Tagovi

Vojsku da, ali gdje !?

Naša generacija ( mi iz pedeset i neke) svjedoči po drugi put povijesnim događanjima. Nije dosadno.
Moj djed po majci nije se makao iz sela osim što je 2- 3 godine u WW2 proveo kao vojno nesposoban na radu u Njemačkoj, promjenio je nekoliko država, zastava, ideologija, moneta...rođen je u Austrougarskoj i išao u osnovnu školu...pa je dočekao prvu Jugu....srpske žandare i diktaturu...pa NDH-a, pa SFRJ-ot i najzad današnju RH..umro je 1994. god.

Doživio je da mene vidi pod punom ratnom spremom, ali i da mu se drugi unuk vrati iz zarobljeništva..tj. da bude razmjenjen. Da je poživio još godinu..doživio bi i Oluju.

Njegova kuća je bila zadnja u jednom sokaku prema polju...od kuda mogu doći čejeni ako linija pukne. Imao je psa šarplaninca...ja sam mu nabavio revolver..ostavio dvije bombe.. M-56-ticu..i skraćenu sačmaricu kojoj je najviše vjerovao.

O njemu su se brinule dvije babe iz blizine ...plus njegova kćerka...koje su ga redovno obilazile..da mu što ne nedostaje.

Bio je vrhunski savski ribar..kao dijete svjedočim da je na bućkalicu, udicu kovanicu i mrtvo pile...ulovio soma od 120 Kg..kojeg je dobio na površinu i udario ostima..a kad je na polugu preko razme čamca pokušavao držati somovu glavu iznad površine..puklo mu je štilo..pa ga je som vukao nizvodno par kilometara.

Na vrhu čamca je imao dva klina od brnače.... ( male bitve za Dalmoše)pa je na osmicu omatao uže ( brukvu)..sve dok nije dobio sominu pod površinu.

Izvukao ga je tako da je na nekom prudu izišao iz čamca..i gazeći vodu navukao čamac na suho..na plažu.

MI eto živimo u interesantnim vremenima. Osjeti se miris spaljenog baruta u zraku.

Otegotna okolnost je što je demokracija...mislim otegotna...dobro je da imamo kakvu takvu demokraciju..jer neki diktator ili kralj koji donosi suverene odluke...probleme bi riješio drugačije...a ginula bi raja.

Demokracija traži puno dogovaranja.

Ovo s migrantima, izbjeglicama, azilantima, seobom naroda, biblijskim pokretom masa i sl. , je nešto što se događa a nema direktne veze s virtualnom tj. umjetnom stvarnošću.

Imamo dva pristupa:

1. Zatvoriti se žicom uz primjenu brutalne sile, vojskom.

2.Otvoreno ih pustiti prema Europi.

Ja sam , kao što znate pristalica ove druge opcije..i još se zalažem da ih određen broj zadržimo..pod našim uvjetima..i naselimo naše ispražnjene prostore..što bi pogodovalo natalitetu i gospodarstvu RH..gdje smo deficitarni.

Ne pristajem na ksenofobne ispade i plašenje džihadistima...to me nasmijava i zabavlja..jer stotinjak tisuća ...bilo kojih..ne može ugroziti ni hrvatsku državu a pogotovo ne nas Hrvate. Ni trenutno ni ubuduće.

Mi Hrvati to znamo rješiti...kolike smo samo protjerali s naših prostora kroz povijest. Skoro sve koji se nisu asimilirali i integrirali...tj. posatali Hrvati.

Da, povijesno gledano izgubili smo Bosnu..ali i danas je po ustavu..trećinu naša. Ne bi bila trećinu naša..da nismo i u najtežim okolnostima znali opstati, pa i po cjenu žrtava.

Na nas Hrvate katolike namjerile su se dvije izrazito militarističke i agresivne vjere...islamizam u vrijeme Osmanlija i pravoslavlje esencirano u svetosavlju..gdje je religija u funkciji državne politike.

Pored toga smo dijelom morali pristati i na komunističku ideologiju...radi pukog opstanka.

Znači...ukoliko želimo baš ići ekstremno desno pa s vojskom i brutalom ...ići na te nesretnike...onda i to treba učiniti sa zrncem soli...

Moja teza..i prijedlog..je rijeka Drina..ta prirodna razdjelnica i brana....
Da, rijeka Drina...fifti : fifti.

Nemojmo se praviti blesavi. Hrvatska..bilo kakva se brani na Drini. Može to netko zvati ..ustaškonostalgičarskim..ovako onako...ali to je to...

Naime..ne možemo postaviti zidove i žice i vojsku..na ove granice..i Hrvate u BiH..prepustiti izumiranju a Bosnu kao takvu....neizvjesnoj budućnosti.
Muslimanska Turska zaista neće braniti Europu od ...islama i muslimana.

Ni ne treba..moramo se braniti sami svojim natalitetom i kulturom.

To ne znači da ne možemo živjeti u suživotu...ali nikad nećemo dopustiti muslimanima da nama određuju način života. Možemo se dogovoriti..ali ne namećite svoje. Pogotovo ne silom....jer tek onda nemate šanse.

Liberalna i kapitalistička Europa i SAD..gleda samo interes i profit...jeftinu radnu snagu i tržište...jer kod njih nema Boga.

Što učiniti?

U Crnoj Gori je na pomolu građanski rat ( imaju prosrbijance koji se protive EU i NATO-u).

Bosna i Hercegovina ni nije država. Vojvodina jest trenutno Srbija ali je i Vojvodina...i njih se pita.

Znači, pozvati Crnu Goru da ide s nama...oni koji neće neka se Crnogorci sami s njima obračunaju.

Pozvati BiH da idu s nama ako ne žele za 20-50 godina biti kalifat..jer kalifat im je već ušao u pozadinu...a one koji baš i ne bi..njih ni ne pitati nego ih staviti pred gotov čin.

Znači, vojsku na Drinu....zajedno sa Crnom Gorom i Vojvodinom.. jer kako je krenulo..uskoro će se u Međugorju izgraditi džamija a turska mornarica uplovljavati kod Neuma.

Ovaj dnevnik pišem samo kao kritiku tzv. desničara u RH....koji bi Hrvatsku zatvarali na sadašnjim zapadnim granicama..i time cijelu BiH..zapravo prepustili Srbiji.

Da, može vojska...ali ne na žene i djecu....nego kako Bog zapovjeda..na Drinu...

Ukoliko se granica ..međa..štiti..onda je glupo pred kućnim vratima.

Naravno...Srbija kao takva je već sada na koljenima....oni bi nešto protestirali..ovo ono...RS i Dodik...pa trebali bi nam biti zahvalni što ih vučemo na zapad i spašavamo Orjenta i Blistoka..a muslimani u BiH koji se danas vole nazivati Bošnjacima....a što bi oni..pa ovi iz ISIL-a kad bi došli njih bi prve kao nevjernike poklali... većinu..a ostalima nametnuli šerijatske zakone...zaboravite cure muslimanke minice, šminku, frizure i sl.

Znači..i oni bi s nama.

Znači, Kolinda, Zorane, Tomo...bilo tko...upišite se u povijest imate šansu.

Hrvatska i sada ima neke obveze prema BiH..formalno pravno..

Muslimanska Turska ima svoje interese, pravoslavne zemlje ; Grčka, Makedonija, Srbija i dr. , ponašaju se neizainteresirano...traže neke kredite..popuste, ucjenjuju..traže novce..da im plati Europa da je štiti od IS-a.

Svoje interese moramo braniti s onima koji hoće s nama....

Naravno..istovremeno predlažem da se ustroji Ministarstvo useljeništva..i da naselimo nešto Ukrajinaca, Sirijaca i dr.

Pod našim uvjetima.

Slijedi, kad se Njamčka , Austrija i slijedom..zatvore..zatvaranje i Hrvatske.

Onda kreće navala na BiH. Onda se BiH lomi ..i poziva u pomoć..onda im mi idemo pomoći.

Hrvatska vojska izlazi na Drinu..zajedno sa saveznicima..BiH i Crnom Gorom.

Rijeka Sava kao prirodna granica..do tamo gdje se ulijeva u Dunav...pa Dunovom do Tise i dalje na sjever do Mađarske žice.

Poznavajući Mađare..držim da ih se ne bi trebalo puno nagovarati da i oni krenu Tisom prema jugu...

Tagovi

Komentari

http://www.jutarnji.hr/promij

http://www.jutarnji.hr/promijenila-se-demografska-karta-europe-i-svijeta...

Zanimljivo je da po ovim podacima, Srbija ima više od 50 000 traženja azila. Više i od Njemačke. Hrvatska nije uopće izlistana.

Tko je glasao

Ksenofobična Mađarska ima

Ksenofobična Mađarska ima rast onog stupca na animaciji. Broj ne piše, ali "humana" Hrvatska nema ni jedan mali kvadratić.

Tko je glasao

Uz Mađare, sad Slovenci pomažu HDZ-u na izborima

ŠOKANTNE OPTUŽBE Slovenci prikazali snimke: 'Evo kako Hrvati djecu i starce tjeraju u hladnu rijeku Sutlu!
...Slovenci su prikazali snimke termokamere iz helikoptera na kojima se navodni vidi kako hrvatska policija ostavlja izbjeglice na mjesta koja ne nadziru Slovenci...

I istrijanski ustaški logornik Kajin prod'o se Mesićevom špiji Karamarku:

Kajin: Kao Boga vas molim, zatvarajte granicu sa Srbijom, Austrija će danas
...Jeste li svjesni da će već ove zime u Hrvatskoj ostati-biti vraćeno, 50000-70000 migranata. Njemačka neće avionima vraćati ljude u Tursku, već će iste vlakovima migrante vraćati k nama...

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Kajin nema pojma o problematici

Jednostavno pitanje Kajinu i tebi @ MKn...

Koju silu bi primjenili da ih zadržite u RH protiv njihove volje, to pod a., a pod b.

zašto bi ih Njemačka vraćala nama a ne njihovoj kući..ili u Grčku..ili u Srbiju, Makedoniju... Tursku..Zašto !?

Što se tiče Slovanaca...pa naši su im lijepo ponudili da ih odmah vlakom dovezu i istovare tamo gdje ih oni uz policajce- konjanike..pješice kao ..goveda..preprate.

Slovenci bi malo glumili "zapadnjaka" velikog bijelog lovca na konju.." bijelca s bradom, biblijom i puškom".

Janezi su se usrali kao grlice...one njihove pizdurine na čelu ministarstava vojske i policije...su dobre...za ono za što su dobre...

Janezi su željeli administrativno tj. kabinetski ..postupati s živim ljudima..pa su im naši pokazali da to ne ide tako.....bravo za naše...

Brojka na kompu neće iskočiti i zapaliti šator, hehe...baš su ispali nesposobni...naučit će za dan dva..

sve dobro...

Tko je glasao

Naši su im ponudili i to da

njihovi službenici uđu u vlakove na istočnoj granici, i da ih tijekom tog puta od 300 kilometara popisuju u vlaku, ako ih žele popisivati. Pa su i to odbili.

Meni ovih dana u nekim trenucima dođe da vrištim, ili da zaplačem od tuge, kad vidim kako spremno ti ljudi pljuju po SVOJEMU, po NAŠEMU.... Zar se može biti toliko glup i ne vidjeti onu granicu preko koje, ako je prekoračiš, tvoja navodno domoljubna pozicija postaje - izdajnička pozicija?

Trebalo bi samo malo, malo, malo, prigušiti pohlepu za vlašću, samo malo joj dati pristojniji i kulturniji izgled - i to im se ne bi dogodilo.... Ali, ne!

Da priznaju trud ove Vlade na kraju mandata u toj krizi, da priznaju ono što i svi vani priznaju, da priznaju ono što i bivša predsjednica HDZ-a priznaje, premda se na izborima takmiči protiv Milanovića - ne bi s time izgubili nijedan od svojih čvrstih, tradicionalnih i stalnih glasova što ih dobivaju na izborima.

Imali su toliko mogućnosti da s institucijama ovog sistema SUDJELUJU u ovoj krizi na POZITIVAN I KONSTRUKTIVAN NAČIN, i da na taj način prikupljaju glasove! Mogli su do sada proizvesti TOLIKO PRIČA !...... Mogli su HDZ-ovu svu mladež mobilizirati da volontira, mogli su se svaki dan hvaliti svojim donacijama, mogli su svaki dan neku promrzlu majku s promrzlim djetetom dovesti u kuću lokalnih HDZ-ovaca na sat-dva, dati im čaja i komad kruha - i to iskoristiti za kampanju!

Mogli su izmisliti svašta drugo - ali oni su nepogrešivo izabrali stav koji ih pretvara u izdajice nacionalnih interesa u ovom trenutku! Izabrali su da se ulaguju Mađaru, Srbinu, Slovencu, crnom đavlu, bez obzira na to što ni Mađar, ni Srbin, ni Slovenac, ni itko drugi, ne čini ništa bolje ni pametnije od onoga što čini Hrvatska Vlada! Naprosto zato jer su svi jednako nemoćni pred tim!

Sram vas bilo, domoljubi hdz-ovske provenijencije!

Tko je glasao

Rugala se sova sjenici...

oni su nepogrešivo izabrali stav koji ih pretvara u izdajice nacionalnih interesa

Fomo, pobogu, nakon 15 godina "zajedničkog zločinačkog poduhvata protjerivanja Srba", "građanskog rata", "agresije na Bosnu", služenja i pokornosti Haaškom sudu, Beogradu, Londonu itd. itd... ne čini li ti se da si, ono, malo zastranila? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

da @ Foma

kao da su priželjkivali da se dogodi neko veće zlo...

...ja kužim politiku i navijanje..ali i tome se treba prilaziti s malo soli..počeli su s " vojsku na granicu" ..onda su malo reterirali...a glavna je mantra..- sigurnost- titra se po ljudskom osjećaju straha od nepoznatih budućih događanja....i onda se ide tako gadljivo da vrijeđa inteligenciju....

Na početku sam bio napisao...postavite se kao u slučaju s onom aferom oko Savudrijske vale...kooperativno...

sve dobro...

Tko je glasao

Kao, kuži se u problematiku

IMAMO LI JOŠ KOJI PLAN? Zbog ofenzive u Alepu prema Europi kreće 100.000 ljudi, Slovenci razmišljaju o postavljanju ograde!

Ono, k'o Mara u krivi... :-)

kao da su priželjkivali da se dogodi neko veće zlo...

Priželjkivali? Okej, preskočit ću još jednu primitivnu bezobraštinu. Nažalost, kako se čini, "veće zlo" će se dogoditi, neovisno što je tko htio, ili nije. Samo je pitanje hoćemo li za to kao država biti spremni, ili kukuriku ostojići.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

da i ..?

što predlažeš...

Jel trebalo oštro prije mjesec dana ..zbog nečeg što će se dogoditi za mjesec dana...i koliko oštro..grubo...

Vjeruj mi...slično bi postupili i ovi drugi da su na vlasti..... bez upotrebe najgrublje sile...ovo se ne može zapriječiti....jedino bi krijumčari zarađivali...

To je EU i UN problem...a ne problem naše trenutne administracije...

Što predlažeš?

sve dobro...

Tko je glasao

Što predlažeš? Pobogu, rekao

Što predlažeš?

Pobogu, rekao sam već nekoliko puta. Moj "prijedlog" je krajnje jednostavan, i za divno čudo 100% siguran: poštovati vlastite zakone.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ništa ti nisi rekao @MKn

"poštovati vlastite zakone." ..hehe..što bi rekao Meske...- neka institucije rade svoj posao...

floskule..ispraznice...

Već sam objašnjavao...ali ti je valjda bilo lijeno čitati sve upise od običnog mene ;-)....a nije da se nisam potrudio....

Kao prvo..zakon se primjenjuje prema pojedincu a ne prema grupi...prema međunarodnim konvencijama..strane državljane se tretira nekim drugim postupnikom..nego vlastite...

Primjena zakona podrazumijeva uobičajene tj. redovne okolnosti i uvjete.

Aludiraš na Zakon o nadzoru državne granice. Ok. Idemo polako...granična policija uhvati u kukuruzištu..sirijsku obitelj..majku i dvoje djece..otac se utopio...privedu ih u postaju...odmah treba prevoditelj..i socijalni radnik zbog zaštite maloljetnika..jer što ako to nisu njena djeca...

ona kaže da je iz Sirije..nema isprave..slijedi postupak utvrđivanja identiteta...dužan si obavjestiti njihovu ambasadu prema čl. 36 Bečke konvencije..osigurati odvjetnika i prevoditelja i to sve u roku 6 sati...kad si to rješio privodiš nju..ne i djecu..sucu za prekršaje zbog- ilegalnog prelaska granice.... ona kaže..tamo se puca pa bježim k tetki u Njemačku..ili idem u Njemačku čula sam da nas primaju...prevedeno na jezik koji razumiješ; ona se poziva na krajnju nuždu..i nema odgovornosti jer se zna da je u Siriji rat..i sudac je mora osloboditi odgovornosti...ti je moraš pustiti da slobodno ide...

jasnije..

e sad...kad ih takvih nagrne na tisuće....da bi uopće to sve provodio treba ti ..što ? ..logor...

Sabirni logor, koncentracijski logor iliti hot spot...

Eto..Slovenci su se odlučili na kabinetski pristup..pa im je za početak izgorjelo dvadesetak šatora...što je sitnica..mogla bi gorjeti naselja...

Politika je odlučila da nećemo imati logore...što je dobro...ako bi Jandroković i sl. hvatali vojskom te ljude i trpali ih u logore...kako da se pristojno izrazim: nek se gone svi u pičku materinu, ne znaju ni gdje su šuplji dok se ne popipaju.

Imaš dvije mogućnosti.....pustiti ljude da idu ili ih ubijati na granici...mađarska žica malo koristi samo zato što postoji pravac preko nas...inače ne bi koristila...

jesi li za ubijanje na granici !?..da ti umiru na granici kao životinje na mađarskoj žilet žici...ja nisam..ja sam za primjenu načela najblaže ali efikasne mjere..a ovima sada..to polazi za rukom i treba ih podržati.

sve dobro...

Tko je glasao

Sigh

Poštovati zakon je floskula? :-)

Rekoh ja, pravi Mesićev učenik. Pa i Josipovićev. Kako je lignja ono "opravdao", zašto ne poštuje zakon: jer se "izobičajio" :-)

Evo malog primjera kako se to radi:

Bugarska, Srbija i Rumunjska zatvaraju granice: nećemo biti tampon-zona

Na to smo se trebali pripremiti još ljetos. Naravno, da smo imali vlast koja nešto zna, nešto razumije, nešto može i hoće, ne bismo uopće došli u ovakvu situaciju. A što sada? Prije ili kasnije ćemo biti prislijeni učiniti isto, ili slično, ali posljedice će biti daleko gore, jer migranti sada znaju da u Hrvatskoj zakon ne znači mnogo i da se tuda može kao kroz sir.

Politika je odlučila da nećemo imati logore...što je dobro...

A da se već jednom probudiš iz tog Kukuriku sna? Mi logore već imamo.

Imaš dvije mogućnosti.....pustiti ljude da idu ili ih ubijati na granici...

Ovakvo lupetanje više uopće neću komentirati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ako Bugarska, Rumunjska i Srbija

zatvaraju granice...što će tebi onda žica na granici i sl.

Bugarska i Rumunjska su isto u EU...a odnosi Bugara i Turaka su nešto posebno....mi nemamo potrebu postupati kao Bugarska.

i bolje ti je da ne pametuješ o nečem o čemu..očito..nemaš pojma

ps. jebli te i mesić i josipović a ti njih....ti koristiš mesićeve floskule

"Poštovati zakon je floskula? :-)"...koji zakon i koju silu primjeniti ..ajde se izjasni a ne pametuj

sve dobro...

Tko je glasao

Daj još malo o pucanju na

Daj još malo o pucanju na civile, svaki put se zabavim.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Pa, ne treba ni o pucanju!

Dovoljno je pogledati Šentilj danas!

Dakle, pogledajte Šentilj, pa nastavite i dalje sa zadovoljstvom srati protiv Milanovićeve Vlade i Ranka Ostojića, te pritom i dalje tvrditi da ste domoljubi, kao i to da vam motiv za to bezočno pljuvanje nije obično predizborno politikantstvo!

Upravo u ovoj migrantskoj krizi veliki dijelovi te "domoljubne" fronte pokazuju s kojom lakoćom su spremni izdati domovinu - u ime domoljublja!

Nazdravlje vam, svima!

Tko je glasao

Prešli ste granicu, Mkn!

Prekoračivši tu granicu, nemate više apsolutno nikakvoga pokrića da sebi laskate da ste domoljubi! Nikakvoga! Stidite se!

Gledajući danas što se događa na Šentilju, jedino što domoljubni Hrvat može učiniti jest to da se do zemlje pokloni Hrvatskoj Vladi i Ranku Ostojiću - zbog toga što se to u Hrvatskoj JOŠ NIJE DOGODILO!

Koliko god Drvo bio na nekoj drugoj strani, koliko god bio "čudan" lik, i koliko god mnoge njegove upise ne mogu lajkati - poštujem ga jer je u ovoj situaciji s migrantima svjestan te granice koju se NE SMIJE prekoračiti ukoliko sebe i dalje želi smatrati "hrvatskim domoljubom"!

Zaista, stid vas bilo!

Tko je glasao

Ono, izvolite!

Srušite Milanovića s vlasti! Ali, nemojte, zaboga, biti izdajice svoje domovine samo iz tog motiva da srušite Milanovića s vlasti! To je odvratno!

Tko je glasao

Žalim, Fomo, ali ovu tvoju

Žalim, Fomo, ali ovu tvoju tragikomičnu tiradu ne vrijedi komentirati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

i mene zabavlja @MKn

kako ti...s kojim sam se uglavnom slagao oko većine toga....padaš ispod jednog nivoa ozbiljne argumentirane rasprave...na temi s kojom baš i nisi - na ti-

http://www.cdm.me/svijet/evropa/pucnjava-na-granici-bugarske-i-turske-je...

"Bugarska policija ubila je jednu osobu tokom sukoba sa grupom izbjeglica na granici sa Turskom, javljaju bugarski mediji,. Uhapšeno je 48 ljudi.

Kako se navodi, do pucnjave je došlo kada je grupa od četrdesetak izbjeglica pokušalo ilegalno da pređe bugarsku granicu, nedaleko od Burgasa.

Bugarska policija je navela da su migranti bili "aagresivni i naoružani", ali lokalni mediji pretpostavljaju da je do sukoba došlo pošto su vatru na policiju otvorili kriminalci koji švercuju izbjeglice preko granice.

Zbog pucnjave na granici, bugarski premijer Bojko Borisov je odmah napustio samit evropskih lidera u Briselu."

Eto, zaobilaze Bugarsku.Zadovoljan?

sve dobro...

Tko je glasao

To je primjer pucanja po

To je primjer pucanja po civilima? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Da, zar nije

policajac Bugar je ubio civila na granici...izbjeglicu....tebi je to smješno...ili ti je malo..eto samo je jedan....vidiš..onda je krenulo krijumčarenje pa ih je koliko ono promrlo u kamion hladnjači kroz Mađarsku..obljubljenog ti/ vam Orbana.

Što su napravili s uhićenima...jadnicima...krijumčare naravno nisu uhvatili...

Što znače po tvome pozivi na uporabu vojske...na militarizaciju granice, a kad je novinar pitao onog šufta Milanovićevog šogora Jandrokovića; a što bi vojska radila, on bez da trepne veli- znaju oni svoj posao...

hahaha

Naravno da vojnici znaju svoj posao , ali on očito ne zna ni svoj ni njihov.

Što je posao vojske u tom kontekstu. Vojska i sada mirnodopski pomaže.

sve dobro...

Tko je glasao

Da, zar nije Je li? Bugarska

Da, zar nije

Je li?

Bugarska policija je navela da su migranti bili "aagresivni i naoružani", ali lokalni mediji pretpostavljaju da je do sukoba došlo pošto su vatru na policiju otvorili kriminalci koji švercuju izbjeglice preko granice.

Opet tvoj citat. Znači, "izbjeglice" smiju pucati na policiju? :-)

tebi je to smješno...ili ti je malo.

Jest, smiješno je kad nemaš što reći, pa "argumentiraš" kao npr. Bube: "tko kaže vojska, taj je za pucanje po cvilima". Ujedno je djetinjasto. I dosadno.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ah

mi koji nešto znamo o tome..znamo da su to gluposti kako su se Bugari vadili...

Bilo kako bilo..ako su krijumčari ljudima..( što inače nije zabilježeno) pucali prema policajcima pa ovi uzvratili....ostaje činjenica da su ubili nevinu sirotinju.

Mada ja ne vjerujem u to.. vjerovatno je donesena odluka da se upotrebi sva..pa i srmtonosna sila...da im se ne dopusti prolaz...nego da ih se natjera na neki drugi pravac...poslije se napiše da je rikošet, nehat, pucali su pa smo uzvratili...bla, bla..

Izbjeglice su bili nenaoružani a ni jedan krijumčar nije uhićen tada i tu..., nego su pobrali civile..izbjeglice i pohapsili ih...poslije su ih garant pustili...

Djetinjasto je od tebe što pokušavaš reći što je mislio..primjerice Jandroković..kad je pitao: "Razmišljate li o slanju vojske na granicu"..e da bi dan dva kasnije...kada im je valjda netko ukazao kolike su budale ( kao što ja ukazujem ovdje tebi i ppetri) najednom reterirali, počeli izvrdavati i..pila naopako metodom..optuživati sve druge da "zločiniziraju" HV..a oni su tražili da ih se suprostavi civilima.

sve dobro...

Tko je glasao

Jasno, ja neću biti

u mogućnosti da glasam za HDZ :) ali na trenutke im želim da pobijede! Ono, da pobijede tako da sutradan mogu sastaviti Vladu i početi djelovati! A želim to zato da vidim kako će oni sjajno, genijalno, nadnaravno i fantastično "zajahati" tu krizu!

Jer, osim što na dnevnoj bazi pljuju na sve što učini Milanovićeva Vlada, oni nemaju pod milim bogom nikakvu bolju zamisao od Milanovića! Kao što kažete, ponavljaju stupidnu mantru o "poštivanju zakona", i to je sve! A Milanović je na to s punim pravom odgovorio (Isuse, opet ga citiram!): "Kad uletite u požar, tada ne pazite na prometna pravila! Nastojite se samo najkraćim putem izvući iz vatre!"

Dakako, iz ugodnih fotelja u debatnim klubovima, to se ne razumije..... Da ne živim u ovoj zemlji, da sam ravnodušna prema njezinoj sudbini, zbilja bih od srca željela HDZ-u da za dva tjedna počne upravljati tom krizom.... Uvjerena sam da bih se svega nagledala (a možda se i nagledamo)......

Tko je glasao

Foma Fomič i Miško

"Kad uletite u požar, tada ne pazite na prometna pravila! Nastojite se samo najkraćim putem izvući iz vatre!"Nisi citirala cijeli citat. (Ono... samo vozite i ne okrećete se....)

A ostatak onoga što je rekao svodi se na ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=6uERhp2UpxM

A Milanović je na to s punim pravom odgovorio (Isuse, opet ga citiram!):
Kako ne citirati velikana hrvatske misli:)))

http://www.politikaplus.com/novost/93174/ZORANIZMI-Prisjetite-se-svih-bi...

https://hr.wikiquote.org/wiki/Zoran_Milanovi%C4%87

Tko je glasao

Muko moja, prijeđi na drugoga

Pa u tome i jest stvar, što Milanović zna da će izbjegličku krizu morati rješavati Karamarko i nova vlada. Milanović zato i ne čini ništa, odnosno čini sve da Hrvatsku posvađa sa što je moguće više susjednih zemalja. Jadno... baš pravo Kukuriku.

Ah da, usput. Pitanje "stupidnosti" valjalo je blagovremeno raspraviti među tvojom najbližom rodbinom, Fomo, ali sad je za to već kasno.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Bojim se da nisi u tijeku

baš sa svim mantrama desnice...... Nakon što je sa Srbijom postignut dogovor, nakon što mediji javljaju da taj dogovor danas funkcionira, to jest, da Srbija uspješno organizira manje grupe za ulazak, tako da nema nadiranja velike mase ljudi odjednom, te da sve teče urednije i organiziranije - -

- - nakon svega toga je kod rigidne desnice odmah osvanula genijalna tvrdnja da je Ostojić veleizdajnik, da Ostojića nitko nije ovlastio da se išta dogovara sa Srbijom, itd.

Dakle, ne pratiš pomno zbivanja na desnici! Ono da se Milanovićeva Hrvatska nastoji posvađati sa svim susjedima - to je bivša mantra! To više ne važi! Nova mantra je da se Milanovićeva Vlada (uvijek se obavezno dodaje "tehnička", jer joj time, valjda, postaje upitan legitimitet) DOGOVARA sa Srbima, a da ti dogovori predstavljaju "veleizdaju" mile nam domovine!

Prati stvari, Mkn! :)

Tko je glasao

A danas pak mediji javljaju

da je na sastanku u Briselu prihvaćeno 60 posto premijerovih primjedbi. Da ne bude zabune: premijera Zorana Milanovića!

Da, on zaista ne čini ništa! To jest, ne serucka po inozemstvu protiv svoje zemlje!

Tko je glasao

Orao...nema se tu što reći i dodati.:))

To jest, ne serucka po inozemstvu protiv svoje zemlje!Ma, ne!

On to radi po svojim građanima, braniteljima, HRVI, Vukovaru, po susjednim zemljama, Viktoru Orbanu, Špičkovini , Vukovini, Cincarima, a glumi da to radi i Srbiji.

danas pak mediji javljaju da je na sastanku u Briselu prihvaćeno 60 posto premijerovih primjedbi.
Orao...nema se tu što reći i dodati.:)))

Tko je glasao

Katastrofalan dogovor po hrvatski proračun!

Milanović i Ostojić su napravili dogovor protiv Hrvatske, jer sada naši vlakovi vozaju i po Srbiji na račun građana Hrvatske.
Zašto Srbi ne bi dospustili da Hrvati budu još veće budale i troše svoj novac na vozanje imigranata po njihovoj državi.

Ovo je katastrofalan dogovor po hrvatski proračun!

Tko je glasao

Ma da, svakako!

Opće je poznato da je hrvatski proračun presudna stavka za sudbinu Europe i cijeloga svijeta!

Tko je glasao

Hrvatski proračun je presudan za Hrvatsku

Ali je hrvatski proračun presudan za hrvatske građane i Hrvatsku. Zato ga , štetnom politikom uništavaju oni koji su uvijek bili protiv samostalne Hrvatske i koji provode politiku Regije!

Tko je glasao

Ma ništa...@Foma

znate li što bi oni pokušali da su bili u prilici...

Na početku bi čak njih nekoliko pokušalo neku paru okrenuti preko tih nesretnika...bilo iz proračuna bilo od međunarodnih donacija..ručak bi koštao 6x više..troškovi bi se uveličavali a nekoliko njih bi se obogatilo u kratko vrijeme...

pokušali bi uspostaviti neki sustav...koji bi se urušio jer ni vojska ni policija ne bi htijeli primjenjivati grubu silu...za čije babe zdravlje...za miran san pederoliberalnih hoheuropljana..pošto je problem na EU i UN-u..tj. između Turske i Grčke...

onda bi preko svojih ljudi pod zaštitom politike švercali tj. krijumčarili te jadnike prema zapadu..onako privatno..mafijaški..kako radi Srbija, Bugarska , Grci i dr., pa ljudi umiru na desetine u kamionima... ili se zlopate...mučki bi im uzimali lovu..cjedili bi ih...bilo bi svakakvog kriminala...

Svelo bi se na isto....jer od logora bez sile ništa..a sila se ne bi smjela rabiti jer bi im na leđa skočile međunarodne humanitarne organizacije..HW, AI, UNHCR, UNICEF.. itd..

Usput bi nam naravno osramotili domovinu.

sve dobro...

Tko je glasao

Imaš pravo na glupost i vidim obilno koristiš to svoje pravo

Imaš demokratsko pravo na glupost,a ja koristim svoje pravo da te tvoje glupe "papazjanije" nazovem glupost.

A sada tirellijac-papagaju opet . "Hrvatska vojska =pucanje na civile ", Hrvatska vojska = pucanje na civile", gazdarica ti vidi fašiste i istresa ta svoja priviđenja, a njena papigica krešti : Hrvatska vojska = pucanje na civile".

Pošarao te malo Milanović, kao i ostale tirelijevce i lesariste:))) i od tada papagajski kreštiš : Hrvatska vojska = pucanje"!

ili se zlopate...mučki bi im uzimali lovu..cjedili bi ih...bilo bi svakakvog kriminala...A ovako Milanović i ekipa mučki uzimaju našu lovu, za svoje slikavanje. Ali, približava se kraj toj glupoj igri kukurikavaca kojom štite svoju pupkovinu sa Srbijom.

Uskoro ćemo tu njihovu pupkovinu izborima prerezati i vratiti normalne dobrosusjedske odnose s Mađarskom, Slovenijom, a sa Srbijom su ionako glumatali sukob.

Tko je glasao

vidi @zla ženturačo

http://pollitika.com/hrvati-desnicari-upozorenje

ne možeš reći da vas nisam upozorio...živo mi se jebe i za hdz i za sdp....to su dva krila ptice kostoberine....

svjetonazorski sam desno konzervativno...ali nisam tip koji bi išao protiv općeljudskih načela...

ovo oko stranaca ..trenutna administracija vrlo dobro odrađuje...a opozicija se jebački sramoti....

ti si plaćena agitatorica......kužim te...ali bmk..

ps.jedino da ti zajednički prijatelj pomogne..kao što ti je već dao neke info o meni..pa da dođeš k meni da se nekako dogovorimo...ako si čemu..i za dogovor... hehe...

sve dobro...

Tko je glasao

svjetonazorski sam desno

svjetonazorski sam desno konzervativno...ali nisam tip koji bi išao protiv općeljudskih načela..

Ne moraš upotrebljavati "ali". Desno konzervativno ne ide protiv općeljudskih načela.

Tko je glasao

Ostaci Mesićeve škole pranja

Ostaci Mesićeve škole pranja mozga... nažalost, često ireverzibilni.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

"ali" @Wet

u reali bih podigao kažiprst u zrak....ide onima koji misle da automatizmom moram biti dnevnopolitički za hdzhsp i sl.

sve dobro...

Tko je glasao

Nisu isti,SDPje štetan,jugofilan i neprijateljski prema Hrvatima

Komentar pokazuje memorandumašenje izjednačavanejm neizjednačivog kroz memorandumašku floskulu SDP= HDZ. . Nakon Sanadera, ogromna je razlika između SDP-a i HDZ-a, slično kao nekada između JNA i ZNG-a!

HDZ poštiva Predsjednicu i doveo ju je na Pantovčak, maknuo jugokomunjarsku hobortnicu, a SDP je prosrpska stranka ( sam Milanović se time hvali, kao i napadima ćirilicom na Vukovar), a kao takvu razgolitio ih je i sam sastav vlade, a i kandidati na izbornim listama. Komotno mogu na manjinske liste. SDP kipti od mržnje prema Predsjednici.

Vrijeme je da SDP postane: ili hrvatska stranka, ili da je Hrvati marginaliziraju i naprave svoju Hrvatsku socijaldemokratsku stranku!

Lustracija je lijek protiv provelikosrpskih i projugonacističkih političara. Stižu promjene!

Tko je glasao

sad sam i memorandumaš

aj dobro..kad ćeš me unaprijediti u četnika @ppetra....JNA vs. ZNG

gledaj..ja sam među onima koji su se borili protiv jna dok još ZNG nije postojala...i da..što ćeš s pilotima koji su iz jna prešli k nama ...

bacaš glupe fore... to ti se slabo puši...i pazi kako se ponašaš....Karamarkova prva supruga je muslimanka a odrasla djeca su mu..znači..polutani.. tako da ne bih na tvom mjestu toliko širio islamofobiju...

sve dobro...

Tko je glasao

Štititi suverenost i

Štititi suverenost i teritorijalni integritet za tebe je islamofobija!? Nečuveno!
Očito si posvađan sa zdravom logikom.

Diktatorsko mijenjanje sastava stanovništva Europe, a pogotovo Njemačke, bez suglasnosti njenih građana, po volji nekih koji imaju svoje tajne planove, je zločin.

Tko je glasao

"suverenost i teritorijalni integritet"

se ne štite na način da..kad ti kažu hop...ti skočiš...npr. izručiš sve koje traže u Hag, izgradiš logor u svojoj državi u kojem silom držiš ljude..na izvolite "prijateljima" i tako...

Teritorijalni integritet se ne štiti na način da suprostaviš Bojnu za specijalna djelovanja..nenaoružanim civilima....teritorijalni integritet se ne štiti da pred žene i djecu izvodiš vojno-policijske pse napadače dok oni samo mole koricu kruha, malo topline i slobodan prolaz..kamo su već pozvani....naime, oni su dobili ( de facto)azil u EU samom činjenicom da su ušli u Grčku....kužiš..zla ženturačo..

nadalje, suverenitet nije ako hvališ Vučića i Orbana.....bilo koga istog ranga ....u sukobu sa svojim premijerom pa makar i ne bio iz tvoje stranke......radi jeftinih političkih poena...

sve dobro...

Tko je glasao

Tirellijevski papagaj

Teritorijalni integritet se ne štiti na način da suprostaviš Bojnu za specijalna djelovanja..nenaoružanim civilima....teritorijalni integritet se ne štiti da pred žene i djecu izvodiš vojno-policijske pse napadače dok oni samo mole koricu kruha, malo topline i slobodan prolaz..kamo su već pozvani....naime, oni su dobili ( de facto)azil u EU samom činjenicom da su ušli u Grčku....kužiš..zla ženturačo..
Opet kreštiš tirellijevski papagajčino i hrvatsku vojsku zločiniziraš, dok imigrante idealiziraš.

Orban ima pravi odgovor : Pitati narode u državama žele li promjene svojih vrijednosti i paralelna društva.

"Krajnje je vrijeme da u raspravu o migracijskoj politici uključimo Europljane jer ovo što se sada događa ljudi nisu odobrili. Nismo ih pitali što misle o sadašnjoj politici prema migrantima, a bolje je da ih se u tu debatu uključi dok ne bude prekasno", kazao je Orban u razgovoru, te dodao da nacionalni lideri u donošenju svojih odluka moraju pratiti ono što kažu ljudi.. Iz:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/orban-ne-zelimo-drustvo-u-kojem-bi-pa...

Ovako im političke elite naturavaju svoje nakaradne poglede na svijet.

Poljska -novi politički vjetrovi, uskoro Hrvatska, a Njemačka će se također osloboditi komunjarske osobe iz DDR-a, koja im nameće svoje svjetonazore, umjesto da radi kako njemački građani žele!

Tko je glasao

ako je itko papiga

na ovom forumu..ti si..@ppetra..imaš 2-3 mantre koje uporno vrtiš u krug...no dobro..tvoja sramota ...

"hrvatsku vojsku zločiniziraš, dok imigrante idealiziraš."

vojsku si ti ..i tebi slični.. željeli osramotiti...da podsjetim;

kad je onaj šuft Jandroković predlagao vojsku na granicu...Orbanov stil...na novinarski upit da što bi vojska radila...odgovorio je u stilu: znaju oni svoj posao.... haha. .. poslije je ( ste ) naravno..reterirali....

Poznajem niz vojnika , časnika i dočasnika...niti jednom s kojim sam razgovarao ..nije se dopala ideja da ih se suprostavlja civilima, ženama i djeci...časni ljudi...

Što se tiče idealiziranja imigranata... zašto, kako , kad, gdje i čemu...

Samo uporno ponavljam da se radi o nesretnicima....i to je to...

Što se tiče zatvaranja Europe..ok..ako se tako odluči... samo ja sigurno neću biti za politiku: puškom protiv maternice....

sve dobro...

Tko je glasao

imaš 2-3 mantre koje uporno

imaš 2-3 mantre koje uporno vrtiš u krug...

Misliš, kao ti u zadnje vrijeme o Kukuriku supermenima, Ostojiću ljudini i "pucanju vojske po civilima"?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

očito nisi čitao sve

@MKn

pa eto ideš i na podmetanje....................................................................................................................................................................i da................jebli te i mesić i ostojić....i tireli i lesar i ostali...bmk za njih petru i tebe..........jednostavno nisam navijač...

kako ne možete pojmiti da netko može biti i Hrvat i domoljub...a da ne mora automatizmom podržavati svaku glupost koji proture ovi iz hdza ili hspa...

zar ti nije neugodno da se sramotiš / sramotite...

sve dobro...

Tko je glasao

Drveni, ovo oko stranaca

Drveni,

ovo oko stranaca ..trenutna administracija vrlo dobro odrađuje...a opozicija se jebački sramoti....

Ma nemoj, vlada politizira tu katastrofu, a primjer ti je svakodnevno guranje male djece u prvi plan dnevnih novosti.

Da im je stalo do te djece, nebi ih puštali da pate, nego bi svaku obitelj sa djecom zbrinjavali na najbolji mogući način.

Tko je glasao

"na najbolji mogući način."

ajd da čujem i tebe @S..........kako ?

politizacija te katastrofe počela je kad su EU odbili grčke ucjene i stalno posušivanje dugova.
politizacija je počela kad su odbili primiti Tursku u EU pod izgovorom..da ne poštuju ljudska prava..tj. s namjerom da se Turci ponašaju kao Švedi, hehe

da sad ne idemo u genezu oko nafte i cjevovoda preko Sirije

politizaciju kod nas započeo je onaj smrad Jandroković..postavljajući pitanje; " mislite li poslati vojsku na granicu"

Politizaciju je započela Zapadna Europa pozivajućom politikom jer njihovim kapitalistima nedostaje jeftine radne snage....pa sad..umjesto da MERCEDES presele tamo... pozivaju radnike k sebi..

politizacija je i stvaranje medijskog pristajanja za više Europe a manje suvereniteta pojedinih državica...tj. da se javnost privoli na to da EU ima zajedničku obrambenu i vanjsku politiku..da ne bude soliranja ...

Ovo ne bi trebala biti tema za jeftine političke bodove u RH-a,a opozicija je započela s time titrajući na osjećaj straha i sigurnosti građana...potičući ksenofobiju..paranoju i histeriju..što je podlo i nisko...

sve dobro...

Tko je glasao

To što ste

napisali trebala bi biti svakome normalnom elementarna matematika iz osnovne škole.... Kao i ono što je Milanović ustvrdio: mi smo tek ČETVRTA zemlja u tom lancu, i kad taj CIJELI LANAC bude imao suvislu i provedivu politiku, onda će je i Hrvatska moći imati.

Međutim, samo Karamarkova opozicija, koja navodno broji dane do veličanstvene pobjede na izborima, ali se ipak ne može domoljubno strpiti tih par dana - samo oni gnoje, i gnoje, i pokazuju da im osim vlastohleplja ništa drugo na ovom svijetu nije važno..... Pa ni pučkoškolska matematika.

Tko je glasao

Evo još Mesićeve škole:

Evo još Mesićeve škole: "drugi ne provode zakone, pa ne moramo ni mi".

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci