Tagovi

Vladine probavne smetnje

Ostatak od ZERP-a Ivo Sanader upravo na svojoj koži osjeća kako je teško naslijediti nesposobnu i nemoralnu vladu. Bivša Vlada novoj Vladi u nasljeđe je ostavila: rekordno zaduženje, rascvjetanu korupciju, razpamećeno pravosuđe, razbuktanu inflaciju i predratno stanje sa susjedima. Prema toj bivšoj Vladi, vođa sadašnje Vlade ne upućuje kritike i ne žali se na katastrofalno nasljeđe.
Jednostavno, bivša vlada bila je njegova baš kao što je i ova vlada njegova. Juhu koju je zakuhao u prošlom mandatu sada mora velikom žlicom srkati. Juha od pokvarenih otpadaka, ne može biti ukusna. Ta juha, u prvoj fazi tjera suze na oči, a s vremenom reakcija će biti veća i jača. Osim suza zaplakat će mu i guza. Bit će trke do toaleta.
Fotografija prikazuje rezultat primjene ZERP-a, dobio sam je od prijatelja Mladena, zahvaljujem se.

Nakon što je Premijer mislio da je zerpovanje dovršeno, da je vlada na broju, čak i prekobrojna, javljaju se susjedi Slovenci. Oni bi odštetu za ribarsku izgubljenu dobit za vrijeme hrvatskog glupiranja, odnosno zerpiranja. Slovenci spominju lijepu odštetu za svoje dvije ribarske barke koje su bile van upotrebe za vrijeme primjene ZERP-a.

Koliko će tek iznositi talijanska odšteta? Njihova je flota moćna i učinkovita. Izgubimo li sve te sporove, nad hrvatskom će će se sprovesti ovrha i prodaja na javnoj licitaciji. Sanader će biti stečajni upravitelj.

No nije to sve, imamo mi i priznanje Kosova. Vlada bi to priznanje rado odradila. To se od nje i u EU očekuje. Ali gledaj čuda, sa priznanjem se ne slaže Pupovac i njegovo SDSS. Za njih je za priznanje rano, a pravo vrijeme priznanja nikad neće biti.


Pupovac je objasnio da je SDSS ostao pri stajalištu da odluku o priznanju Kosova treba ostaviti za razdoblje nakon srbijanskih izbora, kako ona ne bi još više opteretila odnose u regiji.
"Vlada treba pričekati s odlukom i toj temi pristupati s što više obzira, jer se napetosti nisu smirile, a rizik se i povećao nakon pada Vlade u Srbiji", ocijenio je.
Donese li Vlada sutra odluku o priznanju Kosova, SDSS će biti protiv nje, a o tome kako će se postaviti prema daljnjoj suradnji u vladajućoj koaliciji i mogućem napuštanju Vlade, odlučit će stranačka tijela, ali i tijela Srpskoga narodnog vijeća, rekao je.

Izvor Večernji list.

SDSS kao koalicijski partner HDZ-a vjerojatno će postupiti po modelu HSS-a, fotelje prije svega. Odnosno bit će protiv priznanja ali ostati će u vladi. Pa nisu valjda luđi od seljaka, da bi sve što su do sada ispod stola dobili, zbog kosova “popušili”. Tko još gleda na moral i principe?

Da se poslužim omiljenom Premijerovom uzrečicom, idemo dalje. Tako hrvatska ide dalje i dođe do povećanja cijena i inflacije. Ina je danas povisila cijene dizel gorivu, lož ulju i pogonskom gorivu za poljoprivrednike. Ta povečanja rezultirati će povečanja svih proizvoda.
Sindikati traže objašnjenje ali i akciju. Prema izjavi NHS-ovog šefa, Krešimira Severa, cijene divljaju a Povjerenstvo za pračenje rasta cijena ne radi. Nakon igrokaza sa “spuštanjem” cijena ulju, kruhu i mlijeku, povjerenstvo se nije sastalo. Trebalo se sastati početkom ožujka ali do sada nije niti zakazan sastanak.

Podsjećamo kako je na zadnjem sastanku Povjerenstva za praćenje cijena, održanom 30. siječnja 2008. godine zaključeno kako će se sljedeći njegov sastanak održati početkom ožujka 2008. godine. Danas je 18. ožujka, a sastanak još ne samo da nije održan, nego nije ni sazvan. Tome sastanku trebali su prethoditi sastanci dvaju drugih povjerenstava – za energiju i za hranu. Na žalost ni jedno od povjerenstava nije održalo svoj sastanak. U proteklih mjesec i pol dana ostali smo na utiscima laganih pojeftinjenja kruha, mlijeka i ulja. Naravno kako to nije dovoljno i kako očekujemo puno širi obuhvat artikala, odnosno cjelovite dugotrajnije, stabilnije mjere, budući su i spomenuta pojeftinjenja samo ova tri proizvoda privremenog karaktera.

Izvor NHS
Tako od prilike izgleda vladina degustacije juhe koju su počeli kuhati još dok su bili prošla vlada. Ukiseljena, masna juha loše utječe na probavu. Bojim se da zbog tih problema Vlada će morati odustati od trke prije kraja mandata. Predviđam joj pražnjenje negdje iza grma daleko prije cilja.

Komentari

Hrvatska priznala Republiku

Hrvatska priznala Republiku Kosovo. Slobodan Uzelac dao ostavku na mjesto podpredsjednika Hrvatske Vlade. Utakmica ide dalje, loptu prima Srpsko nacionalno vijeće i SDSS koji mogu zabiti autogol ili gol Sanaderu.
Gledalište je na nogama i ćeka ishod :-), djele se kokice, sjemenke, kikiriki i pereci...

Tko je glasao

Slovenci spominju lijepu

Slovenci spominju lijepu odštetu za svoje dvije ribarske barke koje su bile van upotrebe za vrijeme primjene ZERP-a.
Traže oko 100 000 €.
Kad taj iznos podijelimo sa brojem dana koliko je ZERP bio na snazi dobijemo vrijednost svakog dana:
100 000/72=1388,89 €

Hidajet Hido Biščević je famozni zapisnik u kojem obvezuje Hrvatsku da neće proglašavati ZERP za zemlje članice EU potpisao 4. lipnja 2004.
Imamo dakle:
2004.-210 dana
2005.-365 dana
2006.-365 dana
2007.-365 dana
---------------------
ukupno neprimjene ZERP-a na zemlje članice EU 1305 dana od 4. lipnja 2004. do 31.12.2007.

1305 dana*1388,89 €=1 812 501,45 €

Milijun i osamsto tisuća eura štete koju je Hrvatska pretrpjela! I to samo od ova dva slovenska broda. A gdje su još Talijani sa svojom flotom.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ma kaj ti je, SDSS nece

Ma kaj ti je, SDSS nece izaci iz vlade jos manje nego je to glumio HSS. Srbi su oduvijek bili diplomatskiji narod od nas Hrvata, prosirili su svoj intelektualce diljem svijeta, zastupali srpsku stvar, vrlo lukavo i podmuklo provodili svoju politiku a sada nam uvalili vec drugi mandat HDZ-a kao koalicijski partneri. Doista je za zapitati se koji su interesi Srba da podrzavaju najnesposobniju vlast jos od kneza Mislava? Vrlo jednostavan. Znaju da ako drze svijecu Sanaderu da ce upropastiti Hrvatsku.

Malo karikiram naravno, ali s obzirom koji kurvarluk vlada nasom zemljom, cak i ova, glupa konstrukcija ima odredjeni smisao.

Tko je glasao

karikiram naravno, ali s

karikiram naravno, ali s obzirom koji kurvarluk vlada nasom zemljom, cak i ova, glupa konstrukcija ima odredjeni smisao.
Ne vidim u slučaju priznavanja Kosova razloga protivljenju i odgađanju. To je realnost koja se mora uvažiti. "Slavna" srpska diplomacija nije uspjela naći za obje strane prihvatljivo rješenje, i to ne samo sa kosovarima, i tu smo gdje smo.

Tko je glasao

Ne vidim u slučaju

Ne vidim u slučaju priznavanja Kosova razloga protivljenju i odgađanju. @Mucke, ne vidiš ili ne misliš da se tim potezom direktno pomaže radikalima d adođu na vlast u Srbiji, a onda, što će biti onda ako reciomo Srbija prizna RSK, ako malo ureduju na granici s nama, ako ako ako.... Oće li nas onda branit onih pola milijuna branitelja (-1)...??????
Kosovo j etrebalo priznatoi odmah, dakle prije objavve pada srpske vlade jer sada oćeš nećeš, odlučujemo o budućnosti Srbije, ne mi već HDZ, a jasno je svakom da HDZ-u uprvo nasušno treba Nikolić i njegovi radikali, i milim da uopće nije potrebno objašnjavati zašto.....

Tko je glasao

@Mucke, ne vidiš ili ne

@Mucke, ne vidiš ili ne misliš da se tim potezom direktno pomaže radikalima d adođu na vlast u Srbiji, a onda, što će biti onda ako reciomo Srbija prizna RSK, ako malo ureduju na granici s nama, ako ako ako.... Oće li nas onda branit onih pola milijuna branitelja

Demos, srbijanski radikali ne trebaju ničiju podršku i pomoč u dolazak na vlast.
Oni su na vlasti i s momentalnim potezom samo želiju krivicu za to stanje prebacit na druge.

Od početka 80-ih se nije kod njih ni malo promjenilo, i tražiju sad nove razloge za podpalit vatru.

Tko je glasao

Od početka 80-ih se nije

Od početka 80-ih se nije kod njih ni malo promjenilo, i tražiju sad nove razloge za podpalit vatru
Ipak se promjenilo. Ekonomski su uništeni a geogravski stišnjeni :-).
Žao mi je naroda koji ne vidi da grobar vodi samo na groblje.

Tko je glasao

Jel ih mi žalimo ili ne,

Jel ih mi žalimo ili ne, promjenit moraju sami i pomirit se s gubitkom Kosova.

Pisal sam o tome i ponovil bum opet.

Za naj više 30 godina bi s Kosovom bili nacionalna manjina u svojoj zemlji.

Nek si pogledaju Berlin i postotak Turcih u njemu i kakve več probleme imaju Njemci s njima.

Tko je glasao

Slažem se. Priznanje bi

Slažem se. Priznanje bi trebalo kordinirati sa susjedima da se amortizira reakcija.

Tko je glasao

I tako su se od Mislava pa

I tako su se od Mislava pa do današnjih dana, taj narod (srpski), ti lukavi i podmukli ljudi, Srbi u Hrvatskoj, generacijama i stoljećima borili da sve upropaste i žive što lošije.

To je besmisao.

Tko je glasao

Gledajuci povijesno, ne tako

Gledajuci povijesno, ne tako daleko u proslost, ispada da je tako. Zbroji samo silne milijarde eura ratne stete koje su izazvali u domovini u kojoj danas zive. Da smo te novce usmjerili u gospodarstvo i razvitak bili bi razvijeniji od Grcke i Portugala danas. Ionako nije ni vazno jer onaj gore post je bio cista zezancija, a ti si se samo iz tebi znanih razloga na nju zakacio. Pozdrav!

Tko je glasao

Predviđam joj pražnjenje

Predviđam joj pražnjenje negdje iza grma daleko prije cilja.
HSS jučer, SDSS danas, a samo je pitanje vremena tko će i kada biti slijedeći “partner” u niski koalicijskih nezadovoljnika koji će se svi odreda “žestoko boriti” protiv njima “neprihvatljivih” odluka HR vlade. Tako će se žestoko opirati i djelovati na temelju “svojih načela” da će nekako iznaći način kako glasati protiv ili biti suzdržan a da naravno niikako ne ugroze nakanu vlade, i naravno unutar svojih tijela na široko raspraviti da li će i dalje ostati ili čak “izaći” iz vlade jer bože moj pa tko to dosljedan sebi i svojoj politici može biti sa onim koji te smulja kad god mu se prohtije.... a tako se svi oni ponašaju jer između ostalog i nemaju neku alternativu, ali.....

.....Zamislimo sada situaciju u kojoj bi bio SDP da se nije obrušio na HNS, HSS, …. I ostale moguće koalicijske partnere, već da im je ostavio otvorena vrata u koliko se „ubrzo“ uvjere da je HDZ upravo onakav kakvim su ga oni cijelo vrijeme predstavljali….. I mic po mic evo ti platforme i prilike na kojoj Željka Antunović glatko preuzima SDP i ruši HDZ prije no što ovi stignu do polovine mandata…… Ha, a sve j emoguće, zar ne???

Tko je glasao

Možda se kod oporbe nešto

Možda se kod oporbe nešto i kreće prema kordiniranom djelovanju. Slušam da su danas prvo HNS a poslije i SDP povukli svoje predstavnike iz povjerenstva za sukob interesa. To povjerenstvo ne radi već šest mjeseci i HDZ hoće mjenjati zakon o povjerenstvu.

Tko je glasao

Možda se kod oporbe nešto

Možda se kod oporbe nešto i kreće prema kordiniranom djelovanju..... uz ono što imaju, ja da sam savjetnik SDP-u bih im savjetovao da ponude:
HSS- uz ono što imaju i poziciju predsjednika Sabora
HNS-u uz ono što već ima Pusić dati pozicije zamjenika predsjednika vlada i potpredsjednika Sabora kao i "dovoljan" broj ministarstava
SDSS-u dodati još nešto, ... a ostali
.... ostali će u roku odmah doći sami

PS. Ovo je naravno "samo šala" mala...

Tko je glasao

Jedinica mjere u

Jedinica mjere u izražavanju su milijarde. Tu su već bili problemi, ne od sebičnosti nego od nesebičnosti, pa se te stvari ne odvijaju kao kakvo ad hoc zavođenje nepoznatih nego kao veoma ozbiljne erotske igre milijardama veoma iskusnih vojskovođa, pred očima još iskusnije vojske.

Dakle, kako ta koncepcija izgleda izraženo u milijardama i kako izgledaju uzbudljivi djelovi scenarija tog filma? I u vezi s tim kako će izgledati dramatični trenuci ovoga filma koji teče, sada kada je i sa najmjerodavnijeg mijesta (Svjetska banka) potvrđenog da smo zadnjih 8 godina svjetski vrh i rekorderi u porastu BDP, da su nam pod koljenima i Rusi kojima je rat u Iraku donio 6 x novce za naftu i plin a i od famozne Kine?

Da li će se možda opet Milka Planinc, koja se nudi, kao nekad obratiti urbi et orbi?

Tko je glasao

sada kada je i sa

sada kada je i sa najmjerodavnijeg mijesta (Svjetska banka) potvrđenog da smo zadnjih 8 godina svjetski vrh i rekorderi u porastu BDP
prema ovim podacima mi i neznamo koliko smo zaduženi i koliko smo toga prodali. Ipak će hrvatska bankrotirati i biti rasprodana

Tko je glasao

Države ne bankrotiraju. Jer

Države ne bankrotiraju. Jer da se to može, već bi stotine puta napravili, napraviš bankrot i rješiš se dugova te otvoriš novu državu. Zato zaduživanju države nema kraja, pogotovu kod nas gdje postoji visoki rejting i tradicija za to od kada je drug Tito dao zabave za narod a razni drugovi i drugarice te dame i gospoda ne samo naučeni na to nego jako jako dobro znaju s tim raditi i napredovati.

I prodaja stoji slično.

I onda u svemu tome mi odavno nismo mi, drug Tito je jedan i neponovljiv a i razni. Iskustva smo da smo ipak različiti.

A za povećanje duga i prodaje ima i nekih razloga, ne samo stalne tekuće navike nego i od prije. Npr., vlada dojam da su prijašnja poslovanja bila pozitivna i da su se dugovi lako rješavali pa taj dojam rezultira većom lakoćom u daljnjem zaduživanju. Da, bilo je toga zbog nekih okolnosti ali vjerojatno neki vjerovnici sada na neki način tako naplaćuju i bivše nepodmirene dugove.

Tako da se zapravo sve struje i grupacije složno trude oko povećanja duga i prodaje - naši, strani, građanstvo, svi (naši, vaši i njihovi). Pa kako onda ne bi išlo nešto oko čega se složno trude sve snage, i još k tome jako vične, snažne i naoružane do zuba.

Tko je glasao

U kakvom je država stanju

U kakvom je država stanju teško da bi se netko veselio preuzeti je :-)

Tko je glasao

Pa bolje je preuzet u takvom

Pa bolje je preuzet u takvom stanju jel možeš sve svoje greške prebacit na predhodnika.

Ak preuzmeš ono kaj 100% funkcionira si nemreš priuštit ni jednu grešku.

Tko je glasao

Ak preuzmeš ono kaj 100%

Ak preuzmeš ono kaj 100% funkcionira si nemreš priuštit ni jednu grešku
potpuno si u pravu, kad je sve dobro nemreš napraviti bolje :-)

Tko je glasao

Mucke, Sve se može napravit

Mucke,
Sve se može napravit bolje, samo treba imat za to određano nešto.

Tko je glasao

Sve se može napravit bolje,

Sve se može napravit bolje, samo treba imat za to određano nešto.
i opet si u pravu. I dobro može biti bolje. Čovjek treba uvjek težiti boljem a ne se zadovoljiti svačim.

Tko je glasao

U kakvom je država stanju

U kakvom je država stanju teško da bi se netko veselio preuzeti je :-) Sve za vlast, vlast ni za šta! ... a ako si još i teke sposoban, eto ti i novi mandat.....

Tko je glasao

12.04!!!

12.04!!!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci