Tagovi

WANTED: SUBJEKT 060237761 CHADELUS D.O.O.

Još u četvrtak, 6.3.2008. objavljen je u Slobodnoj Dalmaciji članak „Bajić istražuje prodaju ‘Koločepa’ Siniši Grgiću“ gdje u jednom dijelu teksta stoji :

Zelenaške kamate: Grgićev bivši partner Markota je ustvrdio da postoji i ugovor po kojem se objekti i vile prodaju strancu, istodobno kod njega zadužuje uz zelenaških 15 posto kamata i dio kredita isplaćuje trećoj osobi. Doznali smo da je riječ o tvrtki “Chadelus”.
Slavko Linić: Grgićeva tvrtka ima osnivački kapital od 60 tisuća kuna, a kupuje cijeli otok za desetke milijuna kuna. U Registru Trgovačkog suda se navodi da je njezin vlasnik i direktor Arthur McQuade Hughes nastanjen u Omišu sa splitskom adresom tvrtke u Tolstojevoj 35/A i registriranim djelatnostima trgovačkog posredovanja, građevinskog zastupstva inozemnih tvrtki, kupoprodaje robe i turističkih usluga te savjetovanja u poslovanju i upravljanju.

Kako sutra ističe rok do kojeg gopoda Damir Polančec u ime Vlade i Fonda te Mladen Bajić u ime pravnog poretka Hrvatske, sve u interesu očuvanja državne imovine, pomozimo im! Jer vremena ima premalo, oni su pretrpani drugim prevažnim poslovima, a vrijeme neumitno prolazi - evo već je mjesec i pol dana prošlo a da istraga nije polučila nikakvih rezultata - i sve će poći dovraga.

Osobnim uvidom u registarske podatke našao sam sljedeće:

TEMELJNI PODACI
Matični broj 060237761
Registarski sud Trgovački sud u Splitu
Tvrtka CHADELUS d.o.o. za usluge
Skraćena tvrtka CHADELUS d.o.o.
Sjedište Split, Tolstojeva 35/A
Pravni oblik društvo s ograničenom odgovornošću

PREDMET POSLOVANJA
Nkd Djelatnost
* Kupnja i prodaja robe
* Trgovačko posredovanje na domaćem i inozemnom tržištu
* Zastupanje stranih tvrtki
* Građenje
* Izrada nacrta (projektiranje) zgrada
* Nadzor nad gradnjom
* Savjetovanje u vezi s poslovanjem i upravljanjem
* Pripremanje hrane i pružanje usluga prehrane, pripremanje i usluživanje pića i napitaka i pružanje usluga smještaja
* Turističke usluge u nautičkom turizmu, turističke usluge u ostalim oblicima turističke ponude i ostale usluge koje se pružaju turistima u svezi s njihovim putovanjem i boravkom

ČLANOVI DRUŠTVA - OSNIVAČI
Arthur Mcquade Hughes Funkcija - jedini osnivač d. o. o.

ČLANOVI UPRAVE - LIKVIDATORI
Arthur Mcquade Hughes Funkcija član uprave
Ovlaštenje direktor, zastupa Društvo samostalno i pojedinačno

TEMELJNI KAPITAL
20.000,00 HRK (kuna)

PRAVNI ODNOSI
Osnivački akt: Izjava o osnivanju Društva od 05. studenog 2007. godine.

Dakle, kako iz svega proizlazi da je osnivački kapital ipak samo 20.000,00 HRK (kuna) što je premalo za odobravanje takvog kredita pa ako je i zelenaški, i da ova tvrtka nije registrirana za davanje kredita pa ni pod zelenaškim kamatama, mora da je ta tvrtka samo maska za neke druge transakcije u ime i za račun nekih drugih tvrtki (možda i s Djevičanskih otoka“), pa molim kolege blogere da pomognu gospodi Mladenu Bajiću i Damiru Polančecu u otkrivanju zagonetki koje stoje iza omiške tvrtke sa sjedištem u Splitu u Tolstojevoj 35/A (ta Omišani su poznati gusari još od antičkih vremena), a naročito svih onih koji se skrivaju iza osnivača Arthura Mcquadea Hughesa (sa samo 20.000 kuna) zasada nepoznatih i dobro maskiranih spodoba (s milijunima eura neprovjerenog porijekla).

Učinimo to prije nego Željko Markota stjecajem neugodnih okolnosti i tko zna kakvih institucionalnih i vaninstitucionalnih pritisaka (prijetnji i ucjena - po starom dobrom i prokušanom receptu) - posve ne zašuti!!

Komentari

Jeste li vidjeli što je

Jeste li vidjeli što je dragi Arthur napravio sa tvrtkom Holiday Options? Poslao je u stečaj, nije platio hotele, a osnovao novu. I nikome ništa.

Tko je glasao
Tko je glasao

Moj spltski prijatelj, koji

Moj spltski prijatelj, koji prati moje i naše blogerske aktivnosti ali nije (još) se i aktivno uključio, pošao je na tu adresu, i nije našao nikakav natpis ili obavijest o tvrki Chadelus, ali je primijetio natpis advokatske kancelarije Budimira Marina, Split, Tolstojeva 35 A. Kao pravi Imoćanin on je ušao unutra i pitao da li znaju gdje je ta tvrtka. Dobio je odgovor da je to tu kod njih, ali nisu mu dalje ništa rekli, sa,o su pitali da im objasni zašto se raspituje. On je odgovorio "da je čini uslugu prijatelju" da bi ih poslovno povezao. Tada ga je odgovorna osoba zamolila da također njima učini "uslugu" i da napusti prostorije.

Bilo kako bilo, ta tvrtka ako i postoji formalno (a postoji) posreduje ili sređuje poslove za neke druge. Koji su to - mili Bog zna!! Ali kredit od 15 posto kamata, pa to nije viđeno još od ratnih/poratnih vremena kad su sve cro-banke se legalno bavile zelenašenjem.

U jednoj knjizi (mislim "Osmansko carstvo" Josefa Matuza - Školska knjiga Zagreb 1992) sam jeednom našao podatak da se zelenašima po šerijatkom zakonu u Srednjem vijeku odsjecala ruka kad su nabijali kamate više od 10 %!

Ali to su bila stara "zaostala" vremena!

Tko je glasao

15% je u ovom trenutnku

15% je u ovom trenutnku najviša zakonom propisana zatezna kamata u državi i de facto Otok znanja plaća penale, a ne otplaćuje kredit - jer su se po istoj lovi mogli zadužiti i kod države, ne plate im porez kamata je 15% zatezna:-) Očigledno da je cilj nešto drugo...

Tko je glasao

http://feral.mediaturtle.com/

http://feral.mediaturtle.com/look/weekly1/section3.tpl?IdLanguage=7&IdPu...
MODEL DRUŠTVA ZNANJA
HOTELI NA BUBNJU
Da je u Hrvatskoj stvarno gotovo sve moguće potvrđuje i održavanje vrlo upitne skupštine dioničara Hotela Koločep, odnosno glasovite ustanove Otok znanja koja je većinski vlasnik tamošnjih vrijednih nekretnina što se rasprostiru na oko 40 tisuća najvrjednijeg otočkog zemljišta uz samo more. Iako se predstavnik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) kao manjinskog dioničara suzdržao od glasovanja zbog sukoba među osnivačima Otoka znanja, Uprava Hotela Koločep je dobila zeleno svjetlo za tzv. restrukturiranje poduzeća. Ukratko: Željko Markota kao donedavni suosnivač Otoka znanja i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hotela Koločep je smijenjen s dužnosti, a druga dvojica suosnivača Otoka znanja Siniša Grgić i Davor Lauc to su razrješenje, uz ostalo, objasnili njegovom manipulacijom medijima i odavanjem poslovnih tajni.

Markota je kriv što je dokumentirano upozorio Vladu RH, HFP i ostale nadležne organe da se Grgić i Lauc nalaze u pregovorima o prodaji imovine Hotela Koločep splitskoj tvrtki Chadelus u vlasništvu Irca Arthura McQuade Hughesa koji će Hotelima Koločep posuditi 1,1 milijun eura, ali uz kamatu od 15 posto.

«Imovina Hotela neće biti rasprodana, o tome nikada nije bilo govora. Otok znanja uredno izvršava obveze prema HFP-u, Hotelima i poslovnim partnerima. Uvjereni smo da ćemo ostvariti cilj financijsko tehnološkog unapređenja hotela i usmjeriti razvoj otoka po modelu društva znanja», ističu Grgić i Lauc nakon skupštine dioničara Hotela Koločep dodajući za javnost kako su sve odluke s tog skupa legalne i legitimne.

Ono što, međutim, za javnost prešućuju jest činjenica da je ususret toj famoznoj skupštini predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak od sve trojice osnivača Otoka znanja zatražio donošenje zajedničkog prijedloga rješenja o ispunjavanju ugovornih obveza s Fondom o kupnji većinskog paketa dionica Hotela, izradu prijedloga aneksa tog ugovora koji tijekom 2006. i 2007. godine nije ni izbliza poštivan, osiguranje relevantnih sredstava za izvršenje ugovornih obveza, te nerazbijanje gospodarske cjeline Hotela. Epilog: tri od zatražena četiri elementa stabilizacije Hotela Koločep nisu ispunjena, Markota je dobio nogu, a Grgić i Lauc idu dalje. Legalno i legitimno, i k tome po modelu društva znanja...

L. BRAILO

Tko je glasao

Kad pročitah "Siniša

Kad pročitah "Siniša Grgić".... i malo potražila po net-u, shvatih da se radi o osobi koja nikada ništa u životu nije učinila za opće dobro (kakav crni "Otok znanja") nego samo za osobni probitak&korist (Osječanima dobro poznato). Ima i svoju stranicu punu samohvale http://www.sinisagrgic.net/. Kako ne bi bio blizak HDZ... neki nazori se ponesu iz doma.
--------------
Težak je put kojim se stiže u raj...

Težak je put kojim se stiže u raj...

Tko je glasao

Trebalo bi hitno ažurirati

Trebalo bi hitno ažurirati : afere.politika.com

Tko je glasao

Mislim da bi trebalo

Mislim da bi trebalo popuniti fromular i prijaviti aferu - frederik?

Tko je glasao

Mislio sam da sam to već

Mislio sam da sam to već davno napravio jer sam pripremao materijal, ali vidim da nije među onim "gljivicama"! Budem popravio tu omašku!!

Tko je glasao

Ako pogledate internet

Ako pogledate internet stranicu Otoka vidjeti će te zanimljiv poziv:Postani prijatelj...znatiželjno sam kliknula,unijela podatke i....ne moram napominjati da mi na poslanu poruku više od dvije godine nitko nije odgovorio.

cvjetići

Tko je glasao

Pa čekaj dok obrade

Pa čekaj dok obrade podatke. :-)

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci