Tagovi

Za uhljebljavanja: spremni! Marijan Pavliček(HSP AS), Jadranka Karlić(HDZ) i Mato Golubičić(HSS).

U jučerašnjem 'Glasu Slavonije', iz pera Marije Lešić Omerović, izašao je poltronski članak o novim uhljebljavanjima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U tom članku saznajemo, uz slatkasto-bljutavi stil, da je pročelnik Upravnog odjela za kulturu i turizam postao Marijan Pavliček, predsjednik HSP AS Vukovar, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i šport postala je žena vinkovačkog gradonačelnika Karlića, Jadranka Mustapić, a pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb postade bivši dožupan Mato Golubičić. Osim sretnih poltrona, još jedan čeka hljeb, a zove se Zdenko Podolar i trebao bi preuzeti pročelništvo za gospodarstvo, a inače je bio član Uprave Hrvatskih šuma.

Međutim, pošto je za uhljebljene guzice potrebno skloniti one koji su već uhljebljeni, rošada je napravljena na sljedeći način: dosadašnji pročelnik postavljen je za direktora vinkovačke televizije, koja je bdw u minusu oko 16 milijuna kuna i koje na životu drže novčane dotacije grada Vinkovaca i županije; budući da je 'vlasnik' vinkovačke televizije nova tamna zvijezda HDZ-ovog neba Tomislav Čuljak, jasnije nam se čini kooptiranje njegovog vjernog suradnika Dragutina Veselčića za direktora kampanje za predstojeće europske izbore. Čuljak ipak vjeruje svojim provjerenim uhljebima koji mu duguju sve što imaju na sebi. Jer, povijest nas uči, da je Čuljak bio blizak i Tuđmanu, i Pašaliću Sanaderu, i Jadranci,pa sada i Karamarku, ali je jedini on preživio.

Mjesto za guzicu gradonačelnikove žene bilo je puno lakše stvoriti: pročelnika za obrazovanje i šport, Grgu Krajinu, župan je jednostavno imenovao svojim savjetnikom za kulturu.

Budući da se papiri natječaja nalaze na internetu, jasno je da je sve transparentno i po zakonu. Jer, naši političari, stanje u gospodarstvu nam to svakim danom pokazuje, biraju najsposobnije, a ne najpodobnije. A najsposobniji znaju da trebaš biti u pravoj stranci u pravo vrijeme.

Zavirio sam malo u te natječajne propozicije i papire. Da biste postali pročelnik u guzici župana Galića, ipak morate zadovoljiti neke kriterije, kao što su fakultet, 5 godina iskustva, sklonost timskom radu, aktivno znanje engleskog jezika i poznavanje rada u MS Officeu. Oni koji su poslali papire pred strogo povjerenstvo trebali su strepiti, jer, kako nam objavljeni dokumenti kažu, na usmeni i pismeni dio ispita za pročelnike, zajedno s našim nominiranim poltrončićima, pozvani su: Adrijana Dujmić/Vinkovci i Livijo Sajko/Rijeka (nadam se da ovaj riječanin nije bez veze dolazio u Vukovar). S gospođom gradonačelnicom, na megdan je izašla samo jedna protukandidatknja Marijana Vrhovac/Županja.Mato Golubičić, bivši dožupan, morao se boriti protiv Marijane Vrhovac/Županja i Gorana Zekonje/Županja.

Zanimljivo je da od četrdesetak tisuća nezaposlenih, od kojih je nekoliko tisuća ljudi s fakultetima, naši pročelnici dobiše tek četiri protukandidata. A pobjediše ih, čistih 3-0, oni koji su članovi i dužnosnici podobnih stranaka, ili imaju kakvih tjelesnih veza s moćnicima na vlasti.

A da jedne lešinare čekaju zamijeniti drugi ali nisu imali prilike, govori nam i primjer bivše ravnateljice Karličke, čije je mjesto zauzeo SDP-ovac Mato Vukušić.

Izgubite svaku nadu, vi koji ste građani RH...

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci