Tagovi

Vlada konačno priznala da u 6 mjeseci nije uradila ništa

Da ne stoji uzalud ona kako o nečijem radu najbolje govore sama djela autora „samohvale“ pobrinula se i Vlada RH koja je svojim kratkim video uratkom pod naslovom „Što znate o prvih 6 mjeseci vlade?“ javnosti konačno predstavila sva svoja dosadašnja postignuća. Jest da bi u ovom slučaju za njih bilo puno bolje da su šutjeli, no kako njihov PR očito iz nepoznatog razloga nešto mora raditi, odlučili su se na ovo javno obznanjivanje kojim su više no jasno i sami potvrdili kako u šest mjeseci svoje vladavine nisu gotovo ništa dobrog uradili.

Hvaliti se kako su ukinuli povlaštene mirovine naprosto ne odgovara istini jer se u stvari radi samo o nekim sitnim modifikacijama temeljem kojih nitko od i do sada povlaštenih kategorija nije isključen. To što će u buduće biti nešto manji iznos tih mirovna baš i nije nešto za hvalisanje. Hvaliti se manjim državnim proračunom se osim ove Vlade doista nitko u svijetu ne hvali jer to ujedno znači i otvoreno priznanje kako nacionalna ekonomija stagnira odnosno pada. Kako je svaka nacionalna ekonomija naslonjena na politiku Vlade, jasno je da ovime i sama Vlada priznaje svoju nesposobnost glede pokretanja posrnulog hrvatskog gospodarstva, a istovremeno se hvaliti se nekim poboljšanim punjenjem proračuna jest opet jasan znak da Vlada svoju nesposobnost u sferi gospodarske politike kompenzira povećanim poreznim opterećenjem svojih građana. Floskula o manjem proračunu radi manjeg zaduživanja je puko bacanje pijeska u oči građanima budući je logika upravo suprotna, dakle manji proračun znači i manje sredstva za sve korisnike, pa tako i za mirovine, a to u konačnici znači samo novi pad standarda i dakako novo zaduživanje.

Tvrditi pak da su oni – Kukurikavci zaslužni za usklađivanje mirovina odnosno povećanje istih je obična neistina, a istina je da je Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe sporazum sa navedenim posljedicama postiglo još prošle godine sa prethodnom Vladom, kao i to da je dotadašnji dodatak na mirovinu priključen osnovici, kao i još niz drugih pogodnosti za radnike i umirovljenike. Ova Kukuriku Vlada je pak navedeno usklađivanje, a realno znači i određeno povećanje mirovina brzopotezno kompenzirala nerazumnim povećanjem cijena struje, vode i plina što je ne samo anuliralo navedeno povećanje mirovina, već ju realno dodatno osjetno umanjila. Kada ovome dodamo i povećanje cijena javnog prijevoza, hrane, lijekova itd. onda nije lako zaključiti kako umirovljenici u posljednjih dvadesetak godina nikada nisu bili u težoj situaciji. U istom kontekstu o navodnom smanjenju liste čekanja u bolnicama možemo se samo gorko nasmijati budući je i sam ministar zdravlja to opovrgnuo već više puta.

Nema dakle neke posebne potrebe „kvocati“ ovoj Vladi o nepotrebnom podizanju PDV-a, cijenama naftnih derivata, struje, plina, itd itd …. ali i te kako ima u poraznoj činjenici da u njihovim hvalospjevima u prvih šest mjeseci nema doslovno ni traga o nekom pozitivnom pomaku u sferi gospodarstva.

A jasno je i „djeci iz vrtića“ da bez pokretanja nacionalnog gospodarstva nema budućnosti!

Komentari

zato su oni drugi 18 godina uradili svašta

Krasno. Najprije jedni 18 godina uništavaju Hrvatsku, a sada se od drugih očekuje da čarobnim štapićem sve srede za mjesec dana. Samo dugovi inozemstvu i međusobna dugovanja u Hrvatskoj su ogromni kamen oko vrata svake vlade, pa će najprije trebati to riješiti. Ili je bolje da se Sanaderu, Barišiću i drugima pusti da i dalje pljačkaju?

Tko je glasao

Ova fiksacija na Sanadera & Co

podsjeća me na Tuđmanove unutarnje i vanjske neprijatelje.
No zanemarimo psihologiju dok je mantre " mi smo dobri zato kaj su ovi drugi loši " :)))
Ljubi vas Monsanto !

Provinciopolis

Tko je glasao

Krasno. Najprije jedni 18

Krasno. Najprije jedni 18 godina uništavaju Hrvatsku, a sada se od drugih očekuje da čarobnim štapićem sve srede za mjesec dana. Samo dugovi inozemstvu i međusobna dugovanja u Hrvatskoj su ogromni kamen oko vrata svake vlade, pa će najprije trebati to riješiti. Ili je bolje da se Sanaderu, Barišiću i drugima pusti da i dalje pljačkaju?
A ovi nastavljaju dalje istim smijerom samo mozda malo postenije.

Tko je glasao

ahata je i Vlada

Pa svi znamo za bahatost Čačića, ali ovaj uradak Vlade gdje se sami hvale, kad ih društvo ne hvali, je isto blagi bahatluk cijele Vlade. Sad će kakvi jesu na osnovi ovog uradka pokrenuti priču o svojoj usipješnosti i to 100 puta pa će to postati "istina".

Tko je glasao

ali i te kako ima u poraznoj

ali i te kako ima u poraznoj činjenici da u njihovim hvalospjevima u prvih šest mjeseci nema doslovno ni traga o nekom pozitivnom pomaku u sferi gospodarstva.
A jasno je i „djeci iz vrtića“ da bez pokretanja nacionalnog gospodarstva nema budućnosti!

I pticama na grani jasno je da nakon ovolikog propadanja ne mozemo ocekivati da ce se u 6 mjueseci promijeniti stanje u gospodarstvu. No ako je dobar smjer reformi onda se moze ocekivati u roku 15 do 18 mjeseci poboljsanje. E sad da li je smjer reformi dobar ostaje da vidimo. Osobno smatram da nije i da su trebali ici "demagoskim i populistickim" mjerama umjesto superhikovskim. Jer danas smo svjedoci urusavanja dosta sustava i dosta dostignutih sntandarda bez zadiranja u sferu bogatih koji jasno postaju jos bogatiji i koji su teret krize takodjer prebacili na ledja radnika. Znaci otpuste nekolicinu a onda posao preraspodjele tako da se mora raditi prekovremeno i onda to ne plate. I jos to nazivaju fri enterprajs.

Tko je glasao

Moram iz njihovih nabrojenih uspjeha izdvojiti

organiziranje referenduma za EU. Jebote što je to bilo teško.

Tko je glasao

referendum bruka

referendum bez sređenog popisa birača ispala je bruka za ovu vladu. na referendum nisu izašli oni koji žive u susjednoj državi i svake četiri godine uredno glasuju za ZNA SE.

w. ;)

Tko je glasao

bez pokretanja nacionalnog gospodarstva nema budućnosti!

zanima kako ospodarstvo može porati kad je ministar gospodarstva građevinac i kao takav gospodarstvo gleda kao gradnju neke ceste. dotični ministar gospodarstva stalno govori o stranim investicijama, a iz iskustva znamo da su prijašnje vlade pod stranim investicijama umatale rasprodaju hrvatskog srebra. još je malo ostalo za rasprodaju i dotični ministar gospodarstva misli i to rasprodati. jedino nas od totalnog uništavanja gospodarstva može spasiti mađarski sud kad to nije sposoban predsjednik vlade. nije mi jasno kako se je ministarstvo koje je zapravo kičma oporavka države moglo povjeriti osobi čije su firme dužne državi a radnici ne dobivaju plaću na vrijeme. i št je još gore uopće ne drži do drugih ljudi što je vidljivo iz njegovih javnih istupa i gaženja na cestama.

w. ;)

Tko je glasao

Ma

znaš što? Već si, brate , dosadan i bogu i ljudima. Eto toliko za kraj mog boravka na pollitici. A ti samo nastavi pomagati i sebi i nama. Nema minusa. Samo dosada.

sic est in fatis

Tko je glasao

Odlazak,

BF,

pa nećeš valjda otići?

Hajde, predomisli se?

Ovdje je jako dobro društvo, a bome i mnogi tekstovi.

Želim ti sve dobro.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

@bf1947, Ma samo ti

@bf1947,
Ma samo ti nastavi...... bez iti jednog dnevnika si vjerojatno svima izuzetno zanimljiv..... h ehe
Jaki ste, nema što!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci