Tagovi

Žalosna histerija protiv cjepljenja

Jedna moja facebook prijateljica, nažalost, sudjeluje u širenju antiznanstvene histerije i ugrožavanju zdravlja i života.

Njen današnji status:

Evo nešto od moje frendice Jadranke sa ćim se totalno slažem;

Da je cjepljenje djece dobra stvar,ne bi morala postojati zakonska prisila na njega.Svi mi znamo što je,što nije dobro.Netko voli burek,netko čokoladu,ne treba mi zakonska prisila da ih konzumiram.

"Od nameta nema selameta " - kaže pjesma sevdalinka. Tko silom u crkvu ide,taj se Bogu ne moli.

Znamo li sigurno da nam prijeti nešto ako se ne cijepimo ? Znamo li da nas cjepivo sigurno štiti ? Znamo li da sigurno druge ugrožavamo ako se ne cijepimo ?Znamo li da li smo možda alergični na neki sastojak cjepiva i tko je to utvrdio ? Znamo li što je bolje :prirodni ili umjetni imunitet ? Da li su nam problem zarazne dječje bolesti ili moždani,srčani udari, karcinomi, dijabetes, autoimune bolesti, autizam, alergije, i tko je dokazao isključenost veze ovih bolesti s cjepljenjem ? Može li se djelovati na imunološki sustav ,a da se istovremeno ne djeluje na nervni sistem i time dovodimo možda djecu u opasnost ? Tko svojim potpisom,imenom i titulom preuzima odgovornost za učinkovitost i sigurnost cjepiva ? Zašto pedijatri predlažu osnivanje odštetnih fondova ako je cjepljenje sigurno ?

Tu ona postavlja mnoga pitanja, koja se kopipejstaju okolo po netu. Nažalost, kako pokazuje praksa pristaša tog anti-vakcinacijskog pokreta, to nije praćeno spremnošću da se stvarno promisli i procijeni moguće odgovore na ta pitanja.

Primjetite, kako se na početku nonšalatno konstatira: »Svi mi znamo što je, što nije dobro.« Ma zar zbilja? To je koještarija. Takva vrsta tvrdnji potječe od religioznih fundamentalista, koji misle da sve znaju jer su čitali (ili su im čitali) ovu ili onu Svetu Knjigu. Ali čak ni velika većina vjerskih lidera u svijetu, uključivo naravno papu, to ne tvrdi.

Odgovirio sam na njenom zidu, i neki drugi su se javili i zastupali taj stav. prenosim dio svojih odgovora (uz manje promjene).

I da je škola dobra stvar, ne bi bila obavezna? Da su prije 150 godina, kad se uvodila obavezna pučka škola, raspisali referendum, velika većina bi bila protiv.

»Znamo li sigurno da nam prijeti nešto ako se ne cijepimo ? «

Da. Znamo 100% sligurno. Čitajte malo povijest, nađite neke ljude 80+ da vam ispričaju koliko je djece nekad umiralo od raznih bolesti, kojih danas više gotovo ni nema!

Cijepljenje svuda jest obavezno i to spašava MILIJUNE života. Oni koji odbijaju cijepiti svoju djecu morali bi razmisliti o činjenici da je još prije 100 godina, pa i manje u zabačenim krajevima, bilo normalno da od četvero rođene djece jedno umre u dojenačkoj dobi, a drugo prije 15. godine. Među inim, i cijepljenje je tome uvelike pripomoglo. Isto tako biste mogli odbiti koristiti kanalizaciju i sapun.

To je jedna od brojnih izmišljotina, uglavnom iz društvene sredine američkih seljačina (rednecks), koji mrze svaki napredak i svaku znanost. Kao i razne druge teorije zavjere - da su klimatske promjene komunistička izmišljotina, da je slijetanje na Mjesec bilo falsificirano, da komitet Bildeberg priprema svjetski rat u kojem bi bila uništena većina čovječanstva isl..

Žalosno je da ljudu gube vrijeme na takve stvari, umjesto da se bave stvarnim problemima svijeta oko sebe.

Evo npr. ovo sam upravo objavio, to je bavljenje stvarnim problemima, jer se radi o politikama koje vlade moraju donositi i načinima života svih nas.

Human activity responsible for three out of four heat extremes, study finds

Jedna od bitnih posljedica globalnoga zatopljenja je rast učestalosti ekstremnih vremenskih prilika. Studija, objavljena danas u časopisu 'Nature Climate Change', na osnovu klimatskim modela i brojnih ranijih istraživanja, zaključuje da danas 75% ekstremno toplih dana i 18% dana s velikim oborinama u svijetu može biti objašnjeno globalnim zatopljenjem od 0,85°C koje se dogodilo od početka industrijske ere. (...)

Ili ovo:

Scientists plan to fight insect pests by turning their own hormones against them

Još jedna vijest danas na portalu sciencedaily.com o traženju načina da se smanji ili eliminira potreba za umjetnim, neselektivnim pesticidima u poljodjelstvu. (...)

Ili ovo (nisam čuo da papa govori protiv cijepljenja):

Heartland Institute Seeks To Enlighten Pope Francis

Papinska akademija znanosti organizira samit "Zaštititi Zemlju i unaprijediti dostojanstvo čovjeka: moralna dimenzija klimatskih projena i održivog razvoja". Među govornicima će biti glavni tajnik UN Ban Ki-moon i slavni ekonomist Jeffrey Sach. (...)

Ili ovo (sve su to današnje vijesti, i sve se tiče i nas, ovdje npr. fracking još nije postao tema u Hrvatskoj, ali možda bude):

Earthquakes Linked To Fracking Activity Are On The Rise, U.S. Government Says

Godinama se spekuliralo o tome da crpljenje nafte i plina tehnologijom hidrauličkog loma (frackinga) povećava broj potresa. Sad je ta veza znanstveno potvrđena u jednom dokumentu američke savezne vlade. (...)

Sve su to stvarni problemi. Ali, problem je, da zahtijevaju učenje, razmišljanje, povezivanje raznih činjenica i ideja, razvoj složenih rješenja. Puno je jednostavnije naprosto vikati kako nas truju chemtrailsima, kako ne želimo cjepiti svoju djecu isl..

Ponekad, naravno, može biti problema s nekim vrstama cjepiva, alergijama, nepotrebnim pojedinim cjepljenjima. Kao što ponekad bude problema jer neželjene tvari ipak prodru u vodovodni sustav. Ali time se liječnici i drugi eksperti stalno bave, a dobro je, da kritični građani obraćaju pažnju.

Ali s kritičkim odmakom prema svakoj tvrdnji, a ne na temelju aprironog uvjerenja da se sve zna i da je dovolno nabaciti sumnju pa da se to smatra dokazom. Međutim, na osnovu pojedinih slučajeva generalno odbaciti cijepljenje isto je kao da se na osnovu pojedinih vijesti o štetnim tvarima u vodi iz vodovoda odbijete služiti vodovodom.

Komentari

Povući ću paralelu

Povući ću paralelu cijepljenja sa vezivanjem sigurnosnog pojasa u automobilima:

Uvedeni su tek 60-tih ili čak 70-godina u proizvodnju, a zakonski postali obavezni možda i nešto kasnije. Poznajem brojne ljude koji uporno odbijaju vezati pojas. Neki od njih su profesionalni vozači. Naši policijski službenici se u pravilu ne vežu u vozilu, u službenim policijskim vozilima su pojasevi uštekani iza naslonjača, obratite pažnju kad prolazite pored nekog parkiranog vozila ili kad ste u vožnji.
Ali to ih neće spriječiti da vama odrežu kaznu za nevezivanje pojasa, jer to je zakonom propisano, obavezno i kažnjivo u slučaju nepoštivanja. Za razliku od naših, njemački policajci se obavezno vežu, čak i na zadnjim sjedalima.

Mogli bi sad reći da je i tu teorija zavjere, jer na tome zarađuju proizvođači pojaseva i država na kaznama, a i sigurno bismo se mogli sjetiti neke prometne nezgode čiji sudionici su preživjeli i to samo zaot jer nisu bili vezani - da su bili vezani sigurno bi poginuli.

Ali ja se svejedno vežem, osim kad idem preparkirati auto 20 metara dalje :).

Tko je glasao

...prilozi u korist informiranog odlučivanja,

...iz otvorenog pisma Tetyane Obukhanych, PhD, imunologinje, kalifornijskim zakonodavcima...

Dear Legislator:

My name is Tetyana Obukhanych. I hold a PhD in Immunology. I am writing this letter in the hope that it will correct several common misperceptions about vaccines in order to help you formulate a fair and balanced understanding that is supported by accepted vaccine theory and new scientific findings.

Do unvaccinated children pose a higher threat to the public than the vaccinated?

It is often stated that those who choose not to vaccinate their children for reasons of conscience endanger the rest of the public, and this is the rationale behind most of the legislation to end vaccine exemptions currently being considered by federal and state legislators country-wide. You should be aware that the nature of protection afforded by many modern vaccines – and that includes most of the vaccines recommended by the CDC for children – is not consistent with such a statement. I have outlined below the recommended vaccines that cannot prevent transmission of disease either because they are not designed to prevent the transmission of infection (rather, they are intended to prevent disease symptoms), or because they are for non-communicable diseases. People who have not received the vaccines mentioned below pose no higher threat to the general public than those who have, implying that discrimination against non-immunized children in a public school setting may not be warranted.

How often do serious vaccine adverse events happen?

It is often stated that vaccination rarely leads to serious adverse events. Unfortunately, this statement is not supported by science. A recent study done in Ontario, Canada, established that vaccination actually leads to an emergency room visit for 1 in 168 children following their 12-month vaccination appointment and for 1 in 730 children following their 18-month vaccination appointment (see appendix for a scientific study, Item #5).

When the risk of an adverse event requiring an ER visit after well-baby vaccinations is demonstrably so high, vaccination must remain a choice for parents, who may understandably be unwilling to assume this immediate risk in order to protect their children from diseases that are generally considered mild or that their children may never be exposed to.

In summary: 1) due to the properties of modern vaccines, non-vaccinated individuals pose no greater risk of transmission of polio, diphtheria, pertussis, and numerous non-type b H. influenzae strains than vaccinated individuals do, non-vaccinated individuals pose virtually no danger of transmission of hepatitis B in a school setting, and tetanus is not transmissible at all; 2) there is a significantly elevated risk of emergency room visits after childhood vaccination appointments attesting that vaccination is not risk-free; 3) outbreaks of measles cannot be entirely prevented even if we had nearly perfect vaccination compliance; and 4) an effective method of preventing measles and other viral diseases in vaccine-ineligible infants and the immunocompromised, immunoglobulin, is available for those who may be exposed to these diseases.

Taken together, these four facts make it clear that discrimination in a public school setting against children who are not vaccinated for reasons of conscience is completely unwarranted as the vaccine status of conscientious objectors poses no undue public health risk.
http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voices.php/2015/04/30/harvard-traine...

+ jedno mišljenje,

http://voxday.blogspot.cz/2015/02/measles-actual-risks.html

Tko je glasao

cijepljenje. teorije zavjere i slično

Ajde prvo da se bavim teorijama zavjere....

Teoretičari zavjere su govorili da država špijunira svoje građane putem kompjutera i mobitela.
To je ispala istina i analitički gledano to je bilo potpuno očekivano.

U jednoj knjigi koju sam čitao se tvrdi da teoretičari zavjere griješe jer premalo fantaziraju pa su se kao primjer uzela 2 poznata slučaja u SADu gdje je vlada izvršila testiranje kemijskog i biološkog oružja na vlastitom stanovništvu. U jednom slučaju su pustili osobu zaraženu laganom prehladom u metro kako bi testirali kako će se bolest širiti u New Yorku ako netko pusti pravi smrtonosni virus.

S druge strane imamo totalno lude teorije zavjere za koje znamo da su nevjerovatne, ali razlika između tih teorija i onih u koje vjeruje dobar dio stanovništva zavisi samo od toga koliko novac ima tvorac takve teorije. Da li je to neki običan čovjek, direktor korporacije ili predsjednik ? Za prvoga se kaže da je zaluđenik teorija zavjere dok su druga dvojica profesionalci koji govore "istinu i samo istinu".

Da se vratim na cijepljenje.
Pošto je cilj proizvođača cijepiva prvo zarada,a drugo tek efikasnost cijepiva onda je normalno da je dosta ljudi skeptično u današnje doba kada je novac jedini Bog

Da ne bi bilo nesporazuma moram naglasiti da zdravstvena ispravnost cijepiva spada pod zaradu jer da cijepivo ima brzi negativni utjecaj na zdravlje ta firma bi brzo bankrotirala.

Govoreći o cijepivima i današnjem dobu zar bi bilo tako teško doći na fiks ideju da proizvođač cijepiva u zamjenu za državnu financijsku nagradu (na primjer oprost poreza ?) ubaci u cijepivo neki neobičan sastojak ? Uzmimo ponovno za primjer kompjutere i čipove i ona otkrića o specijalnim kodovima koji su ugrađeni u naše kompjutere i programe za zaštitu ?

Znam da sam čudan, ali iskreno govoreći više vjerujem kineskom sistemu kontrole cijepiva nego američkom ili hrvatskom koji su internacionalizirani.

Realno govoreći Oštriću ti si u pravu. Bez obzira na sva sranja i sve vrste nepovjerenja koje je stvorio hedonistički sustav cijepljenja su potrebna jer bez njih bi bilo stvarno previše nepotrebnih smrtnih slučajeva. Znači ja sam za cijepljenja bez obzira na sve, ali ne kao što se danas djeca cijepe u Hrvatskoj. Moja fiks ideja je da se djeca prvi put cijepe kada navrše 3 godine kada se već zna da li ona psihički i fizička ispravno rastu.

Možeš reći da je to moj ustupak paranoji po pitanju cijepljenja, ali s druge strane ovim načinom bi se stvarno vidjelo ako netko cjepivo ima negativne posljedice što se danas ne može vidjeti.

Tko je glasao

...još 27.3.2014. je u "The

...još 27.3.2014. je u "The Daily Beast" izašao članak Kenta Sepkovitza "Thank You, Croatia: All Hail Mandatory Vaccinations" kojim se u ime čovječanstva zahvaljuje Hrvatskoj što je mnogo prije SADa i većine evropskih zemalja iskoraknula u "carstvo" javnog zdravstva i obavezne vakcinacije...
...kako on to veli, između ostalog´,
"Yes, Croatia, home region of Josip Tito and a part of Tito’s Yugoslavia till 1991, the place that also spawned actor Eric Bana and coach Nick Saban, a country ranked 84th in the world with an annual GDP of about $78 billion and a population of 4.5 million, a country that just joined the European Union last year—that Croatia—is now setting the global example for intelligent, evidence-based public health."
...i završava sa:
"And here am I singing the praises of the iron-fisted totalitarian approach of Croatia, which was frequently on the wrong side of business in World War II. But a good idea is a good idea—and mandatory vaccination that places “the child’s right to health over the parent’s right” to make decisions is a sound judicial, ethical, and public health approach."...oduševljen našom avantgardom...
http://www.thedailybeast.com/articles/2014/03/27/thank-you-croatia-all-h...
...i ne bi mi to tako zazvučalo neuvjerljivo da u tom Daily Beastu i njegovom pogonu na gorivo venture kapitala, i da ne zasnivaju svoju profitabilnost na content-marketingu koji im čini rekordnih 55% svih prihoda.
"By the end of 2014, 55 percent of the Beast’s ad revenue derived from content marketing, a percentage several multiples higher than most publishers"
http://www.capitalnewyork.com/article/media/2015/02/8561959/what-are-the...
Dakle, po logici stvari, i čisto matematički,...to neumjereno veličanje naše avantgarde u svijetskim okvirima je vjerojatno s 55% vjerojatnosti motivirano tim vidom zarade.

Tko je glasao

da

Nisam dokona domačica koja se razumije u sve svjetske probleme, ali dozvolite mi pravo na odlučivanje. Da li djete cjepiti sa nekim petrostrukim cjepivom i da li je to potrebno samo zato što neki stručnjak tako kaže? Bez obzira na teorije zavjere mi smo isisani od strane svakoga i dozvolite da budemo nepovjerljivi. Cjepljenje kao zakonska obaveza ne hvala. eto čitam da se trogodišnjaci cjepe protiv hepatitisa, valjda neki stručnjak statistički dokazao porast intravenoznih narkomana u vrtičkoj populaciji...pa nek se nađe, naručimo par tona cjepiva, platimo, pa možemo i poslije baciti nje bed. Da glupe su te torije zavjere u svjetu u kojem ja živim, gdje amerikanci troše/zarađuju intervenirajuči u afric/aziji valjda samo za svjetski boljitak i 'demokraciju'. Ne, ne ne postoje svjetske elite kojima je trn u oku azijska AIIB banka samo zato jer kinezi ne bi znali upravljati nofcima kao neki ljudi gušteri...i tisuću drugih stvari u mom svjet....pozdrav Fb frend

Tko je glasao

Ako promoviraš fracking

Ako promoviraš fracking realno ti nemaš više ikakve veze sa zelenima (običan podoban čovjek NWO-a...) ... Isto ovako kako je jedan Amerikanac postupio , postupio bi i ja ,došao bi pred promotore i zamolio da pred kamerama popiju istu tu vodu...

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/vijesti/americki-poljoprivrednik-s...

https://www.youtube.com/watch?v=m0HL4L6Pa-4

Chemtrails sam ti 100 puta objasnio da postoji jedino ako američki dokumenti iz Kongresa su laž...

Justice for all !

Tko je glasao

@Busola: je li ti ikada palo napamet da bi možda bilo zgodno...

... točno pročitati što piše, prije nego što reagiraš?

Ako promoviraš fracking realno ti nemaš više ikakve veze sa zelenima

Kako si deducirao da je prenošenje vijesti o studiji, koja dokazuje povezanost franckinga i potresa, propagiranje frackinga? :-D

Tko je glasao

Kako si deducirao da je

Kako si deducirao da je prenošenje vijesti o studiji, koja dokazuje povezanost franckinga i potresa, propagiranje frackinga? :-D

U cijelom dnevniku namećeš da ono što ti ljudi govore je neistina i pitam te da postupiš suprotno - nećeš... Što se tiče frackinga indirektno si spomenuo to i samim tim osporio vjerovanje mnogih ljudi da je to vrlo opasna operacija za čovječanstvo ... Neću da nabrajam zašto...

Meni su fascinantni ti zeleni u HRvatskoj grme o glupostima, brane izgradnju male hidroelektrane , grme o zagađenju a nemamo ni tvornica ni industrije...

U isto vrijeme brane SAD koji je najveći zagađivač svijeta i koji JEDINI od većih zemalja nije potpisao protokol u Kyotu... Nema velikih prosvjeda, nema nemira, nema rezanja ribarskih mreža u SAD (to je valjda ostavljeno za strašno hrvatsko ribarsko gospodarstvo...) iako postoje najveći brodovi na svijetu od 300 metara (još se i hvale uz blagoslov zelenih na onim National programima...) koji love riba ko Hrvatska u jednoj sezoni ko cijela Hrvatska u 10 godina...

Justice for all !

Tko je glasao

Ah, "ljudi govore...", vau koji argument! :-)

U cijelom dnevniku namećeš da ono što ti ljudi govore je neistina
Predmijevam, da se u ovoj naizgled običnoj rečenici krije ideološki značajna redukcija pojma "ljudi". Naime, banalno gledano, imamo situaciju da neki ljudi kažu da je cjepljenje opasno (ili bar da je neopotrebno), a drugi kažu da je potrebno i bezopasno (ili bar da su eventualne opasnosti daleko manje od koristi).

Ali kvaka je u tome, da se u jednom ideološkom diskursu ove druge recudira na neku vrst "neljudi".

Što se tiče frackinga indirektno si spomenuo to i samim tim osporio vjerovanje mnogih ljudi da je to vrlo opasna operacija za čovječanstvo
E sad, razumijem ideološke redukcije, ali ovo je ve malo tu mač. Valjda te naprosto zasljepljuje osobna antipatija.

Nisam spomenuo "indirektno", nego direktno. Kopipejstao sam vlastiti kratki članak, u kojem prenosi vijest da je potvrđeno da fracking izaziva potrese. Navodim to kao primjer stvarnog problema, koji bi se ljudi trebali baviti, a ne izmišljenim.

Nema velikih prosvjeda, nema nemira, nema rezanja ribarskih mreža u SAD

Ima itekako.

Jučer sam kao jedan pdf dokumet prenio oko 1.500 kraćih članaka na razne teme. Mislim da može biti hgodno zato, da se skine, pa se pomoću Acrobat readera može pretraživati, vidjeti npr. koliko puta se spominju SAD, fracking, ribolov itd.. Ima vijesti o žestokim sukobima oko frackinga u SAD (sad i rasko između predsjednika i Kongresa), o problemima ribolova ispred pacifičke obale, borbi protiv naftnih platformi idr..

Ekoloska ekonomija - vijesti od kolovoza 2012

Razne društvene i političke borbe stalno se vode u svim zemljama svijeta.

Tko je glasao

Jučer sam kao jedan pdf

Jučer sam kao jedan pdf dokumet prenio oko 1.500 kraćih članaka na razne teme. Mislim da može biti hgodno zato, da se skine, pa se pomoću Acrobat readera može pretraživati, vidjeti npr. koliko puta se spominju SAD, fracking, ribolov itd.. Ima vijesti o žestokim sukobima oko frackinga u SAD (sad i rasko između predsjednika i Kongresa), o problemima ribolova ispred pacifičke obale, borbi protiv naftnih platformi idr..

Ima li slika tebe kako prosvjeduješ ispred američke ambasade?
Ima li u zadnje vrijeme sabotiranja brodova američkih koji izlovljavaju ribu?

http://www.independent.ie/irish-news/worlds-second-largest-supertrawler-...

Gdje ste bili ZELENI?

https://www.youtube.com/watch?v=BCb2TT5GW7k -

https://www.youtube.com/watch?v=U3FZ-yY6xGk

ove ne znate riješiti , ali znaju "zeleni riješiti naše ribare sa brodićima koji stanu u jednu manju halicu ovog broda.

Ima li slika tebe kako prosvjeduješ ispred britanske ambasade i prozivaš BP i Shell za zagađenje svijeta i uništavanje npr. Nigerije...?
Kada će sve zelene udruge organizirati veliki prosvjed protiv SAD zbog nepotpisivanja sporazuma u Kyotu?
Kada će zelene udruge tražiti zabranu uvoza GMO prehrambenih proizvoda?
Kada će zeleni prozvati Vladu i opoziciju zbog rasprodaje vodnih bogastava i zbog povećanog oboljevanja ljudi od raka ?

Organiziraj ozbiljan prosvjed i eto mene ispred npr. američke ambasade :) ili ispred Vlade zbog GMO-a...

Podsjetiš me nekada na jednu curu u Vinkovcima i njezinoj aktivnosti oko bioenergije... Organizirala dolazak ljudi u Vinkovce , papice , sastanak u Županijskoj vjećnici i ja rekao e sada kada sam došao i aktivirao se : AJMO RADITI i napraviti 2-3 već zacrtane energane. Odradio neke poslove , podigao na veću razinu...

Odjednom zauzeta , nema vremena, neće ona raditi a da joj ništa ne plate... UGlavnom uslijedila demagogija na kvadrat...

Ali kada je u pitanju papica, službeno putovanje vani na konferencije, beskrajne rasprave i sastanci normalno uz donirani novac e tu je nažalost izgleda prva...

Slična je i "zelena" Holy , beskrajne rasprave , a u životu vjerovatno nije podigla motiku i čisto sumnjam da ima svoj vrt sa svojom domaćom hranom, a životinje je većinom vidjela na slikama... Normalno svi oni koriste 2-3 mobitela , imaju i po 2 auta, vode potroše ko običan čovjek za tjedan dana, kupuju preskupu "domaću" hranu, nose jeftine torbice od par tisuća kuna... i govore drugima štedite ... DA nije žalosno bilo bi smješno...

PS. znaš li zašto se sada sukobljavaju oko frackinga američki Kongres i predsjednik? Iz razloga što nije više profitabilan kako je bio... To je razlog, a ne neka briga o ljudima i prirodi , jer je dosada nije ni bilo u SAD-u...

Čista demagogija i prijevara , sa riječi na djela ovako pričaš i promoviraš cjepljenje , a nisi se cjepio ... To je ko kada bi ja rekao da sam navijač Cibalije , a nisam bio na utakmici kluba od 2006 godine.

Justice for all !

Tko je glasao

@Busola, druže, na čemu si? Dobra stvar, daj i meni malo! :-)

Tekst je o cijepljenju, usput spomenem fracking oko kojeg su stalno žestoki prosvjedi i u SAD, a ti na mene navališ sa svim mogućim i nemogućim navodnim grijesiima svih "zelenih" u svijetu. Daj, prikoči malo leba ti! :-(

Ima li slika tebe kako prosvjeduješ ispred američke ambasade?
A j*** ga, nema. :-( Zadnji put sam to radio još davne 2001.. A od projeća 2012. više ne sudjelujem ni na kakvim prosvjedima. Invalidska mirovina! :-(

Kada će sve zelene udruge organizirati veliki prosvjed protiv SAD zbog nepotpisivanja sporazuma u Kyotu?

Aman, druže, iz koje se ti vremenske zone javljaš!? Koji Kyoto protokol, on je bio za razdoblje do 2012.! Sad su pripreme za UNFCCC COP-21 u Parizu krajem ove godine. I o tome sam prenosio vijesti o političkim bitkama u tijeku.

Politički raskol o klimatskim promjenama u SAD (i druge vijesti o klimi)

250 uhićenih pred Bijelom kućom u prosvjedu protiv naftovoda

Tko je glasao

Tekst je o cijepljenju, usput

Tekst je o cijepljenju, usput spomenem fracking oko kojeg su stalno žestoki prosvjedi i u SAD, a ti na mene navališ sa svim mogućim i nemogućim navodnim grijesiima svih "zelenih" u svijetu. Daj, prikoči malo leba ti! :-

Vidi ako se za nešta zauzimaš , onda se prvi isprsi... , a ne suditi drugačijima koji ne vjeruju mainstream medijima i plaćenim agencijama i ljudima. Nemoj misliti da sam sada tebe uzeto nešto na zub, nego mi smeta ta dvoličnost. Ok zauzimaš se za cijepljenje , a onda zatim nisi spreman sam se cijepiti..., pa mislim da li vrijedi dalje pričati...

Ima li slika tebe kako prosvjeduješ ispred američke ambasade?

Itekako sam prosvjedovao protiv Amera (ne mislim na narod nego njihove vladare...) , nekada bio i na ispitvanju (zbog ludosti , mladosti od npr. protivljena radaru kod Jarmine do nekih kompjutorskih gluposti...) , a vjerujem nažalost kakvi su blesavi da vode i neki mali dosjeić o meni. Ja pristajem i dođem u Zagreb samo da zajedno prosvjedujemo

Koji Kyoto protokol, on je bio za razdoblje do 2012.! Sad su pripreme za UNFCCC COP-21 u Parizu krajem ove godine. I o tome sam prenosio vijesti o političkim bitkama u tijeku.

Jesam ti iznad objasnio sve su to igre i igrice za mase i birokraciju (kupovina ljudi...) . a Ameri ništa svojega ne ispoštuju. Pa SAD je daleko najveći potrošač svega i nikako da reduciraju svoju potrošnju , dapače uz posrnulo im gospodarstvo oni još više zagađuju... Kinezi bi po američkim mjerilima već odavno uništili cjelokupnu zemlju.

Neću dalje objašnjavati , jer nisi bio iskren i samo sam te uputio ako nešta propagiraš onda se toga i drži.

PS. nemoj misliti da nešto imam protiv tebe (dapače mislim da si dobar čovjek koji samo gleda kako da preživi u ovom "modernom" kapitalističkom svijetu...) , nego jednostavno pročitao sam tu politiku zelenih i krivo mi je da uopće više itko nasjeda na to isto ko što još ima budala koji nasjedaju na onu HDZ ološ retoriku , ali kako mi se čini nakon danas puno manje i to mi itekako drago!

Justice for all !

Tko je glasao

250 uhićenih pred Bijelom

250 uhićenih pred Bijelom kućom u prosvjedu protiv naftovoda

I da li su zeleni se reorganizirali i napravili VElike prosvjede pred Bijelom kućom zbog nezakonitih uhićenja. Zanimljivo je to kako su tihi ti prosvjednici u SAD-u ... tamo bi ih Nacionalna garda ukokala u sekundi , dok u Ukrajini "prosvjednicima" terorizam , nasilje i ubijanje uopće nije bio stran , a vlast naprema američkoj je bila totalno preblaga.

Justice for all !

Tko je glasao

DA se razumijemo na Cibalijin

DA se razumijemo na Cibalijin utakmicama sam svakoj , pa zato mogu reći da sam navijač ;)

Justice for all !

Tko je glasao

Kada mi fino objasniš koliko

Kada mi fino objasniš koliko je oporavilo, spasilo ljudi i fino Zorane ti isplatiš novce za cjepivo protiv svinjske gripe i cijepiš se sam uz potvrdu protiv svinjske gripe... onda ću ovaj dnevnik uzeti ko mjerodavan...

Dotle slobodno piši odiseje, na ljudima je da biraju...

Normalno nisi se cijepio protiv svinjske gripe? Prevarant ili ne vjeruješ istim onim ljudima koja druga cjepiva nazivaju sigurnima ?

http://www.vecernji.hr/hrvatska/zbog-cjepiva-protiv-svinjske-gripe-oni-d...

Justice for all !

Tko je glasao

@busola: ne, nisam se cijepio protiv svinjske gripe

Zapravo, nisam se već desetljećima cijeipio. To nije ni nužno.

Ali so ovom temom - neodgovorni roditelji koji dovode svoju djecu u opasnost ne želeći ih cijepiti, što već dovodi do ponovog bujanja iskorijenjenih bolesti i u Hrvatskoj, u dijelovima SAD idr., to nema veze.

Tko je glasao

Zapravo, nisam se već

Zapravo, nisam se već desetljećima cijeipio. To nije ni nužno.

To znači da ne držiš do riječi u životu se mora cijepiti stalno... ili i ti kršiš propise i dovodiš u opasnost Hrvatsku od bujanja novih bolesti. Dok se ne cijepiš i to ne samo od par bolesti već i npr. promovirane svinjske gripe i to isporučenim nam tada cjepivom nemamo šta pričati...

Jednostavno ne držiš do djela, a drugo namećeš da nešto uradi.

Justice for all !

Tko je glasao

Prenosim

post Nataše Škaričić s njenog fb zida, budući da je javan, Ona navodi:

Raspravu o politici cijepljenja su skroz preuzeli medicinari i medicinski statističari, a zadnje glavno sredstvo "prisile na stav" su podaci o eksploziji ospica u Hrvatskoj (cca 130 komada) za koju je, kažu, kriva inicijativa za ukidanje obaveznih programa cijepljenja i teoretičari zavjere. Pazi 'vako:
1. Za praćenje pojavnosti zaraznih bolesti u Hrvatskoj nadležan je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).
2. Za praćenje obuhvata stanovništva cijepnim programima nadležan je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.
3. Jedini službeni podaci o procijepljenosti i epidemiologiji zaraznih bolesti su na stranicama HZJZ-a.
4. Prema službenim podacima HZJZ-a, procijepljenost protiv ospica 2013. godine u Hrvatskoj je iznosila 97, 1 posto, dok je 2005. godine iznosila 97,8 posto. Pad je 0,7 posto, pri čemu je za tih 0,7 posto između 2013. i 2005. najzaslužnija Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija.
5. 2004. i 2008. u Hrvatskoj su također izbile epidemije ospica.
6. Većina od cca 130 oboljelih u 2015. je iz Zagreba i okolice gdje je procijepljenost 2013. godine iznosila 97,7 posto, a 2005. godine je bila 97,2 posto. Ostali dolaze iz Rijeke, Istre i Slavonije gdje je procijepljenost također iznimno visoka.
7. U prosincu 2014. godine HZJZ je obavijestio javnost o pojavi ospica u Sloveniji, uz napomenu "zahvaljujući visokoj procijepljenosti ne očekuje se i ne bi trebalo doći do značajnog širenja bolesti kod nas".
8. Na stranicama HZJZ-a nema svježih podataka o dobi i statusu oboljelih. Iz medija se doznaje da su to "mahom srednjoškolci i djeca predškolske dobi) i da "većina nije cijepljena".
9. Na stranicama HZJZ-a nema podataka o procijepljenosti stanovništva u 2014. godini.
10. Imunitet koji se stječe cijepljenjem protiv ospica traje doživotno.
Zaključak (zaokruži ispravan odgovor):
Za epidemiju ospica u Hrvatskoj odgovoran je nagli pad procijepljenosti stanovništva za koji je odgovorna građanska inicijativa za ukidanje prisilnih programa cijepljenja: da ili ne?

Natašu, a za koju znamo da se pretežno bavi zdravstvom, smatram vjerodostojnom novinarkom, nesklonoj crackpotovima.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kad bismo među 130 oboljelih

Kad bismo među 130 oboljelih znali jesu li se razboljeli samo necijepljeni, mislim da bi nam dovođenje u veziu pada procijepljenosti od" samo" 0,7 posto i „random“ varijacija broja oboljelih 2004 i 2008, s onime u 2013 bilo nebitno.

Unatoč svoj hapalačkoj kontaminaciji oko Imunološkoga i dilanja onime što za dilanje nije, cijepljenje protiv ospica i sličnih dječjih bolesti jest neupitno. Tekovina zdravstvene zaštite 20 st.
Ali, slažem se, sve može kontaminirati žudnja za profitom, pa i neupitne tekovine dovesti u sumnju. Na žalost.

Nema veze s temom ali opet :Koliko je ono čitatelja imao Atlas Shrugged,30 milijuna? Koliko je među njima bilo zatravljeno genijalnošću Randove?
E pa eto nas. Što ne bi i dilanje cjepivima bilo zamaman poduzetnički poduhvat fanova Johngaltijanirizma? I što ne bi rasla sumnja kod onih kojima se tako nešto gadi?

Tko je glasao

hmmmm...

Ovdje razgovaramo o cjepivima koja postoje vec pedesetak godina i moze ih proizvesti manje-vise svatko (naseg proizvodjaca nisu unistili halapljivi medjunarodni farmaceutski lobiji, vec obicna hrvatska glupost).
Ali, ako vec govorimo o profitima, slijedeci logiku profita, sto ne bi medjunarodnim farmaceutskim lobijima odgovao sto veci broj necijepljene djece. Sto vise necijepljene djece, znaci vise oboljelih, vise oboljelih znaci prodanih vise novih i skupih lijekova umjesto jeftinih cjepiva koja se mogu proizvesti u obrtu svake malo vece ljekarne. Razuman covjek bi mogao samo zakljuciti da iza ove kampanje protiv cijepljenja stoje upravo ti 'halapljivi medjunarodni farmaceutski lobiji'.

Tko je glasao

Upravo to se i dogodilo -

Upravo to se i dogodilo - histerija oko gripe s milijunima prodanih, neupotrebljenih i bačenih cjepiva i milijunima prodanih doza super skupog i neučinkovitog Tamiflu-a. Blamaža koju je i WHO priznao.

Naglašavam da nisam nikakav zadrigli antivakcinist, ali molim te lijepo odakle pokrića toj bahatosti prema kojoj čovjek nema pravo donositi informiranu odluku na osnovu odgovora na pitanja koja itekako ima prava postavljati, a vezano za nešto što ga vrlo direktno osobno afektira i još je k tome plaćeno iz njegovog džepa?!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da, to cjepivo protiv

Da, to cjepivo protiv svinjske gripe, koje se pokazalo nepotrebnim (neki stručnjaci su na vrijeme na to upozoravali) je jedna blamaža.

Međutim, to nema nikakve veze s odlukom neodgovornih roditelja da odbiju cjepiti svoju djecu, kad se radi o cijepivam za koje je već stotinu godina jasno, da spašavaju ogroman broj dječjih života svake godine.

Nekada je 50% sve rođene djece umiralo prije 15 godina života. Cjepiva naravno nisu jedina, ali u uvelike zaslužna da je to svedeno na ispod 1%.

Tko je glasao

Zorane, ne postoji ni jedno

Zorane, ne postoji ni jedno jedino cjepivo koje se koristilo prije 100 godina i koje se danas koristi.
Takvih nema!

Sva su modificirana makar su npr. za istu bolest. Zašto su modificirana? Prije svega zbog troška proizvodnje a nakon toga i zbog dodanih supstanci kojima se uz njihovu osnovnu namjenu testiraju posljedice novih cjepiva za sasvim neke druge, uglavnom zasad nepostojeće boljke.

Daj, molim te, koristi malo logiku. Naime ako postoje zakoni za neke zemlje da moraju obvezatno cijepiti djecu a već susjedna nije obavezna... zar tebi to nije dovoljan razlog da se zamisliš? Meni je, itekako.

To je potpuno isto kao kada bi Hrvatskoj propisali da svi moraju udisati samo zrak iz kanalizacije a Austrija samo alpski ili Danska samo nordijski subpolarni.

Upravo to se događa sa cijepljenjem djece. Siromašni moraju cijepiti svoju djecu a bogati i moćni ako hoće i kada hoće.
Tebi tu ništa nije barem interesantno ako ti već nije sumnjivo?

Tko je glasao

U ovoj zemlji primitivnih

U ovoj zemlji primitivnih seljačina, očito, mora biti obavezno.

Doduše, s druge strane, kako su Hrvatski beznadežno neuspješan narod, koji su prokockacil svoje povijesne šasne pa je u redu da izumru... Onda pustimo gluposti da se razmaše što više!

Hm... Ipak, ne. Žao mi djece. :-(

A da su se cjepiva modoficirala kroz sto godina - pa naravno. I auti su se transformirali npr. :-P

Tko je glasao

Zorane, ja sam te uvijek

Zorane, ja sam te uvijek cijenio kao pametna čovjeka makar se skoro ni u čemu ne slažemo. Sada ovo "pametan" moram pobrisati jer eto ide ti 60-a godina života pa si očito prerano dobio posjetu ona dva poznata Njemca... :):):):) (Alc i Park.. :):):) )

Primitivne seljačine? U zabludi si po tom pitanju što se tiče medicine. Hrvatska je s obzorom na broj stanovnika u samom vrhu svijeta u toj branši a bila je i u farmaceutskoj dok nismo počeli smetati trovačima.

Pročitaj si detaljno samo tko je bio Andrija Štampar:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Andrija_%C5%A0tampar
Uostalom, bio je kućni prijatelj mog djeda (kao i mnogima u Hrvatskoj) po majci kada je širom Hrvatske uvodio kako bi danas rekli "javno zdravstvo". Tisuće i tisuće laika je proizveo u osnovno medicinski pismene pa ni veće selo nije bilo bez babice/primalje ili osobe koja je znala učiniti prvu pomoć do dolaska školovana lijećnika.

Znači nikako ti ne stoji tvrdnja da je ovo zemlja primitivnih seljačina, barem ne po tom pitanju. Tu smo prije već sto godina bili daleko ispred nekih danas velikih EU zamalja.

Usput, veliki Andrija Štampar nije usamljen slučaj.

Tko je glasao

Andrija štampar

O njemu sam pisao u doba kad su primitivne seljačihe digli histeriju protiv zdravstvenog odgoja, su nula osnova ali nažalost uspješno. Driektno protiv njegovih bitnih intencija, koje su bitno utjeclae i na Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

Fragmenti o spolnom odgoju (2): O holističkoj definiciji zdravlja (29. prosinca 2012.)

Program Zdravstvenog odgoja temelji se na holističkom poimanju zdravlja, koje obuhvaća očuvanje zdravlja i kvalitete života, humane odnose među spolovima i ljudsku spolnost, prevenciju ovisnosti, kulturu društvene komunikacije i prevenciju nasilničkog ponašanja.

Program se zasniva na višedimenzionalnom modelu koji podrazumijeva povezanost tjelesnog, mentalnog, duhovnog, emocionalnog i socijalnog aspekta zdravlja, a ispunjenje i stabilnost u svakoj od navedenih dimenzija pridonosi cjelovitosti razvoja i povećanju kvalitete življenja svake osobe.

Odatle takva širina? Stvar je u tome da je definicija "zdravlja", koju je prihvatila Svjetska zdravstvena organizacija (SZO, WHO) još 1946. g., daleko šira od tradicionalne predodžbe. Definicija glasi: Zdravlje predstavlja tjelesno, duševno, socijalno i ekonomsko blagostanje, a ne samo odsustvo bolesti.

Naš Andrija Štampar imao je bitnu ulogu u prihvaćanju te definicije (Branka Cvjetanović: "Štampar i svijet". O tome naravno postoji golema relevantna literatura, znanstvena, stručna i publicistička. Jedan dobar tekst na hrvatskom:: Zdravlje u zajednici i zašto mu se javno zdravstvo iznova vraća (Selma Šogorić, 2005, Hrvatski časopis za javno zdravstvo)

Spominjanje njegovog imena, nažalsot, vodi do točno suprutnog uvida o ovoj zapadnobalkanskoj močvari, u kojoj životarimo.

Tko je glasao

Primitivne seljačine su

Primitivne seljačine su htjele uvesti zdravstveni odgoj u školama koji je sve osim toga kako su ga nazvali. I trebao si tada pisati, kao i svi mi.

Primitivne seljačine su neki dan isfučkali Branka Lustiga u Jasenovcu. !!???
Primitivne seljačine/seljančura je uništila zdravstvo i cijele obitelji u mojoj županiji i divljački se obogatila krađom.
Primitivne seljačine tvrdi da idemo na bolje a cijeli svijet da idemo na gore.
Primitivne seljačine kradu na sve strane (slučaj npr. preseljenja plastičnog ministra u skupu rezidenciju na vrhu skupog nebodera)
Primitivne seljačine vide "ustaške guje" na sve strane. Barem bi ja znao da je to istina, vjeruj! :):):)
Primitivne seljačine vladaju ovom zemljom i primitivnijih od Milanovićeve bulumente nikada nije bilo niti će biti.

Eto, ima se o čemu pisati! - a možda i još ponešto.

Tko je glasao

Oprosti, ali ja ne vidim

Oprosti, ali ja ne vidim nikakvu vezu izmedju cjepiva koja postoje vec pedeset ili sezdeset godina, mogu se bez problema i lokalno proizvoditi i sluze kao zastita od bolesti koje jesu u proslosti ubile desetine milijuna ljudi nekog zasticenog navodnog lijeka tocno odredjenog proizvodjaca protiv neke navodne bolesti.
Upravo su Daily Mail i Telegraph (zajedno s velikim drugim brojem medija) proizveli histeriju gdje su ministarstva zdravstva stavljena u poziciju gdje nisu mogla, a ne kupiti Tamiflu. Nakon toga ti isti mediji napadaju ministarstva zdravstva jer su kupili Tamiflu. Inace su i Daily Mail I Telegraph (a ako pogledas tko su im vlasnici bit ce ti jasno I zasto) proizvodili i histeriju oko cijepljenja djece sluzeci se izmisljenim studijama sto je na kraju zavrsilo epidemijama hripavca I ospica u VB.
Histerija oko cijepljenja (odnosno necijepljenja djece) je vrlo slicna histeriji oko pticje i svinjske gripe. I, koliko sam mogao primijetit i vode je isti mediji. Buduci da su na jednoj strani javni zavodi za zdravstvo koji pokusavaju objasniti zasto je vazna procijepljenost, a na drugoj strani privatni mediji koji vode krizarski rat protiv cijepljenja, a upravo su ti mediji pod utjecajem farmaceutskog lobija, ja mogu samo zakljuciti da je interes farmaceutskog lobija sto manje cijepljene djece, a sto vise bolesne djece i odraslih. Mislim i da je jasno zasto.

Tko je glasao

Jesi me... fakat...

Telegraph sam linkala zbog popularne forme članka što mi se činilo primjerenim za ovo naše "hobističko" trkeljanje, a ne kao neki veleštovani izvor informacija, međutim pokušaj diskvalifikacije ti je uzaludan jer ako uguglaš "tamiflu bilo_što", rastočit će ti se browser od članaka tipa "hoax, scam, fraud...".

Ne bih znala da li farmaceuti namjerno žele da se ljudi zapravo ne cijepe, kako bi imali čim više bolesnih koje bi onda liječili, to mi je too much. Možda su cijelu zavjeru započeli pokvareni proizvođači limuna i češnjaka :)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne mislim da se radi o

Ne mislim da se radi o bilokakvoj zavjeri, dapace, ali bi zavjera ove vrste bila ipak malo logicnija od one suprotne. Inace, sasvim je razumljivo da farmaceutska industrija gleda ispod oka na svaku jednostavnu i jeftinu preventivu ako je sposobna ponuditi kompliciranu i skupu kurativu, a jos posebno na zapadu gdje se u zdravstvu vrte veliki novci- i javni i privatni.

Tko je glasao

"dio prihoda"

http://www.telegraph.co.uk/news/health/swine-flu/10756200/Tamiflu-drugs-...

"The drug Tamiflu, given to tens of thousands of people during the swine flu pandemic, does nothing to halt the spread of influenza and the Government wasted nearly £500 million stockpiling it, a major study has found."

Stvarno bi bilo smiono tvrditi da se Roche ovdje dobrano omastio, jer je Tamiflu samo jedan od stotine Rocheovih proizvoda, zar ne :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Evo

i mi svojevremeno potrošili pedesetak milijuna na Tamiflu - http://www.index.hr/vijesti/clanak/lijek-tamiflu-stigao-u-hrvatske-ljeka....

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Tamilflu smo morali kupiti

Tamilflu smo morali kupiti jer je svakoj zemlji EU i NATO odrezano koliko ga mora kupiti.
Naime, vlasnik tvornice koja proizvodi tamilflu je Rumsfeld !!! a valjda svi znate tko je taj trovač, pa ministar pa potpredsjednik, paa.... - zločinac!

Pa mu je šamarčinu nemadavno odvalila ministrica zdravlja Poljske... pa nije kupila ni dozu cjepiva koje je izmišljeno pa proizvedeno pa tek je onda izmišljena neka nepostojeća gripa protiv koje kao pomaže to cijepivo...
Ludo do bola!

Tko je glasao

aha...

... a ta politički glupa odluka ima veze s histerijom oko obaveznog cijepljenja djece - kako?

Tko je glasao

neka cvjeta 1001 sumnja...

... ali ipak, kada netko izjavi nešto o ekstra-profitima tih tvrtki - neka prvo pogleda koliko dio prihoda tih tvrtki uopće otpada na cjepiva.

Naravno, govorim o obaveznim cjepivima. Sezonska cjepiva gdje neki političar odlučuje hoće li od strane farmaceutske tvrtke kupiti X komada skoro pa nedokazanog cjepiva nema veze s obaveznim programom cijepljenja.

Ono, shvaćam da svatko brine o svom djetetu. I da treba paziti s novitetima. No, recimo svi mi koji pišemo na ovom zborištu smo cijepljeni - i što nam fali? :)

Tko je glasao

@zaphod, imaš pravo - i mi

@zaphod, imaš pravo - i mi smo cijepljeni ali ne npr. peterovalentnim cjepivima!!!????
Razlika je ogromna jer ova spomenuta imaju desetke puta više "konzervansa" tj. derivata žive i aluminija nego li smo mi dobili.

Pamtiš li kada su djeca u Velikoj Ludini cijepljena protiv TBC desetorosrukom dozom? Hebrang he tvrdio da su sada deset puta bolje zaštićeni!!!!!!!

Ili 172 ročnika HV koji su u vojarni na Trsatu bili pokusni kunići pri cijepljenju tamo negdje 2000-e? I kako su prošli?????

Ma uostalom, tko ima moje godine i moju memoriju jako dobro zna kako je Hrvatska odavna poligon za ispitivanje cjepiva.

Tko je glasao

Jooj...

Ova teorija o prihodima... Ikeino bogatstvo se između ostalog temelji na činjenici da svoje drvene ručkice ne farbaju odozdola, što im pak svake godine, te iz godine u godinu, na stotine milijuna ručkica donese puno milijuna ušteda, tj. povećanja profita.

Tako proizvođači nekih cjepiva štede tako da pojednostavljuju njihovo rukovanje raznim konzervansima, jer cjepiva nisu obični "lijekovi", već zahtjevaju posebno pažljivo čuvanje i upotrebu. Zašto jednom sitnozubanu ne bi bilo pažljivo i uvjerljivo objašnjeno - kako to da inače opasna živa može biti posve bezazlena ako se koristi za konzerviranje cjepiva?

Jedno moje dijete imalo je problema zbog alergijske astme i prije par godina, ja sam dobila dva oprečna mišljenja - jedan je pedijatar rekao "svakako cijepiti, jer što ako na tu astmu dobije još i gripu", a drugi je rekao "astma je autoimuna bolest i cjepivo bi moglo izazvati pretjeranu reakciju već nadraženog imunološkog sustava". Pa sad ti budi pametan... Nisam cjepila.

Dostignuća postignuta izumima cjepiva su nesporna, ali zaboga, zašto bi doista netko bio prisiljen uzimati zdravo za gotovo ono što tvrdi farmaceutska industrija, primjerice i zbog ovoga - http://www.jutarnji.hr/krijumcarili-virus-pticje-gripe-kako-bi-prodali-v...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

OBAVEZNA cjepiva

Pričam o obaveznim cjepivima, ne pričam o ptičjoj gripi. Ako znaš neke ljude u toj branši (ja igrom slučaja znam), neka ti daju podatke o tome koliko postotak prihoda, a pogotovo dobiti - donese ta potpuno standardizirana cjepiva.

Dakle - to nisu sezonska cjepiva za teleću, ptičku, svinjsku i ostale gripe. Ja ne znam da cjepiva sadrže živu, navodno sadrže Tiomersal (živin spoj), kao konzervans.

Naravno da kada cijepiš milione i milijarde ljudi da postoje i poneke teške reakcije i da se treba boriti protiv stava "morate jer mi tako kažemo" - već da to bude stav "morate jer ste inteligentni, a mi ćemo vam pojasniti i odgovoriti na sva vaša pitanja, a ako postoje sumnje, napravit ćemo dodatne provjere".

Tko je glasao

Lista obaveznih cjepiva je dinamična

Recimo, nekad se nije obavezno cijepilo protiv hepatitisa B, sad se cijepi. Uvodi se novo cjepivo protiv HPV-a koje je već ponegdje postalo obavezno, a moglo bi i kod nas. Bolesti se mijenjaju, virusi mutiraju, valjda se u odnosu na to prilagođava i politika cijepljenja, ili je to u kamen uklesano? Kao i tvrdnja da po pitanju obaveznih cjepiva nema i ne može biti novih spoznaja, pa su samim time i pitanja izlišna?

Što se Tiomersala tiče (koji sadrži živu :P ), čak i WHO priznaje da je njegova upotreba "manje zlo", te da si svijet ne može priuštiti bolje (tj. bolja rješenja su preskupa).

Kako ti igrom slučaja znaš ljude iz branše, ne znam zašto bi se ja trudila, kad ti možeš pružiti podatke o tome kako su im milijuni doza cjepiva zapravo kikiriki :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

tiomersal

U RH se Tiomersal koristi samo u cjepivu za difteriju i tetanus. Ni jedno cjepivo za dojnčad i predškolsku djecu ga ne koristi.

Inače ga ima u kozmetici, tekućini za čišćenje leća, maskarama bla bla :)

Zašto bih ti prenosio saznanja o postotku udjela u profitu "standardnih cjepiva" kada a priori to proglašavaš kikirikijem? Onda vjeruj da baš na tome, na cjepivu koje može sintetizirati SVATKO zarađuju najviše, što da ti radim :)

Tko je glasao

Ti si to proglasio kikirikijem

a ne ja. Ja pak mislim da se ne radi o kikirikiju. Ti veliš da znaš kako se radi o kikirikiju, pa onda je i teret dokaza na tebi, zar ne :P

Ostajem pri mišljenju da je cijepljenje općenito govoreći sigurno jedan veliki plus za čovječanstvo, posebno za onaj dio čovječanstva gdje je profilaksa nedostatna i/ili nemoguća, ali isto tako mislim da cijepljenje nije dovršena priča, da treba težiti unapređivanju cijepljenja, te ukidanju pojedinih cjepiva ako za njih više ne postoji realna potreba. Isto tako, glupo je ignorirati ili izrugivati strepnje roditelja koje po svemu sudeći i nisu sasvim bez osnova. Medicinska praksa se stalno mijenja s obzirom na iskustva i nova saznanja i ne vidim razloga zašto bi sa cijepljenjem bilo drugačije.

Što se maskara tiče, znala sam da s njima nekaj ne štima, jer me od njih uvijek peku oči ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

mažem mažem oči, živa mi u oči skoči!

Potpisujem sve što si rekla.

A za kikiriki sam rekao jer je mene podatak šokirao, barem za tu firmu gdje znam precizan podatak (prisutna je u RH, inozemna je). No - budući mi nećeš vjerovati - predložio sam da pitaš "nekog svog". Postotak je stvarno nizak - i ukupnog prometa i udjela u dobiti. Skoro pa zanemariv.

Naravno - nova, tj. sezonska cjepiva NE spadaju u tu grupu :)

p.s. Da, dozvoljeno je propitivanje. No mi smo, kao ljudska vrsta, davno rekli da vjerujemo stručnjacima. Svaka branša brine o sebi, svi zajedno brinemo o čovječanstvu.

Ono, zamisli kada bi svaki roditelj išao mijenjati zakone o tome kada njegov sin smije početi voziti automobil ili piti alkohol. Ili krenuti u školu. Ili 1001 pitanje gdje poklanjamo stručnjacima svoje povjerenje. Ova histerija da smo sada svi postali stručnjaci za cjepiva mi je smiješna. Naravno da je dozvoljno propitivanje.

Ali - tko je od ozbiljnih medija ozbiljno prenio vijest o netom završenom najvećem ispitivanju do sada nad 95.000 djece u EU koje nije pokazalo apsolutno nikakvu povezanost autizma i cijepljenja? Nitko. A oni koji jesu - su se komentari sveli na "pffff", "potplaćeno" itd.

Ono, oke je djetetu u usta gurnuti hamburger, coca-colu, voziti ga da diše ispušne-plinove, kupiti mu mobitel, tablet, okružiti ga betonom, odašiljačima, wifijima, napraviti društvo gdje onaj tko zgazi dvoje djece na pješačkom dobije par mjeseci uvjetno - ali su se eto baš proizvođači cjepiva odlučili na namjerno trovanje djece :)))

Tko je glasao

eh...

da je ovom društvu doista stalo do zdravlja naše djece, ne bi bilo milion djece na jednog pedijatra, ne bi se ukidali školski liječnici (mislim da je to katastrofalna nebuloza) i ne bi s jedne strane probitačni spretni roditelji kraudfandali liječenje svog djeteta, dok s druge strane skromna, smjerna samohrana majka ne može niti pokopati svoje djete umrlo od tumora na mozgu :(

Koliko znam, autizam do sad nisu sa sigurnošću uspjeli povezati ni sa čime...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@zaphod, prisilno cijepljenje

@zaphod, prisilno cijepljenje djece i sve ostalo što si nabrojio a sigurno im nije zdravo nije međusobno usporedivo.
Cijepljenjem se u organizam (danas) unose popratne supstance koje u organizmu ostaju za cijeli život. I djeluju cijeli život na taj organizam. I namjerno i sa točno određenom svrhom se unose u dječji organizam.

To nije usporedivo sa vožnjom automobila i hamburgerom npr.

Tko je glasao

A što bi nam falilo?

Pokušavam razumjeti da i suvisli ljudi sumnjaju u očevidno, sumnjati je ok.
Kad mi, inače razumna osoba pošalje forward za potpise na peticiju protiv cijepljenja,prvo mi se digne tlak, vidim je kao još jednu u nizu „prepametnih“ , a onda prihvatim ,nek piše svatko što voli, pa bacim u spam. Razumijem da je to bunt,a i doza narcizma poluinformiranih amatera u svakoj domeni.

No, necijepljenjem svog djeteta ugrožavaš mnogu djecu koja se iz nekih zdravstvenih razloga me smiju cijepiti,a htjeli bi, i sigurnost im čine upravo cijepljeni vršnjaci.
Za cijepljenje sam apsolutno.

Tko je glasao

nije normalno

Zasto je morao propasti imunoloski zavod?

Zasto bi se u bilo kojoj drzavi MORALI cijepiti uvoznim cjepivom?

Tko proizvodi i tko kontrolira uvozno cjepivo?

Da li se cjepivo moze tretirati kao kemijsko oruzje? Kolika je odgovornost drzave i da li je uopce predvidena ako propisuje obavezno cjepljenje? Da li je normalno da drzava propisuje upotrebu "kemijskog oruzja" koje ne proizvodi i ne moze kontrolirati na svojim gradanima?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Zasto je morao propasti

Zasto je morao propasti imunoloski zavod? Zasto bi se u bilo kojoj drzavi MORALI cijepiti uvoznim cjepivom?

Zato šta se krediti ne daju na lipe oči!
Triba još jedna miljardica? Može ali će te kupovat ljekove te i te farmaceutske kompanije te uvest obavezno cijepljenje. Dok su ovi za nas planirali sljedećih 30 godin tako su se ovde svi pa i imunološki pravili blesavi 30 godin pa prošo voz.
Plivu je "spasija" njen razvojni tim u kojemu je bija i naš nobelovac Vladimir Prelog pa su stovrili "Sumamed". Kad je 2005 isteka patent onda je brzinski prodana dok još nešto vridi.
Još jedan naš nobelovac Lavoslav Ružićka je radija na unapređenju akademskoga obrazovanja i znanstvenoga rada u bivšoj državi.
Treći nobelovac Ivo Andrić je reka "Ovde povremeno budale progovore, mudri zašute pa se fukare obogate!."
Tu nema mista za, nobelovce, znanstvenike i imunološki,.. već odavno takovi bižu glavon bez obzira.
Nismo u stanju proizvodit vlastite šibice i čačkalice, a pitamo se oćemo li uvozit ljekove... Ma mislin...

Neman ništa protiv cijepljenja kako se to dosad činilo jer i sam iman dvi mače na desnu ruku i jednu na livu. Konkretan odgovor oćemo li odsad bit pokusni zamorci teško da ćemo dobit.

Tko je glasao

Luna, Pišeš moje misli. Dali

Luna,

Pišeš moje misli.

Dali je uništavanje imunološkog zavoda u sveukupnom planu globalnog uništavanja građana Hrvatske, se bu još vidlo.

Uništi Plivu, pa imunološki zavod, uvozi smeće od namirnica i uvedi Jovanovićev kurikulum i evo veselja.

Tko je glasao

I još prodaš telekom dankedojčlandu

pa imaš zemlju i njezine građane kojima je značajno smanjena konkurentnost zbog preskupih i tehnološki zaostalih komunikacija.

Sad se i predsjednica kune da neće dozvoliti državnoj tvrtki da konkurira dojčetelekomu i da će uvesti euro, usput izbjegavajući platiti porez "uzdamseute" državi, te dati predsjedničku lovu prikupljenu novcima poreznih obveznika na raspolaganje kriminalnoj organizaciji.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulica, Ti i tebi slični

Bigulica,

Ti i tebi slični nećete nikad shvatiti da kod nas postoji određeni kapacitet potrošača i da može opstati samo određeni broj ponuđača uslužnih djelatnosti.

Osnivanje državne kompanije za konkurenciju HT, je povezano sa novim zaduživanjima a novci će završiti na privatnim računima.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci