Tagovi

Zabava za petak navecer ili imenujmo "bilo koga"

Drlesarov post kojeg upravo procitah mi je bio zanimljiv prikaz politickog trenutka.

Veli on da je "sada (...) jasno (...) da samo dvije parlamentarne stranke na izbore idu s željom da smjene nesposobnu vlast HDZ-a. To su HNS i SDP."

Ono sto mene kao vanjskog promatraca zanima, osim naravno platforme koju svaka od tih stranaka zastupa su - "igraci"

Naime - ako pretpostavimo da je HDZ-ov sastav poznat jer su na terenu trenutno tako rasporedjeni, a ako bude izmjena i o njima ce se javno znati, ono sto bi valjalo znati to je - kako opozicija (ili barem te dvije parlamentarne stranke sa zeljom) misli organizirati vlast?

Na zalost, nije nam se nesto primio institut vlade u sjeni.

Prateci povrsno ovdje politicku scenu vidim da se kod svakog iole vaznijeg pitanja (novih dogadjaja, prijedloga zakona, objave podataka ili rezultata istrazivanja) osim resornog ministra, predstavnika interesnih grupa i novinara/komentatora - obavezno trazi misljenje od ministra u sjeni.

S jedne starne, a to valjda ne treba posebno tumaciti, opozicijska stranka ima priliku izboriti se za pozornost javnosti - dobija priliku eksponirati nositelje svoje politicke platforme i prosiriti svoje politicke stavove.

S druge strane, sami ljudi koji pretendiraju za ministre i zastupnike nakon izbora imaju priliku vjezbati odnose s javnoscu i javne nastupe, odrzavaju interes za odredjeno podrucje i upoznaju se s problemima u njemu omogucujuci tako efikasniju smjenu vlasti kad i ako do nje dodje. Tako da se onih famoznih 100 dana ne trosi na upoznavanje sa problematikom nego na provedbu konkretnih mjera i slicno.

Ono sto mene ovdje zanima je treca strana cijele price - a to je - tko je covjek kojeg bi, recimo HNS, predlozio za ministra zdravstva?

Ili, tko bi SDP-u bio ministar kulture? Kome bi se povjerilo ministarstvo pravosudja?

Pa da vidimo jel Vujic bolji ili gori od Biskupica ili da li Primorac ima konkurenciju?

Kad su vec programi (taktika igre) parolasenje koje prikriva ili da promisljene platforme nema ili je se iz nekog razloga ne zeli otkriti, zasto barem u tom operativnom dijelu ne bismo vidjeli tko kako stoji tj. kakav je tim u stanju izvesti na teren?

Osobno, ne mislim da bi "bilo tko" bio bolji ministar od Cobankovica npr. ili bolji premijer od Sanadera. Ne zato sto mislim da su oni bogznakako kvalitetni nego iz iskustva znam da je uvijek moguce naci jos goreg. Svaki put kad vam dodje da kazete "bilo tko" zamislite si Mr Beana, Vucu, ili recimo - Antu Kovacevica ...

Eto, bas bi me interesiralo sto vi mislite koga bi SDP i HNS (pojedinacno ili u koaliciji) mogli suprotstaviti HDZ-ovom dream teamu koji, poznato je, igra u sastavu:

Premijer Ivo Sanader
Potpredsjednik za gospodarstvo Damir Polančec
Obitelj, branitelji i medjugeneracijska solidarnost Jadranka Kosor
Vanjski poslovi i europske integracije Kolinda Grabar - Kitarović
Unutarnji poslovi Ivica Kirin
Financije Ivan Šuker
Obrana Berislav Rončević
Pravosudje Ana Lovrin
Turizam, promet i razvitak Božidar Kalmeta
Zdravstvo i socijalna skrb Neven Ljubičić
Gospodarstvo, rad i poduzetnistvo Branko Vukelić
Poljoproivreda, sumarstvo i vodno gospodarstvo Petar Čobanković
Kultura Božo Biškupić
Zastita okolisa, prostorno uredjenje i graditeljstvo Marina Matulović-Dropulić
Znanost obrazovanje i sportDragan Primorac

Slobodno ubacite i prijedloge za Predsjednika sabora (da ostanemo u sportskoj sferi zovimo ga pomocnim trenerom).

Oni koje posebno zanima ovaj prijedlog mogu se zabaviti popunjavanjem klupe za rezervne igrace tj. rijesiti pitanje tko bi upravljao sa 13 vladinih ureda...

A ja cu kao pravi advocatus diaboli u ovoj prici ustvrditi da ni SDP ni HNS nemaju nista kvalitetniji tim od HDZ-a. :-)

Komentari

U prijedlozima ima nešto

U prijedlozima ima nešto problema javnih podataka i zabuna, što govori da tema gađa u sridu.

Kregar može biti stručnjak a za ministraa ga politički i stručno diskvalificira njegova javno uredno otkrivena uvaljenost u lanac zbivanja s novcima i društvima pogrebnici-štedionice-ugostiteljstvo-komore itd., gdje je pokazao da ne razumije šta sam priča i ispao smiješan jer je dugo kao takav igrao ulogu fikusa za ležerne operacije gdje je nestajala glavnina novaca pojedinih specifičnih javnih aoscijacija.
Flego, Pusić i Čačić se mogu pojavljivati na predloženim pozicijama, ali treba upozoriti da imaju redovni i za hrvatske prilike pojačani sukob interesa i negativno naslijeđe u vezi predloženog. Flego osim sukoba interesa ima negativno naslijeđe (ne)snalaženja a la Kregar (napravio niz pogrešaka na procesima koje je uredno započeo bivši bitno uspješniji ministar Kraljević, kao član hrvatske skupine za usklađivanje s EU stranačkim istupom zabio autogol), kršenje osnovnih principa o podacima o sebi (u biti sve bitno krivo) itd. Probleme naslijeđa Pusić za istu predloženu poziciju je zbog njezinog kontinuiteta najbolje slike teže prikazati, poznaju razni, npr. ima kontinuitet pogrešnih rezultata u središnjem djelu profesionalno-istraživačkog bavljenja. Čačić može biti ministar MOMBS-a ali mu je sve osnovno u suprotnosti sa karakterom tog resora. Tu je diplomirana pravnica i novinarka Jadranka Kosor kvalificiranija i od politologinje Milanke Opačić. Prijedlog Čačić za ministra finaancija, osim što je krajnje nehuman prema Čačiću i svima, neće biti prihvaćen od Čačića jer je on kao i većina formiran tako da operira s novcima a potpisuje i u slučaju potrebe odgovara netko drugi. To ukazuje da bi se mogao pojaviti problem ministra financija, jer valjda i Crvenac ima toliko razuma da se ne pojavljuje odgovornim za pitanja razlike od nekoliko milijardi EUR-a.
Vujić može biti ministar kulture ali će se teško otresti navika sukoba interesa i elemntarnog razaznavanja uloge ministra i druženja, pojmova da njegovo uže i šire društvo nije niti svo zagrebačko a kamoli hrvatsko društvo.
Zanimljivo je da javnost ne zna da je Željka Antunović ekonimistica, dugo godina veoma javno izloženi financijsko-računovodstveni savjetnik, da su razni bivši premijeri pretženo pravnici bez radnog dana staža na pravnim i bilo kakvim konkretnim poslovima, da je sadašnji premijer profesor i doktor književnosti itd.
Puno zanimljiviji su javni podaci o osobama koje je Čačić za premijera javno najavio za svoj dream team, jer to nadilazi Alan Ford.

Tko je glasao

Puno zanimljiviji su javni

Puno zanimljiviji su javni podaci o osobama koje je Čačić za premijera javno najavio za svoj dream team, jer to nadilazi Alan Ford.

S dobrim dijelom ocjena se mogu složiti, ali me umjesto polemike o pojedinim imenima više zanima citirano.

Trebam li citirano doslovno i u skladu s pravopisom iščitati kao tvrdnju da Alan Ford nadilazi dream team ili obrnuto, da se isti uzdiže iznad Alana Forda i situacija koje taj serijal oslikava?

Osobno sam više za prvo, ali bih u slučaju da se varam, rado pročitao obrazloženje.

B-52

Tko je glasao

Mislio sam da Čačićev

Mislio sam da Čačićev premijerski dream team sastav nadilazi onog iz stripa Alan Ford. Obzirom da je uključen Čačiću godinama bliski Nikica Valentić, već imamo jači dvojac nego tamo broj jedan i šef koji je izvan igre. Kuštrak i Fižulić apsolutno nadmašuju Alan Forda i Bob Rocka. Svi su veći majstori od Grunfa i Sir Olivera itd. Nije stvar samo u osobama nego otvaraju nizove priča. Npr. Nikica Valentić nailazi iza bezazlenih rasprava u okviru inertnih masovnih podešavanja akata sa kardeljevskim (odmah Tomac, Račan) višim stupnjem samoupravljanja kad ga ni krivog ni dužnost uglađeni gospodin uvodi u formicu da 5.000 stanova u izgradnji formalno prijeđe, uz zanemarivih 5-6 % manipulativnog troška, u zadovoljavajuću formu. To nema veze s Nikicom, to je početak impresivne priče kakve nije bilo nigdje nikad, takav unikat da to ne palo na pamet ni scenaristu Alan Forda ni Bulgakovu i sličnim frajerima.

Tko je glasao

S užitkom sam pratio

S užitkom sam pratio dogodovštine Alan Fordove družine, ali nikako ne bih volio slična zbivanja pratiti uživo.

B-52

Tko je glasao

I bez budućih, ima već

I bez budućih, ima već puno obavljenih priča za jedan veliki serijal.

Tko je glasao

ETO NABACUJEM IMENA:

ETO NABACUJEM IMENA: Jurčić potpredsjednik - gospodarstvo, Antunović potpredsjednica - društvene djelatnosti, Rajko Ostojić - zdravstvo, Josipović ili Leko- pravosuđe, Vujić - kultura, Milanović nešto, Ranko Ostojić MUP, Mimica - MVP, Milanka Opačić, rad i socijalna skrb, Flego - obrazovanje, i obrana Pavle Kalinić (dobro, ovo zadnje je šala:)
Moram priznati da mi od HNS-ovaca nitko baš ludo ne pada na pamet. Mislim da je Pusička malo previše histerična da bi koncentrirano mogla nešto kvalitetno radit, a Čačić... Čačić ne znam nek vodi financije:)))

Tko je glasao

ajme molim te.... opacicka?

ajme molim te.... opacicka? antunovicka? leko? milanovic? sve su to partijski apartciki kao i u sadasnjoj vladi kirin, lovrin, jaca....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

a cuj, politika je umijece

a cuj, politika je umijece moguceg. i ja bi da u vladi sjede samo strucnjaci, ali to ne ide. na izbore izlaze stranke, a na listama politicari koji su politiku vise-manje izabrali za profesiju. prema tome Vlada strucnjaka koliko je meni poznato ne postoji nigdje u svijetu.
ono sto je najvaznije jest da ministri (kao politicke osobe) sastave oko sebe tim strucnjaka a ne drzavne birokrate ili partijske podanike (kojima treba posao).
Za Milanovica se ne bih slozio da je partijski aparatcik. do prije tri godine radio je u MVP-u i bio profesionalni diplomata(tak sam bar negdje procitao). a takvi nam boga mi nakon vibora i njima slicne djece velikih roditelja itekako trebaju.
s druge strane, vazno mi je bar da ti "aparatciki" kako ti kazes, ne mrkavaju lovu i da nisu skloni korupciji - a nabrojani bogme nisu. antunovicka je kolko se sjecam dobro odratila posao reorganizacije MORH-a - znaci zena na konkretnom poslu ocito funkcionira. milankin nastup oko vukelica, pa sad oko karlovca(vrlo pripremljeno i elokventno zvucala) i cesto postavljanje pitanja na aktualnom satu i ostrina kojom to radi mi se svidja. a i osvjezenje je(ok, i dobro zgleda).
naravno, i ja bih sto je moguce vise strucnjaka. Znaci li to da protiv mojih ostalih nabacenih imena ne bi imao nista protiv? Jurcic, Mimica, Ostojici, Flego, Josipovic

Tko je glasao

znaci, da izvlacim iz

znaci, da izvlacim iz konteksta, ak ne grabe lovu onda su ok? gle opacicka - jaca jedna i druga su socijalno osjetljive. opacicka ima zavrsene politicke znanosti, jaca (cini mi se) sss a nekada je bila radijska spikerica.. jedna ni druga nemreju voditi ministarstvo bez nekog znanja kome i kojoj kategoriji uzeti, a kome dati... pancic je nesto pokusavao pa su mu brzo smjestili. milanovic je mald, mladji od mene godinu dana.. on se prvo mora dokazati na necem onkretnom da bi mogao dobiti ministarstvo. najlakse je reci da se je nekad dobro radilo.. picula je mozda dobro vodio vanjske poslove, najvjerovatnije bolje od kolinde ali to samo iz jednog razloga jer nije imao afere kakve ima kolinda, a kaj je stavrno napravio veliko je pitanje....

antunovicka je po struci drustvenjak, ona je mozda napravila dobre stvari, ali u kakvom je stanju nasa vojska? prema tome tu isto nemamo kaj prica...

stvar strucnjaka je koliko su zbilja kvalitetni i strucni i koliko su oni neoptereceni politickom strukom i strukom ministarstva - tipovi tipa cacic, fizulic, tomcic, fiolic trebalo bi zabraniti bavljenje politkom sve do trenutka dok nebi proadali svoje firme trecim osoboma i prekinuli sve veze s istima, jer su ovako uvije u sukobu interesa....

nas najveci problem je kaj se nikak nedamo iz fotelje bez obzira na sve oko nas, a za uzor si posatvljamo onu svedsku ministricu vanjskih poslova koja je popusila na tobleroni.. tu je nas problem.. jer kad vidis da kirin, vukelic, cobankovic, primorac, kolinda jos uvijek jasu a imaju iza sebe gadne afere i propuste onda kuzis da je nesto gadno naopacke....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

antunovicka je po struci

antunovicka je po struci drustvenjak, ona je mozda napravila dobre stvari, ali u kakvom je stanju nasa vojska? prema tome tu isto nemamo kaj prica...

Antunovićka je diplomirala ekonomiju i nije društvenjak. U kakvom je stanju vojska se može diskutirati, ali su vrlo vidljive njene tekovine.
Treba poznavati stanje u vojsci prije njenog ministarskog mandata i poslije. Kao solidan poznavatelj mogu ustvrditi kako se radi o razlici jednakoj onoj između neba i zemlje.
A nije ni mogla ni trebala riješiti sve dubioze, međutim ono što je napravila je zapravo jako puno.

B-52

Tko je glasao

hmmm onda sam nekaj

hmmm onda sam nekaj definitivnio pobrkal.. ekonomist?? hmmm ...

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Meni je cijela ova prica

Meni je cijela ova prica nekako smijesna. Nitko se, sto dobro primjecujes, nije u ove 4 godine oformiti niti vladu u sjeni, a sada bismo mi trebali gledati nasu politicku kaljuzu i forsati je da nesto suvislo iz nje izraste.

Ali, ima ona stara narodna koja kaze do od govana mozes napraviti pitu, ali ta ce pita biti pita govnara.

To bi ukratko bio moj stav o nasoj velebnoj oporbi koja ima samo jednu funkciju, a to je da bude marker za politicku promjenu. Onog trenutka kada takva jalova oporba nestane sa politicke scene, tog cemo trenutka moci poceti govoriti o hrvatskom politickom prosperitetu.

Jeste, tuzno je to, ali bolje je suociti sa tuznim stanjem, s obzirom da tek suocenje moze covjeka navesti na promjenu.

Tko je glasao

naravno da nisu jer nemaju

naravno da nisu jer nemaju kadra.. ok mozda ga ima koji bi znao dobro voditi drzavu ali mu ni na kraj pameti nije da si idu poslovne karijere kompromitirati s nekim politickim kompromisima....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Jako dobro! Samo postoji

Jako dobro!
Samo postoji jedan mali problem. Kod nas je nametnuto pravilo: idemo na izbore PROGRAMIMA a timove će mo POSLIJE izbora. Kao, nije važno tko će što raditi.
Isticanje imena proglašeno je "borbom za fotelje".
Ja bih sada mogao odmah popuniti tvoju tablicu s 6 NAŠIH imena ali neću to učiniti.To bi opet bila "borba za fotelje".
Samo isticanje ime prvoga igrača već je "borba za fotelje".
Ali, u pravu si, bitno je, strašno je bitno TKO će provoditi pragrame s kojima idemo na izbore.
Nikada u Hrvatskoj PRIJE izbora birači nisu znali tko su kandidati za članove Vlade. Dana 22.12. 2003 ujutro još nismo znali tko će sa Sanaderom doći pred Sabor.

Tko je glasao

S obzirom da programi i nisu

S obzirom da programi i nisu nešto pretjerano različiti našim bajnim strančicama, mislim da je vrlo važno da znamo tko će ih PROVODITI. svaka stranka se zalaže za sve i svašta, ali problem je provedbe. evo, slušam pusićku neki dan kako trkelja (konkretno) o zdravstvu: oni su osmislili sistem koji će svakome omogućiti da svaki pregled napravi unutar mjesec dana. simpatično, ali ne bi li to trebalo biti normalno?? (a znamo da nije) još malo pa će se počet spominjati industrijalizacija, elektrifikacija i slične gluparije. več vidim lekara ivu kako cepa trakicu u nekoj pripizdini i odvrće pipu da bi pokazao kako je voda stvarno stigla tamo gdje ni mobitel nema signala.
a osim samih imena vrlo je važno odrediti i sankcije koje će se primijeniti na one koji program ne provedu. a pri tom ne mislim da je potrebno da netko izjavi da će "onaj tko ne ispuni predizborna obećanja biti kažnjen na sljedećim izborima" jer je to najgori oblik demagogije koji ne vodi ničemu. možemo tako svake 4 godine dobivat na vlast idiote koji neće ispuniti ništa dok običnim građanima vrijeme prolazi u iščekivanju druga godota. ako itko išta više i iščekuje i to samo zato što sve ovo nema veze sa konkretnim čovjekom.
a potrebno je "samo" provoditi postojeće zakone i obračunati se sa korupcijom da bi stvari profunkcionirale kako treba.

Tko je glasao

sad bu ispalo da imam nekaj

sad bu ispalo da imam nekaj protiv vas :o)))

ali ak imas imena onda s njima ides van da se vidi jacina i ozbiljnost, a ak ih skrivas onda :o))) ja vidim problem u tome kaj niko nema sva imena i po meni bi bilonajlogicnije da sa imena dobivaju sa svih strana i politickih opcija i da se konacno pocne delat.

mene brine to kaj bumo, ak bu doslo do promjene vlast, slusali dvije godine kako se provodi politicka cistka kadrova.. pogotovo nakon ovih natpisa da sve i svasta ulazi HDZ....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Suncek, predstavljanje

Suncek, predstavljanje kandidata je posao kandidata za mandatara, ne moj.

Tko je glasao

Ha, ha, ha! Evo, drlesar, ja

Ha, ha, ha!
Evo, drlesar, ja sam čovjek koji će sigurno birati SDP na izborima i što se mene tiče možeš tu sad staviti svih 15 imena. Ne moraš se ograničavati na 6 imena, a neću ti ni nabiti na nos da je to borba za fotelje.
Baš me zanima koja su to imena.
Udovolji mojoj znatiželji.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Uh, 15? E neću ni

Uh, 15? E neću ni jedno.Bar ne prije nego ih Ratko javno predstavi. Lipanj!

Tko je glasao

Pa 15 ih je u Vladi. Ili ima

Pa 15 ih je u Vladi. Ili ima u HNS-u ideja o redukciji broja ministara?
Mislim da je neutrino ovo kao igru zamislio, a ne ozbiljno predstavljanje, tako da ne trebaš čekati lipanj da nabaciš koje ime.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

A kada smo to mi rekli da

A kada smo to mi rekli da će mo osvojiti apsolutnu većinu i sami formirati Vladu?

Tko je glasao

A zasto niste? Zasto HNS ne

A zasto niste?

Zasto HNS ne bi osvojio 35% glasova i oformio vladu?

Call me stupid, ali ako je Miksic mogao doci niotkuda i napraviti onakav bum da su Kosoricu tek mrtvaci spasili, sto sprjecava jednu ozbiljnu etabliranu stranku da izadje na izbore i osvoji vlast?

neutrino

Tko je glasao

35% nije dovoljno za

35% nije dovoljno za apsolutno večinu!

Tko je glasao

pa zemete si penzioce i

pa zemete si penzioce i nacionalne manjine i mozda prodjete i da DC koji ce na osnovu jednog poslanika u saboru traziti mjesto podpredsjednika vlade :o))))

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Ha, ha, ha. Ti to ozbiljno?

Ha, ha, ha. Ti to ozbiljno?

Tko je glasao

Napisao si da će ti se

Napisao si da će ti se nabacivanje imena nabiti na nos kao guranje u fotelje, a da imaš u glavi 6 imena. Ja sam htio reći da, što se mene tiče, možeš napisati svih 15 imena.

Ali si me sad zaintrigirao. Kažeš da nećete samostalno formirati Vladu, prije toga kažeš da imaš 6 imena u glavi. E, sad me zanima znači li to da ste odlučili koji će vaši resori biti kad imate imena? I kako znate da ćete dobiti baš te resore? Ili su stručni za više resora, pa nema veze koji će ih dopasti?
I malo matematike, 6/15 je 40 %. Znači li kad se barata sa 6 imena da HNS računa na dvije petine Vlade? Po crobarometru za veljaču SDP ima više nego dvostruko veću podršku od HNS-a. Kako mislite braniti tih 40%?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Sačekajmo izbore,

Sačekajmo izbore, prijatelju.

Tko je glasao

Upravo to SDP cijelo vrijeme

Upravo to SDP cijelo vrijeme poručuje HNS-u. Zar ne?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Daleko sam od slaganja

Daleko sam od slaganja kockica u vlasti, ali za dokolicu nije loše nabacivati imena.

Zanimljiva je ideja da ovdje pokušamo složiti vladu iz snova i neovisno o tome iz koje (ako uopće) stranke potiču.

Za početak nekoliko imena.

Čačić bi bio idealan ministar MOMBS-a. Oštar na jeziku, ima neupitan braniteljski status, beskompromisan i dovoljno bezobrazan u raspravama s HDZ-ovom braniteljskom vrhuškom, a nije zanemarljivo ni iskustvo u gradnji stanova za branitelje. Rezultati mogu biti konkretni i mjerljivi. Kompetentan za predloženo.

Vesni Pusić, suprotno uobičajenoj percepciji i inerciji javnosti, povjerio bih znanstveni i obrazovni sustav. Također veliki sustav koji vapi za reformama i od strateške je važnosti za društvo. Rezultati također mjerljivi i s dugoročnim posljedicama. Kompetentna za predloženo.

Josip Kregar, za glavnog državnog odvjetnika, osjetljiv (senzibiliziran) na korupciju, politički prilično neovisan. Ne znam ispunjava li formalne uvjete, ali bi bio idealan.

Ljubo Jurčić, potpredsjednik vlade za gospodarstvo. Neću ga obrazlagati jer mu se javna percepcija uklapa u predloženo. Kompetentan za predloženo.

Za sada toliko.

B-52

Tko je glasao

Kregar nazalost ne moze biti

Kregar nazalost ne moze biti gl.drz.odvjetnik. mislim da se po zakonu oni mogu birati samo iz redova zup.drz.odvjetnika ili iz redova zamjenika gl.drz.odvjetnika. ali Kregar za npr. ministra za borbu protiv korupcije (a zasto ne bi u ovoj jadnoj zemlji uveli tu funkciju) to bi bilo sjajno (ako bi naravno pametan covjek to prihvatio) ili naravno ministar pravosudja...

Tko je glasao

Pa da, ali pravila postoje

Pa da, ali pravila postoje da bi se mogla mijenjati ... ili tako nekako.

Ima par ljudi u nekoj stranci koji mi se svidjaju, ali malo mi je bedasto da ja zbog njih glasam, a onda neki od papaka iz iste stranke bude vazni ministar, a moj miljenik ode za ambasadora u Vatikan ili u neku bezveznu agenciju...

S druge strane, kad svi pricaju o svemu, puno se govori a malo kaze.

Kad je ono 2000, HDZ konacno sisao s vlasti, bilo je sokantno vidjeti ljude koji su se do tada trgali za par sekundi na TV-u kako im ispod imena pise "Ministar obnove i graditeljstva" itd.

Sad, taj sok se dozivi samo jednom. Mozda bi jednom trebalo igrati s otvorenim kartama, a ne ostavljati "kadroviranje" za "ako pobijedimo" ...

Mislim da su male stranke male izmedju ostalog i zato sto ni ne pomisljaju da bi mogle biti velike.

Zasto se ne bi makar pravili da mogu pobijediti?

Zasto bih ja glasao za nekoga tko godinu dana prije izbora ni ne spominje pobjedu nego govori kako ce pokupiti nekih 10% glasova pa onda ako nekako uspije svojih 5 zastupnika uvaliti u neku koaliciju mozda postigne da dobije jedno ministarsko i dva doministarska mjesta?

To je kao da Dinamo najavi da ce ove godine u evropskim natjecanjima pokusati odigrati 3 a mozda i cetiri precizna dodavanja na centru ...

neutrino

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

Gale Pokusavas li ti to

Gale

Pokusavas li ti to nesto pridonijeti raspravi ;-))

neutrino

Tko je glasao

Ma napisao sam komentar na

Ma napisao sam komentar na pocetku, ali ga nije htio ucitat, pa su ovi postovi poduplani. No ukratko, tesko mi je za povjerovati da u Hrvatskoj ne postoji sposobniji i dobronamjerniji ljudi od ovih koje danas imamo na politickom vrhu.

Tvoj primjer vlade u sjeni je fakat pravi primjer bizarnosti oporbe, gdje se nitko nije udostojio dati nam realnu alternativu, vec se po ko zna koji put stvar svodi na cirkuliranje podjednakih likova koji nas ne vode naprijed, vec po svemu sudeci unazad.

Cemu vise rasprave o toj ekipi? Pa i jedni i drugi imali su sasvim dovoljno vremena da pokazu koliko vrijede. I pokazali su. To sto su rezultati porazni, to samo ,moze biti samar svima nama koji bi nas morao navesti da prestanemo toliko licemjerno prebacivat politicku odgovornost na one koji nam uporno zorno pokazuju da odgovorni nisu.

A i moji komentari postaju sve vise izlizani i ofucani zbog sto bi M. rekla nemogucnosti pomirenja sa postojecom misli establishmenta kojem je fotelja jedini motiv bavljenja politikom.

Tko je glasao

Gale, vidim da su napornim

Gale, vidim da su napornim radom iskristalizirao neke rezultate. Da je to sve cirkulacija, da je maksimum nogućeg s tim neki minimum komunikacije i da neće puno biti niti od cirkulacije niti od najbolje komunikacije bez još nečeg drugog si si jedan od rijetkih koji se time bave. ali sada vidiš da i drugi pomažu oko toga.

Sada je možda red to opustiti i promatrati neke druge pojave.
Šta misliš o jakoj tradiciji da se bilo kako stvoreni brand, bilo kakva tvoja pita, dugo održava. Možda nije sve loše u tome, jer imamo serijale i brandove. Šteta što ne čitaš Alan Ford. Javi se naš predsjednik, autohtoni brand, koji za tren raširi priču na cijela područja i besplatno sudjelujemo u širem filmu. Pa ovi po Evropi i drugdje čeznu da se tako nešto njima desi, da se izvuku iz pretjerane birokratiziranosti (nije valjda da bi rađe to). Ako malo zakaže stvar sa sadašnjem brandovima mi izvadimo neki od hrpe starih, koji opet igraju. Npr. Tito uvijek igra. Zašto si a priori protiv gledanja utakmice u kojoj igra Račan, kad i onako igra. Ne mogu sve priče biti iste, da je isto ne bi ih bilo. Račana shvati kao zahvalnog dodavača lopte a neki drugi igraju zanimljivo.

S minimalnim uvažavanjem priče izgleda da će biti zanimljivije. Npr. oko novca, koji je klasika koju ni internet ne može puno izmjeniti. Dosad je dugo teklo monotono za publiku a iza scene je mnoštvo operiralo sve u šesnaest, raznovrsnije nego drugdje. Izgleda da ide malo uživanja u zanimljivosti toga nakon toliko učmalih godina? Vidiš, i autor je to ovdje postavio kao razbibrigu, pa to malo poštujmo.

Tko je glasao

Ubacujem se minimalno s već

Ubacujem se minimalno s već danim javnim podacima.

Ovdje prikazani HDZ treba ispraviti u smislu da većina ocjenjuje da ovaj sastav igra tako da su ovi igrači često surogati ili nešto fiktivno za stvarne koji nisu na popisu, tako da je npr. stvarni ministar unutarnjih poslova Jarnjak, stvarni ministar vanjskih poslova sam Sanader, stvarni ministar zdravstva i socijalne skrbi Hebrang itd.

HNS je iznio svoj prijedlog i već vodi kampanju Čačić za premijera, u kojoj je, za razliku od HDZ-a, predstavljena stvarna koncepcija dream teama, koja uključuje i osobe koje nisu u HNS-u i SDP-u i koja nije uzela u obzir odnos SDP-HNS. Za pravi prikaz treba puno rada, obzirom da se radi o stvarnim zvjezdama o kojima postoji more materijala, u kojem su osnovni podaci duboko na dnu mora a na dohvat ruke pluta nešto drugo, tako da bi za sintezu najosnovnijih podataka i korektnog prikaza potencijala trebala prava istraživanja i studije.
Ali se nedvojbeno radi o dream teamu, vjerojatno moćnijem od tamošnjih timova, obzirom da su razni u sastavu tima apsolvirali tamošnje fore i raznovrsne druge o kojima tamošnji nisu ni čuli.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci