čega bi Tonka M.(82.godine)trpjela štetu ako ostane izvan svoga stana sve do okončanja postupka"

Tko je glasao

"Bivši HDZ-ov ministar

"Bivši HDZ-ov ministar Zvonimir Medvedović izbacuje zaštićenu najmoprimku.Već po drugi put joj je promjenio bravu na kući u Ulici dr.Milana Rojca kako bi na taj način izbacio Ines Radovanić zaštićenu najmoprimku iz kuće,odnosno spriječio njen ulazak u stan.Pokušava me na različite načine istjerati iz kuće.Pod izlikom da su instalacije starei opasne i isključio mi je struju i vodu."

Tko je glasao

Željko Thűr, Jurica

Željko Thűr, Jurica Malčić, Sanader, Bebić, brojni ministri, sudski dužnosnici i mnogi takozvani državni službenici nisu ni državni ni službenici. Oni su mafijaški kumovi.

Željko Thűr je prošle godine u ožujku naletio na minu, a da toga vrlo vjerojatno nije svjestan. Kao zamjenik pučkog laprdala, bijesno je odgovorio čovjeku, koji se žalio na postupanje policije u odnosu na sebe, kako je preuranjeno za bilo kakve ocjene, jer se policijska Uprava dubrovačko- neretvanska nije očitovala na navode optužbe.

Ne da mi se provjeravati, ali negdje u studenom 2008. godine, čovjek je napisao pučkom laprdalu dopis, a koji je poslao na znanje Delegaciji evropske komisije za Hrvatsku, u kojem vrlo teško optužuje institucije hrvatske države za očitu mafijašku umreženost. Naravno, sada više nema odgovora. Ni od policije, ni od sudstva ni od pučkog prirepka. Odgovori u obliku zloupotreba položaja i nasilja se, međutim, množe svaki dan.

Neće još dugo. Gotovi su.

Tko je glasao

Prije nekoliko mjeseci sam

Prije nekoliko mjeseci sam po savjetu predstavnice za proširenje pri EU, za Hrvatsku, nazvala Željka Thura iz razloga što jednan političar maltretira i poziva ljude na komunistički ustanak u demokratskoj državi, kao i budućoj članici EUa.
Bilo je riječ o Damiru Kajinu i njegovim skandaloznim izjavama po Istarskim medijima.

Razgovor sa tim tipom koji je zamjenik pravobranitelja je bilo neponovljivo iskustvo totalne neprofesionalnosti, drskosti, čak otvorenog sprdanja sa ozbiljnim kršenjem ljudskih prava.

Smijao se tokom cijelog razgovora i objasnio mi kako je on kao jedan od sudaca u komunizmu bio jako blag prema "nacionalistima" koji su pjevali zabranjene pjesme, da ih je mogao osuditi na dugogodišnje zatvorske kazne, ali nije.

Lijepo mi je objasnio uz posprdni smijeh, da je bilo bolje u komunizmu nego danas i da njega ne zanima što Damir Kajin radi ni što govori zato što on to radi za glasove, što valjda znači da je u redu.

Bila sam u čudu kako se jedan državni službenik može ovako razgovarati.

U to vrijeme sam upozoravala da će retorika Damira Kajina dovesti do krvi i da je sramotno da jedan političar u 21 stoljeću zaziva komunističke ustanke.

Vrijeme je pokazalo da sam bila u pravu.
Zamjenik pravobranitelja Željko Thur je sramota za Hrvatsku državu.

Zapravo nije ni čudo da se ponaša kako se ponaša, primitivni agresivni "revolucionar" iz šume.

Dobro došli u lopovsku crvenu komunističku prevarenu Hrvatsku!

Tko je glasao

objasnio mi kako je on kao

objasnio mi kako je on kao jedan od sudaca u komunizmu bio jako blag prema "nacionalistima" koji su pjevali zabranjene pjesme, da ih je mogao osuditi na dugogodišnje zatvorske kazne, ali nije

Zbilja me iznenadiste s ovim navodom. Zahvaljujuci ucestalim tvrdnjama na pollitika com., poceo sam vjerovati da je u bivsoj drzavi bilo vise demokracije nego u ovoj. A sad eto spoznajem da su ljudi osudjivani na dugogodisnje robije zbog pjevanja pjesama. Dobro, sudac o kojemu govorimo je (prema njegovoj tvrdnji) bio blag, a mnoge njegove kolege, nisu. Vjerojatno neki od tih sudaca jos uvijek rade, a neki su u mirovini. Pa zasto ova drzava izdvaja iz proracuna novac za njihove place ili mirovine? Go ahead with lustracija!

Tko je glasao

A mene su gotovo uvjerili da

A mene su gotovo uvjerili da su svi ti kršitelji ljudskih i građanskih prava već odavno u penziji, a da je bilo kakvo zagovaranje lustracije samo kost za glodanje, kako bi se skrenula pažnja od gorućih pitanja, primjerice mitarenja golubova. Sad će Tur sve te mutikaše srediti. Samo se treba dokopati njihovih podataka.

Tko je glasao

Da, vidjeli bismo protivnike

Da, vidjeli bismo protivnike lustracije kako bi reagirali kada bi bile njihove kosti malo ispravljane. Promijenili bi pricu.
A pogledaj drugi par Turoviih opanaka: Ljudi su osudjivani na dugogodisnje robije zbog pjevanja nacionalistickih pjesama, indirektno nam priznaje.
E vidis, navika je navika, zato i dan-danas neki nastoje zabranuti nastupe Thompsonu. Kako li bi ga oni slatko strpali u preodgojnu instituciju. Oh, oprosti, umalo rekoh kurve.

Tko je glasao

On (Thur) je jedan za kojeg

On (Thur) je jedan za kojeg znamo. Koliko ih je preostalo?
Kajin, takodjer, nije jedini i neprocesuiran je kao i ostali.

Stoga, osobite pohvale za ovaj dio:
Dobro došli u lopovsku crvenu komunističku prevarenu Hrvatsku!

Jer to je nažalost istina!
Promjene u mentalitetu ponašanja u odnosu na SRH vrijeme-nema!
samo su legalizirani lopovluk, korupcija i kriminal.
Licemjerje je nekom čudnom metamorfozom postalo vrline, a sposobnosti i znanje neželjene vrijednosti.
Obitelj je zamijenjena "tolerantnim" manjinskim skupinama, a tradicionalne vrijednosti svakodnevnom bezličnom pomodnošću.

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Pozivam sve kolege i

Pozivam sve kolege i kolegice sa Politike da uputimo jedan dopis vlasti i zatrazimo intervenciju protiv ovog divljaka i teroriste.

Tko je glasao

Ovih dana će se svi

Ovih dana će se svi zainteresirani korisnici pollitike moći uključiti u rješavanje ovakvih problema. Nije dovoljan jedan dopis, nego ciljana i uporna aktivnost dok se problem ili problemi ne riješe na zadovoljavajući način i u skladu s Ustavom RH i propisima.

Među prioritetima će nam biti upravo nefunkcioniranje institucija i korupcija koja je s time povezana.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci