Tagovi

Z1 prijeti kazna od milijun kuna zbog nezakonita prijenosa 11. općeg Sabora HDZ-a

Kosta je prije mjesec dana napisao Nije lako Vijeću za elektroničke medije i vidi jučer zanimljive vjestice (čak je bila i u Dnevniku HTV-a):
Prekršajni postupak protiv televizije Z1
Videozapis iz Dnevnika u 19.30 sati
27. srpnja - Vijeće za elektroničke medije pokrenulo je prekršajni postupak protiv televizije Z1 zbog prijenosa Općeg sabora HDZ-a i protiv još osam lokalnih televizija koje su preuzele signal. Za taj prekršaj mogu biti kažnjeni novčanom kaznom do milijun kuna.
Prekršajni postupak protiv nakladnika pokrenut je jer prema Zakonu o elektroničkim medijima nisu dopuštene emisije pod pokroviteljstvom političkih stranaka, osim u vrijeme predizborne kampanje.
Osim TV Sljemena - Z1, koja je 30. lipnja izravno prenosila Opći sabor HDZ-a i naknadno emitirala snimku, prekršajni postupak pokrenut je još protiv osam televizija koje su preuzele signal. To su Slavonsko-brodska televizija, TV 4 Rijeka, Vinkovačka televizija, Vox TV, TV Primorje i Gorski Kotar, Nezavisna istarska televizija, TV Dalmacija i Čakovačka TV.
Postupak nije pokrenut protiv Varaždinske televizije koja je prekinula emitiranje spornog sadržaja nakon što je utvrdila da bi se time moglo prekršiti Zakon o elektroničkim medijima.

Sada bi bilo zanimljivo vidjeti kako će Ratko Maček to srediti, možda im HDZ plati kazne? Ili će se svi izvući s opomenom, a HDZ je ionako dobio što je htio? Ako tako završi, budite spremni na najprljaviju kampanju ikad dosad.

Ako ste propustili što su to Z1 i drugi prenosili pogledajte i prosvijetlite se:

Komentari

Nešto vam je prijatelji

Nešto vam je prijatelji dragi promaklo, a biti će vrlo opasno. Pogledajte samo koliko je jedinica lokalne samoupave u zadnjih godinu dvije pokrenulo (ili oteli) svojih listova, radio ili tv postaja ili sl. u svrhu okupiranja medijskog prostora za nadolazeće izbore.
POZOR: PAKLENI PLAN SU SMISLILI U HDZ-u.

Tko je glasao

Obzirom na uspjeh nagovora

Obzirom na uspjeh nagovora lokalnih TV postaja da svjesno prekrše zakon, ne vjerujem kako im nije poznata odredba o zabrani promidžbe političkih stranaka izvan službeno proglašene kampanje, nastala situacija je već tada morala biti predviđena. I dogovoreno "što kad...".

Vjerujem da im je dogovoreni honorar već tada uvećan za taj iznos ili barem dogovoreno tko kaznu plaća. HDZ-u nije problem novac, marljivo su radili da ga skupe dovoljno pa i bez nekadašnjeg rizničara i premijerovog prijatelja Siniše Poljaka kojeg su kao smijenili iz Brodosplita.

Dakle, uvjeren sam da trošak kazni ulazi u bilancu HDZ-ove predizborne kampanje.

B-52

Tko je glasao

Kazna je do milijun kuna,

Kazna je do milijun kuna, dakle može i biti 0kn, nekako mi se sve čini proći se samo s opomenom i nikome ništa. A HDZ je odvrtio što je imao - pazi što ti govorim...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci