Tagovi

Vjerovati Dragi PILSELU, golubu - prevrtaču? (II)

............
Odbio je tiskati u „Autografu “tekst o Efraimu Zuroffu, zatim tekst o obrezivanju Židova; prvi da u njemu nema ništa novo, drugi uz obrazloženje da je vulgaran, i još neke tekstove (o sukobu među židovskom braćom da bi nešto kasnije on sam pisao o tom sukobu, zastupajući zamalo iste stavove i mišljenja). Posebno je zanimljivo obrazloženje o vulgarnosti u „odbijenicama“, jer taj isti Drago Pilsel objavljivao je izrazito vulgarne, psovačke tekstove, a jedan od njih objavljen na istarskom portalu Regional express, u ožujku 2010., bio je razlog da ga je otpisao i predsjednik dr. Ivo Josipović. A u „pismima voljenoj braći“ piše da je portal Autograf pokrenut i zbog Židova?!!(postoji li još to čudo od Autografa?). Ma jest, pokrenut je zbog njega samog, jer honorari koje je dobivao na drugim portalima, kako to biva danas u novinarstvu, ili su simbolički, ili ih uopće nema! Napustili su mnogi ugledni autori Autograf, njegov glavni partner Zdravko Zima raskinuo je suradnju, zatim napustio ga je Igor Mandić (naravno, jer dok je Igor Mandić kao mladić, sin knjižara, spavao ispod polica s knjigama, „dragi“ Drago je spavao ispod Pavelićeve slike, koju nam, kao svojevrsni „Revolverblatt“ prezentira “Express“, od 21. 02. 2014.; zanima me zašto časni Filip David još piše na tom portalu kojeg vodi Drago Pilsel, a koji se manje obračunava sa svojom prošlošću, a više diči svojim ustaštvom u Argentini! I koji je iskoristio javne medije (HRT, Nedjeljom u dva, Hrvatsku u živo), za bombastično reklamiranje svog privatnog projekta („Autograf je najugledniji portal u ovom dijelu svijeta!“). Istina, portal ima svoj reason d etre, ali kada bi u njemu bilo manje Pilsela, manje cenzure i više čestitog plaćanja honorara. Čitajte pažljivo ove rečenice iz Pilselove najnovije knjige:
„RADNIM DANOM BORAC PROTIV PERONOVE DIKTATURE
A NEDJELJOM HRVATSKI FAŠIST?“

"Imajući u svojoj sobi na zidu iznad glave ne raspelo, nego poglavnikov portret (portret ranog zločinca Ante Pavelića, napomena Lj,R.W.) i usmjeren da mrzim Jugoslavene, Srbe, Židove, sve komuniste odreda, to ne smijem preskočiti, te luđačke 1978., malo prije onog sudbonosnog pitanja mojeg župnika...."Drago, do kada ćeš radnim danom glumiti argentinskog borca protiv diktature i biti aktivist za ljudska prava, a vikendom se ponašati kao hrvatski fašist?", nakon povratka s neke fešte, na kojoj smo se napili, BACILI SMO KAMENJE, POKOJNI BRAT I JA, na prozore jedne SINAGOGE, u blizini naše kuće još dok smo stanovali u četvrti Florida (naglasio Lj.R.W.) Ja sam o tome već svjedočio. ali želim da to svjedočanstvo ostane zabilježeno i ovdje. Kako to komentirati? Kako bi javnost reagirala da netko opisuje bacanje kamenja na prozore Katoličke crkve, i dijelom opravdava – pijanstvom!? Narod ima za to uzrečicu – ono što trijezan misli, pijan kaže i radi, a stari Latini jednostavno pišu: IN VINO VERITAS! Otkada je pijanstvo olakšavajuća okolnost? Prije bi se moglo reći, gnjusnom nedjelu dodano je obrazloženje o pijanstvu koje nimalo ne umanjuje odgovornost za nedjelo, dapače, povećava ga. Da li je silovanje djevojke u pijanstvu manje kazneno djelo, nego silovanje koje počinitelj radi u trijezan?
…“Godine 1980. i 1981., često smo slavili rođendane i okupljali se u drugim prilikama pa pjevali ustaške pjesme i bedastoće tipa: NAPIT ĆEMO SE SRPSKE KRVI!" ( naglasio Lj.R.W.)
Dragi Pilselu je samo "bedastoća" pozivanje na nasilje, i pijenje srpske krvi!?? Netko će reći, bio je u zabludi, pokajao se, zašto zanovijetam??Ali, kako se pokajao – opisujući društvo tate Adolfa u Argentini, ustašu do ustaše, piše: „oni s mislili da rade nešto važno… Možda i jesu. Da nije bilo tog hrvatskog angažmana“, ni ja ni moj nestali brat ne bismo se borili za hrvatsku stvar“! Što znači ono „možda“? Nakon propasti NDH, Hrvati u Italiji, kod Ancone, nisu bježali, oni su se „pregrupirali“. Nema tzv. NDH, nema ni napomene da se radilo o ustašama sa svojim obiteljima…
Ili, što znače ove rečenice, skuplja li njima poene kod fašista-neoustaša ili kod antifašista: ...“Pavelić je tražio toplinu doma kod Pilselovih (koji su mu u Judenburgu, u Austriji, 10. svibnja 1945., spasili život.“). Umjesto, da su nakon kapitulacije nacističke Njemačke ratnog zločinca Antu Pavelića predali Englezima, Pilselovi su mu spašavali život?? Ali, da su to učinili onda bi i sebi još više presudili, jer Jakov Pilsel je bio do povlačenja u Austriju, jedan od glavnih njemačko-gestapovskih bogova i batina na Kosovu, onaj kojeg je Pavelić odlikovao u Sarajevu za „dobra djela“. Sam Pilselov otac, rođen 1936. u Uroševcu, na Kosovu, dobio je ime Adolf, po kome, ako ne po uzoru Dragina djeda – Adolfu Hitleru, Dragin stric Otto godine 1943. postaje pripadnik SS-a… Kako ipak ima pravde, djed Jakov je ipak optužen od Engleza kao ratni zločinac i nakon dvije godine zatvora „štakorskim kanalima“ dohvatio se Argentine i kako sam Drago Pilsel navodi, družio se i s – Antom Pavelićem i Adolfom Eichmannom! I tako je Drago došao u Hrvatsku pred početak rata, iznenađen da u emigrantskim krugovima proskribirana Juga i nije takav mrak kako si je zamišljao. Drago Pilsel sudjelovao je u borbama, kažu mi upućeni ljudi, i na ratištima gdje su počinjeni ratni zločini nad - Srbima! Nema dokaza da ih je počinio Drago Pilsel, ali dojma sam da neprekidno pere nečistu savjest, i da onaj tko je jednom ludio i bacao kamenje na sinagogu, može to učiniti, opet, i opet.
NAPIT ĆEMO SE SRPSKE KRVI…
"Napit ćemo se srpske krvi!" - može pjevati samo bolesnik, onaj jednak onima koji su pjevali: SLOBODANE, ŠALJI SALATE, KLAT ĆEMO HRVATE! Sve je to vrlo sličan soj (ne)ljudi koji su pristigli na prostore jugoistoka Evrope iz Kanade, Australije, Argentine, Njemačke, USA, Švedske… razne mudrice, policajke, nogometaši, ostarjeli ustaše pa čak i čuvari iz nekadašnjeg Auschwitza! Ne osporavam nikome pravo na domovinu, ali PILSELU NE MOGU VJEROVATI! Kao što ostaje pitanje o kakvom se to pomirenju iseljene i domovinske Hrvatske radilo, ako se u nju, osim pokojeg izuzetka, nisu vratili najvredniji i najbogatiji Hrvati iz dijaspore?
U čemu se sastoji dosljednost Drage Pilsela?! Nije Drago Pilsel odgovoran za (ne)djela predaka, otac, djed, stric s jedna strane, i Drago Pilsel, s druge strane, razumljivo, različite su osobe, no Drago Pilsel trebao bi biti odgovoran za ono što je činio ranije, i posebno, što čini zadnjih 25 godina! Netko tko je odrastao pod slikom Ante Pavelića, mrzio Srbe, Židove, komuniste, Jugoslavene, bacao kamenje na sinagogu, pohađao terorističku obuku i pokušao u Buenos Airesu zapaliti kino skupa s publikom i jugoslavenskim ambasadorom, danas bi nas trebao poučavati ljudskim pravima i – ljubavi? Netko tko se opravdava PTSP-om u slučaju udaranja maturanta iz Splita šakom u glavu, u hotelu u Bizovcu, jer zbog larme maturanata na hodniku nije mogao zaspati, i pored dvije tablete za spavanje, a taj dan je imao važno predavanje, u najmanju ruku poput šerifa uzima pravdu u svoje ruke. Nakon svih životnih i političkih vratolomija predstavlja se kao veliki antifašist, ljevičar, promicatelj i zaštitnik prava manjina i svih ljudskih prava, a zapravo, dosljedan u samoreklamerstvu, misionarstvu, dociranju… Znam pouzdano da su mnogi potomci čak i esesovaca u Njemačkoj i Austriji stidjeli se svojih otaca i djedova nacista, ali nije mi poznato da su to stavljali na sva zvona, pisali knjige iz kojih nije bilo jasno hvale li nacizam ili ga se konačno odriču?
KOJA POMPA. KOJA BUKA, KOJA VIKA U BITI, OKO NIČEGA I NIZAŠTA?
Nema tu traženja istine i borbe za slobodu – u prvom redu njemu je do osobne slobode i probitaka, rušenja tzv. tabua i mitova - rušeći lažne bogove i mitova, ponajprije one naci-fašističke i ustaške provinijencije, prikazuje kao hrabar, Kopernikanski obrat pojedinca koji umalo to jedini radi. Pilselova potraga za istinom o samom sebi, o vlastitoj obitelji, narodu, Crkvi, vjeri, svijetu i samom Bogu, s toliko pompe, i nezaslužene medijske pažnje, uvreda je ljudima zdrave pameti. Jer, jedan dio ustaša i domobrana još za vrijeme Drugog svjetskog rata odrekao se ustaške indoktrinacije i priključio NOB-u, također je bilo slučajeva da se ne tako mali broj starih ustaša, shvaćajući da se radi o svojevrsnom terorizmu, distancirao od tvrdog jezgra ustaškog pokreta u emigraciji. Toliko proturječnosti, toliko licemjerstva, toliko mudrovanja, toliko krize identiteta, a sve pod maskom borca za ljudska prava i istinskog kršćanina odavno nije zabilježena na ovom prostoru. Evo, nakon ustanka antifašista u Brezovici kod Siska, jednog od prvih organiziranih otpora hitlerizmu u Evropi, nakon partizanskih, hrvatskih brigada, pojavio se konačno antifašist Drago Pilsel da objasni kako su ustaše najveće zlo i sramota koja je snašla hrvatski narod u novijoj povijesti!?
I nije samo u tome pitanje: na str. 79 tog smiješnog i patetičnog „romana“ blješti još jedna Pilselova cveba – naime, lihvar, odvjetnik porijeklom Židov, „s jakim vezama među Jugoslavenima“, kojem „zaigrani neoustaški otac“ (upravo tako opisuje svog tatu) polaže račun o svom „rubu bankrota“! Zapravo, pažljivi analitičar (i psihoanalitičar) našao bi u velikoj većina teksta refleksije svijeta antisemitskih predrasuda, ali i sjenu „tate“ čiji zamalo svaki postupak se opravdava! Usput, kao teolog na str. 186 pokazuje gospodin silno teološko (filozofsko) znanje pa gospodin, tipično za priučene judaiste, u Židove ubraja i Karla Marxa te, o gle pravog čuda, i sina luteranskog svećenika Nietschea, Friedricha Nitschea, poznatog i po nekoliko u najmanju ruku, blago antisemitskih tekstova.
Vjerujete li Zdravku Tomcu? Od crvene petokrake do križa…? Od ostrašćenog komuniste do hrvatskog nacionaliste? Vjerujete li svakoj riječi mom kontraprezimenjaku Schwartzu? Drago Pilsel pokapa leševe srpskih staraca nakon Oluje, ali istovremeno hvali se intervjuom gdje se predstavlja Vjeranom Grkovićem, intervjuom koji, po svemu sudeći, nije urađen, sukobljava se u Hrvatskom helsinškom odboru sa svakim tko ne misli kao on, bedastoćom naziva ustaške pjesme koje je pjevao i dozivao srpsku krv…Vjerujete li teologu koji pljuje u bunar (Crkve), iz kojeg je desetljećima pio vodu? Ne, to nije dosljednost, to je obična prevara i ustašluk upakiran u srebrni staniol, koji vjerojatno ne prakticiraju više ni seljaci iz patagonijske, paragvajske i inih južnoameričkih zabiti gdje su se skrivali okorjeli nacisti i ustaše.
I danas, možda je vrijeme da se raspitamo tko i gdje predstavlja Hrvatsku u Evropi i svijetu – zar uistinu Hrvatska nema vjerodostojnije predstavnike od – Drage Pilsela, Ruže Tomašić, Joa Šimunića, Davora Stiera, Ivice Mudrinića...? Što su stvarno novih vrijednosti Hrvatskoj od 1991. do danas donijele te brigade povratnika, osim krađa, fantazmagorija i brige o vlastitu probitku? Naravno, i promocije najveće sramote hrvatskog naroda – ustaštva?
Uz sve, postoji li tijelo, organizacija, uredništvo… u kojem se Drago Pilsel i društvo služe primjerom, zadržavaju dignitet širine i tolerancije, ako su ga ikada i u stranom svijetu, stekli? Postoji li mjesto u Hrvatskoj gdje je, primjerice, Drago Pilsel duže od više od tri - četiri mjeseca? Postoji li u Hrvatskoj politička stranka kojoj nije nudio svoje usluge, niti važnija osoba koju nije obasipao komplimentima, kraće ili duže vrijeme? Golub - prevrtač, neodlučan u izboru studija, neodlučan u izboru političkih opcija, narodski rečeno, ne možeš ga uhvatiti ni za glavu ni za rep!
„U tom svom kretanju od fašizma do kršćanskog humanizma, iz kojeg logično proizlaze i njegov antifašizam i lijevi liberalizam“ (Branimir Pofuk) vidi moja persona pitanje što je to „lijevi liberalizam“(pored liberalizma, neoliberalizma evo i nove političke doktrine, uz koju bi se trebao pojaviti i „desni liberalizam“?), da li je to okretanje svih onih suncokreta koji su zadnjih više od dvadesetak godina promijenili košulje, dresove, kabanice, sve u ime čega?? U ime Hrvatske na koljenima, lijepe i bogate zemlje, koja se guši u korupciji, apatiji, siromaštvu i beznađu, slično svim državicama bivše Jugoslavije u kojima pseudoelita (uz časne izuzetke) pokušava vladati, ali njima je već ovladao egoizam, kultura laži i socijalna neosjetljivost!
Od popa, gori je samo raspop, od antisemite gori je samo neiskreni filosemit, od kurve gora je samo bivša kurva, od negatora Tita gori je onaj koji samo da bi dokazao na tragu crne duše, novouskrslu crvenu boju, obilazi i Kuću cvijeća, Titov grob. Kako se zahuktao, ne bi bilo iznenađenje da bude glavni govornik u Kumrovcu, za 25. svibnja 2014. a možda i pokrene, na čuđenje iskrenih titoista, nošenje Štafete mladosti? K tome: JA i moj prijatelj papa Franjo, ma dajte, molit ću lijepo!?
E, MOJ DRUŽE ARGENTINSKI…!
Dragi Drago, budi ono što jesi, ne navlači maske, iako je prije dva mjeseca dominiralo vrijeme maškaranja, poklada i fašnika, dragi druže moj argentinski! Jer, dok se ti „šmajhlaš“ Židovima i Bet Izraelu u Zagrebu, antifašistima itd., naravno praznim riječima (dugo mi je trebalo da to shvatim!), nikada nisam čuo ni pročitao da si se zalagao za povrat imovine hrvatskim Židovima, da si igdje napisao „gle, onim hrvatskim Židovima obećane su brda i doline, a dobivaju mrvice, ili, gle, Marko Weiss izgubio je ne samo brata, nego i oca, i majku, i tetku u Auschwitzu i Buchenwaldu, njemu i njegovim sinovima moji borci subraća Hrvati, oteli su rodnu kuću i magazine u privatizaciji koje je bud zašto kupio hrvatski branitelj, moji borci subraća Hrvati, digli su dinamitom u zrak skromnu vikendicu u Bilogori početkom 1992. i do današnjeg, 2014. Weissovi nisu obeštećeni…Zaista žalim što u ovu polemiku uplićem i osobne frustracije i drame, ali slične imaju i mnogi građani „lijepe naše“ odnsono „“grde naše“ i eto, samo vam se ispovijedam i vjerujem da ćete mi oprostiti. Pismo „voljenoj braći“, hrvatskim Židovima ni do danas nije iskreno napisano, ovo do sada su manje - više fraze, na razini političkog vodstva Hrvatske, crnog ili crvenog, svejedno. Možeš ga pisati kome želiš i kada želiš, netko će ga ozbiljno shvatiti, moja persona definitivno nije i neće.
Svatko ima pravo na životne i političke promjene, jer na ovom svijetu samo mijena stalna jest. No, može li i ima li pravo ozbiljan čovjek letjeti od krajnosti u krajnost!? Do jučer svojevrsni cionist, kritičar okovanih istina tuđmanizma, neprilagođeni, osjetljiv na socijalno, ponekad ljenčina i zabušant, stjecajem okolnosti nekada politički aparatčik u fronti organiziranih socijalističkih snaga, židovski aktivist, i naposljetku onaj tko je morao otići u tuđinu dok su se neki vraćali, ili dolazili da doliju ulje na vatru, od sutra sam VELIKI domoljub, ljubitelj svega hrvatskog, obožavatelj brutalnog kapitalizma, dupelizac hrvatskih tajkuna i tajkunčića, Sanadera, Čačića, Keruma, Vidoševića, Zdravka Mamića…, revni dobročinitelj i građanin pokorni! Ili, kao vrhunac mimikrije – antisemit!
I vi ćete mi vjerovati?

(Napomena: Nema više!)

Komentari

Nota

Uvijek je lijepo čitati tekstove koji nemaju ulizivačku notu. Nastavite tako neovisno o malograđanskim komentarima koji su zasipali dnevnik.

Tko je glasao

prema Pilslu nedavno bili

prema Pilslu nedavno bili ulizivački komentari a sada slijedi obrat isključivo zbog neispunjenih osobnih interesa. Da je Pilsl prihvati ljubine tekstove pitanje je dali bi bilo ovog ili ovakvog dnevnika.

Tko je glasao

Babe

Acinume, mene ne zanimaju tračevi i osobni obračuni - komentiram dnevnik. Vas nekoliko uporno komentira autora i pokazuje da je potpuno nesposobno voditi konstruktivnu raspravu. Nista ništa drugo doli par zajedljivih baba.

Tko je glasao

To prijatelju Ljubi napiši

To prijatelju Ljubi napiši jer on vodi osobne ratove a ovim dnevnikom s Pilslom

Tko je glasao

@acinum

Koliko si ti kratkopametan - mogao sam napisati prikaz Pilselove knjige i uopće ne spominjati njegovo odbijanje mojih tekstova za "Autograf". Prikaz bi bio isti! I jučer sam se uvjerio po DNEVNOM TWEETU Pilesela na Autografu da se čovjek nije riješio u potpunosti svog ustaštva: Naime, komentirao je tekst u Jutarnjem o tome kako su Englezi u Rimu štititli Pavelića prije njegove emigracije za Argentinu HVALEĆI SVOG DJEDA I BAKU KOJI SU 10. 05. 1945. u emigraciji kao dio kvislinga pružili utočište Paveliću u Austriji. Ne znam da li je taj tweet još tamo da ga prenesem??
Žderem se sada što ga odmah, u prvim kontaktima nisam prepoznao kao blefera, egomana i kriptoustašu! U slučaju Drage Carlosa Pilsela moja politička intuicija, priznajem, zakazala je! No, i sada nije loše da sam ga, kao ništariju, prepoznao!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

mogao si ali nisi a da jesi

mogao si ali nisi a da jesi vjerojatno bi i komentari bili drugačiji pa i moj.

Tko je glasao

acinum PRIMJER KRIPTOUSTAŠTVA!

Tweets
Follow

24 Apr 2014.
Drago Pilsel @dragopilsel

Slavu žele 'odnijeti' Saveznici ali da Roza i Jakov Pilsel nisu 10. svibnja 1945. sklonili Pavelića na sigurno imao bi drug Tito lepu feštu.
---------------------------------------------------
Evo, tako piše "antifašist" Drago Pilsel! Prestrašno!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Rodna kuća i magacini su

Rodna kuća i magacini su obitelji Weiss oteti davno prije privatizacije i pretvorbe ( 40 godina prije) i sustav koji ti je oteo obiteljsku imovinu zajedno s nekim istomišljenicima dižeš u nebesa a 40 godina nisi smio ni pomislio da tražiš povrat.
U toku privatizacije si za kuću i magacine obeštećen a to što ti nisi zadovoljan sumom i načinom kao i mnogi drugi ( njih nekoliko desetaka tisuća) koji su obeštećeni na isti način je ipak samo tvoj problem.

Tvoja vikendica je prošla kao i mnoge kuće ljudi koji su pobjegli iz svojih sela i gradova dok su ljudi ginuli i branili i njihovu imovinu i to je bio čin frustracije onih koji nisu kao ti šetali Bečom već s puškom u ruci noći proveli po rovovima. Koliko si ti obeštetio njih za svoje postupke koji su bili protiv interesa RH i tvojih sugrađana?

Tko je glasao

@acinum Pamtiš li ti išta?

Acinum, raspravljali smo, ali ništa nisi zapamtio.
Prvo, otac je i od 1947. do 1991. potraživao imovinu natrag, i godine 1957. je dio nacionalizirane imovine dobio natrag (prostor trgovine) jer su se promijenili zakonski okviri odnosno imovinski maksimum.
Zaprepaščujuće je da nepravdu nanijetu ne samo obitelji Weiss 1991. i poslije opravdavaš s tisućama drugih kojima je ista ili slična nepravda učinjena. dakle, imovina nije vraćana po čistim papirima nego po moralno-političkoj, hadezenjarskoj podobnosti i pomalo se klupko odmata. Ako pravosuđe nastavi raditi kako treba neće biti daleko dan kada će nasljednici imovine dobiti PRAVEDNU ODŠTETU kako za nacionaliziranu imovinu tako i za dinamitom uništene civilne objekte u tzv. Domovinskom ratu.
SAMO U OGRANIČENIM GLAVAMA privatno je vlasništvo privatno za jedne, ali ne i za druge. Samo ne znam od koje Hrvatske ćemo potraživati imovinu odnosno obeštećenje jer ova država Hrvatska je u totalnom rasapu. Samo najzadrtije hadezenjare i ultradesnica to ne primjećuje!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Pamtim ja jako dobro sve što

Pamtim ja jako dobro sve što si ti o tome napisao i svaki puta kada pišeš besmislice te samo na to podsjetim pa ću očito i sada morati ponoviti :

U vrijeme najbolje i najsocijalnije države na svijetu ( slobodan prijevod Feniksovih tvrdnji) a ti si se s tim njegovim stavovima nebrojeno puta složio ti je oteta imovina a kako se to nije dogodilo samo tebi očito je socijalna država donijela socijalno opravdanu i poštenu odluku a kako je to donijela najsocijalnija država na svijetu kako bi ti mogao biti protiv takvih odluka a iz ovoga što sada pišeš je očito da si protiv.
Dali je to najbolja socijalna država na svijetu ili ne jer ako kažeš da je dali i u njoj treba vrijediti ovo što pišeš o privatnom vlasništvu ili ne.

Drugo načela povrata nacionalizirane imovine određena su Zakonom o pretvorbi koji je donio Ante Marković 1989 i koji je prihvatila Skupština SFRJ i tu te sjebala najbolja socijalna država na svijetu ( prema tvom i Feniksovom mišljenju) jer je prema tom zakonu predviđeno da se nacionalizirana imovina obešteti iz izdvojenih dionica od kojih je poslije formiran Fond za naknadu ....... imovine i čije dionice si i dobio.
Ponavljam o ljudima koji su donijeli te zakone ti i tvoj prijatelj Feniks ste pisali hvalospjeve u desecima dnevinika i komentara na ovim stranicama i samo zbog toga te podsjećam na dvoličnost tvojih stavova.
Nemaš niti jedan razlog biti ljut na mene već na sebe ili mjenjaj stavove jer su kontradiktorni jedni drugima.

Što se vikendice tiče i to jako dobro znaš da si bio negdje u uniformi HV-a i da nisi srao po Virovitici i Zagrebu i da nisi otišao na studijsko putovanje u Beč nitko nebi imao razloga da ti minira vikendicu.
U mom kraju a naročito u susjednoj BiH je minirano 100-tinjak kuća ljudima koji su kao i ti pobjegli u najtežim trenutcima kada su ljudi ginuli i kada su kuće razarane granatama tenkova i topova i nikome od njih nepada napamet da nešto traže već su sretni da ih nitko ne pita gdje su bili i što su radili kada se to dogodilo.
Tko bi trebao obnoviti kuće i vikendice ljudima koji su ostali i branili i svoju i tvoju imovinu?

U toku obnove obnovljene su kuće tj. minimalni smještaj svim stradalnicima rata 35 m2 + 8 m2 za svakog člana domaćinstva bez obzira koliku kuću ili koliko kuća i vikendica imao i nitko nije pa nećeš ni ti dobiti više a kako do sada dobio nisi očito nisi ni imao pravo na obnovu pa ti nije ni obnovljeno.

Tko je glasao

@acinum Hašem kažnjava Hrvatsku!

Sve sam sigurniji da se Hrvatska danas valja u blatu korupcije i mita, u siromaštvu, u neznanju, u političkoj besvijesti i stoga što su devedesetih Jakša Barbić, Smiljko Sokol i bulumenta pravnih probisvijeta donijela Zakon o denacionalizaciji, NAKON zakona o privatizaciji, što je Tuđmanov izum. Dakle, ti Barbič-Sokol-Tuđmanovi zakoni nemaju vezu sa zakonima vlade Ante Markovića. Zakon o povratu imovine nacionalizirane za vrijeme komunističke vladavine, gdje su i hrvatski Židovi većinom gnjusno prevareni, je hrvatska sramota i Hašem se svih ovh godina sveti Hrvatskoj i zbog toga. Pretvara je, uz pomoć rvatske PSEUDOELITE u kolonijicu Evrope s jednom od deset nalošijih ekonomija na svijetu! NARODNE KUHINJE I SOCIJALNE SAMOPOSLUGE PO HRVATSKOJ samo su dio te ekonomije i društva!
Kakvo divljanje po Virovitici devedesetih kada u Virovitici nisam živio od 1968? Insinuiraš! Kakvo divljanje i sranja u Zagrebu? U Beč sam otišao iz Zagreba 1991., sve vrijeme rata sam dolazio u Zagreb, nisam bio mobiliziran, i moje je bilo pravo da živim, radim i učim bilo gdje na kugli zemaljskoj u to vrijeme.
I samo bolestan mozak može opravdavati razaranje civilnih objekata u to vrijeme kao izostanak obeštećenja. I upravo razmišljam da pokrenem KOLEKTIVNU TUŽBU protiv Republike Hrvatske, pred EU sudovima, u ime svih onih kojima je dinamitom, bez ikakva razloga uništena privatna imovina, posebno Srbima gospodarski objekti i vikend-kuće, pa i kuće za koje iz raznoraznih razloga nije stigla odšteta niti su obnovljene.
Religiozan sam i Hašem zna što radi - kažnjava danas Hrvatsku! Ona bi htjela dobiti tužbu za genocid uloženu protiv Srbije, a nije obeštetila "svoje" Židove iz Drugog svjetskog rata?!!
Ono što mi nije nikako simpatično jest da kažnjava i djecu, i unuke političkim nakazama koje je vode i upropaštavaju, ZADUŽIVANJEM. Rasprodati, neraditi, parazitirati od 1991. do danas (Tuđman, Sanader, Milanović..) može nažalost samo veći dio Hrvatske!
I zanima me kada će netko KONAČNO podvući crtu za priču u kojoj je 13 000 ljudi poginulo da bi rulja na stadionu u Maksimiru moga urlati ustašoidni pozdrav ZA DOM SPREMNI...svirati himnu, isticati grb i barjake! I manje-više ništa drugo!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Spirala korupcije i mita na

Spirala korupcije i mita na našim prostorima nije počela a nije ni završila u današnjoj Hrvatskoj ali Hrvatska jedina ima mogućnosti da tu korupciju smanji i ona je sve manja iako nije ni blizu iskorjenjavanja.

Priča počinje od Zakona o pretvorbi koji je bio osnova za izradu elaborata o pretvorbi društvenog kapitala i procjene vrijednosti društvenog kapitala. U tim dokumentima su , uglavnom precizno, pobrojana sva imovina poduzeća , utvrđena vrijednost kapitala i rezervirane dionice za povrat imovine bivšim vlasnicima. Nije bila nikakva mogućnost da se imovina izdvoji iz poduzeća.
Imovina koja nije bila u funkciji poduzeća nije ulazila u pretvorbu i mogla je poslije biti predmetom povrata u naturalnom obliku a imovina koja je bila u funkciji poduzeća nije bila predviđena za povrat u naturalnom obliku.

Kasniji zakoni su samo regulirali način prodaje dionica tih poduzeća a od dionica koje su rezervirane za povrat imovine bivšim vlasnicima formiran je Fond za naknadu ....... , čije dionice imaš.

U mom kraju je dosta ljudi mojih godina u to vrijeme kao i ti odlučilo da oni imaju pravo otići i raditi gdje oni hoće i otišli su NJemačku, Austriju, Švicarsku i druge zapadne zemlje poslije par godina su se vratili s novim autima , počeli graditi kuće ili uređivati stare , kupovati stanove a mi koji smo ostali smo tek život organizirali ispočetka bez novaca i posla.

I sada ti kažeš da ovi koji su ostali trebaju tebi i sličnima namiriti oštećene i porušene kuće , vikendice ili neku drugu imovinu.

Da išta znaš o duhovnosti pa i židovskoj na koju se često pozivaš šutio bi i nebi sramotio židovstvo kao što svojim upisima činiš ili bi se bar ispričao svojim sugrađanima što si u najtežim trenucima pobjegao.

Hrvatski gospodarski problemi nisu zbog rata , pretvorbe i privatizacije već lošeg gospodarstva još iz Jugoslavije koje se urušilo i odvelo nas u rat a vrijeme poslije rata , naročito poslije 2000 godine nismo usmjerili na prave gospodarske projekte koji bi rješili nakupljene probleme već su se naši političari igrali ekonomije , a ovi HDZ-ovi i pljačke pa smo tu gdje jesmo.

Ti si jedan od onih koji priču o 13 000 ljudi stalno podgrijava i ruga se svim žrtvama rata.

Tko je glasao

@acinum Kome ti pripadaš?

Samo tvrdokorna hadezenjatra može ovako ANONIMNO i javno iznositi stavove lkoji nemajiu rezon u zdravoj pameti. Reći da današnje ekonomske teškoće nemaju veze s pretvorbom i privatizacijom može samo onaj loji se devedesetih dobro namirio, pa i na uštrb onih koji su PROTJERANI U INOZEMSTVA, a i na račun onih pljačkaških zakona gdje se meneđerskim kreditima i tešjim marifetlucima dolazilo preko noći do enormnog društvenog bogatstva (Luka Rajić, Kutle, Gucić...) da ne govorimo sada o dijelu generala raznih ratnih profitera ( moj imenjak i drugi).
Oprobanim udbaško-ustškim metodama širiš LAŽI - ponavljam ti da nisam nikuda pobjegao, svo vrijeme rata bio sam dostupan na zagrebačkoj adresi, nisam dobio poziv za mobilizaciju..., dolazio sam vrlo često u Zagreb, i u Hrvatsku, i poslovno i privatno. Tri puta sam u ta vremena bio u Hrvatskoj u životnoj opasnosti!
Osim toga, dok se ne predstaviš prekidam svaku diskusiju s tobom, acinum, jer ti, sasvim sigurno, ne pripadaš onom boljem, antifašističkom, poštenom i tolerantnom dijelu hrvatskog naroda.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ja pišem po pravilima

Ja pišem po pravilima pollitika.com kao i ti , a moje mišljenje očito nema veze s tvojom zdravom pameti.
O HDZ-u pišem kao zločinačkoj organizaciji pa je svima s zdravom pameti izuzev tvoje zdrave pameti logično zaključiti da nisam nikakva a ponajprije ne tvrdokorna hadezenjara.

Da sadašnji gospodarski problemi nemaju nikakve veze s pretvorbom i privatizacijom jer gospodarski problemi koje imamo danas isti su još od početka 80-tih godina a pretvorba, rat, privatizacija su posljedica tih gospodarskih problema a nikako uzrok sadašnjih gospodarskih problema.
Na žalost sve Vlade do sada se bave uglavnom budalaštinama a ne uzrocima gospodarske krize i zato je ona sve dublja i njene posljedice su sve veće i razornije za cjelokupno društvo.

Ne šrim ja nikakve laži samo pišem ono što si ti napisao da si pobjegao na studijsko putovanje u Beč i otvorio knjižaru u Beču a mogao si također otići na studijsko putovanje u Viroviticu i naučiti nešto drugo.
To je bio tvoj izbor a i posljedice su tvoje.

Tko je glasao

razmišljam da pokrenem KOLEKTIVNU TUŽBU protiv Republike Hrvats

??????????????????????????????????????

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@zrakomlatalo OBEŠTETITI, KAD-TAD!

Naravno, KOLEKTIVNA TUŽBA! Jedini je problem što je poznaje anglosaksonsko pravo, ali ne i hrvatsko! To znači da istovremeno nekoliko tisuća oštećenih podiže tužbu protiv države koja je bila dužna vratiti na pravedan način imovinu onima koji su devedesetih imali čiste papire. Umjesto toga, udijelila nam je udjele, koje je danas nemoguće prodati.
Drugo, stotinama tisuća građana nije nadoknađena šteta za dinamitom srušene gospodarske objekte, i vikend objekte, posebno velikom broju građana srpske nacionalnosti. Hrvatska država je DUŽNA jamčti nepovredivost privatnog vlasništva... ma o čemu se radilo, od igle do lokomotive. Postoji još jedan način - da sam tužim Hrvatsku što mi ne isplaćuje odštetu za terorističkim činom srušenu vikendicu, da dobijem spor na Evropskom sudu, i da kao presedan osokoli druge oštećene da tuže Hrvatsku. Ali, kažem, od kuda da nam država plati odštetu kada je manje-više opljačkana!
Pisao sam i DUDDI-u, Mladenu Pejnoviću da mi iz fonda državne imovine na području Virovitice dodijele imovinu u protuvrijednosti vikendice (ratna šteta) plus kamate. Odgovor još očekujem!
Dok sam živ neću odustati od te odštete za tu skromnu, drvenu vikendicu obitelji Weiss u Bilogori. Bio je to pokušaj ukorijenjivanja u hrvatsku zemlju, i imao je pravo moj pokojni otac: "Za koga to gradimo, uništit će je!"
Poruka vama bešćutnima: Kada ste znali rušiti (uništavati) sada bi bio red da znate i obeštetiti!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo nisi ti nikada imao

@Ljubo nisi ti nikada imao namjeru "ukorijenjivanja u hrvatsku zemlju", jer da jesi onda bi ostao u njoj i branio je od srbočetničkih agrasora! Sam priznaš da ti je otac obeštećen, a to što ti nisi zadovoljan udjelima je tvoj problem Ima na tisuće ratnih stradalnika koji su ostali na rodnoj grudi i izgubili sve što su imali. Znaju oni tko je kriv za sve to i za razliku od tebe za to krive balvan komšije i tvoje pobunjene prijatelje, zločinačku JNA i četničku kokardašku bandu iz Srbije, a ne hrvatske branitelje koji su branili i ginuli na bojišnici dok si se ti družio s Srbima, jugoslovenim i ostavljao novac praterskim kraljicama noći. A što se tiče nekih udjela po tvom ćefu, taj film sigurno nećeš gledati! A ti Ljubo tuži, neznam što čekaš ako si toliko ubjeđen da si u pravu! Evo ovdje imaš sve informacije i potrebne formulare za tužbu Evropskom sudu! Prihvati se posla i prestani zagađivati medijski prostor svojom mržnjom prema narodu i državi u kojoj živiš, a iz koje si kukavički pobjegao kada nam je bilo najteže!!
http://vlada.hr/hr/uredi/ured_zastupnika_rh_pred_europskim_sudom_za_ljud...

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@zrakomlatalo Obeštetiti, kad - tad!

Obešteti, kad-tad!
Ova trabunjanja ostavi za neka druga vremena - samo udbini đaci, na specijalizaciji u Njemačkoj, mogu širiti NOTORNE LAŽI o nekakvim "praterskim kraljicama noći", o zagađivanju medijskog prostora, o mržnji prema hrvatskom narodu i sl. Upravo vi, ustašoidna bulumenta, zagadila je medijski prostor, uvukla se u sve pore društvenog života braneći svoje privilegije stečene u tko zna kakvim okolnostima manje - više građanskog rata.
Splasnula je početna euforija iz devedesetih, država je u rasapu, narodne kuhinje i socijalne samoposluge pokazuju promašaj projekta "neovisne i samostalne Hrvatske".
Evo, čitam da je smanjena dotacija za nacionalne manjine za 10 %... Nema se jer se prorajtalo ono što je u 45 godina NAROD stvorio...
Kada se ide nekoga tužiti onda taj koga se tuži treba biti netko i nešto, a ne zbir kojekakvih himera, "okovanih istina tuđmanizma", zbir fantazmagorija o nekoj ozbiljnoj državi i socijalno pravednom društvu.
Ne sjećam se ijednog tužnijeg Uskrsa u Hrvatskoj, od ovog... Svaki židovski dućan, ako bi bio toliko zadužen kao Hrvatska danas, odavno bi zatvorio vrata!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo ostario pa zaboravio što je kao DANIMIR pisao!

@Ljubo kod tebe na repertoaru uvijek ista stara pohabana ploča. Udbaši, ustašoidi, pljuvanje po Hrvatskoj i hrvatstvu i naravno bolesno veličanje židovstva. Frustracija je Ljubo gadan teret pogotovo kada je persona kao ti protraćila svoj život bez ikakvog traga uspješnosti, a pogotovo ugleda u struci, ili svojoj okolini, s kojom ti nikako na zelenu granu. Kao što se iz priloženog može sa sigurnošću zaključiti ni ova portalska ti rabota ne služi na čast pa je moraš spašavati plusevima za vlastite izljeve mudroserstva! Zato ti meni Ljubo budi pozdravljen i samo mirno nastavi raditi ono što ti je melem za tvoju frustriranu dušu!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@zrakomlatalo Zaista,nema više!

Zaista je teške frustracija na udbaško-soa-beende način tapkati PET godina za javnom osobom, još k tome židovskim aktivistom - PEDESET godina!
Samo ti nastavi zrakomlatalo, fitiljko, jedna. .... FAMA VOLANT!
I nastavi ti i dalje mudroseru, ako nemaš pametnija posla, moje persone više nema u priči sa zrakomlatalima... s prstom lijeve ruke uspio sam ostaviti pozitivnih tragova koliko ti s 20 prstiju i odavno prolupalom glavom.
ŠALOM ZRAKOMLATALO! Sada zaista nema više!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo tvrdiš da si javna

@Ljubo tvrdiš da si javna osoba što je naravno samo jedna iz niza "felingi"u tvojoj glavi, a što se tiče busanja u prsa kako si ti PEDESET godina židovski aktivist, iskreno rečeno i za to me boli ..... uvo! Po pitanju o tomu koliko si uspješan govori činjenica da si uspio rasturiti vlastitu obitelj, tako da nemaš s kim u miru Božjem pojesti nedjeljni ručak, a da ne govorimo o obiteljskoj idili i obiteljskom zajedništvu koje ti je nepoznanica. Da nisi toliki kreten kao što jesi shvatio bi da su tvoje idiotarije tipa; "teške frustracija na udbaško-soa-beende način tapkati PET godina za javnom osobom" dokaz koliko si ti prolupao i izgubljen u vremenu i prostoru u kojem živiš sam samcat, napušten čak i od onih malobrojnih prijatelja koji su dugo godina tolerirali tvoju prgavu, svađalačku narav, bez obitelji, potomstva ili bilo čega što bi u svezi tvoje persone bilo hvalevrijedno spomenuti. U virki je poznato da si tipersona non grata, nepoželjna neprihvatljiva persona, osoba koja se ne uvažava s kojom osobm osobom nitko ne želi imati posla. Ako misliš da si ostavio pozitivnih tragova s tim što sam sebi daješ plus za svoja mudroserstva onda si u pravu! Iskreno rečeno boli ke kuac za tebe i tvoje židovstvo. Ah da ne zaboravim u zadnje si u svoju žabokrečinu uspio "upecati" dvije mlade osobe, ali koliko sam načuo i tu si se svojom prgavom naravi i isključivošću uspio postari u vlastito gnjezdo. Da Ljubozato ti je jedino ispravno rješenje ono što si izabrao za svoj način života; danju spavati, a noću se klatiti po internerskim portalima i prosipari mudroserstvo frustriranog i jalušnog i neuspješnog starčića koji kako u Virki vrapci cvrkuću kada dođe u krizu ode na par dana u bolnicu sanirati svoje financijske dubioze! Hebiga Ljubo cijeli svijet je selo, a ljudi govore svašta, najčešće istinu!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

tužio bi ti ali jako dobro

tužio bi ti ali jako dobro znaš da nemaš nikakve argumente za tužbu i da ćeš izgubiti na svim sudovima a to povlači i velike troškove pa ti je lakše i jeftinije glumiti nekakvu žrtvu i laprdati bezveze.

Tko je glasao

@acinum točno tako, jer da ih

@acinum točno tako, jer da ih ima onda bi to Ljubo već potegao, a ne nakon što nije ništa stvorio u životu, prodavao muda pod bubrege i na teret Domovinskog rata, ušićario nešto mukte! Ljiga čovječe, ljiga!!!!!!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@acinum smatram da je za

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ljubo i ja smo oko ovih

Ljubo i ja smo oko ovih njegovih tvrdnji već mnogo puta raspravljali i on svaki puta po svom ispočetka i ja ga samo ponekad upozorim na činjenice koje je on iznio jer ga ja osobno ne poznam i o njemu znam samo ono što je on o sebi napisao .

Nedavno mi je obećao i tužbu , ali od nje ništa, bar za sada.

Tko je glasao

Nedavno mi je obećao i tužbu , ali .........

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

(Napomena: Nema više!) samo nastavak prozivke

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Treći dnevnik o Pilselu

Ljubo ovo ti je već treći dnevnik o Pilselu u kratko vrijeme.
Ni jedan ti nije dobro prošao. a ni neće.
I ne, nije stvar o Pilselu nego o tebi.

Samo ću te citirati kad si pisao kao dr. Danimir 2010 godine:
---------------------------------------------------------------------------------
Danimir — Ned, 14/03/2010 - 01:06.
Daniel N. Drago je,

Daniel N.
Drago je, zajedno s bratom, stavio život na kocku za Hrvatsku. Mogao je ostati u Patagoniji..
Ne vjerujem da se Hrvatska pomirila s nepoštenjem i nedemokracijoim.
Evo, ako čitaš Drago, moje poruke:

NE OBAZIRI SE NA KARTU KOJU TI VADE ZA POVRATAK.
NISI PRVI, NI ZADNJI KOJEM SE TO RADI.
AKO SI TI IDEALISTA I JA SAM, PA OSTANI, DA HRVATSKA IMA NAJMANJE DVA IDEALISTE.
A VJERUJEM DA IH IMA DALEKO, DALEKO VIŠE.

Danimir
-------------------------------------------------
Link na prvi dnevnik i sa drugim komentarima:
http://pollitika.com/carlos-zvonimir-pilsel-kao-primjer-kome-nu2

Tko je glasao

@grdilin da je Drago Pilsel

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@Grdilin

Kopaš po pikanterijama? Kako je došlo do sazrijevanja političkih stavova i ocjena, novih spoznaja? Što se u međuvremenu dogodilo? Očigledno te SOA dovoljno ne stimulira kada su ti promakle neke činjenice?
Kao najvažnije, tada "Argentinskog romana" nije bilo, sada je tu, pa se drži njega! I prati ozbiljnije temu, od početka do kraja! Čak mislim da ni oba polemička teksta nisi pročitao - jer da jesi "pohvatao" bi neke ne malo važne detalje (Ruah H., Bet Israel, Zagreb...) No, to je ionako tek pozadina ili uvod u priču!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo bolje ti je da se vratiš na terapiju

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ljubo bolje ti je da se vratiš na terapiju

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@Grdilin

Osim toga, savršeno se poklapa vaše ocjenjivanje s mojom glavnom tezom - vi hrvatski nacional-šovinisti doživjeli ste Pilsela upravo onako kako sam očekivao: kao branitelja ustaštva i neoustaštva!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo bolje je biti

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

druže

ljubo, prestani uzurpirat zborište svojim osobnim razmiricama. mislim, volim ja tu pročitat osobnih stvari, ali šta je preslano ni jafici nije drago. pilsel :)

rastužuje me sve ovo, prikazuje te kao sitnu dušicu, sujetnog čovjeka. već si u godinama kad bi uz čašu vina ispod murve triba razmišljat o smislu života i svemira, a ne se živcirat oko nekih nebitnih pizdarija.

imam osjećaj da bi, da padneš s vlastitog ega na nivo realnog stanja stvari, slomio obje noge. a i zacrvenio se malo, nadam se.

pusti dragu, pusti ogorčenost, daj nam nešto lijepo za čitat, dokazano znam da možeš.

Tko je glasao

Uljez

Pretpostavimo da neko zeli da upozna Jevrejske tajne i planove da u Svijetu imate mir==Shalom. Pretpostavimo da neko zeli unistiti socijaldemokraciju, koja je produkt Jevrejske mudrosti. Zar jedan Jevrej ne smije dici glas protiv konstruktera Shoa-e. Ima li on pravo na zastitu Izabranog Naroda i Svemoguceg?

Tko je glasao

@lignja

Većina moje priče svodi se uprav na to koliko je Pilsel sitna duša - i koliko mu mnogi ne vjeruju. I ne znam što te smetaju polemike? Nekome preslane, nekome blaga vodica, stvar ukusa...I zaista mi nije jasno zašto se teme promatraju kroz EGA?
I ne znam otkuda ti dojam da popodne, do predvečer, ne bavim se sadnjom cvijeća, Jaficom, i da sam odavno pronašao smisao života u raznim aktivnostima. Smisao života mi je i iskazivanje REVOLTA...Malo ogorčenosti, usput, nikoga nije ubilo!
Iak, još malo na temu EGA: Moj je kao dvokatnica, a Pilselov, kao deseterokatnica, s jednom velikom razlikom: moj uglavnom ima pokriće, dok je njegov bez pokrića! Jer, kako reći nego tako za tipa koji ima diplomu Teološkog fakulteta u Osijeku, a ne zna da Karl Marx nije bio Židov (već ateist!) a Friedrich Nietsche, istaknuti njemački filozof, nikakve veze sa židovstvom nema jer je bio - sin luteranskog svećenika! Uostalom, što bih ja Pilselu pravio reklamu za sadržaj knjige koja je manje-više ukoričena loša psihoanalitička seansa!
Koja još traje i trajat će na račun nas publike i građana "grde naše" koju je dijaspora oslobodila od - crvene opasnosti i "srbočetnika", pa i ustaša!
Blago nama s "pilselovcima" kao osloboditeljima!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

(Napomena: Nema više!)

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ljubo nam se vratia s kauča!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci