Tagovi

Za „U“ zlatni i „krst časni“ I

Kad se s Crkvom branitelji slože, Ni sam Bog nam pomoći ne može.

Eto najbolji iz redova "našeg ponosa" I "hrvatske svetinje" nastavljaju s logorovanjem ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj 66, ne odustajući od svojih "opravdanih" zahtjeva, iskazujući na sve moguće načine svoje nepoštovanje, ne aktualne vlasti, već institucija hrvatske države, svoje domovine u koju se kunu, pa već i samim neprijavljivanjem besmislenog i štetnog skupa.

Sve što predstavlja nekakve „napredne snage“ na hrvatskoj javnoj i političkoj sceni, vezane uglavnom za ideologije poražene u 2. Svjetskom ratu, uprizorilo se na licu mjesta izražavajući prosvjednicima podršku u njihovim „opravdanim“ zahtjevima, prevedeno na svima razumljiv jezik, za izvaninstitucionalnu smjenu vlasti. O da imaju oni i još puno zahtjeva koji se uglavnom vrte oko toga da oni ne žele dijeliti sudbinu naroda i države, koju su tobože stvarali, pa da se njihova prava i privilegije jednostavno zacementiraju“ unošenjem u Ustav.

Braniteljska sorta "slavna", Želi postati ustavna.

Kako je vrijeme odmiče, to im je sve teže održavati samokontrolu, sve više i više priroda njihovog bića, a posebno njihova privrženost ustaštvu dolazi do sve većeg izražaja, pa će se tako ukazivati pojedinci jasno „obilježeni“ „U“ znakovljem, a junačke desnice letjeti u zrak, kako bi pokazale „spremnost“, isticat će se i zastave koje istinaibog jesu „trobojnice“, ali nisu hrvatske, grb na njima počinje s prvim bijelim poljem, „U“ se baš ne ističe dobro na crvenoj podlozi, a sve kulminira „domoljubnim“ skandiranjem: „Ubij, ubij, ministra!“

Naravno da je Crkva u Hrvata jasno raspoznala „braniteljsku“ vjernost „Bogu i domovini“, pa im je i ona pružila potporu u njihovim „opravdanim“ zahtjevima i njihovoj „borbi za istinu“, što je onda ohrabrilo Josipa Klemma da se otvoreno zaprijeti vlastima kako će okupiti 50.000 branitelja i „osvojiti“ i ministarstva i vladu Sabor, a Davor Domazet Lošo najavljuje progone svih onih koji su na proteklim izborima svoj glas dali „kukurikavcima“ i Ivi Josipoviću, proglašavajući ih neprijateljima hrvatske države.

U današnjoj RH sve što ne valja, sve što se loše razvija ili teče lošim tokom ima svoje ishodište u malignoj osobnosti dr. Franje Tuđmana, prvenstveno zato što je na javnu i političku scenu izveo organizirani kriminal i fašizam, odnosno njegovu hrvatsku inačicu ustaštvo, kojem se, odmah baš kao i ustašama 1941., prišljamčila Crkva u Hrvata.

http://feniks.bloger.index.hr/post/za-u-zlatni-i-krst-casni/973512.aspx

Revizija povijesti je na djelu i opet ustaštvo i klerofašizam marširaju rukom pod ruku slaveći jedni druge kao izraz najveće bogobojaznosti i ljubavi prema domovini.

Da, da, samo ovi „borci“ za „U“ zlatni i „krst časni“ su puno opasniji od Thompsona, a oduvijek su postojali, „uvijek vjerni domovini i Bogu“, sam „bog“ ih je i raspoznao kao takve, primio ih na Kaptolu i zajedno s njima „raspoznao istinu“, jer oni su valjda to svjetlo koje istinom zrači.

Nemojte mi samo govoriti kako je to besmislica, jer da Tuđmana nema već 14 godina, pa tobože ne može biti kriv, zato što su Tuđmanove laži, obmane i podvale u formi proglašenih istina ostale neokrznute, a bilo je uvijek dovoljno onih koji su nastavljali Tuđmanovim putem, vodeći zemlju u propast.

Svjesno ili nesvjesno, po narod i državu svejedno.

Čak je i savršeno svejedno radilo se o vlasti HDZ-a (i njihovih koalicijskih partnera) ili SDP-a (i njihovih koalicijskih partnera), a bilo bi isto ili još i gore u slučaju da se vlasti dočepa neka od parlamentarnih stranaka koja dosad nije koalirala ni s HDZ-om ni SDP-om ili neka od izvan-parlamentarnih stranaka, kad bi nekim čudom naglo ojačala i pobijedila na izborima.

Zamislite si vlast koalicije sastavljene od HSP, HČSP, HSP-AS, kojima bi se mogao pridružiti i HDSSB!

Svi su se na hrvatskoj političkoj sceni dosad čvrsto držali Tuđmanovih proglašenih istina, a zapravo budalaština i besmislica sadržanih u krivom nazivanju događanja, čime im je mijenjan smisao ili uspostavljanjem definicija stvari, događanja i pojmova koji vrijede samo u Hrvatskoj i samo za Hrvatsku i nastavljali dograđivati Tuđmanovu državu kao zgradu s temeljima u živom blatu nacional-šovinizma.

Badava u izvorišnim osnovama Ustava RH odrednice o sekularnoj državi zasnovanoj na antifašističkim temeljima, kad se KC financira iz proračuna, kad se katolički vjeronauk podučava u državnim školama, u kojima čak neka ravnateljska fukara gradi kapelice, kad je Vojni ordinarijat u sastavu MORH-a, kad se o Crkvi u Hrvata neprekidno laprda kao nositelju hrvatskog nacionalnog identiteta i kao jedinoj instituciji koja je „uvijek bila uz svoj hrvatski narod“ …

Od slavnog hrvatskog antifašizma, koji je kroz NOB-u od potpune propasti spasio i hrvatski narod i njegovu državu, također nije ostalo ništa, kroz povijesni revizionizam o antifašizmu se govori kao o zločinu, spomenici antifašističkoj borbi se miniraju ruše i devastiraju, još živuće antifašističke borce se na svakom koraku omalovažava i ponižava, kao one koji su „rušili hrvatsku državu i borili se za Jugoslaviju“, uz istodobno veličanje ustaša kao „istinskih boraca za Hrvatsku“.

Što je ono problematično obuhvaćeno proglašenim istinama, ravno dogmi, a uporišta ni u čemu nema, ni u definicijama, ni u istini, a služi kao, podloga za diferencijaciju, pa tko ne prihvaća te nametnute „istine“, odmah neprijatelj i hrvatskom narodu i njegovoj državi?

Stvaranje države - Tuđmanov naziv za proces osamostaljenja Hrvatske od savezne države, proces u kojemu niti je sto stvarano niti sto građeno, jer je Hrvatska i kao SRH bila država, tako definirana i svojim ustavom, a i ustavom SFRJ. A mogla je biti tako definirana jer je prema teoriji države i prava imala tri osnovna atributa državnosti: a) državljane, dokument kojim se potvrđivalo državljanstvo SFRJ zvao se „Izvod iz knjige državljana SRH“, b) jasno omeđen teritorij, što je potvrdila i Badinterova komisija i c) zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast na čitavom teritoriju.

Nasilna secesija branila se rezultatima referenduma, gubeći iz vida da se radilo o konzultativnom referendumu, tadašnje zakonodavstvo institut obavezujućeg referenduma nije poznavalo, čiji rezultati nikoga ni na što obavezivali nisu, a najmanje su mogli biti opravdanje za nasilnu secesiju.

Agresija na Hrvatsku (JNA, Srbije i Crne Gore, velikosrpska, jugo-komunistička, srbočetnička, …) – Tuđmanov naziv za nasilnu secesiju, koja je zapravo kroz napade Tuđmanove paravojske, te naoružanih skupina i pojedinaca izvan bilo čije kontrole, na jedinu legalnu oružanu silu, JNA, bila i rušenje ustavno-pravog poretka RH i napad na Jugoslaviju. Kako zaboga legalna oružana sila, koja se čak nije opredijelila ni za državni udar, može biti agresor na za nju jedinstvenom teritoriju?

Kako mogu biti agresor vlastiti pobunjeni državljani, ma pobunili se oni radi bilo kojeg razloga?

Kako teritorij pod kontrolom pobunjenika može biti okupirani teritorij?

Pogledati definiciju agresije u dokumentima OUN ili aktima međunarodnog prava.

Domovinski rat – dogovoreni građanski rat vođen radi provedbe Milošević-Tuđmanovog projekta „Humano preseljenje naroda i razmjena teritorija“ što je eufemizam za komadanje BiH i izgon „viška“ Srba iz Hrvatske.

Građanski rat zato što je vođen između državljana iste države, jednako za vrijeme postojanja SFRJ, kao i za vrijeme poslije međunarodnog priznanja RH.

Bilo bi zanimljivo zapitati, izvan kategorije proglašenih istina, kako rat za teritorije i provedbu etničkog čišćenja može biti opravdan i obrambeni, kako to tvrdi Ivo Josipović?

E ali Domovinski rat daje aureolu veličanstvenosti prljavom lokalnom ratiću obilježenim brojnim zločinima.

Hrvatski branitelji – i dok normalne države imaju bivše borce ili ratne veterane, hrvatska ima branitelje, ljude koji su ni od koga pozvani „uzeli puške i krenuli braniti

Hrvatsku od agresije“ napadajući saveznu vojsku koja je bila i hrvatska vojska, vojsku koja nije dolazila ni od kuda, već je i na teritoriju Hrvatske sve vrijeme bila lege artis.

A kad je ta vojska, prethodno ponižavana i preko granica izdržljivosti na napade odgovorila, kreće dreka o agresiji.
http://pollitika.com/ima-li-agresije-okupacije-i-genocida-izvan-proglase...

Ako je država napadnuta, ako je na nju izvršena agresija, ona na napad odnosno agresiju odgovara organiziranim otporom vlastite oružane sile. Ne zasniva svoju obranu i ne oslanja se na probisvijete, avanturiste i nasilju sklone skupine ili pojedince poznate po tome da su neprekidno kročili po „rubu zakona“, a nerijetko i prelazeći taj rub.

A Hrvatska je, usprkos lupetanjima kako „hrvatska puška nije bila na hrvatskom ramenu“ imala dobro ustrojenu svoju OS, TO, s ažuriranim popisima obveznika i mobilizacijskim planovima, sa školovanim i osposobljenim zapovjednim kadrom i logistikom, tako da joj, ako su Tuđmanove namjere bile časne, „kokošari i jajare“ koji su ustvari i započeli rat u Hrvatskoj ni za što nisu trebali.

A pogotovo joj ni za što nisu trebali oni, vojnički potpuno bezvrijedni tipovi, s krunicom oko vrata i poput Božićne jelke „okićeni“ ustaškim znakovljem.

Onima koji će ponavljati Tuđmanove ludorije, a zapravo opravdanja za stvaranje stranačke vojske, kako je „TO bila razoružana jer je Račan njeno oružje predao JNA“, a bila je i „prepuna Srba“ kojima se baš i nije moglo vjerovati, odgovaram pitanjem, otkud onda oružje onim besprizornima, koji su davno prije bilo kakvih oružnih sukoba doslovno divljali diljem Hrvatske? Što se pak Srba tiče, zar država nije ta koja u vojsku poziva one koje ona hoće, a moglo se postupiti i prema savjetu koji je Tuđmanu na početku Kninske pobune dao pokojni general Rade Bulat, savjetujući ga da se posluži iskustvom X. Korpusa Zagrebačkog u borbi protiv četnika za vrijeme NOR-a. Dakle mobilizirati Srbe, pripadnike TO, neka oni obuzdavaju četništvo. Poznato je da se za vrijeme NOR-a u zoni odgovornosti X. Korpusa četnici baš i nisu naratovali u Hrvatskoj.

Dakle imaš vojsku, ali je nećeš, pa izmišljaš razloge zašto je nećeš, samo kako bi naoružavanjem pripadnika vlastite stranke stvorio stranačku vojsku HDZ-a, sjećamo se valjda kako su „kalašnjikovima“ iz „mađarskog kontingenta“ naoružavani isključivo članovi „stožerne hrvatske stranke“, radi prikrivanja toga čina Tuđman je svjesno, riskirajući prigovore MZ, osnovao ZNG, koji je bio paravojska par excellence, tim tragom je onda krenuo i Dobroslav Paraga, osnivajući HOS kao stranačku vojsku HSP-a, koji je nakon prijetnje sankcijama ipak morao biti raspušten.

Ako bismo bili do kraja dobronamjerni, pa i prihvatili osnivanje ZNG kao koliko-toliko legalan čin, što ćemo sa HOS-om i svim onim bandama, „trojkama“ i pojedincima, koji nikome nisu odgovarali, a sijali su strah i provodili teror „braneći Hrvatsku od agresije“, pljačkajući, paleći i minirajući kuće i gospodarske objekte u vlasništvu Srba, daleko od bilo kakvih zona sukoba, a svi su kasnije bez ikakve provjere ukalupljeni u redove HV?

http://feniks.bloger.index.hr/post/dragovoljci-dr-/3937753.aspx

I gdje se nađoše baš da nas brane takvi živopisni likovi poput B. Zadre, T. Merčepa, B. Glavaša, Đ. Brodarca, V. Katića, B. Oreškovića, I. Korade … da smo najistaknutije spomenem? Tko se s njima ne bi ponosio?

No dobro, bilo ovako ili onako, rat je započeo i u Hrvatskoj završio njenim međunarodnim priznanjem i Sarajevskim sporazumom, prema kojemu se JNA povukla iz Hrvatske, a hrvtki branitelji upisuju stravični poraz u borbama za Vukovar i raspoređivanje UNPROFOR-a u tzv. UNPA područjima, što sve rezultira Planom Z-4.

Da to je ono za što su se hrvatski branitelji uspjeli izboriti.
http://pollitika.com/hvala-vam-svima-zivim-i-mrtvim-gdje-culi-i-ne-culi

Operacije „Bljesak“ i „Oluja“, koje nitko ne dovodi u pitanje, u pitanje se dovode samo brojni zločini i uništavanja imovine, koje su u tim operacijama počinili pripadnici HV i specijalne policije, su bile u funkciji slamanja srpske pobune u Hrvatskoj i pripadaju nekoj drugoj priči, nikako onoj o „pobjedi nad trećom komunističkom i četvrtom vojnom silom Evrope“. Ona šaka krajinskog jada nije bila JNA, niti je predstavljala nekakvu spomena vrijednu vojnu silu.

Do danas nema odgovora na premnoga pitanja, kao npr. tko je zapovjedio Blagi Zadri ili ikome drugom da u Vukovaru napadne JNA, zna se da to Zapovjedništvo ZNG nije zapovjedilo?

A napad na JNA u Vukovaru ličio je prije na „odlazak u svatove bez one stvari“, nego na suvisli vojnički poduhvat, no kako je započeo, tako je i završio.

Dobili smo željeni „grad-žrtvu“, „mjesto posebnog pijeteta“, u vlasništvu „stožerlija“ koji su strahom premrežili Vukovar, i koji sebi prisvajaju pravo na to da odlučuju tko će a tko neće moći obići spomen-obilježja i položiti vijence na obljetnicu pada grada.

http://feniks.bloger.index.hr/post/vukovar-je-pao-onog-dana-/526284.aspx

http://pollitika.com/quotvukovar-je-pao-onog-dana-i

Sami prosvjednici u Savskoj, ako ih se uopće tako smije zvati, trebaju što više iskazivati mržnju i nesnošljivost i postavljati zahtjeve za što većim pravima i privilegijama, jer ništa protiv njih ne radi više od toga, naime odium u narodu prema tom parazitskom soju sve više jača što u oni agresivniji.

Komentari

Tko je glasao

E.. moj Fenice

Pitaš li se ti: "Đe ja ovo zađoh?"

Tko je glasao

Pokušavaš Feniksu dokazati da si isto četnik

Shvatio je. Shvatili smo i mi. Jesi sad ponosan na sebe?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Uživam čitati Feniksove

Uživam čitati Feniksove dnevnike. I smijati se. Toliko zapijenjenog bijesa i mržnje, a onda se sve upakirava u nekakve teze koje su samo njemu poznate....ma milina. :) :) Ne daj se Fenikse, samo pazi da stvarnost ne postane takva kao što je tvoja mašta.

Tko je glasao

@Weteran

A gdje tu ima ikakvog bijesa, a pogotovo zapjenjenog, gdje ikakve mržnje? Jel' to znači da je svaka istina koja se vama ne dopada ustvari izraz mržnje?
I što je to samo meni poznato? Definicije pojmova prema odredbama međunarodnog prava, kako se navodi u najpoznatijim enciklopedijama, leksikonim i almanasima?
Ili ono što je samo vama tuđmanoljupcima poznato?
"Veličansttvena i briljantna" VRO "Oluja", operacij bez ijedne bitke, izučva se na West Pointu?
Opet podatak samo vama poznat!

Tko je glasao

@Fićo pazi da se pri sjećanju

@Fićo pazi da se pri sjećanju na Domovinski rat ili upotrijebi riječi istina, ili VRO Oluja na zadaviš!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@praznoglavo mlataralo

A jebi ga kad se sjetim vaših "veličanstvenih" poduhvata, jedini zaista vrhunski odrađen i pobjedonosan bio je pomorski desant na Cavtat. Što ima veze što u Cavtatu žive duše bilo nije?
A rezultat vašeg razbijanja treće komunističke i četvrte vojne sile Evrope; formiranje UNPA zona, raspored trupa UNPROFOR-a i na kraju Plan Z-4. Impresivno, nema što.

A VRO "Oluja" je legitimna operacija, nažalost poznata samo po izgonu Srba, pljačkama, razaranju objekata i ubijanju srpske starčadi.

Tko je glasao

@Fićo gubitak voljene

@Fićo gubitak voljene Srboslavije ti je izazvao totalnu amneziju, tako da su tvoja sećanja obični pičkin dim, ili privatno lećnje izgubljene duše nekadašnjeg UDB-inog žbira!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Feniks

Molim činjenice o desantu na Cavtat. O svim događajima kad je Bobetko uletio u tu akciju.
Molim podatke o broju poginulih branitelja u toj akciji (koja je bila samo mali dio jedne mnogo veće akcije). Pa meni je posli svega toga poginulo više DRUGOVA nego prije same akcije.

A ovo:
"A VRO "Oluja" je legitimna operacija, nažalost poznata samo po izgonu Srba, pljačkama, razaranju objekata i ubijanju srpske starčadi."

Vidi Feniks građani ove zemlje nikako ne smatrrju da je Oluja poznata po izgonu Srba, razaranju objekata i ubijanju srpke starčadi.

Bez ikakva osobna difamiranja ti si "čovik" ne na drugoj strani nego apsolutno onaj bez nacionalnog identiteta.

Tko je glasao

@ružnolijeni

Tebe su "građani ove zemlje" odredili za glasnogovornika?

Previše "građana ove zemlje" bi naprosto moralo umrijeti od stida, a prvenstveno svi oni koji su se okoristili dobrima opljačkanim iz srpskih kuća i imanja, a onda i svi oni, ne tako malobrojni, koji se poistovjećuju s počiniteljima ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti. Vidi pod "Splitska riva" i "Svi smo mi Mirko Norac!"
Jel' to većina "građana ove zemlje" ne znam, ali ako sudim prema "oduševljenju" kojim "građani ove zemlje" slave 5. 8. ili 8. 10., rekao bih da nije.

Da, unatoč svim nemalim naporima da Hrvatsku pretvorite u fašističku državu, rekao bih da još uvijek većina njenih državljana "diše" antifašistički.

Tko je glasao

Ti si jednostavno fašist i zločinac

Branitelji su svi do jednog antifašisti, to proizlazi iz toga što smo se svi borili protiv fašističke velikosrpske politike, protiv fašističkih velikosrpskih falangi, protiv fašističke JNA. Taj velikosrpski fašizam i genocid nad Hrvatima, Bošnjacima, Albancima i nad svima ostalima prepoznala je međunarodna zajednica i osudila kao fašizam, uz prigodni (zakašnjeli) napad na srce fašizma.

Dakle fašistički zločinče, što sad? Hajde, objasni nam još jednom kako je čitava međunarodna zajednica fašistička ustaška torevina, a vi zločinci pravednici?

U jednom si u pravu, većina Hrvata je antifašistički nastrojena, to smo nevjerojatnim junaštvom dokazali i u Domovinskom ratu!

Satrali smo i ponizili velikosrpske fašističke falange.

Smrt velikospskom i svakom drugom fašizmu, nek crknu svi fašisti.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Smrt velikospskom i svakom

Smrt velikospskom i svakom drugom fašizmu, nek crknu svi fašisti.

Podržavam!
No, nemaš hrabrosti spomenuti najveće fašističke izdajnike iz drugog svijetskog rata?
one, ustaše, čul si za njih?
Njih i četnike u ropotarnicu povijesti pa dobro zavariti poklopac i idemo dalje, delat, ne!?

Tko je glasao

ustaše su nastale

u krajnjoj nuždi, ne bi ih ni bilo da nije bio ekstreman odgovor na ekstremne prilike....

e sad što se tiče ubijanja u WW2, pa da nisu komunisti potencirali građanski rat na mig iz SSSR-a kao jedna ekspozitura Staljinove terorističke organizacije...da zajedno s nekim drugima kojima je bilo svejedno jel četnik il partizan bitno je da se Hrvatska država ruši... ne bi bilo potrebe za uklanjanjem remetilačkog faktora

a bila su huda vremena...pa se na ljutu ranu metala ljuta trava... ajd digni danas prugu u zrak pa ćeš vidjeti što će ti se dogoditi...

...ajd probaj zapucati po današnjim hrvatskim saveznicima..pa ćeš vidjeti što će ti se dogoditi..

i da..te ustaše su ubijali u ratu kojeg su btw izgubili..a komunisti su ubijali i poslije rata..naglasak je na poslije..dok su boljševizirali Jugoslaviju..

nevezano za propagandu..mi smo vidjeli 91. kako je to otprilike išlo 41.

Zvijezda i kokarda zajedno. Sve su nas proglasili ustašama ...što u samoj biti ideje hrvatske države...i jesmo bili...

ako ne vjeruješ meni..pitaj npr. @ Feniksa..@Bigi i još neke ...

tako da..Jura...ne seri

sve dobro...

Tko je glasao

jašta, ubijali u ratu...

... opće je poznato da je nakon proglašenja NDH (i donošenja rasnih zakona) 1941. zavladao veliki rat s...? Ono, 1941. su ustaše ubijale jer su bile u ratu sa....? Sa Židovima sjeverno od Ilice?

U logoru Jadovno su bili... ratni zarobljenici?

En ti tvoje bulažnjenje o "ubijanjima u ratu" u travnju 1941. godine... kojem ratu?

Tko je glasao

neću te više podučavati @zap

nego sam saznaj ( imaš objavljeno a postoje i živi ljudi) što su i KADA počinili pripadnici II. konjičkog puka iz Virovitice po imenu " Car Dušan Silni"

Usput govoeći trebaš znati da je Knez Pavle bio potpisao pristup trojnom paktu i da je Jugoslavija tada do puča u Bgd.-u 27.03. bila već de facto i de iure pripadnica tzv. sila osovine i Srbi su ( četnički element u vojsci ) započeli teror ili bolje rečeno pojačali dotadašnji teror.

E kad je ljubav s Hićom pukla ...kapitulirala je slavna srpska vojska u par sati i cijeli Beograd se predao jednoj ojačanoj satniji njemačke vojske.

Međutim, da su se okrenuli ostalim " bratskim " narodima i počeli čistiti teren za poslije rata- jesu.

Hrvati su se morali nekako braniti a tuk ide na utuk. Naravno..poslije ustaše niču kao gljive poslije kiše.. jer su bili jedina tada koliko toliko vojno SPREMNA formacija za samozaštitu...kopiraju se saveznici..otprilike kao što smo danas u NATO-u.

Dolazi do represalija prema nelojalnom i potencijalno nelojalnom stanovništvu ..pokrenuta je spirala zla i tako to...osvete za dvadesetak godina tiranije, žandarmskih batinanja i sl.

Znači..jedan novčić sam ne zvecka...

K tomu dodatni kaos unose komunisti po direktivi iz SSSR-a.

Srbi su isto pokušali i 1991. samo eto..nije im dano oaj put tj. nije bilo nikog da za njih obavi čisti posao..a oni poslije prljavi..nego su odmah zaigrali prljavo....i opet zvijezda i kokarda zajedno..

ovo smo doživjeli..a u ovo o čemu ti drviš..su nam pričali..e sad da li ostaješ pri tome da i dalje budeš toliko glup pa da radije vjeruješ u pričano ili viđeno i doživljeno..izbor je na svakome od nas...

sve dobro...

Tko je glasao

sve pet...

... naravno da je represija nad stanovništvom sjeverno od Ilice i njihovim nekretninama bila reakcija na batinanje sprskih žandara... i da ti to onda nazivaš "ustaše su ubijale u ratu".

Naravno, represije prema "potencijalno nelojalnom stanovništvu" su super-stvar i obično se ne nazivaju teror (u tvom selu) i fašizam, već "ubijali smo u ratu".

Ajd' spat sa takvim stavovima, pa nismo debili, o čemu pričaš i zašto?

Tko je glasao

A zbog cega su antifasisti

A zbog cega su antifasisti poslje rata nastavili te radnje sjeverno od Ilice, pa jos danas neki zive u tim kucama.

Tko je glasao

antifašisti - KP

Pričaš svaštarije - nakon rata je (nakon izbora) na vlasti bila Komunistička partija, a ne - antifašisti.

Ono, daj nauči neke stvari iz povijesti, a ne ovako - recikliraš jedno te isto već desetljeće i nisi se pomakao u razmišljanju niti centimetar. Koje veze ima sudjelovanje u antifašističkom pokretu (41.-45.) sa zločinima jedne partije i to poslije rata?

Tko je glasao

Zaphod, Nisu li komunisti

Zaphod,

Nisu li komunisti bili na čelu antifašista, znači njihovo vodstvo. Čudno da je za tebe sad krivo vodstvo, a u svim drugim slučajevima su krivi svi od reda.

Tko je glasao

da i ne

Da, KP se postavila, nametnula ili kako god - kao vođa antifašističkog pokreta na ovim prostorima. Dok je trajao rat. Kada je rat završio - ljudi su otišli svojim kućama. I uopće nisu morali biti komunisti - niti kao članovi niti ideološki. Mogli su biti HSS-ovci, pravaši, svjesni pojedinci, mogli su u antifašističkom pokretu biti igrom slučaja, zbog straha, ucjene i svega što nosi rat.

I koje veze onda ima jedan recimo HSS-ovac, koji se 1945., nakon kapitulacije Njemačke - vratio svojoj kući - sa poslijeratnim zločinima Komunističke partije?

Tko je glasao

Strašno

Strašno si se ovdje prosuo. Vidio sam ovdje svašta, ali ovo je vrhunac. Bravo!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Na to ti neće odgovoriti

Jer njih istina ne zanima.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

mi - njih - oni itd.

Nisi li ti nedavno izjavio da si protiv svih oblika fašizma - i onda ti nekako promakne NDH režim?

I kada ti se takstivno pokaže da je do NDH represije došlo odmah na početku uspostave države, kada nikakva "represija" nije niti postojala, pa onda niti odgovor na nju - onda krećeš sa zamjenicama "njih" i slično.

Skviki > Jesam li igdje spomenuo da nisi u pravu što se tiče tog razdoblja? Da - niti su vratili nekretnine (ok, mnogi vlasnici su bili mrtvi ili su emigrirali), a nastavili su ih i koristiti (da ne lažemo - ne uvijek privatno, vrlo često su korištene u službene svrhe).

I koje to onda veze ima s temom rasprave tj. drvosjekovom tezom o tome da su ustaše ubijale samo u ratu?

Tko je glasao

Zaphod, Slabo ti ide

Zaphod,

Slabo ti ide povijest, no ja se dobro siječam ljudi koji su poslije rata morali dio svojih stanova ustupit drugima, a neki su i osuđivani na oduzimanje imovine, stanova, završavali u zatvorima a članovi obitelji na ulici.

Tko je glasao

bla bla...

... ok, što ćeš sada - nabrojati sve poslijeratne zločine jednog totaliranog režim? Da, znam za sve njih.

I, koje to veze ima s raspravom "ustaše su radile zločine samo u ratu"?

Tko je glasao

Kad su Srbi preuzeli

vlast u Vukovaru 91. pobili sve što su mislili da treba pobiti itd. uspostavili su civilne organe vlasti, jel..

između ostalog su u skupštini grada izglasali i neka imenovanja / preimenovanja ulica pa su tako i..

---za Jugoslavije imenovanu ulicu Stjepana Radića preimenovali u ulicu Puniše Račića..

naravno da su postavili sve ploče ISKLJUČIVO na ćirilici.

Puniša Račić je kao jedan od najpovjerljivijih suradnika kralja Aleksandra, bio članom tajne dvorske organizacije Bele ruke i obavljao je tajne misije po kraljevom nalogu.
20. lipnja 1928. godine pucao je u parlamentu Kraljevine SHS, na narodne zastupnike HSS-a i ubio Pavla Radića i Đuru Basaričeka te smrtno ranio Stjepana Radića a ranio Ivana Pernara i Ivana Granđu.

Stjepan Radić i ostali nisu bili ustaše, nadam se da se slažeš.

sve dobro...

Tko je glasao

brojčeki

a) Da, Srbi su točno to napravili u Vukovaru - zato ih zovemo tada smeće i fašisti.

b) Koje veze ima ubojstvo Radića i Basaričeka sa Židovima sjeverno od Ilice?

c) Primjećuješ li sličnost postupaka Srba 1991 u Vukovaru i Hrvata 1941 u Zagrebu? Ne? To je zato jer patiš od ideologije.

Tko je glasao

Pa sad ne znam

tko od nas dvojice pati od ideologije...ti nevješto s pitanja Srba skrećeš na pitanje Židova..

gdje je magnum crimen uvijek na Hrvatima a židovsko pitanje je nešto sasvim drugo...nije autohtono izvorno iz Hrvatske nego ugurano u Hrvatsku iz tadašnje Europe...importirano..dok je problem remetilačkog faktora koji se protivi bilo kakvoj hrvatskoj državi dolazio od najprije Srba..a onda i pojedinih komunista koji su po defaultu internacionalci, jel

Uostalom Beograd je u WW2 bio prvi Judenfrei grad u Europi...što su naravno pripomogli i srpski qslinzi

ps. samo mi ti nemoj prosipati krokodilske suze nad Židovima jer na primjeru LJRW-a si se ne jednom pokazao kao pripadnik lijevog antisemitizma

Pitanje holokausta je ipak malo kompliciranije nego papagajsko nametanje kolektivne krivnje Hrvatima ( ustašama ) u NDH-a.

ps.2 drvili smo nešto malo o ustašama a ako ti ne vidiš vezu između atentata u bgd. skupštini ( kojoj je btw. nazočio dr. Ante Pavelić- bio očevidac) i pojave revolucionarne organizacije sličnoj IRA-i s vojnim krilom..onda je teško očekivati raspravu s tobom utemeljenu na nekim logičkim poveznicama..

znaš ono..o uzrocima i posljedicama

sve dobro...

Tko je glasao

vidim ja svašta...

... a ti mi pritom objasni kako su komunisti - koje su žandari Jugoslavije nesmiljeno progonili - postali najveći neprijatelji NDH i ustaša - a bez da su ispalili i metka... i bez rata?

Tko je glasao

komunisti su kao ekspozitura

Staljina radili na rušenju svih država..bilo kakvih i čijih..i protezanja Staljinove vlasti do...Trst je naš i te brije.. dokle se god može..

Iskorištavali su pobunjene manjine ( refleks iskorištavanja i pobunjivanja bilo kakvih manjinskih skupina pa i produkcije istih ostao im je do danas kad se više ne zovu komunisti nego si tepaju da su antifašisti ali tehnika je ista) gdje god su mogli..pa tako i naše hrvatske pravoslavce..koje su masovno dizali na bunu i prevodili četnike u partizane...jadne Srbe tjerali na ustaške bunkere maltene goloruke a iza komesar s mašinkom pa nemoj jurišati...

Uostalom što se praviš blesav i pokušavaš me trolati kao da ne znaš da su komunisti počeli ustanak i otišli u šumu dizati pruge u zrak tek kad je prekršen sporazum o nenapadanju Ribentrop- Molotov, tj. kad su zaratili Hitler i Staljin.

Do tada su komunisti bili mirni.. u NDH , e ali...pošto su oni bili pod Staljinovom komandom dolazi do primjene one jednadžbe..neprijatelj mog prijatelja je i moj neprijatelj ili obrnuto...hehe.

Četnici pod Dražom su prešli u gerilu na poticaj iz Londona gdje im se kralj sklonio kod kume..a komunisti su oformili svoju gerilu koja se borila isto za Jugoslaviju---socijalističku.

Zato je komunistima bilo lako prevlačiti četnike u partizane jer je Srbima bilo svejedno..a našim Srbima također..bitno da je Jugoslavija..da li pod kraljem koji je "naš" ili pod ipak pravoslavnom Rusijom jer su nam oni braća po vjeri..tako su mislili.

Bio je znači u tom velikom ratu i naš mali građanski rat između rojalističkih i komunističkih Jugoslavena a ni komunistima ni rojalistima nije odgovarala nikakva Hrvatska država jer je po automatizmu negacija Jugoslavije.

Hrvatskim komunistima je obećana daleko veća samostalnost u Jugi a vidjeli smo kako je to prošlo: od Hebranga do " Šuvaru ustašo".

Nacionalno svjesni Hrvati su se borili za svoju državu u tim okolnostima i nisu uspijeli tada...znamo zbog kojih okolnosti...Hrvatska je morala umrijeti da bi Jugoslavija živjela.

Zato pokolj poslije Bleiburga..da se potuče potencijalno Jugi nelojalan a vojno sposoban kadar.

Međutim, ideja je ostala živjeti ..čim su se stvorile okolnosti Hrvati su napravili ponovo nezavisnu državu...nije se moglo mirno..nego oružjem..baš kako je govorio dr. Ante Pavelić kojem to eto nije pošlo za rukom..ali eto pošlo je rukom dr. Franji Tuđmanu...zahvaljujući naravno meni sa strojnicom i tebi s topom @zaphode ustaški topniče, hehe

koji sad nasjedaš na tzv. lijevojugounitarističku ideju za koju nema šanse...jer znam ja nas jebo ti nas.opet ćemo se ćerati ili naša djeca...

zato je bolje da budemo jedni pored drugih u miru..Hrvati-ustaše i Srbi-četnici a Jugići...neka odjebu u skokovima...

sve dobro...

Tko je glasao

Boktemazo, ovo je već prava dijareja....

Boktemazo, ovo je već prava dijareja....

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ma đe si mi najdraža

jugovićko

evo jedna za tebe da te malo usrećim

http://www.youtube.com/watch?v=Cxkc5QD20fw

sve dobro...

Tko je glasao

Drveni, a kak bi bilo da se

Drveni,

a kak bi bilo da se vi dvoje poseksate negdje na samo, a ne ovak pred nama.

Tko je glasao

Javila se autofekalna !

Javila se autofekalna !

Tko je glasao

"Javila se autofekalna !"

@ppetra bravo konačno da priznaš pravu istinu o sebi!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

"Javila se autofekalna !"

@ppetra bravo konačno da priznaš pravu istinu o sebi!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Sakupljačica govana

Kae, nisi skupila dovoljno vlastitih, pa svratila na drvosjekov izvor :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Za tvoje autofekal-erozije-malo čiste poezije

Za tebe je deratizacija i dezinfekcija, nakon svakoga tvoga fekalnoga pro..va od komentara.

S tobom u rukavicama i s pravilima o načinima postupanja opisanima u pravilniku:
http://pollitika.com/dezinfekcija-i-ciscenje-za-lazi-porazenih-i-frustri...

...jer oni koji običajno "mnogo lažu",
fekalizme rado po pollitici slažu

Nema do deratizacije lokalne
za pripadnike sekte autofekalne.

Na "drvosjekov izvor" očito svraćaš često
to je baš za autofekalnu tebe pravo mjesto.

Ja samo preporučujem dezinfekciju
za tvoju autofekalnu asistenciju!

Malo čiste dezinficijens poezije
za tvoje autofekalne erozije!

Tko je glasao

@ppetra ti i Vojislav Šešelj bi bili nepobedivi par!

@ppetra iz tvojih komentara se vidi da iz tebe naprosto izviru pesnički geni! Uz Skvikijevu historijsku potkovanost i laganinijev mentalitet pokvarene ploče, nemate premca na belome svetu i okolici!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Zrakomlate, nemaš duha,

Zrakomlate, nemaš duha, inteligencije, a vjerojatno niti potencije!

Tko je glasao

@ppetra s duhom, inteligencijom i potencijom je sve u redu

i upravo zato mi je tvoje nabacivanje zaledilo krv u onoj glavi na koju ti pucaš! Prema tomu nađi si nekoga tko nije izbirljiv!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

eto, @zrakomlate zakaj te ne voli :)))

potencija zanima našu ugroženu štulu... davno san joj ja reka "bonus p**** pax in domus" a ona mi nije virovala :)))) dođe maca /ppppetra na vratanca, hehehe
profesor

Tko je glasao

@profesore ama čim sam

@profesore ama čim sam pročita ppetrinu ponudu ona mi se stvar sledila od straha!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Toliko si bijesan da bi ti i zrakomlat poslužio ...

Ipak, zrakomlatov duh i inteligencija, je nedostižni ideal za tebe.

A potencija?
Toliko si bijesan da bi ti i zrakomlat poslužio kao ... žena!

Tko je glasao

A viđe ofucanog

a viđe mu rupa na majici i u glavi... hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

logoreja

I ovoliko teksta da bi (bezuspješno) učvrstio svoju tezu - ustaše su ubijale samo u ratu?

p.s. Ako su komunisti "bili mirni" - zašto su ih ustaše hapsile? Što se tiče NDH - tada je bio... MIR. A nikakav rat.

p.s.2. U šumi nema pruga, pobrkao si nešto.

p.s.3. Budući si nekoliko puta napomenuo da ti je otac bio antifašista (a preživio je Križni put) - je li on bio lojalan? Srbin koji juriša goloruk na bunker? Komesar sa strojnicom? Ili netko drugi iz plejade klišeiziranih likova birtijaškog tumačenja povijesti.

p.s.4. Uopće ne kužim tu tvoju potrebu da stavljaš znak jednakosti između ustaškog pokreta i želje za hrvatskom državom. Istu ideju su imale mnoge hrvatske stranke koje se uopće nisu slagale s ustašama ni režimom - a uopće nisu bili komunisti.

Tko je glasao

imam mali gater s veprom

njemu sam večeras bacio zrnje kukuruza, a tebi ću još poneki biser iako znam za onu poslovicu o biserima i svinjama.

1.Pa počeli su raditi diverzije kad je Njemačka napala SSSR, 22.lipnja. Kako nije bio rat ???

2.Kako u šumi nema pruga..jes ti normalan.. a da i nema zna se što podrazumjeva " odlazak u šumu"- odmetništvo

3.Moj otac je bio partizan ranjen dum dum metkom u čeljust u borbi protiv Čerkeza

https://www.google.hr/search?q=%C4%87erkezi+u+NDH&biw=1536&bih=769&tbm=i...

u okolici Bihaća, još se borio štiteći drugovima odstupnicu kad mu je pala granata pred cijev mitraljeza, pobila posadu a njega zatrpalo. Poslije ga u kontranapadu drugovi našli i izvukli...kraj WW2 dočekao je u bolnici u Bariju u Italiji gdje su ga skrpali..nisam napisao da je ON preživio Križni put..otkud ti to..

Usput govoreći bio je jedan od mnogih mladića koje je Pavelić mobilizirao i poslao najprije u Njemačku na obuku..pa je poslije obuke trebao završiti već negdje kao legionar..ali nije mu se išlo negdje na istočni front pa je zajedno s još nekoliko njih zbrisao ponijevši i svoj MG42

https://www.google.hr/search?q=mg42&biw=1536&bih=769&tbm=isch&tbo=u&sour...

i....

završio u partizanima... bio je uvjereni i praktični vjernik..nije htio u partiju ,dok su mnogi njegovi supatnici eto..ostavili kosti negdje na istoku..

on preživio ..stigao i napraviti nas nekoliko..pa i mene da te evo danas malo zajebavam

4. Jedino su ustaše pribjegavale i propagirale revolucionarnu ideju oružane borbe..jer su ( točno ) uvidjeli da niti jedan drugi način neće polučiti uspijeha u uspostavi nezavisne države za Hrvate.

Ostale stranke tja. onaj Vlatko Maček..taj bi samo pregovarao do sudnjeg dana..pola Slovenac, četvrt Poljak i četvrt Hrvat---idealan Jugoslaven.

Drugi nitko vrijedan spomena nije ni bio ( pravaše se zabranili kad i komuniste..sjećaš se..diktatura koju je uveo onaj što su ga atentatirali u Marseju).

Što smo imali u WW2, domobranstvo ! sve 5 ali bilo je prečesto " domobranima čast partizanima mast"

""U torbici proja u kazanu soja..kak me hraniš tak te branim..nezavisna moja.
Domobrani kupus jedu jebe im se za pobjedu"

Uostalom, vidjeli smo i početkom ovog našeg rata za slobodu i nezavisnost..tko je primio prvi udar na sebe..

Specijalna policija, posebne jedinice MUP-a i aktivni ZNG = dragovoljci.

Domobrani su se u ovom našem ratu zaista iskazali...ali i u domobranstvu je bilo puno dragovoljaca.

Trećepozivci..poput tebe zaphode..dobri su za ...to za što su dobri...ali ništa bez dragovoljaca.

Znači, da sumiram...tada početkom WW2 i uspostavom NDH..ideološko politički i nacionalno svjesno...ustaše su bile najbolje što je hrvatski narod imao.

Hrvatski partizani poput mog ćaće i tvog djeda nisu stvorili hrvatsku državu nego su pomogli u stvaranju Jugoslavije ...koja se eto ispostavila kao tamnica za hrvatski narod...kao i ona prva.

sve dobro...

Tko je glasao

sori stari...

".ustaše su bile najbolje što je hrvatski narod imao." - zbog ovoga se nikada nećemo složiti.

Hvala Bogu što su postojali ljudi poput tvog starog i mog djeda - koji nisu dozvolili ustašama pobjedu - jer bi tijekom povijesti ostali zapamćeni kao sramota. Ovako smo dobili i jedno i drugo - i bili na strani pobjednika u WW2 te ostvarili hrvatsku državu (iako meni osobno puca ona stvar za ostvarivanje nacionalnih težnji - smatram ih zastarjelim... ali, ok, ako su ljudima bitni - neka).

p.s. Pruge lete u zrak u lipnju... a kada ono ljudi lete iz svojih stanova i seli ih se u logore...? Ah, da, to ustaše ratuju s nekim u svojim glavama - pa je sve dozvoljeno. Gle, ili u rasrpavi koristi minimum inteligencije - ili me nemoj zamarati, pliz.

Tko je glasao

ne vrijedi s tobom

i takvim indoktriniranim anacionalnim kakti lijevim jugonostalgičarima ni minimalno ni maksimalno inteligentno jer ti ne koristiš inteligenciju kod čitanja...ali bar mi podižeš lopticu na volej da malo solim rane jugovićima

neprijemčivi ste za argumentiranu raspravu..

opet o stanovima i logorima...preskaćeš uzroke a ističeš posljedice

Pripremni radovi za osnivanje logora započeli su najkasnije 24. srpnja 1941. Wiki.

Ja uopće nisam tvrdio da ustaše nisu imali logore, rasne zakone donešene pod utjecajem fašističke Italije i nacističke Njemačke.

Tu ponovo dolazimo na tadašnje geopolitičke okolnosti, stanje u svijetu i sl., širimo temu..a lijepo smo raspravljali o ideji hrvatske države..i protivljenju istoj po Srbima i komunistima.

Mislim da sam solidno elaborirao da su komunisti i Srbi bili remetilački faktor uspostavi države za hrvatski narod...bilo kakve.. da su težili Jugi ili Velikoj Srbiji , a to što to tebi nije po volji...zabole me..

Padom komunizma i berlinskog zida naši komunisti Hrvati ( dobrano razočarani u Jugu ) sjetili su se da su ipak Hrvati pa su se ..velika većina njih stala uz Tuđmana i ( u biti ustašku ) ideju samostalne države Hrvatske.

A logori, pa logori su u ta vremena bili nešto uobičajeno. Imali su ih svi, ne samo Njemci ili samo mi Hrvati.
Imali su ih i Rusi..pa i Ameri i Englezi. primjer:

http://www.dw.de/ne%C4%8Duveni-britanski-zlo%C4%8Dini-iz-kolonijalnog-do...

...samo je za Hrvate to magnum crimen i trebali bi svi imati kompleks genocidnosti jer se tadašnja država branila od uništenja kako rade sve države u svijetu

odjebi s tim SANU-ovskim teorijama..

ajd u bilo kojoj državi digni prugu u zrak pa ćeš vidjeti kako ćeš proći ili nešto slično..

sve dobro...

Tko je glasao

Ti si doista jedno odurno govno

"Logor Jadovno bio je koncentracijski logor u dolini Velebita, zapadno od Gospića, kojeg su 1941. vodile ustaše tijekom NDH.[1] Služio je kao mjesto za istrebljenje "nepoželjnih osoba". Broj žrtava je nepoznat, iako neki iskazuju znanstveno neutemeljene brojke, između 30.000 i 40.000 ljudi,[2] uglavnom Srba, Roma, Židova i Hrvata. U njemu je ubijeno i mnogo komunista iz Zagreba: jedna od žrtava bio je i Milan Bakić Baja, komunist srpskog podrijetla. Političar Vladimir Malančec također je bio u Jadovnom i jedva preživio.

Logor je djelovao od 11. travnja do 25. kolovoza 1941. godine po nalogu Eugena Dide Kvaternika. Logorski sustav sačinjavali su 'Žuta kuća', odnosno tadašnji geriht – zatvor u Gospiću, logor na Velebitu i logor Slano na otoku Pagu. U logoru, koji je izradilo nekoliko stotina mladih Židova iz Zagreba, završili su brojni konvoji koji su vlakovima stizali iz cijele Hrvatske i dalje pješice na Velebit. Samo su rijetki preživjeli dolazak u Gospić i na Velebit.[3] Cijela priča okončana je potkraj kolovoza 1941. godine kada su talijanske snage okupirale i tzv. Drugu zonu, dakle teritorij u dalmatinskom zaleđu i Lici u kojem je do tada NDH imala civilnu i vojnu vlast. Ustaške postrojbe morale su se povući sa svih lokacija na kojima je djelovao spomenuti logorski sustav.[4] Bio je to jedan od tragičnih događaja vladavine mržnje tijekom brutalne diktature ustaša na tim područjima." - http://hr.wikipedia.org/wiki/Koncentracijski_logor_Jadovno

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci