Tagovi

Zadar, grad "slučajnosti"

Kako istraga o reketarenju Zadru napreduje, tako na vidjelo isplivavaju novi detalji, koji Zadar pretvaraju u grad s nadprosječnim brojem „slučajnosti“. Tako ispada da su i drugi akteri reketarenja na ovaj ili onaj način povezani i sa samim Kalmetom ili njegovim prijateljima. Sve u svemu čini se da u Zadru svatko svakog poznaje, ali nitko nema pojma tko što radi.

ZADAR, KARLOVAC - Marko Pavić (26), sedmoosumnjičeni u slučaju pokušaja iznude cetingradskog poduzetnika Miće Valentića u “slučaju Kalmetin vozač”, sin je Nevena Pavića, bivšeg direktora i urednika Narodnog lista iz Zadra i dugogodišnjeg Kalmetina prijatelja.

Neven Pavić i ministar Kalmeta viđani su u lovu te u zajedničkoj vožnji motorima. Pavić se, nakon sporazumnog otkaza kojeg je potpisao s vlasnikom Narodnog lista Vedranom Škulićem, također Kalmetinim prijateljem, početkom prošle godine zaposlio kao suradnik u službi održavanja u zadarskoj ispostavi Hrvatskih autocesta.

Sud Marka Pavića tereti da je s pritvorenim Zadraninom Damirom Zelićem preko mobitela dogovarao detalje iznude poduzetnika Valentića. Do njega se, navodno došlo na temelju ispisa telefonskih poziva s mobitela koji je oduzet Zeliću. Paviću je dopušteno da se brani sa slobode, ali određena mu je zaštitna mjera zabrane približavanja cetingradskom poduzetniku Mići Valentiću...

Cijeli tekst pročitajte u Jutarnjem listu

cnn.blog.hr

Komentari

Ono što užasava u čitavoj

Ono što užasava u čitavoj toj zadarsko-karlovačkoj aferi su dvije činjenice. Prva je da je Kalmetin šofer reketario po Hrvatskoj, ne tako da je priprijetio da će nekom polomiti noge ili ostavivši konjsku glavu nekom u krevetu. Reketario je tako da je obećavao poslove o kojima odlučuje ministar. Dakle, šofer je bio savršeno dobro upućen u poslove ministra i mogao je na njih utjecati. Ne vidim kako bi se to moglo opisati jednim izrazom nego kao zločinačka organizacija, mafija koja uključuje ministra, a slijedom stvari i predsjednika vlade. Druga je činjenica da se ministar Kalmeta pojavljuje na svim svečanim i manje svečanim prilikama u Karlovačkoj županiji, gdje ministar Vukelić, manirom vrhovnog kuma, drži apsolutno sve konce u rukama, uvjeren sam i to tko će dobiti koji državni posao u županiji. (Naime, ako on odlučuje tko će biti direktor koje osnovne škole u Karlovcu, male su šanse da poslove koje plaća država vode i o njima odlučuju neki činovnici u Zagrebu). Vukelić je u potpunosti riješen odgovornosti oko Brodosplita, još jedne afere koja ukazuje na organizirani kriminal. To su dva ministra.
Dakle, nije strašna činjenica da ima kriminala. Ima ga svugdje i bit će ga uvijek. Manje ili više. Strašno je da kriminalom rukovode ljudi koje su građani odabrali da rade u njihovom interesu. To me plaši.

nvuljanic

Tko je glasao

ministar Vukelić, manirom

ministar Vukelić, manirom vrhovnog kuma, drži apsolutno sve konce u rukama, uvjeren sam i to tko će dobiti koji državni posao u županiji

Vukelić je prije nekoliko godina, putujući u rodno selo Cerovac, pregazio djevojku koja je ostala 100-postotni invalid. Iako je postojala osnovana sumnja da je bio pijan, analiza krvi napravljena je nekoliko dana nakon incidenta kada se to više nije moglo dokazati i skandal je zataškan.

Toliko o manirama vrhovnog kuma Karlovačke županije.

Tko je glasao

Možda sam stara, staromodna

Možda sam stara, staromodna ili konzervativna, ali ono što me je najviše šokiralo u ovoj vijesti je da je urednik i direktor uspije odgojiti sina kriminalca koji reketari. Naravno, kad je i sam otac spretan u tom području. Ova pričica zapravo jako lijepo i sažete opisuje suštinu današnje Hrvatske. Kriminal se shavata kao normalan obrazac ponašanja, tzv. snalaženje. Njeguje se u obitelji. A najvažniji su prijatelji, kumovi i rodbina. Bez njih nema napretka ni karijere. Svi znaju, svi šute i lijepo žive.

Tko je glasao

Bio sam 1991.god.

Bio sam 1991.god. zapovjednik obrane Južnog Velebita sa stožerom Starigrad-Paklenica. Priče još iz onog vremena o mafiji u Zadru punile bi knjige. Imao sam sreću da mi je zapovjednik u Zadru bio pošten čovjek pukovnik Tuličić.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci