Tagovi

Vlada na Trgu žrtava...

Gledajući tiskovne konferencije Vlade u posljednje vrijeme, uočio sam nekoliko razlika u odnosu na one prošlogodišnje. Ništa čudno, reći će netko, promijenio se sastav Vlade pa je normalno da se mijenjaju lica na tiskovnim konferencijama. To je donekle i točno. U skladu sa svojom nepisanom maksimom: „Vlada, to sam ja“, na konferencijama za novinare pojavljuje se samo Ivo Sanader. Od silnih potpredsjednika Vlade ni traga ni glasa. O ministrima da ne govorim… ako ih koji novinar uspije uvrebati na hodnicima ministarstava, tada ih možemo zamijetiti u novinama ili na marginama TV dnevnika. Inače ništa. Kada se u proteklom mandatu Sanader obraćao novinarima iza leđa su mu provirivali raznorazni ministri, dok se negdje iza hrvatske zastave cerio glasnogovornik Maček. Danas je Maček otišao u privatnike a iza leđa premijera nitko ne proviruje. Ali to nije jedina uočljiva promjena. Za prošle Vlade tiskovne konferencije su se održavale u Banskim dvorima, ispred tamnoplave podloge na kojoj piše Vlada Republike Hrvatske, www.vlada.hr. Danas je scenografija nešto drugačija. Naime podloga je svjetlija, a na njoj stoji logo HDZ-a, uz natpis „idemo dalje“. Poruka bi trebala biti jasna – ovo je HDZ-ova Vlada, a partneri su samo „dodana vrijednost“, kako Sanader to reče u Saboru.

Image Hosted by ImageShack.us

svibanj 2007.

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

siječanj i veljača 2008.

Naravno, postavlja se pitanje možemo li u budućnosti očekivati i neki drugi logo iza premijerovih leđa? Da li ćemo dočekati dan kada će nam se obratiti i potpredsjednici Vlade? Možda pokoji ministar iz „dodane vrijednosti“ HSLS-a i HSS-a? Naravno da hoćemo. Čim se počnu pojavljivati veći problemi, čim afere počnu izlaziti na površinu, a kosturi ispadati iz ormara tiskovna konferencija Vlade će se održati u prostorijama koalicijskih partnera. Velikodušni Sanader će dati riječ jednom od svojih potpredsjednika ili ministara, koji će sve detaljno objasniti i uputiti umirujuće riječi građanstvu. I sve se nastavlja svojim tokom… Sanader je i dalje veliki šef, a Maček se još uvijek cereka skrivajući se iza zastave. Jedino se čeka da vidimo tko će biti novi Pedro… sada kada Kirin više nije ministar.

Komentari

gospon lesar, meni ovaj

gospon lesar, meni ovaj dnevnik izgleda kao da javno zicate da nakon postignutog dogovora hdz-hns vi budete novi koji virka iza velikog premijera, ili barem netko iz hns-a.
veseli leptiric

veseli leptiric

Tko je glasao

Neki smatraju da bi idealna

Neki smatraju da bi idealna pozadina bila prozor sa rešetkama :-). Koliko se može pročitati po izjavama Susne Bunjevac, iza rešetaka su uvjeti izvrsni, dobra hrana, ugodno osoblje. Uz izradu goblena bez problema može se izgubiti 20 kilograma.

Tko je glasao

Treba uvest rotirajuću

Treba uvest rotirajuću pozadinu. Da se vrti s imenima stranka koje su u koaliciji i da znamo tko je sve odgovoran za stanje u državi.
HDZ-HSS-HSLS-SDSS-HSU
Pa kad se priča o glavnom smijeru Vlade prema dolje onda stoji HDZ, kad je poljoprivreda i poskupljenje umjetnog gnojiva onda je HSS, kad su nadzorni odbori tema onda HSLS, kad je Jagodnjak onda SDSS, kad se priča da je prosječna mirovina pala na 38% od prosječne plaće onda se vrti HSU.
Zbilja je šteta da koalicijski partneri budu zakinuti. A šteta je da i građani budu zakinuti za spoznaju tko je zaslužan za velebne uspjehe.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

A šteta je da i građani

A šteta je da i građani budu zakinuti za spoznaju tko je zaslužan za velebne uspjehe. Hm hm, sa vidim da će tu biti veliki problem šta stavit u pozadinu ako nedaj bože krene štogod loše u Hrvatskoj..... :-))

Tko je glasao

Gđa Pusić je ovih dana

Gđa Pusić je ovih dana izjavila da je HNS treća stranka u Hrvatskoj i da će ubuduće služiti kao vaga, odnosno da će se priklanjati jednoj od dvije vodeće stranke.
Stoga nije zgodno napadati budućeg partnera. ;)
Pozdrav.

Tko je glasao

Ovo o priklanjanju jednoj od

Ovo o priklanjanju jednoj od vodeće dvije stranke naprosto nije istina.

Ima razgovor u današnjem Jutarnjem, ima razgovor u Vjesniku (objavljen i na www.hns.hr) i takve izjeve nigdje nema.

Tko je glasao

Gđa Pusić je ovih dana

Gđa Pusić je ovih dana izjavila da je HNS treća stranka u Hrvatskoj i da će ubuduće služiti kao vaga, odnosno da će se priklanjati jednoj od dvije vodeće stranke.

da, i mene zanima otkud ta izjava. imas kakav link?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Pa tako ja shvatih ovo: "Ova

Pa tako ja shvatih ovo:

"Ova je odluka rezultat razmišljanja kako napraviti iskorak za koji smo prvi put u svojoj povijesti dobili šansu. To je da se HNS trajno etablira kao treća važna stranka u državi po uzoru na njemački model, da postoje dvije velike stranke i treća važna, koja odlučuje koja će od te dvije stranke sudjelovati u vođenju zemlje u idućem mandatu. "
http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2008,2,12,,108345.jl

Tko je glasao

U gore navedenom tekstu ne

U gore navedenom tekstu ne postoji riječ priklanjanje.

A u dnu stoji:
...No isto tako nećemo mijenjati svoju politiku. Ne namjeravamo sklapati dogovore s HDZ-om ili SDP-om koji bi ugrozili provođenje naše politike...
Opet nema riječi priklanjanje ...

Tko je glasao

Ponavljam rečenicu gđe

Ponavljam rečenicu gđe Pusić: "To je da se HNS trajno etablira kao treća važna stranka u državi po uzoru na njemački model, da postoje dvije velike stranke i treća važna, koja odlučuje koja će od te dvije stranke sudjelovati u vođenju zemlje u idućem mandatu."

Treća stranka koja odlučuje, a ne priklanja se? U redu, kako kod želite, ja sam to iščitao na svoj način, neka javnost prosudi o čemu se tu radi. ;)

Tko je glasao

Ovakav odlučujući položaj

Ovakav odlučujući položaj stranke (ili stranaka) centra sa mjenjanjem strana uopće nije neuobičajen u Europi. Samo, razlike nastaju ako se oko centra okupi stvarna snaga "nacionalne savjesti", koja će priklanjanjem jednoj ili drugoj opciji igrati korektivnu ulogu u politici jedne ili druge vlade, a ne grupa "kokošara" željih vlasti koji već u pregovorima odustanu od proklamirane politike a sve radi sinekura i uskih partikularnih interesa. U situaciji zreloj za promjenu kakva je bila prije proteklih izbora u Hrvatskoj, takva stranka "nacionalne savjesti" bi nužno podržala SDP.

Dakle, "da" za stranku koja bi bila ježičac na vagi, ali pod uvjetom njene dokazane vjerodostojnosti.

The Observer

Tko je glasao

Naravno da će HNS

Naravno da će HNS odlučiti kome će se prikloniti. Lijevo ili desno. Jel oni više nisu lijevo. Nego su sredina. Pa mogu kud hoće. Prema prilikama. I potrebi.

Naravno, ukoliko koja od dvije velike stranke ne odluči da se prikloni HNS-u.

Što je manje vjerojatno. Ali je moguće zamisliti. Pogotovo nekima.

B-52

Tko je glasao

Sanader je odlučio potpuno

Sanader je odlučio potpuno okružiti i osamiti SDP privlačeći na sve moguće načine manje "oporbene" stranke tehnikom "Ponudi puno, zavrbuj, ucijeni". :)
HNS je vrlo lagan zalogaj, obzirom na taštine i nerealne ambicije vodećeg dvojca, naročito gluplje polovice. ;)
O kakvom se približavanju politika radi? Pa HDZ i HNS su identične programske stranke.

Tko je glasao

Nije lijepo vrijeđati

Nije lijepo vrijeđati (pogotovo ne seksistički). Ako imaš argumente za ove konstatacije onda ih jednostavno napiši bez uvreda.

Tko je glasao

(pogotovo ne

(pogotovo ne seksistički)
Seksistički!?!?
Pa nije napisao tko je gluplja polovica.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Zašto nula?? silverci

Zašto nula??

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Da li je važno da li se

Da li je važno da li se polovica odnosi na muški ili ženski dio dvojca ?!

Sa "taštine i nerealne ambicije vodećeg dvojca" nema problema - osobno mišljenje. Ovaj "gluplji" dodatak je suvišan, odnosno uvredljiv, a "polovica" seksistička.

Tvoj komentar je ciničan i još odvlači diskusiju sa teme.

Tko je glasao

Đuro, jesu li tebi svi

Đuro, jesu li tebi svi doma?
HNS ima na čelu vodeći dvojac. Točka.
Oba člana tog dvojca su tašta i imaju nerealne ambicije. Točka.
Jedan član dvojca je gluplji od drugog, a drugi je pametniji od prvog. Točka.
Problem je u oba člana, naročito u onom glupljem - glupljoj polovici dvojca. :)
Po meni, vidljivo i iz traženja podpredsjedničkog mjesta po već poslovično glupim kriterijima, kao da je to ključ opstanka svijeta.
Ti i dalje tvrdi što hoćeš, no već sad si na Sanaderovoj liniji.

Tko je glasao

Đuro, jesu li tebi svi

Đuro, jesu li tebi svi doma?
Zalazak u privatne sfere i slične pošalice u tom stilu ne pripadaju ovim stranicama.

Epitet gluplji isto tako.

Iz moje rasprave sa tobom na ovoj stranici bih mogao zaključiti kako dijeliš paušalne a ne argumentirane komentare i misli ("priklanjanje"), bez obzira na to kako bi ih netko mogao protumačiti ("gluplja polovica ;)"). Ali recimo meni ne pada na pamet koristiti epitete kao ti. Postoje razlozi zašto su stvari takve kakve jesu. Samo se upoznati sa istima...

PS Još nešto, oprezno sa hrvatskim medijima - skloni su izmišljati i dramatizirati stvari...

Tko je glasao

A ti meni djeluješ kao

A ti meni djeluješ kao zagriženi stranački djelatnik spreman dijeliti nule svakom tko nešto napiše a što nije na liniji i u korist gospođe Pusić i njene ekipe. Ili trebam napisati gospodina Pusića, kako se opet ne bi ukazao fantomski seksizam. :)
Što i kako pripada ovim stranicama, odlučuju korisnici ovih stranica, svi, a ne samo pravovjerni. :)
Ti slobodno koristi epitete kakve hoćeš, uopće nije problem. Ubuduće citiraj i odgovori na cijeli upis, s ovakvim izvlačenjem iz konteksta samog sebe proglašavaš spamerom i diverzantom u raspravi.

Tko je glasao

Nisam napisao da nije

Nisam napisao da nije uvreda, nego da ne vidim seksističku uvredu.
Polovica može biti i muška i ženska. Mislim da je tvoj problem što si u tome prepoznao nekoga iz HNS-ovog tandema, odnosno, pretpostavio si tko predstavlja gluplju polovicu. Ti si taj koji je proizveo seksističku uvredu.
Da li je važno da li se polovica odnosi na muški ili ženski dio dvojca ?!
Čovjek ni jednom riječju nije spomenuo nečiji spol, niti aludirao na njega, a to bi bio nekakav preduvjet da uvreda bude seksistička.
Moguće je da ti podrazumijevaš da je jedan spol gluplji, pa si iz toga iščitao seksističku uvredu, ali to je tvoj problem i govori nešto o tebi.

Ne pokušavam odvući diskusiju sa teme, nego pokušavam ukazati da si nekoga optužio za nešto što nije učinio. I još dobijem nulu za to. Hvala, možeš i na ovaj komentar staviti nulu ako hoćeš.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Evo, ponoviti ću i dodatno

Evo, ponoviti ću i dodatno pojasniti: Da li je važno da li se riječ "polovica" odnosi na muški ili ženski dio dvojca (para) da bi uvreda bila seksistička ? Ja držim kako nije.

Ti si taj koji je proizveo seksističku uvredu.
Ja nisam ništa proizveo, samo ukazao na seksizam uvrede, jer ju takovim vidim. Ti to ne vidiš tako, u redu...

Čovjek ni jednom riječju nije spomenuo nečiji spol, niti aludirao na njega,...
U ovom slučaju govorimo o žensko-muškom dvojcu a u uvredi se spominje polovica. Ne može biti pola Čačića i pola Pusičke. To je razlog što me je naveo razmisliti o seksizmu uvrede, ne na koga se odnosi. Držim kako je to bila vrlo vješto zapakirana seksistička uvreda. I to sve završeno smilejem koji namiguje.

Moguće je da ti podrazumijevaš da je jedan spol gluplji, ...
Molim te nemoj iznositi ovakove tvrdnje i slične (pre)brze zaključke jer se ne poznajemo. Stavljati riječi u nečija usta nije lijepo, pogotovo ne bez argumenata, i ne 2 puta u istom komentaru.

Vratimo se na temu. Za daljnje filozofiranje (ili upoznavanje) preporučam privatne kanale komunikacije...

Tko je glasao

Da li je važno da li se

Da li je važno da li se riječ "polovica" odnosi na muški ili ženski dio dvojca (para) da bi uvreda bila seksistička ? Ja držim kako nije.
Slijedeći tvoju logiku, bilo kakva usporedba između dvoje ljudi različitog spola je seksistička. Pa i kad nema veze sa spolom.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Nigdje nisam nikoga

Nigdje nisam nikoga vrijeđao, a iznio sam svoje mišljenje, a ne tvrdnju. Mišljenje ne trebam argumentirati, a činjenice su tako i tako vrlo dobro poznate. Kakva nam je danas politička scena, svima je dobro poznato. SDP je ostao sam samcat u oporbi (i IDS), a svi drugi su i tu i tamo.
Programske sličnosti ili politička korupcija? :)

Tko je glasao

...naročito gluplje

...naročito gluplje polovice. ;)
Ovo je uvreda.

Mišljenje ne trebam argumentirati, a činjenice su tako i tako vrlo dobro poznate.
Dalo bi se reći kako neki mišljenja donose na osnovu argumenata i/ili činjenica a koje ne moraju svima biti poznate ili se mogu i drugačije (pa i pogrešno) interpretirati.

SDP je ostao sam samcat u oporbi (i IDS), a svi drugi su i tu i tamo.
I HNS je u ovom trenutku još uvijek u oporbi.

Tko je glasao

HNS je u oporbi i ostat će

HNS je u oporbi i ostat će u oporbi do izbora.

Sve ostalo su prazne priče. Nikakva koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir.

Tko je glasao

Izbor gđe VP za

Izbor gđe VP za podpredsjednika Sabora i povremena podrška Vladi, npr. kod promjene Ustava ne bi se smatrala koalicijom, zar ne? :)

Tko je glasao

Izbor gđe VP za

Izbor gđe VP za podpredsjednika Sabora i povremena podrška Vladi, npr. kod promjene Ustava ne bi se smatrala koalicijom, zar ne? Koliko ja znan nebi tribalo jer je za promjenu Ustava potribno 2/3 ukupnog broja zastupnika..... zanči da se u stavri Ustav minja koncenzusom....

Tko je glasao

Sve ostalo su prazne priče.

Sve ostalo su prazne priče. Nikakva koalicija s HDZ-om ne dolazi u obzir. Ne ulazeći u polemiku hoće li ili neće.... imaj na umu i jedno od pravila u politici, a ono glasi: "Nikad ne reci nikad" .... ili jednostavnije... ne budi isključiv..

Tko je glasao

sjajna pozicija kako god

sjajna pozicija
kako god okrenuli oni uvijek u vlasti :)
bolje si niti hdz i sdp ne bi smislili

prava technomanagerska priča, skoro pa win-win situacija

Tko je glasao

Apropo prilagodbe, gdje se

Apropo prilagodbe, gdje se ono GUP prilagođava privatnim investitorima ? Da li je i to win-win situacija ? Ustvari, eventualna "prilagodba" HNSa će se tek trebati dokazivati, zar ne ?...

Tko je glasao

Da je to tako, HNS ne bi bio

Da je to tako, HNS ne bi bio u oporbi već drugi mandat za redom.

Tko je glasao

robert, iznimno cijenim tvoj

robert,
iznimno cijenim tvoj odmjereni, pomirljivi i općenito iznimno kulturni nastup no koliko se god slagao s tobom, postupanje HNSa mi doista nije jasno:

a) priča o predizbornom koaliranju; HNS je u nekoliko navrata krenuo forsirati predizbornu koaliciju, u nekoliko navrata o toj koaliciji se prvo saznalo iz novina a ne iz razgovora koji su vođeni između potencijalnih koalicijskih partnera; po meni, HNS je vrlo dobro znao što će mu se desiti na proteklim izborima i stvarajući eskterni pritisak pokušali su izboriti predizbornu koaliciju koja bi (najvjerojatnije, nemamo načina to sada dokazati) u samome startu odnose između SDPa i HNSa postavila bitno drugačije od trenutnog odnosa 8:1. SDP je tu odlučio kako je odlučio a konsekvence je pokupio uglavnom HNS, možemo diskutirati o tome koji bi bio stvarni efekt "sinergije" no desilo se što se desilo i moj je definitivni dojam da je HNS pokušao isforsirati tu koaliciju

b) pitanje Ferenčaka i njemu sličnih likova (pa uključivo i Čačića), Ferenčak je lik koji je doslovce uhvaćen s rukom u teglici pekmeza; možemo mi sada diskutirati o tome da li je to bilo legalno ili nije, da li je to bilo zakonito ili nije, no opća je percepcija na temelju javno dostupnih dokaza/argumenata da se lik okoristio i to na trošak zagrepčana. HNS je napravio malo ili ništa da se ogradi od toga - nije ovdje uopće stvar prava i da kako to bandić sve češće kaže "institucije odrade svoje", nego je to pitanje da bi politika morala ići i korak dalje od pukog zadovoljavanja zakona i odmjeravanja odvjetnika u nekoj pravnoj bitci. Čačić je tu sličan lik i ne bitno različt od Ferenčaka s tom razlikom što je Čačić još i jedna iznimno nepristojna osoba. Može biti da je lik genije (iako nemam razloga u to vjerovati), ali je istovremeno i sirovina.

c) pitanje Varaždinske županije; impresivni poduhvati koje je Čačić pokrenuo u županiji su doista impresivni, no nemoguće je ne oteti se dojmu kako Čačić apsolutno svakom problemu pristupa s pozicije da samo ako bi nešto sagradili onda bi taj problem bio riješen. Čujem da se u Varaždinu grade desetine ako ne i stotine škola i raznih drugih objekata. Dio njih će biti gotov just_in_time za lokalne izbore, no jednako tako će krenuti i otplata tih JPPova. Iskreno mi nije jasno odakle novac za to i u tome vidim prvenstveni interes Čačića da se dokopa nacionalne vlasti s koje bi em priču mogao ponoviti još jednom ali na nacionalnoj razini, no jednako tako i da sanira situaciju prije nego što ona eksplodira. Čačiću je blizina nacionalnoj vlasti ključ preživljavanja i vjerujem da ćemo u roku od 18-24 mjeseca to svi skupa osjetiti (varaždinci više nego mi ostali, ali nama će biti zanimljivo promatrati). Žao mi je, no ne vidim velike razlike između Vlade Zeca i Čačića osim možda u tome što je Čačić sve skupa odradio na inteligentniji način.

Iz gore navedenoga, iskreno ne vidim budućnost HNSa u bilo kojem drugom smjeru osim strmoglavog poniranja s ružnim konsekvencama pa stoga i sve manevre koji se događaju promatram kroz prizmu tog razmišljanja. Nije stoga čudo da je HNSu u interesu kreirati dovoljno velik sukob koji će biračkome tijelu dati alibi da se razdvoji od SDPa kao "prirodnog" koalicijskog partnera i pozicionira na mjesto koje sam par komentara gore napisao, a to je ukratko pozicija koju je ovim izborima ugrabio HSS i HSLS, a to znači da koja god garnitura bude na vlasti njihova je pozicija zagarantirana.

Postojanju takve stranke se žestoko protivim jer je to samo legalizacija privatnog interesa nekolicine pojedinaca na nacionalnoj razini (naravno, tu ne mogu ništa učiniti jer sve dok imate i jednog jedinog glasača dotle ste legitimni dio hrvatske političke scene).

HNS je stranka koja je izronila iz poluanonimnosti 2000te godine, narasla na krilima Mesićeve predsjedničke pobjede i koja je ispucala svoje adute bez da je kreirala nove.

Tko je glasao

Mislim da je igra kakvu su

Mislim da je igra kakvu su odigrali HSS i HSLS čisto političko samoubojstvo. Bez obzira na sva podmetanja HNS-u oko prijetvornosti, svatko tko je dao glas HNS-u znao je gdje će završiti i mi svoje birače nismo prevarili.

Ja budućnost HNS-a vidim, a vidim i svoj značajniji doprinos toj budućnosti. Uostalom, članstvo nam stalno raste.
O predizbornoj koaliciji s SDP-om sam već dosta ovdje pisao i naprosto se ne mogu složiti s Tvojom interpretacijom. Ja naime, znam kako je bilo, a naravno da SDP sad relativizira svoje poteze koji su bili pogrešni. Treba biti pošten i reći da smo svi mi skupa na lijevoj strani mogli ovu utakmicu odigrati bolje, izvući pouke i sljedeću utakmicu odigrati pametnije.
Na pressici nakon Središnjeg odbora, Čačić je ponovno naglasio da je naš prvenstveni partner za lokalne izbore SDP. No, naravno da nismo spremni na batine koje sada dobivamo. Ja tako gledam na to (kao i svi mi u HNS-u, a svakodnevno pričam na terenu s članovima). Naravno da će oni skloni SDP-u sve to drugačije interpretirati i zato treba nastaviti argumentirano razgovarati.

HDZ igra lukavo i poentira na našim nesuglasicama.

Tko je glasao

Bez obzira na sva podmetanja

Bez obzira na sva podmetanja HNS-u oko prijetvornosti, svatko tko je dao glas HNS-u znao je gdje će završiti i mi svoje birače nismo prevarili.
Ne baš. Birači koji su dali glas HNS-u dali su glas za vladu lijevog centra. Ako se HNS sada odmiče od ljevice, tada glasovi birača koji su vam dali povjerenje neće završiti tamo gdje su birači htjeli.
Ja budućnost HNS-a vidim, a vidim i svoj značajniji doprinos toj budućnosti. Uostalom, članstvo nam stalno raste.
HNS uvijek ističe veliki broj svojih članova. I to je ok. Međutim zaboravlja se da na terenu stvari drugačije funkcioniraju i da masu članova HNS-a uopće ne iziđe na izbore. Članova, ne birača. U nekoliko izbornih ciklusa sam to primjetio. Već sam to jedaput spomenuo na pollitici kad sam ustvrdio da HNS nema ideološku podlogu i da zato njegovi članovi ne osjećaju obavezu glasati i da HNS luta i mora se negdje pozicionirati i reći na kojoj su poziciji. Tada sam napadnut od HNS-ovih simpatizera na pollitici da HNS nije ljevica i da je HNS stranka centra. Sad vidim da se događa suprotno, želi se dokazati da HNS jeste stranka ljevice i da se sad miče prema centru.
Sad ću opet upitati gdje je HNS. Lijevo, desno, centar?
Ako je lijevo po čemu je lijevo, ako je centar po čemu je centar i ako je desno po čemu je desno?
Odnosno, što će se to u djelovanju HNS-a promijeniti pa više neće biti stranka ljevice nego stranka centra, kako se već po medijima najavljuje?
Hoće li se nešto mijenjati u programu te stranke ili je dovoljno reći: "Mi više nismo ljevica, od danas smo centar."
Hoće li to repozicioniranje uticati na broj članova?

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

prava technomanagerska

prava technomanagerska priča, skoro pa win-win situacija
Tako je to zamišljeno.

Ali u zbilji, odmah idući dan prvi pravi knock down, i to od apstraktnog filozofa Čehoka - Čačićeve elitne snage se posipaju pepelom u Varaždinu. A na jakim terenima Zagreba, Splita, Zadra se može očekivati samo brutalnije.

Kao što se nalazi u povjesnim knjigama iz navodno mračnih vremena - oni prije nas ne mogu ni zamisliti u kako povoljnim i sređenim uvjetima su živjeli, sada se niti nazrijeti ne može kraj nepreglednim sukobima i bitkama, u kojima nikakve mogućnosti kompromisa ni uzmaka nema.

Tko je glasao

A na jakim terenima Zagreba,

A na jakim terenima Zagreba, Splita, Zadra se može očekivati samo brutalnije.
Negdje sam ovih dana pročitao da prvi čovjek zadarskog HNS-a Željko Predovan zamrzava svoje članstvo u stranci i da razmišlja hoće li na lokalne izbore dogodine izići sa svojom nezavisnom listom.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ne znam kako si ti došao na

Ne znam kako si ti došao na tu konstataciju, no ja nisam uspio...

Recimo, interview sa gospođom Pusić u Vjesniku:
... Tko god hoće, dobro je došao da sutra podrži politiku HNS-a. Mi ćemo se držati svojih stavova, a tko nam se približi, razgovarat ćemo da vidimo tko nam je bliži. ...

Tko je glasao

Pred izborno vrijeme je u

Pred izborno vrijeme je u Hrvatskoj prošlo i to su izgleda naši političari u euforiji zaboravili.
Oni nisu svjesni da je u sljedeče četri godine jedino Hrvatska i ono kaj je za nju dobro u prvom planu a i njihova pozadina pred kojom dajeju izjave.
Od te bolesti kod pojavljivanja ispred stranačkih plakata nije politički bonton i bolest je ne samo Sanadera nego i Milanović je stalno ispred stranačkog plakata obrača javnosti.

Tko je glasao

Milanović je stalno ispred

Milanović je stalno ispred stranačkog plakata obrača javnosti.
Milanović se obraća javnosti kao predsjednik stranke i u ime te stranke i ne vidim pred kojim drugim znakom bi trebao stajati nego pred stranačkim.

Tko je glasao

Milanović se obrača

Milanović se obrača javnosti ko vođa oporbe i ta ista sjedi u saboru i kroji politiku Hrvatske skupa s HDZ-om.
Ko god se od SDP-a obrača javnosti ima u pozadini SDP plakatt.
Takvog nekaj može skliznut u gače i onda se pita ko je za to kriv i ko bu te iste opral.
Opet se bute pitali zakej je to i to tak.

Tko je glasao

meni stvarno nije jasno

meni stvarno nije jasno protiv cega se bunis?
pa sdp ni milanovic u ovom trenutku ne predstavljaju nitijednu drzavnu instituciju!
sanader se takodjer moze uslikavati ispred plakata hdz-a, ali kada nastupa kao predsjednik stranke, a ne premijer. to je u potpunosti zloupotreba drzavne pozicije, bas kao i odrzavanje sastanka sa glavnim pregovaracem s EU u stranackim prostorijama.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

meni stvarno nije jasno

meni stvarno nije jasno protiv cega se bunis?
Kad ovakvog nekaj pročitam ko pitanje na jednu primjedbu u vezi nečeg stranog u političkoj sceni demokradskog društva, onda mi je jasno zbog čega kod nas nemre niko najti nikakvo rješenje za jedan problem.
Jel je tebi jasno da kritika ili skretanje na nekaj negativnog nije napadanje.
I na kraju,
I Sanader s takvim potezom dela gluposti i više mu šteti nego koristi.

Tko je glasao

Jel je tebi jasno da kritika

Jel je tebi jasno da kritika ili skretanje na nekaj negativnog nije napadanje.

ne znam da li je moje pitanje zvucalo nabrijano. ako je, ispricavam se - nisam to namjeravao.

ali mi i dalje nije jasno na sto to ukazujes?

da se predsjednik oporbene stranke ne bi trebao slikati ispred plakata svoje stranke dok prezentira politiku svoje stranke? sto je tu nedemokratski, ili nemoralno ili sto-vec?
jos jednom ponavljam - kad predstavljas politiku svoje stranke, meni je NORMALNO da se mozes uslikati ispred plakata svoje stranke. kako za hdz tako i za sdp, hss ili tkogod.
ali kad govoris kao drzavni duznosnik - bio ti premijer, potpredsjednik sabora ili ministar - slikati se ispred plakata stranke je zloporaba svoje DRZAVNE funkcije (pod kojom ipak predstavljas drzavu, tj cijeli narod). bas kao sto je bila i zloporaba kad se brat kovac slikao u dresu DRZAVNE reprezentacije u spotu za hdz.

eto, ja se nadam da sam detaljno i jasno obrazlozio svoj stav.
mozes li mi sad ti objasniti sto si mislio kad si milanovicu prebacio da se i on slika pred sdp-ovim plakatom?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Zamisli Mesića u svojoj

Zamisli Mesića u svojoj rezidenciji na presici sa logom HNS-a u pozadini. Pojeli bi ga živa.

Tko je glasao

Ma čuj, iskreno, radije bih

Ma čuj, iskreno, radije bih iza njega gledao logo HNS-a (ili HDZ-a, HND-a ...), nego kad iza sebe na svečanim prijemima posloži svoje savjetnike.
E, to je stvarno "ekipa" za poželjet!

Tko je glasao

mozes li mi sad ti objasniti

mozes li mi sad ti objasniti sto si mislio kad si milanovicu prebacio da se i on slika pred sdp-ovim plakatom?Ne predbacivam ja nikom niš, i skrenul sam samo pažnju na nekaj kaj se meni ko biraču ne sviđa i smatram ne primjerno.
Kaj se mene tiče može se on slikat gde hoče i u pozadini imat ono kaj mu se dopada i kaj misli da je za njega dobro.
Tu praksu s pozadinom se ne koristi nigdje u svjetu kod nekakvih izjava. Druga stvar je kad imaju stranke nekakvu skupštinu i u vezi nje dajeju izjave.

I za kraj:
Ja nisam nigde odobraval slikanje Kovača u nacionalnim dresu ispred plakata stranke, niti sam se bunil na kritike o tom činu.

Tko je glasao

Za početak: Sanader se mora

Za početak: Sanader se mora na konferencijama pojavljivati sam jer se ne može oteti porivu potrage "drugog" za tango.

Za ozbiljno:
1 Nedopustivo je premijer tiskovne konferencije Vlade ne drži ispred oznaka
propisanim za Vladu,
2 Prisustvo ministara ovisi o potrebi i drugim okolnostima, nema potrebe ga
posebno isticati kao problem.

Za pretpostaviti je kako i za te konferencije postoji protokol ili makar "europsko demokratsko iskustvo". Premijer na tiskovnoj konferenciji Vlade nije prvenstveno HDZ-ovac što govori da se u protivnom, a to je bitno, radi o kršenju uobičajenog ponašanja.

Oporba može prigovoriti i na Saboru tražiti odgovor. Kako snimke s tih konferencija prenose i strane medijske agencije vizualna poruka (logo HDZ-a i "Idemo dalje" ) nije u skladu s značajem izreka u ime vlade Republike Hrvatske.

Mada se ovakvim ponašanjem to sugerira - HDZ nije Hrvatska.

Tko je glasao

Premijer na tiskovnoj

Premijer na tiskovnoj konferenciji Vlade nije prvenstveno HDZ-ovac ..... Nije i ne smije uopće biti HDZ-ovac kada se radi o vladinoj tiskovnoj, osim ako to nije u funkciji političkog marketinga (a jeste) koji ima za cilj odaslati poruku sasvim drugačijeg sadržaja od one koja je izrečena na samoj tiskovnoj......
Dakle ove (dobre uz stranački logo) vijesti - poruke su od HDZ-a,
a ove (loše uz vladin logo)su od vlade .... ma sve jednostavno da ne može biti jednostavnije...

Tko je glasao

Pogrešno sam složio to s

Pogrešno sam složio to s "prvenstveno". Vjerujem da je vidljiva poanta, slažem se s primjedbom i komentarom u potpunosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci