Tagovi

Vrhovni sud proveo tih ustavni udar

Pošto je Vrhovni sud donio konačnu odluku, nakon predmeta Perković, i u predmetu Mustać, pojavile su se vijesti da Njemačka traži još tri izručenja, izručenja triju službenika Službe državne sigurnosti i to u istom predmetu ubojstva za koje uopće nije dokazano da ga je organizirala ili naručila država SRH ili SFRJ, kojih je RH sljednica.

Naravno da se ne kane zaustaviti. Zašto i bi, kad mogu računati na kolaboracionizam pravosuđa tobože suverene i tobože samostalne, međunarodno priznate Republike Hrvatske.

U odlukama u slučajevima Perković i Mustać, dva županijska suda i u konačnim odlukama Vrhovni sud napravili su tih ustavni udar. Pogrešno su primijenili Zakon o pravosudnoj suradnji s članicama EU i pogrešno protumačili Evropski uhidbeni nalog, postupivši i posve suprotno sudskoj praksi pravih država, država EU.

Suci su postupili kao bijedni politički aktivisti, u ovom primjeru desničari, iz niskih političkih, točnije, politikanskih pobuda.

A nakon takvih presuda, suprotnih zakonima na snazi, koje je donio Vrhovni sud, kao najviša sudska instancija u ovoj pseudodržavi, narušena je pravna sigurnost svakoga građanina ove zemlje.

Grozno je i da katedre kaznenoga prava na četiri fakulteta o tome šute, umjesto da vrište do neba. Jedina se časno ponijela prof. dr. Zlata Đurđević, koja je jasno razotkrila tu sramnu pravosudnu rabotu.

Pravna struka dakle šuti, premda svi mogu jasno vidjeti tu sramotu.

Tako se još jednom pokazuje glavni problem ove zemlje, veći i teži i od ekonomske krize. Taj problem je pravosuđe, u kojem je normalno da sudac podiže na noge sudnicu da čestita nogometašima pobjedu, guranje prsta košarkašici u anus tumači kao tradicionalan lički pozdrav, u postupku ekstradicije prihvaća žalbu treće osobe, obrazlaže presudu višestoljetnim tlačenjem okrivljenikovih predaka ili tvrdi da propitivanje pretakanja pola milijarde kuna javnoga novca u privatne džepove ne predstavlja javni interes.

Dok se takvi suci, društveno-politički radnici na službi u pravosuđu, ne maknu iz pravosudnoga sistema, ovoj zemlji nema napretka.

Komentari

U današnjem Novom listu

U današnjem Novom listu Jasmin Klarić objavljuje članak u kojem brani tezu da je riječ o pravosudnom državnom udaru: "U Hrvatskoj na snazi pravosudni državni udar".

I dalje mislim da je riječ o ustavnom udaru, jer sudovi nisu izravno preuzeli izvršnu vlast, što je osnovna karakteristika državnoga udara, ali jesu skršili svoje ustavne obaveze u navedenim predmetima (Klarić upućuje i na druge predmete) i grubo izašli iz okvira svoje ustavne pozicije.

Tko je glasao

Sto se tice "sviranja kako

Sto se tice "sviranja kako gazda kaze".. iskreno priznajem da me najmanje od svih muzika i ritmova nerviraju ova izrucenja osumnjicenih EU sudovima za ubojstva..

da si se barem paralelno dotakao nekih drugih tema, puno zivotnijih i vaznijih za sve nas danas u kojima nam drzava, politicari, gradani, pa tako i sudstvo.. posve pokorno izvrsava "naredenja odozgora" kao i uskladuje nase zakone da bi to mogli sa 100% ucinkom "vise i brze" izvrsavati..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Slažem se da ima i drugih

Slažem se da ima i drugih tema o kojima se može pisati. Jesu li životnije i važnije, može se raspravljati. No ja sam, eto, napisao dnevnik o provedbi tihoga državnoga udara kršenjem zakona od strane vrhovne pravosudne instancije i pokušao upozoriti na svinjarije u pravosuđu.

Slažem se i da vrijedi i treba pisati o "naređenjima odozgora" i razobličavati ih. I još više kad nisu "naređenja", nego kad se politike formiraju - npr. vanjska - čitanjem s nečijih usana "što se od nas očekuje".

Tko je glasao

Broj žrtava u logoru Jasenovac manji od službenog popisa

Tko je glasao

Sudci bi po prirodi svog

Sudci bi po prirodi svog posla morale biti stručne, etičke i moralne vertikale društva. Pogotovo sudci najviših instanci kao što su Vrhovni i Ustavni sud! Osobno ne vidim niti jednu jedinu stručnu, moralnu i etičku vertikalu u navedenim institucijama, a pogotovo ne u Ustavnom sudu, gdje su delegirane isključivo podobni, političkim kuplerajem i trgovinom ustoličeni poslušnici i aparatčici političkih i interesnih lobija, a ne sluge Božice pravde. Po meni sve krivokletnik do krivokletnika i s takvim kadrovima će vladavina prava u Hrvatskoj još dugi niz godina služiti svemu i svačemu samo ne vladavini prava!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Vjerujem da većina sudaca u

Vjerujem da većina sudaca u našem pravosuđu ipak zaslužuje povjerenje, da je stručna, savjesna i moralna, i da se trudi što bolje obavljati svoj posao u objektivnim uvjetima hiperprodukcije pravno i jezično često polupismenih i nedorečenih zakona i propisa, problema nedovoljno dobre organizacije, neravnomjerne zaposlenosti i materijalne oskudice.

Manji je dio sudaca sigurno instaliran u pravosuđe na način koji navodiš, raznoraznim izvansudačkim kriterijima, političkom ili osobnom odanošću.

Na neprihvatljive sudačke odluke te manjine potrebno je ukazivati i razobličavati je javnim kritikama, upravo stoga da im se maksimalno ograniči prostor za postupanje prema vlastitim političkim i osobnim agendama, kako bi što manje ugrožavali pravnu sigurnost građana.

Tko je glasao

Na žalost, pravosuđe je rak rana ovoga društva

a upravo sucima pripada zavidna uloga u metastazi koja izjeda pravni poredak države. Pravosuđe je jedan od najvećih, ako ne i najveći problem ove države.

Da je dati robotima da sude, bolji bi, stručniji i pravedniji posao obavili, a o brzini da i ne govorimo. Uvjerena sam, da se sudstvo automatizira, spasili bi se, kolateralna bi šteta bila minimalna u odnosu na trenutno stanje.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

... pravosuđe je rak rana

... pravosuđe je rak rana ovoga društva ...

Slažem se s tim da je pravosuđe prava rak rana ovoga društva i da je najviše od svih drugih velikih društvenih sistema kadrovski upropašteno i politički izmanipulirano. Počelo je još ranih devedesetih, sječom sudaca i dovođenjem junoša, Kad takav sistem pokvariš, teško ga je vratiti u profesionalne vode.

No mislim da većina sudaca ipak nema političku agendu pri donošenju odluka, kao u primjerima navedenima u dnevniku.

Tko je glasao

Pravosuđe itekako ima političku agendu

jer je politika tijesno isprepletena baš sa svim sferama društva. Trodiobu vlasti možemo zataknuti mačku o rep. Uostalom, zar se svakodnevno s najviših istanci ne čuju izjave o famoznoj "političkoj volji" za ovo i ono, vezano dakako za pravosuđe.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Naravno da ima, o tome cijelo

Naravno da ima, o tome cijelo vrijeme i govorim.

No isto tako držim da većina sudaca u tome ne sudjeluje.

Tko je glasao

"držim da većina sudaca u tome ne sudjeluje"

I nečinjenje je sudjelovanje! S kim si, takav si!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Pravosuđe je samo segment političkog sustava

Stanje u pravosuđu logičan je slijed koncepcije politika a koje su kao takve ustoličene 90-tih a kao provedbeni dio projekta ustoličenja kapitalizma u sjeni DR-a.
Kao udarna pesnica razvlašćenja naroda i društvenog vlasništva Šeks je dobio zadaću razbucati ostatke socijalističkog pravosuđa pod svaku cijenu kako bi elite bez straha mogle restituirati resurse i uvesti u posjed 200 obitelji. Dakle stanje pravosuđa danas nije slijed nikakve anarhije ili nepoznavanje struke već je isto rezultat promišljenog plana jednog dijela šeksomanije koji paralelno odrađuje politički prigušenu lustraciju pripadnika socijalističke države. Naravno da je na djelu rovovski obračun pritajene ekstremne desnice s ostacima ostataka socijalizma kojeg oni nazivaju komunističkim...
Dakle bez preslagivanja političkog sustava nije moguće izmijeniti ni njegov segment - u ovom slućaju pravosuđe!

Tko je glasao

Počelo je još ranih

Počelo je još ranih devedesetih ...
To je vrijeme kada slučajevi Perković & ostali još nisu bili u zastari, a znalo se i tada da se ovi udbaši nalaze na njemačkoj listi osumnjičenika. Umjesto procesuiranja, Perković je odabran za Tuđmanovog suradnika (koji je, usput rečeno, uveo Karamarka u posao). Tuđman je izjavio kako pravosuđe treba biti u službi državne politike. Je li onda državna politika bila zaštita udbaša ... ili barem nekih udbaša? I tko je zapravo štitio udbaše? Je li i to doktrina koju će prema Karamarku svi trebati poštivati? To su činjenice koje ljuta desnica prešućuje, a idu u korist mojoj tezi da se o ovoj temi još uvijek ne raspravlja široko racionalistički već usko nacionalistički.

Naravno da je Tuđman tada postupio pragmatično i odabrao ljude koji znaju zanat (i sam je rekao da rat neće voditi s časnim sestrama), ali gadljivo je sada s te strane koja je odabrala korištenje Perkovićevih usluga slušati moraliziranje i zgražanje nad zaštitom udbaša. A teza da je UDBA bila zločinačka organizacija što SDP navodno želi prikriti jednako je revolucionarna kao i Snowdenovo otkriće da NSA prisluškuje sve što može ... a KGB, CIA, BND, MOSSAD i ostali, u vrijeme hladnog rata uglavnom su se bavili humanitarnim radom.

Tko je glasao

nob, partizani i drug tito

Svatko će u kući moći misliti što hoće, ali javno morati će poštivati temeljne vrijednosti hrvatske države: Domovinski rat, branitelje, naše poginule, Franju Tuđmana i Gojka Šuška, kazao je Tomislav Karamarko

ne znam da li je šef zločinačke organizacije znane još i kao hdz, svjestan da bi zaštitom lika i djela franje tuđmana i gojka šuška, te dr i branitelja, vratio hrvatsku u mračno doba jednoumlja, totalitarizma i verbalnog delikta?!

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Jadikovke na pollitici- ljudi koji opravdavaju ubojice Hrvata

Neki drugi su šefovi zločinačke organizacije, i neka druga organizacija je zločinačka- iz samih korijena, do današnjega dana!

Takva organizacija svoje osobine projicira drugima, na osnovi svojih ubačenih elemenata kojima je pokušala iznutra urušiti stranku koja je vodila oslobađanje RH iz njihovih okova!

Sadašnjica pokazuje tko je ZO i tko bi nagrađivao za ubojstva Hrvata,- isti oni koji su nakon ww2, izvodili masovna ubojstva Hrvata, a nakon toga planirana, organizirana, provođena, širom Europe i svijeta, ali i u vrijeme DR- mecima s leđa- na hrvatske branitelje, a pogotovo one iz iseljeništva!

Jadikovke na polllitici , nakon probvođenja EUN-a, jasno pokazuju kako su oni koji su gradili RH, nepostojeći ZZP, upravo isti oni koji sada "kukumaču" zbog odlaska u Njemačku na suđenje, osumnjičenih ljudi za ubojstva Hrvata, koja je provodila i organizirala bivša država- znači takvi su si našli plodnu oazu na pollitici pa tamburaju stalno iste note!

Tito je bio ubojica i zločinac- osim za one koji su pristalice ubijanja Hrvata pa i danas brane optužene za planiranje, organiziranje i ubijanje Hrvata, dok od mafijaških ubojstava jedne djevojčice grade novi Jasenovac- što ljude današnjice upozorava na laži na kojima su vjerojatno izgradili i svoj Jasenovac-gdje je deseterostruko manje žrtava.

Ako ubojstvo 1 djevojčice, zbog mafijaških i tko zna kakvih djelovanja vlastita oca, pretvaraju u kazališnu predstavu kojom žele ocrniti cijeli obrambeni rat -DR, nije ni čudo što su Jasenovac pretvorili u spomenik svojoj sposobnosti laganja koji zatire i omalovažava istinske žrtve kojima je tamo mučki oduzet život.

Zbog njih se treba i Jasenovac osloboditi nagomilane hrpetine zlonamjernih srpskih laži kojima se udeseterostručio broj žrtava!

Ovolika pre....anja oko pravne države, zbog zastare i namjerno ispuštanje najvažnije činjenice da se radi o teškim ubojstvima za koje nema zastare (nisu im mogli u tadašnje zakone otvoreno napisati- dozvoljeno je ubijati Hrvate- za to nije potrebna ni zastara- jer su to normalni državno-opravdani poslovi), ali se to podrazumijevalo, pa bi oni danas da i drugi vide kao pravno utemeljeno to "podrazumijevanje dozvoljenosti ubijanja Hrvata"!
To očito vidi njihova Zlata, pa je uzimaju za "vrhovni autoritet u RH"- iznad Vrhovnoga suda!?
Lažljiva posla - lažljivih ljudi!

Ne treba štititi ničiji lik, ali onaj tko blati mora imati i dokaze- pogotovo, ako istupa u javnim medijima.

Dokaži ono što govoriš- "izdaju Vukovara" (Šprajc) "Prodaju Posavine", ZZP, blaćenje Gotovine zbog "pljačke" u Francuskoj,.......jer niti "tračati" nije dozvoljeno, bez odgovornosti, ako te netko tuži zbog "tračanja"!

Tko je glasao

Da, tako je. A ono što me

Da, tako je.

A ono što me dodatno čudi jest to kako nacionalisti, inače opsjednuti idolatrijom svoje nacionalne države, smatraju posve prirodnim da postupke protiv hrvatskih državljana provodi neka tuđa država i podržavaju pritom i kršenje zakona svoje države ili primjenu zakona tuđe države, ako je to u interesu njihove revolucionarne pravde. I ne vide pri tom štetu koju nanose vlastitoj državi.

Bilo bi zanimljivo čitati njihove reakcije da npr. Francuska izda Europski uhidbeni nalog za Gotovinu, radi izvršenja ostatka kazne od pet godina zatvora, na koju ga je osudio francuski 1986. godine.

Tko je glasao

Nije tako, samo tebi odgovara da je tako-a jasno je i zašto!

A ono što me dodatno čudi jest to kako nacionalisti, inače opsjednuti idolatrijom svoje nacionalne države, smatraju posve prirodnim da postupke protiv hrvatskih državljana provodi neka tuđa država i podržavaju pritom i kršenje zakona svoje države ili primjenu zakona tuđe države, ako je to u interesu njihove revolucionarne pravdeKojim glupostima želiš dokazati da ubojstva čije su žrtve Hrvati, trebaju otići u zastaru!
Na istome si tragu kao Pupovac koji traži da ubojicama i rušiteljima RH, još daju i mirovine za ta zlodjela!?

Stvarno ste onakvi kakvima vas je Dobrica Ćosić opisao!
Groteskni ste!

Stari ZZP-aši dali su se u zaštitu ubojica koji su ubijali Hrvate- zamisli- primjenom zastare i prihvaćanjem objašnjenja kadrova za koje se vrlo lako- rutinskom sigurnosnom provjerom može utvrditi kako su srpsko-jugo ili već kojih protuhrvatskih korijena i korjenčića.

Evo, sigurna sam da si i ti, i rupert, bigulica, zaphod, feniks, i ostali "zaštitnici pravne države" koji ste gradili ZZP za obranu RH, takvih korijena- pa je s obzirom na D. Ćosića jasno rasvijetljeno vaše djelovanje!

Laži, navođenje laži, stvaranje laži, širenje laži- vama je svakodnevica, a pogotovo one o Gotovini. Još vas boli što nieje osuđen kao ratni zločinac, dok, vjerujem podržavate i davanje mirovina onima koji su ubijali Hrvate i rušili im domove.

Jad- laž vam je državna politika, države kojoj pripadate dušom i tijelom, pa se tako ponašate i na pollitici!

Ruši vam se kula karata koju ste sazidali od vlastitih laži, a noseći stupovi su vam dobro prodrmani- smanjeni za dva temeljna!

Njemačka odrađuje ono što je trebala mlada hrvatska država, ali nije imala snage-ruši strukturu pokojne SFRJ i velikosrpske temeljce, i zato joj hrvatski narod plješće- oko 90%, a ovima poput vas ostaje jadikovati na pollitici, gdje ste se shrpili i lažete do besvijesti o zastari, spominjete nerelevantne osobe- kao da se profesor toga i toga u RH, na fakultetima dolazi znanjem i stručnošću- a svjedoci smo da su zadnja dva ministra znanosti (liječnici- a ministri prosvjete?), doktorirala na Medicinskome fakultetu u Osijeku- ovaj zadnji bez izdanih radova koji su uvjet i prijavljen na talasoterapiju toga fakulteta u Rijeci!

Toliko i o dr. Đurđević koju je Dobrica također lijepo opisao- a bilo bi dobro pogledati tko je tko u njenoj obitelji, ali i u muževoj i slično da se vidi kako je došla na mjesto na kojem je, i kako se usudi pričati gluposti o zastarjevanju teških ubojstava,(sigurno su one tri velikogoričke "stručnjakinje" diplomirala kod nje), a koju si ti, takav kakav jesi, odabrao za najveći pravosudni autoritet- jer ti eto baš to njeno objašnjenje najviše odgovara da opravdaš zastaru teškoga ubojstva- jer je žrtva, a tko, neki Hrvat, kao i stotine tisuća onih, čije ubojice mirno spavaju pokraj hrvatskoga (?) nelustriranoga pravosuđa, a četnički ubojice i rušitelji, još traže i mirovine za svoje zločine!

Srpske gadosti, nemaju granice- ta to im je državna politika i urođena sposobnost -laganje na kamare -bez ograde i mjere- sami tako kažu, a stvarnost pokazuje da su se dobro samoopisali!

Tko je glasao

Njemačka odrađuje ono što je

Njemačka odrađuje ono što je trebala mlada hrvatska država, ali nije imala snage-ruši strukturu pokojne SFRJ i velikosrpske temeljce, i zato joj hrvatski narod plješće- oko 90%

Posve se slažem s tim da se lošim temeljcem ne može napraviti dobar i ukusan umak.

No s obzirom na to tko je vodio "mladu hrvatsku državu" i upotrebljavao udbaše za temeljac, ne bi li svoj pravednički gnjev trebala upraviti na rahmetli predsjednika i njegove umake, a ne na one koji se zalažu da se sudi po pravu, bez revolucionarne vrućice?

Molim odgovor na manje od 20 kartica.

Tko je glasao

U ratu i ljubavi- sve je dozvoljeno- pa i uporaba "udbaša".((((

U ratu i ljubavi- sve je dozvoljeno- pa i uporaba "udbaša".((((

Zasluge za dobro, a neoprost za teško ubojstvo.

Budući da je Tuđman uvidio kako "dlaku mijenjaju, ali ćud nikako" odmaknuo ih je iz sfere utjecaja, ali UDBa je građena desetljećima i uplela je previše ljudi u svoje mreže, tako da je sve pokazala na "Lex na ex", a ove "Promjene Ustava" koje Predsjednik, kojemu je jedan od ljudi i sin uhićenoga po EUN- u, pokazuju da postoji "sukob interesa" iz kojega se rađaju promjene kojima bi "osoba izabrana od naroda- pokušavala razvlastiti taj narod.

Predsjednik radi neustavne promjene, jer bez referenduma pokušava promijeniti da "vlast izvire i pripada narodu", a ne nemu i njegovim savjetnicima, ili drugoj politokraciji.On pokušava napraviti prevrat i poništiti da vlast izvire i pripada narodu.

Kopa si rupu u koju će upasti, ali očito nije u mogućnosti izaći iz te mreže koja ga vuče u totalitarističku državu sa svemoćnom Partijom i obespravljenim narodom!

Pametni osjećaju da se vjetrovi okreću i neće mu pomoći u toj retrogradnoj raboti!
Molba ti je djelomično uslišana!.(((

Tko je glasao

zar su hrvatski ubojice gori od francuskih pedofila?

Bigulice,

drugarice Bigulice, priznajemo samo sud Partije

koga je Partija osudila na smrt
ima da umre
pa makar i u stranoj zemlji

danas kažu prijateljskoj, savezničkoj, demokratskoj, pravno uređenoj
kažu
a ja kao predsjednik republike
odgovorno tvrdim
lažu drugarice Bigulice

Vi znate drugarice da ja pratim pollitiku
pa i pišem pokatkad
ali nezgodno je danas u vrijeme predizborne kampanje
izlaziti s tim u javnost
zato sam zamolio drugaricu zlatu
da to ona...

lažu drugarice Bigulice
i dobro govori drugarica Zlata
i drug Argus
kako to francuski pedofili mogu odbiti izručenje
a hrvatskim udbašima se to ne dopušta
ne da ja nešto baš volim pedofile, nego više kao primjer
nove pravednosti

da drugarice, automatizacija
ubojstvo - kazna
ubojstvo u njemačkoj - zastara
ubojstvo emigranta - zastara
ubojstvo u škotskoj - zastara
ubojstvo u italiji - zastara
ubojstvo u kanadi - zastara
može i po prezimenu

nova automatska pravednost

a i taj luka
koji put mislim da to nisam ja
to mi je samo kad uzmem one zelene tablete
kao onaj dr Jekyll

luka

Tko je glasao

Komunjara luka

Meni se čini da si ti uvjek na jednim te istim tabletama, na koje si već rezistentan. Ti bi se naime u ZNA SE kojim slučajevima pridržavao zakona kao pijan plota i pozivao na protokolarne greške, inače - jok. Inače su one, ZNA se, čak i poželjne.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

i mi bi proceduralnu grešku

bigulice,

draga, poznat je slučaj da su ubojice, cijele obitelji, oslobođeni zbog proceduralne greške
velika većina, zapravo svi, pošteni ljudi smatraju da to nije u redu
i iako poštuju proceduru, boje se da je u toj proceduralnoj grešci imala svoje prste politika
i zato preziru tu vrstu politike

ono o čemu razgovaramo nije bitno drugačije

na površini, govorimo o slučaju pobijene zagrebačke obitelji
i teškoj spoznaji da ubojice nisu kažnjeni
ali zapravo govorimo
da nije normalno da bilo kome bude normalno pobiti jednu obitelj jer su drugačiji
jer su politički na onoj drugoj strani

slučaj đureković, kao paradigma cijelog niza ubostava emigranata
a među njima je bilo i cijelih obitelji, pa i djevojčica
sličan je
na površini govorimo o proceduri, europskom uhidbnom nalogu, odlukama vrhovnog suda
ali zapravo
o nekoj vrsti bešćutnosti lijevog dijela hrvatske politike
koja osim značajnog dijela građana
ovog časa daje predjsednika republike, premijera
bešćutnosti
koje nije u stanju prepoznati žrtve udbinih ubojica kao ljude
nije u stanju
uputiti osumnjičene da se brane pred nadležnim sudom

bigulice,
nije li ono što za osumnjičene traži argus, ali i mnogi hrvatski uglednici
upravo ono što su dobili ubojice aleksandre zec

proceduralna greška

luka

Tko je glasao

nije li ono što za

nije li ono što za osumnjičene traži argus, ali i mnogi hrvatski uglednici
upravo ono što su dobili ubojice aleksandre zec

Nije. Argus traži da pred zakonom svi budu jednaki i da se svima sudi po zakonu, a ne po političkoj agendi revolucionarne pravde za koju se ti zalažeš.

Tko je glasao

sindrom markice rebića

Arguse

veliki je napredak da si se odlučio, makar i na riječima,
odreći političke agende revolucionarne pravde

ako pratiš, barem pomalo, što zastupam
revolucionarna pravda mi nije visoko na listi prioriteta
ne volim paušalne ocjene, koje ljude pretvaraju u figure

meni, iskrenom i sentimentalnom ciniku, napori tima josipović-milanović-đurđević-miljenić
nalikuju onim pokušajima amatera u hrvatskim tajnim službama
da nadigraju profesionalne špijune u devedesetima
sindrom markice rebića

jednim dijelom svojeg bića prirodno je da navijamo za naše
u onoj mjeri u kojoj ih osjećamo našima
i taj unutrašnji senzor nepogrešivo nam govori
tko jesu, a tko nisu
naši
za nas

za dobar dio ljudi, normalno je navijati za slabijeg (pitaj busolu kao navijača)
i tu su mi simpatični
jer su slabiji
svi su oni na neki način dragi
a opet
volio bih kad bi dosegli neki profesionalni standard

muljaju, baš kao balkanci, i bivši komunisti

što je to tako strašno sjesti s ljudima i objasniti
da su bili svjedoci dvije velike pobjede (to bi možda najbolje objasnio stipe mesić)
svjedoci i sudionici
pobjede nad fašizmom, i pobjede nad jugoslavensko/velikosrpskim neprijateljem (to bi možda mogao žarko puhovski)
da su u tim borbama mnogi pošteni ljudi izginuli
kao mladi, ne upoznavši život, ne zasnovavši obitelj
a oni eto poživjeli dugo i dobro
i sad pali kao žrtve naše zajedničke borbe
dat ćemo im pomoć, djecu zbrinuti ( o tome bi mogao voditi računa kakav savjetnik predsjednika republike)
njima najbolje odvjetnike ( nećemo nuditi nobila, on se bolje snalazi u političkoj agendi revolucionarne pravde, pa je i osumnjičenicima jasno da od njega nema velike koristi na pravom sudu)
i nakon odslužene kazne
ako je nedaj bože bude
sigurna mirovina

u tome trenutku
ljudi koji sada muljaju,
muljatori josipović-milanović-đurđević-miljenić
morali bi objasniti u čije ime traže od osumnjičenih tu žrtvu
žrtvu koja se sastoji u tome da budu jednaki red zakonom, i da im se sudi po zakonu
što je dvostruko teško
prvo
teško je našim muljatorima objasniti bivšim državnim službenicima - otkud sad odjednom ideja da će oni koji su bili dio državnog aparata
oni koji su ubijali/organizirali ubojstva u ime političke agende revolucionarne pravde
odgovarati pred zakonom jednaki svim drugima,
dakle
apriori
nisu bili jednaki, pred zakonom, nego iznad zakona
sad odjednom, naknadno, a posteriori
postaju jednaki i moraju odgovarati pred zakonom za ono što su radili

drugo
markica rebić mogao je osumnjičenicima koje je ispraćao u hag
reći da je to žrtva za hrvatsku, za domovinu, za ljude, za budućnost
i bez obzira na sve slojeve nespretnog, nesposobnog, lažnog, licemjernog, koji su se nataložili
u osnovi jest govorio istinu
to jest bila žrtva za hrvatsku
i on bi na njihovom mjestu, bio napravio isto, ili ne bi bio častan čovjek

za koga bi se trebao žrtvovati perković, mustać i još dvadeset dvojica
za druga tita ?
samoupravni socijalizam ?
antifašizam ?
za savez komunista jugoslavije, hrvatske?
za sdp ?
za milijune
koje je neka spretna grupica pospremila
iz INE u švicarsku banku
i bi li isto napravili josipović-milanović-đurđević-miljenić ?

luka

Tko je glasao

Zajednički Zločinački Poduhvat- tablete kojima je istekao rok

,... ali si još na vlastitim zalihama

Ti si još na tabletama : ZZP- za smirenje, jer traktorski marš od Krajine do Srbije nikada nisi prihvatila kao organiziranu bježaniju zbog straha od vlastite nečiste savjesti!

Ovaj EUN- probudio je u tebi toliko frustracija i depresije, jer se ruši i podzemna, a ne samo nadzemna struktura bivše ti kolevke-SFRJ- kao zajednice: "Svi Srbi u jednoj državi", da si ponovo pala u tešku depresiju, kao nakon oslobađanja generala Gotovine i Markača!

Još kada ti i ova deseterostruko više srbizirana vlast, u odnosu na udio u stanovništvu, ode zauvijek na smetište prošlosti, mislim da će za tebe biti teški dani, jer će ti nestati iluzije koje još uvijek gajiš: da je moguće što je umrlo zauvijek- zajednička državna budućnost zločinaca, sa žrtvama: Srbije s Hrvatskom!

Lažljivaca koji bi zastaru za odgovornost za ubojstva koja su vršili, a mirovine za ubijanja i rušenja devedesetih, te nagradu- srpski Vukovar za to što su dovoljno poubijali Hrvata u Vukovaru!
Imate još neke šanse, a jednu vam otvara Predsjednik, pokušavajući Ustavom zaštititi pravo nagrađivanje Srba za ubojstva koja su Srbi izvršili u Vukovaru, i razvlašćivanja Hrvata od upravljanja Hrvatskom.

Neće ići, izbori će ga stići i osuditi to planirano "zlodjelo", a vjerujem da mu se u njemu neće pridružiti oni koji su već odbili takve mogućnosti, jer inače postaju isto što i nekada četnici!

Tko je glasao

Vi mlohavi UDBAši trebali biste biti sretni, a ne histerični

Naime, ovaj Tuđmanov izručeni kadar pjevat će njemačkom, a ne hrvatskom pravosuđu, čime će i vaša plijesan ponovo izbjeći toliko potreban fungicid.

Stoga, zapali jednu na oltaru, zapjevaj danke dojčland i slobodno napokon uzmi onu drugu tabletu.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Fungicidi stižu na izborima- da sasuše jugokorov!

Naime, ovaj Tuđmanov izručeni kadar pjevat će njemačkom, a ne hrvatskom pravosuđu, čime će i vaša plijesan ponovo izbjeći toliko potreban fungicid. Kod nas je počeo pjevati u Vukovaru- na ćirilici- pismom svojih bivših zapovjednika i zato- neka pjevaju na njemačkom, kada ovdje pjevaju samo "po-velikosrpski". Inače, bio je Tuđmanov kadar, kao što su i uzeti tenkovi iz jNA bili Tuđmanovi- preuzmeš i koristiš.
Fungicidi stižu na izborima- da sasuše jugokorov!

Samo- oružje se pokazalo vjerno novome gazdi, a značajni ljudi iz SFRJ-strukture -pokazali su se drugačije- čim se malo makneš-mnogi po starome- uz stare SFRJ-jugo- srpske gazde i zločinačke oltare!

Ne jednu, nego dvije, a pripremljeno ih je još za buduće zaslužnike- pjevače na njemačkome!

Što se tiče tableta- potrebne su kada nisi sretan-dakle-tebi!

Tko je glasao

@Argus ne tvrdim da našem

@Argus ne tvrdim da našem pravosuđu nema časnih iznimaka, ali dok je struka šuti i otvoreno se ne pobuni i ne riješi kukolja u njoj, ostaje zaključak da je pravosuđe septička jama s puno plutajućih govana u njoj. U tom i takvom pravosuđu upravo bi Vrhovni i Ustavni sud morale biti popunjene stručnim i moralnim vertikalama, a ne političkim sluganima i aparatčikima, utajivačima poreza, falcifikatorima životopisa, čuvarima lažnog popisa birača i osobama kojima je "referencu" napredovanja u struci dala politika, a ne struka.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

kme, kme

Tko je glasao

범죄의 보루 ili na braniku zločina

Arguse,

da nije na pollitici, bila bi sramota da ovakav tekst na kraju brojanja bude u plusu za 17
da nije u hrvatskoj, bila bi sramota uopće ovako nešto napisati, pa čak i pod pseudonimom

Nije problem u činjenicama
nego u odnosu prema činjenicama
O činjenicama znamo dovoljno

agenti totalitarne države, komunističke diktature, ubijali su predstavnike demokratske opozicije, na teritoriju druge, strane države, uz znanje i uz izričito odobrenje najviših predstavnika političke vlasti

ponovit ću, za one koji nisu razumjeli

agenti totalitarne države, komunističke diktature, ubijali su predstavnike demokratske opozicije, na teritoriju druge, strane države, uz znanje i uz izričito odobrenje najviših predstavnika političke vlasti

to je ono što nije prihvatljivo
možda perković, mustać i ostala dvadeset i dvojica

ponovit ću za one koji nisu dobro čuli

i ostala dvadeset i dvojica

uistinu nisu krivi
možda njemački tužitelj neće uspjeti prikupiti dovoljno dokaza
možda
možda njemački sud neće prihvatiti dokaze
možda
možda će prof đurđević, kao vrstan pravnik uvjeriti suce Vrhovnog Suda Hrvatske da griješe
možda
možda će prof đurđević kao vrstan i međunarodno poznati pravnik i prof prava EU članice
uvjeriti njemački sud da griješi
možda
možda će neki britanski pravnik pomoći bivšem državnom odvjetniku nobilu i otkriti mu na koji je način moguće spriječiti izručenje po proceduri europskog uhidbenog naloga
možda
dok se to ne dogodi konačni pravorijek u pravnoj stvari dat će Vrhovni sud kao zadnja instanca u odlučivanju o europskom pravosudnom postupku, Europskom uhidbenom nalogu
prof đurđević će u hrvatskoj, kao i u drugim demokratskim državama imati pravo iznijeti svije mišljenje
a javnost će o tome moći raspravljati

žalosno je
da ugledni pravnik, predsjednik republike, koji je smogao snage izreći rećenicu da djeca nisu odgovorna za grijehe njihovih otaca nije u stanju reći
kako perkoviću, tako i mustaću i svoj dvadeset i dvojici

poštovani građani, podržavam vas u vašoj želji da se od teških optužbi za sudjelovanje u organizaciji političkog ubojstva pripadnika demokratske opozicije od strane državnog aparata totalitarne komunističke države obranite pred nadležnim sudom u prijateljskoj, demokratskoj europskoj državi

žalosno je da istu rečenicu
nije u stanju izreći ni predsjednik, ni potpredsjednik vlade, ni predsjednik sabora, ni vodstvo SDPa, ni kandidati za EU parlament
ni novinari naših velikih medijskih kuća
pa ni prijatelji portala pollitika

Na temelju jednog mišljenja, u stanju si dovesti u pitanje odluku o izručenju,

a činjenice koje te gledaju u oči,
ne želiš vidjeti

jer bez te rečenice Arguse,
ti si na braniku zločina
ono što jest hrvatski problem je sjevernokorejski sindrom
kad u PjongJangu ljudi plaču jer je umro diktator i zločinac
znamo da ne mogu bolje
ne znaju istinu, okruženi su uhodama, boje se za život svoj i cijele obitelji
mogu ih razumjeti

malo teže razumijem slobodne građane slobodne demokratske zemlje koji pišu na pollitici, slobodnom mediju,
i daju plus Argusovom neobjektivnom, neutemeljenom dnevniku
nije lako argumentima pobiti teoretske zasade europskog uhidbenog naloga
može se pozivati na lošu praksu
na rupe u zakonu
na slovo a ne na duh zakona

duh zakona traži da ubojice odgovaraju za ubojstvo
zašto dvadeset komentatora pollitike misli da to nije u redu
kao u sjevernoj koreji
na braniku zločina
stojimo i ponosno dižemo glave
i ništa nas neće pokolebati
svoje ćemo heroje braniti do smrti

luka

Tko je glasao

Mogao si me optužiti i da se

Mogao si me optužiti i da se nisam odredio o tome što su Amerikanci napravili Indijancima, Hutui Tutsima ili Turci Armencima, pa da sam se tako zapravo postavio protiv žrtava.

Jednako bi imalo veze s dnevnikom kao i tvoj komentar, kojim se praviš da ne razumiješ kako ne govorim o okrivljenicima, nego o kršenju zakona od strane najviših pravosudnih tijela ove zemlje, bez obzira na to o kojim je okrivljenicima riječ. Jer riječ je o narušenoj pravnoj sigurnosti svih državljana ove zemlje, a ne samo te dvojice (ili petorice).

Pročitaj odličan raniji Rupertov komentar, poučan je.

Tko je glasao

drugovi, priznajem samo sud Partije

druže Arguse,

u jednom se slažemo,
ne može se uspoređivati procesuiranje sumnje na političko ubojstvo u hrvatskoj i u njemačkoj
postoji realna mogućnost da bi se postojeće optužnice na njemačkom sudu možda (vidi pod zlata đurđević, argus, ivo josipović...) mogle i ne prihvatiti, odnosno da bi osumnjičenici, ako krivnja ne bude nedvojbeno dokazana, na kraju mogli biti oslobođeni
drugovi,
a ja kažem,
zašto bismo naše najbolje sinove uopće izlagali takvoj pobibelji
nije li bolje provesti istragu u hrvatskoj,
odnosno, još bolje odustati od istrage jer je nastupila zastara
da bismo to mogli, drugovi,
najvažniji je cilj
spriječiti izručenje pod svaku cijenu
Prozor u svijet mora pasti
ne smije se naše drugove,
izvršitelje političkih zamisli najvećih sinova naših naroda i narodnosti,
izložiti procesu makar i najkvalitetnijeg neovisnog sudstva prijateljske, demokratske europske države
drugovi,
pa valjda znamo kamo će nas to odvesti
naši drugovi mogli bi biti i osuđeni
još je naš najveći sin rekao
priznajem samo sud svoje Partije

drugovi,
nakon svih muka, nevolja, stramputica, nakon dugog marša kroz institucije, moramo pogledati istini u oči
drugovi,
Vrhovni Sud Republike Hrvatske
nije spreman stati iza suda naše partije
to se nije smjelo dogoditi
najveći sin našeg naroda i narodnosti prevrće se u grobu
u stranoj, neko vrijeme neprijateljskoj zemlji
jer drugovi
ta će presuda biti i presuda njemu, najvećem sinu, i našem pokretu i partji
a znamo da naša zemlja nikad nije vidjela
ni bolje vlade
ni boljih agenata (82 terorista likvidirana bez uhapšenog agenta...)
ni bolje Partije

Smrt fašizmu, Sloboda narodu!
Tito Partija

Izručenje mora pasti
Vrhovni sud mora biti naš

luka

Tko je glasao

tako je! by the way, gdje je

tako je!
by the way, gdje je Hernady?

Tko je glasao

Danke Deutschland

Slabo ti idu te pseudopjesničke papazjanije, dvije rečenice s pokušajem argumentiranja bile bi ti mnogo efikasnije.

Pogotovo kad tako slabo pokušavaš prikriti zamjenu teza. Tvoji pajdaši iz revolucionarnoga sudstva to mnogo vještije rade.

Pokušaj sastaviti dvije rečenice o proceduri i kršenju zakona od strane pravosudnih tijela. O tome je naime riječ u dnevniku, a ne o - za tebe - toliko opravdanoj i uvjerljivoj infeudaciji njemačkom pravosuđu.

Tko je glasao

jadno... rupe u zakonu

Arguse,

dragi prijatelju
ti govoriš u rukavicama, iako si samo Argus, nick na golemom internetu
bez rukavica

ubojice prema općem civilizacijskom redu, onome iz čega proizlazi duh zakona,
moraju odgovarati za ubojstva
nijedno društvo ne može funkcionirati ako dozvoljava ubojstva
mi jesmo živjeli u društvu koje je kao normalno imalo na repertoaru mogućnosti državnog aparata i ubojstvo političkog protivnika
to društvo bilo je totalitarno, nedemokratsko

promjenom političkog sustava
došlo je vrijeme da je uopće moguće osvrnuti se i na žrtve političkih ubojstava u ime jugoslavenske države
ustanoviti da postoje žrtve, da postoje naredbodavci, da postoje izvršitelji
i početi s procesuiranjem izvršitelja

budući hrvatska to nije u stanju
pa nije pokrenuta nikakva istraga o političkim ubojstvima
teško je braniti stav da treba aktivno spriječiti izručenje državi
koja jest prijateljska, demokratska, saveznička, uređenog pravosuđa
a po mjestu izvršenja, jest i nadležna
osumnjičene za politička ubojstva

premijer i saborska većina
uz podršku predsjednika republike
pokušali su prevarom izmijeniti zakon koji je omogućavao izručenje
EU ih je povukla za uši (zokija još bole vuha)
i morali su se povući

nakon toga su
premijer, saborska većina, uz podršku predsjednika republike
pokušali izmjenom ustava spriječiti primjenu zakona
(opet pokušaj prevare, jer 6-mjesečno odlaganje primjene zakona nije bilo dogovoreno
kao timeout da hrvatski zastupnici političkih ubojica opet nešto izmajmuniraju)
ipak je i pokušaj prikupljanja 2/3 većine u hrvatskom saboru
propao

ono što jest specifično hrvatsko
između svih južnoslovenskih naroda
i po čemu ivo josipović jest pravi hrvatski predsjednik
to je rukovanje pravom, kao oružjem i oruđem
pravica je kao pojam u hrvatskoj tradiciji, civilizaciji posebno važna
od prava u AU monarhiji
do Badintera, o granici sa slovenijom
(hrvatima je Badinter bio važan, Miloševiću irelevantan, hrvatima je arbitraža rješenje, slovenskim političarima izlaz iz neugodnog pokušaja neuspješnog otimanja)
zato je i razumljivo, ali i jadno
da ivo josipović svoj pravni talenat troši na izmišljanje pravnih trikova
kako bi stvorio ono što običan čovjek zove rupe u zakonu

kad je vrhovni sud odbio primijeniti
rupe u zakonu o pravosudnoj suradnji
koje su u taj zakon ciljano umetnute da bi omogućile
da se izbjegne izručenje
javila se zlata đurđević
a zapravo ivo josipović
koji sad već po drugi put
(prvi put kad je zajedljivo komentirao propast plana promjene ustava)
pokazuje tko je idejni autor napora da se pravni sustav republike hrvatske ciljano opremi rupama u zakonu
koje bi onda mogle poslužiti za odbijanje izručenja

jadno je da se predsjednik republike
koji bi se morao baviti zastupanjem interesa svih građana republike
posvećuje obrani interesa jedne uske grupe ljudi
osumnjičenih za politička ubojstva

još je jadnije
da se to u javnosti, zahvaljujući nekoj vrsti medijske cenzue, iskrivljenosti,
ne uočava, i ne komentira

nije ni čudo da smo u rupi
i da nećemo iz nje tako brzo izaći

luka

Tko je glasao

Nakon tako uvjerljivoga

Nakon tako uvjerljivoga objašnjenja zašto treba predati državljane stranom pravosuđu usprkos zakonu, zaista više ne treba više ništa dodavati, osim možda da ti predložim dva nova mota: Živjelo domoljubno pravosuđe! Dolje nedomoljubni zakoni!

Tko je glasao

Princip vrijedi u oba smjera

Arguse,

druže Arguse, smisao europskog uhidbenog naloga jest u prvom redu pojednostavljivanje pravne procedure zemalja unutar istog civilizacijskog, političkog, pa i vojno-savezničkog kruga, a potom neizbježno i ujednačavanje prvane prakse. Stoga Vaš strah od njemačkog pravosuđa nije utemeljen, jer je princip obligatorno dvosmjeran, pa na primjer hrvatska može tražiti izručenje agenata njemačke savezne vlade koji su njemačke disidente, ili političke protivnike progonili i usmrćivali u nekadašnjoj Jugoslaviji, npr. poznate slučajeve likvidacije vođe Zelenih pri posjeti Plitivičkim jezerima pomoću teledirigiranog medvjeda, ili poznati pokušaj ubojstva cijele obitelji vođe njemačke socijaldemorakratske partije na Bolu na Braču otrovanim prstacima.
Ovdje svakako napomenuti pravni biser, da ukoliko je uspješno iskorijenjena čitava obitelj, nema tko više da podnosi žalbu (princip Nobilo-Đurđević)

luka

Tko je glasao

To je vjerojatno i najčvršći

To je vjerojatno i najčvršći argument zašto valja kršiti zakone i predavati građane Njemačkoj.

Poznato je naime da su se promaknuća u njemačkoj obavještajnoj službi dobivala najljepše izvezenim Wiehlerovim goblenom i najurednijom lijehom maćuhica.

Zbog toga su do sada vjerojatno i ostali posve nepoznati slučajevi naoružavanja i uvježbavanja terorističkih skupina, npr. Bugojanske grupe.

Tko je glasao

vidi udbasa sto se uzjebali sta je panika :)))))))))))))

Tko je glasao

Njemci su tek stvorili uvjete

Njemci su tek stvorili uvjete za jednu pravu i kvalitetnu zatvorenicku dilemu (https://www.fer.unizg.hr/_download/repository/IMAS4.pdf) gdje su temeljna pitanja suradivati ili ne sada u zizi povezane gomile koja od toga ovisi.
Stoga nije tesko razumjeti pravu dramaturgiju ove zatvorenicke dileme koja se ustvari dogada.
S obzirom da su mnogi akteri zivo i djelatno, izravno ili preko svojih potomaka ukljuceni u stvarni javni, politicki i dr. zivot, posve je jasan ovaj novonastali štimung.
E pa sada je pravi tren i sada treba konstatirati onu poznatu kako je "domoljublje posljednje utočište svih hulja" i to se doista vidi kada bi nakon svega videnog jos htjeli potaknuti nekakvo domoljublje u svoju posljednju zastitu.
Ustavni sud, Vrhovni sud u zadnji tren obranili su temelje ove drzave - to je sada posve sigurno, ostalo je novonastali stimung.

Tko je glasao

Da su slučajno potencijalne

Da su slučajno potencijalne ubojice nisu udbaši (nego obični kriminalci) onda bi izručenje bilo ok, znak civilizacijske zrelosti? Vjerovatno bi i u tekstu bila kritika zašto domaće državno odvjetništvo nije podignulo optužnicu? također, prilično sumljam da "desničari" imaju ikakvog utjecaja na njemačko državno odvjetništvo. I prilično sam uvjeren da ako nemaju prave dokaze na sudu, optužnice će sigurtno pasti. Ipak je to Njemačka.

Tko je glasao

Nijedno izručenje (i nijedna

Nijedno izručenje (i nijedna druga odluka) u kojem se Vrhovni sud postavlja iznad zakona i otvoreno ga krši nije "znak civilizacijske zrelosti", nego obrnuto, znak barbarstva i pretpolitičkoga društva. Nije pritom uopće važno tko su potencijalni izručenici. Kršenje zakona od strane vrhovne sudske instancije jest tihi ustavni udar, kao što sam i napisao u tekstu, a prof. Đurđević objasnila u postavljenom linku.

A imati takvo idolatrijsko poštovanje njemačkoga suda zaista je naivno, osim što nije važno za temu o kojoj govori dnevnik.

Tko je glasao

tko kaže da je odluka iznad

tko kaže da je odluka iznad zakona? ustavni sud? ti? tko?

sa moralne točke gledišta, što je barbarstvo? činjenica da postoje potencijalni krivci koje su došli pred lice pravde ili činjenica da je Hrvatska izručila ubojice? Koji dio je tu barbarski?

Koji dio poštovanja prema Njemačkom sudu je naivan? Možda je loše što Njemcima institucije funkconiraju? Ili je loše što im gospodarstvo funckionira? Ili je loše što su zaposleni, imaju pravnu državu, vrhunsku zdravstvenu zaštitu? U čemu je to Hrvatska bolja a ti mjerodavan da odlučuješ?

Tko je glasao

Da je odluka iznad zakona

Da je odluka iznad zakona kaže jasno i argumentirano prof. dr. Zlata Đurđević, predstojnica Katedre za kazneno procesno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta - pročitaj tekst na linku iz dnevnika. Nemam nikakvoga razloga da joj ne vjerujem, to više što je nitko od njezinih kolega nije opovrgao.

Dihotomiju "civilizacija" versus "barbarstvo" sam si uveo u raspravu kad si spomenuo "civilizacijsku zrelost". Barbarski je dio taj kad vrhovno pravosudno tijelo ne poštuje zakon, a zakon je u civilizaciji minimum društveno prihvaćenoga morala.

Nadalje, Hrvatska nije "izručila ubojice", Hrvatska je predala osumnjičenike, a što u temi ovoga dnevnika, tj. u temi kršenja zakona od strane Vrhovnoga suda uopće nije relevantno. Dnevnik govori o provođenju tihoga ustavnoga udara kršenjem zakona od strane vrhovnoga pravosudnoga tijela i posljedično instituiranoj pravnoj nesigurnosti, a ne o ljudima. Grubo rečeno, jednaka bi ocjena vrijedila i da je riječ o predaji materijalnih dobara.

Naivno je misliti da u njemačkom pravosuđu i represivnom aparatu nema pojedinaca kojima je pravo instrument za provođenje političke, točnije politikantske agende. Premda ih sigurno nema toliko koliko ih ima kod nas.

Tko je glasao

Da je odluka iznad zakona

Da je odluka iznad zakona kaže jasno i argumentirano prof. dr. Zlata Đurđević, predstojnica Katedre za kazneno procesno pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta

znači po tebi, gospođa je iznad ustavnog i vrhovnog suda i jedina relevantna za ovo pitanje. Koliko sam primjetio stručna javnost je podijeljena u ovisnosti kojem političkom taboru pripada.

Nadalje, Hrvatska nije "izručila ubojice", Hrvatska je predala osumnjičenike, a što u temi ovoga dnevnika, tj. u temi kršenja zakona od strane Vrhovnoga suda uopće nije relevantno.

Napisao sam potencijalne ubojice i potencijalne krivce. Čudno kako ti je promaklo. Njemačko pravosuđe će ocijeniti da li su krivi ili ne. Da li su samo potencijalni ili stvarni krivci.

Dnevnik govori o provođenju tihoga ustavnoga udara kršenjem zakona od strane vrhovnoga pravosudnoga tijela i posljedično instituiranoj pravnoj nesigurnosti, a ne o ljudima. Grubo rečeno, jednaka bi ocjena vrijedila i da je riječ o predaji materijalnih dobara.

Je li netko zatražio mišljenje ustavnog suda ili je teorija o ustavnom udaru tvoja?

Naivno je misliti da u njemačkom pravosuđu i represivnom aparatu nema pojedinaca kojima je pravo instrument za provođenje političke, točnije politikantske agende. Premda ih sigurno nema toliko koliko ih ima kod nas.

Jedni misle da je naivno, drugi da pravna država djeluje. Ono što upada u oči je tvoje inzistiranje da se dotična gospoda brane tako da izbjegnu pravosuđe kao i relativiziranje činjenice da su osumnječeni za zločin gdje su ljudi ubijeni. Ispada da je jedino bitno jesu li oni izručeni i da li je to prema zakonu. Čemu briga za dotičnu gospodu? Imati će priliku obraniti se u Njemačkoj pa ako nisu krivi super.

Tko je glasao

Koliko sam primjetio stručna

Koliko sam primjetio stručna javnost je podijeljena u ovisnosti kojem političkom taboru pripada.
E da, u ovome je ključ problema. Ili se stručna javnost ne može objektivno opredijeliti zbog svoga političkoga tabora ili to narod tako percipira ovisno o vlastitom političkom stavu. U svakom slučaju, nikako da se otrgnemo od pristranih tumačenja, a toga ne bi smjelo biti kada je u pitanju pravosuđe.

Tko je glasao

ZnanstvenaRasprava

Radi se o zloupotrebi znanastvene rasprave o političke svrhe.

Ajmo se odmaknuti od politike.

Je li čovijekova aktivnost uzrok globalnog zatopljenja?
Neki znanstvenici argumentirano kažu da je drugi da nije.

Treba li se provoditi cijepljenje djece?
Uzrokuje li cjepivo autizam?
Neki znanstvenici tvrde da uzrokuje, no makar su to argumentirali cjepljenje je i dalje obvezno.

Dakle izdvajanje mišljenja Zlata Đurđević još nekih pravnika i zanemariti druge je krajnje nekorektno.

->Pointer

Tko je glasao

Nekorektan je tvoj stav jer je pristran

Dakle izdvajanje mišljenja Zlata Đurđević još nekih pravnika i zanemariti druge je krajnje nekorektno.

Kada postoji dvojba ili trojba mišljenja ili stavova a isti sudbonosno utjeću na život građana i njegovo političko tada se provodi u najmanju ruku usaglašavanje struke iako u ovome slućaju djeluje degutantno da se raspravlja o nećem čega u zakonu nema - a nema u Zakonu o izručenju odredbe da je stranka u postupku obitelj žrtve, a sudac ga samoinicijativno uvodi kao svoju prčiju i na istome temelji cijeli nastvak priče. Dakle, da si rekao - ok, postoji nesuglasje pravne struke i Vrhovni sud kao institut koji provodi ujednačavanje sudske prakse na državnom nivou mogao je provesti tematsku raspravu sukobljene struke oko tog pitanja te da nakon usaglašavanja donese pravorijek. Ne, sud donosi nezakonitu odluku i na njoj provodi izručenje hrvatskih državljana i pritom populistički podilazi nacionalističkom eksremizmu u hrvata.
Prema tome nekorektno je i tendenciozno izvrtati činjenice kako kome odgovara iz jednostavnog razloga što iste u ovom slućaju pothranjuju desni ekstremizam!!!?

Tko je glasao

Izručenje

a nema u Zakonu o izručenju odredbe da je stranka u postupku obitelj žrtve, a sudac ga samoinicijativno uvodi kao svoju prčiju i na istome temelji cijeli nastvak priče.

Nisam pravnik pa ne mogu komentirati, no ako si u pravu to je jedino relevantno za slučaj Mustač, kod Pekovića nije bilo potrebe da obitelj ulaže žalbu na odluku nižeg suda. Tako da sve ovo ima smisla ako si za izručenje Perkovića, a protiv izručenja Mustača.

->Pointer

Tko je glasao

Neće biti mira dok neki silnici ne upoznaju Goli otok

Tako da sve ovo ima smisla ako si za izručenje Perkovića, a protiv izručenja Mustača.

Ne, ja sam za izručenje Pointera - pa kako se možeš intelektualno spustiti na razinu pojedinačnog kada razgovaramo o načelu. Šteta što nema Golog otoka, pa da suca vrhovnog suda stavimo na malo hlađenje zbog sabotaže ustavnog poretka.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci