Tagovi

Zahtjev za isprikom

Današnji "Jutarnji list" pod naslovom "Kanadski veleposlanik: Hrvatska se mora ispričati za zločine NDH" prenosi nam što je nekadašnji kanadski veleposlanik u SFRJ, James Bissett, napisao u svom članku objavljenom u rubrici 'Mišljenja' u bostonskom dnevniku Christian Science Monitor.
A napisao je da "Hrvatska treba u cijelosti i javno priznati svoju ulogu u Drugom svjetskom ratu kao vjernog saveznika nacizma i sudjelovanje u genocidu protiv srpskog, židovskog i romskog stanovništva na svom području".

James Bissett slovi kao stručnjak za Balkan, a kažu i da je prosrpski orijentiran, pa da je i ovaj članak napisao "povodom ovotjedne odluke srpskog parlamenta da se Srbija ispriča za pokolj u Srebrenici 1995".

Naš vrli "stručnjak za Balkan" podučava nas tako da na svojem putu u EU "Hrvatska osim traženih uvjeta mora ispuniti i moralne zahtjeve koji su tu, ističe Bissett, 'radi njenog dobra'" ističući da se "ne računaju nejasna i nevoljka negiranja optužbi koje je koristila zadnjih godina", te da "Hrvatska mora prihvatiti svoju genocidnu ulogu na isti način na koji se Njemačka suočila sa svojom"

Ja se nadam da se na ovu vijest ustašama i klerofašistima iz redova Crkve u Hrvata nadimaju grudi od ponosa, jer evo imaju i u bijelom svijetu saveznika koji im pruža podršku u njihovim nastojanjima da se RH prikaže i prizna kao pravnu sljednicu tzv. NDH.

Sva njihova nastojanja veličanja tzv. NDH, od podizanja spomenika prononsiranim ustaškim zločincima, preko "domoljubnog folklora" MPT i drugih, popraćenih i eksplicitnom ustaškom ikonografijom, pa do "hodočašća i komemoriranja" na Bleiburškom polju, kod Jazovke, Macelja i drugim ustaškim "svetištima i mjestima ukazanja", opet uz znanu ustašku ikonografiju, uz pljuvanje po antifašizmu i Titu kao simbolu antifašističke borbe, dovode u svijetu do takvih reakcija kao što je zahtjev ovog "stručnjaka za Balkan".

A o kakvom je stručnjaku riječ, najbolje govori to da on ne razlikuje poziciju nacističke Njemačke i Hrvatske tokom i na kraju 2. Svjetskog rata. Dok Njemačka, u kojoj nije bilo nikakvog otpora nacizmu, doživljava potpuni slom, Hrvatska, zahvaljujući najjačem antifašističkom pokretu u porobljenoj Evropi i oružanoj borbi protiv nacifašizma izlazi iz rata kao članica antifašističke koalicije, a time i pobjednica u 2. Svjetskom ratu.

Dakle, niti FD/NR/SR Hrvatska, proglašena 1943. odlukom svojeg predstavničkog tijela, ZAVNOH-a, kao nacionalna država hrvatskog naroda nositelja izvornog suvereniteta, udružena s drugima u saveznu državu Jugoslaviju, niti današnja RH, nisu pravne sljednice kvislinške tvorevine tzv. NDH.

Republika Hrvatska je pravna sljednica SRH odnosno SFRJ, ona i u preambuli svojeg Ustava ističe upravo antifašizam kao jedan od temelja svoje opstojnosti.

Zato nema mjesta nikakvim isprikama RH, neka se ispričavaju ustaše, klrofašisti i oni koji ih podržavaju, oni su činili zločine, pa i zločin genocida.

Zahtjev "stručnjaka za Balkan" je ravan onome kad bi se netko "pametan" kao i on sjetio tražiti od NR Kine da se ispriča za zločine počinjene u kvislinškoj tvorevini Mandžuko.

Zanimljivo je da mu kao kanadskom veleposlaniku u SFRJ nije palo na pamet tražiti od SFRJ da se ispriča za zločine okupatora i kvislinga počinjene na njenom teritoriju, odnosno okupiranom teritoriju Kraljevine Jugoslavije.

Ne želimo li da nas kao narod i državu u svijetu percipiraju kao genocidne, prestanimo veličati ustaštvo i kvislinšku tvorevinu tzv. NDH, prestanimo defilirati okićeni ustaškim simbolima i mašući ustaškim barjacima, a bilo bi dobro kad bismo prestali "svetkovati" i "hodočastiti", slaveći ono što nitko pametan ne slavi.
Najmanje što možemo učiniti je da se te "svetkovine" više ne slave pod visokim pokroviteljstvom službenih hrvatskih vlasti, a pogotovo ne Sabora RH i uz njegovu izdašnu financijsku pomoć.

Komentari

Taj zahtjev za isprikom je

Taj zahtjev za isprikom je glup a potakao je veliku diskusiju ko je komu pravni slijednik.
Pa, evo ću i ja dovesti pravne stvari do ekstrema pa me gadite:
R Hrvatska je sljednica ZAVNOH-ovske Hrvatske nastale 43.
Hrvatska ZAVNOHA nije slijednica NDH.
Onda bi Zavnoh Hrvatska bila slijednica dijela Kraljevine Jugoslavije?
Tada bi se današnja RH trebala ispričati Kraljevini Jugoslaviji za
žrtve pokolja nad Hrvatima i ostalima u Austriji i Sloveniji???
A ako Srbija sebe smatra slijednikom Kraljevine Jugoslavije tada bi se današnja RH trebala ispričavati današnjoj R Srbiji zbog pokolja Ustaša ???
Ako je R Srbija pravni slijednik Kraljevine J a ova ne priznaje NDH na svom području za vrijeme okupacije od 3.Rajha ali su njeni građani počinili zločine nad nehrvatskim građanima na području Hrvatske tada bi se R Srbija trebala ispričati današnjoj R Hrvatskoj za zločine u npr.Jasenovcu.
Jezivo kako se zamantavamo a prethodno stoje krici mučenih!
Zato pravnici nisu podobni za takva rješavanja nego dobra volja i moral političara i naroda koji ih bira.

Bert

Tko je glasao

Kraljevina Jugoslavija bila

Kraljevina Jugoslavija bila je okupirana, pa je za sva događanja za vrijeme trajanja okupacije odgovoran onaj tko je imao stvarnu vlast, a to je okupator.
Da je tome tako pokazuje Act of military surrender kojeg Saveznici potpisuju jedino s OKW pri čemu se spominju i "sve vojske pod njemčkim nadzorom", a izaslanstvo koje Pavelić šalje britanskom generalu Alexanderu u Italiju, kao bi pregovarali o predaji OS tzv. NDH, general Alexander neće ni primiti, već ih odmah šalje u sabirni logor u Bariju.
Gneral Alexander je dobro znao da su OS tzv. NDH vaojska pod njemčkim nadzorom.

Tko je glasao

"a bilo bi dobro kad bismo

"a bilo bi dobro kad bismo prestali "svetkovati" i "hodočastiti", slaveći ono što nitko pametan ne slavi."

a šta mi to slavimo što nitko pametan ne slavi?

ZAGOR

Tko je glasao

a šta mi to slavimo što

a šta mi to slavimo što nitko pametan ne slavi?
Npr. konačnu predaju i razoružavanje odmetnutih kvislinških vojski na Bleiburškom polju?

Tko je glasao

Hrvatska nije sljednica NDH,

Hrvatska nije sljednica NDH, a Njemačka je sljednica 3. Reicha.

Nemamo se mi ništa ispričavati. Mi moramo samo nedvosmisleno osuditi svako antisrpsko ponašanje, ali to nekako teško ide.

Tko je glasao

Ovome uistinu uvijek

Ovome uistinu uvijek zanimalo, pa ako ima netko tko uistinu poznaje medjunarodno pravo, neka odgovori. Koja drzava je sljednica NDH-a? Mora li uopce neka drzava biti sljednica neke propale (polu)drzave koju je priznavalo samo par drugih drzava? Je li to SRNj buduci da je placala odstetu Jugoslaviji i za mrtve na teritoriju Hrvatske i BiH?

Tko je glasao

@martin Postojala je

@martin
Postojala je Kraljevina Jugoslavija kao međunarodno priznata država koja činom okupacije nije prestala postojati. Njena Vlada je u izbjeglištvu u Londonu, njena veleposlanstva rade punom parom (rat je), nijedna država izvan privrženica sila osovine nije raskinula diplomatske odnose s njom.
Dakle kakva pusta NDH, koga se tiče na koji je način okupator organizirao vlast na okupiranom području, pa i kakve je "države" uspostavio. Znaš li ijednu da je preživjela kraj rata: Slovačka, Velika Albanija, Mandžuko ..?
Dakle za ratne pobjednike tzv. NDH uopće nije postojala, pa kako onda, nešto što nije postojalo, može imati pravnog sljednika?

Tko je glasao

Današnja Hrvatska ne može

Današnja Hrvatska ne može biti odgovorna za NDH ali zato može biti odgovorna za Blaiburg i za sve druge zločine koji su se dešavali u njoj kao federativnoj jedinici.:):):)

grdi:):):)

Tko je glasao

Današnja Hrvatska ne može

Današnja Hrvatska ne može biti odgovorna za NDH ali zato može biti odgovorna za Blaiburg i za sve druge zločine koji su se dešavali u njoj kao federativnoj jedinici.:):):)
A što se to "na Bleiburgu" dogodilo da bi za to itko trebao odgovarati?
Odgovarati za konačnu predaju i razoružavanje ostataka odmetnutih kvislinških vojski (nisu taamo bili samo Hrvati prenda su činili rlativnu većinu)?
Odgovarati za kažnjavanje zločinaca pa makar se to događalo i izvan pravnog sustava?
I na kraju, krajem rata NOV i POJ su preimenovani u JA, koja je bila isključivo savezna, jugoslavenska, institucija na koju nijedna odluka nekog organa ili tijela neke federalne jedinice nije mogla proizvesti nikakav pravni učinak.
A JA je i razoružavala odmetnike i sprovodila ih do sabirnih logora i upućivala osuđene na vremenke kazne na odsluženje kazni i strijeljala na smrt osuđene, a i kažnjvala zločince izvan pravnog sustava ...
Tu ja ne vidim nikakvu ulogu FD Hrvatske, a pogotovo Republike Hrvatske.

Nikad nisam čuo de je netko relevantan prozivao generala de Gaullea radi poboja francuskih kolaboracionista, niti da za to netko nekoga danas u Francuskoj proziva, optužuje ili od nekoga traži ispriku. A francuski kolaboracionisti bili su prava "kamilica" u usporedbi s ustaškom "ljutom travom".

Istina nitko relevantan niti u RH ne traži ništa, osim ustaša, proustaša i klerofašista.

Slovenska vlada je čini mi se isto odlučila staviti točku na ova morbidna iživljavanja nad "hudim jamama", pa jednostavno u ovogodišnjem proračunu nije predvidjela niti centa za ta "istraživanja".

Tko je glasao

pišeš a nadam se da i ne

pišeš a nadam se da i ne misliš:
"Slovenska vlada je čini mi se isto odlučila staviti točku na ova morbidna iživljavanja nad "hudim jamama", pa jednostavno u ovogodišnjem proračunu nije predvidjela niti centa za ta "istraživanja".
Da, to je izraz za postavljanje spomen ploča i vijenaca.
O tvojim ocjenama načina suđenja i egzekucije neću, tu ti nema pomoći.
Nastaviću Desetim krugom pakla:
Slovenska vlada će možda u proračunu izdvojiti sredstva za čišćenje jama
u kraskom području zbog zagađivanja podzemnih voda?
I račun će poslati na RH jer je ona slijednica NDH ,jer su njeni građani tu nemarno ostavljali svoje kosti.
A kosti su bogate fosforom, pa bi ih mogli i reciklirat?

Bert

Tko je glasao

Da sam skviki sada bih te

Da sam skviki sada bih te pitao,a sto se to na blajburgu dogodilo.Zlocin.Kakav zlocin.Tko je ubijen(ime,ime oca prezime,adresa itd)Tko ga je ubio(datum,gdje kako,ime,ime oca i prezime,adresa)Tocan broj zrtava (poimenice)Tocan broj ubojica (poimenice)Tko je koga ubio(poimenice)Datumi zlocina.Gdje su zrtve sahranjene?(poimenice)Ako to ne znas,po skvikiju,onda zlocina nije ni bilo.A znamo da jeste.
Ovim sam samo htio ilustrirati kako neki komentari mogu biti bezobrazni.

Tko je glasao

Tenor je pitanje malo

Tenor je pitanje malo hebeno. Evo da raspolažemo sa svim tim podacima (dio podataka je poznat) da li je moja tvrdnja da je današnja Hrvatska odgovorna za zločine na Blaiburgu i za sve druge poslijeratne koji su se događali. Evo gledajmo strogo sa pravne strane. Od ZAVNOHA pa nadalje. Od preambule Ustava RH pa na dalje.

grdi

Tko je glasao

Postovani kolega grdi.Da

Postovani kolega grdi.Da pogledamo sa bilo koje ,a ne samo pravne strane ja vam tu ne mogu pomoci jer se naprosto ne razumijem u te stvari.Samo sam vam htio prikazati kako neki(skviki naprimjer) vode raspravu na ovim stranicama.I tako vas pravi budalom.

Tko je glasao

Tenor, Skvikija trebaš

Tenor, Skvikija trebaš pratiti na drugačiji način.

grdi

Tko je glasao

Postovani kolega

Postovani kolega grdilin.Kako bi ga to trebalo pratiti.Mozda kako i kome dijeli ocjene?
I oprostite nebih vise o njemu jer nije tema dnevnika.

Tko je glasao

Preskoci i ignoriraj. I taj

Preskoci i ignoriraj. I taj nick i njegove ocjene. Njegova zadaca je spamanje svakog dnevnika, i u tome je vrlo uspjesan.

Tko je glasao

Sljedbanica NDH je

Sljedbanica NDH je jugoslavija. Onaj ko stvara federaciju preuzima sve obaveze novih članica.

Tko je glasao

Sljedbanica NDH je

Sljedbanica NDH je jugoslavija

Pa teško bi se moglo reći ..
Jugoslavija je prilićno ratovala protiv NDH i porazila ju. Blaiburg je uslijedio nakon poraza NDH. Nije li to bilo tako nekako.....

Tko je glasao

Jugoslavija je prilićno

Jugoslavija je prilićno ratovala protiv NDH i porazila ju. Blaiburg je uslijedio nakon poraza NDH. Nije li to bilo tako nekako.....
FJ/FNRJ/SFRJ je pravna sljednica Kraljevine Jugoslavije, koja kako rekosmo nije prestala postojati činom okupacije. Neka si pacijenti pogledaju Sporazum Tito-Šubašić i tko je Tita imenovao mandatarem vlade Jugoslavije.

Tko je glasao

Jugoslaveni su zbrisali iz

Jugoslaveni su zbrisali iz jugoslavije, kak 41. tak i 91. Kukavice ostaju kukavice.

Tko je glasao

Jugoslaveni su zbrisali iz

Jugoslaveni su zbrisali iz jugoslavije, kak 41. tak i 91. Kukavice ostaju kukavice.
A to su se oni sabrali na Bleiburškom polju?
Nisam znao!

Tko je glasao

Skviki, zašto bi bivša

Skviki, zašto bi bivša juga bila nasljednica jedne propale fašističke tvorevine? Pa nije ndh ušla u federaciju. Odakle ti sad to??

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Janus, Jugoslavija je

Janus,

Jugoslavija je stvorena dok je NDH još postajala. Ako je Hrvatska odgovorna za tu propalu tvorevinu, koja po nekima nije imala legitimitet, onda je i jugoslavija odgovorna za ulazak u federaciju sa fašističkom državom.

Tko je glasao

Skviki, meni se čini da smo

Skviki, meni se čini da smo mi učili različitu povijest. Očito je da si pobrkao neke činjenice. Hrvatska je sljednica ZAVNOH-ovske hrvatske, a ne ndh. Ali ako tebe veseli da je Hrvatska sljednica ndh, je ti neću to veselje kvariti.

ZAVNOH se drugim ustavnim aktom - proglašava vrhovnim zakonodavnim...narodnim predstavničkim tijelom i najvišim organom vlasti demokratske Hrvatske, i konstituira se u „pravi državni sabor Hrvatske". U toj završnoj fazi organizacije vlasti proklamirani su principi samoopredjeljenja i suverenosti, kao i pravne jednakosti svih građana Federalne države Hrvatske, „bez obzira na narodnost, rasu i vjeroispovijest". Usvojena je Deklaracija o osnovnim pravima naroda i građana demokratske Hrvatske s načelom ravnopravnosti Hrvata i Srba, ali i žena s muškarcima, slobode vjere, udruživanja i govora, nadalje razvitka kulture, uklanjanja nepismenosti i osiguranja besplatnog prosvjećivanja.

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Janus kod Zavnoha su bitni

Janus kod Zavnoha su bitni datumi da bi se neke stvari lakše razumijele.
nego pogledaj gore pitanje koje sam postavio Tenoru, a na koje on nije mogao dati odgovor. Što veliš ti?

grdi

Tko je glasao

Grdi, što se tiče datuma

Grdi, što se tiče datuma oko ZAVNOH-a mislim da je to stvar naše opće kulture i poznavanja povijesti...a pitanje u vezi Bleiburga..hmm, malo komplicirano pitanje, nisam pravnik, ali mislim da je za zločin koji je tamo počinjen odgovoran onaj tko je izdao naredbu i oni koji su počinili zločin. Nikako pravna sljednica ZAVNOH-a odnosno RH, prema tome u slučaju da je RH odgovorna za Bleiburg, odgovornost bi trebale snositi i sve države nastale na prostoru bivše juge jer su tamo bile partizanske jedinice iz čitave juge. Eto to ti je moje mišljenje. ;)

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ma Zavnoh sam spomenuo radi

Ma Zavnoh sam spomenuo radi datuma. Meni i tebi nebitno, ali drugima možda je.
Sa svojim odgovorom si po meni na pravom putu.
iako bih stvarno volio čuti mišljenje nekog dobrog pravnika.
Baš me zanima kako bi to Opinioniuris pojasnio.

pozdrav,
grdi

Tko je glasao

Janus, Ali ako tebe veseli

Janus,

Ali ako tebe veseli da je Hrvatska sljednica ndh, je ti neću to veselje kvariti.

Ima vas svakakvih, a karakteristika vam je svaku osobu trpat tam gdje nisu.

ZAVNOH se drugim ustavnim aktom - proglašava vrhovnim zakonodavnim...narodnim predstavničkim tijelom i najvišim organom vlasti demokratske Hrvatske,

Ko je biral te demokratske organe, i sa kolko postotaka su birani?

Ostalo je sve puno demokracije, a od te iste ni D.

Tko je glasao

Ima vas svakakvih, a

Ima vas svakakvih, a karakteristika vam je svaku osobu trpat tam gdje nisu.

Rekao sam "ako" ...

Ko je biral te demokratske organe, i sa kolko postotaka su birani?

Stvarno me nije briga tko je kako i s koliko postotaka biran prije 67 godina...u preambuli Ustava RH piše da je Hrvatska sljednica ZAVNOH-ovske Hrvatske, a ne ndh...to bi treba pitati one koji su pisali Ustav, a ne mene. Šeksa pitaj...ili Sokola. :)

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

u preambuli Ustava RH piše

u preambuli Ustava RH piše da je Hrvatska sljednica ZAVNOH-ovske Hrvatske, a ne ndh..

Pa zbog čega onda neki postavljaju glupa pitanja u vezi nekakvih odšteta, a piše sve u ustavu. Kaj ne?

Tko je glasao

Već peti put dolazim na

Već peti put dolazim na ovaj komentar da mu dam plus i blokaje me. Opet ću se ja vratiti.
grdi

Tko je glasao

Pitanje je bilo postavljeno

Pitanje je bilo postavljeno nekome tko se stvarno razumije u medjunarodno pravo, a ne tebi. Hrvatska je sljednica SFRJ, pa onda po tvojoj jednostavnoj logici i NDH-a.
Dodatak pitanju: Zrtve nacizma jos i danas tuze SRNj (najnoviji primjer je tuzba nekadasnjih logorasa Auschwitza Deutshe Bahna), a SRNj isplacuje odstete zatocenima u logorima i zatvorima i prisilnim radnicima. Koga moze tuziti zrtva ustaskog rezima ako nitko nije sljedbenik NDH-a?

Tko je glasao

Jugoslavija je preuzela sve

Jugoslavija je preuzela sve obaveze, podpisala ugovore o ratnim odštetama i naplatila masno. Isto tak je podpisan i Osimski ugovor, a Slovenija i Hrvatska danas plačaju. Kakve veze imaju današnji Hrvati sa onim što su radili vojnici JNA.

Tko je glasao

Prestani spamat, pitanje

Prestani spamat, pitanje NIJE postavljeno tebi.

Tko je glasao

Dečki, prisjetite se

Dečki, prisjetite se sporazuma Tito - Šubašić i bit će vam jasno čega je Hrvatska pravna slijednica. Nisam povjesnicar, ali mislim da je tu "kljuc"

Tko je glasao

@SVIMA IZNAD, Malo sam sa

@SVIMA IZNAD,

Malo sam sa strane pratio ovu raspravu i mislim da ste po malo svi u pravo, koliko ste po malo svi u krivu. Nitko ne može izbrisati da je Hrvatska postojala i prije NDH i prije SR Hrvatske, povijesno gledano, po meni moderna Hrvatska je sljednik svih država koje su u povijesti postojale na ovim područjima, a stvorene su u duhu Hrvatskog naroda, pa je tako sljednica, kako Kraljevine Hrvatske, tako i NDH i SR Hrvatske.
Međutim, moje je skromno mišljenje, da bi se iz Preambule Ustava trebalo brisati sve, osim jedne rečenice:

"Republika Hrvatska je nastala na vjekovnoj težnji Hrvatskog naroda samostalnosti, a ta je samostalnost ostvarena kroz obranbeni Domovinski rat."
Točka.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

@Feniks, Sjedi Mijo, uz

@Feniks,

Sjedi Mijo, uz rijeku Neretvu,
U vjetar je izrekao kletvu:

Da Bog da vas ptice pojele,
Izjele vam oči vrane bijele,
Sjebaste mi Jugovinu moju,
I zvjezdu mi sjebaste, i crvenu boju.

Pa se Mijo, okrenuo povjesnome satu,
Ne prošlome, već svjetskome ratu.
Muči njega država davna,
Pa duhove prošlosti zaziva,
Egzorcizam bi Mijo, učinio bona,
Država mu ta , za sve je kriva.

Nije bitno što propade komunjarska priča,
Što bijaše puna laži, puna kiča,
Nije bitno što Mijini ubiše Hrvate,
Bitnije je da svi ljudi shvate,

Kako ona Juga bješe, med i mlijeko,
I da j' zlato, sve što j' Tito reko,
Da će opet sunce nama sjati,
Kada nam se, tamnica ta vrati.

Pucaš Mijo u pogrešnu metu,
Nećeš pogodit Ahila u petu,
Nikad više Jugovine tvoje,
Na kraju, moj jado, bit će sve na moje.

Za Krst i Otadžbinu
Molotov

Tko je glasao

Dvosjekli mač, po mom

Dvosjekli mač, po mom mišljenju.

Po Ustavu RH, ova Republika nema veze sa NDH!

Ako RH se ispriča (u ime Republike) onda se narušava Ustavni poredak!

Ako se slučajno ogluši onima koji bi rado priljepili etiketu "neofašista" ili nešto slično onda će opet biti gužve, jer koliko vidim i ovdje imamo relativno veliki broj osoba koji do dan danas ne podnese ideju samostalne Hrvatske i samostalnost ljudi koji sebe smatraju Hrvatima.

"Lose/lose" situation bi to nekada zvali u onim krajevima di sam rođen.

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

Ako se slučajno ogluši

Ako se slučajno ogluši onima koji bi rado priljepili etiketu "neofašista" ili nešto slično onda će opet biti gužve, jer koliko vidim i ovdje imamo relativno veliki broj osoba koji do dan danas ne podnese ideju samostalne Hrvatske i samostalnost ljudi koji sebe smatraju Hrvatima.
Brana svakom ispričavanju, svakoj optužbi za genocid i svakom pritisku je samo hrvatski antifašizam.

Ja zaista ne znam Hrvata koji je protiv Hrvatske, problem je jedino u tome što ti i takvi pod samostalnom Hrvatskom podrazumijevate ustašku Hrvatsku, a ustaše kao one koji se smatraju Hrvatima.
Pa kad je tome tako, onda se ispričavajte jer ste valjda kadri preuzeti na sebe sve grijehe ustaškog režima. Koji vam je tako prirastao srcu.

Službena Hrvatska i antifašistička Hrvatska se niti imaju zašto niti će se ispričavati.

Tko je glasao

Ako RH se ispriča (u ime

Ako RH se ispriča (u ime Republike) onda se narušava Ustavni poredak!

Ako netko trazi da se ugrozi ustavni poredak, onda je on kako se kaze u tvojim krajevima nutcase, a uzimati za ozbiljno nekog nutcasea moze samo drugi nutcase. Bez obzira na anarhiju medjunarodne politike, neka osnovna pravila ostaju identicna, a to je da nutcase ne nosi stupanj autoriteta da ne bi bio jednostavno izignoriran.

gpgale blog

Tko je glasao

Postavlja mišolovku i kada

Postavlja mišolovku i kada vidi da nije ni "p" od pametan krene vrijeđati.

Nije to "nutcase" (slučaj za ludnicu) to je doslovce jadnik, iskompleksirani mali jadnik, što dokazuje svojim ponašanjem i neosnovanim izjavama. Lad čovik ostaje na drvetu sve do tog trenutka kada mu dođe neki još luđi pa zaprijeti pištoljem... "silazi ili pucam".... po upitu milicajca zašto nije sišao kada mu je on prijetio odgovor je bio sasvim logičan... "pa ti nisi lud da pucaš u mene... on je lud...tko zna što je kadar napraviti".. i tako ti ovakvi ostaju gore na grani!

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

James Bissett nije bas sav

James Bissett nije bas sav svoj. Dobro je da se oko tog dijela svi slazemo. Tema apsolvirana.

gpgale blog

Tko je glasao

@gale, ma ne samo da Bissett

@gale,

ma ne samo da Bissett nije svoj nego i ova spodoba koja se poziva na njega. Tema apsolvirana.
--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

James Bissett nije bas sav

James Bissett nije bas sav svoj. Dobro je da se oko tog dijela svi slazemo. Tema apsolvirana.
James Bissett ne priča napamet, a mi, ne zaustavimo li ovu ustaško-klerofašističku histeriju, morat ćemo se na kraju ispričavati k'o ruka debelo.

Tko je glasao

Who the fuck is James

Who the fuck is James Bissett i zašto bi nam njegovo mišljenje uopće bilo relevantno ? Ohhhh daaaaaaaa, čovjek je bio nekadašnji kanadski veleposlanik u SFRJ ? Wowwwwww...... Da nije i on u plejadi samozvanih i samoproglašenih "stručnjaka za Balkan"?

Neka se on ispričava kome hoće, kad hoće i zašto hoće...... Današnja Republika Hrvatska nije pravna ni politička slijednica NDH, pa sukladno tome ne vidim potrebe za isprikom države, osim ako krajnja namjera nije da se Hrvatskoj i dalje uredno nameće osjećaj kolektivne krivnje za tužne i tragične događaje koji su se dogodili u dalekoj prošlosti...... Na ovaj način bi stručnjak Bisset pomagao svojim srpskim prijateljima s kojima ga veže i nešto više od mjesta bivšeg službovanja.......

Službena isprika države bi značila prešutno priznanje odgovornosti sadašnjih generacija za događaje koji su se dogodili prije nego što je većina od nas i rođena......

Ajde Bissett, lovi rake......

Tko je glasao

Evo su nam se Molotov i

Evo su nam se Molotov i jelenska prvi upisali kao spremni za ispriku.
Još kad im se drugi psihopatološki slučajevi na čelu s Pavlom Jelovićem pridruže, isprikama neće biti kraja.
James Bissett bit će zadovoljan.

Tko je glasao

Milosti ne tražim niti bih

Milosti ne tražim niti bih vam je dao.

Tko je glasao

Pavle Jelovic bih ti mogao

Pavle Jelovic bih ti mogao uvaliti u usta nesto kako bi se mogao s necim zabavljati, a manje laprdati. A James Bissett, who fuck him.

Tko je glasao

Pvl Jlvc bh t mg

Pvl Jlvc bh t mg vlt st nst kk b s mg s ncm zbvljt, mnj lprdt. Jms Bsstt, wh fck hm.
d tg b čvjk mg prprmt včr z br dv ps.

Jk md, jč md, Jlvć md.

Tko je glasao

* grdln Pn, 05/04/2010 -

* grdln Pn, 05/04/2010 - 16:31 [Prtv]
* rmrn69 Pn, 05/04/2010 - 16:58 [Prtv]
* Rbl Pn, 05/04/2010 - 17:18 [Prtv]
* jlnsk Pn, 05/04/2010 - 18:47 [Prtv]
* Mltv Pn, 05/04/2010 - 19:30 [Prtv]
* mrk Pn, 05/04/2010 - 19:50 [Prtv]
* Pv Jlvc Pn, 05/04/2010 - 20:47 [Prtv]

Brv mrč, drštv s prdvnh ljd, čstt čvjk n njdng d njh n plvn bckl sln n b.
pt s fksrn sm n Fnks, n vdš d čpr stšljčkh rbčnh ps bjvljj sbn pdtk prtv vlj tr dnvnmk.
l n, n jb tb nšt, t vdš Fnks.
N brn ptpšt ć t krvđ p glvš jvn phvlt št sjbvš znnj Fnks.
mžd ć t pzvt n brglj kd Fnks bnrš, jr sv vd tm clj, zr n.

stšljčk brglj

stšljc slv,
kplj s čpr,
Dšl s m glv,
Fnks j gtv.

Plltk nj
Št j bl prj,
n msl jdn
D n Fnks nj.

Brglj s sprm,
Kpj s jnjc,
Sv vrst pjč,
Slvt ć pjnc.

Krvđ m j
Trnr vrjdn.
Trjzn s nj
Čtv jdn tjdn.

Pjvt ć s "Jr"
Slvt d dn
pmć ć pzvt
Rf Bbn.

Gng ć k nkd
Rzglt src,
"Glh" ć s plst'
Dk n svn snc.

N rstnk smm
S prpn žr
Zrt ć "Jsnvc
Grdšk Str".

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci