Tagovi

Za uslugu se ocekuje protiusluga

Nisam namjeravao objaviti ovaj tekst, ali sam na kraju popustio, tj. prihvatio savjete nekih komentatora, zato ga, premda nerado, objavljujem. Unaprijed racunam da ce me mozda neki pribrojiti halucinantima radi njegova dijela u kojemu govorim o mogucoj promjeni Ustava. Medjutim, kako su na brdovitome Balkanu naneizvodiviji repertoari lako izvodivi , zbog toga nista nije iznenadjujuce. Na njemu su apsurdi i paradoksi sasvim normalna pojava. Nezaobilazna su sastavnica svakodnevne zbilje.
Pa pogledajte, odnosno procitajte o cemu se radi:
S obzirom sto je buducnost u mnostvu segmenata nepredvidiva, nezahvalno je stoga graditi lamentacije na premisama. Ipak, nebi me iznenadilo ukoliko bi moj bivsi starogradiski cimer poklonio mandatorsku ogrlicu Milanovicu, pa tako pospjesio udomljenje na pijedastalu garnituri, koja bi energicnije nastavila "detudjmanizaciju". ili bolje kazati, dekroatizaciju Hrvatske. Ta garnitura bi fokusirala objektive prema Crkvi, domoljubima, dijaspori i inim skupinama koje nebi blagonaklono gledale na njene "avangardne", "gradjanske", "antifasisticke" ideje i radnje. I ako bi se tako dogodilo, mozda bi uslijedila promijena Ustava pa bi se utronjena garnitura mogla oduziti dobrotvoru. Omoguciti mu jos koje predsjednicko natjecanje. Sve u svemu, hrvatska politicka zbilja je sve drugo, ali ni najmanje nije lijepa ni dobra. No, nadasve, najruznija i najlosija ce postati kada se Pusicka i Cacic privuku blizu njena timuna. Eto, toga se bojim, jer taj dvojac je, uz moga cimera, najgrlatiji bio u dokazivanju da je ova drzava stvorena na zlocinima, a da je stvarna hrvatska drzava stvorena u "NOR-u". Boze moj, znamo, pod cijim vodstvom. Pod vodstvom jednonogog bravarskog segrta.
> I za kraj, kada bi se takav scenarij zbio, mnostvo koje je bezbolno i napoprijeko metamorfoziralo 90-te iz Jugoslavena u Hrvate, bezbolno ce preko noci metamorfozirati iz Hrvata u zapadne Balkance, jugoistocne Europljane, ili pak u nesto trece, cetvrto...

Komentari

Eto, toga se bojim, jer taj

Eto, toga se bojim, jer taj dvojac je, uz moga cimera, najgrlatiji bio u dokazivanju da je ova drzava stvorena na zlocinima, a da je stvarna hrvatska drzava stvorena u "NOR-u".

Takva tvrdnja je nonsens, jer je Hrvatska medjunarodno priznata po granicama bivse SR Hrvatske i Ustavu iz1974. godine.Ispada da je onda zlocin nastavljen zlocinom, ali kazem prebedasto je to za objasnjavanje.

... hrvatska drzava stvorena u "NOR-u". Boze moj, znamo, pod cijim vodstvom. Pod vodstvom jednonogog bravarskog segrta.

Bravar nije nista stvorio jer je Jugoslavija postojala i prije njega.Pretvaranje NDH u demokratsku drzavu, je odbijeno jos 1943. godine na konferenciji u Teheranu gdje su se sastali Ameri, Rusi i Englezi i kada je medju 9 tocaka u tocki br.1. zakljuceno:
Major conclusions
1. An agreement was made stating that the Partisans of Yugoslavia should be supported by supplies and equipment and also by commando operations.

Osim toga Rusi su inzistirali da se nakon rata njihov utjecaj na jugu Europe ( osim Grcke ) vrednuje sa 90%.Churchill je inzistirano na 50/50%, ali su Rusi tada bili previse vazni za Alijansu da bi se oko toga netezao sa njima.Odnosno:
The Tehran Conference was the first three-power war conference of World War II, so the first thing the United States and Great Britain did was to ensure full cooperation and assistance from the Soviet Union for any and all war policies. Stalin agreed, but at a price: Roosevelt and Churchill would have to support his reign and the partisans in Yugoslavia, and also allow for the manipulation of the border between Poland and the USSR. Roosevelt, Churchill, and Stalin then moved on to more important matters, mainly Operation Overlord and general war policy.

Sve o tome!

Briti su kasnije pokusali prodati pricu o Kralju Petru, ali je to Staljin u startu odbacio.Kao zadnja opcija za visestranacje su se sjetili Titu nesto prihvatljivijeg Subasica, iz jedne od struja HSS-a, koji se razdijelio na 2 dijela.One koja je odbacio Pavelica.Na njega je Tito pristao, ali znamo kako su zavrsili ti prvi izbori nakon 1945.
Prijeratni najmocniji hrvatski politicar, dr. Macek, je zavrsio u Jasenovcu, jer mu nije bilo do preporucivanja Pavelica i njegovih 400 gerilaca kao perspektivnu opciju Hrvatima. I bio je u na kraju u pravu.
I zaista nakon 1945. je SSSR ovdje bio boss sve do 1948. a dalje znamo kako je to zavrsilo.I od tada traje trgovanje neutralnoscu, i geostrateskom pozicijom sve do Titove smrti. Pa onda jos koprcanja do pada SSSR-a, a onda sve ovo sto smo sami vidjeli.

Tko je glasao

Mislim da ne postoje

Mislim da ne postoje nikakve, pa ni približne mogućnost promjene Ustava u smislu produženja predsjedničkog mandata Stipi Mesiću. Mislim da ne postoji ni najmanja mogućnost ulaska u klinč s Crkvom, dijasporom. A ova današnja Hrvatska građena je na krvi branitelja i na spremnosti političkih elita (i lijevih i desnih) da ju uspostave. A Hrvati u Hrvatskoj će biti samo toliko jugoistočni Europljani koliko su neki kanadski Hrvati - sjeverni Kanađani.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci