Tagovi

Zajedno

Nije me dugo bilo, a javlajm se isključivo zbog ponekih, rijetkih "putnika dobronamjernika" na ovom sajtu jer oni glavni igrači ovdje mahom su prokljuvljeni partitokrate iako se i njih itekako tiče preko 30000 članova Grupe Zajedno na Facebooku ...
Preletih naslovima na brzaka pa se unaprijed ispričavam ukoliko sam nekome "oduzeo temu" no to je ovdje ustaljena praksa pa eto nek i ja jednom zašpranjim bezveze.
Želja mi je prenijeti vam dosad najbolju ponudu na javnoj nam sceni. Nije Sevka ne brinite iako bi mnogima bilo draže da jest.

Kako je Hrvatska pala u dužničko ropstvo
Piše: Karino Hromin Sturm

Na sudu ovrhu čeka 165.000 građana kojima su blokirani računi, 36.000 poduzeća i 20.000 obrtnika. To je još 200.000 građana. Pritom će svi oni koji su pokrali narod u privatizaciji te vladini i saborski dužnosnici i njihova birokracija s plaćama od 10, 15 do 20.000 kuna, bez problema moći uredno podmirivati sve račune.
Poslije raspada Jugoslavije 1991. g. proračun smo završili s 500 milijuna dolara pozitive. Nažalost to je bila jedina pozitivna godina do današnjih dana. Nabrojat ćemo kardinalne greške ekonomske politike naše Vlade kojima su narod bacili u dužničko ropstvo.
Prva greška
MMF je Vladi zabranio uzimanje kredita od Narodne Banke - samofinanciranje. Tako se država počela zaduživati u inozemstvu.
Te zabrane HNB i Vlada se pridržavaju do danas, što je u suprotnosti s člankom 53. Ustava RH.
Druga greška
Sljedeći katastrofalan potez bila je politika raspuštanja velikih privrednih sustava. Mnoge tvornice su nestale, a radnicima pred mirovinu masovno je dokupljivan staž. Ostali radnici su odlazili na burzu, ustvari na ulicu.
Treća greška
Politika prekida svih privrednih odnosa s bivšim socijalističkim i nesvrstanim zemljama.
Samo s Rusijom Hrvatska je imala razmjenu izvoz-uvoz od 8,0 mlrd. $ godišnje, nekad i više. Danas 2011. g. imamo 500 mil. $, od toga je uvoz plina u Hrvatsku 450 mil. $, a naš izvoz oko 50 mil.$. Hrvatska pokrivenost uvoza izvozom sa svim zemljama je ispod 50%.
Četvrta greška
Doktrinu šok terapije i neoliberalizam Hrvatska je prihvatila od američkog ekonomista prof. Jeffreya Sachsa, koji je po nalogu MMF-a obilazio sve zemlje u tranziciji. Provodi se i danas.
Peta greška
Pretvaranje društvene imovine u državnu i zatim rasprodaja, pod izlikom da se „nije znao titular vlasništva“! To je velika LAŽ. Razlog da se prikrije pljačka imovine naroda.
Šesta greška
Privatizacija. Postavljeni direktori po nalogu bi uništili poduzeće, da bi ga zatim odabrani kadrovi uz menađžerske kredite jeftino kupili.
Menađžerski krediti fingirani su tako da je budući vlasnik jednostavno stavio poduzeće pod hipoteku, a poduzeće mu je kod banke svojim prihodima otplaćivalo njegov privatni kredit. Pri tom vlasnik najčešće nije isplaćivao plaću radnicima i nije uplaćivao doprinose, zdravstveno, mirovinsko, samo da bi uredno banci otplatio svoj kredit.
Sedma greška
Državna revizorica gospođa Krasić podnijela je izvještaj Saboru da je 97% privatizacije protuzakonito. Ali nitko nikada nije podnio niti jednu kaznenu prijavu.
U privatizaciji smo izgubili 80% proizvodnje (tvornica).
Osma greška - Nelikvidnost države
Oko 36.000 poduzeća, obrtnika i kooperanata država je bacila u blokadu i stečaj jer im zbog nelikvidnosti nije plaćala naručenu robu.
Deveta greška - Pravna regulativa
Hiperinflacija zakona po hitnom postupku stvara koliziju i konfuziju, kako bi opljačkana društvena imovina i pretvorba postala legalna za pljačkaše.
Za 20 g. doneseno je 4.000 zakona i akata, plus je ugrađeno 100.000 stranica prijevoda zakonodavstva EU, a Lisabonski Ugovor je izglasan, a da ga ni Vlada ni Sabor ne posjeduju.
Deseta (plan) - Ratna agresija Srbije
Zauzeli su nam 70% teritorija, ubili 12.000 ljudi, iskorištavali naša prirodna bogatstva, opljačkali sve do čega su došli, a kada smo ih protjerali, ostavili su nam milijune mina.
Jedanaesta greška -Privatizacija Banaka
U stečaj je bačeno 25 banaka. Ostale banke sanirane su novcima poreznih obveznika prema podacima s 50 do 80 mlrd. kuna, a prodane za 7 mlrd. kuna. Tako je danas u Hrvatskoj 95% banaka u stanom vlasništvu.
Dvanaesta greška - Pljačka stambenog fonda
Prema Zakonu o privatizaciji stanova, nosioci stanarskog prava mogli su otkupiti stan.
Nepravda je učinjena stanarima koji su stanovali u privatnim stanovima. Zaštićenim stanarima trebali su osigurati barem ravnopravno pravo otkupa stana, a bivše vlasnike su trebali obeštetiti.
Ovdje se radi o čistoj pljački svih građana koji su po drugi puta platili svoj stan.
Trinaesta greška -Međunarodni Monetarni Fond
MMF nastupa pod okriljem UN-a, a postavljen je kao svjetski financijski policajac za utjerivanje dugova.
Međunarodni sustav financiranja i otplate podešen je tako da se državi odobri kredit, a zatim joj se postavljaju razni uvjeti, pa se kredit ne odobri u cijelosti, te se ucjenjuje pod raznim izlikama, a kada prođe određeno vrijeme zavlačenja, državi je obično potreban dvostruki iznos, koji se odobrava.
No država mora najprije vratiti prvi kredit i kamate, a kako to s prvom tranšom nije uspjelo, tako se namjesti i za drugu tranšu, tako da glavnica stalno raste, a s većom glavnicom rastu i kamate.
Tako u praksi kod zaduženih država, 80 do 90% sredstava narednih tranši ostaje u banci za povrat duga, a svega 10 do 20% sredstava sjedne na račun države, koja je tako stalno u besparici.
Četrnaesta greška -Doktrina privatizacije
Već 20 g. nas uvjeravaju da je dobro sve rasprodati, da će strateški partner bolje upravljati, stranci će bolje raspolagati našom imovinom i financijama i bit ćemo bogatiji. Naša vlast i stranci tako nam otvoreno kažu da smo nesposobni i glupi, a u stvarnosti nas ovom doktrinom pljačkaju.
Ovo su glavni pravci padanja u dužničko ropstvo, a ima još mnogo manjih, također vrlo značajnih financijskih čimbenika.
Rezime dužničkog ropstva
Jedna trećina: opljačkali i uništili privredu 'naši lopovi' - šteta oko 1.000 mlrd. eura.
Druga trećina: opljačkali su nas, opustošili i zagadili zemlju minama naši susjedi Srbi, šteta oko
500 mlrd. eura.
Treća trećina je u bankama koje su bačene u stečaj i privatiziranim bankama - šteta oko 500 mlrd. eura.
To je ukupno 2.000 milrd. eura revalorizirane štete za 20 g. samostalnosti Hrvatske.
Mala, osiromašena ratom, Hrvatska s 4,2 mil. stanovnika za to je vrijeme uvezla (i platila) robe iz
EU u vrijednosti 360 mlrd. eura.
To je 18% od 2.000 mlrd. eura ukupne štete koju smo imali u Hrvatskoj.
Zamislite da nismo imali štetu.
EU nam daje pretpristupne fondove 3,5 mlrd. eura uz „condicio sine qua non“, uvjet za kojeg oni znaju
da ne možemo ispuniti, pa smo od toga iskoristili, kaže V. Pusić, samo 4%.
Od 1991. g. i pozitive 500 mil. $ do 2011. g. vanjsko zaduženje Hrvatske popelo se na 47 mlrd. eura.
Unutarnji dug narastao je na 40 mlrd. kuna. Garancije i obveznice 10 mlrd. eura.
To je ukupno 75 mlrd. eura duga pa je svaki Hrvat zadužen 18.000 eura.
Uz ovakvu Vladu i njezinu ekonomsku politiku, zaduženje će se povećavati geometrijskom progresijom te za 7 g. i ranije možemo očekivati dug od 200 mlrd. eura, srazmjerno Grčkoj.
Tko će platiti dužničko ropstvo?
Danas siromašnog stanovništva ima 85%, srednjeg sloja 13%, dobro stojećeg i bogatog 2%.
Upravo na snagu stupa Zakon o javnim ovršiteljima, NN 139/10., a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u tajnosti je imenovao prvih 20 ovršitelja.
Ovršitelji imaju ovlasti veće nego Uskok i odvjetništvo. Mogu vam po noći upasti u stan, pretražiti vas i zaplijeniti stvari, novac i sve što smatraju za shodno. Na televiziji je 6.11. 2011. g. jedan ovrhovoditelj važno izjavio da će to pokrenuti gospodarstvo. Bravo za ministarstvo pravosuđa, očito je da tamo sjede stručni ljudi koji su našli rješenje za izlazak iz krize.
Na sudu ovrhu čeka 165.000 građana kojima su blokirani računi, 36.000 poduzeća i 20.000 obrtnika. To je još 200.000 građana. Ti građani su ostali bez posla, bez sredstava za život, ne mogu plaćati režije, komunalije, grijanje, hraniti svoju djecu ni pokrivati osnovne egzistencijalne ljudske i obiteljske potrebe. Uz 800.000 penzionera, to je 1.165.000 siromašnih građana. Za godinu dana biti će ih 2 milijuna.
Pritom će svi oni koji su pokrali narod u privatizaciji te vladini i saborski dužnosnici i njihova birokracija s plaćama od 10, 15 do 20.000 kuna, bez problema moći uredno podmirivati sve račune.
Na njih se taj zakon neće odnositi, pa znaju oni da su donijeli zakon i glasali za narod!
A tko će brinuti za NAROD u dužničkom ropstvu ???

http://www.youtube.com/watch?v=mDRrKA1dA10

https://www.facebook.com/groups/ZAJEDNOzaHR/

Komentari

Tko je glasao

pitanja su nebulozna, i

pitanja su nebulozna, i padaju na USUD-u, cak i da skupe dovoljan broj potpisa.
btw, cisto kao napomena, potpise za svako pitanje moraju skupljati zasebno.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

EU i GMO

Vrlo suvislo, pobrkati privatizaciju, pristup EU (?!) i GMO proizvode...

Tko je glasao

Drago mi je da vam se sviđa ZAJEDNO !

Dinko Bartulovic
Problem je da ponovim

1. 3 kriva pitanja i jedno pitanje radi zadršku od 6 mjeseci a to je NE EU

2. pravni dio je skroz upitan i tražimo da ZAJEDNO pravni tim sa AS i UZMAH pravnim timom pregledaju

a) svu dokumentaciju da je ispravna
b) pravni put nakon skupljanja potpisa da je ispravan

s ciljem da Ustavni sud zbog tehnike ne sruši potpise.

ZAJEDNO želi raditi pošteno i profesionalno a ne se baviti igrama u pijesku.

Provinciopolis

Tko je glasao

Ah, taj Karino je još jedan

Ah, taj Karino je još jedan nesretnik koji uopće ne razumije što se događa, pa mu je lakše sve tumačiti kroz zločestoću svjetskih centara moći.

Inflacija, zaduživanje (domaće ili inozemno svejedno) i prekomjerno oporezivanje, samo su naličja iste medalje: prevelike državne potrošnje. Lik uopće nije kritizirao rastrošnost države i činjenicu da joj je zaduživanje uopće potrebno, dapače u svom povampirenom kvazisocijalnom "humanizmu" on bi potrebu za zaduživanjem još i dodatno povećao mudrijaškim prijedlozima poput onog o zaštićenim stanarinama i obeštećenju privatnih vlasnika. Tko bi to obeštećenje platio? Zubić Vila Inflacija, valjda...

Bilo bi zanimljivo vidjeti da li je digao glas u trenutku kad su se prethodne vlade s jedne strane zaduživale a s druge strane dijelile privilegije i rente, te "poticale" i "investirale"... nije se tada, prije krize, baš čulo previše glasova protiv. Niti se baš puno ljudi protivilo neprestanom povećanju proračuna, od kakvih 50 milijardi s početka 2000-tih, na nevjerojatne iznose kakvih smo svjedoci danas.

Tko je glasao

Ma ja ba - čovjek blentav koma užas ! Niš ne razme ...

Prije 2000e je govorio ... Dakle još 90ih... Ako je važno dal je prvo kokoš ili jaje...Nekim stručnjakima očito jest...
Šteta kaj ne znam dali čovjek više voli škampe il čevape pa da imate o čemu pričat....

Provinciopolis

Tko je glasao

Karino i centri moči

kad sam se prvi put na internetu susrela s tezom kako su svjetski centri moći, čak se je i navelo koji su to, krivi za krizu koja potresa svijet mislila sam kako se radi o čistoj paranoidnoj ideji. no nakon nekog vremena sam došla do zaključka kako gdje ima dima ima i vatre. globalizacija tržišta je doprinijela tome.
evo jednog o priznanju MMFa

Karino ima pravo - sviđalo se to nama ili ne.

w. ;)

Tko je glasao

Zanimljiv je taj Karino.

Zanimljiv je taj Karino. Taman kad pomisliš da nema novih kandidata za ekonomskog crackpota desetljeća, eto, uleti on i poremeti planove Kuliću i ekipi.

Za debunk ove gomile nebuloza nije loše krenuti od Šonjinih tekstova u Banci. U zadnje vrijeme svaki mu je na mjestu.

Tko je glasao

Kulić i Karino !??

Ne brini tu mać ... Zajedno !
Ostatak konstruktivnosti kroz sprdanje sa svjetski priznatim stručnjacima ne bih komentirao. Hvala.
Srećom ima cijela sila Kvalitetnih dotura koji nas vode u propast pa neka im se divi koliko god tko želi.. Čak su i "dokazani" u svom poslu...A rezultate vidimo iz priloženog osim ako ne primjećujemo kontejnere...

Provinciopolis

Tko je glasao

umjesto komentara - djeluje realno

umjesto komentara evo linka
za one koji su na Vi s engleskim evo i teksta:
"Pozdrav svim građanima Republike Hrvatske, mi smo Anonymous.

Ova poruka je poslana hrvatskom narodu zbog lošeg stanja u vašoj zemlji.

Teško nam je vjerovati, da ne možete osjetiti zlostavljanje od strane svojih političara u posljednjih 20 godina. Čekate da se pojavi netko tko će stati iza vas i riješiti sve vaše probleme. Nažalost to se neće dogoditi. Okrećete leđa svakom novom porezu, povećanju cijena i načinu na koji se politička elita i bankari odnose prema vama. Ne treba vam pomoć od bilo koga, imate sve resurse i sve ostalo što trebate, ključ je da se organizirate. Vaša zemlja je posebno zanimljiva jer sadrži mnoge resurse kao što su voda, šume, čista priroda, more i otoci. Zato vas se nastoji osiromašiti i oduzeti vam sve što imate. Kriza je samo paravan.

Novca ima i krije se u bankama. Politika koja se vodi zadnjih dvadeset godina je politika osiromašenja. Vaša djeca će biti jeftina radna snaga u Europskoj uniji kojoj tako hrlite a i sama je pred propasti. Što prije postanete svjesni da pasivnost neće riješiti ovaj problem uspjet će te vratiti život kakav ste oduvijek željeli.

Poruka koju će te poslati u Zagrebu ili bilo kojem drugom gradu kada se organizirate pobijediti će glas politike. Budite svjesni da se u državi vodi cenzura, ne nasjedajte na provokacije. Pokušat će vas podijeliti kao što rade već godinama da se međusobno prepirete oko vjere i nacionalnosti. Stoga nema podjela, slušate samo srce.

Organizirajte se, postavite jasne ciljeve da vas drugi mogu slijediti, te ih ponavljajte zajedno, to je jedini način na koji može pobijediti.

Vremenski uvjeti u Hrvatskoj su sada loši, i ljudi se smrzavaju do smrti kopajući po kontejnerima. što su političare poduzeli u rješavanju ove situacije? Oni nisu učinili ništa. Pronađite svoje istinske vrijednosti, ne gubite svoj identitet kao nacija.

Promjena vlade nije pobjeda ali načina vladavine jeste. Ljudi se ne trebaju bojati svojih vlada. Vlade bi trebale bojati njihovih ljudi.

LJUDI PROBUDITE SE SVI,
I PRIDRUŽITE SE BORBI PROTIV NEPRAVDE!

w. ;)

Tko je glasao
Tko je glasao

Jučer sam doznao i to

da Zajedno u Elitu koja harači narod ubraja i Crkvu te da će i to biti dio priče rezanja kao i preustroj Hrvatske u 5 Regija, referendumsko odlučivanje, izmjena Izbornog Zakona usmjerena ka neposrednoj demokraciji...
A evo i još malkice promišljanja ...
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/izbori-2011/intervjui/37791-svjets...

Provinciopolis

Tko je glasao

Fasciniran sam tvojom

Fasciniran sam tvojom naivnošću.

Prvo nije ti točan podatak da stranica Zajedno ima podršku više od 30 000 ljudi iz razloga što se radi o zatvorenoj grupi na fejsu pa ako želiš vidjeti što se piše i komentira moraš prvo pristupiti a ti vidim svako pristupanje tretiraš kao podršku i prije nego li je svaki posjetilac uopće pročitao o čemu se radi.

Mislim da je gubljenje vremena da sada opovrgavam svaku točku pojedinačno koja opisuje ulazak u dužničko ropstvo jer ti želiš vjerovati da je istina ono što si napisao u dnevniku i nikakvi argumenti i činjenice te ne mogu razuvjeriti.

Ono što mi je nevjerojatno da ti doista vjeruješ da program koji gospodin Karino iznosi može bilo što pozitivno donijeti gospodarstvu RH.
Modeli sa upumpavanjem novca iz primarne emisije novca tj. štampanje novca u pravilu , u bivšoj Jugi, su donosili povećanje inflacije i gubitak vrijednosti i kupovne moći plaće radnika. Niti jedna inflacija nam nije donijela ništa dobro i s tom praksom je prekinuto 1994 godine.

Sada 18 godina kasnije ti si oduševljen idejom da sve gospodarske probleme riješimo u tri kruga kako to predlaže drug Karino a osnova mu je štampanje novaca u vrijednosti 100 milijardi dolara kako bi se pokrenuli gospodarski ciklusi i kako bi se povećala plaća radnika na 2000 dolara a kroz to bi se ostvario i proračun RH u visini 20 milijardi dolar što bi omogućilo besplatno zdravstvo i besplatno šklostvo.

Mi imamo problem efikasnog i produktivnog rada a to se ne može riješiti štampanjem novca.

Jedino iz tog programa o čemu vrijedi raspravljati je uloga HNB-a i mogućnosti uključivanja HNB-a kao potpore gospodarskim aktivnostima u zemlji a ako želimo graditi održiv sustav te su mogućnosti poprilično ograničene.

Tko je glasao

acinum — Sub, 05/01/2013 - 20:33.

Mjesto na jedan iz ekonomije, kreacije novca i prava od boga da kreiraš svoj novac.

Kao drugo vidim da Strategiju osim naslove niste ni pročitali
pa od +30 mjera i 40 matrica samo se priča o štampanju novca.

Za kraj novac je zlatnu podlogu izgubio ratom u Vijetnamu.

Recite Vi meni koja je razlika od novca koji sada ima RH prodajom državne obveznice RH
u zemlji i u svijetu koja realno košta 9% a uskoro i 10% i novca kojeg se kreira u HNB za 0,5% ?

Koja je razlika ?

Nadam se da ću sada čuti prvu pametnu !

Tko je glasao

Neoliberalna mantra kolege acinuma

Vi ste kolega ovom rečenicom rekli sve ponajviše o svom razumijevanju politika!

Mi imamo problem efikasnog i produktivnog rada a to se ne može riješiti štampanjem novca

Ova konstatacija je netočna i zlonamjerna osim ako je rezultat čoravog napikavanja činjenica;
- hrvatsko društvo nema problem rada već problem vođenja
- problem vođenja i upravljanja proizlazi iz političkog sustava koji producira vladanje a ne služenje
- vladanje je produkt stranačke konstitucije u generiranju "narodnih" upravljaća i na državnoj i na lokalnoj razini koji nemaju legitimitet u vladanju naroda samim sobom

Dakle, potpun promašaj u promišljanju stvarnih remetilačkih faktora društva - stoga i terapija nije ozdravljujuća...

Tko je glasao

Da naš najveći problem je

Da naš najveći problem je efikasnost i produktivnost poduzeća, institucija i inače svega. U svim segmetnima društva upošljavamo više ljudi nego li bogatija društva a imamo mnogo manje efkete takvog rada. Sve to se događa i u privatnim poduzećima i u državnim poduzećima s tim da je u državnim poduzećima problem ovo što ste Vi napisali - politika i upravljanje političkih kadrova a rad i radne navike su podjednako loše i u privatnim i državnim poduzećima.

Tko je glasao

Mene fascinira motivacija pojedinaca da budu uvijek najpametniji

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/izbori-2011/intervjui/37791-svjets...

Prvo nije ti točan podatak da stranica Zajedno ima podršku više od 30 000 ljudi iz razloga što se radi o zatvorenoj grupi na fejsu pa ako želiš vidjeti što se piše i komentira moraš prvo pristupiti a ti vidim svako pristupanje tretiraš kao podršku i prije nego li je svaki posjetilac uopće pročitao o čemu se radi.

Još jedan važan podatak za cjelokupnost priče, a koji se nikako nebi mogao tumačiti na način da je zanimanje veliko, ali bitno je razoriti svaku pozitivu... Otkud li mi je samo poznat takav pristup u RH !??

Mislim da je gubljenje vremena da sada opovrgavam svaku točku pojedinačno koja opisuje ulazak u dužničko ropstvo jer ti želiš vjerovati da je istina ono što si napisao u dnevniku i nikakvi argumenti i činjenice te ne mogu razuvjeriti.

Dobro misliš jer je zanimljivo da nisi primjetio uvod Dnevnika u kojem kažem da vas želim obavijestiti. No hajde OK ipak vi stručnjaki primjećujete svaki detalj...

Ono što mi je nevjerojatno da ti doista vjeruješ da program koji gospodin Karino iznosi može bilo što pozitivno donijeti gospodarstvu RH.

Jest ba ja sam deklarirani protivnik Države kao Poduzeća i to je odavno vidljivo iz svih mojih Dnevnika i komentara pa se ti sad eto čudiš ...

Modeli sa upumpavanjem novca iz primarne emisije novca tj. štampanje novca u pravilu , u bivšoj Jugi, su donosili povećanje inflacije i gubitak vrijednosti i kupovne moći plaće radnika. Niti jedna inflacija nam nije donijela ništa dobro i s tom praksom je prekinuto 1994 godine.

Srećom nakon 1994. nam cvatu ruže...

Sada 18 godina kasnije ti si oduševljen idejom da sve gospodarske probleme riješimo u tri kruga kako to predlaže drug Karino a osnova mu je štampanje novaca u vrijednosti 100 milijardi dolara kako bi se pokrenuli gospodarski ciklusi i kako bi se povećala plaća radnika na 2000 dolara a kroz to bi se ostvario i proračun RH u visini 20 milijardi dolar što bi omogućilo besplatno zdravstvo i besplatno šklostvo.

Ma da... Kolanje novca je problem baš poput kolanja krvi u organizmu...Ono - osnove ekonomije se zaboravljaju... Bolje je novac zbuksati v žepe jednoga jer i zgrušavanje krvi je zdravo za organizam...

Mi imamo problem efikasnog i produktivnog rada a to se ne može riješiti štampanjem novca.

To možda vi neki no ja se nikad nisam distancirao od činjenice da je u socijalizmu najveći problem bio što je pijanac ležao u skaldištu dok mu je kolega radio ko marva, a primali su istu plaču no ukoliko se takvo što smatra krucijalnim problemom gospodarstva onda hvala, ali ne bih ulazio u tu raspravu. Posebno ne kada se ne vidi problem koji stvara krupni kapital...Onaj isti koji je namjenjen žepeku jednoga, a ne za doborbit šire društvene zajednice olitiga opće dobro...

Jedino iz tog programa o čemu vrijedi raspravljati je uloga HNB-a i mogućnosti uključivanja HNB-a kao potpore gospodarskim aktivnostima u zemlji a ako želimo graditi održiv sustav te su mogućnosti poprilično ograničene.

Ma jel moguće da ima i nešto dobroga !? Vjerojatno i tu vidiš prostor za trpanje v žepe privatnika ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Danas nije dobro stanje ali

Danas nije dobro stanje ali se ono ne može ni promjeniti politikama koje su i dovele do tog stanja a jedna od tih politika je i ovo što predlaže Karino financiranje iz primarne emisije novca nekonkurentnu proizvodnju.

Drugo što bi trebao znati kada se prekomjerno štampa novac dolazi do inflacije a inflacija prvenstveno uništava vrijednost rada za koji se ti zalažeš.

Tko je glasao

Ako si toliko snažno uvjeren u svoje tvrdnje

te iskazuješ dozu želje za stvarnim boljitkom umjesto "pogrešnog" slobodno svoja stajališta "sukobi" sa Karinom, a za to sam ti već poslao mail - kratak Životopis i suradnja je dobrodošla...
Komentari, lajkovi, Dnevnici - taman igra za malu djecu, a kojan služi svrsi Elitama...

Provinciopolis

Tko je glasao

O tom potom koliko je neka

proizvodnja konkurentna ili nije ...
Meni ovak bedastom itekako konkurentno zvuči zabrana GMOa i proizvodnja zdrave domaće hrane...

Enivej ukoliko imaš neki konkretan prijedlog riješenja problema rado ću te preporučiti za sastanak sa Karinom pa se vas dva makljajte kolko god vas volja :)

A vrijedi i za sve ostale...
Konkretan prijedlog po pojedinim strukovnim poljima + kratak Životopis meni na mail, a Tim Zajednog će odabrati najbolje i autori će biti pozvani na sastanak sa Karinom...

Dnevnikom vas nisam mogao obavjestiti o tome da sam pred par sati dobio zadatak kadroviranja pa to činim ovim putem...

hamacek.alan@gmail.com

Hvala

Provinciopolis

Tko je glasao

GMO je zabranjen u svim

GMO je zabranjen u svim županijama u Hrvatskoj, a proizvodnja zdrave domaće hrane je tema mnogo šira da bih sada o njoj nešto pisao.

Međutim, ono što me odbija o razgovorima po prijedlogu gospodina Karina je
http://www.cpi.hr/download/links/hr/5000.pdf . Ukoliko gospodin Karino i ekipa iz Zajedno nema ništa bolje i opširnije objašnjen svoj program tada mi se čini bolje vrijeme posvetiti lokalnim izborima i pisanju lokalnih gospodarskih programa za predstojeće lokalne izbore jer od njih u stvari sve kreće pa čak i osnov programa koji nudi gospodin Karino su lokalne strategije razvoja.

Tko je glasao

Kad se vidi Uvodnicar ......

Kad se vidi Uvodnicar ...... sve ubrzano dolazi na svoje mjesto......

:))))

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

I meni se uvodničar baš svidio

kao i vama spomenutim u onih par uvodnih rečenica Dnevnika ...

Provinciopolis

Tko je glasao

"stručnjaku" s fejsa...

Samo s Rusijom Hrvatska je imala razmjenu izvoz-uvoz od 8,0 mlrd. $ godišnje, nekad i više. Danas 2011. g. imamo 500 mil. $, od toga je uvoz plina u Hrvatsku 450 mil. $, a naš izvoz oko 50 mil.$.

ovo nije istina...ukupna robna razmjena s rusijom je u 2011. godini iznosila milijardu i 955 milijuna dolara, od toga je izvoz hrvatske u rusiju bio 320 milijuna ili 6 puta veći nego što tvrdi "stručnjak" s fejsa...najveća razmjena s rusijom bila je 2008. godine kada je iznosila 3 milijarde i 390 milijuna dolara...u prvih 9 mjeseci ove godine izvoz u rusiju je bio u vrijednosti 300 milijuna dolara...

http://www.hgk.hr/sektor-centar/sektor-medjunarodni/iznimno-veliko-zanim...

http://www.poslovni.hr/hrvatska/mrsic-politika-treba-pogurati-izvoznike-...

Zauzeli su nam 70% teritorija, ubili 12.000 ljudi, iskorištavali naša prirodna bogatstva, opljačkali sve do čega su došli, a kada smo ih protjerali, ostavili su nam milijune mina.

još jedna laž "stručnjaka" s fejsa...naime, nikada pobunjeni srbi tijekom rata nisu kontrolirali 70% hrvatskog teritorija, osim u svojim mokrim snovima...najviše što su ikada kontrolirali je bilo oko trećine naše zemlje...

Druga trećina: opljačkali su nas, opustošili i zagadili zemlju minama naši susjedi Srbi, šteta oko 500 mlrd. eura.

naravno da je i ovo još jedna laž..ukupna ratna šteta u hrvatskoj prema procjeni državne komisije iznosila je 234 milijarde kuna, što bi preračunato u dolare iznosilo oko 40 milijardi...znači 12 i po puta manje nego što "stručnjkak" s fejsa navodi...

http://www.monitor.hr/clanci/ratne-stete-u-hrvatskoj-odnijele-dva-godisn...

ovo su samo neki ispravci lažnih podataka koje je "stručnjak" s fejsa ovdje nadrobio, te bi s toga bilo dobro da se prije prenošenje ovakvih tekstova provjere osnovno faktografski podaci...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ovo nije istina...ukupna robna razmjena s rusijom je u 2011.

Među prvim komentarima ovog Dnevnika navedoh svjetlosnu brzinu i silnu potrebu dezavuacije od strane onih koje sam naveo u početnim rečenicama Dnevnika...Ono a kaj ako je riječ o zapisu napravljenom prije 2012 !?? I kaj ako taj zapis ima totalnu pogrešku potpuno nebitnog sadržaja, a pritom vrlo kvalitetno definira 20ak ostalih točaka i kaj ako osim tog pisanog traga postoje i mnogi drugi tragovi !? A kaj !?? Niakj ... Jer neki su očito prezadovoljni postojećim stanjem i vrlo objektivno pa i široko sagledavaju cjeloklupnost situacije, referirajuć se na parcijale sa izraženom potrebom negativnosti, a bez da primjećuju hrpu pozitivnih stvari... To dovoljno govori o njima, njihovim namjerama...
70% teritorija je dobro primjećeno, ali želja za dezavuacijom ( kaj ako je pisac teksta mislio na želju srba da uzmu 70% !!??, a nije se dovoljno dobro "odrazio" na tu temu koja je btw meni potpuno nepotrebna u cjelokupnoj priči ) kompletnosti stručnjaka dolazi od onog koji se itekako pozivao na "stručnost" pa me sveukupno nimalo ne čudi ovako pozitivan stav @janusa kao deklarirano dosljednog svojim stostrukim kriterijima na istu temu... Očito neki uživaju u pljucanju pa im predlažem da naprave Dnevnik u kojem će građanima hrvatske objasniti kako oni u biti super žive predvođeni dosadašnjim (o)pozicionjim političarima...

Provinciopolis

Tko je glasao

skviki,

ignorante glupi, možeš li što demantirati iz mojeg gornjeg komentara ili ti se samo ne sviđa nick koji je precizno naveo pogreške iz ovog fejs uratka, i to potkrijepio relevantnim podatcima???

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Zamisli beda da nije točno

Na sudu ovrhu čeka 165.000 građana kojima su blokirani računi, 36.000 poduzeća i 20.000 obrtnika. To je još 200.000 građana

Recimo da je riječ o 172000 građana blokiranih računa pa npr. 29876 poduzeća i recimo 17698 obrtnika...
Debelo to mijneja meritum...
Živio stručnjak Janus !!
Fakat bi mog složit neki Dnevnik da nas sve uvjeriš kako nam je dobro, ali eto mi to ne kužimo ...

Provinciopolis

Tko je glasao

blokada svima a ne njima

@provinciopolis a
postoj jedan poblem što nisu blokirani računi onima koji su i doveli do toga da se nekim firmama blokiraju računi. dapače ta kasta nedodirljivih ne samo da ne plaća porez državi već i svoja dugovanja plaćaju nakon šest i više mjeseci. mali obrtnik odnosno kooperant mora zatvoriti svoju firmu jer mu nedodirljivi nije platio. nedodirljivi lijepo širi svoje bogatstvo na račun drugih.

w. ;)

Tko je glasao

Konzistencija

Januse,
isto pitanje ti nisam postavio, kamo li uvrijedio te; makar me situacija ista
http://pollitika.com/ribicevih-365-dana#comment-406011
Lijep pozdarv, Pointer

->Pointer

Tko je glasao

pointer,

sorry, ali usopređuješ neusporedivo....u mojem komentaru su faktografski podaci koji su točni, sviđali nam se ili ne...dok se kod tebe, u tvom komentaru iznosi mišljenje s kojim se ja ne moram složiti...zar ne?....osim toga skvikijev minus je iz čiste zlobe zato što ne podnosi moj nick...nadam se da sam ti sada malo pojasnio u čemu je razlika...i btw, ti si i meni opalio na desetke minusa i nikada ih nisam ni spomenuo, kao ni ostale koji me s užitkom minusiraju...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

-i+

u tvom komentaru iznosi mišljenje s kojim se ja ne moram složiti...zar ne?....

Mišljenja je vrlo malo i vrlo oprezno su iznesena, mislim da je više reakcija na nick.

btw, ti si i meni opalio na desetke minusa

Kao i pluseva, recimo u ovom dnevniku

->Pointer

Tko je glasao

Odličan dnevnik

Odličan dnevnik @provinciopolis!
Nakon čitanja sasvim je jasno tko je za sve kriv- oni-političari iz RH, koji su ekspoziture vanjskih centara moći.

Ovako lijepo nabrojano pokazuje svu dubinu ZLA kojega su nanijeli RH i svim građanima, a njihovi mediji ih tretiraju kao zvijezde.

Tko je glasao

Banke

Jedanaesta greška -Privatizacija Banaka

Iskreno privatizaciju banaka smatram jako dobrim potezom jer unatoč gospodarskim teškoćama imamo vrlo stabilan bankarski sektor ( http://www.znet.hr/2011/07/hrvatski-bankarski-sektor-je-stabilan-i-dobro... ), jedina banka koja je u problemima je ona najhrvatskija HPB.

->Pointer

Tko je glasao

Dnevnik objavljen u 3.54

Komentar dan u 4.02

Samo ovaj link iz Dnevnika traje nešto manje od sata...

http://www.youtube.com/watch?v=mDRrKA1dA10

Hvala

Provinciopolis

Tko je glasao

Vrijeme na pollitika.com je

Vrijeme na pollitika.com je još uvijek po ljetom računanju vremena.

Tko je glasao

only fools and horses

Vrijeme na pollitika.com je još uvijek po ljetom računanju vremena.

skviki, ne znam da li si ikada gledao britansku seriju "only fools and horses" koja je kod nas bila prevedena kao "mućke"...tamo ti ima jedan lik po imenu "trigger" iliti po naški "brzi", e pa ti me neodoljivo podsjećaš na njega po pitanju logičkog zaključivanja.:)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci