Tagovi

Za Keruma relativno lako, a što s "kerumovštinom"??

... Željko Kerum, misleći da su Split i Marjan njegovo leno, na početku ljeta priredio nam je silnu zabavu. I ne bi trebalo imati ništa protiv te zabave, tim više što bi mu od ideje do realizacije kipa Isusa, većeg od onog u Riju treba najmanje pet godina. A za pet godina mnogi će htjeti Keruma zaboraviti - pamtit će ga kao onoga koji je poput kabadahije vladao gradom – Željko Kerum, tipičan populist, čovjek koji je sebi umislio da je cijeli Split, zapravo, njegova butiga, čovjek veći patriota od stvarnih patriota, veći kršćanin od samoga Pape, bolji trgovac od samoga Warrena Buffeta, veći Vlaj od Vlajinke Severine Vučković…(usput,ne bi vjerovali, obožavam Severinu!). O seljacima valja nam dobro misliti, o seljačinama ne jer oni negativno iz ruralnog obrasca ponašanja unose u grad, i smatraju to prirodnim socijalno-psihološkim procesom. Ono što je sasvim sigurno je da je „ovi čovik“ papak koji se iz zaleđa Splita zaletio do Banovine, uvjeren u svoju misionarsku ulogu, u preporoditeljsku ulogu kojom će učiniti Split većim, nego što on uistinu jest, tog čudesnog grada koji je izgubio svoju čudesnost onog dana kada ga je zajahao Kerum, zajedno sa svojom „famigliom“, od sestre, nekada ljubavnice a sada žene,… do nećaka, prijatelja i „prijatelja“.

ŠTO JE“KERUMOVŠTINA“?
Da li je „kerumovština“ ideologija, svjetonazor, politička doktrina ili amalgam svega toga plus vlajinski genij koji sve može savladati, sve atletske discipline, osim – brzog hodanja. Naime, brzo hodanje je presporo za vlajinske apetite, Kerum kao negativni izdanak tog apetita puca do – neba.. I ako ga on ne može dohvatiti, dohvatit će ga – kip Isusa, dižući ruke u nebo i vapijući: „Oprosti mu, ne zna što radi...a i vi Splićani, kako mu to dozvoljavate?“
Kerum kaže da će iz svojih novaca platiti izradu i postavljanje zamalo 40-metarskog Isusa, vjerojatno izrađenog od bračkog kamena. Kerum i njegov novac? Ma, dajteeeeee! Pa nisu to vremena dopreme humanitarne pomoći da je, kao onomad, preproda, nisu to ni vremena Splita sa jakim škverom, Dalmacijavinom, tankerima, bojnim brodovima, Meštrovićevom Galerijom, Dioklecijanovom palačom, jednim od najjačih Yu festivala, Hajdukom, Jugoplastikom, splitskim missicama…Ovaj „svitski grad“ upravo zahvaljujući Kerumu, spao je na najniže grane u svojoj dugoj povijesti, postao je žrtva stila vladanja temeljenom na makjavelizmu najgore vrste, Split je ostao bez starih Splićana, patricija i njihovih potomaka, koji su se rasuli Zagrebom, Parizom, Bečom, Londonom, New Yorkom… Split, jedan od jugo-gradova, postao je drugi hrvatski grad, ali samo po broju stanovnika.
Naime, koliko znam o Splitu, krasila ga je kakva - takva mediteranska otvorenost, luka mu nije dozvoljavala zatvaranje, jednostavno, od mode do standarda, sve je to manje - više uspijevalo u Splitu..Da, i Feral -Tribune, nezaobilazan, markantan tjednik, da, i genijalan Miljenko Smoje s Malim i Velim mistom…Ako i nije sve uspijevalo, putovi su vodili do Zagreba, koji nije mogao bez zvijezda porijeklom iz Splita i okoline – od Igora Mandića do Mani Gotovac… Do rata, i neovisnosti Hrvatske, kada je Split počeo strugati po dnu razvoja, kada su ga još masovnije napuštali mladi, pametni i lijepi, a stigli oni koji tu dušu Splita nisu znali zamijeniti - nisu znali, htjeli, mogli, vrag bi ga znao?
Kada Želja Keruma slušate kako pametuje, pomislite da je u najmanju ruku doktor znanosti. A tko je zapravo Željko Kerum?
On je hrvatski poduzetnik poznat po tome što je na lokalnim izborima 2009. godine kao nezavisni kandidat postao prvi neposredno izabrani gradonačelnik Splita u novijoj povijesti.
Željko Kerum je godine 1978. završio Tehničku srednju školu u Splitu. Nakon toga se zaposlio u građevinskom poduzeću Melioracija te je godinu dana kao vozač bagera radio u Iraku... Mora da je i tamo naučio kako su organizirane i kako djeluju orijentalne despocije???
Godine 1989. je osnovao privatno poduzeće, te godine 1990. otvorio trgovačku radnju. Godine 1996. je otvorio prvi veliki supermarket u Splitu pod nazivom „Kerum“. Godine 2003.. je kupio Diokom odnosno bivšu Jugoplastiku te srušio tvornicu kako bi na istoj lokaciji otvorio 2007. veliki trgovački centar pod nazivom Joker. I kao i mnogi sitni i krupni tajkuni u Hrvatskoj, kada mu je postalo pretijesno, počeo se baviti politikom. Godine 2009. kandidirao za gradonačelnika kao nezavisni kandidat. U prvom krugu održanom 17. svibnja 2009. osvojio je 40,21 % glasova, dok je njegova nezavisna lista osvojila najveći postotak na izborima za Gradsko vijeće Splita. U drugom krugu je sa 58,42 % glasova pobijedio Ranka Ostojića, kandidata SDP - a te tako postao „prva violina Splita“. 25. rujna 2009. Željko Kerum je osnovao Hrvatsku građansku stranku i s velikim ambicijama ulazi u izbore za Sabor RH 2011.
Uglavnom, slijedom „kerumovštine“ Split je počeo obilovati planovima, lijepim, demagoškim riječima, nekim dobročinstvom koje se nikada nije potvrdilo u životu, nekom kulturom koja nije bila mediteranska i evropska, nekim sportom koji nije bio visokog dometa. Da nije Blanke Vlašić, i „Splita“ u usponu, za Split bi se, u sportskom smislu, jedva čulo…

KONKRETNA OBILJEŽJA „KERUMOVŠTINE"?
Jer, „kerumovština“ znači prije svega EGOIZAM, egoizam gradonačelnika s nekom Građanskom strankom iza sebe, koja je sve, samo ne građanska. Jer, dok su se HDZ i SDP svađali i svađuckali, uskočio je Kerumov klan, fenomenalno vezan nepotizmom, koji je zapravo paradigma za provincijalno vladanje hrvatskim gradovima, puko strančarenje i blefiranje gdje se „boss“ ponaša pravo pokeraški – nemam ni par, a pokazujem se kao da imam poker asova! Dakle, u splitskoj kasi sada nema ni pravih nekoliko milijuna kuna, a Kerum bi gradio Isusa koji bi mogao koštati kao svetog petra kajgana??! I ni manje ni više, nego na vrhu opjevanog Marjana –ekološki zaštićene šume, i sve mi to izgleda kao osveta što je zaustavljena gradnja one Fanine birtije u podnožju Marjana…Taj egoizam u stanju je zamaskirati projekt uređenja većeg dijela gradske obale, kao opći interes, a zapravo se radi o uređenju obale za potrebe klana Kerum.
Druga oznaka „Kerumovštine“ je sprega „familije“ s poslušnicima i dobar raspored po institucijama grada – od teatra do Ajduka… na mjesta mogu samo provjereni Kerumovi kadrovi. Ako vas to malo podsjeća na Siciliju, tko vam je kriv.. Naime, niste bili dugo na Siciliji pa da vidite kako se tamo ipak koliko-toliko stalo na rep „familijama“…
Treća karakteristika je lažno domoljublje, lažan kršćanski moral i lažni napredak u smislu osobnog i gradskog standarda. Kerum, zapravo, nema izravne veze s Domovinskim ratom, osim na onaj već ozloglašeni način. I što više spominje branitelje i Domovinski rat, zapravo bliži je demagogiji i paljenju splitskog proletarijata s lumpenproletarijatom…Užasavaju me slike s gay-pridea gdje su najveći bukači – krezubi…I brine me naši TV reporteri koji kao da se takmiče tko će više krezubih sugovornika dovesti pred TV kamere…E, to već nije samo splitski, već hrvatski fenomen!
Osim bolnice, ne znam zapravo, što se u Splitu izgradilo u zadnjih 20 godina?? Pomognite mi nabrajanjem!

ŠTO ĆE OSTATI ZA KOJU GODINU OD KERUMOVA IMPERIJA?
Kršćanska tolerancija najbolje se iskazala na način svjetine, režući na minorne grupe seksualnih manjina, režanjem koje graniči s fanatičnom netolerancijom. A ta tolerancija koja bi trebala biti ideja vodilja Kerumu, tek je poštapalica kada se podcjenjivački, populistički i agresivno govori o političkim suparnicima, ali i građanima. Zapravo, Kerum mi se čini jednim od najvećih mrzitelja upravo građana, i građanskog načina življenja, jer njemu je sve važno, samo ne – obitelj… Čak sumnjam u dugotrajnost ove sadašnje njegove obiteljske zajednice, kao i u dugotrajnost njegova poslovnog imperija, koji, kada bi ga marni inspektori dobro prekontrolirali, pokazao bi se trgovačkim lancem na staklenim nogama, kao i njegova, Kerumova jahta koja je, zamislite, sredstvo rada! A čini se, kako se dohvatilo najvećeg akcionara Ajduka, Rimca, u akciji privođenja pravdi generala Mladena Kruljca, da sve i nije tako ružičasto u „imperiju“, kako izgleda. Živi bili, pa vidjeli što će za koju godinu ostati od Kerumova imperija??
I na kraju, ono što nije za razumjeti je podložnost medija Kerumu, koji medije podcjenjuje kao zamalo nitko na čelu hrvatskih gradova. Toliko uvreda na račun novinara može izreći samo seoski zgubidan negdje u vrletima Mosora…da se takvi zgubidani ne naljute.
I sasvim na kraju, Kerum i „kerumovština“ ne tretiraju se u nas sasvim ozbiljno. Čak i izbacivanje gradskog vijećnika danas sa sjednice Gradskog vijeća, kada se odlučivalo o podizanju spomenika na Rivi Tuđmanu, nemam dojam da je izazvalo veću osudu. I sama „kerumovština“ kao socijalno-politički fenomen, koji, s obzirom na to da je smrdljiv, ujedno je i često zaobilažen.
Ali, i to nije za čuđenje: sve je dobro, dok mene ili tebe ne izbace odnekuda, primjerice, iz neke splitske konobe - u more…
I ako se počnemo utapljati, reći će Kerum, tipičan cinik: „Tko ti kriv, nisi naučija plivat!“
------------------------
Možda vam nešto nije u redu s ovim dnevnikom?? Meni je manje - više sve u redu, no nastao je i objavljen 9. srpnja 2011., dakle prije nešto više od godinu dana. Malo prije sam odgledao Nu2 , razgovor Stankovića s Kerumom koji me je još jednom uvjerio da se ne radi toliko o Kerumu koliko o "kerumoštini", ne o jednom primjeru kako postoji uspon i pad u "bussinessu", već o slici tragikomičnog hrvatskog poduzetništva gdje se blefom i trikom i u klasičnom sukobu interesa, predugo ostaje na javnoj sceni. Najkraće - mnogo htio, mnogo započeo, ništa dovršio nije...taj "self made" poduzetnik!
Pitao sam tada u srpnju 2011: "Živi bili, pa vidjeli što će za koju godinu ostati od Kerumova imperija??" Evo i nastavka: "Živi bili pa vidjeli što će za godinu dana ostati od Čačićeva imperija?"
Izgledat će vam ishitren zaključak ali ono što bi sada trebalo napraviti je nešto što se vjerojatno neće dogoditi - oduzeti Željku Kerumu pod hitno putovnicu, kako bi se uštedjeli troškovi i vrijeme (skidanje saborskog imuniteta, izručenje i sl.), a nas građane poštedjelo još jedne duge pravosudno - političke farse, koja, najvjerojatnije, slijedi. Jer, proces Sanaderu je sve manje zanimljiv pa nam što prije treba nova sudsko - politička trakavica. Koliko se sjećam u Nu2 Kerum nije posumnjao da hrvatsko sudstvo radi pod utjecajem - moćnih Srba, koji eto, kroz banke i medije ruše "nevinašce" Keruma!
Ali, kada i tko će otkloniti "kerumovštinu"??

Komentari

kerum je reko ono sto svi

kerum je reko ono sto svi misle u hrvatskoj opet jugosraveni i svrbi vladaju ne smis im ni rec do kud smo dosli

Tko je glasao

Ja to Peratoviću kažem drugačije

nema ih puno ali su se dobro raspodjelili.

Pun kurac srbijanskih špijuna , što bivših udbaša, što novih rezidenata,onda svi po vokaciji yugonostaličari, (mješani brakov i djeca takvih, privatizacijski gubitnici, tzv. urbani yugoslaveni, poneka hrvatska budala) onda evo imaju i svoju banku , svoje fakultete i gimnazije uz SPC , polako ali uporno rade na Memorandumu II.

Dok su se Hrvati uljuljkani u samozadovoljstvo dostignućem i povjesnim ciljem_ samostalna država- neki drugi nadrogirani nezarađenim bogatstvom, neki nezainteresirani i apatični uslijed krize , mladi zaluđeni konzumerizmom i globalizacijom,

ovi se umrežavaju po svim strukturama i proturaju ideje koje im odgovaraju i koje streme k njihovim željama:

Što slabija Hrvatska.

Međutim , to će ići do neke mjere a onda će opet biti problema i opet će Hrvati ispasti zločesti.

sve dobro...

Tko je glasao

@JPeratović Koji su pak ti??

"Svrbi"??? , "Jugosraveni"??? Koji su pak ti??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Epidemija "kerumovštine" u Saboru, a Keruma nigdje

@Ljubo,
Na današnjoj sjednici Sabora, nije bilo Keruma, a nagledali smo se toliko kerumovštine, da malo koji građanin RH nije imao razloga umirati od stida ili smijeha. Kerum se izdigao iznad "kerumovštine" koja se valjala Saborom.

Toliko bahatosti, nesuvislih odgovora, priprostih vrijeđanja akademika, omalovažavanja saborskih zastupnika, govora primjerenijega birtiji,bahatosti, pa čak i šovinističkih izjava prema čovjeku rođenom izvan Hrvatske, zateklo je svakoga tko uopće zna što su kulturni i obrazovani ljudi.

Ako je nešto danas "pometeno", onda je netko "pomeo" samoga sebe.

@ljubo "Lako ćemo s Kerumom", a "kerumovština" nam je toliko zarazila Sabor, da teško da će odseliti iz njega.

Tko je glasao

@ppetra Cinici na djelu...!

Kada si u pravu, u pravu si! Keruma nije bilo na sjednici, no aktualni sat u Saboru je izgledao kao "svečanast kerumovštine". Nažalost, sve je to već "deja vu", samo što su ranije u ulozi napadača bili "crveni", a žestoko se branili "crni". Pa nemojmo tako brzo zaboraviti koliko je uvreda i nesuvislosti izrekao samo Šeks, na račun tadašnje oporbe...?
Ostaje to da će i jedni i drugi svojom nekulturom, podetanjima i vrijeđanjima... odbiti od politike i zadnjeg čovjeka dobre volje. Zato, opisao sam to u analizi u dva dijela, pogledaj malo gore, treba nam HITNA rekonstrukcija Vlade...Učinkovita Vlada ne bi izazazivala povišene emocije.
Sramota me tko predstavlja Slavoniju u Saboru, isto tako mi se povraća zbog onog cinika Čačića - na ideju da se poveća cijena grijanja čak za 37 % kaže - ugradite brojila! Pa zar je on tu da ugrađivačima brojila namješta poslove??!! Sve još mogu podnijeti, ali cinizam bahatih nikako!
A kako uglađeni mogu izgubiti nerve baš je primjer Milanović koji zapravo ne shvaća elementarne činjenice - politika nije matematika, i bez potrebnog autoriteta Vlade i premijera, nema vladanja! Ispod dobro krojenog odijela krije se samo čovjek od krvi i mesa, tašt, grub, nedorasao izazovima vremena!
Obrazložio sam u druga dva dnevnika što nam sve radi PSEUDOELITA!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Rasprodajom stišću poput udava svoje žrtve- građane RH,

a bahatošću i ruganjem ih vrijeđaju što se uopće i bore za udisaje

Nažalost vidjeli smo jučer tko je tko i nažalost bahatost vlasti koju smo preživjeli bila je čak kulturnija, nego li ovo jučer.

Kombinacija bahatost + kerumovština tako je ljigava, a pogotovo što je iskazivana s takvih pozicija i na takvom mjestu kakav je Sabor, da ni novinski natpisi "novinara" ne mogu sprati gađenje koje izazivaju.

Birtijaški riječnik + totalno neznanje, ili + možda još nešto daleko gore, pokazuju da bi za posao zastupnika u Saboru, a pogotovo ministara i ostalih iz Vlade, pod hitno trebalo uvesti eliminacijske testove inteligencije.

Šutnja je zlato za one koji ne znaju pričati ništa osim gluposti. Takvi derogiraju najviše državne funkcije i sramote, prvo sebe, a zatim i sve nas.

Šovinistička izjava kako netko ne razumije i ne može voljeti RH, ako nije rođen u RH slio se u domove hrvatskih građana, je upravo skandalozna izjava.

Ako ljubav znači upropaštavanje RH i moralno, i gospodarski, poslušnost EU na štetu vlastite zemlje, namjerno trovanje budućih naraštaja Plominom 3 na ugljen, davanje poslova strancima preko državnih investicija zaduživanjem građana RH koje su trebale poslužiti za zapošljavanje ogromne vojske nezaposlenih u RH, ignoriranje hrvatskih građana u svakome pogledu, omalovažavanje, laganje i suprotan rad od onoga za koji su dobili glasove, rasprodavanje jedinih hrvatskih šansi za izlazak iz krize (CO, HPB, HEP,...), onda ova vlast voli Hrvatsku toliko da je njen zagrljaj ubija poput udava koji čeka svaki izdisaj žrtve da jače stegne žrtvina pluća).

To što je zastupnik iz redova oporbe bio za ratificiranje sporazuma Tuđman-Izetbegović, nije opravdanje da vlast to treba činiti, već samo dokaz da hrvatska politika i vlast, bilo koja, idu protiv želja hrvatskoga stanovništva i da provode svoju osobnu, a ne državnu politiku.

Gledali smo "bolje da šutite, jer ste i vi bili jednako štetni, a ako ne zašutite, ispričat ću sve što ste vi loše započeli, iako sam namjeravam to vaše loše dovršiti".
Zatim "Vaš Franjo, za kojega nikada nisam glasovao, nije bio ishlapjeli starac" ...jer odličan im je za preuzimanje krivnje za loš potez koji sada žele provesti, jer im je" ćeif"- a vjerojatnije nekome iz EU, tko ima pik na odvajanje Dubrovnika od RH i stalno "loži" za opciju udaljavanja Dubrovnika od RH ( izmišljanje koridora kroz "RS", davanje vode iz Neretve u Trebišnjicu- sve je to ista priča kao i ova "2kamena".

U svezi sporazuma, izbjegava se najvažniji podatak da je sadašnji veleposlanik u jednoj od najvažnijih zemalja upravo ta osoba koja je Tuđmanu dala krive "stručne" informacije.

Netko bi se trebao pozabaviti time, a ne je li Tuđman bio "ishlapjeli starac" ili ne, jer je "kvaka" u osobi koja mu je dala lažne informacije.

Umjesto što dokazuju vani da se drže onoga što niti jedna državokorisna vlast ne bi činila svojoj državi, trebali bi se dokazivati građanima RH u onome za što su od njih dobili glas, jer su oni Hrvatska vlada, iako tu sitnicu Hrvatskastalno zaboravljaju.

Ako je istina, da je rekao ono što se tvrdi o SFRJ, ništa me više ne može začuditi i sve se tako logično i kristalno jasno se slaže.

Ipak, pravi političari to nikada ne bi javno izrekli, makar zbog osobne koristi.

ps. odlični su ti dnevnici, samo ima li smisla ljude koji ne znaju, koji nastavak loše i štetne politike opravdavaju lošom politikom prethodnika, a već su napravili dalekoštetočinskije poteze od njih, u ovo malo vremena (2 milijarde kuna dali Mađarima, prisilili INU da ode sa sirijskih naftnih polja, bez nadoknade štete onih koji takvu politiku od njih potražuju, koji su povećali nezaposlenost, donijeli ili namjeravaju donijeti toliko štetnih zakona po građane da se svi boje bilo koji posao pokrenuti, koji su pod dirigentskom palicom "majstora iz EU" umjesto hrvatskih građana), uopće i rekonstruiravati?

Tko je glasao

@ppetra Koncesije na ceste!?

Nisi spomenula plan davannja autocesta u koncesije, tko zna kome...?? Zadužiš se do balčaka, izgradiš ceste i daješ na upravljanje drugima, za neku siću... Stvarno, što je njima u Vladi, za koga oni rade??? (Usput, postat ću i hrvatski nacionalist, dokazujući da je to PROTIV hrvatskog nacionalnog interesa, kao i ova rasprodaja svega što je vrijednoga još ostalo! Niti su bili kvalitetna oporba, niti su sada kvalitetna vlast! HITNO se trebaju tražiti neka nova rješenja, možda čak i u smjeru vlade eksperata, ne znam!? Vjerojatno bi i rekostrukcija vlade bila preblaga vodiica za ovu bahataost i nekompetenciju!)

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

"kerumovština" kako ti

"kerumovština" kako ti nazivaš određeni smjer društvenog ponašanja niti je nastala s Kerumom, niti će s njim završiti.
S nijm je samo dovedena do granica krajnjeg apsurda koji je konačno postao vidljiv i lako uočljiv čak širokim narodnim masama koje se baš ne trude pretjerano upotrebljavati mozak. Utoliko je možda opravdano ime "kerumovština" no ona niti je s njim nastala, niti će s njim završiti.

**ovo dalje se odnosi na ppetrin komentar, ali je bitna cjelina pa da ne razdvajam**
Inače to je stanje duha društva kojem nije sporno ono loše, negativno i nemoralno među "narodnim vođama" jer se društvo uporno trudi dokazati kako uvijek postoji lošije, spornije i nemoralnije.
To nam govori da društvo nije usmjerilo svoj fokus pa i djelovanje koje bi vodilo ka najvišem cilju, već je fokusirano na opravdavanje mizerih rezultata svojih odabranika lošijim rezultatima "onih drugih".

Takvo ponašanje razumljivo je, poželjno i vrlo svrhovito u kontekstu odgoja djece s posebnim potrebama - jer uvažavanjem standarda koje ta djeca realno mogu doseći pozitivno utječemo na nijhov rast i razvoj u skladu s njihovim najvišim mogućnostima.

No, u kontekstu društva takvo ponašanje je svjesno prihvaćanje društvene retardiranosti kao glavnog parametra dosega - pa se rezultati koje takvo svjesno prihvaćanje polučuje i rezultate unutar granica krajnjeg dometa ciljeva koje je društvo postavilo.
A to je, na žalost, fluidna donja granica s tendencijom stalnog padanja.

Za razliku od normalnih društava, mi nemao definiranu i čvrstu donju granicu neprihvatljivog ponašanja političara.
Što god da oni naprave, uvijek se može naći opravdanje da bi netko to napravio još gore.

Dokle god mi građani, umjesto opravdanja za loše ne počnemo postavljati zahtjeve za bolje - dotle ćemo biti retardirano društvo vrlo ograničenih mogućnosti :)

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Kerum je daleko manje "zlo"

Za razliku od normalnih društava, mi nemao definiranu i čvrstu donju granicu neprihvatljivog ponašanja političara.
Što god da oni naprave, uvijek se može naći opravdanje da bi netko to napravio još gore.
Kerum nikoga nije zgazio i ubio u Mađarskoj. Što bi bilo da je? Što bi pisali mediji?

Za Kerumovu uvjetnu slobodu RH nije dala hrvatskih 2 milijarde kuna, i stiskala vratove hrvatskih građana povišenjem cijena, smanjivanjem plaća, otpuštanjem. Što bi bilo da je? Što bi pisali mediji?

Kerum ne prodaje državne CO, HPB, ne daje ceste u koncesije, nije prodao INU i hrvatske banke, Plivu,. Što da je ? Što bi pisali mediji?

Kerum nije rekao da je ubojstvo dvoje ljudi "etički neutralno", niti dijeli hrvatska 2 otočića i vrh Kleka. Što bi bilo da to radi? Što bi pisali mediji?

Kerum nije silovane žene pozvao u gay-paradu, da dokažu svoje ratno stradanje. Što da je? Što bi pisali mediji?

Kerum nije prijetio umirovljenicima da neće dobiti svoje mirovine, ukoliko ne daju glas za EU. Što bi bilo da je? Što bi pisali mediji?

Kerum nije priprijetio zdravlju Istrijana s TE Plomin 3 na uvozni ugljen. Što da je ? Što bi pisali mediji?

Kerum se nije rugao projektu "Pelješki most", da bi kasnije moljakao EU novac za izgradnju istoga? Što da je ? Što bi pisali mediji?

Kerum ne pokreće državno štetne investicije da ugodi globalistima iz EU i upropaštava nacionalno gospodarstvo i hrvatske građane. Što da je? Što bi pisali mediji?

Kerum nije potpisao za referendum- za ZOR, da bi danas kršio radna prava i potpisane obveze prema radnicima? Što da je ? Što bi pisali mediji?

Kerum nije pristao na nepovoljne kvote za mlijeko, da bi išao na ruku Francuzima i upropaštavao domaće mljekarstvo, niti je odustao od ZERP-a da bi pogodovao Talijanima, Slovencima i Europi, a oštećivao RH. Što da je? Što bi pisali mediji?

Kerum nema planove upropaštavanja HEP-a, Petrokemije, Podravke, HV, HŠ, i hrvatskih seljaka, kako bi nacionalne resurse predao moćnicima iz EU. Što da ih ima i provodi? Što bi pisali mediji?

Kerum ne predlaže povlačenje optužbe za genocid.

Dakle, Kerum je "manje zlo" i nema likovanja što su drugi veće zlo, već stoji obična konstatacija da je ipak bolje "manje zlo" od većega umreženoga zla.

Dobro ne može doći mirnim putem, dok umreženo zlo određuje pravila igre i ima svoje medije.

Tko je glasao

ppertra, citirala si nesto a

ppertra, citirala si nesto a nakon toga si napisala more recenica koje samo potvrdjuju da je citirana recenica tocna.
nemamo donju granicu prihvatljivog ponasanja politicara i zato cemo uvijek, pod opravdanjem da biramo "manje zlo" birati sve gore i gore.
Ti samo nastavljas retard tradiciju spustanja donje granice.
Istina je, Kerum nije radio to sto si nabrojala. No znas zasto? Zato jer nije imao priliku.
Kao sto ni SDP nije imao FIMI mediju samo zato jer onda nije imao priliku. Kad je priliku dobio na izborima u 12 mjesecu ima i Zrinku Badrić, i Dioki / Dinu i sve to sto si nabrojala.
Nije li vrijeme da je jednom konacno usmjerimo ka vecem dobru?
Dokle god se budemo zadovoljavali "manjim zlom" nista drugo niti necemo imati u ponudi......

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

@ppetra

Nije dobro nekoga definirati po ONOME ŠTO NIJE UČINIO... Valja nam ljud ei pijave ocjenjivati po onome što je netko učinio i da li je pojava ("kerumovština") pozitivna ili negativna društvena pojava!?
Evo, ja nisam udario u "tvinse"., nisam silovao mladu djevojku, nisam opljačkao banku... pa da li sam zbog toga pozitivna osoba?? Ušla si u fazu rasprave kojom zaista pogrešnim argumentima pokušavaš nas uvjeriti u nešto što se vidi iz zrakoplova - braco i seka Kerum su osobe, ali i fenomen u Hrvatskoj, koji zapravo simbolizira "uspješno" poduzetništvo, sukob interesa, nepotizam i Hrvatskoj nepotreban nacionalistički naboj!
Kerum i "kerumovština" jesu velikim dijelom nastali razočarenjem Splićana i dominantne političke stranke (HDZ i SDP9, ali to nimalo ne opravdava bracu i seku Kerum, niti samu bit "kerumovštine"!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Izabran je najbolji od loših

Kerum i "kerumovština" jesu velikim dijelom nastali razočarenjem Splićana i dominantne političke stranke (HDZ i SDP9, ali to nimalo ne opravdava bracu i seku Kerum, niti samu bit "kerumovštine"!Ali opravdava građane Splita što su im dali povjerenje, jer od ovih drugih bi doživjeli daleko veća zla, kao što ga i s ostalim građanima RH, doživljavaju na nivou cijele države.

Ovako su imali prilike izabrati "manje zlo" i još se usput narugati većemu zlu- profi-političarima.

Evo, ja nisam udario u "tvinse"., nisam silovao mladu djevojku, nisam opljačkao banku... pa da li sam zbog toga pozitivna osoba??Pozitivniji si od onih koji to jesu napravili, pa ako bi takvi došli na izbornu listu zajedno s tobom, ti bi bio pozitivniji kandidat, jer nije bilo boljih.

Izabrali bi te kao "manje zlo", a onda bi netko od onih lošijih koji su izgubili izbore i mogućnost igranja proračunom grada, možda stvorili pojam "Ljubovština" ili " Rubenweissovština", što god primitivno ili ne, bilo u tome

Tko je glasao

Ovako su imali prilike

Ovako su imali prilike izabrati "manje zlo" i još se usput narugati većemu zlu- profi-političarima.
Kolaps gradske blagajne Splita i upitnost funkcioniranja grada, zatvorena Spaladium Arena i potrosenih 30 milijuna kuna za neizgradjeni prilaz rodilistu i pretpostavljam jos pun klinac problema zivi je dokaz kome su se narugali.
Meni se cini da su se najvise narugali sami sebi jer love vise nema, dugovi su napravljeni, projekti nisu a to ce u konacnici platiti ipak sami splice.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Ali opravdava građane Splita

Ali opravdava građane Splita što su im dali povjerenje, jer od ovih drugih bi doživjeli daleko veća zla...

Nemoj nas opravdavat. Hvala. ;)

Tko je glasao

"kerumovština" kako ti

"kerumovština" kako ti nazivaš određeni smjer društvenog ponašanja niti je nastala s Kerumom, niti će s njim završiti.
S nijm je samo dovedena do granica krajnjeg apsurda koji je konačno postao vidljiv i lako uočljiv čak širokim narodnim masama koje se baš ne trude pretjerano upotrebljavati mozak. Utoliko je možda opravdano ime "kerumovština" no ona niti je s njim nastala, niti će s njim završiti.

<--!ovo dalje se odnosi na ppetrin komentar, ali je bitna cjelina pa da ne razdvajam-->
Inače to je stanje duha društva kojem nije sporno ono loše, negativno i nemoralno među "narodnim vođama" jer se društvo uporno trudi dokazati kako uvijek postoji lošije, spornije i nemoralnije.
To nam govori da društvo nije usmjerilo svoj fokus pa i djelovanje koje bi vodilo ka najvišem cilju, već je fokusirano na opravdavanje mizerih rezultata svojih odabranika lošijim rezultatima "onih drugih".

Takvo ponašanje razumljivo je, poželjno i vrlo svrhovito u kontekstu odgoja djece s posebnim potrebama - jer uvažavanjem standarda koje ta djeca realno mogu doseći pozitivno utječemo na nijhov rast i razvoj u skladu s njihovim najvišim mogućnostima.

No, u kontekstu društva takvo ponašanje je svjesno prihvaćanje društvene retardiranosti kao glavnog parametra dosega - pa se rezultati koje takvo svjesno prihvaćanje polučuje i na

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

kerum seljak a zidovi dadu

Tko je glasao

Kerum- bolja strana hrvatske politike, manje štetna

Kerum je druga strana hrvatske politike - nažalost bolja strana.

Propao je jer je upao u političarski "leno" i drugi grad RH izmakao baš njihovoj metodi "davanja poslova", uhljebljenja svojih kadrova, davanja svojih "natječaja" i danas "nenatječaja".

Da je najbolji na svijetu, političko-medijska mašinerija u RH, uništila bi ga.

Ne vidim da su bivši splitski gradonačelnici imali bolje rezultate od njega.

Možda su upropaštavanja gradova, pa i države pod palicom obrazovanijih i "finijih u ophođenju" školovanima prihvatljiviji. Najveći lopovi i kriminalci su prava gospoda iz otmjenih krugova i ako netko zbog toga lakše prihvaća daleko teže i sustavnije pelješenje od strane takvih neka mu bude.

Kerum u Saboru manje je štetan od kojekakvih u Saboru, jer makar nije prisutan da donosi štetne odluke koje nam desetljećima dolaze odande.

Evo sada, pred Hrvatski sabor nameću "Sporazum" kojim hoće građane izvlastiti iz posjeda dvaju hrvatkih otoka i vrha Kleka?

Čiji je to interes?

Izvlače iz "ladice" sporazum koji RH može samo donijeti štetu, a ne moraju to provesti iz niti jednoga razloga, osim iz svoje silne želje da Tuđmana okrive za tu svoju "akciju" i želje za slabljenjem RH, te želje da se dopadnu nekome iz EU, koji zastupa antihrvatske interese.

Nije mi jasno:
smjenjuju sve kadrove koji su imali povjerenje bivše vlasti, a kadar koji je Tuđmanu pripremio taj Sporazum, i koji je dao lažne podatke (iz nekoga hidrografskoga instituta iz Splita) Tuđmanu, dovevši ga slučajno/namjerno u zabludu, nagrađuju veleposlaničkim mjestom baš u SAD-u!?

Možda izvlače Sporazum koji je "njihov kadar" jamčeći , Predsjedniku, "svojom stručnošću" u poslovima koji su mu pripadali i po stečenom obrazovanju i po radnom mjestu, podvalio kao mjerodavan!?

Puno je predsjednik Tuđman ostvario, koliko je posvuda imao svačijih krtica.

Tko je glasao

@ppetra Štetočine - neuglađene i uglađene!?

Napiši dnevnik na temu otočića i razgraničenja s BiH. To nije tema mog dnevnika. Dalje, ne razumijem kako se može raspravljati što je manja šteta? Radi se o tome da Hrvatska izbjegne svaku štetu, gdje god je to moguće!
Kerum i "kerumovština" su šteta za Hrvatsku, to što on zastupa (i radi) je vrlo loš, štetan populizam s primjesama nacionalizma, da ne kažem, šovinizma!
Iako se slažem da da su uglađene štetočine, poseban problem. Pišem, ako čitaš redovito moje dnevnike, i o jednima i o drugima!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kerumovština je "manje zlo" i Hrvatskoj je sporedni problem

"Kerumovština"ni izdaleka nije štetna po RH kao kreatori dalje rasprodaje državnih poduzeća CO, HPB, HEP-a, i koncesionarizma nad hrvatskim nac. blagom, te rasprodavatelji hrvatskoga državnoga teritorija.

Mislim da je Kerum rekao istinu o medijima, a ovo drugo ne znam.
Da nije tako ne bi na HTV-u gospodin "Vukovar je izdan" ikada više progovorio ni riječi.

Tko je glasao

Mislim da je prethodno

Mislim da je prethodno pitanje kakvo je to društvo u kojemu lik poput Keruma dobiva sat vremena na nacionalnoj televiziji, javnom servisu?

Kakve to vrijednosti promovira javna televizija pozivajući takav lik da ne samo lupeta sat vremena, nego mu se dopušta da pritom širi i govor mržnje?

Kad se odgovori na to pitanje, mislim da će se dobiti odgovor i na to zašto je izabran za gradonačelnika i kako može biti zastupnik u Saboru.

Tko je glasao

@Argus

Zaista ne znam što bi Stankoviću?? Jesenju šemu počeo je neslavno - mogao je i bez Bakića i bez Keruma! Jedino ako mu novi šefovi HRT-a nisu naložili - Nu2 mora biti što gledanije!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@ljubo

U mom prethodnom komentaru nije bio u prvom planu Kerum kao osoba, nego kao fenomen. Svejedno je li Kerum ili Mamić, ili netko sličan.

Vrijeđa me što sam pripadnik društva u kojem je jedan takav lik pripadnik elite, u kojem je javnoj televiziji normalno da takve likove prikazuje, u kojem je normalno da bude gradonačelnik i parlamentarni zastupnik i da se, po definiciji, bori za javno dobro i za društveni boljitak. Kakve poruke jedan takav može poslati društvu? Kakve vrijednosti može posredovati? Što se od njega može naučiti?

Pokojni je Vlado Gotovac davno rekao da je ovo društvo zapušteno. Nažalost, u međuvremenu nije napredovalo, nego i nazadovalo.

Tko je glasao

Kerum je za njih gospodin čovjek

Vrijeđa me što sam pripadnik društva u kojem je jedan takav lik pripadnik elite, u kojem je javnoj televiziji normalno da takve likove prikazuje, u kojem je normalno da bude gradonačelnik i parlamentarni zastupnik i da se, po definiciji, bori za javno dobro i za društveni boljitak. Mene vrijeđaju svi zastupnici koji služe partijskom vođi, umjesto hrvatskome narodu i koji su kreirali i kreiraju društvo totalnoga beznađa.

Oni su postali tamničari naše slobode, gušitelji našega suvereniteta, prodavatelji našega teritorija, mučitelji naših građana, naši nerazumni zadužitelji i sluge drugih naroda umjesto naša hrvatska izabrana elita koja bi štitila hrvatski interes u RH, ali i širom svijeta.
Dovođenje na dnevni red Sporazuma Tuđman- Izetbegović i inzistiranje na njemu, iako je to totalno suprotno hrvatskim interesima, je njihova slika, njihov opis, naš jad.

Kerum je za njih gospodin čovjek - jer dok on gubi svoju imovinu, ovi olako prosipaju našu imovinu i krčme je za budzašto kako bi nas namjerno upropastili.

Kerum ne prodaje državnu imovinu: HEP, HPB, CO, ..., već to rade oni koji su tvrdili kako neće prodavati "obiteljsko srebro". Dakle, Kerum je "manje zlo".

Tko je glasao

Kerum nam prodao žvaku

Kerum nije naivan. Voda je došla do grla i vjerujem kako je dugo pripremao svoj nastup. Završni dio gdje "optužuje" srpski lobi za svoje poslovne probleme jedan je od boljih PR uradaka u zadnje vrijeme. Svi su se osjetili pozvanima osuditi ( ili odobriti ) izrečeno.

Spaladium arena, zamjena zemljišta za POS stanove ( igh, konstruktor ) i veoma značajna rečenica : "...sestra je naučila raditi po propisima...a sada nema više nikakvih obaveza u firmi..." ostalo je sasvim zaboravljeno . I još puno "sporednog" za život jednog lijepog grada.

Tko je glasao

Mislim da je prethodno

Mislim da je prethodno pitanje kakvo je to društvo u kojemu lik poput Keruma dobiva sat vremena na nacionalnoj televiziji, javnom servisu?Taj "lik" je gradonačelnik Splita i kao takav ima mjesta na javnoj televiziji.

Kakve to vrijednosti promovira javna televizija pozivajući takav lik da ne samo lupeta sat vremena, nego mu se dopušta da pritom širi i govor mržnje?Onakve vrijednosti koje je promovirao djelatnik te televizije Z.Šprajc u "Vukovar je izdan" u vrijeme Sjećanja na Vukovar, su pravi govor mržnje prema građanima RH, ali na HTV-u je prihvatljiv govor mržnje prema hrvatskome narodu i prvome hrvatskome predsjedniku, dok ugrožena manjina ima toliko zaštitnika i zaštite u RH u medijima i politici, u Srbiji, pogotovo u Europi, da je ta njena "zaštita" već odavno postala opasno napadačka na većinski narod - samo drugačijim sredstvima od onih iz devedesetih.

Kad se odgovori na to pitanje, mislim da će se dobiti odgovor i na to zašto je izabran za gradonačelnika i kako može biti zastupnik u Saboru.Zato što su ga birali građani, za razliku od većine onih u Saboru, koje su birali njihovi mediji i njihova partijska vrhuška, a daleko su štetniji od ovoga kojega su izabrali hrvatski građani.

Tko je glasao

@ppetra

Taj "lik" je gradonačelnik Splita i kao takav ima mjesta na javnoj televiziji.

Naravno da je gradonačelnik. I zastupnik. Upravo o tome i govorim. Upravo je to ono što je strašno.

Tko je glasao

Kerum je bio i ostao "manje zlo"

Naravno da je gradonačelnik. I zastupnik. Upravo o tome i govorim. Upravo je to ono što je strašno.Strašno je što je on "manje zlo" od većine saborskih zastupnika.
Napravio je daleko manje štete po građane RH i građane Splita.

On je snažna poruka građana Splita - što misle o profesionalnim hrvatskim političarima, jer im je i Kerum bolji od partijski stegnutih kadrovika, koji sramote zastupničku funkciju prepuštanjem svoga glasa partijskoj vrhuški.

Zastupnici, bez vlastitoga mozga, smatraju sami sebe oslobođenima odgovornosti za loše odluke i zakone koje izglasavaju mehaničkim i od vrhuške kontroliranim dizanjem ruku ili glasovanjem u Saboru.

Bolji je i Kerum od takvih neodgovornih poslušnika i kreatora štete i nesreće po hrvatske građane.

Tko je glasao

@ppetra Upravo je dirljivo

@ppetra

Upravo je dirljivo koliko si oduševljena Kerumom i njegovim posljednjim istupom. Jesi li konačno našla političara po svojoj mjeri? Onoga koji govori ono što misli "većina" (na koju se i ti tako često pozivaš) Hrvata (ali se to ne usude glasno reći), a to je da su Srbi i Jugoslaveni svojim sveprisutnim "utjecajem" glavni krivci za "zlo" koje je snašlo Hrvatsku. Pitam se samo hoće li Kerum redovito nazočiti sjednicama Sabora i biti glas te šutljive većine. "Srpski problem" je daleko ozbiljnija stvar, nego tamo neko upravljanje gradskim poslovima, pa je za očekivati da, sad kad ga je tako izravno artikulirao, Kerum u Saboru pokaže kako se ponaša odgovorni političar, a ne da se opet sakrije doma.

nemesis

Tko je glasao

Čudno ti mozak funkcionira,

ppetra uporno ponavlja da je Kerum manje zlo , a ti u tome nalaziš oduševljenje istim. Jel to partijski zadatak? Kad shvatiš da je Kerum produkt HDZ-a i SDP-a tj. retardirano postavljene partitokracije u Hrvatskoj, a i u svijetu, onda će biti nade za tebe.

Tko je glasao

Manje zlo...

od čega?!

Kako ja čitam ppetru, Kerum s Isusom na Marjanu je manje zlo od Keruma.
Isto tako, Kerum koji mrzi Srbe je manje zlo od Keruma.

To je jedino što treba shvatiti iz ppetrinih upisa...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kad shvatiš da je Kerum

Kad shvatiš da je Kerum produkt HDZ-a i SDP-a tj. retardirano postavljene partitokracije u Hrvatskoj, a i u svijetu, onda će biti nade za tebe.

Kad bi on bio produkt samo toga, ni tada ne bi bilo nikakvog opravdanja za govor mržnje kojim se služi da bi odvratio pažnju od svojih (ne)djela. A što se tiče tvojeg zastupanja @ppetre, potrudi se pobrojati količinu njezinih komentara i vrstu hvalospjeva Kerumu pa onda reci nije li dotična oduševljena "manjim zlom". Štoviše, ne stavlja li @ppetra Keruma na pijedestal istinskog domoljublja i domoljubnog istinogovorenja? Nakon tolikog veličanja to navodno zlo se u @ppetrinim upisima pretvorilo u vrhunaravno dobro. Obrati pažnju!

nemesis

Tko je glasao

........na posljednju stvar.

Ne znam kako da ti plastičnije objasnim, osim kroz Johnny-ev stih.
Kerum je što se mene tiče manje zlo za ovu državu od bilo kojeg partijskog (ne mislim samo na SDP) potrčka. On je u nu2 moga donit bocu brlje , popit je te urezat čakijom 4c na Acino čelo povračajući po stolu. Moje se mišljenje ne bi promijenilo samo zato što se ne zna upakirat.

Tko je glasao

Kerum je rekao istinu:

Kerum je rekao istinu: hrvatwskim medijskim prostorom haraju jugoslaveni i Srbi, jer Hrvate ne puštaju ni da dostojno obilježe svoje žrtve u Vukovaru. Serviraju im ratne zločince na HTV-u i "operetne" igrokaze, te blate prvoga hrvatskoga predsjednika i nastoje žrtve Vukovara prikazati, ne žrtvama četnika i velikosrba, već izdaje najzaslužnijega čovjeka za stvaranje RH.

Kome najviše smeta takav čovjek?

Upravo onima koje je pobijedio i pameću i lukavstvom i svojim hrabrim narodom.

A Kerum?
Samo je spontano rekao istinu koju Hrvati osjećaju. Zarobljeni su od strane poslušnika i preostalih jugo-kadrova u državi koju im takvi rastaču.

Nisam oduševljena Kerumom, ali s druge strane Keruma bio je čovjek iz medija koji je pokušavao sve da ga izruga, a ispalo je obratno: Kerum ga je nadigrao.
.
Ipak, Kerum je znao nešto što većina hrvatskih političara ne zna: znao je stvarati i zarađivati, zapošljavati ljude, a ovi znaju samo rasprodavati tuđe i slušati one koji nam žele zlo, a sebi našu zemlju, energetiku, obalu, more, našu infrastrukturu i profitabilne prometnice.

Kerumov financijski pad isprovocirala je politika u sprezi s bankarima, jer ne trpi ljudee koji nisu umreženi s njima.

Nije problem Kerum, od njega građani nisu očekivali ništa, već su problem ovi od kojih su građani očekivali različitu politiku i vođenje gospodarstva, od politike njihovih prethodnika, a dobili su umjesto obećane "socijaldemokracije" i "narodnjaštva", još gore zastupnike krupnokapitalizma, neoliberalizma i neokolonijalizma.

Dobili su one koji znaju manje od Keruma, ali za razliku od njega to neznanje i čine.
Zato je on bolji čovjek od njih: ne radi štetu svojoj državi i njenim građanima.

Što je drugo prodaja CO i HPB, a tek onoga za što rade kadrovske pripreme, trpajući kojekakve nestručnjake ili "svestručnjake" koji uspijevaju i najprofitabilnije firme upropastiti.

Hrvatski zastupnici?
Koga uopće oni zastupaju?
Pitanje je koje me zanimalo i prije nastupa Keruma u NU 2:
http://pollitika.com/prisega

Tko je glasao

@ppetra Koji Yu i srpski novinari??

Iako nije glavna poruka mog dnevnika tko hara hrvatskim medijskim prostorom, ajde budi dobra pa mi, izuzev novinara "Novosti" i to ne svih, navedi pet srpskih i Yu novinara na HRT-u, pa u Jutarnjem listu, pa u Večernjem listu... Dakle, konkretno 3x5 imena i prezimena, ukupno 15 tih moćnih novinara Srba i Jugoslavena!??
Baš sam znatiželjan koji su to???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Svojim pisanjem i uređivanjem prema SANU2, sami sebe prozivaju

Pročitaj novinarske uradke jer oni pokazuju tko je tko.

Neki se svakodnevno, već desetljećima, pokazuju u toj svojoj ulozi, pljuvanjem po Hrvatima, pravljenjem žrtava od agresora, izdizanjem pojedinačnih zločina iz osvete na nivo i važnost onih najtežih zločina viđenih od ww2. na ovome prostoru u Vukovaru, Škabrnji,..., srpsku naređenu "bežaniju" -zbog nečiste savjesti uzrokovane njihovim vlastitim užasnim zločinima prema hrvatskome narodu, pokušavaju proturati kao hrvatski zločin, forsiraju umjesto traženja odštete, umjesto traženja suđenja za razaranje hrvatskih gradova i sela, umjesto ismijavanja uvođenja 200 metarske zone ,... pokušavaju razvijati stalnu hrvatsku krivnjušto nisu ostvarili oslobađanje bez ijedne žrtve agresora i bez izmišljene haaške vojne sprdnje od "prekomjernoga granatiranja" s "magičnom" granicom od 2900m, koju ne priznaju nikakvi vojni stručnjaci, osim HTV-ovih novinarčića SANU-ovskih orijentacija.

Jedan novinar je tako živopisno i otvoreno to pokazao prošle godine, oko 18. studenoga, usudivši se (naravno da može jer je u prosrpskoj i projugoslavenskoj medijskoj okolini na HTV-u) vrijeđati hrvatske žrtve i prvoga hrvatskoga predsjednika.

Muslimani širom svijeta reagiraju, kako reagiraju, na ono što smatraju teškim uvredama, a hrvatski narod je preko prosrpske i projugoslavenske televizije izvrijeđan od onih koji im čak i ubojicu kolege s HTV-a: G.Lederera , A.Rašetu, dovode u hrvatski eter, da im optužuje predsjednika i vojnoga zapovjednika za izdaju i tragediju hrvatskoga Vukovara, a koji je vojno porazio i toga generala, i njegovu zločinačku JNA, te politički njihove zločinačke naredbodavce.
Strašne uvrede s HTV-a, državne televizije, osmislili su antihrvatski, prosrpski i proJNA-ovski i provelikosrpski ljudi unutar HTV-a, a sada su nam ponovo vraćeni u eter. Katastrofa!

Ljudi su reagirali na kulturne načine, a ne paljenjem i rasturanjem HTV-a, ali ovi ga sada vraćaju i pokazuju da im je vrijeđanje osjećaja hrvatskih građana (koliko ih je pogledaj po njihovim reakcijama i na SANU-ovski uradak dotičnoga i na njegovo političko vraćanje u eter "hrvatske" televizije) s javne televizije i širenje SANU-ovskih uradaka hrvatskim medijskim prostorom, ne samo prihvatljivo, već i poželjno.

Igraju se delije šibicama iznad mirne površine tekućine, misleći da je tekućina voda, a ne benzin. TAko su igrali igre nad nenaoružanim hrvatskim građanima, pa je voda postala benzin u kojemu su izgorjeli.

Ne trebam nikoga prozivati, oni se svakodnevno sami prozivaju svojim prosrpskim, projugoslavenskim, antihrvatskim, antikatoličkim i antibraniteljskim uradcima, a uskoro će, za Dan sjećanja svi stići na svoju prozivku i samoprozvati se svojim uradcima.

Posebno su aktivni oko Dana sjećanja na Vukovar, jer žele po SANU-naputcima smanjiti vlastitu krivnju, te oko Dana pobjede, jer izvlačenjem pojedinačnih kolateralnih žrtava, kojih je bilo najmanje na svijetu u bilo kojem ratnome sukobu, baš na taj Dan pobjede, pokušavaju, opet po naputcima SANU-ovskih instruktora, hrvatsku pobjedu pretvoriti u zločin nad njima.

Umjesto o Hrvatima-žrtvama u Vukovaru, te o našim časnim i junačkim braniteljima u te dane, HRT, skupa sa svim ostalim antihrvatskim medijima, pa i s nekim hrvatskim političarima, dane hrvatskoga sjećanja na svoje žrtve i kasnije svoju veličanstvenu pobjedu, pokušavaju pretvoriti u hrvatska ispričavanja zločinačkome agresoru i u blaćenje pobjede nad njime, iako nema ljepšega primjera, s manje neprijateljskih žrtava, bilo gdje u svijetu u ratnome sukobu takvih razmjera i u okršaju s takvim gnjusnim zločincima koji su 4 godine igrali ubojiti rulet s hrvatskim građanima.

Takvi, čak narodne proslave Dana pobjede, bez tih SANU-ovski nametnutih ispričavanja, proglašavaju ustaškim dernecima, jer znano je kome i zašto takvo što odgovara, pa se pobrinu da prošeta koji njihov ili koja budala sa zabranjenim kapama.
Ove godine policija je odradila odličan posao u svezi s time, ali onima kojima manjka "ustaštvo" koje bi bacilo ljagu na običnu narodnu proslavu "Oluje", to nije bitno, već su se ipak raspisali, prema potrebama onih koji ih plaćaju da vide "ustaštvo" u svakome skupu hrvatskih građana koji slave ili obilježavaju događaje iz DR.

S druge strane zataškava se svako četnikovanje po RH, a ima ga i na mjestima na kojima su četnici činili strašne zločine nad Hrvatima.

Tko je glasao

Ispravak "netočnoga navoda" -pogrješka u pisanju brojke

granica od "200m", treba biti umjesto napisanoga "2900m" (devetka se prilijepila uz nulu pri pisanju).
Usput:

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/215105/Americki-vojno-pravni-strucn...

Tko je glasao

@ppetra

Da, kako je Željko Kerum još u Splitu, može li i pet imena i prezimena dotičnih moćnih srpskih i Yu novinara u "Slobodnoj Dalmaciji"?? A da se nisu sakrili možda i u "Zadarski list"??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo,

Ne treba ništa prebrojavati.

Procesi koji nastaju na razmišljanjima poput onih Keruma i Ppetre redovito počinju prebrojavanjem. I redovito loše završavaju, premda to Kerumi i Ppetre možda i ne vide.

Tko je glasao

Sami se prebrojavaju svojim antihrvatskim djelima

Prebrojavanje na HRT-u vrše ovi drugi i postavljaju svoje dokazane jugokadrove, a i ove druge.
Njihovo svrstavanje oćito je po njihovim "novinarskim" uradcima.
Nije smetao Šprajc, već njegovo prosrpsko i projugoslavensko, antihrvatsko djelovanje na HRT-u u vrijeme Dana sjećanja, njegov uradak u skladu sa SANU 1 ili 2.

I sada je takva osoba, suautor i uređivač montiranoga zlodjela, na HRT-u. To je uvreda mnogim hrvatskim žrtvama, a njegov glas i pojava na HTV-u potvrđuju čiji je HTV.

Prebrojavanje, svojim zlodjelima, vrše takva antihrvatska čudovišta koja odgovornima za tragediju u Vukovaru pokušavaju, umjesto četnika i JNA, optužiti dr. F.Tuđmana, a isto tako i oni koji vrše cenzuru prohrvatskih sadržaja, te forsiraju jugoslavenske i srpske .

HTV nije po svome djelovanju hrvatska, već SANU-ovska.
Čiji su kadrovi koji to provode, sasvim je svejedno, ali njihova djela poput "jugobravuroza" Z.Šprajca, pokazuju kako su orijentirani.

Ima Srba koji su veći Hrvati, od mnogih "hrvatskih" urednika, jer ne moraju nikome dokazivati kako nisu hrvatski, da bi opstali na HTV-u.

Tko je glasao

@ppetra Nadam se da ova

@ppetra

Nadam se da ova nacija nikad, ali baš nikad više neće doći u stanje takve kastracije javnog duha i mišljenja da bi joj tvoja i Kerumova "istina" bila mjera kojom će se samo-određivati i konstituirati u prostoru i vremenu. Vjeruj, dat ću sve od sebe da nam se takva katastrofa ne ponovi.

nemesis

Tko je glasao

Samo se ti bori,... i konačno,... izgori u toj borbi

Vjeruj, dat ću sve od sebe da nam se takva katastrofa ne ponovi.Jugoslaveni daju danas sve od sebe, pa zašto bi ti bila iznimka.

Ne povezuj mene s Kerumom, ja ga nisam birala, samo kažem da je bio najbolje što se moglo izabrati: od svakoga zla, najmanje, ili bar dobra sprdnja ostalome zlu i partijskoj skalinadi koja se zabavljala splitskim gradskim proračunom.

Samo se ti bori,... i konačno izgori u toj borbi!
U hrvatskome loncu vrije, a kada će se poklopac podignuti ovisi o mnogo faktora. Ovi nabrojani služe kao katalizatori toga procesa.

"Istinu" je pokazao na HTV-u general Andrija Rašeta, posredni ubojica Gordana Lederera, kojega nam je servirao gospodin "Vukovar je izdan" Zoran Šprajc u vrijeme sjećanja na Vukovar, a on i dalje radi na HTV-u, što je dokaz onoga o čemu je pričaoi Kerum- oni gazduju hrvatskim medijima i dodajem : vode specijalni rat protiv RH, upravo onako kako smo to učili u ONO i DSZ.

Hrvatska će biti slobodna, tek kada postane hrvatska.

Tko je glasao

.......oni gazduju hrvatskim

.......oni gazduju hrvatskim medijima i dodajem : vode specijalni rat protiv RH, upravo onako kako smo to učili u ONO i DSZ.

Pa tko je onda od nas dvije "Jugoslavenka"? Samo potvrđuješ ono što znamo iz toliko mnogo slučajeva, da se suprotstavljeni ekstremi susreću u istoj, bezumnoj kaši predrasuda, gluposti, isključivosti, primitivizma, kukavičluka, mržnje, paranoje i destrukcije.

nemesis

Tko je glasao

Ti

Pa tko je onda od nas dvije "Jugoslavenka"?
Ti.

Hrvat u Hrvatskoj nije ekstrem, ali za jugoslavene Hrvat i njegovi interesi uvijek su bili ekstrem.

Ostala tvoja nabrajanja su u tom stilu: "bezumnost", "isključivost", "primitivizam" , mržnja", "destrukcija",...

Tko je glasao

Hrvat u Hrvatskoj nije

Hrvat u Hrvatskoj nije ekstrem, ali za jugoslavene Hrvat i njegovi interesi uvijek su bili ekstrem.

Za Jugoslavene su hrvatski interesi bili jednaki jugoslavenskim interesima i obrnuto. Dakle, radilo se o identifikaciji istog tipa koju ti radiš kad sebi kao Hrvatici uzimaš pravo određivati što su Hrvati u Hrvatskoj i svoje interese prikazivati kao hrvatske interese (svoje predrasude kao hrvatske predrasude, svoje mržnje kao hrvatske mržnje, svoju isključivost kao hrvatsku isključivost, svoju destrukciju kao hrvatsku destrukciju, svoju paranoju kao hrvatsku paranoju i svoju bezumnost kao hrvatsku bezumnost). Pa ako to nisu ekstremizmi, onda su u svakom slučaju simpotim teške socio/psihopatije.

nemesis

Tko je glasao

Mediji u RH su otvoreno protuhrvatski

Hrvatima nije interes da hrvatskim medijskim i drugim prostorima vladaju jugoslaveni i Srbi (mislim politički, a ne genetski) , inače bi željeli ostali u Jugoslaviji.
Dakle ne sudim po sebi, već po onima koji su odbacili Jugoslaviju kao Srboslaviju i stvorili RH.
A ti dalje izmišljaj koliko hoćeš.

Mirna površina tekućine ne znači da nema opasnosti od požara.

Ovdje to više nije površina vode već benzina, a neki pale šibice dovodeći otvorene protuhrvatske kadrove na javnu HTV .

Nikoga ja ne mrzim, samo konstatiram da su u RH Hrvati zarobljeni od strane bivših jugo-kadrova, a kao dokaz navodim za medije gospodina "Vukovar je izdan" koji je na HTV doveo ratnoga zločinca A.Rašetu, da ogovara prvoga hrvatskoga predsjednika i da razvija tvrdnju kako za zločine u Vukovaru nisu odgovorni JNA i četnici već izdaja Vukovaraca od strane hrvatske vlasti.

Taj čovjek na HTV-u pokazuje kako su jugoslaveni i Srbi, politički jači od hrvatskih novinara.

Ni u jednoj normalnoj državi na javnoj televiziji ne bi trpjeli takvoga "čovjeka".
Sve je jasno, a iz činjenice da ga vraćaju jasno je i za koga je radio taj svoj performans operetnoga stila.
Za banke ne znam, ali možda Kerum zna, jer je poslovao s njima.

Nemam ja predrasuda, već vidim činjenice, a one su točno takve:
hrvatskim medijskim prostorom gazduju jugoslaveni i Srbi i razvijaju mržnju Hrvata prema RH, kipte od mržnje prema prvome hrvatskome predsjedniku, preuveličavaju pojedinačne zločine iz osvete, a s druge strane zanemaruju hrvatske žrtve, razmahuju se posebno u dane sjećanja i na Dan pobjede, zbog očitih vlastitih frustracija.

Jedina mržnja koja se ovdje izlijeva je tvoja mržnja prema onome tko potvrđuje kako je Kerum izrekao istinu o medijima u RH.

Umjesto što se pjeniš, jednostavno argumentiraj da nije istina da su mediji u RH u jugoslavenskim i srpskim rukama, već da su mediji hrvatski onoliko koliko su recimo njemački mediji njemački, srpski mediji srpski, slovenski slovenski, mađarski mađarski,...

Tko je glasao

Umjesto što se pjeniš,

Umjesto što se pjeniš, jednostavno argumentiraj da nije istina da su mediji u RH u jugoslavenskim i srpskim rukama, već da su mediji hrvatski onoliko koliko su recimo njemački mediji njemački, srpski mediji srpski, slovenski slovenski, mađarski mađarski,...

Da ne bi! Teret dokazivanja je na onima koji se svrstavaju iza Keruma i "kerumovštine" i tvrde da je u Hrvatskoj loše zbog "utjecaja Srba i Jugoslavena". Ovakvo obrtanje može proći samo kod ljudi pomućene svijesti, a niti za Keruma niti za @ppetru se ne može reći da su glupi i da ne znaju što govore. Kerumov interes je da skrene pažnju javnosti sa pravih problema koje je proizveo svojim (ne)djelovanjem, a @ppetri da nađe platformu za izražavanje svoje šovinističke ideologije. Kombinacija njihovih interesa stvara eksplozivnu smjesu koja se može aktivirati u vremenima krize kakva je ova u kojoj se nalazimo. Dovoljno je samo pronaći dovoljan broj frustriranih pojedinaca koji nemaju što izgubiti i ugasiti svjetlo u birtiji. Zato se bojim da će trebati puno više angažmana da se razotkrije pozadina i zloćudnost govora mržnje i huškača na "genetske" i "ne-genetske" Srbe i Jugoslavene i da neće biti dovoljno otpraviti ih samo zato što su "bljak".

nemesis

Tko je glasao

Očito nisu ništa naučili iz povijesti

Teret dokazivanja je na onima koji se svrstavaju iza Keruma i "kerumovštine" i tvrde da je u Hrvatskoj loše zbog "utjecaja Srba i Jugoslavena". Dala sam krunski dokaz: Zoran Šprajc koji je na HTV dovukao ratnoga zločinca i posrednoga ubojicu njegovoga radnoga kolege s HTV-a, Gordana Lederera, da Hrvatskoj objasni kako je prvi hrvatski predsjednik odgovoran za tragediju Vukovara, jer "Vukovar je izdan" , a ne srbočetničke i JNA-ovske snage, danas se šepuri u Dnevniku HTV-a.

A ti tvrdiš gluposti i za Keruma, a pogotovo za mene, jer ja dajem dokaze da su hrvatski mediji u službi blaćenja RH i da rade po smjernicama SANU2.

Za Hrvate na HTV-u, ima nešto folklora i kojekakvih emisijica o kulturnome blagu, kao da su smo nacionalna manjina u RH, a što se tiče politike, gospodarstva, medijske pozornosti, iz priloženoga se vidi tko u RH vuče konce.

Po starome jugoslavenskome obrascu, odmah, svakoga Hrvata koji želi zaštititi svoje interese i koji primjećuje notornu istinu (svaki dan se to pokazuje na HTV-u, u Jutarnjem listu, pa i u Večernjem listu,..pljujući po DR, KC, po hrvatskome jeziku, dr. Franji Tuđmanu, po svakome većemu skupu Hrvata, po svakoj stranci koja promiče hrvatske nacionalne interese i hrvatsku suverenost), proglašavaš šovinistom.

A ja, evo tvrdim, da si ti jugoslavenska šovinistica koja bi radije prihvatila bilo što, bilo koju zajednicu, samo ne samostalnu RH.

Kombinacija njihovih interesa stvara eksplozivnu smjesu koja se može aktivirati u vremenima krize kakva je ova u kojoj se nalazimo. Miješaš lončiće.

Eksplozivnu smjesu stvaraju oni koji dovode šprajcove i Rašetu na HTV, koji lažima, podvalama, montiranjima, manipulacijama, provode velikosrpsku projugoslavensku politiku, omalovažavaju hrvatske žrtve i prvoga hrvatskoga predsjednika, koji silom nameću ustaštvo, klerofašizam, šovinizam, nacionalizam, kao u "dobra stara vremena" i vječnu hrvatsku krivnju./em> .

Također, eksplozivno punjenje stvaraju oni koji i dalje vode politiku rasprodaje hrvatskih profitabilnih državnih poduzeća i banaka, te koji poklanjaju 2 milijarde hrvatskih kuna Mađarima, a istovremeno guše hrvatske građane novim porezima, višim cijenama, glupim zakonima, moljakaju EU za novac za građenje Pelješkoga mosta, a prosuli su te 2 milijarde (2/3 mosta), za uvjetnu slobodu svoga političara, te oni koji bi štetni Sporazum o "2 kamenčića" htjeli ratificirati protiv volje hrvatskoga naroda, protiv državnih interesa i protiv interesa Dubrovačko-neretvanske županije, te oni koji forsiraju gradnju Plomina3 na ugljen, Omble i HE Dubrovnika 2, što su očito višeznačno štetne investicije.

Eksplozivno punjenje stvorili su svi dosadašnji partijaši koji su omogućili krađu, nestanak radnih mjesta, vlastito bogaćenje, pogodovanja svojim političkim partnerima, nepridržavanja izbornih planova i obećanja, te nasilno uvođenje građana RH u EU, bez sređivanja biračkih popisa i natpolovične većine hrvatskih građana za taj ulazak.

Zato se bojim da će trebati puno više angažmana da se razotkrije pozadina i zloćudnost govora mržnje i huškača na "genetske" i "ne-genetske" Srbe i Jugoslavene i da neće biti dovoljno otpraviti ih samo zato što su "bljak".
nemesis
Htjeli su otpraviti Hrvate iz Hrvatske, a otpravili su u velikom broju, sami sebe.
Sada nastupaju s istih "bljak" pozicija.

Očito ništa nisu naučili iz povijesti!

Tko je glasao

@ppetra Krvna zrnca novinara??

Mene stvarno ne zanimaju krvna zrnca novinara, čitam i Vjeku, gledam i slušam i Zorana Šprajca, koji ti je očito, trn u oku! Čitam rado i Viktora Ivančića, Inu Beškera, Miljenka Jergovića, Jelenu Lovrić, Borisa Dežulovića, Tomića, Mijića...pa i Dujmovića i Ivkošića, pa čak i Šolu!
Sve sam Srbin do Srbina, sve sam Jugoslaven do Jugoslavena!
A da se oni nisu, svi Srbi i Jugoslaveni, smjestili u - Glas Slavonije???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Politička, a ne genetska zrnca

Njihova politička zrnca su bitna, a genetska se s time uopće ne moraju poklapati!

Tko je glasao

Kad sam pročitala tvoj prvi komentar na temu

mislila sam da se, da prostiš, zajebavaš. Ispada da misliš ozbiljno, hmmm...

Zvučiš kao da si malko predozirana - onako, kao kad nepotentni uzme Viagru, pa onda, umjesto da "j*be ko Hektor", završi na hitnoj u predinfarktnom stanju.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci