Tagovi

Vrijeme heroja

Najgore vrijeme je vrijeme heroja!

Ovaj dnevnik nastaje iz donekle nevezanog komentara koji se trebao pojaviti na Luninom dnevniku Stvarnost jedne generacije kao nekakav logičan nastavak misli kronološki postavljeno iza 80-tih.

Stoljeće III
Na samom početku ovog upisa još jedna veza (link kako se sad voli reći) s nečim što možda mnogi nisu nikad pažljivije promotrili: onaj Sv. Juraj, rad austrijskih kipara Kompatschera i Windera, nesretno smješten ispred Kamenitih vrata na Trgu braće hrvatskog zmaja u Zagrebu (kladim se da mnogi nisu nikad ćuli za taj trg). Za razliku gotovo svih standardnih Sv. Juraja, koji su prikazani u punoj akciji ubijanja zmaja i zaštite bajne djeve, ovaj prikazuje našeg heroja neposredno nakon bitke, osamljenog uz mrtvog zmaja. Atmosfera spomenika je kontemplativna, tiha i mirna kao suprotnost strašne borbe u kojoj je Sv. Juraj kopljem usmrtio strašnu neman koja je godinama terorizirala Salem jedući njihovu djecu. Mogli bi čak reći da je atmosfera tužna kao što je možda i Sv. Juraj tužan kao posljedica stresa i realnosti “što sad?”. Ako ogolimo priču do kraja možemo reći da je Sv. Juraj tim možda nepromišljenim činom, kojeg bi osudile sve udruge za zaštitu životinja, postao nezaposlen jer zmajeva više nema i njegova vještina je postala beskorisna kao i on sam (naravno svugdje osim u propagande svrhe kao što i danas možemo vidjeti). Da li je on svjestan te nove realnosti? Vjerojatno nije jednostavno jer za to treba ipak proteći neko vrijeme, vrijeme otrežnjenja.

Devedesete
Kao i daleko III stoljeće Sv. Jurja kad je Salem patio pod zmajevom tiranijom i kad nam je trebao heroj koji će toj tiraniji stati na kraj tako su i 90. bile vrijeme koje je trebalo heroje, heroje koji će kao i Sv. Juraj ubijati zmajeve samo ovaj puta ne kopljem nego nečim puno opakijim, sve u pomaknutom mjerilu razmjerno pomaknutim zmajevima. Ljudsko društvo kad se sretne s opasnošću krene stvarati heroje, isto kao naše tijelo koje kad se susretne s bolešću krene stvarati antitijela, a ti heroji su u pravilu prigodno mutirane po ničem posebne ljudske jedinke. Jasno da čim je opasnost veća tim su i heroji veći i jednostavno prema veličini heroja možemo mjeriti koliko je neko vrijeme bilo ružno.

Vjerojatno to zvuči grubo jer je upravo suprotno od onoga gdje nas cijeli život uče da su heroji uvijek lijepi. U realnosti su heroji samo posljedica nečeg ružnog isto identično kao antitijela nastala da bi se borila protiv infekcije. U istoj realnosti se heroji bore protiv drugih heroja, najčešće tuđih, a povremeno se bore protiv nas samih isto kao antitijela u Houseovim dijagnosticiranim autoimunim bolestima kad nastupi potpuni kaos koji uvijek nastupa.

Devedesete su u svojoj punoj ružnoći nepovratno mutirale mnoge među nama kradući im živote i pretvarajući ih u nešto što nisu nikad ni pomišljali da će biti: postali su heroji. Postali i ostali heroji koji, kao i Sv. Juraj, nikome danas više ne trebaju osim, opet kao i Sv.Juraj, u propagandne svrhe kad su heroji važni da bi se mogli slaviti, da bi se mogli iza njih skrivati, da bi mogli u njihovo ime govoriti i da bi mogli mnogi biti nevidljivi. Heroji stvaraju euforiju koja treba čim dulje trajati kako ne bi vidjeli i shvatili realnost te uzaludnost svega.

Još jedno desetljeće
Kao što ni jedna pijanka ne može trajati beskonačno tako i “herojska euforija” ne može trajati beskonačno i slijedi ono uvijek neugodno otrežnjenje, mamurluk i mučnina povratka u ono isto mjesto gdje smo bili uz razliku da će nas ovaj put dočekati prljave ruševine našeg bezumlja. Ružno i sigurno dobro vrijeme da okrivimo one koje su nas u to doveli i koji su krivi za sve ovo bezumlje, one do jučer tako obožavane heroje koji će po tko zna koji put simbolizirati ružnoću vremena u kojoj su osuđeni živjeti nakon što ih je jedno drugo ružno vrijeme stvorilo. Ružnoća jedne ideje koja je zaboravila da te ideje uvijek završavaju na isti identični način.

Stoljeće III (par sati prije)
Možda bi sad trebalo biti jasno zašto je kip Sv. Juraja ispred Kamenitih vrata neusporedivo strašniji od svih onih kipova koji se još uvijek bore sa zmajem kao Fernkornova skulptura skrivena u žbunju ispred zagrebačkog HNK. Dokle god koplje nije pogodilo zmaja imamo kakvu takvu mogućnost da se predomislimo i da shvatimo bezumlje situacije i prešućenog detalja da je prema priči kraljeva kćerka, koja je osim ovce trebala biti žrtvovana, zahvaljujući pojasu kojeg je dobila od Sv. Jurja bila zauzdala zmaja i mirno ga vodila kraj sebe. Zašto je onda ipak Sv. Juraj ubio zmaja? Zato do bi postao heroj ili da bi posto svetac ili zato da bi u zmajevoj pećini mogli sagraditi željeznicu i vozikati se?

Jure, bogamu, što učini!?

Leddevet

Komentari

Evo jednog koji

sada trenutno prodajući nam pacifizam zapravo prodaje defetizam. Uglavnom:

"Sveti Đorđe ubija aždahu".

Čist da se razumijemo.

Usp. Začudo koliko ih je popušilo foru i plusiralo ovaj dnevnik, da ne povjeruješ.

Znači . Braćo Hrvati lijeve i desne orijentacije., držite barut na suhom i podmažite sve što se mora podmazati.
Čuvajte čelik od vlage.

sve dobro...

Tko je glasao

Rambo

Znači . Braćo Hrvati lijeve i desne orijentacije., držite barut na suhom i podmažite sve što se mora podmazati.
Čuvajte čelik od vlage.

I manje gledati filmove Stevena Seagala, a bilo bi dobro ne zaboraviti na tablete.

leddevet

Tko je glasao

ma kakvi minus treba dat plus

ma kakvi minus treba dat plus da narod cita sta dezerteri misle :)))

Tko je glasao

Vremena

ma kakvi minus treba dat plus da narod cita sta dezerteri misle :)))
Ispravak krivog navoda:

Najgore vrijeme nije vrijeme heroja nego najgore vrijeme je vrijeme budala.

leddevet

Tko je glasao

Heroj Ljubiša

Vijest koja je prošla potpuno nezapaženo najbolje oslikava vrijeme heroja i vrijeme budala.
" Jedan iz skupine bosanskohercegovačkih Hrvata optuženih pred Haaškim sudom podigao je kaznenu prijavu protiv Ljube Ćesića Rojsa jer njegova obitelj nije dobila novčanu pomoć koju im je uputio poduzetnik Jako Andabak......Na pitanje zašto mu je trebalo gotovo godinu dana da isplati Andabakov novac, Rojs je ponovio tvrdnju o tehničkim poteškoćama te upozorio da te stvari nisu tako jednostavne, budući da novac mora imati pokriće kako ne bi došao na udar zakona zbog sumnji u pranje novca. " !!??
General, građevinar, bespravni graditelj, tužitelj vlastite države a i vozač autobusa preko Koranskog mosta. Neki su za njega rekli - budala. Ne, nije.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Prijava-protiv-Ljube-Cesica-...

Tko je glasao

Ljubo nije od onih koji su

Ljubo nije od onih koji su spustili glavu već i dalje juri zmajeve zbog čega zapravo nije stigao proslijediti lovu. Ne bi on ukrao, Bože sačuvaj.

B-52

Tko je glasao

Vrijeme budala traje, dok se pametni ne probude

Najgore vrijeme nije vrijeme heroja nego najgore vrijeme je vrijeme budala.To vrijeme nastaje, kada "heroji" prepuste državu onima koji su se u vrijeme "heroja" skrivali. Tada sve obranjeno, budale rasprodaju, a još veće, u tome nalaze opravdanje da se ništa nije trebalo ni braniti.

Tko je glasao

Ne plaši se sine

Tada sve obranjeno, budale rasprodaju, a još veće, u tome nalaze opravdanje da se ništa nije trebalo ni braniti.
Ajme ppetra

Kad bi ti gledala stvari malo šire, vremenski i prostorno, možda bi i shvatila ono o čemu govorim i razloge takvog zaključka.

Kod konja ima ono što se zove klepke i služe da konj ne može gledati sa strane, već samo u pravcu kretanja. Uglavnom služe da se konj ne plaši, jer postoje konji koji se plaše od raznih vozi­la koja prolaze mimo njih.

Ne znam zašto sam se toga sjetio.

leddevet

Tko je glasao

Krvavi prošireni "okviri"

Ne znam zašto sam se toga sjetio.Zato što imaš "ormu"- made in YU, pa od svoga "klepetanja" misliš kako je normalno da svi imaju takve "klepke".

Kad bi ti gledala stvari malo šire, vremenski i prostorno, možda bi i shvatila ono o čemu govorim i razloge takvog zaključka.Malo šire prostorno -do zemlje koja je bila okružena BRIGAMA, malo šire vremenski- prije 15.01. 1992.
Ne mogu. Ti "okviri" su preširoki, preteški i previše krvavi od samoga početka.

Tko je glasao

Zato što imaš "ormu"- made in

Zato što imaš "ormu"- made in YU, pa od svoga "klepetanja" misliš kako je normalno da svi imaju takve "klepke"
Zar ti srećo nisi made in YU?

A glede klepki ja bi ih razlikovao od ormi jer je to isto kao da oblačiš gaće preko glave (nešto kao samuraji) što je možda upravo tvoj problem. U tome je nažalost i naš problem budući da su te gaće očito crvene i tu je razlog da svugdje oko sebe vidiš samo "crvene"!

OLE!

leddevet

Tko je glasao

Hm. Rd plstn, rd d

Hm. Rd plstn, rd d bl ntgnth ntprtcj, p rd tlpnj zmšljtn. zbg čg? D pgdm - sm zt d s jš jdnm pnv dvn brdt, zlzn fcn dftstčk, pbjgljsk gbtnčk prčc-sprčnc kk "z nvsnst nj trbl rtvt". l nšt slčn, rznm vrjcjm, kk b t vć slžl rkl rzn fnks vdj n Pltc.

Nm, k prv, Sv. Jrj pć nj bj zmj sv ngdj d srdnjg vjk. K drg, < hrf="http://mg.grndspk.cm/wmrkng/b05321c-011-46f2-8b70-76781b41856.jpg">kd g j knčn krn bjt (št l rd lgnd stljć), čn j t n z nk stšk krvlčn bjst, k vj ppzjnj d dnvnk, bz rzlg kljć mrljbvg "krjnskg" Hr Krshn zmjčć, ng zt d s stnvnc grd kj j zmj trrzr j m djc - brt n kršćnstv. Št s n čnl, zmj j ptm db svj prm zslz.

k trć, n kj n drž d j brnt svj dm svj zmlj nšt vžn vrjdn, n kj jdnstvn ns ml hrbrst sdjlvt brn, p čk n kj s bl s drg strn nšn rt zgbl, slnm blgslv dnšnj slbd gvr, sv n mj prv pst sm sb vkv prvdvjć sprčvjć prčc-tjšnc, vkv spsnsn njkcj mrćm pns, kk b rk Krlž. Sm nprjd blj pršlst, gspd drgv.

N, d ns stlh, z t svj tžn rbt mžt dbt sm prjzr prg.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Minus ljudi

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ko sa decom spava :)))

Tko je glasao

QED

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Enciklopedista

Naime, kao prvo, Sv. Juraj uopće nije ubijao zmaja sve negdje do srednjega vijeka. Kao drugo, kad ga je konačno krenuo ubijati (što li rade legende i stoljeća), učinio je to ne iz neke ustaške krvoločne obijesti, kao u ovoj papazjaniji od dnevnika, bez razloga koljući miroljubivog "krajinskog" Hare Krishna zmajčića, nego zato da se stanovnici grada koje je zmaj terorizirao i jeo im djecu - obrate na krišćanstvo.
Ju dete, što si ti pametan!

leddevet

Tko je glasao

Zaigrani leptirići

Tko je glasao

jedan od najboljih dnevnika

jedan od najboljih dnevnika ikad na pollitici.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Najpodmukliji

Nije, nego jedan od najpodmuklijih!

Tko je glasao

@ppetra Je l' se ti to

@ppetra

Je l' se ti to kandidiraš ili si na probnom radu za "policiju mišljenja" - organ Velikog Brata?

nemesis

Tko je glasao

U čemu je tvoj problem?

Ne, samo si dajem za pravo da istaknem svoje osobno mišljenje o dnevniku, kao što si je to pravo dala griotta i kao što svima nudi pollitika.

U čemu je problem?

Dnevnik je literarno lijep, ali objektivno podmukao, i izriče vrlo ružan stav o našim braniteljima, potiče malodušje kod ljudi koji imaju za što biti ponosni i koje cijene njihovi sugrađani, ali im nehrvatski mediji to ne dozvoljavaju iskazivati čak ni na Dan sjećanja (tada ih pokušavaju prikazati žrtvama "izdaje" vlastitoga političkoga i vojnoga vodstva, umjesto četničkoga agresora-HTV putem Z.Šprajca, čije vraćanje u Dnevnik sve o njima govori), niti na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti (tada im pokušavaju umjesto spominjanja i izricanja zahvalnosti nametnuti potrebu ispričavanja svome agresoru, jer je on imao žrtava).

Kakav "Veliki Brat" i "policija mišljenja"- meni YU ne nedostaje.

Tko je glasao

o majke ti.. daj skini tu

o majke ti.. daj skini tu blokadu s mozga da mozes sirim putevima primati...

naprosto mi nije jasno kako uspijes ovakvu poantu iz napisanog iscitati... kao da si u cistkama ucila "citanje" .. crno-bijelo, pa ako postoji mozda sumnja onda je crno, jer sumnja je povod razmisljanju, dakle nedopustivo, dakle crno..

naprosto ne pise to sto citas i nitko se ne ruga braniteljima, a malodusje su odavno proizveli oni koji reagiraju kao ti..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kakav "Veliki Brat" i

Kakav "Veliki Brat" i "policija mišljenja"- meni YU ne nedostaje.

Može se @ppetra odvojiti iz YU, ali se YU ne odvaja iz @ppetrre!

Zar ti, @ppetra, misliš da je YU bila jedina tvorevina s "policijom mišljenja"? Za tvoju informaciju, Orwell je u svom romanu opisivao ljudske karaktere kakve stvara svaki totalitarni sustav. Što više takvih karaktera, to veća šansa da društvo zaista i postane totalitarno. U normalnim uvjetima, likovi poput tebe i @Skvikija predstavljaju samo kliničke slučajeve fašistoidnosti koje razvijena kultura demokracije može uspješno apsorbirati, a da se ne razboli. Osobno smatram da je veliki uspjeh hrvatskog društva što je razvilo imunitet na sociopatiju ove vrste. A i pollitika.com također.

nemesis

Tko je glasao

Sociološka sociopatija

U normalnim uvjetima, likovi poput tebe i @Skvikija predstavljaju samo kliničke slučajeve fašistoidnosti koje razvijena kultura demokracije može uspješno apsorbirati, a da se ne razboli. Osobno smatram da je veliki uspjeh hrvatskog društva što je razvilo imunitet na sociopatiju ove vrste. A i pollitika.com također.

@nemesis,
za tvrdnje o mojoj fašistoidnosti navedi barem jedan moj komentar ili dnevnik. Na raspolaganju su ti mogućnosti koje je na portalu dao @mrak.

Ja pak za tebe tvrdim da si urbana rasistkinja, etiketirka , fašistoidna osoba, koji ljude koji nemaju veze s tim, častiš etiketama ustaštva i fašistoidnosti.

Uz to podržavaš dnevnike isto takvih.

Želiš li neke svoje citate? Ima ih gomila.

Uz to si i prezirateljica nacija koje bi sve najradije satrla i izbrisala.
Prava heroina globalizma, sociologinja sociopatkinja sa znanjima kojima je prošao vijek trajanja , nabildana frazetinama i floskulama ,sve za opravdanje svoje sociološke sociopatije.

Želiš li svoje citate o tome?

Ti bi nekoga učila o Orwellu?))

Tko je glasao

Mislim da trebaš opet

Mislim da trebaš opet pročitati dnevnik. Pogotovo ovaj dio:
Postali i ostali heroji koji, kao i Sv. Juraj, nikome danas više ne trebaju osim, opet kao i Sv.Juraj, u propagandne svrhe kad su heroji važni da bi se mogli slaviti, da bi se mogli iza njih skrivati, da bi mogli u njihovo ime govoriti i da bi mogli mnogi biti nevidljivi.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Najveći spomenik im je u srcima Hrvata,a odatle ga ni Haag

ne može istjerati, pa ni preostali narasli gušteri

U istoj realnosti se heroji bore protiv drugih heroja, najčešće tuđih, a povremeno se bore protiv nas samih isto kao antitijela u Houseovim dijagnosticiranim autoimunim bolestima kad nastupi potpuni kaos koji uvijek nastupa.Budući da si ovo smjestio baš pod "devedesete", hrpe guštera pokušavaš izjednačiti s "herojima", običnim ljudima koji su se branili da im gušteri ne presijeku vratove.

Problem s hrvatskim herojima ili Jurama devedesetih je u tome što gušter kojega je ubio nije posljednji i što su malim gušterima pomiješanima sa "seljanima" narasli zubi, pa ne dozvoljavaju da seljani slave na pravi način svoje Jure: A. Gotovinu, M, Markača, B.Zadru, M. Babića, .....

Oni (narasli gušteri) uporno pokušavaju svim Jurama nametnuti krivnju zato što su u borbi, imali predugačak mač, bili na konju, imali kacigu, mahali mačem na udaljenosti 200m od njegove glave, prekomjerno udarali po gušterovoj glavi, što su se mnogi gušterčići poplašili pa otišli u daleku im jazbinu, jer su se bojali da će im se netko osvećivati za zlo velikoga guštera...

Zato je onaj Jura na Trgu braće hrvatskoga zmaja nakon borbe zamišljen, tužan... razmišlja hoće li ga braća hrvatskoga zmaja smjestiti u Haag, gdje ima puno Velikih prijatelja Velikoga guštera koji će već smisliti nešto zašto Jura mora biti kriv kako bi Juru omalovažili i pretvorili u krivca, ili jednakoga guštera, kao što je poraženi.

Svi hrvatski junaci od dr. F.Tuđmana, preko B. Zadre, M. Babića, ... do A. Gotovine, M. Markača i ostalih su tamo gdje im je mjesto: u srcima Hrvata, gdje im je najveći spomenik, a gušteri preko Haaga pokušavaju ih odatle iščupati uz pomoć "hrvatskih" medija i floskula da su seljani imali previše samostalnosti i slobode pa su se poželjeli osloboditi guštera.

Dnevnik je simpa, ali donosi duboko podmukle poruke i zato minus.
Kada god zavladaju gušteri, nastupa vrijeme kada ljudi staju u obranu svoje ljudskosti, a gušteri napadaju na svim frontama širom Zemlje i ljude pretvaraju u svoje žive zalihe.

EU je samo puno veći gušternjak od onoga protiv kojega su se borili hrvatski "Jure" iz tvoga dnevnika.

Gušteri vuku u gušternjake.

Tko je glasao

Razlikovni riječnik

Dnevnik je simpa, ali donosi duboko podmukle poruke i zato minus.
Opet si u nekom mom tekstu pročitala ono što si htjela a ne ono što piše, a ne piše nešto mnogo različito od onog što si ti napisala. Jedina razlika je u tome što u mom dnevniku piše da gušter nije kriv nego je isto žrtva kao i nastali heroji jer je gušter samo heroj jedne druge strane.

Ukratko ubijanjem zmaja i zatiranjem njegove loze ne rješavamo problem nego upravo suprotno obzirom da tim činom dajemo problemu novi razlog postojanja. Nažalost to puno previše ljudi ne shvaća, uključujući očito i tebe, i traži rješenja "po kratkom postupku", a po takvom "kratkom postupku" se nikad nije riješilo ništa.

O tome je riječ i pokušaj se malo udaljiti od Gotovina, Markača, Zadre i mnogih drugih poznatih i manje poznatih, zaslužnih i manje zaslužnih koji su bili uvjereni da rade dobro. Pokušaj se malo udaljiti od projiciranih emocija koje manipuliraju i boje svijet kričavim bojama. Zašto vjerovati tim lažnim bojama i ubiti zmaja koji je pristao mirno hodati kraj nas? Zato što će nas sigurno prvom prilikom pojesti? Dokle ćemo tako u svemu i svačemu prepoznavati opasne zmajeve i nemilice ubijati? Da li stvarno želimo takav život pun mržnje, straha i bez ikakvoga povjerenja i kakav je to život? Prekrasan naravno!

leddevet

Tko je glasao

Nije pristao mirno hodati pokraj nas,već... (dalje u komentaru)

O tome je riječ i pokušaj se malo udaljiti od Gotovina, Markača, Zadre i mnogih drugih poznatih i manje poznatih, zaslužnih i manje zaslužnih koji su bili uvjereni da rade dobro.
Podebljano je što pokazuje razlog moje reakcije na takav tvoj dnevnik: nisu oni bili uvjereni da rade dobro- već su oni radili dobro: svoj su narod spasili sudbine Ovčare, Srebrenice, UNPA zona, Voćina, Škabrnje, Ćelija,....spasili su mnoge od sudbine Sunčice, mnogu djecu koja bi završila poput Daria i Tomislava Jurića,...

Zašto vjerovati tim lažnim bojama i ubiti zmaja koji je pristao mirno hodati kraj nas?Mirno? Kaže da Vukovar nije hrvatski. To su riječi mira. Kaže da trebamo povući optužbu za genocid. To je mirno. Ta nije u RH ubijeno preko 15 000 komaraca i zagubljeno preko 1000 žaba, da je to pitanje samo za biologe, već ljudi.

Zmaj za sada nije pristao mirno hodati pokraj nas, već pokušava nas voditi na svojoj uzici.

Da li stvarno želimo takav život pun mržnje, straha i bez ikakvoga povjerenja i kakav je to život?Povjerenje je mnogima dobro skratilo život, jer je bilo zasnovano samo na vlastitim željama, a ne i na opažanjima i promatranjima "mirnih zmajeva".

Nije mržnja pamtiti ljude koji su omogućili da smo živi, suosjećati s njihovim patnjama i trpljenjima zbog toga, sjećati ih se ukoliko su pokojni i biti svjestan tko i zašto ih je ubio, niti je mržnja junacima biti zahvalan što su kaznili zmaja koji je već učinio toliko zla, niti su naši junaci devedesetih uzaludno bili junaci, već ih u to pokušavaju uvjeriti oni koji ih ne nose u svojim srcima.

Tko je glasao

Crno bijeli svijet

U jednostavnom poimanju svijeta prikladna jeftinim holliwoodskim propagandnim uradcima slike koje nam ti prodaješ zasigurno stoje, no nažalost u pravom životu stvari imaju puno sivih tonova a vrlo malo čistih boja.

S treće strane tvoje uporno odvlačenje svake priče u Vukovar ili Ovčaru besmisleno je i u krajnosti uvredljivo za sve koji su tamo stradali. No obzirom da si ti sebi priskrbila mjesto baštinika jedine i neprikosnovene istine domovinskog rata i šire tko smo mi da te na tako nešto upozoravamo.

Jedino bi bilo dobro da napokon shvatiš da se istina ne mjeri u decibelima kao ni prema količni pjene na ustima.

leddevet

Tko je glasao

leddevet

jedino bi bilo dobro da i ti napokon shvatis da se istina (po ppetri) ne mjeri u decibilima kao ni prema kolicini pjene na ustima,nego po kolicini kuna koje dobije za tu "istinu".
i takvi kao ppetra nam obrazuju djecu.strasno.

Tko je glasao

Vukovar i Ovčara su kristalna istina

no nažalost u pravom životu stvari imaju puno sivih tonova a vrlo malo čistih boja.Ima.
Boje ovoga tvoga dnevnika su prepoznatljive i daltonistima.

S treće strane tvoje uporno odvlačenje svake priče u Vukovar ili Ovčaru besmisleno je i u krajnosti uvredljivo za sve koji su tamo stradali. Ti si dnevnik odvukao u devedesete, a Vukovar, Ovčara, ..., pripadaju "herojima" devedesetih. Besmisleno je i uvredljivo što hrvatske junake i žrtve perfidno relativiziraš časteći njihove krvnike i ubojice "herojima druge strane".

No obzirom da si ti sebi priskrbila mjesto baštinika jedine i neprikosnovene istine domovinskog rata i šire tko smo mi da te na tako nešto upozoravamo.Samo je jedna istina, a pokušavaju je mijenjati na sve moguće načine, svim mogućim bojama. Skidanje tih boja, dovoljan je razlog za etiketiranje poput ovoga tvoga.

Jedino bi bilo dobro da napokon shvatiš da se istina ne mjeri u decibelima kao ni prema količni pjene na ustima.Istina se ne mora mjeriti, ona je tu, ali se mogu u tonama mjeriti medijska govna i "boje" kojima je prekrivaju oni koji je ne mogu podnijeti.

Kada se istina oslobodi okova i taloga , bit će lijepih boja i tonova.

Tko je glasao

(No subject)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Dođe mi...

da ti opalim minus ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Gospodar minusa

Dođe mi da ti opalim minus ;)
Ne brini, evo ima Skviki kome se isto nije dopao ovaj mutni lik :(

leddevet

Tko je glasao

zadnja recenica mi je

zadnja recenica mi je maestralna..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Kaže Milanović da Tuđman nije

Kaže Milanović da Tuđman nije bio ishlapljeli starac.

Tko je glasao

Monokultura

Samo je jedna istina, a pokušavaju je mijenjati na sve moguće načine, svim mogućim bojama.
Na svu sreću imamo tebe koja znaš samo tu jednu istinu.

Dobismo tako ovozemaljskog suca dobra i zla, isitne i neistine, domoljublja i izdajstva, jamstvenika pravednosti nepogrešive nepotkupljve čvrstine spreman guštere hraniti svojim bobicama i ne čuditi se njihovim probavnim smetnjama i neminovnom odumiranju vrste.

Sve to uz bojni poklič sa slavnog predziđa kršćanstva: Tko nije s nama taj je protiv nas!

leddevet

Tko je glasao

Sva sreća da sam tu.)))

Na svu sreću imamo tebe koja znaš samo tu jednu istinu.Na sreću, inače bi pollitika.com uglavnom bila jednoumna monokultura, prikazana raznim nijansama sive ili maslinasto-sive boje.

Tko je glasao

50 nijansi sive

Svaka čast, u toku smo s modernim knjiškim hitovima :)

Tko je glasao

Lektira

Ako nisi, obavezno pogledati Rašomon.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao
Tko je glasao

to je zivot pod kontrolom.. u

to je zivot pod kontrolom.. u slucaju iskoraka uvijek ima zmajeva ili neke imaginarne mladuncadi, a i jaja dobro dodu.... koji ce nas vratiti pod kontrolu..

zmajevi su neophodni kontroloru da ne bi slucajno jure postao kreativan i dignute glave.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

iju

Ti se totalno otela kontroli :)

Tko je glasao

Komentar je pollitički, a ne politički

Komentar nije politički, već pollitički!
Dok politika ne podnosi različite istine i dok svi unutar iste grupacije moraju jednako misliti, pollitika bi je trebala podnositi - jer je dobila nagradu (njen vlasnik, za nju) za razvoj demokracije (ili tako nekako)!

Tko je glasao

Da li je on svjestan te nove

Da li je on svjestan te nove realnosti? Vjerojatno nije jednostavno jer za to treba ipak proteći neko vrijeme, vrijeme otrežnjenja.
O da, svjestan je on itekako. Zašto bi inače imao tako pognutu glavu. Čak mu je i konj potišten. Vjerojatno obojica pate od PTSP-a i vrte si po glavi mantru: "Pa jesam li se za ovo ja borio!?"
Tim više jer ne znam da je negdje zabilježeno da je sv. Juraj dobio stan, mirovinu ili saborsku plaću za svoje zasluge u teškom boju. Dobio je spomenicu i to je to.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@leddevet

A prekjučer, 18, rujna 2012., u časnom hrvatskom Saboru, imali smo priliku vidjeti što radi ZMAJ OD BANSKIH DVORA, sa svojim "herojima"!
Tako to biva, kada hrvatska pseudoelita sniva! A narod kao i svaki narod - trpi, spava, malo rogobori i živi od svojih "heroja" i mitova, spomenike postavlja, pa ih ruši...Kamena će uvjek biti, zmajeva , "heroja" i mitova također, i za broncu vrlo vjerojatno! Makar povećali još jednom - PDV!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Saint George killing the

Saint George killing the dragon
Свети Георгије убива аждаху
San Jorge matando al Dragón
Saint George tue le dragon
Святой Георгий убивает змия

....to ti je tako, čudno...ovdje moreš biti sveti Juraj a parstokilometara dalje si aždaja, tamo je cвятой Георгий a tog istog partisuća kilometara na zapad percipiraju dragonom...e da bi se te promjene vizure još drastičnije mjenjale kroz vremenske razmake.
...a svima je navodno stalo do istog, do vrline mlade nevine djeve...i pravednosti...

Tko je glasao

Kožarska idila

...a svima je navodno stalo do istog, do vrline mlade nevine djeve...i pravednosti...
Strada tako ni kriv ni dužan veiki gušter a Jure i bivša djeva živješe tako sretno i u slozi do kraja vremena sa novim cipelama, remenom i torbicom, a nešto osta i za Jurin novčanik.

leddevet

Tko je glasao

Jure je u zatvoru, a djevu razvlače gušterova djeca

Strada tako ni kriv ni dužan veiki gušter, bio je kriv i dužan, a njegovi mali gušterčići , čim Jure odloži svijetlo oružje, da odmori, izađoše iz svojih rupa, pa navališe na sve Jurine rođake i djevu, bijesni što im je Jure ubio "tatu".

Kao u filmovima strave, nemani uvijek preživljavaju, taman i od zatrovanih kapljica krvi koje su pale na tlo i ponovo izrodile njene potomke.
Zato uvijek treba junaka, dok nemani iz podzemlja nestanu zauvijek, jer lako svijetom zavladaju nemani i gušteri svih vrsta.

a Jure i bivša djeva živješe tako sretno i u slozi do kraja vremena sa novim cipelama, remenom i torbicom, a nešto osta i za Jurin novčanikJure je u zatvoru, a bivšu djevu razvlače gušterova djeca.

Tko je glasao

Dobri i zli

Zato uvijek treba junaka, dok nemani iz podzemlja nestanu zauvijek, jer lako svijetom zavladaju nemani i gušteri svih vrsta.
Ne znam što ti imaš protiv guštera i zašto ponavljaš uvijek onu istu potrebu za uništavanjem babaroga koje možda nisu babaroge nego isto što i mi samo malo različito.

Dolaze dobri,
napokon!
Dolaze dobri jer su shvatili da tako više ne ide,
napokon!
I napravili su popis svih zločestih,
svih zločestih koje treba ukloniti.
Napokon!
Ali tko bi rekao da ima toliko zločestih?

Rekli su da je to posljednji put,
posljednji put da uklanjamo zločeste.
Napokon!

Eduardo Bennato; Arrirvano i buoni (prepravljeno by L9)

leddevet

Tko je glasao

Napravili su popis dobrih, treba ih sve ukloniti

Ne znam što ti imaš protiv guštera i zašto ponavljaš uvijek onu istu potrebu za uništavanjem babaroga koje možda nisu babaroge nego isto što i mi samo malo različito.Nemam ništa protiv guštera dok se hrane svojim bobicama, ali kada se počnu hraniti ljudima, onda imam.

Devedesetih su se gušteri iz susjedstva naumili nahraniti našim ljudima, a ti pričaš o "herojima" s te druge strane. Za njihovim herojima, ostale su jame pune ljudi, zapaljene kuće, nestalo je nekoliko tisuća naših ljudi, u svojim gušternjacima poput Stajićeva, Begejaca, Niša,.. mučili su naše "Jure", silovali naše "djeve",...
Babaroge ne jedu djecu, ali veliki gušteri da.

Dolaze dobri,
napokon!
Dolaze dobri jer su shvatili da tako više ne ide,
napokon!
I napravili su popis svih zločestih,
svih zločestih koje treba ukloniti
.
Napokon!
Ali tko bi rekao da ima toliko zločestih?

i ovo je iskrivljeno u državi koju su iskrivili u ovako nešto:

"Napravili su popis dobrih, treba ih sve ukloniti ili sudovima proglasiti zločestima, a zločeste treba abolirati.
Tko bi rekao da će Haag silom i lažnim konstrukcijama pokušavati dobre pretvariti u zločeste, a zločeste u žrtve.
Tko bi rekao da će im u tome pomagati neki "plemenitaši" dobrih!?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci