Tagovi

Zamjenica predsjednika je mrtva, živila predsjednica!

Subota popodne, dan kada političari odmaraju od svakodnevnice. Dan kada se ništa ne događa od politike dok tek Branka Šeparović zbori o zagađenju prirode, ljudskom faktoru i oznoskom omotaču.

Tek što sam promislio da će takva biti i današnja subota, iznenadila me je vijest kako je Željka Antunović ponijela ostavku na dužnost zamjenice predsjednika Socialdemokratske partije Hrvatske. Ponudio sam sebi niz pretpostavki te sam imao ozbiljnu raspravu sa samim sobom o točnom razlogu:

- Željka Antunović je moralna osoba koja je preuzela dio odgovornosti za neusijeh postizborne koalicije,
- Nije trpila predsjednika Milanovića i jednostavno je pukla i napustila brod,
- Nije imala za skupiti dovoljno novca sa Zoranom da daju više Frišćiću nego mu je dao Sanader,
- Razultati X. izborne jedinice su je ohrabrili da se smatra dostojnim kandidatom u svibnju gdje bi postala nova predsjednica,
- Odlučila je ostaviti se politike i vratiti se u računovodstvo&financije;

Iskreno, Željka Antunović je vrlo pozitivna osoba koja za razliku od Arlovića i Pančića nije pljuvala po Milanoviću cijelo vrijeme već je kuhala u sebi. Čekala je raspravu da iznese svoje stavove bez da je čekala lešinarske medije da istrgnu iz konteksta i ono što je rekla i ono što nije rekla.
Sa druge strane smatram da je pod pritiskom Arlovića i Vidovića nagovorena da napravi ovakav potez i otvori sebi vrata da bude izravan konkurent Zoranu Milanooviću.

Da ovo nije napravila, slika kod delegata bi izgledala da je ona postavljena kao protukandidat samo iz razloga kako bi Milanović imao "konkurenciju" te kako bi je potukao i izašao jači iz ringa, a na taj bi način Željka Antunović postala politički mrtva.

Iskreno, ne smatram Milanovićeve poteze za vrijeme njegova mandata mudrim i savršenima ali također smatram da treba dobiti još jedan mandat i pokazati što zna, a pritom ga kontrolirati da stranka ne potone, a ako se digne još više onda je to pokazatelj da Zoran Milanović zna i da je on jedini logični i moderni Ivica Račan. Siguran sam da je Račan želio modernizirati stranku što mu je i uspjevalo. Pod njegovim rukovodstvom Forum Mladih Sdp-a je kao jedina takva prava organizacija pretvorena u jedno dobro političko učilište iz koje će ponicati ozbiljni političari koji će se svojim trudom istaknuti u društvu prije nego što preuzmu teret vođenja vlade ili oporbe, nebitno.

Pokojni Račan je zadnjih 16 godina imao prednost pred mladim mu nasljenikom utoliko što mediji nisu držali SDP pod povećalom, pa je mogao vući poteze bez dugotrajnih poslijedica. Na koncu konca i vremena su bila opasnija, a drugovi u stranci bili stvarni drugovi, prijatelji, a nadasve homogeni.
Kako god bilo, ne želim ispasti neovisan jer to nisam, želim naglasiti kako ipak ova stranka pokazuje da u njoj ima demokracije, a to pokazuje i medijska informiranost. Oči javnosti uprte su u zamjenicu predsjednika, a iskreno siguran sam da 90% građana ne zna tko je zamjenik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.
Tamo sve zataškavaju, a vjerovatno su mnogo više homogeni i veći drugovi od pravih drugova. Asocira me na udbu. Predsjednik je tamo kralj, a sve ostalo su dvorske lude.
Na kraju krajeva ovi su sekta, a SDP je stranka.

Komentari

marin držić za 68 -

marin držić

za 68 - neprovjereno

u svezi navoda :
"Inače " davor" u svom tekstu koliko shvaćam nije za to da gđa. Antunović zamjeni g. Milanovića već konstatira da je žena odlučila iz nekih razloga maknuti se i da je bolje za nju i sve druge da ona ode svojim putem."
kolega 68 - upravo to nismo razumijeli
željkica ide dalje, ali ne svojim putem
uvalila se na mjesto potpredsjednice sabora iz redova sdp
pa je potom u stranci dala ostavku
ona zasigurno neće još u političku mirovinu, iako joj je vrijeme

marin držić

Tko je glasao

marin držić davore, pojma

marin držić

davore, pojma nemaš o čemu pišeš
anatema( grč.) - jedno od značenja -isključenje iz vjerničke zajednice, izopćenje, ekskomunikacija
željka ide dalje, nitko je i ničim ne anametizira, a njena patetična i nepotrebna ostavka dovodi do zaključka da se bavi sama sobom, sa suzama u očima i pobudama koje se toliko očito prozirne i naposljetku posljedica su njenog očitog političkog klimakterija
ponavljam, što ona može poručiti hrvatskom radništvu?
može poručiti - potpredsjednica sam hb-a, imam ok primanja, možda i službeno vozilo na uporabu
toliko o tome
od nje i njenog političkog aganžmana niš koristi

marin držić

Tko je glasao

za "marin

za "marin držić"
komentar:
Pa kad bolje razmislim nema takve osobe koja može voditi pametno bilo koju stranku u Hrvatskoj.
Možda eventualno g. Čačić ali uz drugu ekipu .
Ja sam inače za stvaranje klime zajedničkog nastupa pametnih ljudi punih znanja ,gdje ih ima, u pojedinim strankama i u jednom prijelaznom razdoblju od 3-5 godina stvaranje vlade nacionalnog spasa.
Inače " davor" u svom tekstu
koliko shvaćam nije za to da gđa. Antunović zamjeni g. Milanovića već konstatira da je žena odlučila iz nekih razloga maknuti se i da je bolje za nju i sve druge da ona ode svojim putem.
Pa to je njeno ljudsko pravo. Ja nemam ništa protiv takvog postupka. Njen postupak vjerojatno je proizišao iz srca.
Ps. nešto slično klimakteriju imaju i muškarci u određenoj dobi pa su i gori od žena.Ali to je naša priroda ,kemija i hormoni što treba uvažavati.

Tko je glasao

marin držić Marshal je

marin držić

Marshal je pogodio u sridu kad kaže:

"Politika je prljava. Meni je malo nelogično da Željka nije dala ostavku nakon izbora i PRIJE NEGO je izabrana za potpredsjednicu sabora."

Bljak.

Antunović je vrsta osoba koja sa hladnom zabrinutom maskom lica može pričati o svemu što ti srce želi : od kazneno - postupovnog prava do tehnologije finskog tenka.
Što ona može učiniti za hrvatsko radništvo i građanstvo? Baš ništa.

Znao je to i Ivica Račan kad je napisao onu kratku, ali odličnu poruku svom sdp-u prije smrti.

Da je kojim slučajem ona vodila stranku na izbore - ziher bi sdp prošao kao hsp.
Bez karizme, bez akcije, sa monotonom, samozadovoljnom spikom, sujetna, ozbiljna kad je vrijeme za smijeh, smije se kad je vrijeme za ozbiljnost, ne odaje dojam kompetencije ni za jedno važno područje političkog života.

Bilo bi ok da hdz, sdp i druge stranke osim mladeži, a prema kriteriju staža u stranci, osnuju i klub stranačke stareži .

marin držić

Tko je glasao

Marine nemaš pojma o čemu

Marine
nemaš pojma o čemu govoriš.
Ne anatemiziraj Željku .Najbolje teorije vrlo često završavaju najgorom praksom.
Ako v>Vas ljudska priroda ponekad ne zbuni ,znači da ju i ne razumijete.

A gosp. Milanović bi trebao znati da od 15 laskavaca barem 12 laže.

stepski vuk

Tko je glasao

marin držić hrvatska se u

marin držić

hrvatska se u političkom smislu provincijalizirala, što je loše,
a još je gore da je obol tome dala i još uvijek daje gđa. željka a.
ipak je najgore slušati tu političarku opće prakse kako priča i kako se naslađuje slušajući sebe kako priča, a veze nema
moja riječ protiv načina djelovanja ove gospođe je riječ protiv svih političara opće prakse
stoga gospon davore, to nije zloća, to nije moj osobni provincijalizam - kojeg ne poričem, ali ne zloupotrebljavam,
to nije nemir i nije strast,
ali željka antunović je u političkom smislu out i njeni sudruzi kao iz teksta, osim novog sdp-a - borzan, milanović, josipović i dr. kojeg nisu u stanju pratiti i shvatiti

marin držić

Tko je glasao

osim novog sdp-a - borzan,

osim novog sdp-a - borzan, milanović, josipović i dr. kojeg nisu u stanju pratiti i shvatiti
Ad Josipovića je očigledno, slično kao oko Jure Radića, Vedriša, Miomira Žužula i raznih, jer Josipović stiže:
- profesor prava u tip top formi sa cca 10 ogranaka;
- profesor glazbe i skladanja sa dodatnim vođenjem svih poslova oko ZMAPA, Muzičkog biennala Zagreb, filharmnije i još sto čuda, red veličine nekoliko milijardi godišnje;
- ne samo gradski vijećnik Zagreba i zastupnik nego i odlučujuće bavljenje impresivnim temama;
- kvarcanja, ljetovanja, zimovanja i razno razna društvena pažnja, uz dolično povećanje nekretnina i raznog, što priliči tom nivou;
- održanje iznimne kondicije u držanju i retorici, kao Vedriš i Jure radić zajedno;
- održanje zavidnog maoističkog propuha
- i razno drugo.

Ne samo ovi političari opće prakse kao „kokoš“ Željka Antunović, nego i bilo tko ne može ni blizu pratiti, to je skoro blizu Kardelja i njegova šegrta Tomca, akademika Barbića, Tuđmana i Kincla, svjetski vrh kojem ni Hillary i Bill ne mogu parirati a pratiti ne može ni većina svjetske elite (npr. elitni Romano Prodi, iako vozi bicikl, bio na čelu Eu i talijanske Vlade i istaaknuti ekonomist i profesor sa svim tim je zaradio 80.000 EUR-a bruto na godinu, dok Josipović, Barbić, Sokol i slični to okrenu za neke savjete, čak je i njegov benigni dekan i stranački aktivist Kregar u doba rata više od toga dobivao za altruističke savjete oko pogrebnih i aktivnosti kolega akademskih građana sa humanistom dr Šoićem na Komercijalnoj banci).

Tko je glasao

Dok su u EU kojoj kao

Dok su u EU kojoj kao težimo političari:
- religijski zatucani Bushov partner Blaire i njegov nasljednik tašti geograf Brown koji se je bavio financijama;
- tri puta veća kokoš od Antunovićke, kćerka pastora i domaćica koja kuha, pere i pegla Angela Merckel;
- spomenuti smušenjak i diletant Prodi;
- da ne spominjemo jebivjetre tipa Szarkozy ili pitaj boga kako se zove, Rupel, od cinizma podbuhlog Vaclava Klausa, španjolske pozere itd.

Tko je glasao

- i razno drugo. Čovjek ima

- i razno drugo.
Čovjek ima vraški dobru desnu ruku u stolnom nogometu.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Zlatko Komadina for

Zlatko Komadina for President

Ja se nadam da Željka neće biti izabrana i da će se u SDP-u otvoriti proces traženja protukandidata koji će imati izgleda protiv Sanadera. To Željka Antunović sigurno nije. Sama činjenica da je poštenija i razumnija od Milanovića i da na taj način možda malo više utjelovljuje vrijednosti koje SDP naziva svojima nije dovoljna da pobjedi HDZ. SDP-u treba netko tko će više motivirati svoje a manje birače suprotnih opcija, netko dovoljno razuman i politički iskusan da stvori saveze sa drugim strankama. Stoga mislim da bi Zlatko Komadina bio idealan kandidat, nimalo lošiji od Josipovića koji se, obzirom da nije član stranke, ne može ni kandidirati.

Tko je glasao

sorry ali ne mogu ne

sorry ali ne mogu ne primjetiti tvoj fetiš prema komadini,

na temelju čega ti smatraš da je on imalo bolji kandidat, pa to je čovjek koji je javno rekao da će se kandidirati za potpredsjednika stranke

Tko je glasao

Možda čovjek ne zna da je

Možda čovjek ne zna da je Komadina prezime, a ne nadimak.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

marin držić nevjerojatno

marin držić

nevjerojatno nezanimljiva i dosadna političarka
sdp- u bi bolja bila ona tajnica moneypenny iz james bonda
iritira način na koji se ova političarka najslađuje slušajući samu sebe
ovoj ženi, po meni, nije mjesto u socijaldemokratskoj stranci,
jer je svjetonazorski bliža računovodstvenoj stranci plisiranih provincijskih suknji

marin držić

Tko je glasao

Pa ti si skroz prolupao

Pa ti si skroz prolupao nemaš pojma što pišeš, (molim bez uvrede) . Pa ti bi u vrijeme inkvizicije i moći Crkve bio idealan .
Daj osobnu antipatiju i komplekse ostavi za doma, što te tjera na zloću.
Pa Hrvatska je postala EU provincija i ti si dio nje .

Pustite gđu. Antunović na miru . Žena je shvatila gdje je , što joj se već neko vrijeme događa i sprema , što se događa s SDP-om, kamo sve to vodi , dala je ona uz pokojnog Račana dosta ,imala je dosita dobrog mentora. Bila je do kraja principjelna i zbog osobnih razloga na koje ima apsolutno pravo kao svaki čovjek, donijela odluku . Ako Vam svima toliko fali što je niste više podržali nego je anatemizirate.
Ova je Hrvatska puna licemjera u ovoj ili onoj stranci. I kao vjerovati ČOVJEKU.
Gđi. Antunović je bolje da se odlučila na ovaj korak nego da je završila kao žrtveno janje SDP-a . Ne zaboravite da u SDP čine ljudi ,samo ljudi podložni promjenama mišljenja i velikom utjecaju medija.

Gđi. Antunović kao i svakom dobrom i časnom čovjeku sve najbolje u pronalaženju i ispunjenju želja a SDP-u puno dobro promišljenih poteza.

stepski vuk

Tko je glasao

Ako je Željka Antunović

Ako je Željka Antunović tako loš kandidat za predsjednicu SDP-a, pitam se zašto vas onda toliko intrigira????.... po vama ja bih lako mogao zaključiti da baš i nije loš kandidat. Možda čak i pravi! .. ali to je već stvar SDP-a.

Tko je glasao

po mom mišljenju, željka

po mom mišljenju, željka se ostavkom krenula distancirati od milanovića kako bi ga mogla napasti kao protukandidat

postavlja se naravno pitanje, zašto to nije napravila u primjerice listopadu, prosincu ili u bilo kojem drugom trenutku nego sada, 60 dana prije konvencije i u času kada je poznat novi statut koji će tada biti vjerojatno izglasan

mislim da je ovo pokušaj starije garde da neutralizira Milanovića i, kako je to netko napisao, "nove kardinale" koji su danas tu

vrijeme je promjena i vrijeme je smjena generacija, istina je da je SDP (kao i u mnoge druge stvari) krenuo prvi i da će biti pogrešaka i propusta, no takav je život kada si prvi
ovaj proces je dobar, ne nužno za SDP, ali dobar za društvo u cjelini

Tko je glasao

Politika je prljava. Meni je

Politika je prljava. Meni je malo nelogicno da Željka nije dala ostavku nakon izbora i PRIJE NEGO je izabrana za potpredsjednicu sabora.

To mi malo smeta. Možda je to slučajno, a možda i namjerno.

Sretan sam što u hrvatskoj postoji takav forum Mladih kao što je FM SDP, nebitno je li njime rukovodi Spitzer ili Bernadić.

The Marshal

Tko je glasao

Kaj bi ti s tim htel reči,

Kaj bi ti s tim htel reči, da je Željka HDZ-ov igrač.

Pa čovjek više ne mora it gledat komedije i cirkuse, na ovim stranicama se možeš nasmijat do suza.

Tko je glasao

mračak, a zašto se ti ne

mračak, a zašto se ti ne kandidiraš za predsjednika, kad i sam kažeš da je vrijeme za smjenu generacija. pa ne misliš valjda da je milanović pupoljak?! ne bi se taj skuhao u prvoj vodi (pitaj mamu značenje ove rečenice, ako ti je nejasna).

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

da bi se mogao kandidirati

da bi se mogao kandidirati moraš biti član SDPa, zar ne?

Tko je glasao

Pa primjer Jurčića to baš

Pa primjer Jurčića to baš ne dokazuje. Prvo se odlučio kandidirati, a onda se učlanio u SDP.

Tko je glasao

jurcic se nije kandidirao za

jurcic se nije kandidirao za duznost u stranci.
duznosnike stranke bira konvencija.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

... ovaj proces je dobar, ne

... ovaj proces je dobar, ne nužno za SDP, ali dobar za društvo u cjelini

Ovo je teza na nivou onih HDZ=Hrvatska...
Promjene u SDP-u su dobre za društvo u cjelini jer svako poboljšanje u SDP-u se kad tad "pretoči" u društvu u cjelini koje od toga napreduje... A svašta... jeste zadojeni...

Ovo je čista interna politička borba SDP-a i ima samo veze s foteljama u paratiji...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Problem je sto stare

Problem je sto stare generacije iza sebe nisu ostavile nista pametno. Jer su same bile neplodne. Tako Antunovickin cin vidim kao pokusaj odrzavanja statusa quo SDPa koji mozda ima i vise smisla za doticnu ekipu nego raspad koji ulazi u igru sa dezorjentiranim Milanovicem.

I to sto kaze B2, nece me cudit niti najmanje kada na konvenciji SDPa glas Bandica bude presudan za Milanovicevo prezivljavanje. Da podsjetim jos jednom, Bandic ga je jos u desetom mjesecu ucinio svojom kujicom, sad je vrijeme da mu se kujica pocne motat oko nogu.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

mene zbilja oduševljava

mene zbilja oduševljava opsjednutost sdp-ovaca hdz-om. čak i kad rješavaju unutarstranačku problematiku, ne mogu ne upiknuti u hdz. misle da će njihovi unutarstranački problemi nestati što više budu lamentirali o hdz-u. u naslovu sukob između milanovića i anutnovićke, a link na ivu sanadera. da ne povjeruješ. ma sigurno je ivo sanader namjestio sdp-u milanovića, kad je ovaj popušio izbore, pa je željka antunović s pravom ljuta. gospodine dragi, gospodin pukanić je sam priznao u nedjeljom u dva da vam je smjestio zorana milanovića pa se njemu i žalite i njega linkujte u svojim postovima. ova opsjednutost hdz-om je upravo smiješna.

p.s. mislim da je davorko vidović bio na instrukcijama u hdz-u pa da zbog toga podržava željku antunović. a čini mi se da sam iz povjerljivih izvora čula da je tamo bio i ivica proteza.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

mene zbilja oduševljava

mene zbilja oduševljava opsjednutost sdp-ovaca hdz-om. čak i kad rješavaju unutarstranačku problematiku, ne mogu ne upiknuti u hdz. misle da će njihovi unutarstranački problemi nestati što više budu lamentirali o hdz-u. u naslovu sukob između milanovića i anutnovićke, a link na ivu sanadera. da ne povjeruješ. ma sigurno je ivo sanader namjestio sdp-u milanovića, kad je ovaj popušio izbore, pa je željka antunović s pravom ljuta. gospodine dragi, gospodin pukanić je sam priznao u nedjeljom u dva da vam je smjestio zorana milanovića pa se njemu i žalite i njega linkujte u svojim postovima. ova opsjednutost hdz-om je upravo smiješna.
p.s. mislim da je davorko vidović bio na instrukcijama u hdz-u pa da zbog toga podržava željku antunović. a čini mi se da sam iz povjerljivih izvora čula da je tamo bio i ivica proteza.

A mene, moram priznat, oduševljava tvoje "odlično" poznavanje hrvatskog pravopisa!!!!! Vidi se odmah kojoj političkoj opciji pripadaš - onoj "kamena s ramena". I oduševljava me kad čujem izraz "popiknut" ili "upiknut" ... super mi je, pravi hrvatski izraz.

Opsjednutost SDP-a sa hdz-om!? Samo onda kad o poštenju govori kurva, u prijevodu - kad sanader govori o dobrobiti i brizi za hrvatski narod! Kako ti ono reče: "... da ne povjeruješ."

Tko je glasao

A ti ptico rugalice ne

A ti ptico rugalice ne možeš niti HDZ napisati velikim slovima...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

A ti ptico rugalice ne

A ti ptico rugalice ne možeš niti HDZ napisati velikim slovima...

Priznajem, ne mogu! Toliko se trudim, ali ... ne ide!

Tko je glasao

što je s pravopisom? mene

što je s pravopisom? mene oduševljava što se netko bavi inetrnetom, tko nema pojma da je na internetu osnovno pravilo lijepog ponašanja pisanje malim slovima i obraćanje drugome s ti. daj, molim te, ne dijeli drugima lekcije, ako sam nemaš pojma o čemu pišeš.
p.s. o pravopisu mi govori osoba koja imena ljudi piše malim slovima, da ne povjeruješ.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

p.s. o pravopisu mi govori

p.s. o pravopisu mi govori osoba koja imena ljudi piše malim slovima, da ne povjeruješ.
Da si malo pažljivije čitala moje tekstove onda bi primijetila da ja malim slovima pišem (NAMJERNO!!!!!) samo ona imena i nazive osoba i stranaka koje ne cijenim niti malo, koje smatram kriminalcima i nametnicima ovog našeg društva (jedinica mjere nepoštenja i podlosti) i da na taj način pokazujem da nemam niti malo poštovanja prema tim spodobama. U ostalom pisanju možda učinim poneku pogrešku, ali ... da malim slovom započinjem novu rečenicu ... e to mi se ne može dogodit ni pod slučajno. Zato, dijete moje, nazad u školu i uči pravopis i gramatiku. Novu ili staru ... svejedno. Ne ide ti nijedna!

mene oduševljava što se netko bavi inetrnetom, tko nema pojma da je na internetu osnovno pravilo lijepog ponašanja pisanje malim slovima i obraćanje drugome s ti.
Evo samo još malo podukice ... kada se kaže pisati malim slovima (na Internetu) onda se ne misli da se ne koriste znakovi interpunkcije (to su ti točka, zarez, uskličnik, upitnik, navodnici ...), već da nije poželjno ni pristojno pisati sve riječi velikim slovima (što djeca kažu - štampanim), jer to stvara dojam da se viče na nekoga, e a to nije pristojno.
Što se tiče persiranja (ti, vi), bilo bi najpristojnije obraćati se sa Vi, ali kako je pretežno mlada populacija uvela taj stil pisanja (sa ti), onda se to tako usvojilo, pa i ja, među ostalima.

Eto kraljice lavova, lako se tako nazvati, teže je to i postati!

Tko je glasao

Dobro došla Lionice! Neki

Dobro došla Lionice!
Neki samostalni napis možemo očekivati??

Tko je glasao

Frederiko, od mene se može

Frederiko, od mene se može svašta očekivati. Međutim, vidim da su sprayevi spremni. Ne znam je li to Mrak zadužio Onaniusa i njegove sljedbenike da me se riješe ako se slučajno pojavim. Pogledaj dolje pod Vatikanom. I još ga ocijenili neki likovi za koje nikad nisam čula. Da je sm ili ap, ili netko stari, ok, ali face koje o meni ništa ne znaju, cccccccc. Ovdje se izgleda ništa nije promijenilo. No dobro. Napisat ću post, tebi za dušu. Već je i ovo izvan pravila pollitike, jer nije u duhu komentiranja članka, pa te pozdravljam.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lion Queen, ne daj se Ines,

Lion Queen, ne daj se Ines, ne daj se zajebavati od Mraka i inih SDP vazelina :)) hehe, sad će me mrak zbrisat? samo ožeži, niš' se neće promijeniti anyway, Croatia je deep down into shit već odavno..tak' da jenda LQ ili jedna CC zbilja ne može pokvariti stvar; a što se tiče kvalitete of this forum...on je već neko vrijeme u laganom padu...tja, šta ćeš, mrače, ne možeš imati pod kontrolom taj omnipotentan - često i autodestruktivan - balkanski duh; to je ta tragedija svih inovatora i umova (tu ne mislim reći da si ti, dragi mrače, inovator ili kakav poseban um, to da se ne bi zanio :)) - koji pokušavaju ukazati na izlaz ovom zabluđenom, sluđenom, izvaranom, ispokradanom i isprepadanom hrvatskom plebsu.

ajde, tu zoran oštrić i još par mališana daju neke, istinabog krhke, nade da eppur si mouve...pa sad da vidimo..., kak se ono veli...defetizam neće proći

CC

Tko je glasao

CC, hvala.

CC, hvala.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

htjela sam dodat' al' me

htjela sam dodat' al' me opet vino obuzelo: a on - plebs - često ne vidi ili ne želi vidjeti ruku koja mu se pruža (mudri ljudi, ljudi od formata, moralne vertikale, ili kak' se to već veli); plebs samo i uvijek puši galamdžije koji znaju lijepo (uvjetno rečeno) zborit, koji obećavaju, itd.itd.

uvijek se rastužim kad pomislim koliko je ljudi poginulo, umrlo, ostalo invalidno, itd. a da svi mi sad, tu hrvatsku, zapraff bagateliziramo. dokle? dok nam opet netko ne priprijeti, dok ne bude kakva major frka. izgleda da mi, hrvati, možemo i znamo biti zajedno, biti jedno, tek kad je ono, the ultimate danger, totalna frka...samo onda se znamo homogenizirati. hoću reći..na nas se može aplicirati ona, kako ono ide: sve dobivene bitke u ratu, izgubili su u miru...dobro, nije baš tak,ali kužite što hoću reći: obranimo zemlju, dobijemo svoju državu, i onda ju idemo rasprodat, razbrcat kao da ih imamo još deset, pa nije bed..
straaaašnoooo. mi ne zaslužujemo bolje nego - opet, kao nekoć u povijesti - kakvog novog Habsburgovca ili kakvog Amera, štajaznam - da nam upravlja državom. Jer sami za to nismo sposobni. Svaki iole bolji manager bi iz naše zemlje napravio čudo. A mi smo od nje napravili - ruglo.

I na kraju, ne želim biti patetique, mais quand meme: zar su zato Gotovina i ekipa u Hagu? Da tu nekavi Bandići caruju, ha? (molim lijepo, dok im se ne dokaže krivnja, oni su nevini, da me netko sad tu, znam već tko, ne bi lovio za riječ). Howg.

CC

Tko je glasao

mene zbilja oduševljava

mene zbilja oduševljava opsjednutost sdp-ovaca hdz-om. čak i kad rješavaju unutarstranačku problematiku, ne mogu ne upikunuti u hdz. misle da će njihovi unutarstranački problemi nestati što više budu lamentirali o hdz-u. u naslovu sukob između milanovića i anutnovićke, a link na ivu sanadera. da ne povjeruješ. ma sigurno je ivo sanader namjestio sdp-u milanovića, kad je ovaj popušio izbore, pa je željka antunović s pravom ljuta. gospodine dragi, gospodin pukanić je sam priznao u nedjeljom u dva da vam je smjestio zorana milanovića pa se njemu i žalite i njega linkujte u svojim postovima. ova opsjednutost hdz-om je upravo smiješna.
p.s. mislim da je davorko vidović bio na instrukcijama u hdz-u pa da zbog toga podržava željku antunović. a čini mi se da sam iz povjerljivih izvora čula da je tamo bio i ivica proteza pančić.

Tko je glasao

Slušajući između redova

Slušajući između redova Željkino objašnjenje zašto je dala ostavku jasno se iscrtava diktatorsko ponašanja Zorana Zmijske oči Milanovića u vođenju SDP-a...

A koliko ste samo riječi ispisli na ovom SDP-ovom drkalištu o timu, o tome kako u SDP-u je sve timski, sve zajednički, o Zokiju velikom demokrati - a ono ispada da se radi o jedno arogantom malcu koji se umislio da je pobrao svu pamet svijeta... (mrak, da li je vratio one posuđene aute od eurolinea?)

Čudno da se SDP-ovi drugovi ovdje ne osvrću na novu situaciju u SDP-u, a također niti na intervju iz jučerašnjeg Jutarnjeg gdje Zoki i deseti puta ne vidi nikakvih problema u Bandiću, sve mi se čini da će mu Bandić biti glavni zaštitnik od rušenja na sljedećoj konveciji stranke...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Ti si Maršale malo otišo'

Ti si Maršale malo otišo' ...što ti ovo pak znači? Pokojni Račan je zadnjih 16 godina imao prednost pred mladim mu nasljenikom utoliko što mediji nisu držali SDP pod povećalom, pa je mogao vući poteze bez dugotrajnih poslijedica ???

pa hrpu posljedica koje sad imamo/snosimo posljedice su poteza upravo Račana, kojeg su, ne valjda od milja, zvali Cunctator - tek toliko da te podsjetim :)) a i da te podsjetim da su obećavali reviziju privatizacije, pa ništa...ćorak. Upravo Željkica, djevojačko prezime: Kak-Sam-Ja-Pametna, udata: Antunović je izjavila - kad su porauhali izbore - tja, čujte, nismo niš' mogli, sve je bilo lege artis. Ahahahaha. A upravo na galami kako će sve te kradljivce, tajkune i sl. strpati iza rešetaka su dobili izbore. Da ne nabrajam dalje njihova sranja...

Toliko o vjerodostojnosti SDPa. A da je Forum mladih Slafkeca i Mirkeca išta bolji od starih SDPovaca, čisto sumnjam.

CC

Tko je glasao

Pod njegovim rukovodstvom

Pod njegovim rukovodstvom Forum Mladih Sdp-a je kao jedina takva prava organizacija pretvorena u jedno dobro političko učilište iz koje će ponicati ozbiljni političari koji će se svojim trudom istaknuti u društvu prije nego što preuzmu teret vođenja vlade ili oporbe, nebitno.

Upravo će ovi forumaši odigrati važnu ulogu u razvoju ukupnog političkog ozračja, ne samo u SDP već i u Hrvatskoj. Sabornici koji su prošli kroz Forum već su sada u Saboru dali doprinos kroz sadržajnije, argumentirane i interesantnije diskusije.

Milanović će po svemu sudeći u njima imati podršku na konvenciji ali se nebi trebao odreći niti starih kadrova. Zajednički bi, iskustvo i mladost udruženi, mogli dogovoriti program i izabrati novo vodstvo stranke. Nema razloga očekivati da je više kandidata za predsjednika ili neke druge pozicije pokazatelj mogućeg raspada kod bilo koje demokratske stranke. To je mogućnost više da se demokracija u stranci ojača, izaberu kvalitetniji programi i odaberu suvremenije metode za borbu na političkom tržištu. Ja im u tome želim uspjeha.

Tko je glasao

Ko zivi u nadi, umire od

Ko zivi u nadi, umire od gladi.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci