Tagovi

YouTube cenzurira Alexa Jonesa

Racun - a nekon par dana i ostali, novootvoreni - Alexa Jonesa, poznatog aktivista, su suspendirani na YouTubeu nakon sto je objavio video o prevari svinjske gripe.

Ako vam je stalo do slobode govora, i slobode Interneta, poslat cete ovakvo neko pismo na support@youtube.com:

Dear Sir/Madam

I've been informed that more than one account broadcasting Alex Jones' videos have been closed recently.

This is totally unacceptable. The videos contain no pornography, no calls to violence, nor any such objectable things. They only carried information. Whether the information was accurate or not, is arguable, and anyone is free to have an opinion on that, but definitely not a reason enough to take it down.

This goes directly against freedom of speech, especially freedom of speech on Internet, and would be understandable if Youtube/Google Video were a cult, or a government agency of an undemocratic country.

Please reinstall the accounts in question, otherwise the popularity (and profitablilty) of your services will suffer major blows, when truth about this disgraceful censorship goes out; and it already has started going out - i found about it, so others will too.

One more time, i implore you to consider again what this means, and what message you are giving by doing this.

If it's "goodbye freedom on Internet", know that then it is also a "goodbye YouTube" and "goodbye Google videos".

People will survive without you and your services. The opposite is NOT true.

Best regards
Ovaj Onaj
Croatia

/* Never believe anything until it has been officially denied.
++Claud Cockburn */

Komentari

Nazalost, radni tjedan me

Nazalost, radni tjedan me docekao s iznenadjenjima, pa se ne uspjevam podrobnije posvetiti razradi ove tematike.

Citajuci komentare, rekao bih samo da se ovdje ne radi o tome je li Alex Jones dobar i relevantan izvor informacija, ili ne - vec o tome da YouTube/Google aktivno cenzuriraju politickog autora.

To je LOS znak za SVE nas.

Moram priznati da mi se ne svidja implicitni zakljucak nekolicine komentara ovdje, da to sto misle da Alex Jones ne zadovoljava [upisi kakve] standarde, ili to sto je on 'samo' conspiracy theorist, valjda savim ok sto ga cenzuriraju i sta se imamo buniti.

Mislio sam da autori koji ovdje objavljuju i komentiraju imaju malo drukcije pojmove i zrelije i malo dugorocnije razmisljaju o slobodi izrazavanja, POSEBNO u oblasti politicke tematike.

Never believe anything until it has been officially denied.

Tko je glasao

Ono zbog čega je početa

Ono zbog čega je početa ova tema tj. peticija za vraćanje kanala jeste lijenost AJ da ima arhivu na svom računalu jer i on se kao i ti oslanjao na ideju da je Youtube vječan. Backup , backup i opet backup samo to može spriječiti ovakav nered. A Alex NIJE cenzuriran već mu je obrisan account , na što je on napravio novi i radi "bussiness as usual" samo bez arhive ...

Slažem se da je Youtube cenzura loša za sve ali i opet tvrdim Google ima svoja pravila igre i ne treba se toliko oslanjati na Youtube kao nekakav front page demokracije, slobodnog govora i slično jer ipak je to privatna korporacija koja da hoće može danas reći nema više ... Sloboda izražavanja onakva kako je ti zamišljaš jednostavno ne postoji pa čak i na internetu jer je sve povezano opet s nekakvom tvrtkom ili korporacijom bilo kao vlasnikom servera, linije kojom se povezuješ na internet ili oglasnog prostora za pokrivanje troškova stranice koji ti vrlo brzo može uskratiti tu "slobodu".

Samo pogledaj čak i Pollitiku, sve je fino i krasno dok raspravljamo ali jednim potezom sve ovo može vrlo lako nestati pa ti čak ni slične peticije nebi pomogle da je vratiš. Ono što nam preostaje jeste da uživamo u brzini komunikacije i bržem širenju informacija.

Ali evo ako te to veseli :
http://infowars.net/articles/may2009/190509Youtube.htm

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel

Tko je glasao

> NIJE cenzuriran već mu je

> NIJE cenzuriran već mu je obrisan account , na što je on napravio novi i radi "bussiness as usual" samo bez arhive

da, ali prvih nekoliko dana je svaki novootvoreni - cak i od drugih usera - bio hitno maknut.
Inace, ne bih rekao da je backup problem, jer YouTube nije jedini njegov kanal... ima covjek par svojih sajtova.

No YouTube je, za razliku od njih (relativno opskurnih i poznatih samo tzv conspiracy-theoristima) opcepoznat i dopire do (jako) puno vece publike; prakticki je default internet kanal za video materijal, i time je bitan za slobodu govora, bio privatan ili ne.

Google je privatna firma, koja kao sto znamo, osim YouTubea posjeduje DALEKO najupotrebljavaniju internet trazilicu. Ako oni pocnu filtrirati rezultate na osnovu njihovog politickog sadrzaja, na osnovu toga da li se misljenja izrazena na stranicama svidjaju nekom u Googleu ili ne, jesu li lijeva ili desna, uroticna ili mainstreamitivisticka, to se zbog njihovog maltene-monopola ipak tice svih, imali oni na to zakonsko pravo ili ne.

Ono sto se dogadja s njima i na njima dakle, tice se svih; i ako ima implikacije po slobodu govora, te implikacije su bitne.

Moj mail i poziv nije dakle bio zakonska akcija, jer ni na suspenziju accounta imaju zakonsko pravo, vec poziv njima na savjest, i poziv publici da obrati paznju.

Inace da pojasnim, meni Alex Jones uopce nije izvor informacija, za njega znam jer se bavimo istom tematikom i imamo slicne poglede; a slazem se da njegove informacije nisu uvijek najpouzdanije, i da mu nekad kvantitet prevlada nad kvalitetom. Samo jednom u svojoj blogerskoj karijeri sam citirao nesto s njegovog sajta, a i to je ustvari bilo pismo citateljice (arhivistice pri CNN-u).

Sto se tice onih koji se ovdje (kao sto je cest slucaj) s prijezirom osvrcu na tzv teoreticare urote, mogu samo citirati Johna Judgea:

"They like to call me a conspiracy theorist, which is fine as long as you call everyone else a coincidence theorist."

Never believe anything until it has been officially denied.

Tko je glasao

Poučno i osvježavajuće, o

Poučno i osvježavajuće, o fenomenu alternativne istine (u širem smislu) piše kolumnist FT-a David Aaronovitch u svojoj novoj knjizi "Woodoo Histories: : The Role of the Conspiracy Theory in Shaping Modern History".

Vrijedi pročitati recenziju knjige:
http://www.ft.com/cms/s/2/dc696ad0-35dc-11de-a997-00144feabdc0.html?ftca...

Knjiga je za preporučit (ali, naravno, ne za svačiji ukus).

The Observer

Tko je glasao

Roaring Silence, jesil

Roaring Silence, jesil upisao uopce Alexa u trazilicu prije nego sto si c/p clanak?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ne, jer za njega znam

Ne, jer za njega znam odavno.

Never believe anything until it has been officially denied.

Tko je glasao

iTunes ima njegov daily

iTunes ima njegov daily show,

svaki dan azurirani.

Nema nikakve cenzure, ni govora.

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=311213415

4(!) sata nepodnosljivog rekla kazala upitnikusklicnik

Tko je glasao

Alex ima svojih slabih

Alex ima svojih slabih strana, ali 95% svega što govori je potkrijepljeno službenim dokumentima i mainstream izvještavanjem.

osim toga, to što on govori govori već 15 godina i sve se odvija onako kako je i bilo rečeno..

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Hmm evo završio sam

Hmm evo završio sam gledanje njegovog filma THE OBAMA DECEPTION i ne vidim nigdje niti jednog dokumenta, iskaza relevantne osobe ili bilo šta sličnoga koje bi potkrijepilo njegove tvrdnje. Sve je na rekla kazala ili "I told you so" bez ikakvih činjenica samo tračanje i ogovaranje, eventualno se tu i tamo pojavi koji screenshot web stranica s podcrtanom riječi ....

Po meni klasika za naivce "ajmo malo tračati one koji su u trendu da privučemo mase i prodamo im nešto ..." bez trunke dokaza ali DVD je uredno 19.99$, majce također , pretplata na radio emisije i slično ...

Tko je glasao

nisam gledao doticni film,

nisam gledao doticni film, ali ne treba mi Alex Jones da mi kaze da je Obama deception kao i manje vise svaki americki predsjednik do sad, ili barem u posljednjih 100 god... ;)

Never believe anything until it has been officially denied.

Tko je glasao

vidiš sve od AJ možeš

vidiš sve od AJ možeš gledati besplatno na WEB-u... da li je rekla kazala uvođenje prisilnog služenja državi? nije, prošlo je kongres i senat. da li je rekla kazala da je Obama pozapošljavao sve lobiste po svojoj vladi? nije. da li je rekla kazala da Obama pravi svoju privatnu "civilnu vojsku" nije. imaš i website. da li je rekla kazala da su bankari dobili 12.8 bilijardi dolara, iznos dovoljan za otplatiti sav privatni dug u Americi, uključujući hipoteke i kreditne kartice.. bilo je na Bloombergu pa da možda je rekla kazala.. da li je rekla kazala da su podržavatelji Ron Paula proglašeni de facto teroristima? nije, imaš dokument, zove se MIAC report itd. itd.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Web je čudna stvar sve ono

Web je čudna stvar sve ono za šta misliš da si u pravu ima svoju kontra stranu kod nas je to naprimjer bijesdrugi :) , ali evo primjera vezanog za Alex Jones-a da malo razmiliš o tome:

This is a breakdown of the terminology used and references made in the popular Alex Jones/Violet Nichols documentary film “The Obama Deception.” These results are scientific. Please make your own conclusions. The study was conducted on the entire 1 hour, 50 minute film.

The Obama Deception: A Key Word Analysis
(arranged in order of frequency)

56 Bankers
31 Bilderberg
27 Elite
21 Globalists
21 Trilateral Commission
15 Council on Foreign Relations
7 Nazis
5 Adolf Hitler
5 Anglo-American Empire/Germanic Death Cults
5 Round Table groups
3 U.S. Military
3 C.I.A.
1 Bolsheviks
1 Mossad
0 Israel
0 Zionists
0 Jews

Pa onda Alexa nazovu u emisiju i spomenu ono šta po njemu nebi smjeli i vidi vraga šta se desi :)
http://www.youtube.com/watch?v=wrfNEp9wZ0Y

ali evo i jednog primjera kako bi trebao izgledati dobar conspiracy dokumentarni film s puno dokaza i objašnjenja od osobe koja je Alexu digla živce u predhodnom videu (što ne mora značiti da je sve u filmu istinito)...

http://www.911missinglinks.com/

Tko je glasao

ha čuj, zamisli trolla

ha čuj, zamisli trolla poput sebe mnogo puta umnoženog.. normalno da čovjek popizdi..

u toku svih tih godina intervjuirao je ljude koji znaju o čem govore i koji su napisali knnjige na tu temu, snimili filmove, respektabilne političare,ima biblioteku raznoraznih dokumenata i gotovo sve što je ikad govorio se pokazalo točnim, i onda dođe netko kao ti sa poluistinama i pokušajem spina..

a ti ćeš dokazati da Bilderberg ne postoji? Danas bankari nisu sve sjebali? Da Obama ne regrutira svoju Hitler jugend?

povijest se ponavlja i samo čovjek koji je plaćen da to ne vidi ili je u totalnoj negaciji stvarnosti to ne može priznati..

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Pazi jedno je kada unprijed

Pazi jedno je kada unprijed kažeš nešto pa se to i ostvari , pa kad još to potkrijepiš dokumentima, audio i video dokazi i slično. Ali ovo šta AJ radi je čisto komentiranje nekakvih događaja i napuhavanje istih tako da bi odgovarali nejgovoj viziji i objašnjenju. Svaki njegov komentar je na postojeći događaj uz obrazloženje da to vodi do "New World order-a", ali isto tako nema niti jedan dokaz, dokument , A/V materijal ili slično da potkrijepi tu tvrdnju. Sve što si ti nabrojio jeste NJEGOV komentar na predhodna događanja a ne objašnjenje ili dokumentiranje gdje i zbog čega je to tako.

The Modern Militia Movement-Missouri ili kako ti kažeš MIAC Strategic Report je izvještaj paramilitarne grupacije koja nema nikakve veze s demokratima ili republikancima već sa jadnim "redneck hillbilly's wanabe famose gunman".
http://www.scribd.com/doc/13290698/The-Modern-Militia-MovementMissouri-M...

Tko je glasao

ne znam otkuda vučeš svoje

ne znam otkuda vučeš svoje dezinformacije, ali congressman Ron Paul je poimence spomenut u tom reportu i razmatra tužbu.. isto kao što su svi sa određenim političkim stavovima spomenuti kao potencijalni teroristi.... među ostalima oni koji se često pozivaju na Ustav, koji su prijateljski raspoloženi prema policiji itd. itd. a sve nekako nejasno povezano sa posve legitimnim militia pokretom

a tvoje omalovažavanje i etiketiranje više govori o tebi nego o tim "redneck-ovima"

btw. militia je eksplicitno spomenuta u američkom ustavu, i to sa jako dobrim razlogom

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Mislim očito je da je

Mislim očito je da je najlakše etiketirati i vrijeđati npr troll u gornjem komentaru, ali ...

a ti ćeš dokazati da Bilderberg ne postoji? Danas bankari nisu sve sjebali? Da Obama ne regrutira svoju Hitler jugend?

Gdje si ti vidio da sam ja rekao explicitno da ne postoje? Opet ti kažem da AJ nije ama baš ničim potkrijepio svoje tvrdnje osim jezičinom a takvih imaš gdje god se okreneš, samo otiđi u prvu birtiju i slušaj ćakule i dezinformacije.

Pazi samo šta ti govoriš, sjedi i razmisli o ovome : crnac osniva Hitler jugend !!! Šta je slijedeće: Obama počasni predsjednik KKK? Jel se smiješ? Ako ne potraži hitno stručnu pomoć.

Zašto na primjer nisi komentirao drugi film koji (Missing Links) koji strašno ljuti AJ jer ruši sve njegove koncepcije i komentare?

ne znam otkuda vučeš svoje dezinformacije, ali congressman Ron Paul je poimence spomenut u tom reportu i razmatra tužbu..

Ne znam dali si nepismen pa ne vidiš taj navedeni report na tom linku, ali vjerojatno ne piše onako kako je AJ rekao da piše pa ti ne odgovara koncepcija? A što se tiče Ron Paul-a googlaj malo njegove komentare o toj temi i ograđivanju od AJ komentara.

Tko je glasao

Ron Paul se kao pametan

Ron Paul se kao pametan političar ograđuje od svih medija i stoji iza onoga što on kao osoba govori..

komentar o tome da je Obama crnac pa prema tome ne može osnovati svoju "mladež" ti je imbecilan, kao i ostala tvoja iskrivljena logika.. nemam namjeru na tebe više trošiti vrijeme.. da si trol, jesi.. priznaj to samome sebi i bit će ti lakše..

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

4(!) sata nepodnosljivog

4(!) sata nepodnosljivog rekla kazala upitnikusklicni

Kod nas je tak 24/7, novine, televizija, radio (101 recimo primarno); portali (index recimo itd)...

youtube.com/bijesdrugi | 4hdz.com
Preporučam: youtube.com/maxprvi | Lion Queen

Tko je glasao

Mda još jedan anti-Obama

Mda još jedan anti-Obama conspiracy theory lik koji traži da se pretplatite na njegova visokoumna razmišljanja neprijatelja iza svakog grma ...

A ta tema o kojoj misliš da je cenzuriran pršti sa svih strana Youtube-a:

http://www.youtube.com/watch?v=hwRCtuo84N8 PT1
http://www.youtube.com/watch?v=jmNdAoOCRWY PT2

etc ...

Tko je glasao

Zaista sam neinformiran o

Zaista sam neinformiran o čovjekovom liku i djelu, što nije baš pohvalno - zaključujem nakon što si ga spomenuo i nakon pretrage o čemu on to priča, ali sam nešto malo informiraniji o internetu pa ne vidim ni da je YouTube išta ukidao ni da se igdje digla frka oko toga...
http://tr.youtube.com/watch?v=F11sxnx2o6U&feature=PlayList&p=C9B7DB45D5C...
http://www.endgamethemovie.com/tubeofficial.html
http://video.google.com/videoplay?docid=-5739634563260751371
... trenutno im pretraživač na YouTube ne radi, ali ne samo na upit Alex Jones EndGame već ne sve upite, tako i na swine flu, no to je ipak nešto drugo... A ne znam ni kako misliš da je moguće zabraniti tisuće ili milijune ponovnih uploada istog videa, od tisuća ili milijuna različitih korisnika, ako se "raja" zainati...
Uvedi nas (me) u temu malo isrpnije, potkrijepi linkovima, da bi mogli (mogao) reagirati.

Tko je glasao

slazem se, i hocu - danas

slazem se, i hocu - danas sam bio zauzet i samo na brzinu reagirao... budem prvom prilikom, obecajem! nadam se vec sutra (odn. danas, tko broji dan od ponoci; ja osobno od jutra - ili kad se vec probudim ;)

Never believe anything until it has been officially denied.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci